Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Övriga deltagande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Stefan Hansson (S) Jimmie Tschander (C) Svein Henriksen (MP) Huseyin-Mirza Karagöz (S) Ella Kardemark (KD) Anna-Greta Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) ( 25-35) Rutger Johannesson (FP) Mathias Sörensen (S) Ulf Johansson (S), Annika Skoog (S), Hans-Jörgen Wahlhed, Yvonne Oliv, Christel Lood, Marie Langemark, Mikael Lindroos, Camilla Eklund-Hagel Utses att justera: Justeringens plats och tid: Gullvi Johansson Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh Ordföranden: Mikaela Waltersson Justerande:. Gullvi Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Socialnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Kungsgatan 12 Underskrift:. Annelie Wallentin

2 Socialnämnden (18) SN 25 Val av justerare Socialnämnden beslutar att jämte ordföranden (M) utse Gullvi Johansson (S) att justera protokollet.

3 Socialnämnden (18) SN 26 Godkännande av föredragningslista Socialnämndens individutskott godkänner föredragningslistan efter revideringen. Följande ärenden tillförs föredragningslistan: - Etablering av kontaktcenter - Angående föreningsbidrag år 2014, Diakonihemmet RIA-gården i Halmstad

4 Socialnämnden (18) SN 27 SN 2014/0004 Budgetuppföljning februari Socialnämnden mottar informationen. Stadskontoret har begärt ekonomirapport med senaste inlämningsdatum 5/3. Bakgrund Prognosen baseras på avdelningarnas bedömningar om de olika verksamheterna. Bedömning görs utifrån nuläge samt att det beaktas beräknad volymförändring under året. Analys, förslag och motivering Prognosen för februari landar på +-0. Förvaltningen ser dock bekymmersamt på utvecklingen inom gruppbostäder, där brukare i högre grad än tidigare stannar hemma dagtid från tex daglig sysselsättning. Det kan ha att göra med att personer uppnår pensionsålder, får ålderssjukdomar, men även att man väljer att stanna hemma. Berörd gruppbostad måste då bemannas även dagtid, vilket innebär ökade kostnader. Inom IFOs (individ och familjeomsorgs) barn och ungdomsverksamhet har det under en tid pågått ett förändringsarbete, som kortfattat går ut på att minska antal dygn på externa platser som institution och familjehem. Istället ska alternativa åtgärder erbjudas på hemmaplan, vilket också blir en billigare lösning. Budgeten för den verksamheten är lagd med tkr mindre än utfall 2013, vilket såklart innebär en stor utmaning, samtidigt som det i dagsläget anses vara en relevant minskning. Man får dock betänka att Halmstad redan från början hade lägre kostnader för den gruppen, och likaså för missbruksbehandling, än vad andra liknande kommuner har. I övrigt fick förvaltningen resultatbalanserat tkr från 2013, vilket ännu inte har behandlats hur det ska hanteras.

5 Socialnämnden (18) s beredning Inom kommunen Prognosen är utarbetad i samråd med förvaltningschef, förvaltningens enhetsoch avdelningschefer samt diskuterad i förvaltningens ledningsgrupp. Socialnämnden mottar informationen.

6 Socialnämnden (18) SN 28 SN 2014/0194 ehälsa Stimulansmedel Socialnämnden beslutar att påbörja processen att etablera konceptet om trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik. 2. Socialnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att planera för samverkan inom ehälso-området. Som ett led i arbetet att förbättra och säkra kvaliteten i socialtjänsten har regeringen och SKL beslutat om överenskommelsen Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten. Syftet med överenskommelsen är att skapa nytta för invånare, personal och beslutsfattare genom att utveckla insatser, verktyg och processer inom hela socialtjänsten med stöd av ny teknik. En betydande del av överenskommelsen rör kommunernas arbete med ehälsa, som också syftar till att uppnå målen i den Digitala agendan (IT i människans tjänst - En digital agenda för Sverige). I den nya överenskommelsen för 2014 finns möjlighet för länen/regionerna att via SKL söka stimulansmedel för att fortsätta bedriva det gemensamma utvecklingsarbetet på ett samordnat sätt. Stimulansmedlen som kan sökas utgör för kommunerna i Hallands län kronor tillsammans för verksamhetsutveckling och kronor för en regional samordnare. Stimulansbidraget ska användas till projekt och aktiviteter i länet i syfte att nå samtliga mål för den nationella överenskommelsen. Genom beslut kan Halmstads kommun påvisa att man påbörjat processen att etablera konceptet om trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik inklusive att övergå till digitala trygghetslarm. Konceptet ska innehålla en långsiktig plan för finansiering, organisation och samverkan inom ehälso-området. Utvecklingen av ehälsa ska bedrivas i nära samverkan med verksamhetsansvariga för socialtjänsten och med regionala stödstrukturer för en evidensbaserad praktik i socialtjänsten. har initierats inom ramen för arbetet med ehälsa och den regionala arbetsgruppen Taktisk grupp ehälsa där representant från hemvårdsförvaltningen ingår för Halmstads kommun räkning. har beretts inom hemvårdsförvaltningen och socialförvaltningen och tas för beslut i respektive nämnd. Förvaltningen föreslår att nämnden beslutar i enlighet med skrivelsen vilket innebär att kommunen kan ta del av stimulansmedel samt påbörjar ovan nämnd process och för denna tar fram en långsiktig plan.

7 Socialnämnden (18) s beredning Inom kommunen har beretts inom hemvårdsförvaltningen och socialförvaltningen. Andra grupper Strategisk grupp inom socialtjänst/äldreomsorg i Halland har tagit del av ärendet. 1. Socialnämnden beslutar att påbörja processen att etablera konceptet om trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik. 2. Socialnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att planera för samverkan inom ehälso-området. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Socialnämnden (18) SN 29 SN 2013/0180 KLU återremiss Projekt Tillgänglighetsguide Socialnämnden fastställer förslag till svar till återremiss om projekt Tillgänglighetsguide. Socialnämnden ansökte om kronor ur tillgänglighetsmiljonen 2012 för att utreda frågan om en bättre organiserad och mer systematiserad tillgänglighetsguide och för att uppnå bättre tillgänglighetsinformation på webben för innevånarna och tillresta. Ett projekt startade i samarbete mellan Socialnämnden och Halmstad C/o för att finna svaren på frågorna om hur en väl fungerande tillgänglighetsguide skulle kunna komma till stånd. Vem skall bära ansvar för arbetet med guiden, vad är kostnaden och hur kan central databas med tillgänglighetsinformation bidra till att innevånare och tillresta kan skaffa sig en tydlig och användbar bild av tillgängligheten på den plats, verksamhet eller evenemang man avser att besöka. Socialnämnden beslutade med projektutredningen som bakgrund,: Att föreslå kommunstyrelsen att bilda ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor i kommunen, gruppen är organiserad under Kommunstyrelsen. Att föreslå kommunstyrelsen att ta initiativ till att köpa en plats i TD, samt Att arbetet sker i nära samarbete med bland annat föreningslivet och näringslivet. Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutade att ärendet remitteras till socialnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Destination Halmstad AB och kommunala handikapprådet med svar senast 1 april s beredning Inom kommunen är berett av förvaltningschef Hans-Jörgen Wahlhed samt enhetschef Eric Semb. Socialnämnden fastställer förslag till svar till återremiss om projekt Tillgänglighetsguide.

9 Socialnämnden (18) sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Socialnämnden (18) SN 30 SN 2014/0152 Remiss - Motion om kompetensutveckling och kompetensväxling Socialnämnden beslutar att avge remissvar över motion om kompetensutveckling och kompetensväxling. En motion har inkommit till kommunstyrelsen från Ulla Winblad (S), Mariann Norell (V) samt Krissi Johansson (S). Förslaget berör olika instanser med koppling till kompetensutveckling och kompetensväxling i syfte att möte de utmaningar Halmstad kommun som arbetsgivare står inför. Socialnämnden ser kompetensförsörjning och kompetensutveckling som viktiga områden. Att uppfattas som en attraktiv arbetsgivare är betydelsefullt ur bland annat rekryteringsperspektiv. Socialnämnden arbetar idag aktivt inom flera områden som motionärerna pekar på. Socialnämnden ser det som angeläget att arbeta med framtida kompetensförsörjning och kompetensutveckling för att möta framtidens rekryteringsbehov. Vid rekryteringsarbetet är förutom kompetenskraven, mångfald och jämställdhet en viktig del. Analys, förslag och motivering De förslag som särskilt omfattas av socialnämndens område är; Att samtliga förvaltningar upprättar en plan för mångfald Att rörelse mellan olika verksamheter främjas och personalens kompetens tas till vara Att kommunen medverkar till en utveckling av vård och omsorgscollege i södra Halland Att samtliga förvaltningar upprättar en plan för mångfald En förväntad förändring i samhället är ett ökat fokus på individen och individens eget inflytande. Detta ställer krav på individuella anpassningar inom många verksamheter och påverkar i sin tur även krav på personalens erfarenheter och kunskaper. Socialnämnden deltar via tjänstemän på förvaltningen i en arbetsgrupp som arbetar enligt uppdrag från kommunstyrelsen. Uppdraget gavs i samband med verksamhetsplan Samma uppdrag finns med i kommunstyrelsen verksamhetsplan 2014.

11 Socialnämnden (18) Uppdraget för gruppen är att ta fram en anvisning som är kopplad till VPprocessen och ska innehålla konkreta förslag på hur man kan arbeta för att främja ett mångfaldsperspektiv. Integrering av mångfaldsperspektivet i verksamheten innebär även ett personalperspektiv och omfattas. i ärendet planeras till oktober Socialnämnden avvaktar gruppen arbete och beslut i kommunstyrelsen. Att rörelse mellan olika verksamheter främjas och personalens kompetens tas till vara Socialnämnden ser positivt på intern rörlighet och uppmuntrar till detta inom förvaltningen. Syftet är att bland annat öka kunskaperna och förståelsen för verksamheten över avdelningsgränserna och ta tillvara de erfarenheter, kunskaper som finns hos redan anställd personal. En stor del av förvaltningens anställda omfattas av årsarbetstidsavtalet som innebär stora möjligheter att arbeta över enhetsgränserna. Socialnämnden bejakar idag även rörelse mellan kommunens förvaltningar och systerorganisationer. Att kommunen medverkar till en utveckling av vård och omsorgscollege i södra Halland Under 2013 har det pågått ett arbete i Halland med certifiering av vård och omsorgsutbildning liksom certifiering av praktikantmottagandet på arbetsplatserna i länet Vård och Omsorgscollege - Arbetet går ut på att kvalitetssäkra de olika vårdutbildningarna liksom att erbjuda välutbildade handledare på arbetsplatserna. Arbetet med att åstadkomma ett vård-och omsorgscollege har varit angeläget och nu är certifieringen klar både lokalt och regionalt. Detta forum arbetar för att säkerställa att arbetsgivare och utbildningsanordnare har ett gemensamt fokus, att kvalitetssäkra utbildningarna och marknadsföra området. Socialförvaltningen har aktivt deltagit under hela processen och deltar idag även i regional styrgrupp. s beredning Inom kommunen är berett av förvaltningsstaben. Socialnämnden beslutar att avge remissvar över motion om kompetensutveckling och kompetensväxling. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Socialnämnden (18) SN 31 SN 2013/0514 Svar till Revisorerna i Halmstads kommun angående Stöd till familjehem Socialnämnden beslutar att avge åtgärdsförslag till revisorerna i Halmstads kommun enligt föreliggande förslag. Under hösten 2013 genomförde PwC, i uppdrag från Revisorerna i Halmstads kommun, en granskning i syfte att bedöma ändamålsenligheten i socialnämndens arbete med att ge stöd till familjehem. Underlaget av rapporten utgjordes av intervjuer med tjänstemän, familjehem, av skriftliga styrdokument samt av andra dokument av betydelse. Utifrån de rekommendationer som lämnats av kommunrevisionen har en åtgärdplan upprättats. s beredning Inom kommunen har beretts av enhetschef Ulla Agerblad. Socialnämnden beslutar att avge åtgärdsförslag till revisorerna i Halmstads kommun enligt föreliggande förslag. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

13 Socialnämnden (18) SN 32 SN 2014/0188 Verksamhetschef inom hälso- och sjukvård Socialnämnden utser avdelningschef Marie Langemark till Verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen för socialförvaltningens verksamheter. Den 1 januari 1997 infördes i hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL, nya bestämmelser om ledningen av hälso- och sjukvården. Bestämmelserna ställer krav på att ledningen av hälso- och sjukvårdsverksamheten organiseras så att den tillgodoser hög patientsäkerhet, god kvalitet av vården och främjar kostnadseffektivitet. De nya bestämmelserna innebär också ett krav på att ledningsansvaret skall vara tydligt såväl ur ett patient- som ett tillsynsperspektiv. Det skall därför inom all hälso- och sjukvård finnas en verksamhetschef som svarar för verksamheten och som har det samlade ledningsansvaret. Ett av de syften som ligger till grund för införandet av bestämmelserna om verksamhetschef är att det för patienter, anhöriga och personal liksom för tillsynsmyndigheten skall finnas en bestämd person att vända sig till rörande frågor kring verksamheten. Verksamhetschef är en ny funktion och kan inte direkt jämföras med någon tidigare befintlig befattning. Verksamhetschefen representerar vårdgivaren och det är vårdgivaren som ansvarar för att det utses verksamhetschefer för all den hälso- och sjukvårdsverksamhet som bedrivs av denne. Verksamhetschefens ansvar för verksamheten fråntar naturligtvis inte andra befattningshavare deras yrkesansvar Tidigare har avdelningschef Åsa Sörman-Pålsson varit utsedd som verksamhetschef. SOSFS 1997:8 reglerar verksamhetschefs ansvar. s beredning Inom kommunen Kommunens MAS har deltagit i beredningen av ärendet. Socialnämnden utser avdelningschef Marie Langemark till Verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen för socialförvaltningens verksamheter. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Socialnämnden (18) SN 33 SN 2014/0001 Anmälningsärenden - Delegationsbeslut Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna. Med hänsyn till socialnämndens delegation anmäls följande beslut: 1. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschefer/arbetsledare avseende anställningar 2. Förvaltningen anmäler beslut fattade av handläggare avseende socialbidrag 3. Förvaltningen anmäler beslut fattade av handläggare avseende delegationsbeslut enligt SoL och LSS 4. Förvaltningen anmäler beslut fattade av alkoholhandläggare avseende beslut om serveringstillstånd 5. Förvaltningen anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende polisanmälan om hot mot tjänsteman 6. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschef avseende polisanmälan om misstanke om brott riktat mot barn Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna.

15 Socialnämnden (18) SN 34 Information Socialnämnden mottager informationen. 1. Enligt delegationsordningen ska individutskottets protokoll anmälas till nästkommande socialnämnd. Förvaltningen anmäler härmed protokoll från socialnämndens individutskott samt Kl 10:00 Gun Yström, ordförande, och Ken Mathisson, kassören, från Brottsofferjouren kommer och informerar om verksamheten. 3. Avd chef Marie Langemark informerar om hur långt processen om framtida Hemsjukvård har kommit Socialnämnden mottager informationen.

16 Socialnämnden (18) SN 35 SN 2014/0155 Etablering av kontaktcenter Socialnämnden fastställer förslag till remissvar och ger förvaltningen i uppdrag att översända det till kommunstyrelsen. I Planeringsdirektiv formuleras under målområdet Demokrati och dialog ett uppdrag att utreda hur ett kontaktcenter ska skapas för att förstärka och förbättra servicen till kommunens invånare. Stadskontoret föreslår att ett kontaktcenter utvecklas i enlighet med uppdraget i Planeringsdirektiv Kommunstyrelsen föreslås ansvara för projektet. Verksamheten ska starta Från ska servicenämnden ta över driftsansvaret för kontaktcentret. Finansiering ska ske inom kommunens budgetram. Inför etableringen av ett kontaktcenter föreslås kommunens kommunikationsfunktion att samordnas bland annat för att bättre kunna tillgodose de krav som kontaktcentret kommer att ställa. Kommunstyrelsen har beslutat att remittera utredningen om kontaktcenter med bilagor till kommunens nämnder och bolag med önskat svar s beredning Inom kommunen Avsnittet om samordnad kommunikation har beretts av förvaltningens informatör Hanna Engkvist och enhetschef Eric Semb. Socialnämnden fastställer förslag till remissvar och ger förvaltningen i uppdrag att översända det till kommunstyrelsen. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

17 Socialnämnden (18) SN 36 SN 2013/0125 Angående föreningsbidrag år 2014, Diakonihemmet RIAgården i Halmstad Socialnämnden beslutar att avslå RIA:s ansökan om att få ta del av föreningsbidraget som var avsett för andra kvartalet Socialnämnden beviljade RIA/Hela Människan i Halmstad, kr i föreningsbidrag för år 2014 under förutsättning att beslut fattas vid årsmötet att verksamheten fortgår under Socialnämnden beslutade även att utbetalning ska ske per kvartal betalades det ut kr till RIA/Hela Människan i Halmstad för första kvartalet. Styrelseordförande i RIA/Hela Människan i Halmstad har inkommit med skrivelse där de uppger att på styrelsemötet beslutades att begära föreningen i konkurs då den uttömda ekonomin inte tillåter en mer ordnad avveckling. I skrivelsen anhåller Diakonihemmet RIA-gården i Halmstad om att få ta del av föreningsbidraget som var avsatt för RIA för andra kvartalet Detta för att kunna driva verksamheten vidare till de första dagarna i april och därigenom möjliggöra planering för berörda boende. I kontakt med vuxenenheten framkommer att berörda boende har pågående kontakt med handläggare på vuxenenheten och de har erhållit information om tillvägagångssätt för olika former av individuella boendelösningar utifrån den uppkomna situationen. Detta bedöms kunna lösas även med den korta tidsfrist som en konkurs innebär. Analys, förslag och motivering Socialförvaltningen föreslår att avslå RIA:s ansökan om att få ta del av föreningsbidraget som var avsett för andra kvartalet 2014 med hänvisning till att verksamheten ska upphöra och att planering pågår för berörda.

18 Socialnämnden (18) s beredning Inom kommunen har beretts av Christel Lood avdelningschef på vuxenavdelningen. Socialnämnden beslutar att avslå RIA:s ansökan om att få ta del av föreningsbidraget som var avsett för andra kvartalet sgång Peter Zsiga (KD) förklarar sig jävig och lämnar sammanträdesrummet. Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-04-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:10-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-20 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-23

Socialnämnden 2014-10-23 Socialnämnden 2014-10-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-04-25 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S) Kristoffer Johansson

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Socialnämnden 2011-02-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-03-23 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 mars 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-08-18 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-09-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-19 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) ersätts 95-96 Stefan

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Socialnämnden 2013-11-21 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-06-16 Plats och tid: Ön Laholm, kl 09:00 09:30 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S) Svein Henriksen

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-01-30 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Mikaela Waltersson (M), ordförande

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-10-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-03-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-02-22 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 februari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14)

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14) Socialnämnden 2017-01-26 1(14) Plats och tid Ernst Wigforss plats 5, 26 januari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M) Ann-Margreth

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-10-20 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:15-11:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-04-19 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 19 april 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-11-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Jan-Åke Ericson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-09-20 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 september 2018 kl 09:10 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Christina Warman (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-09-29 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-23

Socialnämnden 2015-04-23 Socialnämnden 2015-04-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-28

Socialnämnden 2014-08-28 Socialnämnden 2014-08-28 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:15-10:00 Beslutande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2012-04-26. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 13:00-15:00

Socialnämnden 2012-04-26. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 13:00-15:00 Socialnämnden 2012-04-26 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 13:00-15:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-03-24 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-05-18 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 18 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Kim Ljungcrantz (V) Christina Warman (M) Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-01-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Beslut om regional samverkan kring ehälsa i Kalmar län

Beslut om regional samverkan kring ehälsa i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2014-03-11 SN 2013/0154 0480-453891 Socialnämnden Beslut om regional samverkan kring ehälsa i Kalmar län Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Nämnden för Funktionsstöd. Klockan Kungsbacka. Gunilla Hasewinkel (M) Kristina Karlsson (C) Gunilla Hasewinkel (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för Funktionsstöd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Borg, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka Klockan 15-16.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-02-23 1(14) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 februari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-19 1(14) Plats och tid Axel Olssons gata 4 B, 19 oktober 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 10:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 10:00-12:00 Socialnämnden 2012-03-22 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 10:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Jan-Åke Ericson (S),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-08-25 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Socialnämnden 2011-03-31. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden 2011-03-31. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-03-31 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-08-24 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 24 augusti 2017 kl 09:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-09-06 1(8) Plats och tid: Hotell Torekov, kl 11:00 17:30 Ajournering 12:00-13:00 och 15:45-16:15 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Roger Magnusson Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Roger Magnusson ANSLAG/BEVIS

Roger Magnusson Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Roger Magnusson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-04-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Rutger Johannesson (FP), Stefan Hansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-03-22 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 mars 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden Kulturnämnden 2012-06-27 1(11) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl 15:15-16:20 ande: Lena Ekman (M), ordförande Eva-Marie Paulsson (S) Dan Öjvind Gasstorp (C) Anna Ohlsson (S) Tommy Lundkvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Fullmäktigesalen, Stadshuset Kungsbacka. Marianne Kierkemann (M)

Fullmäktigesalen, Stadshuset Kungsbacka. Marianne Kierkemann (M) Nämnden för Äldreomsorg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Fullmäktigesalen, Stadshuset Kungsbacka Ledamöter Marianne Kierkemann (M), ordförande Ann Molander (FP), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-02-26 A2 1(13) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.20. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Camilla Arvidsson, FP

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2012-02-02 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s)

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Plats och tid Kommunkontoret 2014-03-10 kl 8.00 11:00 Beslutande Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 17 juni 2009, kl 14.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v) Eric

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M)

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M) Servicenämnden 2016-02-08 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:30 ande: Övriga deltagande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström

Läs mer