Delårsrapport Hölö-Mörkö kommundelsnämnd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport Hölö-Mörkö kommundelsnämnd"

Transkript

1 Ärende 12

2

3 Kommunstyrelsens kontor Rapport Delårsrapport Hölö-Mörkö kommundelsnämnd T1 per 30 april 2018 Rebecka Adam/Rebecka Ryblad Controller/samordnare kommundelsnämnderna Kommunstyrelsens kontor Telefon (direkt): / E-post:

4 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 2 (11) Innehållsförteckning 1. Nämndens sammanfattning Driftredovisning och nämndens helårsprognos Investeringar... 9 KS/KF... 9 Nämndsinvesteringar Södertäljelyftet Särskilda uppdrag/åtgärder/satsningar Bilagor: Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Balans- och resultaträkning på total nivå Verksamhetsuppföljning Kommunbidragsförändringar

5 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 3 (11) 1. Nämndens sammanfattning Hölö-Mörkö kommundelsnämnd har per april 2018 ett totalt kommunbidrag på 73 mkr. Redovisningen av periodens resultat är ett underskott om 0,5 mkr. Prognosen för helåret är en budget i balans. Nettokostnaderna för nämnden på total nivå är per april 24,8 mkr jämfört med budgeten samma period på 18 mkr. Resultatet för nämnden per april blir således ett underskott på 0,5 mkr. Den pedagogiska verksamheten(-0,8 mkr) och kyrkskolan(-4 tkr) under nämndens ansvar har budgetavvikelsen ett negativt utfall. Årsprognosen för nämnden beräknas till ett nollresultat. Nettokostnadsutvecklingen för nämnden har minskat med 6,3 % i jämförelse med perioden föregående år och i absoluta tal är det 1,7 mkr. Den enda verksamheten som ökat i jämförelse med föregående år är utomhusidrottens nettokostnader med 70 tkr (4,9 %) samtidigt som resterande verksamheter minskat sina nettokostnader, främst grundskolan i absoluta tal med 0,9 mkr (-5,8 %). Kontoret föreslår att Hölö-Mörkö kommundelsnämnd ansöker om 750 tkr av kommunstyrelsens markeringsbelopp som avser arbete med GC-vägar i hela kommunen och om 394 tkr av markeringsbelopp som avser trygghet, trafiksäkerhet och miljö i kommundelarna. Den tekniska verksamheten har fått 400 tkr av nämndens reinvesteringsram. Kontorets bedömning är att det behövs ytterligare 100 tkr för att kunna genomföra de nödvändiga åtgärderna inom beläggningsunderhåll. Kontoret föreslår därför att tekniska verksamheten får använda 100 tkr av de ofördelade medel som finns i nämndens reinvesteringsram. Merparten de särskilda uppdragen/åtgärder och satsningarna är påbörjade. Av de som ej är påbörjade kommer två att påbörjas under hösten vilka är Utredning gällande möjligheten att ordna med en annan entré till biblioteket och It-verkstäder på fritidsgården.

6 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 4 (11) 2. Driftredovisning och nämndens helårsprognos Hölö-Mörkö kommundelsnämnd har per april 2018 ett totalt kommunbidrag på 73 mkr. Redovisningen av periodens resultat är ett underskott om 0,5 mkr. Prognosen för helåret är en budget i balans. Budgetuppföljning och helårsprognos Tkr Nettokostnad jan-apr Budget jan-apr Resultat perioden/ budgetavvikelse Kommunbidrag helår Årsprognos/ budgetavvikelse 1 Förskola Grundskola Produktionsköket Kultur Fritid Kyrkskola Idrott Gata och park Övrig verksamhet Nämnden totalt Nämndövergripande nivå Nettokostnaderna för nämnden på total nivå är per april 24,8 mkr jämfört med budgeten samma period på 18 mkr. Resultatet för nämnden per april blir således ett underskott på 0,5 mkr. Den pedagogiska verksamheten(-0,8 mkr) och kyrkskolan(-4 tkr) under nämndens ansvar har budgetavvikelsen ett negativt utfall. Årsprognosen för nämnden beräknas till ett nollresultat. 1 Prognosen anges inklusive planerade åtgärder

7 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 5 (11) Nettokostnadsutveckling Nettokostnadsutvecklingen för nämnden har minskat med 6,3 % i jämförelse med perioden föregående år och i absoluta tal är det 1,7 mkr. Den enda verksamheten som ökat i jämförelse med föregående år är utomhusidrottens nettokostnader med 70 tkr (4,9 %) samtidigt som resterande verksamheter minskat sina nettokostnader, främst grundskolan i absoluta tal med 0,9 mkr (-5,8 %). Tkr Förskolan Grundskolan Nettokostnad janapr 2018 Nettokostnad janapr 2017 Nettokostnad janapr Kostverksamheten Kultur Kyrkskolan Fritid Idrott (utomhus) Gator, vägar och parkering Vinterväghållning Parker/lekpl och naturmark Friluftsanläggningar Övrig verksamhet Nämnden totalt Analys per verksamhetsområde Förskolan Hölö-Mörkös förskoleverksamhet har 2018 en budgetram på tkr. Resultatet per sista april är ett underskott på 122 tkr inklusive semesterlöneskuld. Exklusive semesterlöneskuld visar resultatet ett överskott på 194 tkr. Överskottet beror på låga driftskostnader och helårsprognosen är en ekonomi i balans. Vid den definitiva volymavstämningen för vårterminen erhöll verksamheten 254 tkr från KS. Detta belopp var lägre än förväntat i budget där verksamheten väntades erhålla 308 tkr. Detta har dock varit prognosticerat under våren. Jämfört med Mål- och budget förväntas verksamheten på helår ha sju fler barn.

8 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 6 (11) Hölö-Mörkö förskoleverksamhet har under vårterminen betalningsansvar för 170 barn. Jämfört med föregående år har barnantalet ökat med 0,6 %, vilket motsvarar 1 barn. Nettokostnadsutvecklingen har minskat med 5,0 %. Nettokostnaden exklusive hyra har minskat med 6,5 % jämfört med föregående år. Förklaringen till detta är att personalkostnaderna minskat med 7,4 % för perioden. Under första halvåret av 2017 hade verksamheten dubbla chefer, därav denna utveckling. I det vänstra diagrammet visas hur personal/övrigt går mot att ligga i bättre linje med utvecklingen av barnantalet. I det högra diagrammet är nettokostnaden inte uppdelad. Statsbidrag som verksamheten erhållit under året visas enligt nedan tabell: Statsbidrag Utfall ack april, tkr Årsprognos Lärarlönelyftet 28,4 74,6 Summa 28,4 74,6 Grundskolan Grundskoleverksamheten har efter volymavstämningen i april en budgetram på tkr och innebär en justering med 240 tkr, då man har sju elever fler än prognosen i Mål- och budget. Resultatet per sista april är ett underskott på 716 tkr inkl. semesterlöneskulden. Resultat exkl. semesterlöneskuld är ett överskott på 910 tkr. Intäkterna är högre än budget och det är främst statsbidragen som står för avvikelsen. Skolan har varit varsamma med intäkter i budgeten och beslut från Skolverket och därmed utbetalning har blivit högre. Vidare har man lägre kostnader, bland annat lägre personalkostnader då man ännu inte har tillsatt den vakanta tjänsten för biträdande rektor. Prognosen för helåret är en budget i balans. Nettokostnadsutvecklingen har en minskning innevarande år och beror främst på att skolskjutskostnader som tidigare belastat skolans budget har flyttats centralt från och med årsskiftet. Antal elever har ökat med 4 % de tre senaste åren medan hyreskostnaderna ligger konstant mellan perioderna. I det högra diagrammet nedan är inte nettokostnaden uppdelad.

9 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 7 (11) Statsbidrag som verksamheten erhållit under året visas enligt nedan tabell: Statsbidrag Utfall ack april, tkr Årsprognos Lågstadiesatsning 705,6 905 Ökad jämlikhet Lärarlönelyftet 383,4 766,8 Förstelärare 127,8 127,8 Fritidshemsatsning 84,2 168 Läxhjälp 16,9 220 Summa 1317,9 2787,6 Produktionsköket Resultatet för Hölö-Mörkö kostverksamhet är per sista april ett överskott på 47 tkr inklusive semesterlöneskuld. Exklusive semesterlöneskuld visar resultatet ett överskott på 135 tkr. Överskottet beror på att personalkostnaderna varit lägre under våren än budgeterat samt lägre livsmedelkostnader med 3,7 %. Helårsprognosen är en ekonomi i balans. Kultur- och fritidsverksamheten Kultur- och fritidsverksamheten i Hölö-Mörkö kommundel visar per april ett överskott på 192 tkr. För verksamhetsområde Kultur redovisas i april ett överskott på 50 tkr. Detta hanvisas främst till vakanser på biblioteket och fritidsgården som ersatts med vikarier till en lägre kostnad. Rekrytering har gjorts till biblioteket med tillträde under hösten. Rekrytering till fritidsgården pågår. Ung fritid har ett överskott på 63 tkr som beror på att vakanser har täckts med timanställd personal till lägre kostnad och rekrytering pågår. Kommunbidrag motsvarande en tjänst som fritidsledare kommer att tillföras från Kultur- och fritidsnämnden. För Hölöhallen och utomhusidrotten redovisas ett överskott på 79 tkr för april. Kostnader för drift och underhåll varierar över året. Nettokostnaderna har minskat med 6 %. Lägre kostnader för personal och biblioteksmedia är förklaringar. Årsprognosen för kultur- och fritidsverksamheten i Hölö-Mörkö baserat på april månads utfall är en budget i balans.

10 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 8 (11) Kyrkskolan Kyrkskolan i Hölö-Mörkö kommundel administreras under tre verksamheter kultur- och fritidsverksamheten, tekniska verksamheten och tekniska nämnden. Tekniska nämnden/samhällsbyggnadskontoret företräder kommunen som fastighetsägare/fastighetsförvaltare. Tekniska nämnden på Hölö-Mörkö kommundelsnämnd ansvarar för lokal- och fastighetsdriften. Kultur- och fritidskontoret ansvarar för resterande delar. Kyrkskolans verksamhetsdel följer budget och resultatet per april var ett underskott på 4 tkr och årsprognosen beräknas vara en budget i balans. Tekniska verksamheten Totalt visar tekniska verksamheten ett överskott på 82 tkr. Överskottet förklaras med låga kostnader inom park- och friluftsverksamheter som är under lågsäsong. Den tekniska verksamheten är säsongsbunden och vid viss tidpunkt på året är kostnaden för vissa verksamheter högre än intäkter och nämndbidrag. Totalt är nettokostnaderna lägre jämfört med de senaste två åren under samma period. Det förklaras främst av höga kostnader för vinterväghållningsverksamheten. I år har nettokostnaden minskat med 15 procent jämfört med förra året. Minskningen beror på att parkverksamhetens kostnader varit lägre är förra året. Årets första vinterhalvår var längre än förra året, då parkverksamheten hade kommit igång tidigare än normalt. I år har nettokostnaderna för vinterväghållningen landat på 196 tkr, 37 % av nettokostnadsbudget. Det är normalt för vinterväghållningsverksamheten vissa underskott under årets första månader för att sedan jämnas ut under sommarmånaderna. Verksamhetsområdena parker och naturmark samt friluftsanläggningar visar överskott per sista april De positiva resultaten förklaras med att mycket av insatserna görs under sommarhalvåret, då den största kostnadsförbrukningen förväntas skapas. Per sista april har parkverksamheten förbrukat 17 procent av sin nettobudget Alla verksamheter inom den tekniska verksamheten är säsongsbetonade och prognosen beräknas vid årets slut bli ett nollresultat. Övriga verksamheten Den övriga verksamheten som består av två delar, nämndens egen verksamhet och bufferten, visade i aprilboksslutet ett överskott på 32 tkr. Nämnden har ingen buffert för 2018 och prognosen för den övriga verksamheten är en budget i balans.

11 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 9 (11) 3. Investeringar För 2018 finns totalt 5,3 mkr avsedda för investeringar. Dessa består av 200 tkr för KS/KF investeringar, 600 tkr avser nämndsinvesteringar och 4,5 mkr för Södertäljelyftet. Av de 600 tkr som avser nämndsinvesteringar är 200 tkr ofördelade per april KS/KF I år finns KS/KF-beslutat investeringsmedel på 200 tkr som är tänkta att användas under året för fyllning av sandfickor för vinterväghållning. (tkr) Totalt anslag MoB 2018 Ack utfall Helårsprognos 2018 KS/KF investeringsram Den tekniska verksamheten har tilldelats 200 tkr av kommundelsnämndens KF/KS investeringsram. Projektet kommer att starta inom kort och hela anslaget kommer förbrukas under året. I Mål & Budget beslutades om två markeringsbelopp i KS investeringsbudget, ett på 17,5 mkr som avser arbete med GC-vägar i hela kommunen och ett på 1 mkr som avser trygghet, trafiksäkerhet och miljö i kommundelarna. Kontoret föreslår att markeringsbeloppet för GC-vägar fördelas mellan tekniska nämnden och kommundelsnämnderna utifrån de behov som finns under 2018 i kommunens olika delar enligt följande: KS/KF GC-vägar (tkr) 2018 Tekniska nämnden Järna kommundelsnämnd Hölö-Mörkö kommundelsnämnd 750 Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd - Enhörna kommundelsnämnd 790 Summa

12 Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 10 (11) Kontoret föreslår att markeringsbeloppet för trygghet, trafiksäkerhet och miljö fördelas mellan Kommundelsnämnderna utifrån de behov som finns under 2018 i de olika delarna enligt följande: KS/KS Trygghet, säkerhet och miljö (tkr) 2018 Järna kommundelsnämnd 286 Hölö-Mörkö kommundelsnämnd 394 Vårdinge- Mölnbo kommundelsnämnd 170 Enhörna kommundelsnämnd 150 Summa 1000 Nämndsinvesteringar Hölö-Mörkö kommundelsnämnd har beviljats 600 tkr i investeringsmedel för nämndbeslutade investeringar Nämnden har per april fördelat 400 tkr till beläggningsarbeten. Nämnden har per april 200 tkr kvar att fördela för nämndsinvesteringar per (tkr) Totalt anslag MoB 2018 Ack utfall Helårsprognos 2018 Beläggning Kvar att fördela Totalt Den tekniska verksamheten har fått 400 tkr av nämndens investeringsram. Kontorets bedömning är att det behövs ytterligare 100 tkr för att kunna genomföra de nödvändiga åtgärderna inom beläggningsunderhåll. Kontoret föreslår därför att tekniska verksamheten får använda 100 tkr av de ofördelade medel som finns i nämndens investeringsram. Södertäljelyftet För 2018 har nämnden 4,5 mkr i investeringsmedel för Södertäljelyftet. De är avsedda för Upprustning av Hölö IP. Utfallet per sista april är 13,5 tkr. Investeringsprojektet pågår och hela anslaget kommer nyttjas under året och prognosen för året är tkr. Projekt Södertäljelyftet Nämnd Budget Utfall t.o.m. 30 april Prognos helår Upprustning Hölö IP KDN Hölö-Mörkö ,

13 Södertäljes klimat- och miljöarbete Attraktiva Södertälje Södertäljes medborgare Kunskapsstad en Södertälje Målområde Rapport Delårsrapport Södertälje kommun Kommunstyrelsens kontor 11 (11) 4. Särskilda uppdrag/åtgärder/satsningar Uppdrag/åtgärder Avrapporteras Till KS/KF (ja/nej) Status Utveckla samverkan mellan nämnd och kontor gällande systematiskt kvalitétsarbete. Bokslut Nej Första träffen hålls 14 juni Flickors deltagande Ung Fritid Bokslut Nej Ökar Flickors deltagande bidragsberättigade idrottsaktiviteter Bokslut Nej Ökar Ung Fritid: HBTQ-certifiering Bokslut Nej Pågår Kommunikation och demokratinsatser Bokslut Nej Ej påbörjat Framtagande av kulturplan (styrdokument) Våren 2018 Ja Pågår Framtagande av idrottsplan (styrdokument) Sommar 2018 Ja Pågår Biblioteksplan genomförande Bokslut Ja Klart Anläggning av platser för spontanidrott och idrottsplatser Bokslut Nej Pågår It-verkstäder på fritidsgården Bokslut Nej Hösten 2018 Bibliotek: anpassad verksamhet och information för nationella Nej Pågår Bokslut minoriteter Utredning gällande möjligheten att ordna med en annan entré till Nej Hösten 2018 Bokslut biblioteket. Samverkan med Destination Södertälje kring insatser enligt Nej Pågår Bokslut näringslivsstrategin och tillhörande handlingsplan Samverkan med Destination Södertälje kring insatser enligt program Nej Pågår Bokslut för framtidens båt-bad- och turistort. Framtagande av styrdokument: Strategi för byggande på landsbygden Bokslut Ja Pågår Utveckla trafiksäkerheten Bokslut Nej Pågår Revidera Kostpolicyn Våren 2018 Ja Nämnden yttrade sig den 26 april Köttkonsumtionen ska minska. Bokslut Nej Pågår Inhandlat kött ska vara förenligt med svensk djurskyddslagstiftning Bokslut Nej Pågår (producerat i Sverige). Arbetet med Fairtrade City ska utvecklas som en del av Bokslut Nej Pågår hållbarhetsarbete Arbete med kemikalieplanen har initierats på förskolor och skolor Bokslut Nej Styrdokumentet är under framtagande Barnen ska i förskolan tillägna sig ett varsamt förhållningssätt till Bokslut Nej Pågår naturen och förstå sin delaktighet i naturens kretslopp. Förskolan ska förmedla vikten av att värna vår miljö. Förskolan ska fortsätta att utveckla Remida Bokslut Nej Pågår

14 TRRR03 Text RESULTATRÄKNING (tkr) Aprilbokslut Hölö-Mörkö Budget 4-tolftedelar Redovisning innev år t 1 Jan 18 - April 18 Budgetavvikelse Bokslut föreg år t 1 Jan 17 - April 17 Förändring föreg år tkr Förändr % Årsbokslut föreg år Jan 17 - Mån Budget Jan 18 - Dec 18 INTÄKTER Avgifter och taxor Hyror och arrenden Driftbidrag Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER KOSTNADER Personal Lokaler och anläggningar Material och tjänster Köp av prim verksamhet Bidrag och transfereringar Övriga kostnader SUMMA KOSTNADER Avskrivningar VERKSAMHETENS NETTOKOSTNAD Zoomningsbar nettokostnad Räntenetto 0 Resultat före kommunbidrag Kommunbidrag Förmedlingsbidag (kto 79) RESULTAT Resultat (kontrollsumma)

15 Differens TRBR03 Text BALANSRÄKNING (tkr) Aprilbokslut Hölö-Mörkö Årsbokslut Jan 17 - Mån Bokslut tertial 1 Jan 18 - April 18 TILLGÅNGAR Anläggningstillg Omsättningstillg Fordran internbank S:A TILLGÅNGAR EGET KAPITAL Ingående balans Årets resultat SKULDER Kortfristiga skulder Skuld till internbank Långfristiga lån/skulder S:A SKULD O EGET KAP Diff. tillg / skulder 0 0 (Kontrollsumma kkl 1-8) 0 0

16 KDTR Verksamhetsuppföljning Hölö-Mörkö kommundelsnämnd Aprilbokslut 2018 Text UPPFÖLJNING VERKSAMHETSBUDGET Redovisning föregående år Jan 17 - April 17 Budget helår Jan 18 - Dec 18 Redovisning innevarande år Jan 18 - April 18 Budgetavvikelse helår % budget helår Budget april Avvikelse mot budget april % budget april PEDAGOGISK VERKSAMHET Förskola (vht 21-23) kostnader intäkter netto Grundskola (inkl. särskola) (vht 24-29) kostnader intäkter netto Övriga verksamheter (produktionskök vht 872) kostnader intäkter netto KULTUR (vht , , , , kostnader intäkter netto FRITID (vht , , , , , , , ) kostnader

17 intäkter netto IDROTT (vht , ) kostnader intäkter netto GATOR OCH PARKER (vht , , , , , 89 kostnader intäkter netto ADMINISTRATION (vht ) kostnader intäkter netto ÖVRIG VERKSAMHET (nämd vht 11200) kostnader intäkter netto ÖVRIG VERKSAMHET (buffert vht 10000) kostnader intäkter netto Preliminärbokförda kostnader S:A VERKSAMHETENS NETTOKOSTNAD KOMMUNBIDRAG RESULTAT (kontrollsumma resultat)

18 Kommunbidragsförändringar 2018 Bilaga 3 Järna Hölö-Mörkö Vårdinge- Enhörna KB alla KDN KB/förändringar 2018 Mölnbo tkr tkr tkr tkr tkr KB/RAM januari S-dir 5 Prioriterade yrkesgrupper S-dir 55 Volymavstämning S-dir 143, 2017 Kap.tjänstkostnader S-dir 43 Komp. lokalkostn Summa 0 KB/Ram Förändring

19

Delårsrapport miljönämnden

Delårsrapport miljönämnden Ärende 7 Miljökontoret Rapport 2018-05-17 Delårsrapport miljönämnden T1 per 30 april 2018 Marie Martna Verksamhetscontroller Miljökontoret Telefon (direkt): 08 52301315 E-post: marie.martna@sodertalje.se

Läs mer

Delårsrapport Arbetslivsnämnden

Delårsrapport Arbetslivsnämnden Arbetslivskontoret, Utbildningskontoret, Kommunstyrelsens kontor Rapport 2018-05-24 Arbetslivsnämnden T1 per 30 april 2018 Johan Lidström Verksamhetscontroller Arbetslivskontoret Telefon (direkt): 076-648

Läs mer

Ekonomirapport Nämnd: Hölö-Mörkö Månad: November. Ärende 12. Ekonomi. Status: Positiv avvikelse eller negativ avvikelse < 0,5 % K/I tal

Ekonomirapport Nämnd: Hölö-Mörkö Månad: November. Ärende 12. Ekonomi. Status: Positiv avvikelse eller negativ avvikelse < 0,5 % K/I tal Kommunstyrelsens kontor Ärende 12 Ekonomirapport 2017 Nämnd: Hölö-Mörkö Månad: November Ekonomi tkr Nämndbidr ag helår 2017 Nettokostn ad ack. Resultat ack. Nettokostn ad ack, föreg. år Prognos Varav helårsresul

Läs mer

Nettokostn ad ack. Resultat ack.

Nettokostn ad ack. Resultat ack. Kommunstyrelsens kontor Ekonomirapport 2017 Nämnd: Vårdinge-Mölnbo Månad: oktober Ekonomi tkr Nämndbid rag helår 2017 Nettokostn ad ack. Resultat ack. Nettokostn ad ack. föreg år Prognos helårsresu ltat

Läs mer

Delårsrapport Tekniska nämnden

Delårsrapport Tekniska nämnden Ärende 5 Samhällsbyggnadskontoret Rapport 2017-05-24 Delårsrapport Tekniska nämnden T1 per 30 april 2017 Anita Charczenko Controller Stab och strategi Telefon (direkt): 0852303799 E-post: anita.a.charczenko@sodertalje.se

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden

Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden Kultur- och fritidskontoret Rapport 2018-04-30 Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden T1 per 30 april 2018 Staffan Jonsson Kultur- och fritidschef Kultur- och fritidskontoret Telefon (direkt): 0852306464

Läs mer

Nettokostn ad ack. Resultat ack.

Nettokostn ad ack. Resultat ack. Kommunstyrelsens kontor Ärende 5 Ekonomirapport 2017 Nämnd: Järna Månad: oktober Ekonomi tkr Nämndbidr ag helår 2017 Nettokostn ad ack. Resultat ack. Nettokostn ad ack, föreg. år Prognos helårsresul tat

Läs mer

Nettokostn ad ack. Resultat ack.

Nettokostn ad ack. Resultat ack. Kommunstyrelsens kontor Ärende 5 Ekonomirapport 2017 Nämnd: Järna Månad: November Ekonomi tkr Nämndbidr ag helår 2017 Nettokostn ad ack. Resultat ack. Nettokostn ad ack, föreg. år Prognos helårsresul tat

Läs mer

Boksluts- kommuniké 2007

Boksluts- kommuniké 2007 s- kommuniké Sammantaget blev det ekonomiska resultatet i Södertälje kommun och Telgekoncernen positivt, enligt det preliminära bokslutet. År var målet för god ekonomisk hushållning i kommunen ett positivt

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Delårsrapport miljönämnden per 31 augusti 2018

Delårsrapport miljönämnden per 31 augusti 2018 Södertälje kommun Ärende 6 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-09-19 Miljökontoret Miljönämnden Delårsrapport miljönämnden per 31 augusti 2018 Dnr: ADM 2018.1635 Sammanfattning av ärendet Delårsrapport per den

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari 2012-03-29 1 (7) Kommunstyrelsen Månadsrapport februari Beslutsunderlag Kommunkontorets skrivelse den 29 mars 2012. Sammanfattning Stadens resultat uppgick efter februari månad till 23,9 mnkr, vilket är

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

Ekonomi - resultat 2008

Ekonomi - resultat 2008 Ekonomi - resultat 2008 Utbildningsnämnden redovisar ett överskott om 6,6 Mkr vid årets slut. Det är en positiv avvikelse från budgeten med 0,5 %. Under perioden 2006-2008 har nettokostnaden för förskolan

Läs mer

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan Förslag till beslut Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 21-5-2 Ärende Beteckning 1. Informations- och frågestund BUN/21:4 Eftersom det saknades sidor i revisionsrapporten Skydd mot mutor och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN

6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Magnus Bergman-Kyllönen 2017-09-28 ALN 2017-0201 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per augusti 2017 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011 1 (1) 2011-05-23 Tjänsteskrivelse Dnr KFN 11/51 Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Mål&Budget 2011 - delårsrapport

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Månadsrapport januari 2019

Månadsrapport januari 2019 Västervik -02-18 Controller David Johansson Dnr /88-042 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Månadsrapport januari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter januari månad

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

Omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR RESULTATRÄKNING (tkr) Utfall Utfall Budget helår 2018 Verksamhetens intäkter 25129 24524 37508 Verksamhetens kostnader -16459-16010 -25918 Avskrivningar/nedskrivningar -3665-3640 -5985 Verksamhetens nettokostnader

Läs mer

Delårsrapport Stadsbyggnadsnämnden

Delårsrapport Stadsbyggnadsnämnden Ärende 9 Samhällbyggnads kontor Rapport 2017-05-23 Delårsrapport Stadsbyggnadsnämnden T1 per 30 april 2017 Vera Domert Controller Stab & strategi Telefon (direkt): 0852306671 E-post: vera.domert@sodertalje.se

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

Månadsuppföljning. November 2012

Månadsuppföljning. November 2012 A Månadsuppföljning November 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 november 2012 Skatteunderlagsprognosen per oktober pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna

Läs mer

Månadsuppföljning för novembermånad 2016

Månadsuppföljning för novembermånad 2016 9 december 2016 NBN 2016/207 1 (4) HANDLÄGGARE Asif Chowdhury 08-535 365 41 asif.chowdhury@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Månadsuppföljning för novembermånad 2016 Förslag till beslut Natur- och

Läs mer

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 Tertialrapport 1/1 30/4 2015 Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 TERTIALRAPPORT Sida 3(15) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 5 Resultat och balans...

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Miljökontoret Miljönämnden

Miljökontoret Miljönämnden Miljökontoret Miljönämnden Delårsbokslut per 3 april 21 Södertälje kommun, delårsbokslut april 21 för miljönämnden Sammanfattning Ekonomi Miljönämnden har per den 3 april tilldelats en budgetram om 991

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Månadsuppföljning januari mars 2018

Månadsuppföljning januari mars 2018 Resultatet uppgår till 24 mkr för mars månad. Nettokostnaderna har t.o.m. mars tagit i anspråk 24 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 25 %. Hittills under året har kommunen investerat för 46 mkr. Samtliga

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Resultaträkning, exkl. kostenheten Belopp i mkr Budget juli /budget Verksamhetens intäkter 63,7 66,0 2,3 Personalkostnader -417,9-416,2 1,7 Lokalhyror -105,8-105,3 0,5 Köp av tjänster

Läs mer

5 b) Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 BESLUTSFÖRSLAG. Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen.

5 b) Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 BESLUTSFÖRSLAG. Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen. 5 b) BESLUTSFÖRSLAG Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 Budgetuppföljning t.o.m. augusti 2015 har upprättats och skickats till Kommunstyrelsen. Styrelsen föreslås besluta: Ärendet läggs till handlingarna.

Läs mer

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Niklas Almhager Tel. 0152-29358 månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning (tkr) Utfall (U) Jan-okt 2018 Helår 2018 Budget Avvi kel s e Avvi kel s e (B) (B-U) exkl. sem.skuld Års - prognos

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Uppföljning och prognos. Mars 2018

Uppföljning och prognos. Mars 2018 Uppföljning och prognos Mars 2018 1 Innehåll Periodens resultat och helårsprognos... 3 Resultaträkning... 4 Driftbudgetavräkning... 5 Kommentarer till marsresultatet och prognos 2018... 6 2 Uppföljning

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-JUNI perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter 51 257 51

Läs mer

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Information om preliminär bokslutrapport 2017

Information om preliminär bokslutrapport 2017 Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-29 16 Information om preliminär bokslutrapport 2017 KS 2018/3 Beslut Kommunstyrelsen noterar informationen. Sammanfattning av ärendet Ekonomikontoret

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Revisionsrapport 4/ 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober Södertälje Kommun. Granskning av delårsrapport per 31 augusti 2016

Revisionsrapport 4/ 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober Södertälje Kommun. Granskning av delårsrapport per 31 augusti 2016 Revisionsrapport 4/ 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2016 Södertälje Kommun Granskning av delårsrapport per 31 augusti 2016 Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING... 3 2 INLEDNING... 5 2.1

Läs mer

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS UPPFÖLJNING Per 3 oktober 26 Svalövs kommun. Till KS 625 2 Innehållsförteckning Inledning 2. Kommunens ekonomi. Utfall per 3 oktober 2 2. Kommunens ekonomi. Prognos för helår 2 3. Integrationsprojekt 6

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR Budget Prognos JANUARI-APRIL perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter februari månad

Ekonomirapport 2014 efter februari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-03-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter februari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (27) 2015-04-27 Ks 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer

Läs mer

Delårsrapport tertial 1 2014

Delårsrapport tertial 1 2014 Delårsrapport tertial 1 Dals-Eds kommun Kommunstyrelsen -05-28 Innehållsförteckning 1 DRIFTBUDGET... 3 2 KOMMENTARER TILL PROGNOS TERTIAL 1... 4 3 KOMMUNCHEFSDIALOG... 5 4 INVESTERINGSBUDGET... 6 5 RESULTATBUDGET...

Läs mer

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per Sundbybergs stad Granskning av delårsrapport per 2017-08-31 1 Innehåll Inledning... 3 Resultaträkning och prognos... 3 Balansräkningen... 3 Sammanfattande slutsats rörande resultat och ställning i staden...

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med november i barn- och

Läs mer

Delårsrapport per den 30 april 2015 och helårsprognos för kommunen

Delårsrapport per den 30 april 2015 och helårsprognos för kommunen 1 (5) 2015-06-04 Tjänsteskrivelse Dnr KS 15/187 Kontor Kommunstyrelsens kontor Handläggare Camilla Broo 08-523 069 63 Camilla.broo@sodertalje.se Kommunstyrelsen Delårsrapport per den 30 april 2015 och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5)

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Sammanträdesprotokoll 2019-04-24 Barn- o utbildningsnämnden 35 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kvartalsrapport mars med prognos 1-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till kvartalsrapport per mars samt helårsprognos för 2018. Resultatet

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos mars 2014

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos mars 2014 SIGNERAD 2014-03-27 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-03-27 Handläggare Mats Hansson Budgetchef mats.r.hansson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utfallsprognos mars 2014 STK-2014-409 Sammanfattning Årets

Läs mer

Budgetuppföljning 1:a tertialet 2015

Budgetuppföljning 1:a tertialet 2015 Ekonomikontoret Bo Lindström Budgetuppföljning 1:a tertialet 2015 - med helårsprognos Kommunstyrelsen ska vid två tillfällen per år (april och augusti) avge en prognos till kommunfullmäktige på det ekonomiska

Läs mer

KS 2014-250. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg

KS 2014-250. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 388 Kommunstyrelsens månadsrapport för november 2014. KS 2014-250 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige Delårsrapport April Kommunfullmäktige Förvaltningsberättelse Delårsbokslut Resultatanalys Periodens resultat uppgår till 25,2 mkr, vilket även var resultatet motsvarande period föregående år. Verksamhetens

Läs mer

Månadsuppföljning januari juli 2015

Månadsuppföljning januari juli 2015 Resultatet uppgår till 47 Mkr för juli månad. Nettokostnaderna har t.o.m. juli tagit i anspråk 57 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 58 %. Hittills under året har kommunen investerat för 103 Mkr. Fyra av

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2015-11-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

1. Extra sammanträde för valnämnden 2014 VN/2014: Reviderad Mål och Budget Valnämnden 2014 VN/2014:1-0061

1. Extra sammanträde för valnämnden 2014 VN/2014: Reviderad Mål och Budget Valnämnden 2014 VN/2014:1-0061 KALLELSE 1 2014-08-15 1/1 Valnämnden Tid: Tisdag 2014-08-26, kl. 16.30 Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs Föredragningslista Mötets öppnande Upprop Val av justerare Fastställande av föredragningslista

Läs mer

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport.

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. Bolagen ska lämna RR och BR enligt nedan, korrekt periodiserade. Det är ett delårsbokslut som lämnas och då ska siffrorna spegla

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Årsbokslut 2013. Järna kommundelsnämnd. Kommunstyrelsens kontor. Järna kommundelsnämnd 2014-02-24. Dnr KS

Årsbokslut 2013. Järna kommundelsnämnd. Kommunstyrelsens kontor. Järna kommundelsnämnd 2014-02-24. Dnr KS Kommunstyrelsens kontor Järna kommundelsnämnd Årsbokslut 2013 Järna kommundelsnämnd 2014-02-24 Dnr KS Handläggare: Vivian Ichu Samordnare/controller Ksk/Ledningstöd - ekonomi och kvalitet Martin Viberg

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden 10. Månadsuppföljning okt 2018 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning 2018 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter september månad

Ekonomirapport 2014 efter september månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-10-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter september månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

7. En sammanfattning av styrelsens arbete under perioden. OBS! Ny punkt

7. En sammanfattning av styrelsens arbete under perioden. OBS! Ny punkt I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. Bolagen ska lämna RR och BR enligt nedan, korrekt periodiserade. Det är ett delårsbokslut som lämnas och då ska siffrorna spegla

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer