Anna von Axelson, chef för Miljö- och bygglov Birgitta Gunolf, sekreterare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anna von Axelson, chef för Miljö- och bygglov Birgitta Gunolf, sekreterare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 december 2008 kl Lars Filipoff (M) ordförande Anne-Marie Karlsson (C) vice ordförande Ulla Lid (M) Lars Nauclér (M) Ronny Svensson (M) Andreas Fischer (FP) ersättare för Ragnar Glav (FP) Eleanor Rydén (KD) Sven-Olof Ekström (S) ersättare för Kenneth Bylund (S) Anette Karlsson (S) Kjell Björn (M) Jan-Erik Jansson (C ) Åke T Carlestam (MP) Anna von Axelson, chef för Miljö- och bygglov Birgitta Gunolf, sekreterare Sven-Olof Ekström Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 19 december 2008 Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer Lars Filipoff Justerande Sven-Olof Ekström BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Myndighetsnämnden för teknik och miljö Sammanträdesdatum 9 december 2008 Datum för anslags uppsättande 22 december 2008 Datum för anslags nedtagande 14 januari 2009 Förvaringsplats för protokollet Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (18)

2 Innehållsförteckning: Indexuppräkning av timtaxa för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftingen...3 Ansökan om tillstånd för hunddagisverksamhet på fastighet Lingsberg 1:73, Bäverstigen 4, Vallentuna...5 Revidering av arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för Myndighetsnämnden för teknik och miljö...7 Månadsuppföljning nr 10 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö...9 Verksamhetsplan inklusive budget 2009, för myndighetsnämnden för teknik och miljö...11 Taxa för bygglov, detaljplaner och kartor...12 Anmälningslista...15 Extra sammanträden 27 januari Månadsuppföljning nr 11 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö...17 Sid 2 (18)

3 Indexuppräkning av timtaxa för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftingen MTM 61 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att indexuppräkna timtaxan för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med 8,75 %. Timtaxan uppgår till 870 kr per timme från 1 januari Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar att nämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt yrkande och finner att nämnden beslutar enligt hans förslag. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november föreslagit nämnden besluta att indexuppräkna timtaxan för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med 8,75 %. Timtaxan uppgår till 870 kr per timme från 1 januari Ärendet Kommunfullmäktige beslutade 2004 om taxa för tillsyn enligt miljöbalken och djurskyddslagen. I det beslutet bestämdes timtaxan till 800 kr per timme. För att kunna låta taxan följa KPI bestämdes att basmånaden för taxan var oktober Hösten 2006 beslutades om ny taxa för tillsyn och kontroll enligt livsmedelslagstiftningen. Även för denna taxa bestämdes timtaxan till 800 kr per timme. Basmånaden i denna taxa är oktober För båda taxorna gäller att Myndighetsnämnden för teknik och miljö har rätt att besluta om index-uppräkning av taxan. Övriga förändringar i taxan beslutar kommunfullmäktige. Enligt SCB var KPI värdet i oktober 2003: 278, 9 och i oktober 2005: 282,4. KPI värdet i september 2008 är 305,1. Det innebär att konsumentpriserna ökat med 9,3 respektive 8 % sedan timtaxorna fastställdes. I reella värden innebär det att timtaxan för miljöbalken ska räknas upp till 874 kr per timme och timtaxan enligt livsmedelslagen ska räknas upp till 865 kr per timme. 3 (18)

4 Då det egentligen inte råder någon skillnad på kostnaderna inom de olika lagstiftningsområdena och inte heller på kraven på kostnadstäckning anser förvaltningen att två olika timavgifter är olämpligt. Förvaltningen föreslår därför en indexuppräkning med 8,75% och en gemensam timavgift om 870 kr per timme för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Timtaxan ska gälla från 1 januari Konsekvenser av förslaget De verksamhetsutövare som i första hand kommer att märka höjningen av timtaxan är de som betalar årlig avgift. Under 2008 har årlig avgift tagits ut inom livsmedel och djurskydd. Inom miljöskydd har ingen årlig avgift tagits ut. Under 2009 avser förvaltningen ta fram ett nytt förslag till taxa inom miljöskyddsområdet utifrån en modell som bygger på riskvärdering. Då det finns en tydlig inriktning i kommunen att verksamhetsutövarna ska betala för den tillsyn och kontroll som bedrivs är det viktigt att taxan och timavgiften visar på den faktiska kostnaden. I det fall timtaxan inte höjs kommer en större del av tillsynen och kontrollen att bekostas av skattekollektivet, alternativt kommer ingen tillsyn att utföras. Timtaxor i andra kommuner I Sigtuna har timtaxan under 2008 varit 880 kr per timme. Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor samt Norrtälje lutar åt en timtaxa på 860 kr per timme från I Österåker kommer man också indexuppräkna taxan och den ser då ut att hamna på lägst 850 kr per timme. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att indexuppräkna timtaxan för tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med 8,75 %. Timtaxan uppgår till 870 kr per timme från 1 januari (18)

5 Ansökan om tillstånd för hunddagisverksamhet på fastighet Lingsberg 1:73, Bäverstigen 4, Vallentuna MTM Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att avvisa ansökan att enligt 16 djurskyddslagen bedriva hunddagisverksamhet på fastigheten Lingsberg 1:73 i Vallentuna kommun. Ansökan avvisas då samhällsbyggnadsnämnden avslagit bygglovsansökan gällande denna typ av verksamhet på aktuell fastighet. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar att nämnden beslutar enligt arbetsutskottet förslag. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på arbetsutskottets förslag och finner att nämnden beslutar enligt hans yrkande. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november föreslagit nämnden besluta att avvisa ansökan att enligt 16 djurskyddslagen bedriva hunddagisverksamhet på fastigheten Lingsberg 1:73 i Vallentuna kommun. Ansökan avvisas då samhällsbyggnadsnämnden avslagit bygglovsansökan gällande denna typ av verksamhet på aktuell fastighet. Ärendet Fastighetsägare Elisabeth Sandén inkom med en ansökan om att bedriva hunddagis för upp till 7 hundar på sin fastighet i Gröndalsområdet i Vallentuna kommun. Då verksamheten skulle bedrivas i bostaden samt i ett uthus och att verksamheten eventuellt skulle kunna anses som störande för närboende samt att trafiken i området skulle påverkas av verksamheten, uppmanades verksamhetsutövaren att ansöka om bygglov med avseende på ändringarna i användandet av fastigheten beslutade Samhällsbyggnadsnämnden att avslå ansökan om bygglov för verksamheten med hänvisning till gällande detaljplan (D ). Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att avvisa ansökan att enligt 16 djurskyddslagen bedriva hunddagisverksamhet på fastigheten Lingsberg 1:73 i Vallentuna kommun. Ansökan avvisas då samhällsbyggnadsnämnden avslagit bygglovsansökan gällande denna typ av verksamhet på aktuell fastighet. 5 (18)

6 Handlingar i ärendet 1. Ansökan om tillstånd för hundverksamhet 2. Remiss, bygglovsansökan 3. Protokoll, SBN (18)

7 Revidering av arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för Myndighetsnämnden för teknik och miljö MTM 63 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner förvaltningens förslag till reviderad arkivbeskrivning och antar reviderad dokumenthanteringsplan, båda daterade 12 november 2008 att gälla från och med 1 januari 2009 samt ger samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att komplettera arkivbeskrivningens historik med uppgifter om hälsoskyddsnämndens verksamhetsperiod. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag med tillägget att förvaltningen får i uppdrag att komplettera arkivbeskrivningens historik med uppgifter om hälsoskyddsnämndens verksamhetsperiod. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer arbetsutskottets förslag mot sitt eget yrkande och finner att nämnden beslutar enligt ordförandens yrkande. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november föreslagit nämnden besluta att godkänna förvaltningens förslag till reviderad arkivbeskrivning och anta reviderad dokumenthanteringsplan, båda daterade 12 november 2008 att gälla från och med 1 januari Ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat förslag till reviderad arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för myndighetsnämndens för teknik och miljö verksamhetsområden. Enligt arkivlagen skall varje myndighet redovisa sitt arkiv genom en arkivbeskrivning som bland annat innehåller information om vilka slag av handlingar som kan finnas och hur arkivet är organiserat. Arkivbeskrivningen skall ge en överblick över vad som finns i myndighetens arkiv och hur detta arkiv i huvudsak är organiserat. Beskrivningen ska utgå från arbetsuppgifter och organisation och redovisa dessa så att den som söker information kan göra sig en föreställning om vilka handlingstyper som skapas. Arkivbeskrivningen ska fortlöpande revideras. Kommunstyrelsen, som är arkivmyndighet, upprättar en arkivförteckning för samtliga myndigheter i samband med att handlingarna överlämnas till centralarkivet. 7 (18)

8 Enligt gällande arkivreglemente för Vallentuna kommun skall varje myndighet upprätta en dokumenthanteringsplan som är en redovisning av vilka handlingar/dokument som förekommer inom myndigheten, i vilken verksamhet de skapas eller inkommer till, hur de hanteras och enligt vilka lagar och föreskrifter. I arkivvården ingår att myndigheten skall organisera arkivet på ett sådant sätt att rätten att ta del av allmänna handlingar underlättas. Översyn av dokumenthanteringsplan ska göras årligen och revideras vid behov. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner förvaltningens förslag till reviderad arkivbeskrivning och antar reviderad dokumenthanteringsplan, båda daterade 12 november 2008 att gälla från och med 1 januari Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Arkivbeskrivning daterad Dokumenthanteringsplan daterad (18)

9 Månadsuppföljning nr 10 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö MTM 64 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sina verksamheter förvaltningens månadsuppföljning. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar att nämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november föreslagit nämnden besluta att för sina verksamheter godkänna förvaltningens månadsuppföljning. Ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter tio månader av verksamhetsåret. I prognosen har hänsyn tagits till överskottet från år Resultatprognos för året I den samlade prognosen för samhällsbyggnadsnämnden exklusive resultatenheter, ( tkr) och myndighetsnämnden för teknik och miljö (-100 tkr) beräknas verksamheterna ge ett överskott på ca tkr. De verksamheter som ger det största avvikelserna är förvaltningens gemensamma administration som ger ett prognostiserat överskott på ca tkr, där medel har reserverats från det ombudgeterade överskottet från år 2007 på ca tkr. Lönekostnaderna för året ser ut att bli lägre främst för vakanta tjänser och sjukskrivningar. Verksamheten bostadsanspassning ger ett överskott på ca 400 tkr då färre kostnadskrävande ärenden inkommit under senare delen av året. De verksamheter som visar på ett prognostiserat underskott är väghållning ca 950 tkr. Främst beror det på kraftigt ökade elpriser, akuta och planerade underhållsåtgärder har också blivit högre än budgeterat. Underhållskostnader för parkverksameten beräknas bli högre än budget, totalt visar verksamheten på ett underskott på ca 250 tkr. Resulatprognos för året för resultatenheterna Resultatprognosen för TunaFastigheter visar på ett underskott på ca tkr mot budget. Från år 2007 har ombudgeterats 739 tkr. Kostnaderna för el beräknas öka med cirka tkr, på grund av kraftigt höjda elpriser. Priset per kwh har från mars till augusti höjts med drygt 50 %. Kostnaderna för försäkringsskador och utökad 9 (18)

10 bevakning på grund av återkommande bränder under första halvåret uppgår till 500 tkr utöver budgeterade medel. Personalkostnaderna och kostnaderna för skötsel och tillsyn har dock minskat bland annat på grund av vakanser. Underhållskostnaderna, liksom byggkostnaderna i allmänhet, ligger på en fortsatt hög nivå. Vissa underhållsarbeten har senarelagts för att minska det prognostiserade underskottet för året. Resultatenheten Avfallshantering beräknas kunna bedriva sin verksamhet enligt budget. Det ombudgeterade överskottet från 2007 beräknas att kunna föras över till år 2009 (396 tkr). Ny avfallstaxa gäller från januari Kostnaderna för behandling har ökat medan kostnaderna för avfallsinsamlingen har minskat efter entreprenörsbytet förra året. Medel avsatta för kompensation vid höjda elpriser Medel finns reserverade centralt för att kompensera för höjda elpriser. Prisläget var oklart vid den tidpunkt som budget för 2008 fastställdes. Elpriserna per kwh har ökat kraftigt under året och vid bokslutet för året beräknas kompensation utgå för höjningen. Beräknad kompensation för höjda elpriser för vägbelysning beräknas till 500 tkr. TuFa beräknas komma att kompenseras för en huvuddel av de ökade elpriserna. Prognostiserat resultat i tkr mot budget Nuvarande budget SBN, MTM exkl. resultatenheter TunaFastigheter Efter kompensation för höjt elpris Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Nämnden godkänner för sina verksamheter förvaltningens månadsuppföljning. Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Bilagor 2. Månadsuppföljning drift SBN (sid 1-4) 3. Månadsuppföljning MTM (sid 5-6 ) 4. Investeringsuppföljning (sid 7) 10 (18)

11 Verksamhetsplan inklusive budget 2009, för myndighetsnämnden för teknik och miljö MTM 65 dnr Beslut Framtaget förslag till verksamhetsplan för och budget 2009 antas med tillägg av följande mål: Tillsyn ska göras på 10 % av äldre befintliga avlopp per år. Yrkanden Ulla Lid (M) yrkar att verksamhetsplanen kompletteras med ett mål lydande: Tillsyn ska göras på 10 % av äldre befintliga avlopp per år. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer arbetsutskottets förslag mot Ulla Lids yrkande och finner att nämnden beslutar enligt Ulla Lids yrkande. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november föreslagit nämnden besluta att framtaget förslag till verksamhetsplan för och budget 2009 antas. Ärendet Arbetar utgår från kommunplanens vison och mål där de mål som berör nämndens verksamhet finns medtagna i förslaget till verksamhetsplan. I verksamhetsplanen som antas på nämndniviå finns därutöver nämndmål. Budget för nämnden omfattar den politiska nämndens arbete med arvoden och övriga kostnader. Inom samhällsbyggnadsförvaltningen bedrivs arbetet utifrån de rutiner som har framtagits i projektet IIP (Investors in People) med förankring av arbetet inom förvaltningens organisation. Enheternas verksamhetsplaner innehåller förutom genomförande av de mål och uppdrag som följer av nämndens verksamhetsplan delar av verksamheten som särskilt följs upp på enhetsnivå. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Framtaget förslag till verksamhetsplan för och budget 2009 antas. Handlingar i ärendet 1. Verksamhetsplan för MTM Budget 11 (18)

12 Taxa för bygglov, detaljplaner och kartor MTM 66 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö noterar informationen. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff yrkar att nämnden beslutar att notera information. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff (m) ställer proposition på sitt yrkande och finner att nämnden beslutar enligt ordförandens yrkande. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har 18 november överlämnat ärendet till nämnden utan eget ställningstagande. Ärendet Kommunens taxa för plan- och bygglovsverksamheten är i behov av att förändras för att anpassas till rådande förhållanden. Taxan har blivit förlegad i vissa avseenden på grund av ändrat regelverk och ändrade kostnadsnivåer till följd av den tekniska utvecklingen. Gällande Plan- och bygglovstaxa antogs av kommunfullmäktige Denna baseras på ett förslag till taxa som hade utarbetats av Svenska Kommunförbundet (numera Sveriges kommuner och landsting, SKL). Avgiftsuttaget grundas på den s.k. självkostnadsprincipen. Utgångspunkten är de ekonomiska ramar som kommunfullmäktige beslutat om för samhällsbyggnadsnämndens verksamhet. I januari 2004 kom Svenska kommunförbundet med ett nytt förslag till Taxa för byggnadsnämndens verksamhet. Bakgrunden till det nya förslaget var att erfarenhet hade visat att taxan från 1995 var komplicerad att använda och den inte tog tillräcklig hänsyn till ärendenas komplexitet vid beräkning av avgifter. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till ny taxa är en omarbetning av 2004 års förslag från SKL. Föreslagna förändringar redovisas för respektive verksamhet. Gällande grundbelopp (G) i Vallentuna kommun är 49 kronor vilket beslutades av samhällsbyggnadsnämnden och gäller sedan Grundbeloppet kan ändras för att anpassa avgifterna till ett allmänt kostnadsläge. Det kan dock vara så att förändringarna är olika för 12 (18)

13 olika produkter. Ett område där kostnaderna har sjunkit på senare år är flygfotografering och kartframställning. Justeringsfaktorer förslås därför införas för tio olika produkter. Bygglov Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att kommunen i stort följer SKL:s förslag från 2004 med nedanstående modifieringar av förslaget. I föreslagen taxa anges att nämnden tar betalt för ärenden angående lov och förhandsbesked. Detta oavsett om lov ges eller ej. I SKLs förslag till taxa anges att avgiften ska vara densamma oavsett bifall eller avslag. Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag innebär att avgiften för avslag är hälften av vad ett bifall kostar. För förhandsbesked är avgiften för ett negativt besked ca 1/3 av avgiften för ett positivt besked. I avgiften för positiva förhandsbesked har även en post för bedömningen av miljö- och hälsoskyddsaspekterna lagt till. Detta för att kompensera för det arbete som utförs framförallt för bedömningen av möjligheterna att anordna vatten- och avloppsanläggningar. Den föreslagna taxan innebär också en möjlighet att ta ut en timavgift för särskilt komplicerade ärenden. Förvaltningens bedömning är att föreslagen taxa inte kommer att medföra några större skillnader i avgifter för dem vars bygglov bifalls. Däremot kommer de som får avslag på sina förhandsbesked eller bygglov att få betala en större del av de kostnaderna för handläggningen av ärendena. I dag tas inga avgifter ut av dem, utan behandlingen av dessa ärenden bekostas i huvudsak av de avgifter som tas in för bifall. I de grannkommuner där många ärenden behandlar förhandsbesked tar samtliga ut en avgift för hanteringen av dem. Detaljplaner Samhällsbyggnadsförvaltning föreslår att kommunen följer SKL:s förslag från Detta innebär en höjning av planavgiften med ca 25 % vid nybyggnation och i stort sett oförändring nivå vid tillbyggnad. Detaljplanearbetet har blivit mer omfattande sedan 90-talet. Bland annat har ett inledande programskede införts och arbetet med miljöbedömning i detaljplaner utökats. Merparten av de detaljplaner som görs i kommunen betalas av byggföretag genom tecknande av planavtal/exploateringsavtal. I dessa fall blir det ingen förändring av avgiften. 13 (18)

14 Kartor och mätarbeten Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att den nya taxan baseras på SKL:s förslag från Förslaget har dock omarbetats och förenklats. Inom kart- och mätområdet har det skett en väldig utveckling sedan Nuvarande taxa utgår från analoga kartprodukter med undantag för digital grundkarta och primärkarta där avgiften är tre gånger så hög som för papperskartor. Idag dominerar digitala kartor det som kommunen levererar. Prisbilden har förändrats på så sätt att de digitala produkterna har blivit billigare och efterfrågan har ökat. Nya produkter har också tillkommit som t.ex. flygbilder (ortofoton) och produkter som sätts ihop med information utifrån kundens specifika önskemål. Förslaget till ny taxa följer den prissättning som tillämpas för närvarande. Handlingar i ärendet 1. Förslag till ny taxa för bygglov, detaljplaner och kartor 2. Bygglov avgifter med nuvarande och föreslagen taxa 3. Förhandsbesked jämförelser med andra kommuner 4. Kartor och mätarbeten - jämförelser med andra kommuner 14 (18)

15 Anmälningslista MTM 67 Dnr Meddelas och läggs till handlingarna. 2. Delegationsbeslut Beslut fattade under tiden Förteckning över delegationsbeslut (96 st) har tagits fram. 4. Statliga och kommunala beslut Lst Länstyrelsen beslutar avslå överklagandet av beslutet den 14 maj 2008 avseende Överklagande av tillstånd att utföra en ny avloppsanläggning på fastigheten Foderby 1: (18)

16 Extra sammanträden 27 januari 2009 MTM 68 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutar att extra sammanträde med nämnden ska ske den 27 januari 2008 klockan med föregående arbetsutskott klockan Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar att nämnden beslutar om extra nämndsammanträde den 27 januari 2008 klockan med föregående arbetsutskott klockan Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt yrkande och finner att nämnden beslutar enligt hans yrkande. Ärendet Behov av extra sammanträde har uppstått för att besvara remiss rörande E.on. 16 (18)

17 Månadsuppföljning nr 11 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö MTM 69 Dnr Beslut Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sina verksamheter förvaltningens månadsuppföljning. Yrkanden Ordförande Lars Filipoff (M) yrkar att nämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordförande Lars Filipoff ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att nämnden beslutar enligt hans förslag. Ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter elva månader av verksamhetsåret. I prognosen har hänsyn tagits till överskottet från år Resultatprognos för året I den samlade prognosen för samhällsbyggnadsnämnden exklusive resultatenheter, (+ 870 tkr) och myndighetsnämnden för teknik och miljö (-100 tkr) beräknas verksamheterna ge ett överskott på ca 770 tkr. De verksamheter som ger det största avvikelserna är förvaltningens gemensamma administration som ger ett prognostiserat överskott på ca tkr, där medel har reserverats från det ombudgeterade överskottet från år 2007 på ca tkr. Lönekostnaderna för året ser ut att bli lägre främst för vakanta tjänser och sjukskrivningar. Verksamheten bostadsanspassning ger ett överskott på ca 500 tkr då färre kostnadskrävande ärenden inkommit under senare delen av året. De verksamheter som visar på ett prognostiserat underskott är väghållning ca 830 tkr. Främst beror det på kraftigt ökade elpriser, akuta och planerade underhållsåtgärder har blivit högre än budgeterat. Underhållskostnader för parkverksameten beräknas bli högre än budget, totalt visar verksamheten på ett underskott på ca 850 tkr. Resulatprognos för året för resultatenheterna Resultatprognosen för TunaFastigheter visar på ett underskott på ca tkr mot budget. Från år 2007 har ombudgeterats 739 tkr. Kostnaderna för el beräknas öka med cirka tkr, på grund av kraftigt höjda elpriser. Priset per kwh har från mars till augusti höjts med drygt 50 %. Kostnaderna för försäkringsskador och utökad bevakning på grund av återkommande bränder under första halvåret 17 (18)

18 uppgår till 500 tkr utöver budgeterade medel. Personalkostnaderna och kostnaderna för skötsel och tillsyn har dock minskat bland annat på grund av vakanser. Underhållskostnaderna, liksom byggkostnaderna i allmänhet, ligger på en fortsatt hög nivå. Vissa underhållsarbeten har senarelagts för att minska det prognostiserade underskottet för året. Resultatenheten Avfallshantering beräknas kunna bedriva sin verksamhet enligt budget. Det ombudgeterade överskottet från 2007 beräknas att kunna föras över till år 2009 (396 tkr), totalt beräknas verksamheten ge ett överskott på 412 tkr. Ny avfallstaxa gäller från januari Kostnaderna för behandling har ökat medan kostnaderna för avfallsinsamlingen har minskat efter entreprenörsbytet förra året. Medel avsatta för kompensation vid höjda elpriser Medel finns reserverade centralt för att kompensera för höjda elpriser. Prisläget var oklart vid den tidpunkt som budget för 2008 fastställdes. Elpriserna per kwh har ökat kraftigt under året och vid bokslutet för året beräknas kompensation utgå för höjningen. Beräknad kompensation för höjda elpriser för vägbelysning beräknas till 500 tkr. TuFa beräknas komma att kompenseras för en huvuddel av de ökade elpriserna. Prognostiserat resultat i tkr mot budget Nuvarande budget SBN, MTM exkl. resultatenheter TunaFastigheter Handlingar i ärendet 1.Tjänsteskrivelse daterad Månadsuppföljning drift SBN (sid 1-4) 3.Månadsuppföljning MTM (sid 5-6 ) 4.Investeringsuppföljning (sid 7) Efter kompensation för höjt elpris 18 (18)

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Käppalaförbundet, S:a Kungsvägen 315, Lidingö torsdagen den 30 oktober 2008 kl Jan-Erik Jansson (c) Åke T Carlestam (mp)

Käppalaförbundet, S:a Kungsvägen 315, Lidingö torsdagen den 30 oktober 2008 kl Jan-Erik Jansson (c) Åke T Carlestam (mp) Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2008-10-30 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Käppalaförbundet, S:a Kungsvägen 315, Lidingö

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Arbetsutskott

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Arbetsutskott 1 (9) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 09.00-10.00 ande Lars Filipoff (M) ordförande, Patrik Lundholm (C) vice ordförande, Anette Karlsson (S) Övriga Anna von Axelson, miljö- och

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 1 (5) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 18.00-18.40 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika Nordell (C), Lage Jansson (M), Ewa Thorin (M), Ragnar Dahl

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00 1 (1) Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Ylva Mozis (L) (ordförande), Bengt-Åke Grip (M) (vice ordförande), Ewa Thorin (M), Per-Everth Staff (C),

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010 kl 18.00

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010 kl 18.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist Plats och tid Flens stadshus Kl 09.30-15.30 100 Beslutande Greta Suvén (MP), ordförande Sven-Gunnar Johansson (M), 1:e vice ordförande Jonas Thyrén (S), 2:e vice ordförande Ann-Katrin Elofsson (S) Håkan

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 25 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma Tid Tisdagen den 15 september 2009, kl. 17.30-18.15 Beslutande se nästa sida Övriga deltagande se nästa sida Utses att justera

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

45 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö

45 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö Myndighetsnämnden för teknik och miljö 21 augusti 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl ,

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl , Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-17.45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Bror Simonsson, tjg ersättare Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson kl. 08.15-15.00

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Myndighetsnämnden för teknik och miljö Myndighetsnämnden för teknik och miljö 13 oktober 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S)

Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2011-05-13 Arbetsutskott. Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) 1 Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 09.00-11.00 ande Lars Filipoff (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S) Övriga närvarande Maria Engvall, miljösamordnare, Aila Delopoulos,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 16:00 17:30 Plats och tid 45 52 Paragrafer Beslutande Hadar Kronberg (M) Per-Åke Westlund (S) Inger René (M) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Sven-Bertil

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00-

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- 1 (6) Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- Elwe Nilsson (M), Erika

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden 2017-12-07 38 Verksamhetsplan 2018 för miljönämndens verksamhet... 52 39 Indexuppräkning av miljönämndens timtaxa 2018... 53 40 Fastställande av kontrollplan för livsmedel år 2018-2020... 54 41 Ansökan

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Storgatan 8C lila rummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-05-15 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum (5)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum (5) 2011-03-14 1 (5) Plats och tid Ramnäs konferens Måndagen den 14 mars 2011, klockan 15.30 16.10 Beslutande Tobias Nordlander (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny Andersson (V) Erkki

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, kl. 08:15-12:00, 13:00-16:30

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, kl. 08:15-12:00, 13:00-16:30 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, rum 1, kl. 08:15-12:00, 13:00-16:30 Beslutande Kerstin Gadde Lars Edström Els-Marie Ragnar, ordf 1 Bo Andersson, ordf 2-34 Birthe Hellman Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Ny plan och bygglovstaxa

Ny plan och bygglovstaxa Kommunstyrelsen 2011 04 11 91 185 Plan och tillväxtutskottet 2011 03 21 34 62 Dnr 11.207 41 aprilkf14 Ny plan och bygglovstaxa Bilaga: Ny plan och bygglovstaxa 2011 05 02 Ärendebeskrivning Nuvarande plan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Utlåtande 2004:37 RI (Dnr 199-3862/2003) Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Höjning av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 23 mars, kl 18.30 20.00 Bo Ivgren (m) ordförande Claes Ericsson,

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer