Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Ewa Sjögren (M) Mathias Sörensen (S) Kristoffer Johansson (FP) Svein Henriksen (MP) Susanne Larsen (SD) Maj-Lis Andersson (SPI) Lena Ludvigsson (V) Övriga deltagande: Christina Warman (M), Ewy Henriksson (C), Ulf Johansson (S), Lena Weibull (KD), Annika Skoog S), Hans-Jörgen Wahlhed, Christel Lood, Marie Langemark, Eric Semb, Anna Francke Wiking, Christina Bengtsson, Yvonne Hallgren, Utses att justera: Tord Johansson Justeringens plats och tid: Socialförvaltningen, Sekreterare: Paragrafer Daniel Åkesson Ordföranden: Ella Kardemark Justerande:. Tord Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Socialnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Westerbergs gata 10 Underskrift:. Annelie Wallentin

2 Socialnämnden (15) SN 117 Val av justerare Socialnämnden beslutar att jämte ordföranden (KD) utse Tord Johansson (S) att justera protokollet.

3 Socialnämnden (15) SN 118 Godkännande av föredragningslistan Socialnämndens godkänner föredragningslistan. Föreligger förslag till föredragningslistan.

4 Socialnämnden (15) SN 119 SN 2016/0235 Svar på IVO:s begäran om yttrande utifrån inspektion på HVB-hem, Dnr /2016 Socialnämnden beslutar att lämna följande svar angående IVO:s inspektion av HVB boendet Furuvägen i Halmstads kommun. Sammanfattning Inspektionen för vård och omsorg, IVO, begär socialnämndens yttrande angående den inspektion som genomförts av HVB boendet Furuvägen, för ensamkommande pojkar. Inspektionen genomförden den 24 maj och IVO samtalade med den enhetschef som just tillträtt sin tjänst och den enhetschef som ansvarat innan, samt personal och ungdomar vid boendet. IVO begär socialnämndens yttrande angående följande frågeställningar: 1) Att kontroll av Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister inte gjorts inför anställning avseende fem personal 2) Uppgifter om att verksamheten varit obemannad när det funnits ungdomar hemma 3) Uppgifter om att kök och därmed sammanhängande vardagsrum är låst när personalen inte är i köket 4) Att barn delar rum mot sin vilja 5) Samt övrigt som nämnden vill anföra Nämnden lämnar följande svar på IVO:s frågeställningar. 1) När det gäller frågan om misstanke-och belastningsregistret så är nämndens rutin att personal som anställs vid denna typ av verksamhet ska lämna in ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret innan de anställs och påbörjar sitt första arbetspass.

5 Socialnämnden (15) I det läge som var i december 2015 när Furuvägens verksamhet skulle starta fanns ingen möjlighet att avvakta dessa utdrag innan verksamheten startade. Några personal hade fått sina utdrag. All personal hade dock begärt sina utdrag innan första arbetspasset men några hade inte hunnit få svar. 2) Det stämmer att verksamheten varit obemannad under cirka 20 minuter medan personal åkte till stationen för att uträtta ett ärende. Personalen är nu informerad om regelverket för HVB igen, och om att de inte ens kan lämna boendet för en kort stund obemannad. 3) Furuvägens boende har en öppen planlösning som innebär att kök och vardagsrum hänger ihop. Utrymmet låses enbart under natten mellan och av säkerhetsskäl. Ungdomarna är informerade om att de alltid kan väcka personal om de behöver tillgång till köket. 4) Ungdomarna delar rum. Det har inte varit möjligt att få fram tillräckligt med boendeplatser för att kunna erbjuda alla ungdomar enkelrum. Nämndens prioritering har varit att ordna med tillräckligt antal boendeplatser, mat och att de blir registrerade. Furuvägens HVB boende kommer att flytta till nya lokaler under sommaren och då får ungdomarna enkelrum. Nu säger ungdomarna dock att de helst vill bo kvar istället för att flytta och att de kan dela rum. s beredning Inom kommunen har beretts med avdelningschef Yvonne Hallgren, enhetscheferna Louise Pärsén och Terese Störby. Socialnämnden beslutar att lämna följande svar angående IVO:s inspektion av HVB boendet Furuvägen i Halmstads kommun. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

6 Socialnämnden (15) SN 120 SN 2016/0236 Svar på IVO:s begäran om yttrande utifrån inspektion på HVB-hem, Dnr /2016 Socialnämnden beslutar att lämna följande svar angående IVO:s inspektion av HVB boendet Plönninge 2 i Halmstads kommun. Sammanfattning Inspektionen för vård och omsorg, IVO, begär socialnämndens yttrande angående den inspektion som genomförts av HVB boendet Plönninge 2, utifrån följande frågeställningar: 1) Att kontroll av Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister inte gjorts inför anställning avseende åtta personal. 2) Att uppgifter framkommit i samtal med barnen om att de träffat föreståndaren endast vid ett tillfälle sedan december ) Att barn delar rum mot sin vilja 4) Samt i övrigt vad nämnden vill anföra. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, genomförde den 26 maj en inspektion av HVB Plönninge 2, för ensamkommande ungdomar. IVO samtalade med enhetschefen om hur verksamheten bedrivs och vilka rutiner som finns. IVO talade även med tre av de åtta ungdomar som bor där. Nämnden lämnar följande svar på: IVO:s frågeställningar. 1) Angående frågan om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret så har samtliga i personalen vid boendet lämnat utdrag ur belastningsregistret då det finns en rutin om att man är skyldig att göra det. Hälften hade dock när verksamheten startade, inte lämnat in uppgiften innan de påbörjade sitt första arbetspass. Anledningen var att verksamheten skulle starta inom någon vecka och alla hade inte fått sina utdrag ur registret. Numera när flyktingsituationen har stabiliserats något och det inte är samma hets för att få fram boendeplatser på mycket kort tid så hinner personal lämna in utdrag ur belastningsregistret innan de påbörjar sitt första arbetspass.

7 Socialnämnden (15) 2) Enhetschefen för boendet har sitt kontor i centrala staden men besöker boendet minst 1 gång per vecka, oftast fler gånger. Enhetschefen träffar då personalen men inte ungdomarna om det inte är något särskilt som enhetschefen bör delta i. Det är framförallt kontaktpersonerna och personalen som arbetar i boendet som träffar ungdomarna. Personalen får även handledning var 6:e vecka av extern handledare för att på bästa sätt kunna stödja ungdomarna i deras utveckling. 3) Angående delade rum. Under den exceptionella situation som har pågått sedan hösten 2015 har förvaltningen fram tills nu startat nio nya boendeenheter för ensamkommande ungdomar med sammanlagt 117 boendeplatser. Det har under den perioden inte varit möjligt att ordna fram boenden med enkelrum. De övergripande målen har varit att ge ungdomarna sängplatser, mat och att se till att de blir registrerade. s beredning Inom kommunen har beretts med avdelningschef Yvonne Hallgren och enhetschef Anna Bringman. Socialnämnden beslutar att lämna följande svar angående IVO:s inspektion av HVB boendet Plönninge 2 i Halmstads kommun. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Socialnämnden (15) SN 121 SN 2016/0324 Migrationsverket säger upp överenskommelser om boendeplatser för ensamkommande barn och ungdomar Socialnämnden mottager informationen Regeringen har fattat beslut om att ersätta nuvarande system för statlig ersättning för mottagande av ensamkommande barn med ett nytt system från och med den 1 januari För att detta ska bli möjligt behöver de säga upp de överenskommelser de har med kommunerna. I bilagorna finns dels information från Migrationsverket och de två uppsägningar av boendeplatser som avser socialförvaltningen i Halmstad. Dessa överenskommelser sägs upp till Överenskommelserna handlar om 67 boendeplatser för asylsökande och 25 boendeplatser för ensamkommande som har fått uppehållstillstånd. Avtalstiden för överenskommelserna medför att det nya systemet med lägre ersättning för boendeplatser, en sänkning från 1900 till 1350 kr per plats inte slår igenom i Halmstad kommun förrän 1 april Boendeplatser utöver detta berörs dock av det nya ersättningssystemet från 1 januari Socialnämnden mottager informationen

9 Socialnämnden (15) SN 122 SN 2016/0310 Framtid Trönninge Socialnämnden beslutar att avge yttrande enligt förslag. Trönninge är en tätort, utpekad som serviceort, i Halmstads kommun enligt Framtidsplan 2030, strategisk översiktsplan för Halmstads kommun. Serviceorter kallas de orter som ligger längs stråken och som har god tillgång till kollektivtrafik och där det finns ett utbud av kommersiell och offentlig service. Det är i serviceorterna som kommunala prioriteringar och satsningar i form av skola, särskilda boenden, kvarboendemöjligheter för äldre samt hyreslägenheter i kommunal regi- kommer att ske. Det finns flera syften med att ta fram ett utvecklingsprogram för Trönninge. Genom att beskriva hur Trönninge ska utvecklas de kommande 20 åren mot en gemensam målbild och genom att starta den process det innebär med utvecklingsprogram skapas en tydlighet från början som underlättar beslutsfattande i frågor som rör Trönninges framtid. Programmet har kommit till genom dialog med de boende i Trönninge, lokala näringslivet, politiker och tjänstemän. Utvecklingsprogrammet får tyngd genom det gränsöverskridande samarbetet där olika expertis, kunskap, erfarenheter och intressen vägts in och på lång sikt bidrar det till en hållbar utveckling i Trönninge. s beredning har beretts av Maria Brandt. Socialnämnden beslutar att avge yttrande enligt förslag. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Socialnämnden (15) SN 123 SN 2016/0327 Ansökan om ekonomiskt stöd till regional Grannsamverkanskonferens 2017 Socialnämnden beslutar att i enlighet med inkommen ansökan samfinansiera regional grannsamverkanskonferens som arrangeras 2017 med kr. Grannsamverkan mot brott är en vedertagen och framgångsrik metod i syfte att förebygga inbrott i bostad. Grannsamverkan bidrar till en ökad trygghet i samhället och därmed social hållbarhet. Halland har nationellt och internationellt utmärkt sig genom den utvärdering som Högskolan i Halmstad genomförde Resultaten av metoden i två av flerfamiljsområdena i Varberg och Halmstad är smått sensationella. Framgångsfaktorerna är i första hand människorna i områdena som driver metoden framåt. En annan att strukturen för metoden finns samt ett stödsystem från polis, kommun och försäkringsbolag. Metoden bedrivs över hela länet men ser lite olika ut i olika kommuner. Totalt sett är ca hushåll anslutna till grannsamverkan vilket ökar gemenskap och trygghet för de boende. Antalet växer hela tiden. Ett viktigt inslag i arbetet med regionalt grannsamverkansarbete är erfarenhetsutbyte mellan områden i kommuner och kommuner emellan. År 2013 och 2015 genomfördes grannsamverkanskonferenser för kontaktombuden i Halland. De har varit mycket uppskattade och efterfrågan på att kontinuerligt anordna liknande tillställningar vartannat år har framkommit. I Halland finns en regional styrgrupp för grannsamverkansarbetet bestående av kommunpoliser för respektive kommun, kommunala brottsförebyggande aktörer, aktörer för räddningstjänster i länet och företrädare för Länsförsäkringar. Gruppen har nu beslutat att anordna en Grannsamverkanskonferens För att kunna finansiera en regional GS-konferens behöver en samfinansiering av arrangemanget göras av de berörda parterna. Föreslag på finansiering enligt följande föreligger: - De halländska kommunerna kr/kommun - Länsförsäkringar Halland kr

11 Socialnämnden (15) - Region Halland kr - Polisområde Halland kr - Länsstyrelsen kr - Bostadsbolagen, HFAB, VBAB, FABO kr/bolag - Totalt kr s beredning Anna Franke Wiking, enhetschef, har berett ärendet. Socialnämnden beslutar att i enlighet med inkommen ansökan samfinansiera regional grannsamverkanskonferens som arrangeras 2017 med kr. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Socialnämnden (15) SN 124 SN 2016/0331 Föreningsstöd till fritid och funktionsnedsatta 2016 Socialnämnden beviljar föreningsstöd enligt föreliggande förslag. I Halmstads kommun är strävan efter att skapa en inkluderande stad ett prioriterat område. Socialnämndens ambition är att bidra till inkludering för personer med funktionsnedsättningar genom att skapa möjlighet att välja en aktiv fritid med tillgång till samhällets utbud provas ett nytt förfaringssätt, baserat på att idéella föreningar och organisationer kan ansöka om föreningsstöd särskilt riktat till att skapa fritidsaktiviteter för målgruppen. Socialnämnden har fortfarande det övergripande ansvaret att göra dessa aktiviteter tillgängliga för de enskilda medborgarna. Socialnämnden kommer arbeta med information, delaktighet på individuell och organisationsnivå, samt med individuellt riktat stöd efter biståndsbedömt behov för att tillgodose tillgängligheten erbjöds möjlighet att ansöka om medel för aktiviteter i första hand fram till den 30 juni. Den totala tillgängliga summan var 350 tkr. Åtta föreningar och organisationer har ansökt om medel i sammanlagt tio ansökningar. De aktiviteter som kan erbjudas utifrån ansökningarnas innehåll omfattar idrott, kultur, rekreation och information. Den totala summan pengar som ansökningarna omfattar uppgår till 486,7 tkr, vilket överstiger den tillgängliga potten. Socialnämnden gör därför vissa prioriteringar. Samtliga föreningar som ansökt om föreningsstöd får sin ansökan beviljad, för några av föreningarna bara till viss del. Den totala summan medel som beviljas uppgår till 375tkr. s beredning Inom kommunen har beretts av verksamhetsutvecklare inom utvecklingsenheten. Föreningen Getinge MK har via telefon kompletterat sin ansökan med viss information. Föreningen omfattar 58 medlemmar varav 40 är över 18 år. Ett femtontal personer med funktionsnedsättningar använder banan idag. För att utöka säkerheten, bygga en ramp och kunna erbjuda fler tillfällen för personer med funktionsnedsättningar att nyttja banan med viss anpassning ansöker man om 100 tkr.

13 Socialnämnden (15) Andra grupper Under våren har ärendet tagits upp i lokalt LSS-samråd. Brukarorganisationer har haft möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter. Socialnämnden beviljar föreningsstöd enligt föreliggande förslag. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Socialnämnden (15) SN 125 SN 2016/0001 Anmälningsärenden/Delegationsbeslut Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna. Med hänsyn till socialnämndens delegation anmäls följande beslut: 1. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschefer/arbetsledare avseende anställningar. 2. Förvaltningen anmäler delegationsbeslut fattade i verksamhetssystemet Procapita från föregående månad. 3. Förvaltningen anmäler beslut fattade av alkoholhandläggare avseende beslut om serveringstillstånd. 4. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschef avseende polisanmälan om misstanke om brott riktat mot barn, enligt delegationsordningen Förvaltningen anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende ansökan om resa utanför Sverige, enligt delegationsordningen Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschef avseende utlämnande av allmän handling, enligt delegationsordningen Förvaltningen anmäler inkommen skrivelse från Halmstad direkt Delårsrapport januari-april Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna.

15 Socialnämnden (15) SN 126 SN 2016/0116 Information till socialnämnden Socialnämnden mottager informationen. 1. Enligt delegationsordningen ska individutskottets protokoll anmälas till nästkommande socialnämnd. Förvaltningen anmäler härmed protokoll från socialnämndens individutskott , , , samt Socialnämnden mottager informationen.

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-03-23 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 mars 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-02-22 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 februari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14)

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14) Socialnämnden 2017-01-26 1(14) Plats och tid Ernst Wigforss plats 5, 26 januari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M) Ann-Margreth

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-04-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:10-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-23

Socialnämnden 2014-10-23 Socialnämnden 2014-10-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-06-16 Plats och tid: Ön Laholm, kl 09:00 09:30 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S) Svein Henriksen

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-10-20 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:15-11:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-05-18 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 18 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Kim Ljungcrantz (V) Christina Warman (M) Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-04-19 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 19 april 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-02-23 1(14) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 februari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-09-20 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 september 2018 kl 09:10 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-20 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-19 1(14) Plats och tid Axel Olssons gata 4 B, 19 oktober 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-03-22 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 mars 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Socialnämnden 2011-02-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-01-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-08-24 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 24 augusti 2017 kl 09:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-03-24 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-11-16 1(20) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 16 november 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-08-18 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-23

Socialnämnden 2015-04-23 Socialnämnden 2015-04-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-11-19 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 Beslutande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-09-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Socialnämnden 2013-11-21 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-04-20 1(19) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 april 2017 kl 10:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-19 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) ersätts 95-96 Stefan

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-04-25 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S) Kristoffer Johansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Christina Warman (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-01-28 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-03-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-10-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-09-25 58 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp) Björn

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2016-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, Gagnefsrummet kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-01-30 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Mikaela Waltersson (M), ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-09-29 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-12-13 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 13 december 2018 kl 09:00 ande Ersättare Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C)

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C) 1 SOCIALNÄMNDEN 2017-12-06 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:45 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.05 16.05 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.05 16.05 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.05 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ej närvarande, ingen ersättare Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala,

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-08-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 93 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Framtid Simlångsdalen

Framtid Simlångsdalen Framtid Simlångsdalen Projektbeskrivning April 2015 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Projektbeskrivning för Framtid Simlångsdalen Innehåll Bakgrund... 2 Omvärldsanalys... 2 Geografiskt läge... 2 Befolkning och

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 13:00 ajournering 9:40 12:05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-06-12 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) 220-226

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden 2018-01-25 1 (7) Plats och tid Ädelfors folkhögskola, kl 8.30-9.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans Toll (S) ordförande Nicklas Hugosson (VF) Tommy Glans (VF)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:45 Ajournering för paus mellan 9:40 10:00. i sekretessärenden, se separat B-protokoll. ande Ersättare Göran Gredfors,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Annika

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00. Ingrid Holmgren (c) 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-12.00 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Jill

Läs mer