KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004"

Transkript

1 Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 januari 2004 kl Genomgång av handlingar kl Kallade tjänstemän Bo Weiåker, socialchef Vallentuna den 7 januari 2004 Gunnel Orselius-Dahl Ordförande Nina Thompson Förvaltningssekreterare Justerande:... 1 (12)

2 Innehållsförteckning: Sid Justerande:...1 Revidering av socialnämndens handikapplan...3 Försöksverksamhet med äldrevårdscentraler...5 Ungdomsmottagningen i Mörby...7 Riktlinjer för lovverksamhet enligt LSS...9 Månadsuppföljning november Detaljplan för Fågelsångens företagspark...11 Återkallelse av serveringstillstånd för Roslagsstoppet Restaurang AB (12)

3 Revidering av socialnämndens handikapplan AU 76 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner för sin del tjänsteskrivelse daterad Den är en reviderad version av socialnämndens del av kommunens samlade handikapplan. Socialnämndens reviderade handikapplan överlämnas till kommunfullmäktige för godkännande samt för kännedom till Kommunala handikapprådet. Ärendet Kommunfullmäktige antog 1991 sin första samlade Handikapplan. Det kommunala handikapprådet (KHR) har ansvar för den layoutmässiga formen och svarar för att alla nämnder uppmärksammas på att planen skall revideras en gång per mandatperiod. I socialnämndens närmast föregående handikapplan finns fem Åtgärder att genomföra under perioden. Dessa presenteras nedan: 1. Ett särskilt anhörigstödsprojekt skall inrättas. Det är genomfört och har numera övergått i permanent verksamhet. 2. Utveckla samarbetet med skolan för att ha god framförhållning för planering av insatser för unga vuxna. Socialförvaltningens LSShandläggare planerar under gymnasieåren tillsammans med ungdomar, anhöriga, yrkesvalslärare och resurscentrum vilken verksamhet och vilka stödinsatser som kan bli aktuella efter skolan. 3. Vidareutveckla samarbetet med kultur- och fritidsförvaltningarna. Det har utvecklats ett nära samarbete mellan handikappansvariga tjänstemän i dessa förvaltningar och socialnämndens anhörig och frivilligsamordnare. Det har resulterat i ett bra utbud av kultur- och fritidsaktiviteter tillgängligt för funktionshindrade. 4. Kartlägga behov och öka personalens kunskap om framförallt autism- och autismliknande tillstånd. Några anställda med mycket god kompetens i ämnet - både praktiskt och teoretisk - har under 2002 och 2003 utbildat all personal som möter funktionshindrade med denna typ av diagnoser. Utbildningen har omfattat tre plus tre hela dagar. 5. Samordning med andra kommuner framförallt vad gäller verksamhet riktad till små handikappgrupper. Samarbete har inletts på socialchefsnivå och arbete pågår i flera grupperingar. Något konkret resultat har ännu inte uppnåtts. 3 (12)

4 Den sista punkten kvarstår till nästa period. I övrigt har nya åtgärder föreslagits i tjänsteskrivelsen daterad Bilaga 1. Tidigare handlingar i ärendet Handikapplaner antagna av KF , och (12)

5 Försöksverksamhet med äldrevårdscentraler AU 77 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden överlämnar tjänsteskrivelse daterad som sitt svar till Stockholms läns landstings pensionärsråd om försöksverksamhet med äldrevårdscentraler samt informerar kommunstyrelsen om sitt svar. Ärendet Stockholms läns landstings pensionärsråd har i skrivelse till kommunerna i Stockholms län frågat om det planeras någon form av äldrevårdscentraler som kan bedömas vara i överensstämmelse med de förslag som finns i tre motioner till landstinget år 2001 och år I Vallentuna planerades under 2002 och 2003 på tjänstemannanivå en gemensam rehabiliteringsenhet i ett nytt vårdboende i Vallentuna kommun. Socialnämndens politiker var positiva till förslaget. Den nya enheten har separata lokaler för dagvård och rehabilitering. Den öppnas i slutet av Syftet var att kunna dra nytta av en nystartad enhet utan inbyggd kultur från vare sig landsting eller kommun. Idén var att kommunen och landstinget skulle skjuta till pengar motsvarande sina andelar av verksamheten. Personalen skulle dock arbeta utan att känna av huvudmannaskapsgränser. Projektet strandade då landstingets representanter önskade en starkare styrning av verksamheten. En ny planering pågår om gemensamma insatser i mindre skala. Den riktar sig framförallt till äldre, som skrivs ut från akutsjukvården och som behöver en period av återhämtning och ytterligare rehabilitering innan de kan ta ställning till om de kan återvända hem eller om de har behov av att flytta till en vårdbostad. Planerna är att verksamheten skall få en mindre omfattning än de ursprungliga planerna och förläggas till sjukhemmet Korallen, som är beläget i samma lokaler som primärvårdens rehabilitering. Socialnämndens politiker har godkänt grundidén att använda några korttidsplatser för detta ändamål tillsammans med landstinget. Inom landstinget finns ännu inga beslut tagna. Socialnämnden är i grunden positiv till samverkan med landstinget för att underlätta äldres rehabilitering och ge möjlighet till god omvårdnad i samarbete med landstingets hälso- och sjukvård. Det finns ett upparbetat samarbete mellan primärvårdens distriktssköterskor och kommunens hemvård men det finns förbättringsområden. Primärvårdens personal har t exempel svårighet 5 (12)

6 att hinna göra hembesök och att hitta tid för gemensam vårdplanering med akutsjukhus och kommunens biståndsbedömare. Problemet skulle eventuellt kunna underlättas om det fanns en särskild enhet där äldre som har ett stort och sammansatt hjälpbehov kunde lista sig och där ett samarbete mellan sjukvården och kommunens hemvård skulle ingå som en naturlig del precis som i kommunens vårdbostäder. I Vallentuna fungerar samarbetet i alla vårdbostäder bra mellan kommunens sjuksköterskor och omvårdnadspersonal och den geriatriker som landstinget anvisat. Handlingar i ärendet Skrivelse från Stockholms läns landstings pensionärsråd daterad (inkommen till socialnämnden ) med tre bilagor i form av motioner till Stockholms läns landsting. 6 (12)

7 Ungdomsmottagningen i Mörby AU 78 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden beslutar att i avvaktan på ett lokalt utvecklingsarbete inom ramen för BUS-projektet under 2004 anslå 225 tkr till ungdomsmottagningen för de ungdomar som behöver en fortsatt stödkontakt och stödsamtal med kurator vid mottagningen. Anslaget till ungdomsmottagningen kan ej finansieras inom socialnämndens budget 2004, varför beslutet och överskridandet anmäles till kommunstyrelsen. Sammanfattning: Verksamheten vid ungdomsmottagningen är i huvudsak inriktad för ungdomar i högstadieålder och för gymnasieungdomar i sex- och samlevnadsfrågor och med uppgiften att förebygga könssjukdomar, oönskad graviditet, fysiks ohälsa samt psykosocial problem. Två huvudmän, landsting och kommun ansvarar för verksamheten. Fram till i dag är det socialnämnden i kommunen som finansierat verksamheten trots att målgruppen i väsentlig omfattning hör hemma inom skolans ansvars- och uppgiftsområde, att svara för livskunskapsundervisning och att bedriva skolhälsovård- och elevvårdsverksamhet. Landstingets förebyggande och medicinska ansvar för målgruppen ungdomar regleras i hälso- och sjukvårdslagen. Socialnämnden har ansvar för att barn och ungdomar får de insatser de har rätt till enligt vårdlagstiftningen. Ungdomsmottagningen förebyggande arbete är mycket betydelsefullt för Vallentunas ungdomar. Socialnämnden har genom sitt beslut uppmärksammat och efterfrågat en ökad lokal fördjupad samverkan och lokal samordning av huvudmännens resurser utifrån ekonomiska, medicinska, sociala, pedagogiska och geografiska utgångspunkter. Då socialnämndens möjligheter till förebyggande arbete starkt begränsats inför 2004, torde ansvaret för allmänt förebyggande arbete ännu starkare än tidigare åligga övriga nämnder, vars verksamhet riktar sig till barn och ungdom. I avvaktan på att en ovan nämnd lokal utveckling med samordnade resurser inom barn- och ungdomsområdet kommer till stånd bör socialnämnden ompröva sitt beslut och fortsättningsvis under 2004 inte medverka till att de ungdomar som i dag får sina hjälpbehov tillgodosedda vid ungdomsmottagningen abrupt blir utan detta viktiga stöd i from av samtalskontakter med kurator. Socialnämnden bör i övrigt överlämna till berörda nämnder inom skolområdet att bedöma behovet av fortsatt samarbete om livskunskapsundervisning och om samarbetet inom elevvården med ungdomsmottagningen. 7 (12)

8 Handlingar i ärendet Avtal med Danderyds kommun Skrivelser från Ungdomsmottagningen i Mörby daterade och Verksamhetsberättelse från Mörby ungdomsmottagning Skrivelse från personal vid Vallentuna gymnasium Namninsamling från elever vid Vallentuna gymnasium 8 (12)

9 Riktlinjer för lovverksamhet enligt LSS AU 79 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner tjänsteskrivelse daterad som utgör riktlinjer för lovverksamhet för barn och ungdomar samt korttidsverksamhet för vuxna med stöd av LSS. Ärendet Riktlinjer har utformats för lovverksamhet enligt LSS för funktionshindrade barn och ungdomar och korttidsverksamhet under sommaren för funktionshindrade vuxna. Riktlinjerna utgör stöd för LSS-handläggare i utredning och beslutsfattande i denna typ av ärenden. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelser daterad Tjänsteskrivelse daterad (12)

10 Månadsuppföljning november 2003 AU 80 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden beslutar överlämna månadsuppföljningen för november månad 2003 till kommunstyrelsen Ärendet Socialförvaltningen har gjort en budgetuppfölljning efter november månads utgång. Handlingar i ärendet Budgetuppföljningen. 10 (12)

11 Detaljplan för Fågelsångens företagspark AU 81 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden avstår att lämna synpunkter då verksamheten/detaljplanen ej direkt berör nämndens kompetensområde. Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden har översänt utställningshandling avseende detaljplan för Fågelsångens företagspark omfattande Bällsta 2:392 och del av Bällsta 2:18, 2:19 m fl fastigheter i Vallentuna kommun för socialnämndens eventuella synpunkter. Handlingar i ärendet Samhällsbyggnadsnämndens skrivelse (12)

12 Återkallelse av serveringstillstånd för Roslagsstoppet Restaurang AB SN Socialförvaltningens förslag Med stöd av 7 kap 10 alkohollagen återkallar socialnämnden tillståndet för Roslagsstoppet Restaurang AB (org. nr ) avseende Restaurang Roslagsstoppet, Söderhall; Vallentuna (restaurangnummer ). Folkhälsoinsititutet, länsstyrelsen och polismyndigheten meddelas beslutet. Ärendet Då Roslagsstoppet AB överlåtit rörelsen och restauranglokalen föreligger inte längre de förutsättningar som gäller för meddelande av tillstånd enligt 7 kap 1 8 och 10. Ärendets tidigare behandling Ärendet har inte behandlats i arbetsutskottet Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse (12)

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2004 kl 18.30-19.45 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 4 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 4 mars kl 14.00 Anhörig- och frivilligsamordnare

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikapprådet 2002-09-26 Plats och tid för sammanträdet Ormstaskolans träningssärskola, Blekingevägen 1, Vallentuna. torsdagen den 26 september 2002 kl 19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 mars 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Genomgång av handlingar kl

Genomgång av handlingar kl Socialnämnden 4 februari 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 4 februari 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17 30. Kallade

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18. Socialnämnden 2004-02-03 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.30, Genomgång av handlingar kl 17.30 Kallade tjänstemän

Läs mer

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002 Socialnämnden 11 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 11 juni 2002 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-09-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2009-09-08 Handläggare: Krister Eriksson tel. 508 25 567 Ulla Fredriksson tel. 508 36 216 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 9 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Kl Frösundarummet

K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Kl Frösundarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-10-22 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Monika Fernlund, avdelningschef Karin Peters, avdelningschef Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS!

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS! K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-12-13 OBSERVERA TID OCH PLATS! Socialnämnden kommer även att få en rundtur på Väsbygården i anslutning till sammanträdet och julbordet (separat inbjudan till julbordet har

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-04-04 Socialförvaltningen 1 (5) Catrin Ullbrand Utredare Diarienummer 2011/SN 0047 005 Socialnämnden Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-11-17 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-06-09 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 9 juni 1998 kl 18

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 19

Läs mer

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning TJÄNSTESKRIVELSE 2012-10-29 Socialnämnden Dnr Son 2012/404 Svar på remiss - Hemsjukvård 2015 - inriktning Förslag till beslut Socialnämnden godkänner skrivelsen och överlämnar den till kommunstyrelsen,

Läs mer

Remiss - Rekommendation att besluta om Hälsooch sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet, (Dnr: /2014)

Remiss - Rekommendation att besluta om Hälsooch sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet, (Dnr: /2014) Socialförvaltningen Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-08-18 Handläggare Krister Eriksson Telefon: 08-508 25 567 Till Socialnämnden Remiss - Rekommendation att besluta om Hälsooch sjukvård

Läs mer

Lägesredovisning- Kommunaliserad hemsjukvård 2020

Lägesredovisning- Kommunaliserad hemsjukvård 2020 Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska MAS Annicka.Pantzar@ekero.se Socialnämnden Lägesredovisning- Kommunaliserad hemsjukvård 2020 Dnr SN17/69 Förslag till beslut 1. Socialnämnden noterar informationen.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54)

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54) Socialförvaltningen avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2017-11-17 Handläggare Niklas Roth Telefon: 08-508 43 024 Till Socialnämnden 2018-01-30 Åtgärder för ett säkrare och tryggare

Läs mer

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 6 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 Kallade tjänstemän

Läs mer

VÅRD & OMSORG. Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten

VÅRD & OMSORG. Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten VÅRD & OMSORG Gäller perioden 2006-01-01 2008-12-31 enligt beslut i kommunfullmäktige 2005-12-18 153 1 Förord I denna plan för Vård & Omsorg redovisas

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) vice ordförande Socialnämndens arbetsutskott 2008-09-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 september 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO Pensionärsrådet 2005-05-24 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1999-03-09 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag 9 mars 1999 kl 18 30-20

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2002-05-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 10 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-12-14 2 SN 150 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Gåva - Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Socialnämnden 2011-12-14

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 10

Läs mer

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet 2014-10-27 Handläggare Daniel Nilsson Kansli- och utvecklingsavdelningen 14VOS/0055 Vård- och omsorgsstyrelsen Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet Förslag till beslut

Läs mer

Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr /2009)

Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr /2009) Utlåtande 2010: RVI+VII (Dnr 327-2157/2009) Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar för äldre samt personer med fysisk funktionsnedsättning, utvecklingsstörning

Läs mer

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lena Wiksten Andersson 2017-11-24 OSN-2017-0665 Rev 2017-12-04 Omsorgsnämnden Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SOCIALFÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare: Pia Modin tfn 08-508 25 618 Lotta Burenius tfn 08-508 36 202 Till Socialnämnden Äldrenämnden GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE SON DNR 3.1-098/2012 ÄN DNR 070303-159/2012

Läs mer

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN 2017.038 108 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-04-11 38 Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd (SN 2017.038)

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 7 maj 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 7 maj 2002 Socialnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialnämndens strategi för Vård och omsorg, har varit utsänd. Mary Nilsson, socialchef, informerar.

Socialnämndens strategi för Vård och omsorg, har varit utsänd. Mary Nilsson, socialchef, informerar. Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-04-14 40 Socialnämndens strategi för Vård och omsorg revidering SN-2016/99 Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden beslutar att anta reviderad

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-06-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 9 juni 2009 kl 19.00. Genomgång av handlingar kl 18.00

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer