Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)"

Transkript

1 Socialnämndens arbetsutskott 10 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 10 april kl Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Carina Altius, ekonom Nina Thompson, förvaltningssekreterare Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Sekreterare Nina Thompson Paragrafer Ordförande Gunnel Orselius-Dahl Justerande Mauritz Lindroth BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Underskrift 1 (18)

2 Innehållsförteckning: Begäran om tillsynsplan 2007 för enskild verksamhet med inriktning funktionshinder, SoL och LSS...3 Sammanställning och analys av rapporterade avvikelser under år 2006 inom äldre- och handikappomsorgen...4 Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård...8 Yttrande till revisorerna angående granskning av äldreomsorgens insatser i hemvården...9 Brukarundersökning Ansökan om statligt stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre personer...13 Ansökan om serveringstillstånd enligt 7 kap 5 alkohollagen från Suvar & Ayrance HB...15 Månadsvis uppföljning till kommunstyrelsen...16 Kommunplan hela kommunen...17 Anmälningsärenden...18 Sid 2 (18)

3 Begäran om tillsynsplan 2007 för enskild verksamhet med inriktning funktionshinder, SoL och LSS AU 16 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner tillsynsplan för 2007 enligt tjänsteskrivelse daterad Ärendet Enligt 13 kap 5 SoL har Socialnämnden ansvar för löpande tillsyn av verksamhet som drivs i privat regi i Vallentuna kommun med stöd av 13 kap 5 SoL och 23 LSS. Länsstyrelsen har begärt en tillsynsplan för år Tillsynsbesök sker enligt nedanstående plan: Kå s AB Mars 2007 Korttidsverksamhet vid enheterna Bojen och Kajutan Fabriksvägen 1 A Skutan Mörbyvägen 6 Sommarallén Omsorger AB (flera tillstånd) Mars 2007 Allévägen Kantarellvägen Vallbostrand Omsorger AB (flera tillstånd) April 2007 Vallbostrand 12 A BillBag AB Maj 2007 Daglig verksamhet Bäckebo Boende Bäckebo. Enheten på Källboda flyttas till Bäckebo våren Bellstasund Omsorger AB September 2007 Vallbostrand Industri och hantverk: Industrihuset Sländan Tallen Vallboden Det bedrivs inte längre någon daglig verksamhet på Skesta gård i Vallentuna enligt Frösunda Assistans i Sverige AB. Verksamheten är flyttade till lokaler i Täby kommun. Handlingar i ärendet Begäran från Länsstyrelsen (dnr ) (18)

4 Sammanställning och analys av rapporterade avvikelser under år 2006 inom äldre- och handikappomsorgen AU 17 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner rapport daterad och lägger den till handlingarna. Bakgrund Kommunen i egenskap av vårdgivare är skyldig att fortlöpande och systematiskt säkra kvaliteten inom hälso- och sjukvården. Kopplat till det finns också en skyldighet att ha rutiner för lokal avvikelsehantering. Det skapar förutsättningar att få kunskap om risker och händelser som efter analys återförs till de inblandade. På så sätt kan vården ständigt utvecklas och förbättras. Inom äldre- och handikappomsorgen i Vallentuna är det den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, MAS, som ansvarar för att rutiner finns för rapportering av avvikelser enligt HSL, SoL och LSS. MAS handlägger avvikelserna och gör en bedömning av var och en. Rapporterande enhet ska ange vilka åtgärder som vidtagits eller som man planerar att vidta för att händelsen inte ska upprepas. MAS kompletterar med åtgärder eller förslag till åtgärder när så behövs och gör även anmälan enligt Lex Maria och Lex Sarah när så bedömts. Rapporten anger de avvikelser som kommit till MAS kännedom under året är det första året som avvikelserapporteringen varit datoriserad. Tillförlitligheten i programmet har dock inte varit bra vilket gjort att rapporteringen även skett manuellt. Fall och fallolyckor Rutinerna för fallrapportering är desamma som rapporterats till SN vid tidigare år. Alla fall som sker i verksamheterna registreras och orsaken utreds och åtgärdas. Definitionen av fall är en händelse då en person oavsiktligt hamnat på golvet eller marken, oavsett om skada skett eller ej. Fall utan skada registreras som statistik. Sammanställning av statistiken lämnas var 3: e månad till MAS. De fallolyckor som lett till allvarlig konsekvens för den enskilde som fraktur, sårskada eller annat och som föranlett ändrad vårdnivå eller insatser av läkare registreras som avvikelse och rapporteras till MAS. Under 2006 har en ökning skett totalt av antalet fall i jämförelse med åren 2004 och Många av de personer som faller tillhör gruppen multisjuka och trots riskanalys och förebyggande åtgärder sker fall i den egna aktiviteten. Ofta har samma person stått för många fall. 4 (18)

5 Aktivitet och rörelse är viktigt för den boende, men det kan ibland vara en svår balansgång att respektera den enskildes integritet och självbestämmande samtidigt som personens insikt om den egna förmågan börjar svikta. Några exempel - En person som bott på Korallens vårdboende har ofta fallit trots att alla tänkbara åtgärder vidtagits för att förhindra fall. Det enda som då ibland kan återstå är att låsa fast vederbörande för att förhindra fall, en åtgärd som vi inte tillämpar. I sådana situationer är information och samarbete med anhöriga mycket viktigt. På vårdboendet Söderbo har antalet fall också ökat, vilket kan förklaras med att det pga. platsbrist placerats personer med demensdiagnos där. Dessa personer är till en del rörliga och det händer att de glömmer att de är rullstolsburna eller i behov av rollator. Söderbo är ett boende med sjukhemsinriktning och då personal är i lägenheterna och hjälper till med omvårdnad har de ingen möjlighet att bevaka vad som sker i de andra utrymmena. Personalen gör sitt yttersta för att bevaka personer med fallrisk vilket säkert påverkar att fall med fraktur eller annan skada hålls nere. Antalet fall med fraktur som konsekvens är förhållandevis lågt medan fall med annan skada har ökat marginellt. Dessa skador består övervägande av sårskador. Läkemedelshantering Avvikelser i läkemedelshanteringen rapporteras och registreras på samma sätt som för fall. Varje avvikelse i läkemedelskedjan registreras och utreds av läkemedelsansvarig sjuksköterska på respektive enhet. Avvikelser med viss dignitet rapporteras till MAS snarast och lättare avvikelser blir statistik som rapporteras till MAS en gång/månad. Samtliga enheter inom kommunens äldreboenden har s.k. fullständiga läkemedelsförråd. Det innebär att en sjuksköterska administrerar den boendes ordinerade läkemedel i en dosett. Detta sker en gång per vecka. Dosetten läggs ut i den boendes låsta läkemedelsskåp. Överlämnandet av den färdigställda dosen görs av vårdpersonal som utbildats och fått delegation på att överlämna den färdigställda dosen. Detta ska ske till rätt person vid rätt tid och rätt dos. Varje överlämnande ska signeras på signeringslista. Under tidigare år har den mest förekommande avvikelsen varit att man glömt att signera överlämnandet av läkemedelsdos eller att man glömt att överlämna avsedd dos till den enskilde. Antalet läkemedelsavvikelser har varit alltför högt under de år som statistiken förts och det har visar på klara brister i kunskap och förståelse om vikten av att den enskilde får rätt läkemedelsdos vid rätt tidpunkt. Ett led i förbättringsarbetet har varit att med stöd av Kompetensstegens medel och i samarbete med Apoteket utbilda vårdbiträden och 5 (18)

6 undersköterskor i läkemedelshantering. Utbildningen startade i början av Ca hälften av personalen har under 2006 slutfört utbildningen och blivit godkända. År 2006 års läkemedelsavvikelser har totalt sett sjunkit. Analysen visar att antalet signeringsmissar har sjunkit kraftigt, medan antalet glömt överlämna dos fortfarande är högt. De tillfällen då man glömmer att överlämna en läkemedelsdos är oftast på udda tider utöver de gängse. Rapporteringen visar att även sjuksköterskorna delat fel eller glömt att dela läkemedel i dosetten. De flesta gånger har felet upptäckts innan överlämnandet skett. I totalt 13 fall har avvikelserna inneburit risk för allvarligare konsekvens för den enskilde och där läkare behövt vidta åtgärder. Ingen av händelserna har dock medfört några men för den enskilde. En av händelserna är anmäld enligt Lex Maria-bestämmelsen då patienten hade utsatts för allvarlig risk att skadas. Händelsen skedde på Korallen i maj månad 2006 och Socialstyrelsen har ännu inte kommit med svar på sin bedömning. En Lex Sarahanmälan har utretts och åtgärdats av MAS, men inte föranlett anmälan till Länsstyrelsen. Övrigt Under rubriken övrigt har rapporterats om hot och våld mellan boende, ett antal rymningar och en del brister i informationsöverföringen mellan vårdgivare. Den största delen av hot och våld förekommer i verksamheterna Vårdbo och Augustendal som till stor del bedriver demensvård. LSS I verksamheterna finns varken sjuksköterskor eller sjukgymnaster anställda då sjukvårds- och rehabiliteringsansvaret vilar på landstinget/primärvården. De avvikelser som inträffar inom läkemedelshanteringen och de fall som sker rapporteras direkt till ansvarig distriktssköterska. Under 2006 har kvalitetsgranskning av läkemedelshanteringen inom LSS- verksamheterna genomförts av Apoteket. MAS har deltagit vid granskningarna. Den största bristen är avsaknaden av lokala rutiner för de olika momenten i läkemedelshanteringen samt den personliga närheten till och stödet från primärvården/distriktssköterskan. Varje granskning renderar i ett protokoll som delges ansvarig husläkare/distriktssköterska och där förbättringsförslag föreslås. Apoteket är ingen myndighet och kan därför endast ge förslag på förbättringar. 6 (18)

7 Det är viktigt att ständigt arbeta för att öka säkerheten kring vårdtagaren. Som ett led i detta arbete diskuteras varje incident med berörd personal. Hur rutiner kan förbättras så att fel inte återupprepas måste alltid ifrågasättas liksom personalens behov av utbildning och kompetensutveckling. 7 (18)

8 Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård AU 18 Arbetsutskottets förslag Att socialnämnden antar de reviderade och anpassade riktlinjerna för hälsooch sjukvården i Vallentuna kommun. Bakgrund Kommunen ansvarar för att en god och säker hälso- och sjukvård, habilitering, rehabilitering och hjälpmedel erbjuds de boende i kommunernas särskilda boenden samt de personer som är beviljade insatser i kommunens dagverksamhet. Riktlinjer för detta har utarbetats och antagits av socialnämnden flera gånger tidigare, senast juni Nyheter, ändringar och tillägg i hälso- och sjukvårdens regelverk sker kontinuerligt. Riktlinjerna har anpassats till regelverket och innehåller även en del tillägg som bedömts angelägna för att säkra en god vård av hög kvalitet. Alla enheter inom vård och omsorg har en pärm med Riktlinjer för hälso- och sjukvård i Vallentuna kommun. Vid revideringar skall den ansvarige för enheten informera sin personal och byta ut bladen. Riktlinjerna presenteras denna gång i sin helhet då en total omredigering har skett och riktlinjerna finns from nu att tillgå i datasystemet. I aktuell version av riktlinjerna har en del justeringar gjorts. En anpassning till nya författningar gällande ansvar för remisser för patienter inom hälso- och sjukvården och tandvården mm har gjorts i kapitel 2 (SOSFS 2004:1) och i kapitel 2:2 har samverkan vid in- och utskrivning i sluten vård beskrivits. Även Lex Maria (SOSFS 2 005:28) och Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården (SOSFS 2 005:12) har anpassats efter de nya författningarna, kapitel 5 och 8. Det tidigare avsnittet 5, gällande anmälningsskyldighet vid missförhållanden i omsorger om äldre- och funktionshindrade samt vid personskada inom LSS har flyttats till kapitel 10. Detta tillhör annat lagrum och kommer att ingå i de riktlinjer som håller på att upprättas för Sol och LSS verksamheter. En pärm med de reviderade riktlinjerna för Hälso- och sjukvård i Vallentuna kommun kommer att finnas hos förvaltningssekreteraren på socialförvaltningen. Handlingar i ärendet Innehållsförteckning 8 (18)

9 Yttrande till revisorerna angående granskning av äldreomsorgens insatser i hemvården AU 19 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden överlämnar tjänsteskrivelse daterad som sitt yttrande till revisorerna över granskning av hur kommunen säkerställer kvalitén i omsorgen om äldre som bor hemma med kommunala insatser. Ärendet Kommunens revisorer har gett i uppdrag till Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers att granska hur kommunen säkerställer kvalitén i omsorgen om äldre som bor hemma med kommunala insatser. Revisionen genomfördes i början av januari och en rapport lämnades i februari Sammanfattande bedömning I den sammanfattande bedömningen konstateras att socialförvaltningen bedriver en hemvårdsverksamhet med god kvalitet och att rutiner och system finns för att följa upp och säkerställa detta. Det finns förbättringsområden som även framkommit i samband med Hemvårdens IiP-certifiering. Dessa områden ingår som en del i enhetens fortsatta utvecklingsarbete. Kvalitetsarbete är en ständigt pågående process med utveckling - uppföljning utvärdering. Revisorerna påtalar att de inte kunnat se av socialnämndens protokoll att brukarundersökning 2005 redovisats och behandlats i nämnden. Redovisningen togs inte upp som ett självständigt ärende men i samband med ärendet Verksamhetsberättelse och bokslut 2005 redovisades resultatet av enkäten vid sammanträdet (SN 18). Ett sammanfattande resultat redovisades även i lokalpressen. Brukarundersökning 2006 kommer att tas upp som ett separat ärende i socialnämnden. Projekt för att genomföra Kommungemensamma mål Vid planering och utbyggnad ska alltid behovet för äldre beaktas. Socialförvaltningen utför tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen ett projekt inom ledarutvecklingsprogrammet för att få den äldre befolkningens syn på planering av bostäder för äldre. Utveckling av verksamheten ska ske tillsammans med landstinget. Ett projekt genomförs för att genomlysa och ge utvecklingsförslag på utformning av samverkan mellan kommunens hemvård och landstinget 9 (18)

10 sjukvård i hemmet för äldre som har behov av insatser från båda verksamheterna. Handlingar i ärendet Revisionsrapport: Öhrlings PricewaterhouseCoopers, Kvalitén inom hemvården, Vallentuna kommun, februari 2007, Roger Burström. 10 (18)

11 Brukarundersökning 2006 AU 20 Dnr Arbetsutskottets förslag Rapporten läggs till handlingarna. Ärendet Socialförvaltningen har i likhet med föregående år och i enlighet med kommunpolicy genomfört en omfattande brukarundersökning under hösten Brukarenkäter har distribuerats under perioden 15 september 15 december inom samtliga utförarverksamheter inom LSS, för psykiskt funktionshindrade och äldreomsorgen samt inom enheter som arbetar med myndighetsutövning. 640 personer svarade på enkäten. Enkätsvaren redovisas i en sammanfattande rapport där resultaten även jämförs med resultaten från år Redovisningen nedan visar först en genomsnittlig bedömning för varje verksamhetsområde samt för förvaltningen totalt. Sedan redovisas ett urval av frågor från varje verksamhetsområde. Resultaten för 2006 jämförs med resultaten totalt. Undersökningarna fram till 2005 gjordes i samarbete med företaget TEMO, medan 2006 års undersökning genomfördes helt av förvaltningens egen personal. Förvaltningen har använt ett annat datorprogram än TEMO, vilket har blivit ett tekniskt hinder för att framför allt de genomsnittliga bedömningarna ska vara fullt jämförbara och har dessutom försvårat för att göra en överskådlig redovisning av resultaten. För året 2005 har TEMO gjort en genomsnittlig beräkning på samtliga svaren i undersökningen. För 2006 redovisas i stället endast de frågor som gäller kundernas sammanfattande värdering av kontakten med socialtjänsten. Resultaten visar en betydligt större kundnöjdhet för LSS verksamheten för 2006 än för 2005 samt en svag förbättring för socialtjänsten totalt. Men resultaten är alltså framräknade på olika sätt och därför inte fullt jämförbara. Rapporten redovisar även resultaten på ett urval av enskilda frågor för respektive verksamhetsområde. Endast andelen positiva eller negativa svar redovisas, det vill säga andelen nöjda eller missnöjda respektive andelen missnöjda eller mycket missnöjda. Svarsalternativet varken nöjd eller missnöjd redovisas inte. Svaren redovisas som en procentsats av antalet som svarade på frågan, efter att de som svarat vej ej tagits bort. 11 (18)

12 Utförarverksamheterna för LSS får på de allra flesta frågorna klart förbättrad kundnöjdhet jämfört med För äldreomsorgen är resultaten i stort sett jämförbara med resultaten för För myndigheten totalt är resultaten något sämre än för 2005, vilket troligen kan förklaras av en hög personalomsättning samt omorganisation i flera arbetsgrupper och avsaknaden av en egen enhetschef för vuxenenheten under sju månader. Även för psykiskt funktionshindrade är resultaten något sämre än för 2005, vilket kan förklaras av att verksamhetsområdet är litet (c:a 60 kunder) och hade en låg svarsfrekvens 2005 (endast 19 svarande). 35 psykiskt funktionshindrade personer svarade 2006, vilket är nästan dubbelt så många som 2005 men ändå så pass få att ett litet antal negativa svar ger ett förhållandevis stort utslag. Resultaten är ändock totalt sett mycket positiva. Det är förvaltningens målsättning att de tekniska hindren för bättre jämförbara resultat ska vara åtgärdade inför år 2007 s undersökning. Handlingar i ärendet Rapport daterad (18)

13 Ansökan om statligt stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre personer AU 21 Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet har föreslagit socialnämnden att godkänna Ansökan om stimulansmedel daterad I avvaktan på socialnämndens sammanträde den 19 april beslutar arbetsutskottet överlämna Vallentunas ansökan till Socialstyrelsen. Denna paragraf beslutas omedelbart justeras. Socialförvaltningens förslag Socialnämnden godkänner ansökan om stimulansmedel daterad och att den överlämnas som Vallentunas ansökan till Socialstyrelsen. Ärendet Socialstyrelsen har fått i uppdrag av Regeringen att fördela stimulansmedel för 2007 till kommuner och landsting för kvalitetshöjande insatser inom vård och omsorg om äldre personer. Ansökan skall vara hos socialstyrelsen senast De medel som beviljas får fördelas mellan åren 2007 och En fortsatt statlig satsning beräknas dock för åren 2008 och Totalt fördelas tkr. varav 70 procent fördelas till kommuner och 30 procent till landsting. Vallentuna tilldelas maximalt tkr. Ansökningstiden är kort. Landstinget gör en egen ansökan och hinner inte samordna sig och bryta ner den på kommunnivå. Medel får avsättas för att kunna lämna SCB statistisk enligt en ny detaljerad modell inom äldreomsorgsområdet. I övrigt kan stimulansmedel beviljas inom sju definierade områden: Läkartillgång såväl i särskilt som i ordinärt boende (landsting) Läkemedelsgenomgångar (landsting) Förebyggande arbete Demensvård Rehabilitering (landsting) Kost och nutrition Det sociala innehållet Vallentunas ansökan avser två utvecklingsområden: demensvård och det sociala innehållet. Vallentunas ansökan är utsänd på remiss till de pensionärsföreningar som ingår i Kommunala pensionärsrådet. Remissvar redovisas i socialnämndens arbetsutskott vid sammanträde (18)

14 Handlingar i ärendet Ansökan om stimulansmedel daterad Denna paragraf förklaras omedelbart justerad (18)

15 Ansökan om serveringstillstånd enligt 7 kap 5 alkohollagen från Suvar & Ayrance HB AU 22 Dnr Förslag till beslut Socialnämnden beviljar med stöd av 7 kap 5 alkohollagen Suvar & Ayranci HB, org nr , serveringstillstånd med prövotid 1 år för all slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap vid restauranglokalen på Teknikvägen 3A med uteservering, Vallentuna- Mörby 1:144, måndag-torsdag samt söndag kl samt fredag-lördag kl På uteplatsen skall servering avslutas senast kl Detta under förutsättning att lokalen godkänts av myndigheten för miljö och teknik senast Ärendet Suvar & Ayranci HB har till socialnämnden i Vallentuna inkommit med ansökan att erhålla serveringstillstånd i restauranglokalen vid Teknikvägen 3A, Vallentuna. Ansökan avser alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap i restauranglokalen och på uteserveringen, måndag-torsdag samt söndag kl och fredag-lördag kl På uteplatsen skall servering avslutas senast kl Ansökan inkom den 26 januari 2007 och har remitterats i vederbörlig ordning. Handlingar i ärendet Utredning daterad (18)

16 Månadsvis uppföljning till kommunstyrelsen AU 23 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden antar förvaltningens framtagna uppföljning till kommunstyrelsen för mars månad Ärendet Socialförvaltningen redovisar månadsvis ekonomisk uppföljning för socialnämndens alla verksamhetsområden till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet Budgetuppföljning per den 31 mars (18)

17 Kommunplan hela kommunen AU 24 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner tjänsteskrivelsen Kommunplan yttrande till Kommunstyrelsen daterad jämte tillägg och kompletteringar och överlämnar denna som sitt remissyttrande till kommunstyrelsen. Ärendet Kommunstyrelsen har skickat ut Kommunplan på remiss till nämnderna och begärt socialnämndens synpunkter på 1. förslag till kommungemensamma/prioriterade mål samt uppdrag och hur nämnden avser leva upp til dem under planperioden 2. investeringsplan 3. bostadsbyggnadsprognos 4. befolkningsprognos 5. förslag till ändrade taxor Beslutsgång i arbetsutskottet Efter diskussioner vid arbetsutskottets sammanträde uppdras åt socialchefen att komplettera tjänsteskrivelsen daterad Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse daterad (18)

18 Anmälningsärenden AU Socialnämndens beslut i Ärende avseende anmälan enligt Lex Maria 2. öppet brev från Vallentunas pensionärsföreningar angående anpassat bostadsbyggande till de äldres behov 3. Stockholms läns landsting översänder protokollsutdrag från Hälso- och sjukvårdsnämnden ang inrättande av regionala FoU-enheter inom äldreområdet 4. Detaljplan för bostäder på Olhamra 1:53 18 (18)

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 19

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 november 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 4 juni 2008 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna onsdagen den 4 juni 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för Hälso- och sjukvårds avvikelser och riskhantering inom LSS

Riktlinjer och rutiner för Hälso- och sjukvårds avvikelser och riskhantering inom LSS Riktlinje 2/ Avvikelser LSS Rev. 2017-06-22 Socialkontoret Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska Riktlinjer och rutiner för Hälso- och sjukvårds avvikelser och riskhantering inom LSS Författningar

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Riktlinje 3/Avvikelser Rev. 2018-07-03 Socialkontoret Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Författningar Patientsäkerhetslagen (2010: 659)

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-28 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande Annika Jarl Ljungsten (M) Ledamot Esbjörn

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

Redovisning av avvikelser januari-juni 2016

Redovisning av avvikelser januari-juni 2016 Redovisning av avvikelser januari-juni 2016 Enligt Patientsäkerhetslagen (2010:659) är hälso- och sjukvårdspersonal skyldig att bidra till att hög patientsäkerhet upprätthålls. I detta syfte ska personalen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18 Socialnämnden 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 18 augusti 2009 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Bilaga 9, SN 84, 2016-09-07 Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Dokumenttyp: Reviderad riktlinje Diarienummer: 119/2016 Beslutande: Socialnämnden Antagen: 2016-09-07 Gäller fr.o.m.: 2016-10-05 Reviderad:

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20.

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20. Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november

Läs mer

Konferenssalen Gläntan på Österbo, kl

Konferenssalen Gläntan på Österbo, kl 1 (17) Plats och tid Konferenssalen Gläntan på Österbo, kl 14.10 17.20 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Håkan Engström

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004 Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 januari 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-11-23

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-11-23 Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 november 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg.

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg. Riktlinje Utgåva Antal sidor 3 5 Dokumentets namn Riktlinje Patientsäkerhetsarbete Utfärdare/handläggare Anne Hallbäck Medicinskt ansvarig sjuksköterska Margareta Oswald Medicinskt ansvarig för rehabilitering

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:30-15:00 Beslutande Janet Kling (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare

Läs mer

Rutin för avvikelsehantering inom äldreomsorg och social resursverksamhet. Socialförvaltningen, Motala kommun

Rutin för avvikelsehantering inom äldreomsorg och social resursverksamhet. Socialförvaltningen, Motala kommun Rutin för avvikelsehantering inom äldreomsorg och social resursverksamhet Socialförvaltningen, Motala kommun Beslutsinstans: Medicinskt ansvarig sjuksköterska Diarienummer: Datum: 2011-03-09 Paragraf:

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-03-23. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-03-23. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-03-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 mars 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 6 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Kallelse Vallentuna kommun Socialnämnden FÖREDRAGNINGSLISTA. INFORMATION 3. Information om Demensdagvården på Östanbo

Kallelse Vallentuna kommun Socialnämnden FÖREDRAGNINGSLISTA. INFORMATION 3. Information om Demensdagvården på Östanbo Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 februari 2008 kl 18.30. (Kaffe serveras från kl 17.30, gruppmöten kl 18.00) Kallade tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Maria Åling. Vårdens regelverk

Maria Åling. Vårdens regelverk 2016-01 19 Maria Åling Vårdens regelverk Föreskrift, En föreskrift är bindande REGLER som skapats genom ett beslut i något offentligt organ. En föreskrift meddelas genom LAG eller FÖRORDNING eller, på

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Rutin hantering av Lex Sarah

Rutin hantering av Lex Sarah Ansvarig för riktlinje Medicinskt ansvarig sjuksköterska Upprättad (av vem och datum) Carina Andersson, MAS, 2013-04-03 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 17 juni 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 17 juni 2008 Socialnämnden 17 juni 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 juni 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Marie Sundström Telefon: 508 05 016 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 APRIL 2011 SID 1 (6) DNR 1.2.1 195-2011 SAMMANTRÄDE 19 APRIL 2011 Till Hässelby- Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamheter och dagliga verksamheter. Läkemedelshantering

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamheter och dagliga verksamheter. Läkemedelshantering Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamheter och dagliga verksamheter Sida 0 (5) 2019 Läkemedelshantering UPPRÄTTAD AV MEDICINSKT ANSVARIGA SJUKSKÖTERSKOR

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Riktlinje 3/Avvikelser Rev. 2014-12-22 Nämndkontor Social Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Författningar Patientsäkerhetslagen (SFS 2010:

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Rutin för avvikelsehantering

Rutin för avvikelsehantering 1(8) SOCIALFÖRVALTNINGEN Beslutsdatum: 2014-04-15 Gäller från och med: 2015-03-01 Beslutad av (namn och titel): Framtagen av (namn och titel): Reviderad av (namn och titel): Reviderad den: Amelie Gustafsson

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum Socialförvaltningen Dokumentnamn Lex Maria; riktlinjer Fastställt av Socialnämnden Regelverk Verksamhet SoL, LSS Socialförvaltningen Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum 130829 Gäller fr.o.m. 130901

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-20.10 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska/alb Reviderad Kommunstyrelsen 2017-05-30, 105 Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

Annika Nilsson,

Annika Nilsson, SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2017-09-11 Beslutad av SN 2017-09-27 108 Avvikelsehantering BAKGRUND. Verksamhet inom vård och omsorg ska vara av god kvalitet och kvaliteten

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-02-06 1 (15) Plats och tid Omsorgsnämndens sammanträdesrum, Kl 13.15 17.00 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämnden Reviderad 17 december 2013 Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämndens ansvar Vård och omsorgsnämnden tillhandahåller tjänster bl.a. i form av

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) l Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer

Läs mer