Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 19 april 2007 kl Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Malin Edberg (m) Anita Frost Ek (c) Maj Birgersson (kd) Gillis Weingarth (m), ersättare för Leif Öhman Ewa Tomaszewski (c) ersättare för Kenneth Östlund Parvin Amjadi (s), ersättare för Mauritz Lindroth Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare 41 Anne Saaristo, socialchef David Matscheck, utredare Lilian Bylund, MAS Monika Fernlund, enhetschef Annika Pettersson, socialsekr. Eivor Sundlöf, familjerättssekr. Elisabeth Blomqvist, familjepedagog Erika Nordell, projektledare Nina Thompson, förvaltningssekr. Parvin Amjadi Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Sekreterare Nina Thompson Paragrafer Ordförande Gunnel Orselius-Dahl Justerande Parvin Amjadi BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Underskrift 1 (19)

2 Innehållsförteckning: Utbildning: socialtjänstens insatser för barn och ungdom...3 Begäran om tillsynsplan 2007 för enskild verksamhet med inriktning funktionshinder, SoL och LSS...4 Sammanställning och analys av rapporterade avvikelser under år 2006 inom äldre- och handikappomsorgen...6 Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård...7 Yttrande till revisorerna angående granskning av äldreomsorgens insatser i hemvården...8 Brukarundersökning Ansökan om statligt stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre personer...12 Ansökan om serveringstillstånd enligt 7 kap 5 alkohollagen från Suvar & Ayrance HB...14 Yttrande till Länsstyrelsen över ansökan om att bedriva korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt 9 7. LSS...15 Kommunplan hela kommunen...17 Månadsvis uppföljning till kommunstyrelsen...18 Rapporter och delgivningar...19 Sid 2 (19)

3 Utbildning: socialtjänstens insatser för barn och ungdom SN 41 Lägga informationen till handlingarna Enhetschef Monika Fernlund informerade tillsammans med sina medarbetare om socialtjänstens olika insatser för barn och ungdom. 3 (19)

4 Begäran om tillsynsplan 2007 för enskild verksamhet med inriktning funktionshinder, SoL och LSS SN 42 AU 16 Dnr Socialnämnden godkänner tillsynsplan för 2007 enligt tjänsteskrivelse daterad Enligt 13 kap 5 SoL har Socialnämnden ansvar för löpande tillsyn av verksamhet som drivs i privat regi i Vallentuna kommun med stöd av 13 kap 5 SoL och 23 LSS. Länsstyrelsen har begärt en tillsynsplan för år Tillsynsbesök sker enligt nedanstående plan: Kå s AB Mars 2007 Korttidsverksamhet vid enheterna Bojen och Kajutan Fabriksvägen 1 A Skutan Mörbyvägen 6 Sommarallén Omsorger AB (flera tillstånd) Mars 2007 Allévägen Kantarellvägen Vallbostrand Omsorger AB (flera tillstånd) April 2007 Vallbostrand 12 A BillBag AB Maj 2007 Daglig verksamhet Bäckebo Boende Bäckebo. Enheten på Källboda flyttas till Bäckebo våren Bellstasund Omsorger AB September 2007 Vallbostrand Industri och hantverk: Industrihuset Sländan Tallen Vallboden Det bedrivs inte längre någon daglig verksamhet på Skesta gård i Vallentuna enligt Frösunda Assistans i Sverige AB. Verksamheten är flyttade till lokaler i Täby kommun. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. 4 (19)

5 Handlingar i ärendet Begäran från Länsstyrelsen (dnr ) Yttrande (19)

6 Sammanställning och analys av rapporterade avvikelser under år 2006 inom äldre- och handikappomsorgen SN 43 Dnr Socialnämnden tackar för informationen och lägger med godkännande rapporten daterad till handlingarna. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Lilian Bylund presenterar sin sammanställning och analys av rapporterade avvikelser under Bakgrund Kommunen i egenskap av vårdgivare är skyldig att fortlöpande och systematiskt säkra kvaliteten inom hälso- och sjukvården. Kopplat till det finns också en skyldighet att ha rutiner för lokal avvikelsehantering. Det skapar förutsättningar att få kunskap om risker och händelser som efter analys återförs till de inblandade. På så sätt kan vården ständigt utvecklas och förbättras. Inom äldre- och handikappomsorgen i Vallentuna är det den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, MAS, som ansvarar för att rutiner finns för rapportering av avvikelser enligt HSL, SoL och LSS. MAS handlägger avvikelserna och gör en bedömning av var och en. Rapporterande enhet ska ange vilka åtgärder som vidtagits eller som man planerar att vidta för att händelsen inte ska upprepas. MAS kompletterar med åtgärder eller förslag till åtgärder när så behövs och gör även anmälan enligt Lex Maria och Lex Sarah när så bedömts. Rapporten anger de avvikelser som kommit till MAS kännedom under år s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse daterad (19)

7 Revidering av riktlinjer för kommunal hälso- och sjukvård SN 44 Dnr Socialnämnden antar de reviderade och anpassade riktlinjerna för hälsooch sjukvården i Vallentuna kommun. Bakgrund Kommunen ansvarar för att en god och säker hälso- och sjukvård, habilitering, rehabilitering och hjälpmedel erbjuds de boende i kommunernas särskilda boenden samt de personer som är beviljade insatser i kommunens dagverksamhet. Riktlinjer för detta har utarbetats och antagits av socialnämnden flera gånger tidigare, senast juni Nyheter, ändringar och tillägg i hälso- och sjukvårdens regelverk sker kontinuerligt. Riktlinjerna har anpassats till regelverket och innehåller även en del tillägg som bedömts angelägna för att säkra en god vård av hög kvalitet. Alla enheter inom vård och omsorg har en pärm med Riktlinjer för hälso- och sjukvård i Vallentuna kommun. Vid revideringar skall den ansvarige för enheten informera sin personal och byta ut bladen. Riktlinjerna presenteras denna gång i sin helhet då en total omredigering har skett och riktlinjerna finns from nu att tillgå i datasystemet. I aktuell version av riktlinjerna har en del justeringar gjorts. En anpassning till nya författningar gällande ansvar för remisser för patienter inom hälso- och sjukvården och tandvården mm har gjorts i kapitel 2 (SOSFS 2004:1) och i kapitel 2:2 har samverkan vid in- och utskrivning i sluten vård beskrivits. Även Lex Maria (SOSFS 2 005:28) och Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården (SOSFS 2 005:12) har anpassats efter de nya författningarna, kapitel 5 och 8. Det tidigare avsnittet 5, gällande anmälningsskyldighet vid missförhållanden i omsorger om äldre- och funktionshindrade samt vid personskada inom LSS har flyttats till kapitel 10. Detta tillhör annat lagrum och kommer att ingå i de riktlinjer som håller på att upprättas för Sol och LSS verksamheter. En pärm med de reviderade riktlinjerna för Hälso- och sjukvård i Vallentuna kommun förvaras hos förvaltningssekreteraren på socialförvaltningen. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. 7 (19)

8 Yttrande till revisorerna angående granskning av äldreomsorgens insatser i hemvården SN 45 Dnr Socialnämnden överlämnar tjänsteskrivelse daterad som sitt yttrande till revisorerna över granskning av hur kommunen säkerställer kvalitén i omsorgen om äldre som bor hemma med kommunala insatser. Kommunens revisorer har gett i uppdrag till Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers att granska hur kommunen säkerställer kvalitén i omsorgen om äldre som bor hemma med kommunala insatser. Revisionen genomfördes i början av januari och en rapport lämnades i februari Sammanfattande bedömning I den sammanfattande bedömningen konstateras att socialförvaltningen bedriver en hemvårdsverksamhet med god kvalitet och att rutiner och system finns för att följa upp och säkerställa detta. Det finns förbättringsområden som även framkommit i samband med Hemvårdens IiP-certifiering. Dessa områden ingår som en del i enhetens fortsatta utvecklingsarbete. Kvalitetsarbete är en ständigt pågående process med utveckling - uppföljning utvärdering. Revisorerna påtalar att de inte kunnat se av socialnämndens protokoll att brukarundersökning 2005 redovisats och behandlats i nämnden. Redovisningen togs inte upp som ett självständigt ärende men i samband med ärendet Verksamhetsberättelse och bokslut 2005 redovisades resultatet av enkäten vid sammanträdet (SN 18). Ett sammanfattande resultat redovisades även i lokalpressen. Brukarundersökning 2006 kommer att tas upp som ett separat ärende i socialnämnden. Projekt för att genomföra Kommungemensamma mål Vid planering och utbyggnad ska alltid behovet för äldre beaktas. Socialförvaltningen utför tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen ett projekt inom ledarutvecklingsprogrammet för att få den äldre befolkningens syn på planering av bostäder för äldre. Utveckling av verksamheten ska ske tillsammans med landstinget. Ett projekt genomförs för att genomlysa och ge utvecklingsförslag på utformning av samverkan mellan kommunens hemvård och landstinget 8 (19)

9 sjukvård i hemmet för äldre som har behov av insatser från båda verksamheterna. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Revisionsrapport: Öhrlings PricewaterhouseCoopers, Kvalitén inom hemvården, Vallentuna kommun, februari 2007, Roger Burström. 9 (19)

10 Brukarundersökning 2006 SN 46 Dnr Socialnämnden tackar för informationen och lägger med godkännande rapporten daterad till handlingarna Socialnämnden Utredare David Matscheck presenterar socialförvaltningens brukarundersökning som genomfördes hösten 2006 Socialförvaltningen har i likhet med föregående år och i enlighet med kommunpolicy genomfört en omfattande brukarundersökning under hösten Brukarenkäter har distribuerats under perioden 15 september 15 december inom samtliga utförarverksamheter inom LSS, för psykiskt funktionshindrade och äldreomsorgen samt inom enheter som arbetar med myndighetsutövning. 640 personer svarade på enkäten. Enkätsvaren redovisas i en sammanfattande rapport där resultaten även jämförs med resultaten från år Redovisningen nedan visar först en genomsnittlig bedömning för varje verksamhetsområde samt för förvaltningen totalt. Sedan redovisas ett urval av frågor från varje verksamhetsområde. Resultaten för 2006 jämförs med resultaten totalt. Undersökningarna fram till 2005 gjordes i samarbete med företaget TEMO, medan 2006 års undersökning genomfördes helt av förvaltningens egen personal. Förvaltningen har använt ett annat datorprogram än TEMO, vilket har blivit ett tekniskt hinder för att framför allt de genomsnittliga bedömningarna ska vara fullt jämförbara och har dessutom försvårat för att göra en överskådlig redovisning av resultaten. För året 2005 har TEMO gjort en genomsnittlig beräkning på samtliga svaren i undersökningen. För 2006 redovisas i stället endast de frågor som gäller kundernas sammanfattande värdering av kontakten med socialtjänsten. Resultaten visar en betydligt större kundnöjdhet för LSS verksamheten för 2006 än för 2005 samt en svag förbättring för socialtjänsten totalt. Men resultaten är alltså framräknade på olika sätt och därför inte fullt jämförbara. Rapporten redovisar även resultaten på ett urval av enskilda frågor för respektive verksamhetsområde. Endast andelen positiva eller negativa svar redovisas, det vill säga andelen nöjda eller missnöjda respektive andelen missnöjda eller mycket missnöjda. 10 (19)

11 Svarsalternativet varken nöjd eller missnöjd redovisas inte. Svaren redovisas som en procentsats av antalet som svarade på frågan, efter att de som svarat vej ej tagits bort. Utförarverksamheterna för LSS får på de allra flesta frågorna klart förbättrad kundnöjdhet jämfört med För äldreomsorgen är resultaten i stort sett jämförbara med resultaten för För myndigheten totalt är resultaten något sämre än för 2005, vilket troligen kan förklaras av en hög personalomsättning samt omorganisation i flera arbetsgrupper och avsaknaden av en egen enhetschef för vuxenenheten under sju månader. Även för psykiskt funktionshindrade är resultaten något sämre än för 2005, vilket kan förklaras av att verksamhetsområdet är litet (c:a 60 kunder) och hade en låg svarsfrekvens 2005 (endast 19 svarande). 35 psykiskt funktionshindrade personer svarade 2006, vilket är nästan dubbelt så många som 2005 men ändå så pass få att ett litet antal negativa svar ger ett förhållandevis stort utslag. Resultaten är ändock totalt sett mycket positiva. Det är förvaltningens målsättning att de tekniska hindren för bättre jämförbara resultat ska vara åtgärdade inför år 2007 s undersökning. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden godkänner socialförvaltningens rapport och lägger den till handlingarna. Handlingar i ärendet Rapport daterad (19)

12 Ansökan om statligt stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre personer SN 47 Dnr Socialnämnden godkänner ansökan om stimulansmedel daterad och överlämnar den som Vallentunas ansökan till socialstyrelsen. Socialstyrelsen har fått i uppdrag av Regeringen att fördela stimulansmedel för 2007 till kommuner och landsting för kvalitetshöjande insatser inom vård och omsorg om äldre personer. Ansökan skall vara hos socialstyrelsen senast De medel som beviljas får fördelas mellan åren 2007 och En fortsatt statlig satsning beräknas dock för åren 2008 och Totalt fördelas tkr. varav 70 procent fördelas till kommuner och 30 procent till landsting. Vallentuna tilldelas maximalt tkr. Ansökningstiden är kort. Landstinget gör en egen ansökan och hinner inte samordna sig och bryta ner den på kommunnivå. Medel får avsättas för att kunna lämna SCB statistisk enligt en ny detaljerad modell inom äldreomsorgsområdet. I övrigt kan stimulansmedel beviljas inom sju definierade områden: Läkartillgång såväl i särskilt som i ordinärt boende (landsting) Läkemedelsgenomgångar (landsting) Förebyggande arbete Demensvård Rehabilitering (landsting) Kost och nutrition Det sociala innehållet Vallentunas ansökan avser två utvecklingsområden: demensvård och det sociala innehållet. Vallentunas ansökan är utsänd på remiss till de pensionärsföreningar som ingår i Kommunala pensionärsrådet. Remissvar redovisas i socialnämndens arbetsutskott vid sammanträde Arbetsutskottet 10 april 2007 Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden godkänner Ansökan om stimulansmedel daterad I avvaktan socialnämndens sammanträde beslutar arbetsutskottet den 10 april 21 att överlämna Vallentunas ansökan till socialstyrelsen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 12 (19)

13 Socialförvaltningens förslag Socialnämnden godkänner ansökan om stimulansmedel daterad och att den överlämnas som Vallentunas ansökan till Socialstyrelsen. Handlingar i ärendet Ansökan om stimulansmedel daterad (19)

14 Ansökan om serveringstillstånd enligt 7 kap 5 alkohollagen från Suvar & Ayrance HB SN 48 Dnr Socialnämnden beviljar med stöd av 7 kap 5 alkohollagen Suvar & Ayranci HB, org nr , serveringstillstånd med prövotid 1 år för all slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap vid restauranglokalen på Teknikvägen 3A med uteservering, Vallentuna- Mörby 1:144, måndag-torsdag samt söndag kl samt fredag-lördag kl På uteplatsen skall servering avslutas senast kl Detta under förutsättning att lokalen godkänts av myndigheten för miljö och teknik senast Suvar & Ayranci HB har till socialnämnden i Vallentuna inkommit med ansökan att erhålla serveringstillstånd i restauranglokalen vid Teknikvägen 3A, Vallentuna. Ansökan avser alla slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap i restauranglokalen och på uteserveringen, måndag-torsdag samt söndag kl och fredag-lördag kl På uteplatsen skall servering avslutas senast kl Ansökan inkom den 26 januari 2007 och har remitterats i vederbörlig ordning. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Utredning daterad Denna paragraf förklaras omedelbart justerad (19)

15 Yttrande till Länsstyrelsen över ansökan om att bedriva korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt 9 7. LSS SN 49 Dnr Socialnämnden förordar att Ikasus AB beviljas tillstånd att bedriva korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt 9 7. LSS i anslutning till den planerade högstadiesärskolan med adress Galgbacksvägen 2. Länsstyrelsen har begärt yttrande från socialnämnden över ansökan från Ikasus AB att bedriva korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. Länsstyrelsens beteckning Företaget Ikasus AB bedriver sedan 2005 en fristående särskola för årskurserna 1-6 på Hjälmstavägen 2 A i Vallentuna. Företaget Ikasus AB har fått tillstånd från Skolverket (beslut ) att utöka verksamheten till att även omfatta särskola för högstadiet från höstterminen Det planeras för 12 elever. Högstadiet kommer att förläggas till Rosendalsområdet - Galgbacksvägen 2. Skollokalen förhyrs och utgörs av ett fristående hus med trädgård, som fram till 1997 användes för daglig verksamhet enligt LSS. Lokalerna anpassas för att passa skolans speciella pedagogik. Det blir rum för enskild undervisning och klassrumsundervisning samt samvarorum, matrum och kök. Tomten planeras för att ge möjlighet till olika uteaktiviteter. Lokalerna är för närvarande under ombyggnad och besök gjordes i lokalen i samband med denna utredning. Det finns möjlighet att anpassa en separat del av huset för korttidsboende men den verksamheten ingår inte i denna ansökan. Separat ansökan planeras senare för att behandlas som särskilt ärende hos Länsstyrelsen. Chef för företaget Ikasus AB är Erna Falkenstrand. Hon har lång pedagogisk erfarenhet inom olika utbildningsområden. Hon har mellanstadie- och specialpedagogexamen förutom en lång rad fortbildningar. Skolans inriktning Ikasus bedriver särskoleundervisning för barn och unga med autism och autismliknande tillstånd. Skolan riktar sig till elever med stora problem att ta emot pedagogisk och social träning. Friskolan har idag låg- och mellanstadieelever från många olika kommuner i Stockholms län och i något fall från Uppsala län. Två elever kommer från Vallentuna. 15 (19)

16 Eleverna tränas under hela dagen en till en under korta skolpass med pauser emellan. Skolpass och tillsynsverksamhet social träning varvas därför under hela dagen. Samma person/personer arbetar med barnet i alla moment under dagen. Varje elev har tre fasta pedagoger/handledare under hela dagen med en sinsemellan tydlig ansvarsfördelning. Skolans metodik är kognitiv beteendeterapi där även föräldrarna involveras för att kunna fullfölja olika träningsmoment i hemmet. Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år Under högstadiet förutsätts särskilt beslut enligt LSS 9 7 p. för att barnens vistelse i skolan skall kunna sträcka sig över hela dagen vilket är skolans modell för varvad verksamhet. Den målgrupp som skolan vänder sig till bedöms som regel ha behov av korttidstillsyn i någon form. Korttidstillsynen kommer att vara öppen alla vardagar oavsett om det är skoldag eller lovdag men vara stängd under några veckor i juli. om korttidstillsyn fattas av placerande kommun. Det pris som anges i ansökan 780 kronor per dag som en genomsnittskostnad över året - är i stort sett överensstämmande med priset i andra enskilda verksamheter som erbjuder korttidstillsyn för skolungdom över 12 år för skolungdom med diagnosen autism. Omdömen I samband med utredningen har kontakt tagits med skolförvaltningen i Vallentuna och några LSS-handläggare som har haft samarbete med Ikasus nuvarande skola. Verksamheten beskrivs som väl fungerande och elevernas föräldrar är positiva till skolan. s tidigare behandling har inte behandlats i arbetsutskottet. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad. 16 (19)

17 Kommunplan hela kommunen SN 50 Dnr Socialnämnden godkänner tjänsteskrivelsen Kommunplan yttrande till Kommunstyrelsen daterad jämte tillägg och kompletteringar och överlämnar denna som sitt remissyttrande till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har skickat ut Kommunplan på remiss till nämnderna och begärt socialnämndens synpunkter på 1. förslag till kommungemensamma/prioriterade mål samt uppdrag och hur nämnden avser leva upp til dem under planperioden 2. investeringsplan 3. bostadsbyggnadsprognos 4. befolkningsprognos 5. förslag till ändrade taxor sgång i arbetsutskottet Vid arbetsutskottets sammanträde uppdras åt socialchefen att komplettera tjänsteskrivelsen daterad Socialförvaltningens förslag Socialnämnden godkänner tjänsteskrivelsen Kommunplan yttrande till Kommunstyrelsen daterad och överlämnar denna som sitt remissyttrande till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet Reviderad tjänsteskrivelse daterad Denna paragraf förklaras omedelbart justerad (19)

18 Månadsvis uppföljning till kommunstyrelsen SN 51 AU 23 Dnr Socialnämnden antar förvaltningens framtagna uppföljning till kommunstyrelsen för mars månad Socialförvaltningen redovisar månadsvis ekonomisk uppföljning för socialnämndens alla verksamhetsområden till kommunstyrelsen. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår att socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Budgetuppföljning per den 31 mars (19)

19 Rapporter och delgivningar SN Socialnämndens socialutskott Socialnämndens arbetsutskott Pensionärsrådet Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Länsstyrelsens tillstånd för Bäckebo gruppbostad 7. Myndigheten för skolutveckling aviserar möjligheten att ansöka om medel för samverkan 8. Hjälpmedelsinstitutets verksamhetsprogram (19)

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 10 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20.

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20. Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november

Läs mer

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 november 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-03-23. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-03-23. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-03-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 mars 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-02-24. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-02-24. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 februari 2009 kl 18.30 20.50 Ajournering mellan kl 19.40 19.45 Beslutande Ersättare Justeringsman

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 6 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 6 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 mars 2007 kl 17.30-19.50 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 4 juni 2008 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna onsdagen den 4 juni 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2004 kl 18.30-19.45 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Väsbysalen, Kl 17.30-19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04 Socialnämnden 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 4 mars

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 13 juni 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2006 kl 18.30-19.30 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:30-15:00 Beslutande Janet Kling (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna. Kl 18.30-20.00 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-20.10 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer