Sammanträdesprotokoll Blad 1 (43) Kommunfullmäktige (S) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Blad 1 (43) Kommunfullmäktige (S) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu."

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (43) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten Beslutande Mayvor Lundberg ej 152 (S) Ingemar Urborn (M) Luiza Kaminska ordf 152 (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M) Catharina Fredriksson (S) Margareta Friberg (MP) Dag Bergentoft (M) Emil Carlsson (V) Britta Bergström (S) Patrick Holm (M) Patrik Renfors (V) Klas Lundbergh (FP) Inge Ståhlgren (S) Ann Svensson (S) Jan Widegren (M) Sten Nordlander (M) Krister Johansson (S) Linda Hägglund (S) Björn Johansson (MP) Bo Jender (M) Solweig Eriksson-Kurg (FP) Siv Sjöholm Johansson (C) Sören Carlsson (S) Ingela Wahlstam (V) Lina Erixon (M) Ann-Sophie Nygren (S) Lotta Johnsson Fornarve (V) Birgitta Louto (S) Berit Karlsson (S) Ej tjänstgörande Birgitta Louto (S) ersättare och övriga Christina Cronstedt (M) deltagare Håkan Gustafsson (V) Sinikka Famme (V) Bo Höglander (C) Anita Rydberg (C) Underskrifter Sekreterare Susanna Shaibu Paragrafer Ordförande Justerande Mayvor Lundberg. Ann Svensson. Jan Widegren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslagsuppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Datum för anslagsnedtagande Underskrift Susanna Shaibu

2 Sammanträdesprotokoll Blad 2 Ärenden 135 Val av justeringsledamöter 136 Allmänhetens frågestund 137 Medborgarförslag om planteringar utanför astaltytorna på nya Björntorp 138 Medborgarförslag om att rensa bort sly i skogsdungen bakom gamla "Sundaskolan" samt anlägga en lekpark med mera 139 Medborgarförslag om att utse en torped i kommunen 140 Medborgarförslag att i ordningsstadgan intages förbud mot spelande av dunkadunka musik i Kommunen 141 Medborgarförslag om komplettering av lokala ordningsföreskrifter gällande sopsortering 142 Delårsrapport Sammanträdesdagar Antagande av detaljplan för del av Femöre 1:4, Ljungholmsvägen 145 Antagande av detaljplan för Östersviken, Fiskehamnen etapp 2, del av fastigheten Femöre 1:4 med flera 146 Svar medborgarförslag om hinderbana vid Ramdalen 147 Svar på motion ang naturvårdsåtgärder på Furöarkipelagen 148 Svar på motion om dagbarnvårdare i Oxelösunds kommun 149 Svar på motion om gång- och cykelväg mellan centrum och Gamla Oxelösund 150 Svar på motion om etablering av vågkraftprojekt 151 Svar på motion om att skapa ett ungdomsråd i Oxelösunds kommun 152 Svar på motion om bostadsstrategi för Oxelösunds kommun 153 Svar på motion om regler för friköp av kommunens arrendetomter 154 Svar på medborgarförslag om ett särskilt boende för vuxna psykiskt funktionshindrade 155 Redovisning av ej besvarade medborgarförslag och motioner 156 Nämndeman i Nyköpings tingsrätt 157 Ersättare i Vård- och omsorgsnämnden 158 Ledamot och ersättare i Kultur- och fritidsnämnden 159 Ledamöter i kommunfullmäktige 160 Ersättare i Kommunstyrelsen 161 Ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 162 Information från nämnder och styrelser 163 Frågor till kommunfullmäktige 164 Motion om ekonomisk uppföljning till Kommunfullmäktige

3 Sammanträdesprotokoll Blad 3 Kf 135 Dnr KS Val av justeringsledamöter Dagens sammanträde Ann Svensson (S) och Jan Widegren (M) väljs att justera dagens protokoll. Justering av protokoll sker , klockan 8.00 i kommunhusets rum 292.

4 Sammanträdesprotokoll Blad 4 Kf 136 Dnr KS Medborgarförslag om planteringar utanför astaltytorna på nya Björntorp Medborgarförslaget överlämnas till Vård- och omsorgsnämnden för besvarande. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas: Jag läser idag 5/ i Södermanlands Nyheter om utemiljön på Björntorps äldreboende i Oxelösund. Min tanke och tips. Vad vet vi om vad de boende ser tänker i sin egna sinnesvärld av objektet? Den sjuke kanske tolkar blommor/buskar/nyanser/ till något helt annat fantastiskt i rörelsen och får en helt ny livsglädje. Olikheterna sätter igång fantasin. Om alla beslutsfattare vidgar sina vyer så kanske vi alla mår bättre och att må bättre blir oftast billigare i längden. Det gäller i hela samhället och i alla våra olika boendeformer som frisk eller sjuk. Vi hyresgäster starta 1990 med på Hagvägen, Kustbostäder att plantera blommor utanför väggblomlandet på avstånd från fönstret syns blomplanteringen hyresgästen köper lökar/växter och några fixar fint osv. Någon roa sig i att bespruta 50% försvann av växterna 2012 men vi tänker inte lägga ner trivseln av blomsterfägringen i bergsplanteringarna som vi/jag vet uppskattas av hyresgästerna. Så plantera nu utanför asfaltytorna på nya Björntorp, asfaltytan ska vara fri att vistas på. Planteringen görs i kanten utanför även små land/grupper här och där eller vid en sten/träd görs. Det ska vara en färggrann, en neutral grupp även vackert plymigt prydnadsgräs i tuvor. Starta med färggranna krokusgrupper/öar sen gula och vita påsk-pingst blommor och så tulpaner., osv (men) och låga perenner är bättre syns bättre ifrån fönstren de täcker ytor är lättskötta breder ut sig. Plantera i sluttningar/skrevor. Olika färger väcker också sinnena/tolkningen/årstider. Fontänen personalen givit till de boende skall snarast startas. Fontänens vattenrörelser är också en inspirerande åsyn för den sjuke. Och en julgran har vi råd att skänka osv. Till våren blommar det på Björntorps anläggningar Alla. Förslaget är lämnat av Inger Andersson.

5 Sammanträdesprotokoll Blad 5 Kf 136 Vård- och omsorgsnämnden (FÅ) Förslagsställaren (FK)

6 Sammanträdesprotokoll Blad 6 Kf 137 Dnr KS Medborgarförslag om att rensa bort sly i skogsdungen bakom gamla "Sundaskolan" samt anlägga en lekpark med mera Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas: Skulle vilja fråga om den här lilla mark-biten ute i Sunda (gamla fotbollsplanen, före detta lekpark) ska det se ut så här? Det ser ledsamt och tråkigt ut, särskilt med slyn i den lilla fina skogsdungen, och bilarna. Har ett förslag: Efter att ha rensat bort slyn i skogsdungen, och tagit bort bilarna- kan man inte ordna en liten lekpark här med någon bänk? Så kan gamla och unga ha en naturlig samlingsplats här, och barnfamiljer? Fåglar trivs uppe i träden. Den lilla stigen i skogen som inte syns nu kan man gå på upptäcktsfärd på. Man kan sätta upp någon liten fågelholk. Det skulle passa Oxelösunds kommun att profilera oss som naturintresserade och barnvänliga! De som bor i gamla "Sundaskolan" kan också gå hit med sitt besök och ha mysigt! Förslaget är lämnat av Brigitte Christensen Förslagsställaren (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

7 Sammanträdesprotokoll Blad 7 Kf 138 Dnr KS Medborgarförslag om att utse en torped i kommunen Medborgarförslaget överlämnas till Kommunstyrelsen för besvarande. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas: Jag har efter närkontakt med den häpnadsväckande utevaron av ordning och reda i företaget kustbostäder landat i följande förslag: Att kommunen utser en torped, vars uppgift är att vara 1:a instans för upprörda medborgares kontakt med kommunen, och vars uppgift är att så långt möjligt rensa bordet och i vart fall reducera och avgränsa problemet, att så lite och väl tydliggjort som möjligt blir kvar för ev behandling i kf. Inkl att Kustbostäder förelägges ansluta Oxelögt 12 till störn.jouren. Kustbostäder förelägges ansluta sig dag-tid till störn.jouren. När företaget uppger att så har skett, så skall uppgifter kontrolleras av kommunrevisor, som skriftligt verifiera detta till Kommunstyrelsen. Förslaget är lämnat av Per Ringborg. Förslagsställaren (FK)

8 Sammanträdesprotokoll Blad 8 Kf 139 Dnr KS Medborgarförslag att i ordningsstadgan intages förbud mot spelande av dunka-dunka musik i Kommunen Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas: Att i ordningsstadgan intages förbud mot spelande av s.k. dunka-dunka musik i kommunen. Undantag medges endast för akustiskt lämpliga miljöer och lämpliga tider, dispenser får på delegation ej medges av Polisen, Miljökontoret, skolor o.likn. Att bostads företagen uppmanas skärpa störningsverksamheten kvällar, nätter och helger avs. ljudstörningar. Kommun-vakt i bakjour under helgnätter? Förslaget är lämnat av per Ringborg. Förslagsställaren (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

9 Sammanträdesprotokoll Blad 9 Kf 140 Dnr KS Medborgarförslag om komplettering av lokala ordningsföreskrifter gällande sopsortering Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas: Innan flytten hit från Nrg. Frågade jag tydligt: Är Oxelösund en miljömedvedveten kommun som redan har infört sopsortering? Kustbostäder Jadå vi är så miljömedvetna! Det är bara ljug den planerade sopbyggnaden har ännu inte öppnat! Det är uppenbart så att tvång behövs! Jag föreslår att lokal ordningsstadga kompletteras med föreskrift om tvingande kvartersvis sopsortering! Om det redan är så, uppmanar jag Miljökontoret att utfästa vite för Kustbostäder. Förslaget är lämnat av per Ringborg. Förslagsställaren (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

10 Sammanträdesprotokoll Blad 10 Kf 141 Dnr KS Delårsbokslut Delårsrapporten 2012 godkänns. 2. Solweig Ericsson-Kurg (FP) föreslår med instämmande av Dag Bergentoft (M) följande till Kommunstyrelsen återrapporterar till Kommunfullmäktige om nämndernas åtgärder för att uppnå ett nollresultat. Sammanfattning Delårsrapporten upprättas per den 31 augusti och omfattar uppföljning av ekonomi, mål och mått samt en prognos till årets slut. I delårsrapporten 2012 uppvisas ett positivt resultat för kommunen på 6,9 miljoner kr och prognosen för helåret 2012 pekar på ett resultat på 11,7 miljoner kr. När resultatet däremot redovisas enligt lagen om god ekonomisk hushållning är delårsresultatet däremot negativt, -1,6 miljoner kr, resp. -3,8 miljoner kr för helåret Det negativa resultatet beror delvis på att vi vill återställa hela underskottet från 2011 samt reservera medel för satsningar i nästa års budget. Åtgärder för att minimera underskottet har initierats och dessa redovisas i delårsrapporten. Kommunkoncernens ekonomiska resultat är 18,2 miljoner kr, en förbättring med 2,2 miljoner kr jämfört med När det gäller kommunmålen anger helhetsbedömningen en positiv utveckling. För samtliga mål finns både positiva och negativa utvecklingstendenser. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Delårsrapport 2012 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 153 följande beslut i kommunfullmäktige: Delårsrapporten 2012 godkänns.

11 Sammanträdesprotokoll Blad 11 Kf 141 Dagens sammanträde Ekonomichef Magnus Pettersson föredrar ärendet. Förslag 1. Catharina Fredriksson (S) föreslår med instämmande av Patrik Renfors (V), Dag Bergentoft (M), Björn Johansson (MP) och Solweig Ericsson-Kurg (FP) bifall till kommunstyrelsens förslag. 2. Solweig Ericsson-Kurg (FP) föreslår med instämmande av Dag Bergentoft (M) följande till Kommunstyrelsen återrapporterar till Kommunfullmäktige om nämndernas åtgärder för att uppnå ett nollresultat. 3. Dag Bergentoft (M) föreslår med instämmande av Björn Johansson (MP) följande tillägg: Beslutet om Mål och budget rivs upp och Mål- och budgetberedningen får i uppdrag att vidta åtgärder för en budget i balans med ett klart åtgärdsprogram för att uppnå balans under åren. Den reviderade budgeten ska föreläggas Kommunfullmäktige i februari Dag Bergentoft (M) föreslår med instämmande av Björn Johansson (MP) följande tillägg: om Kommunfullmäktige inte beslutar enligt förslag 3 uppdra till Kommunstyrelsen att förelägga Kommunfullmäktige ett åtgärdsprogram för att få ekonomin i balans under budgetperioden. Återrapportering till Kommunfullmäktige i februari Patrik Renfors (V) föreslår med instämmande av Catharina Fredriksson (S) avslag till Dag Bergentofts (M) förslag 3 och Sten Nordlander (M) föreslår med instämmande av Dag Bergentoft (M) följande tillägg: Kommunstyrelsen får i uppdrag att redovisa de åtgärder och tidplan som vidtas för att utveckla sitt arbete med regelbunden uppföljning av nyckeltal, mål och mått som Kommunfullmäktige fastställt. Beslutsgång 1. Ordföranden frågan om Kommunstyrelsens förslag och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt förslaget. 2. Ordföranden frågar om Solweig Ericsson-Kurgs (FP) tilläggsförslag 2 och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt förslaget. 3. Ordföranden frågar om Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 3 och finner att Kommunfullmäktige avslår förslaget. Omröstning Omröstning begärs. Kommunfullmäktige godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 3. Nej-röst för avslag till Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 3. Med 14 ja röster och 16 nej röster beslutar kommunfullmäktige att avslå förslaget Omröstningsbilaga.

12 Sammanträdesprotokoll Blad 12 Kf Ordföranden frågar om Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 4 och finner att Kommunfullmäktige avslår förslaget. Omröstning Omröstning begärs. Kommunfullmäktige godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 4. Nej-röst för avslag till Dag Bergentofts (M) tilläggsförslag 4. Med 14 ja röster och 16 nej röster beslutar kommunfullmäktige att avslå förslaget Omröstningsbilaga. 5. Ordföranden frågar om Sten Nordlanders (M) tilläggsförslag 5 och finner att Kommunfullmäktige avslår förslaget. Reservation Björn Johansson (MP), Margareta Friberg (MP), Solweig Ericsson-Kurg (FP), Klas Lundberg (FP), Jan Widegren (M), Dag Bergentoft (M), Patrik Holm (M), Bo Jender (M), Sten Nordlander (M), Lina Erixon (M), Eva Asthage (M), Luiza Kaminska (M) och Ingemar Urborn (M) reserverar sim mot beslutet till förmån för Dag Bergentofts (M) och Sten Nordlanders (M) tilläggsyrkande. Siw Sjöholm Johansson (C) reserverar sig mot beslutet till förmån för Dag Bergentofts (M) tilläggsyrkande.

13 Sammanträdesprotokoll Blad 13 Kf 142 Dnr KS Sammanträdesdagar 2013 Följande sammanträdesdagar 2013 för Kommunfullmäktige fastställs: 20 februari, 3 april, 15 maj, 19 juni, 25 september, 30 oktober, 20 november och 18 december. Sammanfattning Ett förslag till sammanträdesdagar för 2013 har tagits fram. Förslaget är anpassat efter mål- och budgetprocessen och ekonomiska uppföljningar. Beslutsunderlag Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 154 följande beslut i kommunfullmäktige: Följande sammanträdesdagar 2013 för Kommunfullmäktige fastställs: 20 februari, 3 april, 15 maj, 19 juni, 25 september, 30 oktober, 20 november och 18 december. Ledamöter i Kommunfullmäktige

14 Sammanträdesprotokoll Blad 14 Kf 143 Dnr PLAN Ändring av detaljplan för del av FEMÖRE 1:4, Ljungholmsvägen 1. Strandskyddet inom planområdet upphävs. 2. Föreliggande detaljplan antas. Sammanfattning Nuvarande detaljplan antogs Syftet med detaljplanen var att skapa förutsättningar för småbåtsanknuten verksamhet, byggnad för förvarning av jollar och tillhörande utrustning. Därmed reglera befintliga förhållanden. Detta skulle också möjliggöra en försäljning av jollebyggnadens tillhörande mark. Vid upprättandet av planen drogs gränsen av misstag inte där det var överenskommet, tomten blev i och med detta 75 kvadratmeter mindre. Gränsen måste därför dras om så att den hamnar på överenskommen plats så att fastighetsbildning blir möjlig att genomföra. Planen har upprättas enligt PBL 5:7, enkelt planförfarande. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att uppdra åt Miljöoch samhällsbyggnadsfövaltningen att ändra detaljplanen för del av Femöre 1:4, Ljungholmsvägen. Nämnden beslutade vidare att skicka föreliggande detaljplan på samråd enligt PBL 5:7, enkelt planförfarande. Planen har varit ute på samråd under tiden 21 juni 27 juli Under samrådet inkom fyra yttranden samtliga utan erinran på förslaget. Inga ändringar av förslaget har skett efter samrådet. Beslutsunderlag Msn Antagandehandlingar Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 155 följande beslut i kommunfullmäktige: 3. Strandskyddet inom planområdet upphävs. 4. Föreliggande detaljplan antas. Gunilla Marklund (FK) MSN (FÅ)

15 Sammanträdesprotokoll Blad 15 Kf 144 Dnr PLAN Antagande av detaljplan för Östersviken, Fiskehamnen etapp 2, omfattande del av fastigheten Femöre 1:4 med flera Detaljplanen antas. Sammanfattning I Fiskehamnen återfinns idag marint anknutna verksamheter med reparationsvarv, båtförsäljning, båtservice, brygg- och vinteruppläggningsplatser för fritidsbåtar, kustbevakning, bogserbåtsterminal, industri samt besöksnäring. Fiskehamnens funktion som kommersiell fiskehamn har p.g.a. utfiskning av fiskebestånden i Östersjön förlorat alltmer av sin aktualitet. Området behöver upprustas och utvecklas för att möta dagens önskemål om småbåts- och varvsanknuten verksamhet och besöksnäring. Syftet med detaljplanen är att pröva förutsättningarna för utveckling av besöksoch båtanknuten verksamhet inom Fiskehamnens yttre del samt av brygganläggningar för fritidsbåtar. Utveckling av befintliga och nya verksamheter med anknytning till besöks- och varvsverksamhet möjliggörs genom nybyggnad och exploatering av mark. Fiskehamnens struktur behålls men förädlas. En bärande tanke är att Fiskehamnsvägen görs om till tydlig entré som är lättorienterad för besökare utifrån. Ett tilltalande sammanhängande gaturum skapas med skulpturen Ståltheten i fonden. Kajer och pirar prioriteras för fotgängare med möjlighet till viss angöringstrafik. Byggnader utan fast markförankring som exempelvis sjöbodar kan komma att flyttas efter behov. Hamnplanen byggs ut med särskild hänsyn till hur den upplevs från havet och centrum. Kajer och pirar förändras med möjlighet att bygga mindre byggnader för verksamheternas och besöksnäringens behov. En utveckling av ett Marint centrum med ett större inslag av besöksnäring, handel, småbåts- och varvsverksamhet, icke-störande småindustri samt förenings- och kulturell verksamhet medges inte i gällande detaljplaner, varför en lämplighetsprövning genom detaljplaneläggning är nödvändig. Beslutsunderlag Msn Planbeskrivning antagandehandling rev doc utlåtandehandling Fiskehamnen rev doc

16 Sammanträdesprotokoll Blad 16 Kf 144 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 156 följande beslut i kommunfullmäktige: Detaljplanen antas. Dagens sammanträde Förslag Björn Johansson (MP) föreslår med instämmande av Ingemar Urborn (M), Emil Carlsson (V) och Inge Ståhlgren (S) bifall till Kommunstyrelsens förslag. Gunilla Marklund (FK) MSN (FÅ)

17 Sammanträdesprotokoll Blad 17 Kf 145 Dnr KS Svar på medborgarförslag om hinderbana vid Ramdalen Medborgarförslaget avslås. Sammanfattning Kommunfullmäktige medgav att ett medborgarförslag lämnades om att placera en hinderbana vid Ramdalens fritidsanläggning. Förslagsställaren anser att en hinderbana skulle vara ett bra komplement till Ramdalens övriga idrottsaktiviteter. Kommunstyrelsens förvaltning har berett ärendet, utifrån remissvar från Kultur- och fritidsnämnden samt Kustbostäder. Kommunstyrelseförvaltningen anser -liksom remissinstanserna- att det är positivt med motion och motionsanläggningar och bedömer att en hinderbana kan ge positiva effekter. Förvaltningens sammantagna bedömning är emellertid att medborgarförslaget bör avslås. Bedömningen görs mot bakgrund av de senaste årens satsningar på Ramdalens idrottsanläggning, de kostnader som åtgärden skulle innebära och det faktum att det saknas underlag för att bedöma intresse för -och behov av- en hinderbana. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kommunfullmäktiges protokoll , 105 Kultur- och fritidsnämndens protokoll , 10 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Kustbostäders yttrande Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 157 följande beslut i kommunfullmäktige: Förslagsställaren (FK) Kustbostäder AB (FK) Kultur- och fritidsnämnden (FK)

18 Sammanträdesprotokoll Blad 18 Kf 146 Dnr KS Svar på motion om naturvårdsåtgärder på Furöarkipelagen 1. Motionens förslag om naturvårdsåtgärder bifalles. 2. Motionens förslag om att åtgärder vidtas under 2012 avslås. 3. Kustbostäder får i uppdrag att under 2013 utföra naturvårdsåtgärder på Furö i enlighet med motionens inriktning samt i enlighet med Länsstyrelsens bevarandeplan för området. Sammanfattning Kommunfullmäktige medgav , 128, Björn Johansson (MP) och Gunnar söderberg (MP) att lämna en motion om naturvårdsåtgärder i Furöarkipelagen. Förslagsställarna yrkar på att ett antal preciserade naturvårdsåtgärder genomförs under Kommunstyrelsens förvaltning har berett ärendet, utifrån remissvar från Kultur- och fritidsnämnden, Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden samt Kustbostäder. Vidare har Länsstyrelsens bevarandeplan för området studerats. Kommunstyrelseförvaltningen konstaterar att remissinstanserna är positiva till motionen och föreslår att motionen i stort beviljas. Av tidsskäl föreslås dock att motionens förslag till tidpunkt för åtgärder, 2012, avslås. Kommunstyrelseförvaltningen vill påtala vikten av att de åtgärder som vidtas genomförs med stor hänsyn tagen till Länsstyrelsens bevarandeplan. Förvaltningen rekommenderar samråd med Länsstyrelsen Södermanland innan åtgärder vidtas. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Protokoll från Kommunfullmäktige , 128 Protokoll från Kultur- och fritidsnämnden , 11 Tjänsteskrivelse från Kultur- och fritidsförvaltningen Protokoll från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden , 38 Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Remissvar från Kustbostäder

19 Sammanträdesprotokoll Blad 19 Kf 146 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 158 följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Motionens förslag om naturvårdsåtgärder beviljas. 2. Motionens förslag om att åtgärder vidtas under 2012 avslås. 3. Kustbostäder får i uppdrag att under 2013 utföra naturvårdsåtgärder på Furö i enlighet med motionens inriktning samt i enlighet med Länsstyrelsens bevarandeplan för området. Dagens sammanträde Förslag Björn Johansson (MP) föreslår bifall till Kommunstyrelsens förslag. Motionärerna (FK) Kustbostäder AB (FÅ) Kultur- och fritidsnämnden (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FK)

20 Sammanträdesprotokoll Blad 20 Kf 147 Dnr KS Svar på motion om dagbarnvårdare i Oxelösunds kommun Motionen bifalles. Sammanfattning Kommunfullmäktige medgav att Björn Johansson (MP) och Gunnar Söderberg MP) lämnar en motion om dagbarnvårdare i Oxelösunds kommun. Motionärerna yrkar följande: Att Oxelösunds kommun ställer upp kriterier för dagbarnvårdare. Att kommunen erbjuder möjlighet att etablera sig som dagbarnvårdare. Att allmänheten erbjuds att anlita dagbarnvårdare. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har remitterat ärendet för yttrande till Utbildningsnämnden. Dagbarnvårdarverksamhet regleras i skollagen som en del av begreppet pedagogisk omsorg. Av utbildningsnämndens yttrande framgår att det i Oxelösund för närvarande erbjuds pedagogisk omsorg i form av två kommunalt anställda dagbarnvårdare. En av dem är verksam i innerstaden och den andra i Peterslundsområdet. Totalt finns nio barn i verksamheten och ett barn i kö. Utbildningsnämnden bedömer att antalet platser hos kommunens dagbarnvårdare i dagsläget motsvarar de behov som finns. Möjlighet för en enskild att bedriva pedagogisk omsorg finns reglerad i skollagen. Förvaltningen bedömer att några kriterier för dagbarnvårdare utöver skollagens krav inte behövs. Kommunstyrelsen föreslår att motionen avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Sammanträdesprotokoll från Utbildningsnämnden Un 35 Beslut från Kommunfullmäktige , 175 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 159 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås.

21 Sammanträdesprotokoll Blad 21 Kf 147 Dagens sammanträde Förslag Britta Bergström (S) föreslår bifall till motionen. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kommunstyrelsens förslag mot Britta Bergströms (S) förslag och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt Britta Bergströms (S) förslag. Motionärerna (FK) Utbildningsnämnden (FK)

22 Sammanträdesprotokoll Blad 22 Kf 148 Dnr KS Svar på motion om gång- och cykelväg mellan centrum och Gamla Oxelösund Motionen avslås. Sammanfattning Kommunfullmäktige medgav Björn Johansson (MP) och Gunnar söderberg (MP) att lämna en motion om att anlägga en gång- och cykelväg mellan centrum och Gamla Oxelösund. Kommunstyrelsens förvaltning har berett ärendet, utifrån remissvar från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och föreslår, utifrån nämndens bedömning och förslag, att motionen ska avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Protokoll från Kommunfullmäktige , 153 Protokoll från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden , 18 Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 160 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås. Dagens sammanträde Förslag 1. Björn Johansson (MP) föreslår bifall till motionen. 2. Inge Ståhlgren (S) föreslår bifall till Kommunstyrelsens förslag. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kommunstyrelsens förslag mot Björn Johannsons (MP) förslag och finner att Kommunstyrelsen beslutar enligt Kommunstyrelsens förslag. Reservation Björn Johansson (MP) och Margareta friberg (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för Björn Johanssons (MP) förslag.

23 Sammanträdesprotokoll Blad 23 Kf 148 Förslagsställaren (FK)

24 Sammanträdesprotokoll Blad 24 Kf 149 Dnr KS Svar på motion om etablering av vågkraftprojekt Motionen avslås. Sammanfattning Kommunfullmäktige medgav Gunnar söderberg och Linda Bogne, båda (MP), att lämna en motion om att etablera ett vågkraftprojekt i Oxelösund. Motionärerna uppger att vågenergi utgör en oexploaterad källa till förnybar energiproduktion och anser att vågkraft kan utgöra ett komplement eller alternativ till annan miljövänlig energiproduktion. Motionärerna yrkar att kommunen verkar för etablering av ett storskaligt vågkraftprojekt i Oxelösunds kustavsnitt. Kommunstyrelseförvaltningen har berett ärendet utifrån remissvar från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden samt från Oxelö Energi. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden bedömer att tekniken för vågkraft inte är färdigutvecklad och att Oxelösunds kommun inte kan engagera sig i stora och kostnadskrävande forskningsprojekt. Nämnden föreslår att motionen ska avslås. Oxelö energi tar inte direkt ställning till motionärernas förslag, men bedömer att bolaget i ett kort perspektiv bör prioritera inriktningen mot vindkraft, i enlighet med ägardirektivet. Kommunstyrelseförvaltningen delar remissinstansernas respektive bedömning och föreslår, utifrån dessa, att motionen ska avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Protokoll från Kommunfullmäktige , 194 Protokoll från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden , 36 Remissvar från Oxelö Energi Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 161 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås.

25 Sammanträdesprotokoll Blad 25 Kf 149 Dagens sammanträde Förslag Björn Johansson (MP) föreslår bifall till motionen. Inge Ståhlgren (S) föreslår med instämmande av Catharina Fredriksson (S) bifall till Kommunstyrelsens förslag. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kommunstyrelsens förslag mot Björn Johannsons (MP) förslag och finner att Kommunstyrelsen beslutar enligt Kommunstyrelsens förslag. Reservation Björn Johansson (MP) och Margareta friberg (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för Björn Johanssons (MP) förslag. Förslagsställaren (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FK) Oxelö Energi AB (FK)

26 Sammanträdesprotokoll Blad 26 Kf 150 Dnr KS Motion om att skapa ett ungdomsråd i Oxelösunds kommun Motionen avslås. Sammanfattning Lotta Johnsson Fornarve (V) och Malin Björgum (S) har lämnat en motion där de yrkar att ett ungdomsråd ska upprättas i kommunen. Ungdomsrådet ska sättas igång av en arbetsgrupp bestående av politiker, tjänstemän och ungdomsrepresentanter och en tjänsteman ska få i uppdrag att som en del i sin tjänst stötta och hjälpa ungdomsrådet. Motionen har remitterats till de politiska partier som finns representerade i Oxelösunds kommunfullmäktige. Socialdemokraterna och Folkpartiet har svarat och de ställer sig positiva till ett ungdomsråd. Kommunfullmäktige beslutade , 98 att inrätta en tillfällig demokratiberedning. Demokratiberedningen har till uppgift att utveckla kommunens former för medborgardialog. I det uppdraget ingår även att utveckla dialogen med ungdomar. Kommunstyrelseförvaltningen anser att ett ungdomsråd inte ska inrättas i nuläget. Kommunfullmäktige bör istället avvakta demokratiberedningens arbete och förslag på hur medborgardialogen ska konkretiseras och utvecklas. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Beslut från Kommunfullmäktige , 152 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 138 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås.

27 Sammanträdesprotokoll Blad 27 Kf 150 Dagens sammanträde Förslag 1. Lotta Johnsson-Fornarve (V) föreslår bifall till första att satsen i motionen. 2. Catharina Fredriksson (S) föreslår med instämmande av Ingemar Urborn (M) bifall till Kommunstyrelsens förslag. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kommunstyrelsens förslag mot Lotta Johnsson- Fornarves (V) förslag och finner att Kommunstyrelsen beslutar enligt Kommunstyrelsens förslag. Motionärerna (FK) Demokratiberedningen (FK)

28 Sammanträdesprotokoll Blad 28 Kf 151 Dnr KS Svar på motion om bostadsstrategi för Oxelösunds kommun Motionen bifalls. Sammanfattning Miljöpartiet de gröna har i motion yrkat att en bostadsstrategi ska tas fram för Oxelösunds kommun. Kommunfullmäktige, Kf 198/2011, medger att Björn Johansson (MP) och Linda Bogne (MP) lämnade motionen samt överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Bra bostäder och goda boendemiljöer är grundläggande kvaliteter som påverkar såväl tillväxten som välfärden i en kommun. Planeringen för att utveckla boendet är därför en viktig del i kommunens strategiska arbete. Den övergripande boendeplaneringen ska även omfatta goda boendemöjligheter för äldre, personer med handikapp samt ungdomar som vill flytta hemifrån Arbete med att ta fram Strategi för bostadsbyggande pågår. Oxelösunds kommuns bostadsstrategi utformas med Vision 2025 och med kommunens långsiktiga utvecklingsplan (ÖP) som grund. Bostadsstrategin kommer att remissbehandlas under hösten och vara färdig för antagande i början av Kommunstyrelseförvaltningen föreslår därför att motionen bifalls. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Motion Bostadsstrategi för Oxelösunds kommun Miljöpartiet de gröna. Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 139 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen bifalls. Dagens sammanträde Förslag Björn Johansson (MP) föreslår med instämmande av Patrik Renfors (V) och Catharina Fredriksson (S) bifall till Kommunstyrelsens förslag. Motionärerna

29 Sammanträdesprotokoll Blad 29 Kf 152 Dnr KS Motion om regler för friköp av kommunens arrendetomter Motionen avslås. Sammanfattning Motionärerna yrkar att villkor för friköp av kommunens arrendetomter ändras så att dagens arrendatorer erbjuds motsvarande förutsättningar för prissättning som vid försäljningar av arrendetomter på Lastudden etapp l och i skärgårdsområdet runt Alklubbarna år Kommunen erbjöd vid den tiden respektive arrendator att få köpa tomten för 80 % av marknadsvärdet. Alla som antog erbjudandet inom 12 månader erbjöds dessutom en rabatt om ytterligare 10 % och kunde därmed köpa tomten får 70 % av marknadsvärdet. Kommunen svarade för detaljplanläggning samt ansökte dessutom om och bekostade erforderlig fastighetsbildning. Erbjudandet var frivilligt och innebar att de arrendatorer som valde att inte friköpa sin arrendetomt fick fortsätta att arrendera. Samtidigt framhölls att arrendevillkoren i likhet med försäljningspriset fortlöpande skulle anpassas med hänsyn till den framtida marknadsprisutvecklingen. Oxelösunds kommun har svarat för detaljplaneläggning för de områden som nu är till försäljning inom Lastudden och V Femöre. Arrendatorer erbjuds köpa tomterna till marknadsvärderat pris i enlighet med kommunstyrelsens beslut Arrendatorerna bekostar fastighetsbildningen vid köp. De arrendatorer som väljer att fortsätta arrendera har den möjligheten. Villkors-ändring av arrendeavgiften ska genomföras vart femte år. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Motion Regler för friköp av kommunens arrendetomter Förslag Kommunstyrelsens föreslår följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås.

30 Sammanträdesprotokoll Blad 30 Kf 152 Dagens sammanträde Jäv Mayvor Lundberg (S) anmäler jäv och deltar inte i ärendets handläggning eller beslut. Förslag Björn Johansson (MP) föreslår bifall till motionen. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Kommunstyrelsens förslag mot Björn Johannsons (MP) förslag och finner att Kommunstyrelsen beslutar enligt Kommunstyrelsens förslag. Reservation Björn Johansson (MP) och Margareta friberg (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för Björn Johanssons (MP) förslag. Motionärerna (FK) Gunilla Marklund (FÅ)

31 Sammanträdesprotokoll Blad 31 Kf 153 Dnr KS Svar på medborgarförslag om ett särskilt boende för vuxna psykiskt funktionshindrade Medborgarförslaget avslås. Sammanfattning Kommunfullmäktige har mottagit ett medborgarförslag från Thor Sagfors om att inrätta ett särskilt boende för vuxna psykiskt funktionshindrade. Ärendet har remitterats till Vård- och omsorgsnämnden som inkommit med yttrande VON Vård- och omsorgsnämnden har gått igenom de olika för- och nackdelar som förlaget innebär och även tittat på ekonomi och alternativa lösningar. Vård- och omsorgsnämnden bedömer att underlaget för ett särskilt boende för vuxna psykiskt funktionshindrade inte finns då antalet som skulle kunna nyttja ett sådant är lågt. behovet inte är så stort och därför inte lyft det som ett prioriterat behov inför Mål och budget Idag finns inga möjligheter att finansiera förslaget inom egen budget och innebär i så fall att om ett sådant boende ska inrättas måste annan verksamhet läggas ned. Vård- och omsorgsnämnden visar i sitt underlag att det finns några avgörande faktorer till att avslå medborgarförslaget om inrättande av särskilt boende för vuxna med psykiskt funktionshinder. Varav frågan om underlag d v s hur många finns det som kan nyttja boendet och att det inte finns ekonomiskt utrymme idag om inte annan verksamhet läggs ned. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Medborgarförslag Vård- och omsorgsnämnden Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 145 följande beslut i kommunfullmäktige:

32 Sammanträdesprotokoll Blad 32 Förslagsställaren (FK) Charlotte Johansson (FK) Vård- och omsorgsnämnden (FK)

33 Sammanträdesprotokoll Blad 33 Kf 154 Dnr KS Redovisning av ej färdigberedda motioner och medborgarförslag Redovisningen godkänns. Sammanfattning ÄrendeNr Beskrivning KS Motion om lågenergihus på kommunal mark KS Motion om markanvisningstävling för Villabacken KS Motion ang naturvårdsåtgärder på Furöarkipelagen KS Motion om att skapa ett ungdomsråd i Oxelösunds kommun KS Motion om gång- och cykelväg mellan centrum och Gamla Oxelösund KS Motion om förskola i Backsippans lokaler i Nedre Frösäng KS Motion om dagbarnvårdare i Oxelösunds kommun KS Motion om gör Oxelösund till ledande vindkraftskommun KS Motion om regler för friköp av kommunens arrendetomter KS Motion: bostadsstrategi för Oxelösunds kommun KS Motion om etablering av vågkraftprojekt KS Motion om samdistribution av varor till olika kommunala verksamheter KS Motion om sommarstugor i Oxelösunds kommuns ägo KS Motion: ansökan om medel från "Skapande skola" KS Motion: Nyttja "Bamse och skräptjuven" i förskolan och på lågstadiet KS Motion om seniorboenden KS Motion om minivindkraftverk på kommunala fastigheter Motion om Trafiksäkerhetsåtgärder vid korsningen Baravägen och KS Silfverstjärnas väg KS Redovisning av ej färdigberedda motioner och medborgarförslag 2012 KS Motion om miljödiplomering av kommunens förskolor KS Motion om införande av Lagen om valfrihet (LOV) KS Motion om fler sopkorgar i Oxelösunds kommun

34 Sammanträdesprotokoll Blad 34 Kf 155 Dnr KS Delgivningar Redovisade delgivningar läggs till handlingarna. Delges: Revisorerna Revisionsrapport effektiv läkemedelsanvändning för äldre Kultur- och fritidsnämnden Beslut , 87 Svar på medborgarförslag om cykelbro/tunnel till Inskogen Dagens sammanträde Agneta Rönn, Revisionens ordförande föredrar revisionsrapporten.

35 Sammanträdesprotokoll Blad 35 Kf 156 Dnr KS Nämndeman i Nyköpings tingsrätt 1. Khalil Abradabe (S) väljs till ny nämndeman i Nyköpings tingsrätt. Sammanfattning Denise Svensson (S) befriades från sitt uppdrag som nämndeman i Nyköpings tingsrätt Som ny nämndeman nominerar (S) Khalil Abradabe. Vald Agnetha West

36 Sammanträdesprotokoll Blad 36 Kf 157 Dnr KS Ersättare i Vård- och omsorgsnämnden 1. Maria Holmström (M) befrias från sitt uppdrag som ersättare i Vård- och omsorgsnämnden. 2. Till ny ersättare väljs Urpo Koivula (M). Sammanfattning Maria Holmström (M) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Vård- och omsorgsnämnden. Till ny ersättare nominerar (M) Urpo Koivola. Vald/befriad Agnetha West

37 Sammanträdesprotokoll Blad 37 Kf 158 Dnr KS Ledamot och ersättare i Kultur- och fritidsnämnden 1. Charlotta Krusell (S) befrias från sitt uppdrag som ledamot i Kultur- och fritidsnämnden. 2. Maria Åhlfeldt (S) befrias från sitt uppdrag som ersättare i Kultur- och fritidsnämnden. Sammanfattning Charlotta Krusell (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i Kultur- och fritidsnämnden. Maria Åhlfeldt (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Kultur- och fritidsnämnden. Befriade Agnetha West

38 Sammanträdesprotokoll Blad 38 Kf 159 Dnr KS Ledamöter i kommunfullmäktige 1. Krister Johansson (S) befrias från sitt uppdrag som ledamot i Kommunfullmäktige. 2. Linda Hägglund (S) befrias från sitt uppdrag som ledamot i Kommunfullmäktige. Sammanfattning Krister Johansson (S) och Linda Hägglund (S) har avsagt sig sina uppdrag som ledamöter i Kommunfullmäktige. Agneta West Länsstyrelsen för omräkning

39 Sammanträdesprotokoll Blad 39 Kf 160 Dnr KS Ersättare i Kommunstyrelsen 1. Linda Hägglund (S) befrias från sitt uppdrag som ersättare i Kommunstyrelsen. Sammanfattning Linda Hägglund (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Kommunstyrelsen. Befriad Agnetha West

40 Sammanträdesprotokoll Blad 40 Kf 161 Dnr KS Ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 1. Krister Johansson (S) befrias från sitt uppdrag som ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Sammanfattning Krister Johansson (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Befriad Agnetha West

41 Sammanträdesprotokoll Blad 41 Kf 162 Dnr KS Information från nämnder och styrelser Dagens sammanträde Catharina Fredriksson (S), Britta Bergström (S), Inge Ståhlgren (S), Ann Svensson (S), Lotta Johnsson Fornarve (V), Sören Carlsson (S) och Birger Svensson (S), informerar från Kommunstyrelsen, Utbildningsnämnden, Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Vård- och omsorgsnämnden, Kultur- och fritidsnämnden, Oxelö Energi AB respektive Kustbostäder AB,

42 Sammanträdesprotokoll Blad 42 Kf 163 Dnr KS Frågor till kommunfullmäktige Dagens sammanträde Emil Carlsson (V) ställer följande fråga till Kultur- och fritidsnämndens ordförande. Hur går det med skate planen? Blir det någon slipning och fler hopp? Lotta Johnsson-Fornarve (V) besvarar frågan.

43 Sammanträdesprotokoll Blad 43 Kf 164 Dnr KS Motion om ekonomisk uppföljning till Kommunfullmäktige Motionen överlämnas till Kommunstyrelsen för beredning. Dagens sammanträde Kommunfullmäktige medger att Eva asthage (M) lämnar följande motion: En kommuns uppgift är att vara bra på att vara kommun, att ge service. Hur bra Oxelösund lyckas med detta mäts varje år på en rad olika sätt. Hur man än mäter, brukar Oxelösund komma ut i bottenskiktet bland Sveriges kommuner. Oxelösund är en fantastisk plats, men Oxelösunds kommun är helt enkelt inte bra på att vara kommun, på att ge service, på att ge valuta för skattebetalarnas pengar. Vi menar att huvudorsaken till att Oxelösunds kommun stadigt hamnar i bottenskiktet, är en fråga om styrning och ledning, och det börjar i det här rummet, i Kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen är Kommunfullmäktiges organ att driva verksamheten, och det åligger Kommunfullmäktige att följa KS skötsel av kommunen vad gäller - Resurs förbrukning (ekonomi) - Resultat ; leverans av service, kvalitet och mängd, -Åtgärder inom givna kostnads- och tidsramar. Kommunfullmäktiges presidium sätter agendan för våra sammanträden, och väljer, trots en rad uppmaningar, bort att ge fullmäktiges ledamöter fortlöpande information av verksamhetens ekonomiska utveckling. Den är ju är grunden för de beslut vi fattar. Presidiets svar på senaste uppmaningen var att: "Kommunfullmäktige får de/årsrapport och årsredovisning, och ska i övrigt lita på att KS sköter sin tillsynsplikt över nämnderna. "Att Kommunfullmäktige fattar beslut om att få ta del av delårsrapporter och bokslut, betyder inte att vi fattar beslut om att avstå från ytterligare rapportering. Det finns ett gammalt talesätt; Förtroende är bra, men kontroll är bättre. Ju osäkrare ekonomin är, ju tätare uppföljning krävs. Kommunfullmäktiges uppgift är att med olika politiska beslut ge KS i uppdrag att driva kommunen och att därefter utöva sin tillsynsplikt på KS. Väljer Kommunfullmäktiges presidium att avstå från att följa ekonomin är det att abdikera från sitt uppdrag, att lämna KS i sticket utan det stöd som redovisning av läget innebär. Vi yrkar på nytt att Kommunfullmäktiges presidium fortlöpande som första punkt på agendan på Kommunfullmäktiges möten från KS begär en redovisning av kommunens aktuella ekonomiska läge. Ett avslag på denna motion tolkar vi som att KFs presidium uppfattar sig som KS organ, inte tvärtom. Här börjar styrnings- och ledningsproblem i kommunen.

44 Omröstningsbilaga Kommunfullmäktige Votering Votering Ledamot Ja Nej Avstår Ja Nej Avstår Luiza Kaminska (M) X X Birger Svensson Britta Bergström Dag Bergentoft Inge Ståhlgren Patrik Renfors Catharina Fredriksson Jan Widegren Sören Carlsson Björn Johansson Solweig Eriksson-Kurg Berit Karlsson Lina Erixon Lotta Johnsson Fornarve Bror Sterner Ingemar urborn Ann Svensson Eva Asthage Margareta Friberg Emil Carlsson Sten Nordlander Klas Lundbergh Lennart Samuelsson Bo Jender Linda Hägglund Ann-Sofie Nygren Patrik Holm Siw Sjöholm Johansson Ingela Wahlstam Mayvor Lundberg Summa (S) X X (S) X X (M) X X (S) X X (V) X X (S) X X (M) X X (S) X X (MP) X X (FP) X X (S) X X (M) X X (V) X X (S) X X (M) X X (S) X X (M) X X (MP) X X (V) X X (M) X X (FP) X X (S) X X (M) X X (S) X X (S) X X (M) X X (C) X X (V) X X (S) X X

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 16.30-17.40 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Ann Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 8.30-11.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) 197-200 Inge Ståhlgren (S) Leif Thor (M) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.25 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Christina Cronstedt (M) Birger Svensson (S) Håkan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.35 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.15 Beslutande Ann-Sophie Nygren (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska, ordförande (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Kommunstyrelsen Jan Widegren Solweig Ericsson-Kurg (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Kommunstyrelsen Jan Widegren Solweig Ericsson-Kurg (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.30-16.25 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Pettersson (S) Mårthen Backman (M) Patrik Renfors (V) Inge Ståhlgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Eventsalen, Koordinaten kl

Eventsalen, Koordinaten kl Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten kl.18.00-22.30 Beslutande Mayvor Lundberg ej 47 (S) Leif Thor ej 47 (M) Luiza Kaminska ordf 47 (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage 1(6) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.15 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.00 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (36) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.00 Beslutande Mayvor Lundberg 123-142 (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska ordf 118- (M) Eva Asthage (M) 122 Ann-Sophie Nygren

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Berit Karlsson (S) Calinge Lindberg (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.20 Beslutande Klas-Gunnar Appel (S) Bror Sterner (S) Kicki Orha (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.50 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska 165-180 (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Kommunfullmäktige

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Kommunfullmäktige Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.30-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Ingemar Urborn (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu 1(17) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP) Dag Bergentoft (M) Sinikka

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Koordinaten, rum stora mötet kl. 13.15 Beslutande Catharina Fredriksson Britta Bergström Patrik Renfors (V) Bror Sterner Inge Ståhlgren Björn Johansson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.40 Beslutande Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Berit Karlsson Birgitta Luoto Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2012-08-21

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2012-08-21 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.05 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Ferry Hagi (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Plats och tid Rådsalen, Cupan kl 18.00-21.15 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Katarina Jakobsson (m) Jan Widegren (m) Bjarne Westerlund (s) Birger Svensson (s) Luiza Kaminska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Eventsalen, Koordinaten

Eventsalen, Koordinaten Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Håkan Gustafsson (V) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP)

Läs mer

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Jan Emtenäs (MP) Clas-Göran Borrman (S) Mikael Sporgelin (S) Lars Fornarve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.05 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.00 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (7) Sammanträdesdatum Plats och tid rum 293, Kommunhuset kl 13.15-13.17 Beslutande Birgitta Luoto Ägarombud Övriga deltagare Benita Vikström Styrelsens ordförande Agneta Rönn

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.20 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.20 Beslutande Sören Carlsson (s) Jan T. Staszewski (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft,

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft, Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid rum 293 Kommunhuset kl 13.15-16.30 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Catharina Fredriksson (S) Inge Ståhlgren (S) Sten Nordlander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 16.20-16.45 Beslutande Britta Bergström Linus Fogel Patrik Renfors (V) Inge Ståhlgren Bror Sterner Björn Johansson (MP) Dag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Kommunfullmäktige (M) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Kommunfullmäktige (M) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-22.05 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 Kommunhuset kl 14.40-16.55 Beslutande Benita Vikström (s) Agneta Rönn (m) Sören Carlsson (s) Catharina Fredriksson (s) Inge Ståhlgren (s) Bo Jender

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293, 13.35-18.15 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Birger Svensson (S) Inge Ståhlgren (S) Bo Jender (M) Solweig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Mats Ericsson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Mats Ericsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige 2008-12-17 Plats och tid Rådsalen, Cupan, kl 18.00 22.10 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Håkan Gustafsson (v) Sten Nordlander (m) Jan Widegren (m) Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 14.00-16.45 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.20 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu 1(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-20.30 Beslutande Linda Hägglund (S) Stefan Bergman (SD) Christer Offerman (M) Regina Fröberg (FP) Martin Bergström (S)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.50 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Claes-Göran Borrman (S) Ingemar Urborn (M) Pär Mathiasson (S) Klas-Gunnar

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-04-06 1(15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-04-06 1(15) Styrelsen 2005-04-06 1(15) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, klockan 15 25-16 30 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Britt-Marie Kärngren (s) Torbritt Bökman (m) Hans Trovik (fp) Sören Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Inge Ståhlgren Berit Karlsson Jan Widegren Calinge Lindberg Birgitta Luoto Daniel Johansson (V) Åke Rigolet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-20.40 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27 Blad1(11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.25-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage, 27-34 (M) Lena Fornstedt, 26 (S) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden Anita Rydberg (C) 67 Klas-Gunnar Appel (S) BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden Anita Rydberg (C) 67 Klas-Gunnar Appel (S) BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00-16.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Claes-Göran Borrman (S) 65-66, 68-79 Ingemar Urborn (M) Tero Ruohonen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-16.35 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved Sammanträdesdatum 1(6) Plats och sammanträdestid Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl 17.30. Beslutare Se sida 2 Övriga deltagare Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.35 15.30 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Ferry Hagi (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.10-13.55 Beslutande Ann Svensson (S) Björn Wintler (L) Håkan Carlsson (S) Birgitta Luoto (S) Ingela Wahlstam (V) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden Lena Fornstedt Birgitta Luoto Hans Hedström Björn Wintler Ina Holmström BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden Lena Fornstedt Birgitta Luoto Hans Hedström Björn Wintler Ina Holmström BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden 2014-08-14 Plats och tid Kommunhuset rum 292 kl 16.00-17.00 Beslutande Ann Svensson (S) Birgitta Gustafsson (M) Lena Fornstedt (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.25 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Ulf Mélen Kajsa Persson

Ulf Mélen Kajsa Persson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (21) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten kl 18:00-20:28 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Klas Lundbergh 113-122 (FP) Linda Hägglund (S) Bror Sterner (S) Christer Offerman (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kultur- och fritidsnämnden Regina Fröberg Pär Mathiasson. Pia Westlin Administrativ handläggare 20 BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kultur- och fritidsnämnden Regina Fröberg Pär Mathiasson. Pia Westlin Administrativ handläggare 20 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 08.00-11.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum (S) Ingemar Urborn (M) Bernt Johansson (S) Alice Nordlander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1. Kommunfullmäktige 2009-04-01

Sammanträdesprotokoll Blad 1. Kommunfullmäktige 2009-04-01 Sammanträdesprotokoll Blad 1 Plats och tid Rådsalen, Cupan, kl 18.00-21.35 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Jan Widegren (M) Sten Nordlander (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birger Svensson (S) Torbritt Bökman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.20 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Sten Nordlander (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige 2011-12-14 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 176-201. Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige 2011-12-14 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 176-201. Susanna Shaibu Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-22.15 Beslutande Mayvor Lundberg ej 183 (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska ordf. 183 (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage (M) Nina Wikström Tiala (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lena

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Sammanträdesdatum Blad 1 (26) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Mayvor Lundberg (s) Senja Peltonen (v) Kerstin Eriksson (s) Berit Karlsson (s) Agnetha Bertheau (v) Bror Sterner

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50

Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50 Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50 Mayvor Lundberg (s) Lennart Samuelsson (s) Berit Karlsson (s) Thom Eichhorn (s) Luiza Kaminska (m) Ingrid

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2016 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl. 13.15-13.20 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Catharina Fredriksson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-04-21. Peter Karlsson Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-04-21. Peter Karlsson Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage 1(19) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Peter Karlsson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars Pettersson

Läs mer