Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C), Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Christofer Bergenblock (C) ersätter Harald Lagerstedt (C), Övriga deltagare Utses att justera Carl Bartler, kommundirektör Maria Svenningsson, kommunsekreterare Magnus Sjöberg, avdelningschef, 252 Henrik Petzäll, förvaltningschef, hamn- och gatuförvaltningen, 253 Tobias Carlsson, ordförande, hamn- och gatunämnden, 253 Lennart Isaksson, vice ordförande, hamn- och gatunämnden, 253 Martin Johansson, avdelningschef, hamn- och gatunämnden, 253 Annika Millegård, lokalsamordnare, serviceförvaltningen, 254 Margareta Björksund, VIVAB, 256 Åsa Wester, VIVAB, 256 Peter Sjöholm, ordförande, VIVAB, 256 Maria Söderlund, avdelningschef, stadsbyggnadskontoret, 256 Marcus Andersson, kommunsekreterare, Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 256, 259 Malin Ung, budgetschef, 259 Jana Nilsson (S) Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) Justerande Jana Nilsson (S)

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Organ Sammanträdesdatum 2 maj 2017 Datum då anslaget sätts upp 10 maj 2017 Datum då anslaget tas ned 31 maj 2017 Förvaringsplats för protokollet Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunkansliet, Engelbrektsgatan 15 Underskrift Maria Svenningsson

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 252 Dnr KS 2011/0122 Delegering av beslut gällande upphandlingar för förberedelser av sanering av kvarteret Renen Arbetsutskottet beslutar 1. delegera till avdelningschefen för mark- och exploatering att gällande kvarteret Renen fatta beslut i upphandlingar av varor och tjänster i förberedelseskedet, uppgående till maximalt 5 miljoner kronor per upphandling 2. projektet återkommer till arbetsutskottet med månadsvis uppföljning av delegeringsbeslut. Naturvårdsverket har beviljat bidrag för saneringen av kvarter Renen och projektet är under 2017 i genomförandeskede med åtgärdsförberedande undersökningar, projektering med mera. Under 2016 upphandlades teknisk konsult, men då projektet är tekniskt komplicerat kommer ett flertal ytterligare upphandlingar behöva göras för att knyta expertis och utförare till projektet. I kommunstyrelsens delegationsförteckning, antagen av kommunstyrelsen 56, 31 mars 2015, delegeras upphandlingar upp till 10 prisbasbelopp till kommundirektören medan upphandlingar därutöver delegeras till arbetsutskottet. sunderlag sförslag 12 april Övervägande För att hålla en hög takt i projektet föreslår samhällsutvecklingskontoret att avdelningschefen för mark- och exploatering ges delegation att i projektet upphandla varor och tjänster uppgående till maximalt 5 miljoner kronor per upphandling. Protokollsutdrag: Samhällsutvecklingskontoret Upphandlingsavdelning

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 253 Redovisning av arbete och kvalitetssäkring av investeringsprocessen Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Hamn- och gatunämnden informerar om hur de arbetar med investeringsprojekt kring bland annat åtgärdsval, förstudie, resursplanering, genomförande och uppföljning.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 254 Dnr KS 2017/0296 Tilläggsavtal Moarna gällande omvandling från hem för vård eller boende till bostadsändamål, Tvååker 23:9 Arbetsutskottet beslutar 1. återremittera ärendet för förtydliganden i avtalet. Anvisningstalet för 2017 är 217 personer för Varbergs kommun. Till och med mars har kommunen placerat 34 personer. För att Varbergs kommun skall kunna använda befintlig anläggning till bostadsändamål behövs komplettering av anläggningen som saknar ändamålsenliga ytor för att kunna användas som bostad. Komplettering av kök i huvudbyggnaden samt i de sju stugor som ligger på fastigheten och ingår i avtalet. Tvååker 23:9 skapar platser. Det finns ett grundavtal som kommunen tecknat för HVB-hemmet och som kostar kronor per år. Förändringarna är nödvändiga för att kunna hyra ut stugorna samt rummen i huvudbyggnaden till ensamhushåll. I varje stuga kommer det att byggas mindre kök samt installation av kyl/frys. I huvudbyggnaden kommer det att göras anpassningar från storkök till fler spisar samt kyl frys så att det kan bo sju personer som lagar och förvarar mat. sunderlag sförslag 13 april Förslag till tilläggsavtal för fasigheten Moarnas, Tvååker 23:9. Återremiss: Serviceförvaltningen

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 255 Information och utbildning med Varberg Energi AB Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Varberg Energi AB informerar om olika typer av digitala lösningar som är under utveckling i Sverige och i världen.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 256 KS 2016/0210 Information om nytt vattentorn gestaltning Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Information om nytt vattentorn och hur det är tänkt att gestaltas.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 257 Dnr KS 2017/0133 Svar på remiss om nyetablering av fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets gymnasium i Varberg Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. översända beslutsförslag daterat 12 april 2017 som yttrande till Skolinspektionen 2. för kännedom även översända barn- och utbildningsförvaltningens förslag till yttrande daterat 27 februari Förslag till beslut på sammanträdet Jana Nilsson (S) och Ewa Klang (S) yrkar att kommunstyrelsen översänder barn- och utbildningsförvaltningens yttrande 27 februari 2017 som sitt eget. Ann-Charlotte Stenkil (M) yrkar bifall till beslutsförslag daterat 12 april sordning Ordförande ställer förslagen mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt beslutsförslag daterat 12 april Folkuniversitetet kursverksamheten vid Göteborgs universitet har ansökt hos Skolinspektionen om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Varbergs kommun från och med läsåret 2018/2019. Varbergs kommun har möjlighet att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kapitlet 5 skollagen, 2010:800. Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Kommunens yttrande ska beskriva konsekvenserna av en etablering. Konsekvensbeskrivningen ska visa på ekonomiska, organisatoriska och pedagogiska konsekvenser som uppkommer vid start av den planerade utbildningen vid den fristående skolan. Effekterna ska gälla förhållanden på lång sikt, det vill säga fem-sex år.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Skolinspektionen fattar sitt beslut efter en helhetsbedömning. I den bedömningen tar Skolinspektionen hänsyn till om utbildningen tillför något nytt till det utbud av utbildningar som redan finns i kommunen eller närliggande kommuner och/eller vilka effekter för det offentliga skolväsendet som etableringen kan ge upphov till. Skolinspektionen tittar på om etableringen av en utbildning medför en risk för att kommunen eller närliggande kommuner kan bli tvungen att lägga ner ett nationellt program eller en nationell inriktning. Skolinspektionen tar också hänsyn till eventuella samverkansavtal som finns med närliggande kommuner. Kommunstyrelsen har skickat ansökan till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. sunderlag sförslag 12 april Bilaga - Yttrande till skolinspektionen. Barn- och utbildningsnämnden 2 april 2017, 34. Remiss - Ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets gymnasium i Varberg från och med läsåret 2018/2019. Övervägande Varbergs kommuns yttrande Barn- och utbildningsförvaltningen skriver i sitt förslag till yttrande bland annat att de ekonomiska konsekvenserna blir stora för den kommunala gymnasieskolan vid en nyetablering av fristående gymnasieskola i Varberg. En fullt utbyggd gymnasieutbildning enligt ansökan från Folkuniversitetet kan som mest innebära minskat elevunderlag om totalt 270 elever på Peder Skrivares skola. Minskat elevantal skulle kunna innebära att skolan enbart kan organisera en klass per årskurs eller alternativt två små klasser, vilket skulle kunna medföra färre valmöjligheter för den enskilde eleven. Gymnasieskolan anger att det kan innebära svårigheter att täcka kostnader för programmet. Barn- och utbildningsnämnden beslutade att översända förvaltningens förslag till yttrande till kommunstyrelsen för ställningstagande. Kommunens vision är att vara Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas med det behöver det skapas en mångfald av verksamheter och utförare som sammantaget skapar förutsättningar för positiv utveckling och tillväxt.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Målsättningen med kommunens konkurrensprövningspolicy är att skapa en innovativ miljö för utveckling av kommunens verksamheter och att underlätta prövning om det är i egen regi eller i alternativ driftsform som kommunalt finansierad verksamhet ska bedrivas. Kommunens verksamhet ska skapa högsta möjliga kvalitet till lägsta möjliga kostnad. Det avgörande är inte vem som utför verksamheten utan det värde som tillförs medborgare, näringsliv och besökare. Med större valfrihet i olika verksamheter kan mångfald och inflytande för medborgare, näringsliv och besökare öka. Varberg är en växande kommun och prognoserna visar att kommunen befolkning kommer att öka de närmaste åren. Barn- och utbildningsförvaltningen ser ett ökat elevunderlag framåt i tiden, med stöd av prognos fram till Förvaltningen menar att det kan innebära att det finns utrymme för ytterligare en gymnasieskola i Varberg, men med annan inriktning än den som Folkuniversitetet har ansökt om. Även med beaktande av barn- och utbildningsförvaltningens synpunkter föreslår kommunkansliet att kommunen i sitt remissyttrande ställer sig positiv till ansökan. Elevunderlaget kommer att öka framöver och kommunen som helhet kommer att växa de närmaste åren. Kommunen kommer därför behöva öka antalet utbildningsplatser framöver och ett ökat utbud och större valfrihet är i linje med kommunens vision och styrdokument Kommunkansliet föreslår att kommunstyrelsen beslutar översända beslutsförslag daterat 12 april 2017 som yttrande till Skolinspektionen. Då barn- och utbildningsförvaltningens förslag till yttrande innehåller uppgifter som Skolinspektionen har efterfrågat och som inte finns med i beslutsförslaget föreslås att även deras yttrande skickas till Skolinspektionen. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 258 Dnr KS 2016/0334 Svar på motion om en förskola som följer skolverkets riktmärke för barngruppers storlek Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. avslå motionen. Förslag till beslut på sammanträdet Jana Nilsson (S) och Ewa Klang (S) yrkar bifall till motionen. Ann-Charlotte Stenkil (M) yrkar avslag på motionen. sordning Ordförande ställer förslagen mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar avslå motionen. Jeanette Qvist (S) har lämnat motion om att Varbergs kommun ska organisera sin förskoleverksamhet utifrån skolverkets riktmärke gällande barngruppers storlek i förskolan kom Skolverket med nya riktmärken för barngruppers storlek. Skolverkets nya riktmärken för barn i åldrarna 1-3 år är 6-12 barn per grupp och för barn i åldrarna 4-5 år 9-15 barn per grupp. Storleken på barngrupper i förskolan i Sverige är i genomsnitt 16,7 barn per grupp och för Varberg är siffran 16,6 barn per grupp. sunderlag sförslag 25 januari Barn- och utbildningsnämnden 7 november Motion inkommen 21 juni Övervägande Barn- och utbildningsnämnden ser att det är en angelägen och viktig fråga som lyfts fram i motionen. Det är också i enlighet med de satsningar som görs gällande pedagogers utbildning och kompetens samt det utvecklingsarbete som pågår med att skapa mindre barngrupper.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Nämnden ser positivt på Skolverkets nya riktlinjer som ett stöd i det fortsatta arbetet med att ha kvar och utveckla en kvalitativ förskola. Gruppstorleken som en enskild faktor är dock inte tillräcklig förutsättning för god kvalité i förskolan. Den viktigaste kvalitetsfaktorn i förskolan för att utveckla verksamheten utifrån de nationella styrdokumenten är personalens utbildning och kompetens. Antalet pedagoger i gruppen är av stor betydelse tillsammans med gruppstorlek, barngruppens sammansättning samt förskolans lokaler och utomhusmiljöns anpassning till verksamheten. Att minska barngruppernas storlek och på sikt närma sig Skolverkets riktlinjer är ett långsiktigt arbete som får genomföras stegvis för att vara realistiskt. Barn- och utbildningsnämnden föreslår att motionen avstyrks. Nämnden framför att den redan idag har som ambition att följa Skolverkets riktlinjer och följer kontinuerligt gruppstorlek, verksamhet, närvaro och personaltäthet för att kunna utveckla och planera verksamheten. Kommunkansliet föreslår med hänvisning till barn- och utbildningsnämndens yttrande att motionen avslås. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 259 Dnr KS 2016/0614 Strategiskt styrdokument inför budget 2018 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. fastställa strategiskt styr- och budgetdokument inför mål och budget Jana Nilsson (S) och Ewa Klang (S) deltar inte i beslutet. Varbergs kommun står inför stora utmaningar vilket kommer att kräva en ekonomi- och verksamhetsstyrning som fokuserar på långsiktighet och målstyrning. Under våren har olika underlag presenterats med målsättning att vara en grund för utarbetande av det strategiska styrdokumentet. 18 januari presenterades en omvärldsbevakning fokuserad på att ge kommunstyrelsen, presidierna samt tjänstemän en översiktlig information avseende Varbergs kommun med inriktning på ekonomi/prestation/kvalité, finansiella mål, befolkningsprognoser, personalfrågor, investeringsnivåer med mera. 10 mars var bokslutsdagen med inriktning att ge en helhetsbild av kommunens verksamheter för 2016, vilket är av stor betydelse för 2018 års budgetarbete. Med underlag från bland annat ovanstående nämnda material fastställs de yttre begränsningarna för nämndernas budgetarbete genom beslut om Strategiskt styr- och budgetdokument inför mål och budget Styrdokumentet innehåller bland annat planeringsförutsättningar, vision, uppdrag per strategiskt målområde samt per prioriterad inriktning, utdebitering samt övriga direktiv och ramar inför budget sunderlag sförslag 2 maj Strategiskt styr- och budgetdokument inför mål och budget 2018.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Samråd MBL kommer att ske enligt 11, 3 maj 2017 samt 10 maj Vid behov finns tid för MBL maj Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 260 Dnr KS 2016/0091 Svar på motion om att skapa en marknadsplats för kreativa och kulturella entreprenörer Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta 1. föreslå bifall till motionens första att-sats: Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att i samverkan med Marknad Varberg och kulturentreprenörer utreda hur formerna för en marknadsplats beskriven skulle kunna organiseras 2. föreslå avslag på motionens andra att-sats: Varbergs fastighets ges därefter i uppdrag att iordningställa lämplig lokal i centralt läge för att erbjuda kreativa och kulturella näringar en sådan marknadsplats. Förslag till beslut på sammanträdet Ann-Charlotte Stenkil (M) föreslår bifall till motionens första att-sats och avslag på andra att-satsen. Linda Berggren (S) har i motion daterad 14 februari 2016 föreslagit att en marknadsplats för kreativa och kulturella entreprenörer skapas i Varberg. Motionären skriver att det är viktigt att kreativa och kulturella näringar får möjlighet att vara en drivkraft för lokal och regional utveckling, både för att det gynnar samhället i stort men också för att det gynnar ekonomisk tillväxt. Motionären yrkar att en utredning tillsätts för hur formerna för en marknadsplats för kreativa entreprenörer skulle kunna organiseras samt att Varbergs Fastighets AB därefter får i uppdrag att iordningställa en lämplig lokal i centralt läge för en sådan marknadsplats. sunderlag Marknad Varbergs beslutsförslag 8 februari Motion daterad 14 februari Övervägande Det finns redan idag möjligheter för kulturentreprenörer att sälja sina produkter i Varberg. En väg för att nå ut med dessa produkter är att skapa egna nätverk såsom det lyckade initiativet Kustfolk. Att arbeta tillsammans är en styrka. Torget kan även vara ett alternativ där företagare/privatpersoner med kort varsel och till en rimlig kostnad kan hyra in sig när det är torgdagar (onsdagar och lördagar hela året).

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ett sätt att hitta lediga lokaler är genom att Marknad Varberg löpande lägger ut lediga lokaler på sin hemsida. Ibland är fastighetsägare även villiga att hyra ut lokaler en begränsad tid, till en reducerad hyra. Det finns också möjlighet att hyra in sig på Komedianten för kreativa aktiviteter. I hamnmagasinet finns redan idag inhyrd verksamhet för kreativ näring. Ett planerat stråkutvecklingsprojekt för centrala Varberg håller på att tas fram av Marknad Varberg, lokala fastighetsägare och branschorganisationen Fastighetsägare GFR. Här skulle en kartläggning av centrala stråk som lämpar sig för olika kulturverksamheter kunna ingå, och det skulle även kunna omfatta den nya stadsdelen Västerport på sikt. Varbergs Fastighets AB disponerar endast en begränsad del av det totala antalet lokaler i centrala lägen och därför bör frågan lämpligast i hanteras i samverkan med stadens fastighetsägare, exempelvis i Stråkutvecklingsprojektet. Det är viktigt att kreativa och kulturella näringar har möjlighet att utvecklas, men med hänvisning till ovan görs bedömningen att utredningsuppdrag enligt motionärens yrkande inte är nödvändigt och motionen föreslås därför att avslås. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 261 Dnr KS 2017/0259 Namn på ny förskola i Veddige Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. fastställa Vidhöge förskola som namn på den nya förskolan på fastigheten Veddige 33:6. Verksamhetschef förskola tillsammans med förskolechef har framfört önskemål om att nya förskolan i Veddige, fastighet Veddige 33:6, ska få namnet Vidhöge förskola. Nuvarande förskola heter Vidhöge förskola och den nya ligger lokaliserad vid samma plats som den gamla. Förskolan ligger dessutom intill Vidhögeskolan. sunderlag Stadsbyggnadskontorets beslutsförslag 12 april Barn- och utbildningsnämnden 3 april 2017, 46. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 262 Dnr KS 2017/0260 Namn på ny förskola, Bolmen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. fastställa Bolmens förskola som namn på den nya förskolan på fastigheten Bolmen 3. Ny förskola uppförs på fastigheten Bolmen 3 och byggs samman med nuvarande Bolmens förskola. Verksamhetschef förskola tillsammans med förskolechef har framfört önskemål om att förskolan ska få namnet Bolmens förskola. sunderlag Stadsbyggnadskontorets beslutsförslag 12 april Barn- och utbildningsnämnden 3 april 2017, 47. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 263 Dnr KS 2017/0285 Dokumenthanteringsplan för kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. anta ny dokumenthanteringsplan för kommunstyrelsen som ersätter tidigare dokumenthanteringsplan, antagen av kommunstyrelsen 26 mars 2013, dokumenthanteringsplanens övergripande struktur ska användas som riktlinje för samtliga nämnder i kommunen. Varje myndighet ska upprätta en dokumenthanteringsplan som beskriver myndighetens handlingar och hur dessa hanteras. Syftet med dokumenthanteringsplanen är att åstadkomma en effektiv styrning av dokumenthanteringen samt leva upp till de lagkrav som åligger myndigheten i frågor rörande redovisning av allmänna handlingar och arkiv. En dokumenthanteringsplan ska innehålla information om myndighetens alla handlingar till exempel hur och var de förvaras, om de registreras och om de ska bevaras eller gallras. Dokumenthanteringsplaner behöver revideras regelbundet för att de ska innehålla korrekt information och kunna vara ett stöd för verksamheten. I arkivreglementet står att dokumenthanteringsplanen ska ses över vartannat år och utöver det snarast uppdateras om det uppkommer förändringar i vad som utgör myndighetens handlingar eller i hur myndighetens handlingar hanteras. Kommunstyrelsens befintliga dokumenthanteringsplan är från år 2013 och är därmed i behov av en revidering. För att få en mer modern och uppdaterad dokumenthanteringsplan har en projektanställd under 2016, tillsammans med respektive verksamhet, gjort en genomgång av verksamhetens allmänna handlingar. Den stora skillnaden mot den tidigare dokumenthanteringsplanen är att den nu följer en verksamhetsbaserad struktur som bättre ska spegla verksamhetens processer. Tanken är att strukturen ska kunna användas i samtliga nämnders dokumenthanteringsplaner. sunderlag sförslag 20 april Dokumenthanteringsplan för kommunstyrelsen.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Övervägande Kommunledningskontoret anser att kommunstyrelsens dokumenthanteringsplan är i behov av en revidering. Därför föreslås att kommunstyrelsen antar en ny dokumenthanteringsplan. Kommunledningskontoret anser att det finns poänger med att använda sig av samma struktur för kommunens dokumenthanteringsplaner. Därför föreslås att den övergripande strukturen ska användas som riktlinje för samtliga nämnder i kommunen. Anpassningen av befintliga dokumenthanteringsplaner till den nya strukturen bör göras i samband med revideringar. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 264 Dnr KS 2017/0322 KS 2017/0325 KS 2017/0326 KS 2017/0327 KS 2017/0318 KS 2017/0319 KS 2017/0320 KS 2017/0321 Remittering av motioner Arbetsutskottet beslutar 1. remittera motion om att tillåta cykling runt fästningen utanför badsäsongen till hamn- och gatunämnden. 2. remittera motion om generationsbryggor till barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden. 3. remittera motion om en kostpolicy för barnens bästa till servicenämnden och barn- och utbildningsnämnden. 4. remittera motion om att premiera elever med goda studieresultat till barn- och utbildningsnämnden. 5. remittera motion om fri entré under vissa tider till kommunala badanläggningar för personer över 65 år som är bosatta i kommunen till kultur- och fritidsnämnden. 6. remittera motion om konsekvensanalyser av nämnders och fullmäktiges beslut med avseende på effekter på stad och landsbygd till kommunstyrelsens förvaltning. 7. remittera motion om social hänsyn vid offentlig upphandling till kommunstyrelsens förvaltning. 8. remittera motion om en samåkningsparkering vid riksväg 153/E6 till hamn- och gatunämnden. Inlämnade motioner till kommunfullmäktige ska remitteras för beredning innan beslut.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott sunderlag Motionen inkommen 25 april Motionen inkommen 26 april Motionen inkommen 26 april Motionen inkommen 26 april Motionen inkommen 25 april Motionen inkommen 25 april Motionen inkommen 25 april Motionen inkommen 25 april Protokollsutdrag: Hamn- och gatunämnden Barn- och utbildningsnämnden Socialnämnden Kultur- och fritidsnämnden Servicenämnden Kommunstyrelsens förvaltning

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 265 Rapport regionalt samarbete Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar om - inbjudan från länsstyrelsen om säkerhetspolitiska läget, 23 maj dialogmöte med stiftelsen Hallands länsmuseer, 29 maj 2017.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 266 Rapport från kurser och konferenser Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Stefan Edlund (MP) informerar om möte med kyrkan om hemlösa, hur definitionen ser ut och vad som görs för dessa personer.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 267 Information från kommunstyrelsens förvaltning Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar om - presskonferens kring letter of intent med Stena Line AB.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 268 Meddelanden Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna Ks 2017/ Länsstyrelsen Hallands län beslut 19 april Ansökan om dispens från beträdnadsförbudet inom skyddade områden i Hallands län. Ks 2017/ Länsstyrelsen Hallands län beslut 19 april Anmälan för samråd enligt 12 kap. 6 miljöbalken angående underhållsröjning i Varberg och Kungsbacka kommuner. Ks 2017/ Länsstyrelsen Hallands län beslut 24 april Ansökan om bidrag till renovering av tak på Bretta-Lenas, Östra Derome 2.6, Veddige socken, Varbergs kommun. Ks 2017/ Statvetenskapliga institutionen rapport 6748, mars Tio års erfarenheter med LONA- lokala naturvårdssatsningen. Ks 2017/ Patientnämnden protokoll nr 2, sammanträdesdatum 6 april 2017.

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Lisa Holmdahl Pedersen, kommunjurist, 122 Stefan Tengberg, ekonomidirektör,

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Lisa Holmdahl Pedersen, kommunjurist, 122 Stefan Tengberg, ekonomidirektör, Kommunstyrelsen 2017-05-16 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 16-17.10. Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael Åkesson (M) Harald Lagerstedt (C)

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-04 1-7 Plats och tid Varberg Event, kl. 8-9 ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-11 1-13 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1 och Gamlebyskolan, klockan 9-14.55. Paus 9.35-9.45, 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-18 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33 Kommunstyrelsen 2017-02-14 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 17.15-17.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-29 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2017-12-19A 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.40 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-30 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 36 UTN 30/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets

Läs mer

Varbergs kommun Kommunstyrelsens förvaltning Kallelse/underrättelse Rapport regionalt samarbete 19. Rapport från kurser och konferenser

Varbergs kommun Kommunstyrelsens förvaltning Kallelse/underrättelse Rapport regionalt samarbete 19. Rapport från kurser och konferenser Kallelse/underrättelse 2017-04-25 Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag 2 maj, kl. 8.30 Plats Sammanträdesrum A2 Ärenden 1. Val av justerare 2. Anmälan av

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef,

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-03-26 1-9 Plats och tid Arena Varberg, klockan 8-8.45. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-03 1-18 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-16. Lunch 12.15-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-29 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.50. Paus 9.50-10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-21 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-15.50. Paus 12.20-13. Beslutande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1-20 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.05-15.30. Paus klockan 12-13.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51 Servicenämnden 2017-06-26 1-14 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 37 UTN 33/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Göteborgs fria

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 35 UTN 24/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.30. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 33 UTN 22/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för befintlig fristående gymnasieskola vid Hermods gymnasium, dnr 32-2017:824

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-11.35. Paus 9.45-10. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-10 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-12.10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering 2017-06-19 Motion till fullmäktige angående att utvärdera buffeservering Motivering Buffeservering innebär att det serveras flertalet rätter och att eleverna utifrån dessa rätter själva väljer vad de vill

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63 Servicenämnden 2016-10-20 1-9 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-19 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11.40. Paus 9.45-9.55. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.25 ande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04A 1-7

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04A 1-7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04A 1-7 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-13.25 ande Lena Andersson (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 34 UTN 23/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Innovation

Läs mer

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 sid 1 av 14 Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Charlotta

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32 Servicenämnden 2016-05-26 1-7 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-09 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-14.50. Paus 11-13.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6 Servicenämndens arbetsutskott 2017-01-12 1-8 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-11.15 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) 3-6 Övriga deltagare Utses att justera Eva Olson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v. ordförande Magnus Åkesson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33 Servicenämnden 2017-04-26 1-9 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.00 ande Ersättare inte tjänstgörande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 67 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 68 Delårsbokslut augusti 2015, med helårsprognos (Tertial 2) 4 69 Yttrande till mål och budget 2016-2018 5 70 Undervisningstid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.15 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer