Bästa affärspartner!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bästa affärspartner!"

Transkript

1 Expect a lot. se

2

3 2 / 3 Bästa affärspartner! Vi är ett serviceorienterat företag med höga värderingar och med över 40 års erfarenhet inom parkeringsförvaltning. Vi har lärt oss vad som är viktigt för er som fastighetsägare: en lönsam parkering. För att kunna nå detta mål vidareutvecklar och förbättrar vi ständigt vår verksamhet och vårt erbjudande. APCOA-koncernen har uppdaterat sin profil och kallas nu APCOA PARKING. En sak har dock inte förändrats: vi fortsätter att koncentrera oss på vår huvudverksamhet och på våra samarbetspartner. Nya APCOA PARKING uppfyller era förväntningar på parkeringsområdet Ralf Bender CEO för APCOA PARKING

4 Förväntar ni maximal avkastning?

5 4 / 5 APCOA PARKING hanterar parkering. Parkeringsförvaltning börjar inte vid parkeringsbommen. En lönsam förvaltning av parkeringen innebär att man ständigt håller koll på trenderna och regelbundet genomför marknadsundersökningar för att förbättra produkterna så att de motsvarar vad marknaden efterfrågar. Därför arbetar APCOA PARKING aktivt med att marknadsföra sina parkeringar.

6 Internationell erfarenhet och lokalkännedom. Vi på APCOA PARKING hanterar olika parkeringskoncept tillsammans med våra medarbetare runtom i hela Europa. Det innebär att vi kan erbjuda individuellt utformade lösningar, produkter och avtal som passar för varje typ av fastighet. Målet är alltid vinstmaximering. Vår kompetens baseras på kunska - perna hos våra experter i tolv europeiska länder som använder sina kunskaper om den lokala marknaden utan att kompromissa med våra värderingar. Vi erbjuder våra samarbetspartner en objektiv och neutral rådgivning. APCOA PARKING är ett rent serviceföretag och vi äger inga egna fastigheter och därför uppstår inga konkurrenssituationer med våra samarbetspartner. Varför välja APCOA PARKING? APCOA PARKING kombinerar internationell erfarenhet från tolv länder med lokalkännedom, know-how APCOA PARKING erbjuder skräddarsydda lösningar APCOA PARKING är hyresgäst och därmed oberoende och objektiv Video, APCOA PARKING, the Parking-Managers :

7 6 / 7 Medarbetare från 90 nationer i tolv länder med ett samma budskap: We know how! WE KNOW HOW InnovATION Betala med smarta telefoner APCOA PARKING använder moderna bomsystem för att göra det ännu lättare att parkera. En QR- eller streckkod läses in med mobilen. Det är bara att köra in och parkera. Parkeringsavgiften betalas med ett SMS. Man behöver inte längre gå runt och leta efter biljettautomaten.

8 Bättre resultat med större vinst.

9 8 / 9 Proffsigt skött verksamhet. Kompetensen hos APCOA PARKING baseras på tre grundpelare: modern teknik, standardiserad drift och en systematisk förbättring av tjänster och produkter. Teknik som underlättar Användning av den modernaste tekniken för parkeringsanläggningar (bommar, system för in- och utfart etc.) Användning av ledningscentraler (kundservice 24 timmar om dygnet, alla dagar om året) Användning av parkerings- och trafikledningssystem Standardiserad drift Definierade processer för alla uppgifter Mer än 40 års erfarenhet Stordriftsfördelar Lönsamhet. APCOA PARKING satsar på maximal lönsamhet genom en sträng kontroll av kostnaderna och effektiva lösningar. Omsättningen maximeras med hjälp av pris- och produktdefinitioner för varje enskild kundgrupp, samt genom rätt sorts marknadsföring för ändamålet och fler säljkanaler. Kostnaderna minskas med hjälp av den senaste tekniken, optimerade processer, stordriftsfördelar från centrala inköp och ständiga förbättringar. På så sätt garanterar APCOA PARKING en god lönsamhet för varje parkeringsyta och ser till att våra uppdragsgivare är nöjda. Ständiga förbättringar Internationellt utbyte av bäst praxis Branschjämförelser Central upphandling med prisövervakning Ständiga kontroller WE KNOW HOW Maximal avkastning Walter Schoefer, VD Stuttgarts flygplats Flygplatsen i Stuttgart drar sedan 40 år nytta av APCOA PARKING s innovationsförmåga. Med rätt prissättning och marknadsföring ser APCOA PARKING till att vi får optimal avkastning från våra parkeringsanläggningar.

10 Förväntar ni er enastående resultat?

11 1 0 / 1 1 APCOA PARKING gör parkeringsytorna lönsamma. Med ca 1,3 miljoner parkeringsplatser på över platser med medarbetare och 150 miljoner sålda parkeringsbiljetter om året är APCOA PARKING ledande på den Europeiska marknaden och en pålitlig samarbetspartner för en lönsam parkeringsverksamhet.

12 I trygga händer hos Europas ledande parkeringsbolag. När ni skriver avtal med APCOA PARKING kan ni slappna av. Ni arbetar med Europas främsta på området och det är en garanti för pålitlighet och stabilitet: Stark position vid inköp Enastående marknadstäckning Finansiell stabilitet Tågcentralen SBB, Basel, Schweiz Bryanston Stadsgarage, London, Storbritannien Q 19, Wien, Österrike Parkeringshuset Citadella, Verona, Italien Flygplatsen Stuttgart, Tyskland Geelvinck, Amsterdam, Nederländerna Gatuparkering, London, UK Aker Brygge, Oslo, Norge P7, flygplatsen Düsseldorf, Tyskland

13 1 2 / 1 3 Hemma i Europa Alltid nära er. Från Tromsø till Palermo, från Galway till Olsztyn. APCOA PARKING åter finns i hela Europa och förfogar över mer än 1,3 miljoner parkeringsplatser. Här kombineras lokalkännedom ( know-how ) med erfarenheter från tolv europeiska länder.

14 Stabila och marknadsledande. För att APCOA PARKING även i framtiden ska kunna förbli nummer ett i Europa och kunna expandera, arbetar våra medarbetare ständigt på nya lösningar för våra samarbetspartner och kunder.

15 1 4 / 1 5 Stark tillväxt. Det höga förtroendet hos våra samarbetspartner och våra slutkunders uppskattning av våra lösningar har hjälpt APCOA PARKING att nå en ledande marknadsposition. De senaste åren har APCOA PARKING redovisat en genomsnittlig omsättningstillväxt på runt 7 procent. När avtalen löper ut väljer hela 99 procent av våra samarbetspartner att förnya kontrakten. Parkera hos Europas parkeringsbolag nr 1. Antal parkeringsplatser hos de fem största parkeringsbolagen i Europa: PARKERINGSBOLAG Antal parkeringsplatser ca: APCOA PARKING Q-Park Vinci Park Interparking (Contipark) NCP Parking Källa: Bouwfounds Reim, mars 2012, Nyhet: Parkera pengar i parkeringshus Expansion i Europa. Antal platser: * Till

16 Förväntar ni er skräddarsydda lösningar?

17 1 6 / 1 7 APCOA PARKING placerar er i centrum. Ingen fastighet är den andra lik. Det krävs skräddarsydda lösnin gar, både för våra samarbetspartner och för bilisterna. Därför tar APCOA PARKING personligen hand om sina samarbetspartner på plats och ser till att produkter verkligen passar för slutkundernas specifika parkeringsbehov.

18 Våra produkter och tjänster. Som vår samarbetspartner kan ni förvänta er produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig långt utöver enbart parkeringsdelen. Förutom förvaltning av parkeringen erbjuder APCOA PARKING innovativa koncept som Taxi Management System och E-Solutions. Speciella tjänster Förvaltning av parkeringen Reklamlösningar Gatuparkering Övervakning av parkeringen Taxi Management System E-Solutions Alla broschyrer finns online:

19 1 8 / 1 9 Know-how från oss som specialister. WE KNOW HOW Marknadsföring Som förvaltare av parkeringen ägnar sig medarbetarna på APCOA PARKING inte bara åt rent operativa sysslor utan åtar sig även att sköta marknadsföring och utformning av parkeringsytorna. Marknadsföring av parkeringsytor APCOA PARKING ökar parkeringskapaciteten med hjälp av egna marknasstrategier som anpassas till målgruppen. Onlineförsäljning för långtidsparkering och förköp av biljetter Webbplats med optimerad sökfunktion för samtliga parkeringshus Geokodning av alla parkeringshus för GPS-sök Fasadreklam Rabattkampanjer Mobil marknadsföring Så kallade Give-away-kampanjer tillsammans med samarbetspartner Infrastruktur APCOA PARKING har utvecklat ett eget styrsystem och ett eget koncept för utformning av parkeringar. Vi ser till att bilisterna drar en lättnadens suck när de kör in på vår logiskt utformade och användarvänliga parkering. Tydligt markerade parkeringsplatser Stark belysning Tydligt markerade vägar för fotgängare Innovativt styrsystem av trafiken på plats APCOA PARKING skapar uppmärksamhet. Går inte att missa! I en reklamkampanj i Milano informerade man om det senaste specialerbjudandet med hjälp av klistermärken på backspeglarna både målgruppsanpassat och originellt.

20 En överblick över affärsverksamheten hos APCOA Parking. Flygplatsparkering. APCOA PARKING har framgångsrikt drivit och förvaltat parkeringsytor på mer än 30 flygplatser i Europa och tillhandahåller specialtjänster och attraktiva extraerbjudanden på samtliga platser. Vi är experter på hållbar och lönsam förvaltning av parkeringar vid flygplatser och marknadsföring av dem på Internet. Parkera halvvägs och ta bussen. APCOA PARKING har utvecklat miljövänliga alternativ där privata transporter kombineras med kollektivtrafiken i mer än 100 städer i Europa. Stadskärnor och shoppingcenter. APCOA PARKING är aktivt i marknadsföringen av parkering i centrum och i shoppingcenter, eftersom dessa parkeringsytor konkurrerar med närliggande parkeringshus. I Europa driver APCOA PARKING mer än parkeringar i cirka 350 städer.

21 2 0 / 2 1 Mässor, evenemang och konferenser. Hotell. Sjukhus. Gatuparkering. Parkeringsövervakning. I mer än 100 parkeringshus och parkeringsplatser är det APCOA PARKING som ser till att det inte uppstår köer vid rusningstrafik, som vid Friends Arena i Stockholm och vid Allianz Arena i München och vid mässhallen i Milano. Internationella hotellkedjor vet hur viktigt det är med en fungerande parkering. APCOA PARKING ansvarar för hotellparkering på cirka 60 olika platser, däribland för Marriott Hotel i Warszawa och för Kempinski i Dresden. APCOA PARKING driver och förvaltar parkeringar vid mer än 100 sjukhus i Europa och skapar på så vis nya inkomstkällor för våra uppdragsgivare. APCOA PARKING ser till att det är lätt att ta sig in på parkeringen och sköter planeringen av parkeringsanläggningarna. På cirka 60 platser med gatuparkering i Europa är det APCOA PARKING, på uppdrag av stadsförvaltningen i bland annat Dublin, Antwerpen och London, som kontrollerar att parkeringsreglerna följs. Vi sköter även parkeringsautomaterna och kontrollerar parkeringstider samt administrerar felparkeringsavgifter. På över privata parkeringar i Europa är det APCOA PARKING som sköter parkeringsövervakningen. Här används bland annat p-skivor och parkeringsautomater.

22 WE KNOW HOW Professionellt samarbete Kjeld Zacho Jørgensen, VD för flygplatsen i Billund APCOA Parkings affärsverksamhet i siffror. 7,4 % Gatuparkering Flygplatsparkering 32,5 % 5,0 % 4,1 % Transfer till och från parkeringsplatsen Sjukhus Sedan många år tillbaka utvecklar och driver APCOA PARKING parkeringen vid flygplatsen i Billund, och det på ett mycket professionellt sätt. Tack vare detta mångåriga samarbete förfogar flygplatsen i dag över parkeringsytor som är både kundvänliga och lönsamma. 4,1 % 3,1 % 2,1 % Mässor/evenemangslokaler/ konferenscenter Parkerings övervakning Hotell Centrum och shoppingcenter 41,7 %

23 2 2 / 2 3 Den perfekta lösningen för varje parkeringsyta. Det är omgivningen som bestämmer vilka parkeringsbehov kunden har. Vid ett shoppingcenter parkerar man vanligtvis i flera timmar, vid en tågstation eller flygplats eventuellt i flera dagar. Därför kan APCOA PARKING bidra med värdefulla råd redan på planeringsstadiet. I byggfasen görs en grundlig platsanalys så att man kan bestämma sig för ett koncept som passar för ändamålet, med avgifter som överensstämmer med målgruppen. Men även för befintliga objekt kan APCOA PARKING öka avkastningen med hjälp av modern teknik och effektiv marknadsföring. WE KNOW HOW Individuella lösningar Kira Fleck, kommunens huvudansvarige i Sandwell APCOA Parkings flexibla avtal. APCOA PARKING erbjuder olika avtalsmodeller, som till exempel fast hyra, en kombinerad fast hyra och omsättningshyra, bara omsättningshyra, eller ett förvaltningsavtal mot en uppgjorde kostnad. Detta borgar för ett flexibelt samarbete. APCOA PARKING kontrollerar gatuparkeringen i staden å våra vägnar. Man kontrollerar att parkeringsreglerna följs och att bilisterna har betalt biljett för tiden de står där och man skriver ut p-böter och sköter till och med under hållet av biljettautomaterna. Vår stad har en enorm nytta av dessa tjänster.

24 WE KNOW HOW Teamwork Dagmar Kern, APCOA PARKING Tyskland Mångsidig service för bilister. Det råder stor konkurrens mellan parkeringsalternativen. Därför är det extra viktigt att avgifterna och servicen är optimalt anpassade till var je enskild parkering. APCOA PARKING attraherar bilister på jakt efter en parkering med mångsidiga erbjudanden för alla behov. Från kort- till långtidsparkering, erbjudanden till företag på en eller flera orter och bredare parkeringsplatser för större fordon. Klart strukturerade processer och mångsidiga utvecklingsmöjligheter motiverar medarbetare och höjer lagandan det märker förstås även kunderna i parkeringshuset.

25 2 4 / 2 5 Erbjudanden vid parkering. WE KNOW HOW Kundvänligt Med APCOA PARKING ökar besöksfrekvensen men även särskilda extratjänster kännetecknar våra produkterbjudanden. Federico Ferro, bilist Erbjudanden för bilister Långtidsparkering för privatpersoner och företag Kort som kan laddas med pengar Kort som kan laddas med tid Kort för tillträde till flera parkeringshus Onlinereservering (bokning av enskild plats) Säsongskort Evenemangsbiljetter Extratjänster Breda parkeringsplatser (XXL-parkering) Valet-parkering (vi parkerar bilen åt föraren) Säker parkering Försäkrad parkering Biltvätt och fordonsunderhåll Reserveringsmöjlighet online Avbokningsrätt vid förbeställning Vaktmästartjänster Jag väljer att parkera i APCOA PARKING s parkeringshus. Att nivåerna är uppkallade efter stadsnamn gör det lättare för mig att hitta tillbaka till min plats.

26 Förväntar ni er hållbara metoder? APCOA PARKING tänker på morgondagen redan i dag. För att åstadkomma långsiktiga framgångar är det viktigt med en hållbar drift. På så sätt skyddar vi miljön och skonar jordens resurser. Med hjälp av innovativa lösningar minskar APCOA PARKING koldioxidutsläppen. Dessutom tar vi vårt samhällsansvar på allvar.

27 2 6 / 2 7

28 Hållbar utveckling med APCOA Parking. Investerare och fastighetsägare kan se hur vinsterna hela tiden ökar tack vare APCOA PARKING. Som en del av vårt CSR-arbete (företagets sociala ansvar) driver vi vårt företag utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det gäller förstås vår miljöpåverkan men det påverkar även vårt långsiktiga samarbete med våra samarbetspartner.

29 2 8 / 2 9 Lösningen för en hållbar tillväxt. WE KNOW HOW Hållbarhet Taxi Management System, Arlanda flygplats På APCOA PARKING är vi medvetna om vårt ansvar gentemot investerare, men också gentemot samhället och miljön. Därför minskar vi trafiken i innerstan genom att samarbeta med GPS-tillverkare och vi slår ett slag för tydliga vägskyltar. Vid flygplatser använder vi oss av moderna transferbussar, samt vårt innovativa Taxi Management System. Det är vårt bidrag för att minska koldioxidutsläppen. Gröna lösningar från APCOA PARKING Taxi Management System Koldioxidsnåla transferbussar vid flygplatser Enklare att hitta en ledig plats Samåkning Ett Laddningsstationer för elbilar datorsystem håller reda på utsläppsnivån för varje taxibil och de miljövänligare taxibilar na är de första som skickas ut. Sedan juli 2011 är bara miljöbilar tillåtna i taxiservicen vid flygplatsen och därmed har koldioxidutsläppet sjunkit med ton på årsbasis.

30 Förväntar ni er konkreta fördelar? APCOA PARKING gör skillnad och är skillnaden. Vi ser oss som ett mobilt serviceföretag med uppdraget att ta hand om bilisterna som kommer för att parkera. Samtidigt fokuserar vi på vinstmaximering för våra samarbetspartner. Tillsammans utgör dessa två uppgifter vår vision för drift och förvaltning av parkeringsytor.

31 3 0 / 3 1

32 Mer än parkeringsförvaltning. På APCOA PARKING är det viktigt för oss att både bilisten och vår sam arbetspartner blir lika nöjda. Med 40 år i branschen vet vi hur det ska gå till.

33 3 2 / 3 3 En sammanfattning över vår parkeringsförvaltning. APCOA Parking har kunskapen som krävs. Experter från tolv europeiska länder Internationell erfarenhet och lokalkännedom Oberoende, objektiv och inriktad på kärnverksamheten APCOA Parking gör det lönsamt med parkering. Maximal avkastning Prissättning och hantering av direktavkastning Kostnadsledande i Europa tack vare centrala upphandlingar APCOA Parking övertygar genom att vara nummer 1. Marknadsledande på mer än orter i Europa Finansiell stabilitet genom en diversifierad portfölj Stark tillväxt sedan över 40 år APCOA Parking erbjuder skräddarsydda lösningar. Optimerade driftslösningar för alla parkeringar Individuell utformning av avtal Hyra av garageplats online APCOA Parking tänker på morgondagen. Hållbar tillväxt Gröna lösningar CSR-arbete

34 Förväntar ni er mer än bara en parkerings- och serviceleverantör?

35 3 4 / 3 5 APCOA PARKING en pålitlig samarbetspartner. APCOA PARKING har en tydlig vision för framtiden. V ska alltid vara förstahandsvalet när det handlar om parkering. Förstahandsvalet för investerare och fastighetsägare, eftersom APCOA PARKING erbjuder de bästa lösningarna. Förstahandsvalet för bilister, eftersom tjänsterna och produkterna är utmärkta. Naturligtvis även förstahandsvalet för våra medarbetare, eftersom integritet och lojalitet inte bara är ord hos oss.

36 APCOA PARKING Sverige AB Box Stockholm Besöksadress: Årstaängsvägen 21 B Tel:

VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009

VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009 VI ÄR EN KATALYSATOR FÖR EN SUND EKONOMI INTRUM JUSTITIA ÅRS- REDOVISNING 2009 Innehåll INTRUM JUSTITIA PÅ EN MINUT Kort om 2009 1 VD-ord 2 Affärsidé, vision och strategier 4 Tre ambitioner för 2010 5

Läs mer

Årsredovisning 2012. Rustat för tillväxt. Genom att erbjuda vad du behöver till ett lägre pris.

Årsredovisning 2012. Rustat för tillväxt. Genom att erbjuda vad du behöver till ett lägre pris. Årsredovisning 2012 Rustat för tillväxt. Genom att erbjuda vad du behöver till ett lägre pris. 2012 i korthet Med 38 miljoner kunder i 11 länder är Tele2 en av Europas ledande telekomoperatörer. Vi erbjuder

Läs mer

Slutrapport Laddat för kunskap

Slutrapport Laddat för kunskap Slutrapport Laddat för kunskap Slutrapport för projektet Laddat för kunskap, 381111, mars 2015 Om Power Circle. Power Circle är en medlemsorganisation, med syfte att stärka, stödja och främja svensk el

Läs mer

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat

Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat Så skapar, skickar och utvärderar du e-post som ger tydliga resultat HANDBOK I E-POSTMARKNADSFÖRING UPPDATERAD MED e-post för sociala medier och mobila enheter INNEHÅLL 1. nycklarna till framgång 6 2.

Läs mer

Please, do not disturb.

Please, do not disturb. Please, do not disturb. Come inside and join our world of hospitality! Årsredovisning 2013 Innehåll Rezidor på 30 sekunder... Flik VD-ord...2 4D-strategin...6 Våra varumärken...10 Marknadsutveckling...16

Läs mer

Smartare transporter. En rapport om hur vi med teknologi kan bygga ett smartare transportsystem

Smartare transporter. En rapport om hur vi med teknologi kan bygga ett smartare transportsystem Smartare transporter En rapport om hur vi med teknologi kan bygga ett smartare transportsystem Inledning Vårt samhälle blir alltmer beroende av transporter, både av personer och av gods och utvecklingen

Läs mer

2012 Loomis är specialisten på att effektivisera sina kunders kontantflöden. Det gör det möjligt för kunderna att fokusera på sina egna affärer.

2012 Loomis är specialisten på att effektivisera sina kunders kontantflöden. Det gör det möjligt för kunderna att fokusera på sina egna affärer. Årsredovisning 2012 Loomis är specialisten på att effektivisera sina kunders kontantflöden. Det gör det möjligt för kunderna att fokusera på sina egna affärer. Innehåll Året som gått 1 Koncernöversikt

Läs mer

Innehåll. Årsredovisning

Innehåll. Årsredovisning Securitas årsredovisning 2007 Innehåll Inledning 3 Om Securitas 5 2007 i sammandrag Koncernen 6 VD-ord 8 Våra tjänster 0 Kundcase handeln Kundcase bevakade bostadsområden 2 Marknad 4 Kundcase bilhandeln

Läs mer

Gräsrotsfinansiering. i korta drag. En handbok för små och medelstora företag

Gräsrotsfinansiering. i korta drag. En handbok för små och medelstora företag Gräsrotsfinansiering i korta drag En handbok för små och medelstora företag Innehåll Vad är gräsrotsfinansiering? 4 - Gräsrotsfinansiering i korta drag 6 - Mer än bara pengar 9 - Vilka risker finns det?

Läs mer

INTRUM JUSTITIA ÅRSREDOVISNING Katalysator för en sund ekonomi sedan 1923

INTRUM JUSTITIA ÅRSREDOVISNING Katalysator för en sund ekonomi sedan 1923 20 13 INTRUM JUSTITIA ÅRSREDOVISNING Katalysator för en sund ekonomi sedan 1923 2 XXXXXXXXXXX 1923 2013 INTRUM JUSTITIA Intrum Justitia hjälper sedan 90 år kunder inom många branscher med kredithantering.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING ÅRSREDOVISNING 2012 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING Det här gör ZetaDisplay! INNEHÅLL Året i sammandrag 3 VD har ordet 4 Last Meter Marketing 7 Marknadsöversikt 10 Verksamhetsbeskrivning 12

Läs mer

Bankuellt Nr 9 Maj 2013

Bankuellt Nr 9 Maj 2013 Bankuellt Nr 9 Maj 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Nu är bokslutet för 2012 klart. Och återigen kan vi konstatera att vi gör ett fantastiskt år. Bergslagens Sparbank går

Läs mer

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin Företaget Elga, en av Nordens ledande aktörer inom tillsatsmaterial

Läs mer

Besök vår årsredovisning för 2011 på www.tele2.com!

Besök vår årsredovisning för 2011 på www.tele2.com! Årsredovisning 2011 Besök vår årsredovisning för 2011 på www.tele2.com! Läs mer om Tele2 2011 på http://reports.tele2.com/2011/ar. På vår webbplats www.tele2.com hittar du alltid den senaste informationen.

Läs mer

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på.

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på. Kära aktieägare, Det är väldigt roligt att stå här och träffa er för första gången som vd. Jag vill gärna berätta om året som har gått och också lite om början av det här året. 2009 var ett händelserikt

Läs mer

Vårt år längs vägarna

Vårt år längs vägarna E85 D 95 Vårt år längs vägarna Hållbarhetsredovisning 2012/13 Starkare tillsammans Under 2012 slog vi ner en riktigt stor milstolpe i OKQ8:s historia. Nu finns vi i ett skandinaviskt sammanhang. Som VD

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Årsredovisning. Local Presence Global Reach

Årsredovisning. Local Presence Global Reach 2008 Årsredovisning Local Presence Global Reach Inledning Innehåll Inledning VD har ordet 1 Affärsidé, mål och strategier 3 Historik 5 Förvaltningsberättelse Viktiga händelser 2008 6 Kunder och uppdrag

Läs mer

Byxa 349: Årsredovisning 2008

Byxa 349: Årsredovisning 2008 Byxa 349: Årsredovisning 2008 Innehåll VD-ord 2 3 Strategi och mål 4 5 Marknad 6 7 Målgrupper 8 15 Kvinna 10 11 Barn 12 13 Man 14 15 Värdekedjan 16 20 Idé och design 16 Inköp 17 Tillverkning 17 Distribution

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer

Årsredovisning 2014 Ann ual Report 2012 2014Hoist Finance

Årsredovisning 2014 Ann ual Report 2012 2014Hoist Finance Årsredovisning 2014 14 Hoist Finance Årsredovisning 2014 A This is Hoist Finance Hoist Finance är en ledande samarbetspartner till internationella banker och vår framgång bygger på långsiktiga relationer.

Läs mer

Inbjudan till förvärv av aktier i

Inbjudan till förvärv av aktier i Den digitala världen när den är som bäst! Inbjudan till förvärv av aktier i Memorandumet upprättat i samband med nyemission av aktier i hösten 2013 DWM verksamhet DWM hjälper företag och organisationer

Läs mer

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-05-01-2014-04-30 Innehållsförteckning VD berättar 1 Förvaltningsberättelse 3 Information om verksamheten 3 Översikt över resultat och ställning 2 Väsentliga händelser

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 3: E-bok Så fungerar eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070 594 36 20 Hemsidor:

Läs mer

Innehållsförteckning. Finansiella rapporter. Detta är Bravida 4. Vd-ord 6. Flerårssammanställning 8. Affärsidé, mål och strategier 10

Innehållsförteckning. Finansiella rapporter. Detta är Bravida 4. Vd-ord 6. Flerårssammanställning 8. Affärsidé, mål och strategier 10 Årsredovisning 2007 Innehållsförteckning Detta är Bravida 4 Vd-ord 6 Flerårssammanställning 8 Affärsidé, mål och strategier 10 Verksamhetsbeskrivning 11 Marknad, kunder och konkurrenter 14 Möjligheter

Läs mer

HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS. Nummer 1 Maj 2011 BANK & FINANS FÖRBÄTTRA. mötet med kunden. Mobila banktjänster Regelverk BankID

HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS. Nummer 1 Maj 2011 BANK & FINANS FÖRBÄTTRA. mötet med kunden. Mobila banktjänster Regelverk BankID ANNONS XXX HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS Nummer 1 Maj 2011 ANNONS BANK & FINANS EN SEKTOR I FÖRÄNDRING Viktiga kanaler är kundpaneler, chatt, bloggar och sociala medier FÖRBÄTTRA mötet med kunden Jonas

Läs mer

2009 i korthet. Årets resultat före skatt uppgick till 90,9 MSEK (60,5), en ökning med 50 procent

2009 i korthet. Årets resultat före skatt uppgick till 90,9 MSEK (60,5), en ökning med 50 procent Årsredovisning 2009 INNEHÅLL 2009 i korthet 2 Detta är Collector 4 VD har ordet 6 Mål, affärsidé och vision 8 Samtal mellan Lena Apler och Jan Kvarnström 10 Succé för Collector Swedish Open! 13 Marknadsöversikt

Läs mer