Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm, 2015-11-23"

Transkript

1 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4 Stockholm,

2 Innehåll 1. Allmänt Inledning Begrepp Dokumentation Tillverkare Nationella medicinska informationssystem och rapportering Säkerhetsinformation utifrån riskanalys Designer i Designverktyg Behörighetsadministratör i Stöd och behandling Behandlare i Stöd och behandling Data-administratör i Stöd och behandling Invånare i Stöd och behandling Förklaringar av märkning och symboler RFTM i Stöd och behandling och designverktyget Versionsmärkningen på produkten Krav på utbildning Krav på utbildning Stöd och behandling och Designverktyget Tre kunskapsområden Tre utbildningsnivåer Produktöversikt Funktioner i produkten Designverktyget Systemadministratör nationell förvaltning Stöd och behandling Vilka relationer produkten har till andra komponenter Arkitektur Avsedd användning Stöd och behandling Designverktyget Kompatibilitet Tfn vx Organisationsnr sid 2 (28)

3 8.1. Kompatibla hårdvaror Systemkrav Samtycke Avbrottsrutiner Installation Restriktioner Handhavande Inloggning och auktorisering Varningsmeddelande och signaler För rollen vårdgivaradministratör För rollen invånaradministratör För rollen behandlare i Stöd och Behandling För rollen behörighetsadministratör i Stöd och Behandling För invånare i Stöd och behandling Flaggor Underhåll Felmeddelande och åtgärd Sidan finns inte Något gick fel, underliggande tjänster svarar inte Något gick fel, formulärmotor verkar inte svara Avfalls och skrotningshantering Tfn vx Organisationsnr sid 3 (28)

4 1. Allmänt 1.1. Inledning Bruksanvisningen är ett dokument som alla måste läsa som kommer att arbeta med Stöd och behandling samt Designverktyget oavsett roll (verksamhet eller teknik) Begrepp Följande begrepp används inom Stöd och behandling och Designverktyget. De listas och beskrivs i tabellen nedan. Begrepp Formulär Steg Avsnitt Modul Moment Mätbatteri Presentationslogik Beskrivning Är en yta som innehåller förbestämda fält, inmatningstyper och kontroller som är avsedda att fyllas i med olika uppgifter. Designer skapar formulär i designverktyget för invånare att fylla i. Är byggsten i designverktyget som designer skapar, namnger och sedan fyller med innehåll såsom text, media, pdf, formulär. Ett avsnitt består av ett eller flera steg. Designer skapar avsnitt, namnger och bestämmer vilka steg som ska finnas i avsnittet i designverktyget. En modul består av ett eller flera avsnitt. Designer styr vilka avsnitt som ska finnas i vilken modul. Ett moment består av ett eller flera moduler. Designer namnger momentet i designverktyget som utgivare publicerar till vårdgivare. Vårdgivarens administratör aktiverar därefter momentet på valda/valda enheter. Vårdpersonal på en enhet kan sedan starta moment på invånare. Består av ett eller flera formulär som är obligatoriska för invånare att fylla i och kan vara del av ett moment. Designer kan skapa ett eller flera mätbatterier i ett moment samt bestämma styrningen för när de ska förekomma i momentet. Behandlaren kan även starta mätbatterier om designern tillåter det. Designer styr i designverktyget hur innehållet i momentet ska presenteras genom att skapa moduler och koppla avsnitt och formulär till dessa och ev. schemaläggning av mätbatterier. Designer kan även ange ett antal generella Tfn vx Organisationsnr sid 4 (28)

5 egenskaper för momentet tex om meddelandefunktionen ska aktiveras. Resultat Automatiserade Händelser Flagga Vidmakthålla Gallring Är en beräkning som designer kan skapa i designverktyget för ett moment som sedan matas med värden från ett formulär som en invånare har sparat. Ett resultat kan visualiseras både för invånaren och/eller behandlare i form av en tabell och/eller graf. Designer och behandlare i ett moment kan definiera regler för att en händelse automatiskt ska aktiveras beroende på andra händelser eller värden i systemet samt om händelsen ska notifieras till behandlaren och/eller invånaren. Kan skapas baserat på specifik dag, modul, moment, resultat och aktivitetsplan. En automatiserad händelse notifieras i gränssnittet i form av en flagga. Utseendet och rubriken för flaggan styr designer och behandlare. Behandlare kan välja att sätta ett moment i vidmakthålla för en invånare under en vald tid. Invånaren har då tillgång till sitt moment men endast för att kunna ta del av innehållet i läsläge vilket innebär att det inte går att spara formulär. Det finns heller ingen möjlighet att kommunicera med sin behandlare. När behandlare har avslutat invånaren i sitt moment och journalföring är gjord i verksamhetssystem ska uppgifterna för invånaren gallras från Stöd och behandling, vilket person med roll Dataadministratör har behörighet att verkställa. Innan gallring görs finns möjlighet till export av invånarens data Dokumentation All dokumentation inklusive manualer och checklistor publiceras på Dokumentationen uppdateras i samband med releaser Tillverkare Namn: Invånartjänster, 1177 Vårdguiden Besöksadress: Adress: Södermalms allé 36, Stockholm Postadress: Stockholm Övrig kontakt: stodochbehandling@sll.se Tfn vx Organisationsnr sid 5 (28)

6 1.5. Nationella medicinska informationssystem och rapportering Stöd och behandling är ett Nationellt medicinskt informationssystem som står under tillsyn av Läkemedelsverket. Samma regler, lagar och föreskrifter gäller som för medicintekniska produkter. Ur Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2014:7) om nationella medicinska informationssystem Nationella medicinska informationssystem är programvarusystem som är avsedda att användas för att hantera information som är av betydelse för diagnostik eller vård av enskilda patienter i IT-lösningar som är utvecklade för enhetlig användning på nationell eller regional nivå i Sverige. Med hantera information avses alla åtgärder som vidtas med informationen, såsom att samla in, bearbeta, lagra, distribuera och presentera den. Rapportering Varje funktionsfel eller försämring av Designverktygets eller Stöd och behandlings egenskaper eller prestanda samt felaktigheter och brister i märkningen eller bruksanvisningen som kan leda till eller har lett till: en patients, en användares eller någon annan persons död, eller en allvarlig försämring av en patients, en användares eller någon annan persons hälsotillstånd ska rapporteras! Verksamhet bör rapportera olycka/avvikelse eller tillbud med nationella medicinska informationssystem så snart som möjligt för att inte i onödan fördröja tillverkarens utredning. Rapporteringen bör ske samtidigt till tillverkaren (förvaltningen på 1177 Invånartjänster) och Läkemedelsverket. Användaren/verksamheten bör inte avvakta med rapporteringen i väntan på en eventuell utredning inom verksamheten eller hos tillverkaren. Användare/verksamhet ska, då så är möjligt, ta fram information (skärmkopior, utskrifter och annat) för att möjliggöra en fortsatt utredning. I Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter om Nationella medicinska informationssystem finns ytterligare information samt anmälningsformulär. inska_informationssystem_vagledning.pdf 2. Säkerhetsinformation utifrån riskanalys 2.1. Designer i Designverktyg Vid skapande av resultat för moment i Designverktyget är det viktigt att designer publicerar momentet för test och validerar sitt skapade resultat, då risken finns att designer skapar etikett på fel fråga i formulär. Det är också viktigt att designer skapar information för resultat för att förklara för invånare och/eller behandlare vad resultatet som syns i graf och tabell visar. Tfn vx Organisationsnr sid 6 (28)

7 Vid skapande av händelse utifrån resultat är det viktigt att designer inte väljer fel resultat att skapa resultat händelse på. Risken finns då att resultathändelse i moment är missvisande för behandlare. Vid konfigurering av händelse och val av flaggtyp så måste designer vara konsekvent med vilken typ av flagga som ska användas för en viss händelse och inte sätta prioritet på alla typer av flaggor. Flaggor ska kunna särskiljas och förstås av behandlare och invånaradministratör som arbetar i momentet därför är det också viktigt att namnsätta flaggorna tydligt. Vid verifiering av publicerat moment till test får inte riktig vård och behandling bedrivas i designverktyget med patienter och vårdpersonal. I designverktyget får endast test för att verifiera innehåll ske Behörighetsadministratör i Stöd och behandling I gränssnittet i Stöd och behandling beskrivs vilka roller behörighetsadministratör kan tilldela personal på enhet och vad rollen ger rättighet till i systemet. Verksamheten måste se till att rutiner finns för att tillse att rätt personal får rätt behörighet utifrån sin befattning Behandlare i Stöd och behandling Om resultat visas i form av graf och tabell är det viktigt att läsa informationen som designer skrivit för att inte misstolka vilket resultat som visas. Behandlare måste se till att kontaktuppgifter till invånare finns i primärt verksamhetssystem (journal) då denna information inte visas i Stöd och behandling. Om behandlare har möjlighet att ändra på skapade händelser på moment är det viktigt att behandlaren förstår hur händelserna är kopplade till momentet så att de inte tar bort en händelse som är av vikt för invånaren i momentet. Om behandlare skapar egna händelser är det viktigt att behandlaren vet vilka andra flaggor som redan finns i momentet och hur de flaggorna ser ut, så att behandlaren inte skapar en händelse med en exakt likadan flagga som redan finns vilket leder till förvirring och att en viktig flagga kan misstolkas. Om invånaren ska gå tillgång till aktivitetsplan i momentet så är det viktigt att komma ihåg att det inte sker någon avisering till invånaren när aktivitet ska genomföras. Diskutera med din invånare att hen ska logga in i stöd och behandling för att se nästa datum för när aktiviteten ska genomföras och föra ned det i kalender för att komma ihåg. Behandlare måste beakta att indikationen att en invånare har öppnat ett meddelande inte innebär att invånaren har tagit till sig informationen. Verksamheten borde genomföra riskanalys för moment som aktiveras för att identifiera risker i momentets uppbyggnad för att inte missa att det kanske finns formulär där invånaren kan fylla i information som är av vikt som behandlare kan löpa risk att missa Data-administratör i Stöd och behandling Tfn vx Organisationsnr sid 7 (28)

8 Det är viktigt att verksamheten arbetar fram tydliga gallring- och exportrutiner så att personal med rollen Data-administratör vet när i tid och hur detta ska göras i Stöd och behandling. Den zip-fil som tillhandhålls vid export är vårdgivarens ansvar att tillse Invånare i Stöd och behandling Det är viktigt att tydligt visa i momentet hur övningar under Att göra förhåller sig till övrigt innehåll i momentet, risken är annars att invånaren inte förstår skillnaden och missar att göra övning eller gör övning för många gånger. Om resultat visas i form av graf och tabell för invånaren är det viktigt att invånare läser informationen som designer skrivit för att inte misstolka vilket resultat som visas. Om Stöd och behandling har driftavbrott är det viktigt att invånaren har fått information var hen ska vända sig. Invånaren måste få information hur hen hittar sitt moment i 1177 Vårdguidens e-tjänster när en invånaradministratör eller behandlare på enhet i Stöd och behandling har startat ett moment på invånaren. Information om mottagningen (öppettider, telefonnummer etc) syns inte automatiskt i Stöd och behandling för invånaren. Denna information finns under mottagningen när invånaren har loggat in på 1177.se Det är därför viktigt att informera invånaren om kontaktuppgifter samt att mottagningen ser till att uppdatera mottagningsinformation i Mina vårdkontakter, då denna inte uppdateras automatiskt från HSA. Designer och/eller behandlare kan också använda välkomsttextfältet för invånare för att informera om var invånaren ska vända sig vid behov. 3. Förklaringar av märkning och symboler 3.1. RFTM i Stöd och behandling och designverktyget Följande symbol finns i Stöd och behandling samt designverktyget. När användaren klickar på symbolen visas förklarande text för att beskriva delar i gränssnittet Versionsmärkningen på produkten Nästa release 1.5 planeras att genomföras i månadsskiftet januari/februari Manualer och bruksanvisning uppdateras i samband med releaser. Tfn vx Organisationsnr sid 8 (28)

9 4. Krav på utbildning 4.1. Krav på utbildning Stöd och behandling och Designverktyget Plattformen Stöd och behandling innehåller olika funktioner som kommer att ställa krav på olika roller och utbildningar. Nedan specificeras aktuella kunskapsområden för Stöd och behandling och vilka roller som är aktuella inom respektive kunskapsområde. Till varje kunskapsområde och roll kopplas en utbildningsplan med tillhörande utbildningsmaterial. Den säkerhetsinformation som tagits fram utifrån genomförd riskanalys för Stöd och behandling (se kap 2) ska beaktas i de utbildningar som utvecklas och genomförs för de olika rollerna i Stöd och behandling Tre kunskapsområden A. Administration B. Användning C. Innehåll 4.3. Tre utbildningsnivåer 1. Obligatorisk utbildning: Så här gör du (handhavande) Kunskap utöver handhavande Utvärdering av inhämtade kunskaper 2. Obligatoriskt uppföljningsseminarium Erfarenhetsutbyte kring att själv ha utbildat en person Kompletterande information/utbildning vid behov 3. Kontinuerlig uppföljning och fördjupning/ inhämtning av kunskap genom Nätverksträffar Information om ny funktionalitet i plattformen Erfarenhetsutbyte kring användning av plattformen Tfn vx Organisationsnr sid 9 (28)

10 Kunskapsområde Roller Utbildningsnivå 1 Utbildningsnivå 2 Utbildningsnivå 3 X X X Administration av plattformen X X X X X X Vårdgivaradministratör Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör X X X Innehåll i plattformen Utgivare X X X Designer X X X Användning av plattformen Behandlare X X X Patient X 5. Produktöversikt Tjänsten Stöd och behandling ger vårdgivare möjlighet att erbjuda stöd och behandlingar till invånare på ett säkert sätt via internet. Exempel på användning via nätet är behandling mot ångest och depression, smärta, tinnitus och screening vid alkohol och drogproblem. Plattformen kan också användas för att bygga program och utbildningar som stöd för patientens egen vård och omsorg, men även för program som stödjer vårdprocesserna och skapar bättre interaktion mellan vård och patienter. Genom att använda plattformen kan vårdgivare enkelt ta del av program som andra har tagit fram och gjort tillgängliga, liksom de själva kan erbjuda stöd och behandlingar som de tagit fram. Det är vårdgivaren som har ansvar för innehållet i plattformen. Sveriges kommuner och landsting, SKL, ansvarar för frågor inom upphovsrätt och avtal. Tfn vx Organisationsnr sid 10 (28)

11 Invånaren får tillgång till Stöd och behandling via säker inloggning till 1177 Vårdguidens e-tjänster på 1177.se Funktioner i produkten Designverktyget Roll Nationell Administratör nationell förvaltning Funktioner Ansluta ny utgivarenhet i Designverktyget Tilldela roll ansvarig på utgivarenhet som också blir första behörighetsadministratören på utgivarenheten Redigera utgivarenhet (redigera namn, rätt att publicera moment till innehållskatalogen, aktivera resp inaktivera utgivarenhet) Lägga upp servicemeddelanden i Designverktyget Exportera och importera moment mellan utgivarenheter för felsökning. Systemadministratör nationell förvaltning Behörighetsadministratör på utgivarenhet Designer Se anrop mot stödsystem, t ex HSA. Monitorera svarstider för anrop som systemet gör (prestandatester) Lägga upp servicemeddelanden i Designverktyget och Stöd behandling. Sätta loggnivåer för LogStash. Övervaka anrop mot REST-tjänsterna. Lägga till personer på utgivarenhet som ska ha tillgång till Designverktyget Tilldela roll/er (Designer, utgivare, behandlare, invånare) till person på utgivarenhet i Designverktyget Skapa moment Tfn vx Organisationsnr sid 11 (28)

12 Skapa formulär Skapa instruktioner/vägledning till Invånaren för hur formulär ska fyllas i Förhandsgranska formulär och spara formulär Göra Inställningar för formulär hur formulär ska visas i momentet Skapa Mätbatteri Skapa avsnitt och innehåll i steg Utgivare Behandlare på utgivarenhet Lägg in innehåll i steg (text, ljud, bild, video, formulär, punktlista, numrerad lista, stycke, brytning) Kan ta bort media som inte används. Skapa presentationslogik Skapa Modul Lägga till och styra mätbatteri i moment Ställa in egenskaper för momentet Skapa resultat Skapa händelser för momentet (modul, moment, resultat, aktivitetsplan) Styra vem som ska få se händelse Välj utseende på händelse (skapa flaggor) Testa och verifiera ditt skapade moment Exportera moment till Utgivare Versionshantera moment (minor, major) Inaktivera moment i Designverktyget som inte är exporterade till utgivare eller publicerade till Innehållskatalogen. Publicera moment till vårdgivare Visa momentet publikt i innehållskatalogen Kan testa och verifiera moment utifrån behandlargränssnitt i Designverktyget Tfn vx Organisationsnr sid 12 (28)

13 Invånare i Designverktyget Kan testa och verifiera moment utifrån invånargränssnitt i Designverktyget Stöd och behandling Roll Nationell Administratör nationell förvaltning Systemadministratör nationell förvaltning Vårdgivaradministratör Behörighetsadministratör på enhet Invånaradministratör på enhet Funktioner Anslut ny vårdgivare i Stöd och behandling Tilldela roll vårdgivaradministratör Ta bort vårdgivaradministratör Lägga till och ta bort nationella administratörer Lägga till och ta bort system administratörer Se anrop emot Stöd och behandlings stödsystem, t ex HSA, addmessage, Säkerhetstjänsten och PU-tjänsten. Monitorera svarstider för de anrop som systemet gör. Sätta loggnivåer för loggstash. Lägga upp servicemeddelanden i Stöd och behandling. Övervaka anrop mot REST-tjänsterna. Starta enhet i Stöd och behandling Tilldela rollen Behörighetsadministratör på enhet Aktivera moment på enheter Lägga till personal i Stöd och behandling på enhet Ta bort eller ändra roller och inaktivera personal Starta moment på en Invånare Byta behandlare på invånare i moment Övervaka moment på enhet (Flaggor) Tfn vx Organisationsnr sid 13 (28)

14 Behandlare på enhet Se vilka invånare som är avslutade i moment Se innehållskatalogen Ställ in din profil för avsering (epost, SMS) Starta moment på en Invånare Se händelser i invånares moment Ta bort/ändra skapade händelser i moment (om designer gjort det möjligt) Skapa egna händelser i invånares moment baserat på påminnelse, modul, moment eller skapa aktivitetsplan Se innehåll i moment (moduler, avsnitt, steg, formulär) Överblicka status för en invånare i ett moment (genomförda moduler, antal dagar i moment, senast inloggad) Se om invånaren svarat på formulär som utkast Styra invånarens moment Se mätbatterier kopplat till moment Se missade mätbatterier Se ifyllda mätbatterier Redigera, ta bort mätbatterier för invånare om möjligt på mätbatteriet. Lägga till mätbatteri för en invånare Starta ett mätbatteri direkt för en invånare om möjligt för mätbatteriet Ändra välkomsttext för invånare (om designer satt det som möjligt) Se resultat för invånare (om momentet innehåller det eller att behandlare själv skapat aktivitetsplan som ska visa resultat) som graf och tabell. Kommunicera med invånare (meddelande och/eller kommentarsfunktion) Tfn vx Organisationsnr sid 14 (28)

15 Dataadministratör på enhet Avisera invånare Överblicka alla händelser historiskt för en invånare Sätt Invånares moment i vidmakthålla Avsluta en invånares moment Se vilka invånare som är avslutade av behandlare Exportera patientuppgifter från moment i Stöd och behandling på enhet för verksamhetsuppföljning Gallra patientuppgifter från Stöd och behandling Invånare i aktiverat moment Navigera mellan 1177 Vårdguidens e- tjänster och innehåll i Stöd och behandling Kan få mätbatterier att fylla i (obligatoriskt) Får en översikt av sitt moment Får en flik Att göra som samlar alla uppgifter/övningar för momentet både aktiverade och historiska. Kan spara inmatningar som utkast (om designer ställt in formuläret på detta sätt) och bestämma när du är färdig för att behandlare ska bedöma innehållet. Se vilka värden som graf och tabell om designer ställt in det för momentet eller behandlare själv skapat aktivitetsplan med den inställningen, Kommunicera med behandlare via meddelandefunktion och/eller kommentarsfunktion beroende av vilka egenskaper designer satt på momentet. Få aviseringar (e-post eller SMS) till inkorg i 1177 Vårdguidens e-tjänsters på händelser i momentet eller aviseringar från behandlare Tfn vx Organisationsnr sid 15 (28)

16 Tillgång till moment i vidmakthållande 5.2. Vilka relationer produkten har till andra komponenter Stöd och behandling ska kunna hantera information och kommunikation på ett flexibelt sätt. Det omfattar exempelvis hantering av formulär, text, bild, film och ljud. Möjliga användningsområden kan vara internetbaserad KBT-behandling, råd och stöd vid exempelvis habilitering, behandling av beroenden, vård- och omsorgsplanering, patientutbildningar, uppföljningar med mera. För att kunna tillhandahålla objektverksamheten används molntjänster inom 1177 vårdguiden samt stödtjänster (se tabell stödtjänster kap 8). 6. Arkitektur Plattformen är uppdelad i två delsystem; Plattform avsedd för stöd och behandling. Plattform avsedd för innehållsutveckling (Designerverktyget). Plattformarna administreras centralt av 1177 Invånartjänster (Nationell administratör resp Systemadministratör). Nationell administratör ansvarar för att aktivera Utgivarenheter där innehållsutveckling sker, med ansvarig person (Designverktyget) samt anslutning till Stöd och behandling för varje vårdgivare samt lägga till Vårdgivaradministratör (VG Admin). VG Admin ansvarar för att aktivera enheter (Vårdenhet/enhet) registrerade i HSA och lägga till Behörighetsadministratör på varje enhet. Designer skapar innehåll som exporteras till Utgivare i Designverktyegt. Utgivare publicerar innehåll (t.ex. en behandling) till Stöd och behandlings innehållskatalog. Via innehållskatalogen distribueras innehåll av VG Admin till vårdenheter/enheter inom Stöd och behandling. En behandling består av: Moduler (Avsnitt och steg) Texter, ljud, bild video och dokument Olika typer av formulär Behandlingen struktureras i moduler som tillgängliggörs enligt ett förutbestämt sätt eller via styrning av behandlaren. Tfn vx Organisationsnr sid 16 (28)

17 Informationsmängder som skapas: Formulärdata Flaggor (en automatiserad händelse, till exempel en påminnelse, statusändring, varning baserat på formulärdata eller inaktivitet, notifieras i gränssnittet i form av en flagga). Figur 1 Översiktlig bild på systemet/funktionen 7. Avsedd användning 7.1. Stöd och behandling Produkten Stöd och behandling är avsedd att användas av vård- och omsorgstagare och vårdgivare i hälso- och sjukvård och kommunal vård och omsorg. Produkten är en teknisk plattform avsedd för vårdgivaren att ansluta olika verktyg/metoder som möjliggör för vård- och omsorgstagare att få stöd och behandling via internet. Produkten är inte avsedd för permanent lagring av patientuppgifter; det är ett stödsystem som kompletterar vårdgivarens primära verksamhetssystem för journalföring. Tfn vx Organisationsnr sid 17 (28)

18 7.2. Designverktyget Produkten Designverktyget är avsedd att användas av innehållsleverantör utsedd av vårdgivare. Produkten Designverktyget är en utvecklingsmiljö/ mjukvara som tillhandahålls via internet för att ta fram innehåll. Verktyget ska fungera som ett stöd för leverantören att verifiera stöd- eller behandlingsprocesser. Produkten Designverktyget är inte avsedd för att bedriva vård och behandling, patientuppgifterna får inte hanteras. Tfn vx Organisationsnr sid 18 (28)

19 8. Kompatibilitet Stödtjänst Interaktioner Beskrivning Producent Användarens profil (mvk:itintegration:userprofile ) Ärendeinkorg (mvk:crm:casemanagement:in box) GetUserProfile Verifiera konto i Mina vårdkontakter/1177 Vårdguidens e-tjänster Kontrollera invånarens aviseringsinställningar AddMessage Skicka meddelande/avisering till inkorg i 1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Invånartjänster 1177 Invånartjänster Autentiseringstjänst invånare (1177 Vårdguidens e-tjänster SAML/CGI IdP) SAMLv2 Web SSO Profile Http Post Binding Stark autentisering invånare 1177 Invånartjänster (CGI) Autentiseringstjänst personal (Inera säkerhetstjänster IdP) SAMLv2 Web SSO Profile Http Post Binding SAMBI Profile Stark autentisering personal (Inera säkerhetstjänster) SITHS SMS engångskod/otp Inera Logg (riv:ehr:log) StoreLog Loggning i enlighet med PDL Inera

20 Personuppgift (riv:population:residentmaste r) LookupResidentForFullProfile Folkbokföringsuppgifter Verifiera invånare vid inloggning och behandlingsstart. Inera HSA tjänster (riv:infrastructure:directory) GetUnit GetHealthCareUnit GetCredentialsForPersonIncludingProtectedPers on GetEmployeeIncludedProtected 1. Hämta information om vårdenhet och kopplade enheter. 2. Kontrollera koppling mellan vårdenhet/enhet. 3. Kontrollera vårdpersonals koppling till vårdenhet. 4. Hämta information om personal. Inera Formulärtjänst (riv:infrastructure:eservicesu pply:forminteraction) GetFormTemplates SaveFormTemplate GetForm CreateForm SaveFormPage SaveForm GetFormQuestionPage GetFormTemplate CancelForm Formulärtjänst formulärmotor används för att hantera plattformens alla formulär. Nationella tjänsteplattformen Infrastruktur Integrationer för informationsåtkomst och -utbyte via NTjP sker för att möjliggöra interaktion mellan system och åtkomst av 1177 Invånartjänter Inera Tfn vx Organisationsnr sid 20 (28)

21 information och samtidigt behålla en lös koppling mellan konsumenter och producenter. Lös koppling mellan tjänsteproducent/tjänstekonsument. SITHS Infrastruktur PKI för system och personal Inera Avisering personal - Mina vårdkontakter SMTP Server Avisering invånare - Telia SMS (CallGuide Sms Engine) Infrastruktur E-post avisering personal Invånartjänster Infrastruktur SMS avisering personal Telia Mediaserver Infrastruktur Tjänst för att tillgängliggöra media (ljud, bild, film) 1177 Invånartjänster Tfn vx Organisationsnr sid 21 (28)

22 8.1. Kompatibla hårdvaror För personal i Stöd och behandling sker inloggning via Inera Säkerhetstjänster. Denna tjänst kräver kortläsare för SITHS-kort samt NetID för att avläsa kort. För användare som arbetar i Designverktyget krävs SITHS-kort eller en e-legitimation med SITHS certifikat och därmed också kortläsare Systemkrav Stöd och behandling kan användas i flera webbläsare, dock finns det beroenden till andra stödtjänster. Därmed är systemkraven som beskrivs i bilden nedan de rekommenderade webbläsarna för de olika gränssnitten för invånare, vårdpersonal och administrativ personal samt designer. Invånare: för användare som arbetar i invånargränssnittet i Stöd och behandling så gäller samma uppsatta systemkrav som för 1177 Vårdguidens inloggade e-tjänster. Vårdpersonal och Administrativ personal: för användare som arbetar som vårdpersonal i Stöd och behandling rekommenderas att Internet Explorer används. Designverktyget: för användare som arbetar i designverktyget för att skapa stöd och behandlingar rekommenderas Chrome.

23 9. Samtycke Behandlingen av personuppgifter i Stöd och behandling kräver inget samtycke då patientdatalagen är tillämplig på vårdgivares behandling av personuppgifter inom hälsooch sjukvården (1 kap. 1 HSL). Ett samtycke behövs alltså inte om vårdgivaren bedriver hälso- och sjukvård på plattformen. Om vårdgivaren bedömer aktiviteten som egenvård behövs däremot ett samtycke från invånaren, eftersom vårdgivaren då inte kan behandla invånarens uppgifter med stöd av PDL enbart. Det är bara vårdgivaren i fråga som kan ta ställning till om ett program på plattformen är stöd (egenvård) eller behandling (hälso- och sjukvård) Omfattande eller stegvisa instruktioner är en indikator på hälso- och sjukvård, inte egenvård. Som exempel kan nämnas KBT-behandling på nätet. Socialstyrelsens föreskrifter om egenvård (SOSFS 2009:6), 2 kap. 1. Med egenvård menas hälso- och sjukvårdsåtgärd som legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal bedömt att en patient själv kan utföra. Egenvård är inte hälso- och sjukvård enligt hälso- och sjukvårdslagen (1982:763). Egenvård kräver att vårdgivaren gör en egenvårdsbedömning och en egenvårdsplan. 10. Avbrottsrutiner Användare av Stöd och behandling måste i sin verksamhet skapa rutiner för oförutsedda avbrott som till exempel strömavbrott eller om koppling till servern saknas. För att få kännedom om planerade avbrott från Stöd och behandling och för de stödtjänster som Stöd och behandling använder (se tabell Stödtjänst, kap 8) ska verksamheten prenumerera på Ineras servicefönster. För avbrott och störningar av Stöd och behandling och dess stödtjänster ska användaren prenumerera på driftstatus. Båda prenumerationerna skapar användaren här: Prenumerera på servicefönster och driftstatus Vid avbrott i Stöd och behandling möts användaren (både vårdgivare och invånare) av en informationssida på 1177 Vårdguidens e-tjänster som säger att tjänsten för närvarande inte tillgänglig p.g.a. ett planerat underhållsarbete eller annan störning. 11. Installation Produkten kräver ingen klientinstallation, produkten laddas över internet. För krav på klient se kapitel 8.2 om Systemkrav. 12. Restriktioner Tfn vx Organisationsnr sid 23 (28)

24 Plattformen tillhandahåller en webbaserad klient. Klienten laddas över internet och anropar plattformens webbserver. 13. Handhavande Inloggning och auktorisering Tekniskt flöde: 1. Användare: Webbläsaren öppnar URL SOB plattform - Auktoriseringspunkt: Kontrollerar om användaren har en giltig lokal session/biljett SOB plattform - Auktoriseringspunkt: Returnerar 403 behörighet saknas (om giltig session saknas). 2. E-tjänst: Redirect till autentiseringspunkt Autentiseringspunkt (SP): Kontrollerar om användaren har en giltig SP session Autentiseringspunkt (SP): Redirect till autentiseringstjänst/inloggningstjänst (IdP). Autentisering sker via IdP (Autentiseringspunkt IdP). IdP gör redirect till autentiseringspunkt i SP. 3. Användaren: Webbläsaren har nu giltig biljett och webbläsaren kan anropa API för att hämta information. Tfn vx Organisationsnr sid 24 (28)

25 3.1. SOB plattform - Auktorisationspunkt: Personal: Filtrerar information baserat på information i SAML (SAMBI) biljett (förmedlas av proxy via AJP header). Endast vårdenhet/enhet kopplade till medarbetaruppdrag reurneras. Invånare: Filtrerar information baserat på SAML biljettens identitet (förmedlas av proxy via AJP header) SOB plattform - Auktorisationspunkt: Verifierar resultat SOB plattform - Auktorisationspunkt: Data returneras till webbläsaren. Av säkerhetsskäl är det viktigt att användaren stänger/avsluta sin webbläsare. Detta för att säkerställa att alla sessioner avslutas. 14. Varningsmeddelande och signaler För rollen vårdgivaradministratör Varningsmeddelanden kan dyka upp för en vårdgivaradministratör när exempelvis ett medarbetaruppdrag saknas i HSA eller att en enhet som ska läggas till i Stöd och behandling saknas i HSA. För ytterligare information se manual nedan. Manual vårdgivaradministratör För rollen invånaradministratör Varningsmeddelanden kan dyka upp för en invånaradministratör om invånaren inte har loggat in MVK, ej har avisering påslagen i MVK eller är avliden. För ytterligare information se manual nedan. Manual invånaradministratör För rollen behandlare i Stöd och Behandling Varningsmeddelanden kan dyka upp för en behandlare om invånaren inte har loggat in MVK, ej har avisering påslagen i MVK eller är avliden. Ytterligare varningar kan dyka upp om en behandlare går in på en invånare som denna ej är ansvarig för eller om invånaren sparat ett formulär som utkast. För ytterligare information se manual nedan. Tfn vx Organisationsnr sid 25 (28)

26 Manual behandlare För rollen behörighetsadministratör i Stöd och Behandling Varningsmeddelanden kan dyka upp för en behörighetsadministratör om denna försöker att inaktivera eller ta bort rollen invånaradministratör på all personal eller om personal som ska läggas till inte har ett medarbetaruppdrag kopplat till enheten i HSA. För ytterligare information se manual nedan. Manual behörighetsadministratör För invånare i Stöd och behandling Varningsmeddelanden kan dyka upp för en invånare om fråga i formulär är obligatorisk. Ytterligare meddelande som kan dyka upp för invånare är informationsmeddelanden. För ytterligare information se manual nedan. Manual invånare Flaggor En automatiserad händelse notifieras i gränssnittet i form av en flagga. Utseendet och rubriken för flaggan styr designer och behandlare. För mer information kring detta se manual för behandlare samt manual designverktyget. Manual behandlare Manual designverktyget 15. Underhåll Avsedd användning måste följas gällande punkten: Produkten är inte avsedd för permanent lagring av patientuppgifter; det är ett stödsystem som kompletterar vårdgivarens primära verksamhetssystem för journalföring. Detta innebär att verksamhet måste tillse att rutin gällande journalföring från aktiva moment i Stöd och behandling till primärt verksamhetssystem finns på plats. Verksamheten måste även se till att gallringsrutin för patientuppgifter i Stöd och behandling tas fram. Samt att personal får roll Data-administratör på enhet i Stöd och behandling för att verkställa att gallring sker kontinuerligt enligt patientdatalagen på avslutade moment. Tfn vx Organisationsnr sid 26 (28)

27 Användare av Stöd och behandling samt Designverktyget måste följa och kontinuerligt uppdatera kringkomponenter för att följa uppsatta systemkrav för produkterna. 16. Felmeddelande och åtgärd Sidan finns inte Åtgärd: Ladda om sidan Logga ut och stäng webbläsare Logg in på nytt i Stöd och behandling eller Designverktyget Kvarstår sidan kontakta support Något gick fel, underliggande tjänster svarar inte Åtgärd: Ladda om sidan Logga ut och stäng webbläsare Logg in på nytt i Stöd och behandling eller Designverktyget Kvarstår sidan kontakta support Tfn vx Organisationsnr sid 27 (28)

28 16.3. Något gick fel, formulärmotor verkar inte svara Åtgärd: Ladda om sidan Logga ut och stäng webbläsare Logg in på nytt i Stöd och behandling eller Designverktyget Kvarstår sidan kontakta support 17. Avfalls och skrotningshantering Vid export av patientuppgifter från Stöd och behandling som personal med roll Dataadministratör har behörighet till genereras en XML-fil. För denna XML-fil måste rutin finnas i verksamheten så att personal inte sparar filen lokalt på dator. Tfn vx Organisationsnr sid 28 (28)

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3. Stockholm, 2015-09-21

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3. Stockholm, 2015-09-21 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3 Stockholm, 2015-09-21 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 2. Säkerhetsinformation

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1. Stockholm, 2015-05-04

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1. Stockholm, 2015-05-04 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1 Stockholm, 2015-05-04 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 2. Säkerhetsinformation

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.2. Stockholm, 2015-06-09

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.2. Stockholm, 2015-06-09 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.2 Stockholm, 2015-06-09 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 2. Säkerhetsinformation

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget v 1.9. Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget v 1.9. Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget v 1.9 Stockholm, 2017-02-02 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokumentet 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget release 1.12 Stockholm, 2017-10-24 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokumentet 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release 2018:3. Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release 2018:3. Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget release 2018:3 Stockholm, 2018-05-18 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokumentet 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release 2019:1. Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release 2019:1. Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget release 2019:1 Stockholm, 2019-03-12 Revisionshistorik Version Författare Kommentar Tidigare releaser Kontakta nationella förvaltningen 2018:1 Anne-Louise

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget release Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget release 1.11 Stockholm, 2017-05-22 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokumentet 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget v Stockholm,

Bruksanvisning. Stöd och behandling & Designverktyget v Stockholm, Bruksanvisning Stöd och behandling & Designverktyget v 1.8.3 Stockholm, 2016-12-05 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokumentet 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-24 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Manual Vårdgivaradministratör

Manual Vårdgivaradministratör Manual Vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Vad är Stöd och behandling?

Vad är Stöd och behandling? STÖD OCH BEHANDLING Vad är Stöd och behandling? Nationell teknisk plattform som ger vårdgivare möjlighet att erbjuda säker interaktion i form av stöd- och behandlingsprogram till invånare via nätet. T

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Stöd och behandling. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Stöd och behandling. Beskrivning och tjänstespecifika villkor Stöd och behandling Beskrivning och tjänstespecifika Innehåll... 2 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 4 5.1 Tjänstens syfte och

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2019:1 2019-03-12 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17)

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17) Manual Invånare Stöd och Behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 sid 1 (17) Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör

Manual Behörighetsadministratör Manual Behörighetsadministratör Stöd och behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättningar för

Läs mer

Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion

Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion Tommy Skjulsvik, leg psykolog, Vuxenpsykiatriska kliniken, SÄS Anna Trüschel, leg psykolog, epsykiatrienheten, SU Objektspecialist verksamhet (OSV), Stöd

Läs mer

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm,

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm, Release notes Stöd och behandling version 1.8 Stockholm, 2016-09-29 1. Sammanfattning Releasen av Stöd och behandling och Designverktyget innehåller i övergripande drag: Tidslinjens funktion har förbättrats

Läs mer

Tjänster med åtkomst till personer med skyddade personuppgifter från HSA. Version 1.2.2,

Tjänster med åtkomst till personer med skyddade personuppgifter från HSA. Version 1.2.2, er med åtkomst till personer med skyddade, Innehåll Introduktion... 2 er med åtkomst till personer med skyddade... 4 Revisionshistorik Version, datum Författare Kommentar 1.0, 2015-06-09 Ulrika Nilsson

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Designverktyget... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättning för att kunna arbeta

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2019:1 Stockholm, 2019-03-06 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Fastställande av personuppgiftsansvar och gemensamma principer för gallring av information Version 2.0 Senast ändrad Innehåll Ramverk

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 1.11 2017-05-22 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser NetID drivrutiner kortläsare operativ browser webinar Checklista dokument wiki avreglering Apotek e-dos PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef HSA SITHS attribut autentisering

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten NPÖ-guiden NPÖ Nationell Patientöversikt Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten Den här guiden riktar sig till vårdgivare landsting, kommuner och privata vårdgivare som ska eller

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.8 2016-09-30 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterat dokument utifrån förändringar

Läs mer

Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet

Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet Internetbaserat stöd & behandling Övergång från pilot till verksamhet Nyutveckling stöd & behandling

Läs mer

Systemadministration. Webcert Fråga/Svar

Systemadministration. Webcert Fråga/Svar Systemadministration Webcert Fråga/Svar Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Syfte och målgrupp... 2 1.3 Definitioner och benämningar... 2 2 Systemadministration av Webcert... 2 2.1 Behörigheter

Läs mer

Säkerhetstjänster Spärr,Samtycke,Logg. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Säkerhetstjänster Spärr,Samtycke,Logg. Beskrivning och tjänstespecifika villkor Säkerhetstjänster Spärr,Samtycke,Logg Beskrivning och Innehåll Säkerhetstjänster - Spärr,Samtycke,Logg - Beskrivning och... 2 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP...

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor 1177 Vårdguiden e-tjänster Beskrivning och Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. Termer och begrepp... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 5.1 Allmänt... 2 5.2 Webbaserad personalingång...

Läs mer

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo)

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innan du börjar... 3 Logga in... 3 Registrera... 5 Avbryta en registrering... 9 Pausa en registrering... 10 Patientlista...

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Tjänster med åtkomst till personer med skyddade personuppgifter från HSA. Version 1.3,

Tjänster med åtkomst till personer med skyddade personuppgifter från HSA. Version 1.3, er med åtkomst till personer med skyddade, Innehåll Introduktion... 2 er med åtkomst till personer med skyddade... 4 Revisionshistorik Version, datum Författare Kommentar 1.0, 2015-06-09 Ulrika Nilsson

Läs mer

Intygstjänster. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Intygstjänster. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Intygstjänster - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 3 5.1 Övergripande beskrivning

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

Ökad patientdialog med digitala formulär

Ökad patientdialog med digitala formulär Ökad patientdialog med digitala formulär Nationell Handlingsplan 2013-2018 Målbild 2018 Ökad medverkan från individen, smartare e-hälsotjänster och samarbete över organisationsgränser Individen Kunna nå

Läs mer

Avtal om Kundens användning av Svevac Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Svevac

Avtal om Kundens användning av Svevac Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Svevac Avtal om Kundens användning av Svevac Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Svevac Innehåll 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 2.1 Referenser... 3 2.2 Definitioner... 4 3. Tjänstebeskrivning... 6 3.1 Syftet

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Felsökningsunderlag. för Nationell patientöversikt, NPÖ. Dokumentationsversion 3.0 Datum

Felsökningsunderlag. för Nationell patientöversikt, NPÖ. Dokumentationsversion 3.0 Datum Felsökningsunderlag för Nationell patientöversikt, NPÖ Dokumentationsversion 3.0 Datum Innehåll 1 Beskrivning av felmeddelanden i NPÖ (Nationell patientöversikt)... 3 1.1 Allmän information om NPÖ2...

Läs mer

Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur. Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur

Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur. Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur Nationell e-hälsa är vårt uppdrag Uppgiften är att skapa en väl fungerande informationsförsörjning inom

Läs mer

Beställningsstöd för anslutning till NTJP

Beställningsstöd för anslutning till NTJP Beställningsstöd för anslutning till NTJP Beskrivning: Beställningsstödet är ett digitalt verktyg för att skapa beställning för teknisk anslutning till tjänsteplattformar. Åtkomst: Åtkomst till beställningsstödet

Läs mer

Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 3. Tjänstebeskrivning... 3 3.1 Tjänstens syfte och ändamål... 3 3.2 Vårdgivare... 3 3.3 Invånare... 3 3.4 Uppföljning

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Min Vårdplan via nätet

Min Vårdplan via nätet Min Vårdplan via nätet Du har blivit erbjuden Min Vårdplan via nätet. Det är ett nytt sätt att få information om din behandling och kommunicera med din vårdgivare. Min vårdplan Min vårdplan får du för

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-02-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Nationell Patientöversikt. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Nationell Patientöversikt. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Nationell Patientöversikt - Beskrivning och tjänstespecifika Innehåll 1. Inledning... 2 2. Bakgrund... 2 3. Tjänstebeskrivning... 2 3.1 Tjänstens syfte och ändamål... 2 3.2 Anslutning till Nationella tjänsteplformen...

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Ramverk för invånares åtkomst till journalen

Ramverk för invånares åtkomst till journalen Ramverk för invånares åtkomst till journalen Bilaga 2 Så fungerar tjänsten Journalen Innehåll Så fungerar tjänsten Journalen... 1 1. Så fungerar tjänsten Journalen... 3 1.1 Säker inloggning krävs... 3

Läs mer

Nitha IT-stöd för händelseanalys. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Nitha IT-stöd för händelseanalys. Beskrivning och tjänstespecifika villkor Nitha IT-stöd för händelseanalys Beskrivning och Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 4 5.1 Inledning... 4 5.2 Syfte och

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontaktuppgifter till Ineras kundservice:

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. SITHS kort... 4 3. Förutsättningar för åtkomst till Säkerhetstjänsten... 4 4.

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR 2014-01-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20

Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20 Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Manual för registrering i Svenskt Beroenderegister 2015-05-05

Manual för registrering i Svenskt Beroenderegister 2015-05-05 Manual för registrering i Svenskt Beroenderegister 2015-05-05 1 Inklusionskriterium I SBR registreras Alla personer som behandlas på sjukvårdsenheter för specialiserad utredning och behandling av skadligt

Läs mer

HPTA version 0.9. Bilaga 1. Administrering i HSA-katalogen

HPTA version 0.9. Bilaga 1. Administrering i HSA-katalogen HPTA version 0.9 Bilaga 1 Administrering i HSA-katalogen Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Roller och ansvar... 2 3. Verifiera korrekthet i HSA-katalogens innehåll... 3 4. Rolladministrering... 4 5. Registrering/redigering/hantering

Läs mer

Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport

Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport Bilaga 1. Preliminär juridisk rapport Sid 1/6 1. Syfte I projektets uppdrag ingår att granska och utreda de legala aspekterna av projektet Mina intyg. Syftet med den preliminära rapporten är att initialt

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Journal via nätet - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Journal via nätet - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Journal via nätet - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll... 2 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 5.1 Journal via

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA

Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA Manual för att registrera i Kvalitetsregister BUSA 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Systemkrav. Åtkomst till Pascal

Systemkrav. Åtkomst till Pascal Systemkrav Åtkomst till Pascal Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Operativsystem, webbläsare och Net id... 3 3. Net id (Gäller enbart för SITHS-kort)... 6 4. Brandväggar (Gäller enbart för SITHS-kort)...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Innehåll Inledning Nationell patientöversikt Värdet av NPÖ Informationsmängder Gränssnitt Läsa och visa information Aktiviteter och anslutning

Läs mer

PhenixID & Inera referensarkitektur. Product Manager

PhenixID & Inera referensarkitektur. Product Manager PhenixID & Inera referensarkitektur Product Manager tommy.almstrom@phenixid.se PhenixID & Inera referensarkitektur PhenixID & Inera Identitetslager PhenixID & Inera Identifieringstjänst PhenixID & Inera

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS)

Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS) Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.4 Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Personuppgiftstjänsten och övriga stödtjänster för patientens integritetsskydd Tomas Fransson, Inera

Personuppgiftstjänsten och övriga stödtjänster för patientens integritetsskydd Tomas Fransson, Inera Personuppgiftstjänsten och övriga stödtjänster för patientens integritetsskydd 2017-09-28 Tomas Fransson, Inera Personuppgiftstjänsten och övriga stödtjänster för patientens integritetsskydd Del av arkitekturen

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

Pascal ordinationsverktyg ersätter e-dos

Pascal ordinationsverktyg ersätter e-dos Pascal ordinationsverktyg ersätter e-dos Pascals ordinationsverktyg Sista steget i omreglering av apoteksmarknaden Anpassning till patientdatalagen från 2009 Gäller i första hand nuvarande e-dosanvändare

Läs mer

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ)

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamhet och daglig verksamhet Sida 0 (8) Vers. 2.0 Rev. 2018 Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer