Genomgång av handlingar kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Genomgång av handlingar kl"

Transkript

1 Socialnämnden 4 februari 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 4 februari 2003 kl Genomgång av handlingar kl Kallade tjänstemän Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Lilian Bylund, medicinskt ansvarig sjuksköterska Obs. Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat Vallentuna den 28 januari 2003 Gunnel Orselius-Dahl Ordförande Dick Andersson Sekreterare 1. Justerande:... 1 (20)

2 Innehållsförteckning: Sid 1. Justerande: TEMA: Information om socialnämndens hälso- och sjukvårdsansvar Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård Rapport från uppföljning av kvalitetsrevision på Stångberga Nytt vårdboende och samordnad rehabilitering vid Stendösvägen Bokslut och verksamhetsberättelse år Detaljbudget Utjämning av LSS-kostnader (SOU 2002:103) Val av ersättare i socialutskottet Val av ersättare i arbetsutskottet Beslutsattestanter Friskvårdsinsatser för anhörigstödjare Kvinnojouren i Vallentuna Ökad dialog mellan politiker, personal och brukare Informationsteman vid socialnämndens sammanträde under år Studiebesök för socialnämndens ledmöter och ersättare våren (20)

3 1. TEMA: Information om socialnämndens hälso- och sjukvårdsansvar SN 3 (20)

4 2. Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård AU 1 Dnr Socialnämnden antar de reviderade och anpassade riktlinjerna för hälso- och sjukvården i Vallentuna kommun Kommunen ansvarar för att en god och säker hälso- och sjukvård, habilitering, rehabilitering och hjälpmedel erbjuds de boende i kommunernas särskilda boendeformer samt de personer som är beviljade insatser i kommunens dagverksamhet. Riktlinjer för detta har utarbetats och antagits av socialnämnden flera gånger tidigare och senast oktober Nyheter, ändringar och tillägg i hälso- och sjukvårdens regelverk sker kontinuerligt. Riktlinjerna har anpassats till regelverket och innehåller även en del tillägg som bedömts angelägna för att säkra en god vård av hög kvalitet. Alla enheter inom vård och omsorg har pärmen Riktlinjer för hälso- och sjukvård i Vallentuna kommun. Vid revideringar skall den ansvarige för enheten informera sin personal och byta ut bladen. Till stor del har riktlinjerna utarbetats i samverkan med de medicinskt ansvariga sjuksköterskorna (MAS) i de övriga nordostkommunerna. Riktlinjerna presenteras denna gång i sin helhet då en total omredigering har skett. I aktuell version av riktlinjerna har en del mindre justeringar gjorts. Två nya avsnitt har skrivits in, ett om MAS-ansvaret för att utarbeta riktlinjer (försättsbladet) och ett avsnitt om tandvård (6:4) som regleras i tandvårdslagen. Delar av avsnitt 3:2 Arbetsordning för läkemedelshantering, har anpassats till SOSFS 2000:17, ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården. Socialstyrelsen skriver att instruktioner som följer 2001:1 inte behöver ändras och påpekar att delegeringar i samband med läkemedelshantering bör användas restriktivt och inte är avsedda att användas för att t ex lösa personalbrist eller organisatoriska problem. En anpassning till Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2002:4) om anmälningsskyldighet enligt Lex Maria samt avvikelsehantering har gjorts (avsnitt 4). I den nya föreskriften sätts det förebyggande arbetet för patientsäkerheten i förgrunden med 4 (20)

5 fokus på systemfel i vården. Patienten eller anhörig skall underrättas om skada eller sjukdom kan antas ha samband med vården eller behandlingen och om detta föranleder en anmälan till Socialstyrelsen. Patienten ges möjlighet att yttra sig om händelsen. MAS gör enligt delegation av socialnämnden anmälningar till Socialstyrelsen avseende Lex Maria. Rutiner för hur en anmälan skall göras finns i Riktlinjer för hälso- och sjukvård. Under flik 12 har Hygienrutiner för kommunal hälso- och sjukvård uppdaterats. Avsnittet har också utökats med Smittskyddsenhetens Vårdprogram för meticillinresistenta staphylococcus aureus (MRSA) och instruktioner för vårdhygienisk handläggning av virusorsakad gastroenterit (magsjuka). Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse med bilaga 5 (20)

6 3. Rapport från uppföljning av kvalitetsrevision på Stångberga AU 2 Dnr Socialnämnden lägger med godkännande rapporten till handlingarna i avvaktan på nästa uppföljning i april Socialförvaltningen har genomfört kvalitetsrevision på Stångberga sjukhem under våren Revisionen redovisades i socialnämnden i juni I december har en uppföljning gjorts av de punkter i revisionen dom lyftes fram för förbättring. Handlingar i ärendet Rapport från kvalitetsrevision daterad samt protokoll SN , dnr (20)

7 4. Nytt vårdboende och samordnad rehabilitering vid Stendösvägen AU 3 Dnr Socialförvaltningens förslag En upphandling av driften av Stendösvägens vårdboende genomförs under våren 2003 i enlighet med tjänsteskrivelse daterad Upphandlingen avslutas först efter beslut i april i landstinget och socialnämnden om en eventuellt gemensam rehabiliteringsenhet inom Stendösvägen. Socialnämnden delegerar till arbetsutskottet att avsluta upphandlingen och fatta beslut om driftentreprenör. Huset På Stendösvägen är ett hus med 5x8 vårdbostadsenheter samt en dagvårdslokal under byggnad. Kommunstyrelsen har gett Bokbacken AB i uppdrag att uppföra huset. Det planeras stå klart under hösten Kommunen blockhyr enligt kontraktet samtliga ytor i huset och kan i sin tur hyra ut bostäder och lokaler. Bokbacken AB har i årsskiftet köpts upp av ett annat fastighetsbolag Kungsleden AB. Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för alla kontakter med fastighetsbolaget. Ekonomi Stendösvägens vårdboende har ingen driftbudget för Den budget som finns till förfogande uppkommer då äldre som fått flytta till vårdbostäder utanför kommunen erbjuds att flytta hem. Ett utökat vårdbostadsbestånd innebär även minskade kostnader för medicinskt färdigbehandlade på akutsjukhus och behovet av att ha äldre som får vänta på bostad på enheten Vårdkedjan på Danderyds sjukhus. SN har en kapitalbudget för utrustning av Stendösvägens vårdboende på 1,5 miljoner 2003 och 1 miljon Fördelning av lokalerna för att täcka olika vårbehov Alt 1. Husets alla 40 vårdbostäder kan användas för vårdbostäder. Vårdinriktningen för varje enhet kan skifta över tid utifrån aktuellt behov. Dagvården används för husets boende och för utifrån kommande dagvårdsgäster. Alt 2. På övervånginen inrättas 3x8 vårdbostäder. På undervången inrättas en rehabiliteringsenhet (8 platser) i samverkan med landstinget och en enhet (8 platser) blir korttidsenhet för bl a avlastning av anhörigvårdare. Dagvårdslokalen används av alla 7 (20)

8 enheter i huset samt för återbesök av tidigare rehabiliteringspatitenter. Precidiet från landstingets nordöstra sjukvårdområde och socialnämndens aurbetsutskott har under 2002 haft långtgående diskussioner om en gemensam rehabiliteringsenhet i Vallentuna med syftet är att alla som skrivs ut från sjukhus med behov av fortsatt rehabilitering tas emot här. Enheten skall också kunna ge möjlighet till adekvat beslut om vilken boendeform som den enskilde långsiktigt har behov av en sk sluss. Vinsten för den enskilde och för socialnämnden blir att en längre tids rehabilitering förhindrar felaktig placering i vårdboende. Den enskilde och deras anhöriga har möjlighet att välja att bo kvar i den egna bostaden om de känner sig trygga med att få korttidsvård utan väntetid då de har behov av det. För att kunna skapa en enhet som flexibelt kan ta emot utan väntetid behövs en särskild enhet med med den inriktningen. Idag är korttidsplatserna insprängda i enheter med permantentboende. Dessa korttidsplatser kan övergå till att bli permanentplatser om en särskild korttidsenhet skapas. Alternativ 2 förutsätter politiska beslut om en lokal rehbilitering som drivs gemensamt av landsting och kommun. Ett förslag som utarbetas gemensamt av landstingets och socialnämndens förvaltningar om utformning av en samordnad rehabilitering lämnas till båda ansvariga nämnder för beslut under april. På grund av ändrad politisk organisation kan beslut i landstinget tas först i mars-april. Tidplan och driftform En inflyttning i vårdbostäderna under hösten förutsätter att det finns beslut om driftform under februari. Detta är absolut nödvändig om en upphandling av entreprenör skall genomföras. På uppdrag av socialnämndens arbetsutskott föreslår förvaltningen att en upphandling genomförs där man ber om anbud som innehåller två alternativa uppdrag 24 vårdbostäder - övre våningsplanet. Hela huset med 40 vårdbostäder och en dagvård Upphandlingen kan avslutas i april när det finns beslut om en eventuell enhet för rehabilitering som drivs gemensamt av landsting och kommun. Om rehabiliteringsenheten kommer till stånd drivs denna inklusive dagvården och korttidsenheten av kommunen och upphandlingen avslutas med alternativet drift av 24 vårdbostäder på övervåningen. Om rehabiliteringsenheten inte kommer till stånd avslutas upphandlingen med att entreprenören får i uppdrag att driva på båda 8 (20)

9 våningsplanen. I förfrågningsunderlaget kommer att anges en tidplan för när de fem enheterna skall bemannas och successivt tas i bruk. För att upphandlingen skall hinna avslutas så att rimlig tid kvarstår för anställning av personal, utrustning av huset m m bör socialnämnden delegra till arbetsutskottet att avsluta upphandlingen och anta en entreprenör. s tidigare behandling Vid arbetsutskottet redovisades ett antal frågor från förvaltningen beträffande den kommande äldreverksamheten vid Stendösvägen. Arbetsutskottet uppdrog åt socialförvaltningen att utarbeta en tjänsteskrivelse i enlighet med den överläggning som fördes vid sammanträdet. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse (20)

10 5. Bokslut och verksamhetsberättelse år 2002 AU 4 Bokslut och verksamhetsberättelse år 2002 överlämnas till socialnämnden för beslut. Administrativa chefen Agneta Sandström lämnade en preliminär information om det ekonomiska utfallet i bokslut (20)

11 6. Detaljbudget 2003 AU 5 Detaljbudgeten överlämnas till socialnämnden för beslut Administrativa chefen Agneta Sandström lämnade information om detaljbudgetarbetet för år Informationen innehöll en genomgång av hur budgeten fördelats mellan de olika verksamhetsområdena. Handlingar i ärendet Socialnämndens detaljbudget (20)

12 7. Utjämning av LSS-kostnader (SOU 2002:103) AU 6 Dnr Socialnämnden ställer sig bakom föreslagna remissyttrande över Slutbetänkande av kommittén av LSS-kostnaderna i enlighet med bifogat förslag daterat Socialchef Bo Weiåker och chefsekonomen Ove Olsson har i en gemensam tjänsteskrivelse till socialnämnden och kommunstyrelsen framfört synpunkter och förslag angående kommittébetänkandet utjämning av LSS-kostnader. I tjänsteskrivelsen framförs sammanfattningsvis att kostnaden för LSSverksamhet varierar så kraftigt att det är nödvändigt att införa någon form av utjämningssystem. Det föreslagna systemet innebär en bra grund för omfördelning av resurser mellan kommunerna. Omfördelningen bör dock i första hand lösas genom att staten tar över kostnadsansvaret i enlighet med det förslag som framförs från Kommunförbundets sakkunnige. Om inte staten tar över kostnadsansvaret så bör den s k bruttoutjämningsmetoden tillämpas vid en omfördelning mellan kommunerna. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Förslag till remissyttrande (20)

13 8. Val av ersättare i socialutskottet AU 7 Socialnämnden beslutar välja följande ersättare i socialutskottet i nämnd ordning: Anne-Marie Karlsson (c) Marie-Louise Löwenbeck (m) Margoth Hällqvist (kd) Milot Sköld (s) Parvin Amjadi (s) Val av ersättare i socialutskottet. 13 (20)

14 9. Val av ersättare i arbetsutskottet AU 8 Socialnämnden beslutar välja följande ersättare i arbetsutskottet i nämnd ordning: Anne-Marie Karlsson (c) Marie-Louise Löwenbeck (m) Ulf Lundström (s) Val av ersättare i arbetsutskottet. 14 (20)

15 10. Beslutsattestanter 2003 AU 9 Dnr Socialnämnden beslutar godkänna förslaget till beslutsattestanter för år Ärende Fastställande av beslutsattestanter år Handlingar i ärendet Förteckning över beslutsattestanter (20)

16 11. Friskvårdsinsatser för anhörigstödjare AU 10 Dnr Socialnämnden beslutar erbjuda vattengymnastik för anhöriga med vårdaruppgifter inom äldreomsorgen. En terminsavgift på 150 kr ska tas ut av de anhöriga som deltar i vattengymnastiken. Anhörigas resurser behöver stärkas samtidigt som stödet till anhöriga även behöver inriktas på att försöka reducera stress och belastning. Genom förebyggande arbete kan det skapas förutsättningar för att anhöriga skall kunna fortsätta sin vårdaruppgift i hemmet. Vilket ger både individuella och samhälleliga vinster. För att förebygga ohälsa hos den som vårdar en anhörig erbjuds dessa att delta i bassängbad på Korallen. Under våren erbjuds två grupper med åtta deltagare per grupp att träffas vid nio tillfällen. Kostnaden per tillfälle hyra av bassängen 250 kr och arvode till ledare 250 kr. Anhöriga betalar 150 kr per termin. Total kostnad kr. Intäkt med 16 deltagare kr. Nettokostnad per termin kr. 16 (20)

17 12. Kvinnojouren i Vallentuna AU 11 Dnr Socialnämnden beviljar bidrag till Kvinnojouren i Vallentuna med kronor för år 2003 i enlighet med ansökan. Kvinnojouren i Vallentuna har inkommit med en ansökan om bidrag för år 2003 med kronor 74000:- Till ansökan har bifogats verksamhetsberättelsen för år 2002 samt en budget år Handlingar i ärendet Ansökan jämte verksamhetsberättelse. 17 (20)

18 13. Ökad dialog mellan politiker, personal och brukare AU 12 Dnr Socialnämnden uppdrar åt förvaltningen att ta fram en förteckning över enheter inom vård och omsorg, som ger ledamöter och ersättare möjlighet till kontakter med olika verksamheter inom nämndens ansvarsområde. Kontakterna skall syfta till att vidareutveckla och fördjupa kunskaperna inom de verksamhetsområden som socialnämnden har ansvar för. Socialnämndens ordförande har väckt frågan om hur politiker i socialnämnden kan öka sin kunskap om vårdverksamheten i syfte att utveckla dialogen mellan beslutsfattare, personal och brukare. Ett sätt att uppnå detta syfte kan vara att organisera den politiska verksamheten i kontaktmannaskap relaterat till olika verksamheter. Ett annat sätt kan vara att varje enskild politiker själv tar kontakt med berörd verksamhet. För att kontakterna skall kunna få ett bra innehåll krävs en medverkan från verksamheternas sida. Socialnämndens tillsynsplan visar hur förvaltningen planerar sina besök under år (20)

19 14. Informationsteman vid socialnämndens sammanträde under år 2003 AU 13 Dnr Socialnämnden godkänner de i tjänsteskrivelse upptagna informationsteman vid nämndens sammanträde år Socialförvaltningen har i tjänsteskrivelse föreslagit informationsteman vid socialnämndens sammanträden år Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse (20)

20 15. Studiebesök för socialnämndens ledmöter och ersättare våren 2003 AU 14 Dnr Socialnämnden godkänner det av förvaltningen framtagna förslaget till studiebesök inom olika vård- och omsorgsverksamheter under våren Socialförvaltningen har utarbetat ett besöksschema avseende olika vård- och omsorgsverksamheter inom kommunal och enskild regi i Vallentuna. Handlingar i ärendet Besöksschema. 20 (20)

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1999-03-09 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag 9 mars 1999 kl 18 30-20

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004 Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 januari 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-20.10 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Socialnämnden 4 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 4 mars 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 9 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002 Socialnämnden 11 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 11 juni 2002 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre ÄLDREFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEULÅTANDE DNR 105-243/2007 SID 1 (5) 2007-10-19 Handläggare: Börje Ferlander Telefon: 08-508 36 216 Till Äldrenämnden den 15 november 2007 Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2013-12-06 Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSANSVAR Enligt hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:763) och

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2009-09-08 Handläggare: Krister Eriksson tel. 508 25 567 Ulla Fredriksson tel. 508 36 216 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 16.00-17.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (F), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Ersättare Övriga

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1./860-2012 SID 1 (6) 2012-12-18 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 23

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS!

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS! K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-12-13 OBSERVERA TID OCH PLATS! Socialnämnden kommer även att få en rundtur på Väsbygården i anslutning till sammanträdet och julbordet (separat inbjudan till julbordet har

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2004 kl 18.30-19.45 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum Socialförvaltningen Dokumentnamn Lex Maria; riktlinjer Fastställt av Socialnämnden Regelverk Verksamhet SoL, LSS Socialförvaltningen Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum 130829 Gäller fr.o.m. 130901

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04 Socialnämnden 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 4 mars

Läs mer

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Framtida medicinskt

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 mars 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 november 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna, klockan 16.00 17.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Ädelreformen Upprinnelsen till ädelreformen Kritik mot opersonliga långvårdssjukhus, sjukhem och ålderdomshem Klinikfärdiga

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 8 juni 1999 kl 18 30 19 20. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD: ANSVAR, LEDNING, TILLSYN OCH UPPFÖLJNING AV HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD: ANSVAR, LEDNING, TILLSYN OCH UPPFÖLJNING AV HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Region Stockholm Innerstad Sida 1 (6) Rev. 2013-11-17 Sjuksköterskor Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering REGEL FÖR HÄLSO OCH : ANSVAR, LEDNING, TILLSYN OCH UPPFÖLJNING AV HÄLSO- OCH Sjuksköterskor och

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S) 1 (18) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna, kl 16.00 17.10 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-06-09 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 9 juni 1998 kl 18

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-11-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

Riktlinje för avvikelsehantering i hälso- och sjukvården samt anmälningsskyldighet enl. Lex Maria inom Socialförvaltningen Klippans kommun

Riktlinje för avvikelsehantering i hälso- och sjukvården samt anmälningsskyldighet enl. Lex Maria inom Socialförvaltningen Klippans kommun Riktlinje för avvikelsehantering i hälso- och sjukvården samt anmälningsskyldighet enl. Lex Maria inom Socialförvaltningen Klippans kommun Antagen i socialnämnden 2006-12-05 138 Riktlinjen grundar sig

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1/1341-2011 SID 1 (6) 2011-12-01 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 24

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och Elsbeth Weinert, eller tel Socialnämnden 2013-02-28 Plats: Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen Tid: 2013-03-07 kl. 18:30 S-gruppen träffas kl. 17:30 i Lilla Sessionssalen Fyrklövern träffas kl. 17:30 i Skärfläckan Vid eventuellt

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Karin Peters och Monika Fernlund, avdelningschefer

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (1) Plats och tid Bällstarummet kl 18:30-20:55 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Gillis Weingarth (M) Monica Emilsson

Läs mer

Anmälan och utredning enligt Lex Maria

Anmälan och utredning enligt Lex Maria SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2017-09-11 Beslutad av SN 2017-09-27 109 Anmälan och utredning enligt Lex Maria BAKGRUND Lex Maria innebär att vårdgivaren enligt lag

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014 1 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.00-15.30 ande Gunnel Orselius-Dahl KS (FP), ordförande, Ewa Thorin MSN (M), Anne Spetz KN (C), Ulf Lundström SN (S), Margareta Bergström, PRO

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN 2017.038 108 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-04-11 38 Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd (SN 2017.038)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M), lämnade mötet innan något beslut fats Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikapprådet 2002-09-26 Plats och tid för sammanträdet Ormstaskolans träningssärskola, Blekingevägen 1, Vallentuna. torsdagen den 26 september 2002 kl 19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer