PMO Månadsbrev - Februari 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PMO Månadsbrev - Februari 2019"

Transkript

1 PMO Månadsbrev - Uppgradering av PMO till 10.1 den 13 mars 13 mars planeras ett driftstopp i PMO på natten med början kl. 23:00. Versionen innehåller lite nyheter i modul Anteckning, BHV, Dokument, Inskrivning, Kassa, Lab, Nationella intyg. I samma veva uppgraderas även Tillväxtkurvan. Mer information om nyheterna skickas ut i separat mail samt läggs ut på Plexus. Ny ärendetyp Ny ärendetyp Trisam skapades i slutet av januari, kommer användas av Rehabkoordinatorer. Trisam är en samverkan mellan sjukvården, socialtjänsten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen kring arbetet med rehabilitering av patient. Rehabkoordinator fungerar som ett nav i arbetet. Nya mätvärden C-GAS Childrens Global Assessment Scale som är ett värde för skattad funktionsnivå hos barn. Aktivitetsminuter är inlagt i mätvärdesmallen för Astma/KOL i PMO. Aktivitetsminuter ska även läggas till i Medrave4, Luftvägsregistret. Detta arbete är inplanerat preliminärt i mars hos Medrave Software AB. Nya checklistor Fast vårdkontakt Checklistan publiceras i PMO 1 mars. Innehåller följande parametrar: Överenskommelse (vad har man kommit överens om och vad ska den fasta vårdkontakten hjälpa till med) Samtycke kontakt med andra vårdgivare Samtycke Befolkningsregistret Kontaktväg (hur ska patienten komma i kontakt med sin fasta vårdkontakt) Utvärdering Fast vårdkontakt (beskrivning av hur utvärderingen ska se ut) Datum Hosta > 6 veckor I samband med arbetet av SVF lungcancer återkom arbetsgruppen upprepade gånger till att patienterna med lungcancer kommer för sent. Hur fångar vi patienter med symtom tidigare? Primärvården måste involveras. Cancerfondens granskning visar att det finns stora skillnader mellan landstingen hur väl primärvården lyckas fånga upp och diagnosticera patienter i ett tidigt skede. I region Gävleborg diagnosticeras färre än var femte patient i tidigt skede då störst möjlighet till bot finns. Med detta i åtanke påbörjades ett förbättringsarbete på Storvik Din hälsocentral för att utarbeta en checklista, Hosta >6 veckor, som syftar till att påskynda utredningstiden för patienter där lungmalignitet kan misstänkas. Den är till hjälp för sjuksköterskan i rådgivningsfunktionen att få en bild om patienten uppfyller kriterierna för att göra en lungröntgen innan läkarbesöket. Checklistan kan även användas som stöd vid remisskrivandet. När man har checklistan öppen och öppnar urvalspanelen uppe i högra hörnet får man även hjälp med vad som ska ingå i information till patient och vad som Dokument-ID:

2 ska göras på hälsocentralen. Checklistan kommer att produktionssättas under mars månad. Nya kontakttyper i Psykosocialjournal för videomöte Distanskontakt via videolänk kur Telefonkontakt Distanskontakt via videolänk PHssk Telefonkontakt Distanskontakt via videolänk plo Telefonkontakt Beskrivning: Distanskontakt via videolänk - i öppenvård med patient eller företrädare till patient då en medicinsk bedömning genomförs, beslut fattas om eventuell behandling, ändring av pågående behandling, eller behandling genomförs. Distanskontakt via videolänk ersätter ett besök. Företrädare kan vara närstående, vårdnadshavare, god man, förvaltare, hemtjänstpersonal. Dokument korrigering av intyg FK3200 tas bort och byts ut mot AF00212 FK7800 tas bort då detta finns under modul Nationella intyg och skickas elektroniskt AF00251 Läkarintyg för deltagare i arbetsmarkandspolitiska program läggs till under Försäkringskassan/Arbetsförmedlingen. Tillgängliga i PMO den 8 mars. AF00213 Medicinskt utlåtande ersätter FK3200 läggs till under Försäkringskassan/ Arbetsförmedlingen. Tillgängliga i PMO den 8 mars. Dokument Specialistmottagningsjournal (Omv) Dokumenten Besked om provsvar och Låneförbindelse avseende hjälpmedel Fysioterapi finns nu att skapa från Specialistmottagningsjournalen. Remiss Endoskopi Remissen har fått expanderande skrivrutor. Remiss Standardiserat vårdförlopp cancermisstanke Följande ändringar har gjorts: expanderande skrivrutor länken till samverkanswebben var felaktig och har nu rättats till patientens samtliga varningar visas nu i remissen (tidigare visades enbart en varning, den första) Tillväxtkurva Modulen Tillväxt visas nu också i Omvårdnadsjournalen och Specialistmottagningsjournalen (Omv). Förändringar sökord Sökordet Samtycke har ändrat egenskap att det nu finns tre valbara alternativ samt att det går att skriva fritext. Ja, muntligt; Ja, muntligt och skriftligt; Nej. Nytt sökord, Albuminuri, har lagts till i mallen DiabetesAnteckning. Visning journaltyper Medicinska sekreterare ser nu journaltypen Omvårdnadsjournal vid öppning av en patients journal för att minimera risken för att viktig information missas.

3 Sortering visning av läkemedel För att önskad sorteringsordning ska sparas till nästa gång du går in i Läkemedelsmodulen måste du göra en personlig inställning (om annan inställning än systemets defaultinställningar önskas). Gå in på Inställningar Läkemedel Övrigt markera den sorteringsordning du önskar klicka på knappen. Nästa gång du öppnar Läkemedelsmodulen kommer läkemedlen presenteras i den ordning du valt i inställningen. Att skicka modulen För att få bort posterna i Att skicka som inte längre är aktuella att skickas så måste det hanteras i den modul som posten skapats från. T.ex. ett recept som inte gått iväg måste tas bort i läkemedelsmodulen för att den posten ska försvinna från Att-skicka-listan. Information från Medrave Rättelse i medrave4 Ny beräkning av DDD I Rapporter Statistiska Läkemedel finns det på flera ställen beräkningar av hur många DDD en förskrivning kan omfatta. Tyvärr har den beräkningen gjorts felaktigt, vilket medfört att värdena i många fall blivit för höga. Exempel: Om en förpackning innehåller 7 DDD med 2 förpackningar per uttag och 4 uttag så skulle rätta svaret på antal DDD för hela förskrivningen vara 7x2x4 = 56 DDD. Vi har av misstag multiplicerat antalet förpackningar och uttag två gånger, och räknat 7x2x4x2x4 = 448 DDD. I en del förskrivningstyper blir felet stort, i en del förskrivningstyper märks det knappt alls (typ antibiotika). Felet är rättat, och vi beklagar den irritation det vållat. Tack till de som fäste vår uppmärksamhet på detta. Vänliga hälsningar, Björn Jacobson Marknadschef Beslut Förvaltningsråd Månad Beslutspunkt Beslut Önskemål om symbol för patient som är dövstum Önskemål om ny kallelse för sjuksköterskebesök Önskemål om ändring i kallelse Provtagning med tillägg av en femte kryssruta med Avslås, symbol för nedsatt hörsel ska användas Avslås, samma kallelse som till DSK Mottagning ska användas. Rubriken i kallelsen kommer därför ändras från Kallelse till distriktssköterskebesök till Kallelse till distriktssköterskemottagning.

4 information Tag ej tabl Levaxin på provtagningsmorgonen. Önskemål om att det i BVCkallelserna ändras där det står BHV till BVC Önskemål om ny ärendetyp Trisam som används av rehabkoordinatorer Önskemål att läkarintygen till Arbetsförmedlingen ska läggas in i PMO så de kan skapas där Fråga om distriktssköterskor/ sjuksköterskor ska börja kontaktregistrera administrativt för att informationen. De som inte har omvårdnadsjournalen i startflödet kan missa viktig information i och med att de manuellt måste välja Omvårdnadsjournal för att då med den informationen. Önskemål om att ta bort anteckningsmallen för rådgivning och istället komplettera anteckningsmallen för telefonkontakt med några sökord Önskemål om att SMSpåminnelserna ska innehålla information om förnamnet på den i hushållet som har tid bokad, vilken enhet, datum och tid. Tillägg: Du har antingen en telefontid eller bokat besök. Nej, men vi ska lägga till Omvårdnadsjournalen i startvyn i rollen för Medicinsk sekreterare. VO Familjehälsa önskar få C- GAS inlagd i PMO under mätvärden. Numeriskt värde (0-100). men behöver skrivas en beskrivning om vad det är för ett mätvärde Önskemål om checklista för

5 Fast vårdkontakt Önskemål om att personalkategori visas på den person som patienten blir kallad till för Hälsosamtal 40 år. Önskemål om att man i journaltypen Omvårdnadsjournal får åtkomst till Tillväxtkurvan. Önskemål från Södertulls HC att deras statistik i MedRave4 ska ligga transparent. Text som skrivs på sökordet Samtycke blir fetstil. Ska det ändras så det inte blir fetstil eller att det är valbara svarsalternativ? Önskemål om symbol för Hemsjukvård. Önskemål från Aleris att lägga in dokument i PMO för Sjukskrivning inom sjuklöneperiod (dag 8-14)., läggs även till i Specialistmottagningsjournalen. Nej, utsedda personer har utökad behörighet i MedRave4 och kan gå in på andra enheter än sin egna för att få tillgång till statistik. Man måste byta inloggad enhet för att se statistiken. att sökordet ändras att det går att välja Ja, muntligt; Ja, muntligt och skriftligt samt Nej, går också att skriva fritext. Nej, modulen Inskrivning används för att hantera hemsjukvårdspatienterna. Nej, med anledning av att centralt intyg kommer.

PMO Månadsbrev - april 2019

PMO Månadsbrev - april 2019 PMO Månadsbrev - april 2019 Åtgärdskod för hembesök BVC Från och med den 29 april finns åtgärdskod för hembesök knutet till ärendet vid Inskrivning samt Besök 8 månader i BHV-journalen. Denna ändring sker

Läs mer

Beskrivning av kontakttyper i PMO. regiongavleborg.se

Beskrivning av kontakttyper i PMO. regiongavleborg.se Beskrivning av kontakttyper i PMO Vårdkontakt Vårdkontakt är kontakt mellan patient och hälso- och sjukvårdspersonal då sjukdom och skador förebyggs, utreds och behandlas, t.ex. besök och telefonkontakt.

Läs mer

Kontakttyper sjuksköterska PMO/JIII - checklista Primärvård Region Gävleborg

Kontakttyper sjuksköterska PMO/JIII - checklista Primärvård Region Gävleborg Checklista Diarienr: Ej tillämpligt 1(16) Dokument ID: 09-132992 Fastställandedatum: 2016-12-22 Giltigt t.o.m.: 2017-12-22 Upprättare: Margareta E Högström Fastställare: Margareta Högström Kontakttyper

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Versionsnyheter PMO 9.1

Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-06 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-12 1. BVC Kontroll vid flytthantering 2. BVC Ny samlad inmatning för nyfödd 3. Lab Indikation på flikar som innehåller data 4. Lab Koppla labsvar från

Läs mer

PMO-guide Primärvården

PMO-guide Primärvården Elektronisk överföring av BHV-journal Från och med juni 2018 är det möjligt att elektroniskt exportera en BHV-journal till en Elevhälsa som har PMO, även till andra kommuner och landsting i Sverige. Viktig

Läs mer

Bilaga 1. Resultat webbenkät Din journal på nätet

Bilaga 1. Resultat webbenkät Din journal på nätet Bilaga 1. Resultat webbenkät Din journal på nätet Antal poster i denna enkät 497 Procent av totala antalet 100 Kön bland svarande Kvinnor 356 71,63 Män 135 27,16 Inget svar 6 1,21 Är du medlem i en patientförening?

Läs mer

Kontakttyper läkare PMO/JIII - checklista Primärvård Region Gävleborg

Kontakttyper läkare PMO/JIII - checklista Primärvård Region Gävleborg Checklista Diarienr: Ej tillämpligt 1(8) Dokument ID: 09-132945 Fastställandedatum: 2015-12-14 Giltigt t.o.m.: 2017-12-14 Upprättare: Margareta E Högström Fastställare: Margareta Högström Kontakttyper

Läs mer

PMO - Nationella intyg

PMO - Nationella intyg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 09-127057 Fastställandedatum: 2018-09-11 Giltigt t.o.m.: 2019-09-11 Upprättare: Ingrid T Durhem Fastställare: Ingrid Durhem PMO - Nationella intyg

Läs mer

Hälsobesök 5 år. 60 minuter

Hälsobesök 5 år. 60 minuter Hälsobesök 5 år 60 minuter Artikel 12: Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Barnets åsikt ska beaktas i förhållande till barnets ålder och mognad. Alla Alla

Läs mer

Det finns en enkel väg till vården =

Det finns en enkel väg till vården = Det finns en enkel väg till vården = Mina vårdkontakter är en flexibel e-tjänst och hanteras av samma personal som du möter vid besök på din mottagning = Här finns Mina vårdkontakter Stockholm, Västra

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Nationella diabetesregistret (NDR) Automatisk överföring av data från PMO till NDR-registret sker runt den första helgen varje månad. Kriterier för att uttag till NDR ska ske Enheten måste vara ansluten

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Riktlinjer Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 3 2014-12-23 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin)

Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin) Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin) Ingress Välkommen till vårdcentralen xx Vårdcentralen ingår i vårdval Kronoberg. Vi erbjuder grundläggande hälso- och sjukvård för alla åldersgrupper, rådgivning,

Läs mer

COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i Kalmar län

COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i Kalmar län Utformad av arbetsgruppen för hemsjukvård Godkänd av Informationsöverföringsgruppen 2015-11-30 Revideras årligen eller vid behov Upplaga 2 2016-06-08 COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

medrave4 Användarmanual Luftvägsregistret Dr Per Stenström Specialist i Allmänmedicin

medrave4 Användarmanual Luftvägsregistret Dr Per Stenström Specialist i Allmänmedicin medrave4 Användarmanual Luftvägsregistret Guide för att rapportera in patienter till Luftvägsregistret via medrave4. medrave4 Primärvård samlar verksamhetsdata från ert befintliga journalsystem, analyserar

Läs mer

Skapa ny labbeställning - PMO

Skapa ny labbeställning - PMO Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 06-154288 Fastställandedatum: 2016-05-12 Upprättare: Ann-Christin A Bäckström Giltigt t.o.m.: 2018-05-12 Fastställare: Ann-Christin Bäckström Skapa

Läs mer

KONTAKT- OCH BESÖKSTYPER I COSMIC

KONTAKT- OCH BESÖKSTYPER I COSMIC 2017-05-09 SEC IT Utveckling och Förvaltning Fg RPVA KONTAKT- OCH BESÖKSTYPER I COSMIC 1 KONTAKTTYPER 2 1 MOTTAGNINGSBESÖK, ENSKILT 2 2 MOTTAGNINGSBESÖK, GRUPP 2 3 MOTTAGNINGSBESÖK, TEAM 2 4 MOTTAGNINGSBESÖK,

Läs mer

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne 2016-04-05 Utfärdad av Fastställd av Version. Förvaltningsgrupp Melior Styrgrupp journaldokumentation 1 SUS, Sund, Kryh och

Läs mer

Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 2015-01-23

Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 2015-01-23 Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 Villkor 3, 2015 inom Sjukskrivningsmiljarden -tidig samverkan i sjukskrivningsprocessen Funktionen (dvs. rehabsamordnaren) ska ha både en intern och extern

Läs mer

Folkhälsoutvecklare ansvarar för att informera tobaksavvänjare samt använda dokumentet vid utbildning av nya tobaksavvänjare.

Folkhälsoutvecklare ansvarar för att informera tobaksavvänjare samt använda dokumentet vid utbildning av nya tobaksavvänjare. Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1() Dokument ID: 0-1 Fastställandedatum: 01-0-1 Giltigt t.o.m.: 01-0-1 Upprättare: Annika H Kandén Fastställare: Göran Angergård Tobaksavvänjning - dokumentation i

Läs mer

Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans medicinska underlag

Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans medicinska underlag Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans Intygstjänster 2014-2015 Sid 1/22 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionshistorik... 2 1. Inledning... 3 2. FK AF1 - Skapa medicinskt vid

Läs mer

VGR IT. VG PRIMÄRVÅRD Medidoc VG PRIMÄRVÅRD. Registrering i Medidoc. Regionservice, VGR IT, rev LB

VGR IT. VG PRIMÄRVÅRD Medidoc VG PRIMÄRVÅRD. Registrering i Medidoc. Regionservice, VGR IT, rev LB VGR IT VG PRIMÄRVÅRD Medidoc VG PRIMÄRVÅRD Registrering i Medidoc Regionservice, VGR IT, 2010-01-20 rev LB 20121010 Innehållsförteckning FLERA ENHETER I SAMMA MEDIDOCDATABAS... 3 LISTNING... FEL! BOKMÄRKET

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Manual Melior - Sesam LMN

Manual Melior - Sesam LMN 2017-12-15 Manual Melior - Sesam LMN Läkemedelsnära produkter VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN regionservice.vgregion.se/lmn Innehåll Uthopp från Melior till Sesam LMN... 3 Förskrivning vid patientbundet uthopp...

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

PMO- Lathund Inloggning

PMO- Lathund Inloggning PMO- Lathund Inloggning Logga in Öppna journal Anteckningar i annat sekretessområde (Blå huset) Byta användare i öppen journal Stänga journal Stänga PMO Manual: PMO- Lathund Inloggning. Version 1.1 Fastställd

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Datum betalningsansvarig... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Utformad av BAL och samverkansgruppen i Kalmar län Godkänd av Styrgruppen 2011-09-26 Reviderad 2014-10-20 Upplaga 2 COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Ett Link-ärende öppnar du genom att

Läs mer

Journalia Rutin Region Norrbotten

Journalia Rutin Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (5) Journalia Rutin Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Journalia är Region Norrbottens system för Antikoagulantiabehandling och används framför allt

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum September 2018 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Nationella diabetesregistret (NDR) Fr.o.m. 5 november 2018 sker automatisk överföring av data från PMO till NDR varje natt. Kriterier för att uttag till NDR ska ske Enheten måste vara ansluten till NDR.

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Instruktion Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 4 2018-09-11 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

Resultat av terminologiremiss om distanskontakt och relaterade begrepp

Resultat av terminologiremiss om distanskontakt och relaterade begrepp 2017-03-15 Dnr 32041/2016 1(5) Resultat av terminologiremiss om och relaterade begrepp Begreppen i denna sammanställning är resultatet av ett terminologiarbete. Begreppen har förankrats dels internt på

Läs mer

Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen

Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum Februari 2019 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. 2012-10-26 Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. Samverkansavtal mellan Kommunförbundet Norrbotten och landstinget i Norrbotten. 1 Bakgrund Från den 1 januari 2007 regleras

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Anvisning för Journal via nätet

Anvisning för Journal via nätet Styrande dokument Regeldokument Anvisning Sida 1 (5) Anvisning för Journal via nätet Bakgrund Landstingsstyrelsen antog den 17 juni 2015 ett regelverk för Journal via nätet, det vill säga den tjänst som

Läs mer

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version.

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Versionsnyheter PMO 6.2 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information PMO CE-certifierad

Läs mer

Informationshantering och journalföring. nya krav på informationssäkerhet i vården

Informationshantering och journalföring. nya krav på informationssäkerhet i vården Informationshantering och journalföring nya krav på informationssäkerhet i vården Sammanhållen journalföring! Förklaring av symbolerna Patient Verksamhetschef Hälso- och sjukvårdspersonal samt övriga befattningshavare

Läs mer

Manual för Psykiatri, kurator

Manual för Psykiatri, kurator Manual för Psykiatri, kurator Mall för kurator inom VUP, BUP och RP, såväl inom öppen som sluten vård. Innehåller mall-i-mall för Psykosocial utredning. Grundmall Psykiatri, kurator Dikteringstidpunkt

Läs mer

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: Öppenvården och/eller Kommunen Öppenvården svarar inom 24 timmar på vardagar

Läs mer

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Oförändrat i ett första steg... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP)

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare SP Startsida Ny patient - Personuppgifter Inskrivningsmeddelande Att göra Fast vårdkontakt Planeringsunderlag

Läs mer

Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt?

Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt? Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt? Michael Boman Försäkringskassan Katarina Larborn Region Halland Bodil Mellblom Svenskt näringsliv l Hur ser Försäkringskassan på

Läs mer

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län April 2013 Inledning Vilgotgruppen beslutade i mars 2012 att anta Aktivitetsplan

Läs mer

Undersköterska Besök kort

Undersköterska Besök kort Undersköterska Besök kort Term Svarsalternativ Definition/Beskrivning Källa ANTECKNING (skrivskyddad) Journalförd aktivitet för direkt och indirekt kontakt. Kontakttyp * Mottagningsbesök planerat * Mottagningsbesök

Läs mer

Läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation, rutin för division Länssjukvård

Läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation, rutin för division Länssjukvård Läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation, rutin för division Länssjukvård Bakgrund Enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2000:1) samt ändringsförfattning SOSF

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet En förändrad planeringsprocess inskrivningsmeddelandet

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Målgrupp Detta dokument beskriver hur ett landsting kommer igång med att använda landstingsstatistiken. Dokumentet vänder sig till dig som har behörighet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten GITS Gemensam IT Samordningsfunktion SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sida Bakgrund och beskrivning Systemöversikt

Läs mer

Arbetsförmedlingens handläggarstöd

Arbetsförmedlingens handläggarstöd Arbetsförmedlingens handläggarstöd AFHS 18/2011 Sida: 1 av 7 Gäller fr.o.m. 20141022 Beslutad av: Henrietta Stein Beslutsdatum: 20141022 Version: 3.0 Dnr: Af-2014/091296 Medicinska underlag Medicinska

Läs mer

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Slutenvården planerar i samråd med patienten den slutenvård som ska ges, samt informerar fortlöpande kommun och öppenvård om hur planen och den enskildes status

Läs mer

Ledningsstrukturen för ehälsa

Ledningsstrukturen för ehälsa Ledningsstrukturen för ehälsa Nationella ledningsgruppen Inera och andra utförare Invånare Privata vårdgivare Invånartjänster Vårdpersonal Omsorgspersonal Sveriges Kommuner och Landsting Socialstyrelsen

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning av vårdbehov, del 1 Region Skåne

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning av vårdbehov, del 1 Region Skåne Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning vårdbehov, del 1 Region Skåne 2019-02-05 Utfärdad Fastställd Version. Regional arbetsgrupp journaldokumentation Melior

Läs mer

LOKALA RUTINER EGENVÅRD

LOKALA RUTINER EGENVÅRD Flik 13.4. LOKALA RUTINER EGENVÅRD Hälsocentralerna Tre älvar Vännäs, Vindeln, Bjurholm 2011-04-06 Eva Basun avdelningschef Vindeln Arbetsgrupp Elisabeth Olsson, dsk Bjurholm Eva-Marie Hedman, dsk Vindeln

Läs mer

Dokumentation och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad

Dokumentation och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad Vård och äldreförvaltningen Sociala omsorgsförvaltningen Arbetslivsförvaltningen och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad Rutinen gäller inom Äldreomsorgen, Individ-och familjeomsorgen,

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi

Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi För dig som arbetar inom barn- och ungdomsmedicin I det här dokumentet finner du förslag på samverkansrutiner som kan förenkla samarbetet

Läs mer

1 (5) 7 oktober 2010. RÅD Signering, bekräftelse, låsning

1 (5) 7 oktober 2010. RÅD Signering, bekräftelse, låsning 1 (5) RÅD Signering, bekräftelse, låsning 2 (5) Innehåll 1 Inledning...4 2 Signering...4 2.1 Undantag från signering...5 3 Bekräftelse...5 4 Låsning...5 3 (5) Utgåvehistorik för dokumentet Utgåva Datum

Läs mer

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Förvalt visas vårdkontakter på enheter under närmaste inloggade nod. Fria aktiviteter visas alltid Ett rött plustecken indikerar att det finns vårdkonakter på

Läs mer

Informationssäkerhet i patientjournalen

Informationssäkerhet i patientjournalen RIKTLINJER FÖR Informationssäkerhet i patientjournalen Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-04-02 Giltighetstid 2023-04-02 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Manual Link. Sjökvist Lotta

Manual Link. Sjökvist Lotta Manual Link Sjökvist Lotta 2018-11-15 2018-11-15 1 Innehåll LINK - Vårdsamordning i Cosmic... 2 Bakgrund... 2 Kopplingar till andra delar av Cosmic... 2 Översikt över fönster i LINK... 3 Åtkomst till ärende

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer:

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Skriv in personnummer (t.ex. 195003077524), välj

Läs mer

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT WEBCERT Webcert används för att utfärda elektroniska läkarintyg och skicka dessa till anslutna mottagare samt att kommunicera med Försäkringskassan. Webcert kan användas av hälso-

Läs mer

Trygg hemma- förstärkt samarbete i öppenvård Jokkmokk

Trygg hemma- förstärkt samarbete i öppenvård Jokkmokk NORRBOTTENS LÄNS LANDSTINGS OCH KOMMUNERNA I NORRBOTTEN 1(7) Trygg hemma- förstärkt samarbete i öppenvård Jokkmokk Berörda enheter Jokkmokks Hälsocentral, Psykiatrin Gällivare, Hemtjänsten, Socialpsykiatrin,

Läs mer

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO 1 Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Stäm av läkemedelslistan Om ikonen

Läs mer

MAS Bjurholm Flik 4.2. Verksamhetschef HC Bjurholm Jan 2011

MAS Bjurholm Flik 4.2. Verksamhetschef HC Bjurholm Jan 2011 MAS Bjurholm Flik 4.2. Verksamhetschef HC Bjurholm Jan 2011 AVVIKELSEHANTERING En del i kvalitetssystemet i hälso- och sjukvård (se Handbok för hälso- och sjukvårdspersonal www.vårdhandboken.se) handlar

Läs mer

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Agenda Utvecklingen av Link Link och Vårdplaneringsprocessen Informations- och utbildningsmaterial Support Frågor Utvecklingen av Link Utveckling av Link

Läs mer

Förvaltningsgruppen för läkemedelssystem och PMO

Förvaltningsgruppen för läkemedelssystem och PMO Registrering av Varning för allvarlig läkemedelsöverkänslighet i Melior och PMO All allvarlig läkemedelsöverkänslighet ska registreras i journalen så att varningstriangel visas, i Melior under Läkemedelsöverkänslighet

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare UTBILDNINGSKATALOG Journalsystemet TakeCare sförteckning sförteckning... 2 Lokal systemadministratör 6 dagar... 3 Lokal systemadministratör 3 dagar... 4 Central systemadministratör 3 dagar... 5 Användarutbildning

Läs mer

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HEMSJUKVÅRDSPATIENT, FÅR REHABILITERINGSINSATSER OCH/ELLER HJÄLPMEDEL

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HEMSJUKVÅRDSPATIENT, FÅR REHABILITERINGSINSATSER OCH/ELLER HJÄLPMEDEL INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HEMSJUKVÅRDSPATIENT, FÅR REHABILITERINGSINSATSER OCH/ELLER HJÄLPMEDEL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Information till dig som är hemsjukvårdspatient, får rehabiliteringsinsatser och/eller

Läs mer

kommunen som vårdgivare Information till Dig som är hemsjukvårdspatient, får rehabiliteringsinsatser och/eller hjälpmedel

kommunen som vårdgivare Information till Dig som är hemsjukvårdspatient, får rehabiliteringsinsatser och/eller hjälpmedel kommunen som vårdgivare Information till Dig som är hemsjukvårdspatient, får rehabiliteringsinsatser och/eller hjälpmedel 2013-06-26 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kommunen som vårdgivare 3 Hemsjukvårdspatient 3

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Manual för Psykiatri samtal

Manual för Psykiatri samtal Manual för Psykiatri samtal Mallen används då de specifika yrkesmallarna inte uppfattas som relevanta. Mallen omfattas av VUP, BUP och RP. Använd dock i första hand de specifika yrkesmallarna Grundmall

Läs mer

PSYKIATRISK ÖPPENVÅRD

PSYKIATRISK ÖPPENVÅRD Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: Öppenvården och/eller Kommunen Öppenvården svarar inom 24 timmar på vardagar

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

Nyhetsbrev. Medicinsk Service IT/MT Regionala Stödverksamheter. Nr 01 - januari Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt

Nyhetsbrev. Medicinsk Service IT/MT Regionala Stödverksamheter. Nr 01 - januari Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt Melior Nya diagnos- och åtgärdskoder Beställning är skickad till Siemens för att få de nya diagnos- och åtgärdskoderna införda i Melior, det kan ta cirka 1-2

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer