Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Kommunfullmäktige (M) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Kommunfullmäktige (M) BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu."

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (35) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP) Dag Bergentoft (M) Emil Carlsson 35 (V) Britta Bergström (S) Christer Offerman (M) Patrik Renfors (V) Klas Lundbergh (FP) Inge Ståhlgren (S) Ann Svensson (S) Jan Widegren (M) Ulf Melén (M) Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Gunnar Söderberg (MP) Sinikka Famme (V) Solweig Eriksson-Kurg (FP) Patrick Holm (M) Sören Carlsson (S) Siv Sjöholm Johansson (C) Lina Erixon (M) Ingela Wahlstam (V) Lotta Johnsson Fornarve (V) Solveig Lindblom (S) Ann-Sophie Nygren (S) Berit Karlsson (S) Leif Thor (M) Ingemar Urborn (M) Christina Cronstedt (M) Ej tjänstgörande ersättare Lennart Samuelsson (S) Birgitta Louto (S) Klas-Gunnar Appel (S) Ingemar Urborn (M) Christina Cronstedt (M) Sinikka Famme 35 (V) Björn Wintler (FP) Bo Höglander (C) Anita Rydberg (C) Underskrifter Sekreterare Susanna Shaibu Paragrafer Ordförande Justerande Mayvor Lundberg. Mattias Jensen Pettersson. Dag Bergentoft BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslagsuppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Datum för anslagsnedtagande Underskrift Susanna Shaibu

2 Sammanträdesprotokoll Blad 2 Ärenden 35 Val av justeringsledamöter 36 Medborgarförslag om övergångställe över Femörevägen 37 Medborgarförslag om gång- och cykelvägen från korsningen Femörevägen- Motorbåtsvägen till korsningen Femörevägen- Alskärsvägen 38 Medborgarförslag om att inrättta en tjänst som hörselinstruktör 39 Medborgarförslag om informationsskylt 40 Medborgarförslag om att sätta upp ett rött H på skylten vid huvudentrén till kommunhuset 41 Medborgarförslag om övervakningskameror 42 Medborgarförslag om uppsnyggning av området runt kyrkbacken 43 Tema: Greppet om framtiden - Nuläge Oxelösund, nyckeltal och jämförelser 44 Granskning av revisorernas räkenskaper och förvaltning Beviljande av ansvarsfrihet för kommunens verksamheter Årsredovisning Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt SOL och LSS 48 Årsredovisning och ansvarsfrihet för Nyköpings-Oxelösunds vattenverksförbund Revidering av riktlinjer samt redovisning av kommunens styrdokument 50 Reviderade felparkeringsavgifter 51 Miljöanpassad belysning till konstgräsplanen 52 Överföring av budgeterade medel från Överförmyndarnämnden till Kommunstyrelsen 53 Svar på medborgarförslag om lekplats/ liten lekpark i Inskogen 54 Svar på motion: ansökan om medel från "Skapande skola" 55 Svar på motion om att införa sociala insatsgruppper i Oxelösund 56 Svar på motion: konkurrensutsätt arbetsförmedlingen 57 Ersättare i Vård- och omsorgsnämnden 58 Ersättare i Kustbostäder AB 59 1:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden 60 Ledamot i Kommunfullmäktige 61 Delgivningar 62 Information från nämnder och styrelser 63 Frågor till kommunfullmäktige

3 Sammanträdesprotokoll Blad 3 Kf 35 Dnr KS Val av justeringsledamöter Dagens sammanträde Mattias Jensen Pettersson (S) och Dag Bergentoft (M) väljs att justera dagens protokoll.

4 Sammanträdesprotokoll Blad 4 Kf 36 Dnr KS Medborgarförslag om övergångställe över Femörevägen Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: Gör ett övergångsställe över Femörevägen vid korsningen Femörevägen- StenviksvägenFemöresundsvägen. Detta skulle höja trafiksäkerheten för de gångare och cyklister som rör sig mellan stenvik och färgeläget. Förslaget är lämnat av Björn Lundström. _ Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

5 Sammanträdesprotokoll Blad 5 Kf 37 Dnr KS Medborgarförslag om gång- och cykelvägen från korsningen Femörevägen- Motorbåtsvägen till korsningen Femörevägen- Alskärsvägen Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: Mitt förslag är att förlänga gång/cykelvägen från korsningen Femörevägen - Motorbåtsvägen tillkorsningen Femörevägen-Aiskärsvägen. Detta skulle höja trafiksäkerheten när gång och cykeltrafikanter ska ta sig till och från Femöre pga att det inte finns någon vägren på östra sidan av vägen på nämnda sträcka. Förslaget är lämnat av Björn Lundström. _ Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

6 Sammanträdesprotokoll Blad 6 Kf 38 Dnr KS Medborgarförslag om att inrättta en tjänst som hörselinstruktör Medborgarförslaget överlämnas till Vård- och omsorgssnämnden för besvarande. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: Förslag: Oxelösunds kommun skall inrätta en tjänst som hörselinstruktör. Allt fler människor lider idag av nedsatt hörsel, en åkomma som ofta naturligt följer med stigande ålder men som också kan vara resultatet av en bullrig arbetsmiljö under tidigare arbetsliv och som debuterar med stigande ålder. Att lida av att hörseln, ett av de fem sinnena, fortlöpande försämras leder ofta till isolering, socialt utanförskap och resignation. Demenssjuka som ju är beroende av stimulans i olika former blir ofta sämre och livskvaliten avtar med minskad förmåga att höra. Dagens hörselhjälpmedel är dessutom ofta tekniskt komplexa och inte alltid så lätta att hantera och rengöra för en äldre människa. l Oxelösund finns idag lågt räknat ett tusental människor med hörselnedsättning och ett okänt antal som ännu inte upptäckt att de har en hörselskada. En kompetent och utbildad hörselinstruktör inom den kommunala omsorgen kan inte bara hjälpa människor att dra nytta av sina hjälpmedel utan också utbilda och engagera personal inom omsorgen i frågor om hörselnedsättning, rådgivning om hjälpmedel och skötsel av dessa. För att inte nämna möjligheten och kompetensen att när så behövs slussa den behövande till rätt instans i vårdapparaten. Nämnas bör att minst ett femtiotal kommuner redan har hörselinstruktörer, varav ett antal samtidigt är verksamma som syninstruktörer. Det bör också framhållas att inrättandet av en tjänst som hörselinstruktör inte nödvändigtvis behöver medföra någon nyanställning inom kommunen. En engagerad medarbetare med vana vid vård och omsorg samt intresse för hörselfrågor, skulle kunna utgöra en god kandidat för utbildningen som idag tar ca sex veckor. Förslaget är lämnat av Hans Trovik. _ Vård- och omsorgsnämnden (FÅ)

7 Sammanträdesprotokoll Blad 7 Kf 39 Dnr KS Medborgarförslag om informationsskylt Medborgarförslaget överlämnas till Kommunstyrelsen för handläggning. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: Vi försöker varje år få hit båtturister men talar inte om för dom vad som finns att hitta i centrum. Mitt förslag är att det sätts upp en skylt vid "tufftuff-tåget" i gästhamn som talar om vilka affärer, restauranger, cafeer mm. det finns i centrum, detta är att vara företagarvänlig och turistvänlig. Förslaget är lämnat av Lasse Kultala.

8 Sammanträdesprotokoll Blad 8 Kf 40 Dnr KS Medborgarförslag om att sätta upp ett rött H på skylten vid huvudentrén till kommunhuset Medborgarförslaget överlämnas till Kommunstyrelsen för besvarande. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: 15/ Läser i Södermanlands Nyheter ser bilden på sidan 28. HUVUDENTRÈ. Finns det ingen som betraktat texten? Något är fel.då bokstaven H inte framträder tydligt. Är legeringsmaterialet av samma % som övriga bokstäver. Är bokstaven H upp och ner så lysternyansen blivit fel. (tips allt material sammet-tyg/träådringen/plåtskiftar osv) Förslag: Ta bort H spara det får ej kastas! Och gör ett rött H. (Blir det medborgarprotester, fixa då till H rätt synbart Förslaget är lämnat av Inger Andersson. Kommunstyrelsen (FÅ)

9 Sammanträdesprotokoll Blad 9 Kf 41 Dnr KS Medborgarförslag om övervakningskameror Medborgarförslaget överlämnas till Kommunstyrelsen för handläggning. Under det senaste året har vi haft väskryckningar, misshandel, en mängd inbrott och skadegörelse samt narkotikaförsäljning i centrum, för att göra centrum tryggare så föreslår jag att ett antal övervakningskameror sätts upp så att polisen kan identifiera och lagföra brottslingarna. Integritetsstörningen som vanliga medborgare kan känna väger aldrig så tungt som att bli utsatt för ett brott och ingen blir straffad. Detta får naturligtvis även en brottsförebyggande verkan och ökar tryggheten hos medborgare och företagare. Antalet brott minskar, och därmed både personliga tragedier och kostnaden för handläggning och utredning av desamma. Införandet av övervakningskameror i Stockholms tunnelbana reducerade antalet brott med 20 procent, huvudsakligen var det ficktjuveri, rån och drogrelaterade incidenter som minskade. l Oxelösund skulle detta få större verkan då alla snabbt kommer att känna till det. Polisen ska endast få titta i inspelningen när ett brott begåtts och inspelningen sparas i två dygn. Även om detta ses som en polisiär fråga så kan kommunen trycka på. Det har blivit lättnader i denna fråga hos länsstyrelsen dom sista åren. Kommunstyrelsen (FÅ)

10 Sammanträdesprotokoll Blad 10 Kf 42 Dnr KS Medborgarförslag om uppsnyggning av området runt kyrkbacken Medborgarförslaget överlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för besvarande. Kommunfullmäktige medger att följande medborgarförslag lämnas in: Oavsett om kyrkbacken sorterar under kyrkan eller kommunen, vill jag föreslå att området snyggas till och att framför allt trappan görs gångbar både för äldre och yngre. Oxelösund har gjort bra och uppskattade arbeten i hamnen. Kyrkbacken är eftersatt och med Vitsippan som granne kan man tänka sig att fler hittar upp som vill njuta av den vackra utsikten. Det är då angeläget med framkomlighet i trappan, som varken vinter- eller sommarunderhålles. Förslaget är lämnat av Kerstin Ryd-Mauermann. _ Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ)

11 Sammanträdesprotokoll Blad 11 Kf 43 Dnr KS Tema: Greppet om framtiden Dagens sammanträde Kommunfullmäktige får information och diskuterar nuläget i Oxelösund med nyckeltal och jämförelser.

12 Sammanträdesprotokoll Blad 12 Kf 44 Dnr KS Granskning av revisorernas räkenskaper och förvaltning 2012 De förtroendevalda revisorernas räkenskaper och förvaltning för 2012 godkänns. Kommunfullmäktiges presidium har genomfört granskning av de förtroendevalda revisorernas räkenskaper och förvaltning för verksamhetsåret Presidiets granskning har genomförts utan anmärkning. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - granskning av revisorernas räkenskaper Förslag Kommunfullmäktiges presidium föreslår följande beslut i kommunfullmäktige: De förtroendevalda revisorernas räkenskaper och förvaltning för 2012 godkänns. Revisorerna

13 Sammanträdesprotokoll Blad 13 Kf 45 Dnr KS Beviljande av ansvarsfrihet för kommunens verksamheter Ansvarsfrihet beviljas för ledamöter i styrelse och nämnder. 2. Anmärkning riktas mot Utbildningsnämnden. 3. Beslutet motiveras med hänvisning till revisionsberättelsen. 4. Kommunstyrelsen för fullmäktige redovisar hur de metodiskt fullgör sin uppsiktsplikt över nämnder, styrelser, beredningar, kommunalförbund, stiftelser, etc. Kommunfullmäktige ska besluta om ansvarsfrihet ska beviljas eller vägras för kommunens nämnder och styrelser Kommunens revisorer, har granskat den verksamhet som under 2012 bedrivits i styrelsen och nämnderna. Revisorerna riktar anmärkning mot Utbildningsnämnden för bristande måluppfyllelse och att nämnden inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att uppnå beslutade kunskapsmål. Revisorerna tillstyrker vidare att fullmäktige beviljar ledamöterna i styrelse och nämnder ansvarsfrihet. Enligt Kommunfullmäktiges arbetsordning så är det ordföranden i samråd med vice ordförandena (presidiet) som bereder frågor och ärenden om ansvarsfrihet och anmärkning. Presidiet har begärt en förklaring från Utbildningsnämnden med anledning av anmärkningen som revisorerna riktar mot nämnden. l svaret påpekar Utbildningsnämnden att man under året vidtagit en rad åtgärder för att uppnå målet bland annat genom olika samarbeten med Vård- och omsorgsnämnden och Specialpedagogiska skolmyndigheten. Planerade åtgärder för att uppfylla målet är bland annat att utbildningschefen har, tillsammans med färskolechefer och rektorer, påbörjat en process för att utveckla utbildningsverksamhetens systematiska kvalitetsarbete på alla nivåer. För att åtgärder i fortsättningen ska kunna utläsas ur nämndens handlingar kommer anteckningar från presidieträtfar och utbildningschefen att delges nämnden skriftligt. Kommunfullmäktiges presidie har tagit del av nämndens förklaring. Presidiet har förstått att mycket arbete har gjorts för att förbättra måluppfyllelsen. Dock borde arbetet till större del ha förankrats och beslutats av nämnden som helhet eftersom det är nämndens mål som avses. Beslutsunderlag Förklaring från Utbildningsnämnden Revisionsberättelse 2012 Granskning av årsredovisning 2012

14 Sammanträdesprotokoll Blad 14 Kf 45 Förslag Kommunfullmäktiges presidium föreslår följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Ansvarsfrihet beviljas för ledamöter i styrelse och nämnder. 2. Anmärkning riktas mot Utbildningsnämnden. 3. Beslutet motiveras med hänvisning till revisionsberättelsen. Dagens sammanträde Förslag 1. Christer Offerman (M) föreslår följande tillägg: Kommunstyrelsen för fullmäktige redovisar hur de metodiskt fullgör sin uppsiktsplikt över nämnder, styrelser, beredningar, kommunalförbund, stiftelser, etc. Dag Bergentoft (M) instämmer. 2. Solweig Ericsson-Kurg (FP) föreslår bifall till presidiets förslag. Beslutsgång 1. Ordföranden frågar om presidiets förslag och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt förslaget. 2. Ordföranden frågar om Christer Offermans (M) tilläggsförslag 1 och finner att Kommunfullmäktige bifaller förslaget. Alla nämnder

15 Sammanträdesprotokoll Blad 15 Kf 46 Dnr KS Årsredovisning Årsredovisningen för 2012 fastställs 6. Medel för ej färdigställda investeringar från 2012 omfattande tkr överförs i form av tilläggsbudget till investeringsutrymmet Tilläggsbudgeten fördelas enligt följande: Kommunstyrelsen, tkr Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, tkr Kultur- och fritidsnämnden, 353 tkr Utbildningsnämnden, 221 tkr Vård- och omsorgsnämnden, tkr 3. Avrapporteringen av budgeterade särskilda satsningar under 2012 godkänns Årsredovisning för 2012 för Oxelösunds kommunkoncern har upprättats. Kommunens resultat uppgår till 11,3 miljoner kr (mkr). Efter eliminerande av reavinster, avsättningar till planerade projekt och delvis återställande av tidigare års underskott så är resultatet enligt lagen om god ekonomisk hushållning 0,1 mkr. Nämndernas budgetutfall har förbättrats jämfört med föregående år men är fortfarande negativt, - 2,8 mkr (-18,2 mkr). Under 2012 erhöll kommunen en engångsintäkt på 8,2 mkr avseende återbetalda premier från försäkringsbolaget AFA. När det gäller måluppfyllelsen så hänvisas till årsredovisningen avseende nämndernas arbete. Kommunfullmäktige angav fem kommunmål vilka följts upp i årsredovisningen. Dessa är Trygg och säker uppväxt God folkhälsa Trygg och värdig ålderdom Attraktiv bostadsort Hållbar utveckling I samband med beslut om årsredovisningen ska kommunfullmäktige också ta ställning till de äskanden om tilläggsbudgetering av investeringar från 2012 till 2013 som nämnderna föreslår föra över till investeringsutrymmet 2013.

16 Sammanträdesprotokoll Blad 16 Kf 46 Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - Årsredovisning Årsredovisning 2012 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 30 följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Årsredovisningen för 2012 fastställs 2. Medel för ej färdigställda investeringar från 2012 omfattande tkr överförs i form av tilläggsbudget till investeringsutrymmet Tilläggsbudgeten fördelas enligt följande: Kommunstyrelsen, tkr Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, tkr Kultur- och fritidsnämnden, 353 tkr Utbildningsnämnden, 221 tkr Vård- och omsorgsnämnden, tkr 3. Avrapporteringen av budgeterade särskilda satsningar under 2012 godkänns. Dagens sammanträde Förslag Catharina Fedriksson (S) föreslår bifall till Kommunstyrelsens förslag. Patrik Renfors (V), Britta Bergström (S), Dag Bergentoft (M) och Solweig Ericsson-Kurg (FP) instämmer. Ekonomikontoret (FK) Magnus Pettersson (FK) Karin Lönn (FK) Lisa Sollenborn (FK)

17 Sammanträdesprotokoll Blad 17 Kf 47 Dnr KS Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt SoL och LSS 2012 Rapporten godkänns. Kommunerna har skyldighet att till socialstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige rapportera in gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Motsvarande rapporteringsskyldighet gäller även beslut som inte verkställts på nytt inom tre månader efter det att verkställigheten avbrutits. Rapportering ska ske en gång per kvartal. Socialstyrelsen har möjlighet att hos förvaltningsrätten ansöka om att en kommun, som inte verkställt ett gynnande beslut, ska åläggas en särskild avgift, så kallad sanktionsavgift Vård- och omsorgsnämnden rapporterar per 31 december 2012, i tillägg till tidigare rapport: Sol: - 7 gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. - 1 avbrott i verkställighet, som inte åter verkställts inom 3 månader. - 2 avslut utan verkställighet. LSS: - 1 ärende som verkställts. Beslutsunderlag Protokollsutdrag Von Rapportering ej verkställda beslut kvarta 4 enl SoL och LSS Protokollsutdrag Von 28 - Tilläggsrapportering ej verkställda beslut kvartal 4 enl SoL och LSS

18 Sammanträdesprotokoll Blad 18 Kf 48 Dnr KS Årsredovisning och ansvarsfrihet för Nyköpings-Oxelösunds vattenverksförbund Förbundsdirektionen och de enskilda ledamöterna beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Årsredovisning för Nyköping/Oxelösunds vattenverksförbund 2012 godkänns. Nyköping/Oxelösunds vattenverksförbund har lämnat årsredovisning och revisionsberättelse för Öhrlings pricewaterhouse har, på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna, granskat Vattenverksförbundets årsredovisning och ansvarsutövande. Revisorerna har inte funnit anledning till anmärkning och tillstyrker att förbundets direktion och de enskilda ledamöterna beviljas ansvarsfrihet. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - årsredovisning och ansvarsfrihet för Nyköpings- Oxelösunds vatttenverksförbund Granskning av årsredovisning 2012 Nyköpings Oxelösunds vattenverksförbund.pdf Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 62 följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Förbundsdirektionen och de enskilda ledamöterna beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Årsredovisning för Nyköping/Oxelösunds vattenverksförbund 2012 godkänns Nyköping/Oxelösunds vattenverksförbund

19 Sammanträdesprotokoll Blad 19 Kf 49 Dnr KS Revidering av riktlinjer samt redovisning av kommunens styrdokument 1. Förslag till reviderade riktlinjer för kommunens styrdokument antas. 2. Nämnderna får ett år på sig att anpassa sina styrdokument i enlighet med riktlinjerna och redovisa uppdraget till Kommunstyrelsen inom ett år. 3. Redovisningen av aktuella styrdokument godkänns. Kommunfullmäktige antog i februari 2012 riktlinjer för kommunens styrdokument. I samband med beslutet fick kommunens nämnder i uppdrag att inventera sina styrdokument samt att anpassa dessa utifrån antagna riktlinjer. Kommunstyrelsen fick i uppdrag att samordna uppdraget samt att en gång per år redovisa aktuella styrdokument till kommunfullmäktige. Kommunstyrelseförvaltningen har samordnat en inventering av kommunens styrdokument och upprättat en förteckning över dessa. Under inventeringen framkom att kommunen förfogar över fler styrdokument än förväntat. Det framkom också att många dokument är av inte ryms inom, eller kan anpassas, till de definitioner som riktlinjerna anger. Kommunstyrelseförvaltningen har därför föreslagit en revidering av riktlinjerna. Förvaltningen har också föreslagit att uppdraget om anpassning av styrdokument ska omformuleras så att nämnderna ges tidsmässiga och arbetsmässiga förutsättningar att genomföra uppdraget. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i januari Styrelsen beslutade att återremittera ärendet för komplettering av dokument som saknas i förteckningen samt för att ta bort rubriken Rutiner ur riktlinjerna eftersom dessa inte är styrande. Efter kommunstyrelsen återremiss har kommunstyrelseförvaltningen genomfört en kompletterande inventering av kommunens styrdokument. Inventeringen har resulterat i att ytterligare några styrdokument har kunnat förtecknas. Kommunstyrelseförvaltningen har också upprättat ett förslag till reviderade riktlinjer. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse , Styrdokument Reviderade Riktlinjer för styrdokument.pdf

20 Sammanträdesprotokoll Blad 20 Kf 49 Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 64 följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Förslag till reviderade riktlinjer för kommunens styrdokument antas. 2. Nämnderna får ett år på sig att anpassa sina styrdokument i enlighet med riktlinjerna och redovisa uppdraget till Kommunstyrelsen inom ett år. 3. Redovisningen av aktuella styrdokument godkänns. Kommunens nämnder (FÅ) Niklas Thelin (FÅ)

21 Sammanträdesprotokoll Blad 21 Kf 50 Dnr KS Reviderade felparkeringsavgifter 1. Avgiften för felparkering höjs till 400 kr 2. En ny avgift på 800 kr införs för felparkering på parkeringsplatser för rörelsehindrade Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden föreslår Kommunfullmäktige att höja avgiften för felparkering till 400 kr samt att införa en avgift på 800 kr för felparkering på parkeringsplatser för rörelsehindrade. Frågan har beretts av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstyrelseförvaltningen stöder förslaget och har i övrigt inget att tillägga till ärendet. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, P-avgift Protokollsutdrag Msn Revidering av felparkeringsavgifter Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 66 följande beslut i kommunfullmäktige: 1. Avgiften för felparkering höjs till 400 kr 2. En ny avgift på 800 kr införs för felparkering på parkeringsplatser för rörelsehindrade Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FÅ) Niklas Thelin (FK)

22 Sammanträdesprotokoll Blad 22 Kf 51 Dnr KS Miljöanpassad belysning till konstgräsplanen Avsluta investering miljöanpassad belysning på Ramdalens idrottsplats på 200 tkr Kommunfullmäktige har beslutat att avsätta 200 tkr till miljöanpassad belysning på konstgräsplan Ramdalens idrottsplats. Offerterna och den information som har tagits fram av Kultur- och Fritidsförvaltningen visar på att någon ekonomisk besparing inte kommer att ske samt att armatur för denna typ av belysning med ledfunktion inte finns idag. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 67 följande beslut i kommunfullmäktige: Avsluta investering miljöanpassad belysning på Ramdalens idrottsplats på 200 tkr Kultur- och fritidsnämnden (FK) Redovisningschef (FÅ)

23 Sammanträdesprotokoll Blad 23 Kf 52 Dnr KS Överföring av budgeterade medel från Överförmyndarnämnden till Kommunstyrelsen 148 tkr förs över från Överförmyndarnämnden till Kommunstyrelse i budget Oxelösunds kommun har tillsamnmans med Nyköpings kommun en gemensam överförmyndarnämnd. Oxelösunds kommuns budgetprocess ligger tidigare än Nyköpings kommun vilket har lett till en överbudgetering i 2013 års budget med 148 tkr. Inför 2014 års budgetprocess har samverkan setts över och åtgärder vidtagits för att budgeten ska bli rätt. Överförmyndarnämnden beslutar om ett förslag till budget i april månad och samverkar om budgeten med Kommunstyrelsen. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår att de 148 tkr extra som finns i budgeten för 2013 förs över till Kommunstyrelsen för att hjälpa till att hantera den minskade budgetramen Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - Överföring av budgeterade medel från Överförmyndarnämnden till Kommunstyrelsen Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 68 följande beslut i kommunfullmäktige: 148 tkr förs över från Överförmyndarnämnden till Kommunstyrelse i budget Ekonomienheten (FÅ)

24 Sammanträdesprotokoll Blad 24 Kf 53 Dnr KS Svar på medborgarförslag om lekplats/ liten lekpark i Inskogen Ärendet återremitteras för att se över andra lösningar. Ellinor Andersson lämnade till kommunfullmäktiges sammanträde ett medborgarförslag om att inrätta en lekplats eller liten lekpark i Inskogen. Förslagsställaren hänvisar till att det finns ett stort antal barnfamiljer i området och att det idag saknas en naturlig samlingsplats för barnfamiljer i närområdet. Närmsta lekplatser är idag Stjärnholm eller Peterslundsområdet, 1-1,6 km bort. För att komma dit måste vältrafikerad bilväg och/eller järnväg korsas. Kommunfullmäktige avslog ett medborgarförslag med samma innehåll. Motiveringen till att avslå medborgarförslaget 2011 var kommunens inriktning att prioritera insatserna till de tre kommunala lekplatserna vid Dalgången, Läget och Frösäng och de ekonomiska förutsättningarna för att ändra denna inriktning. Sedan dess har inget nytt framkommit som påverkar kommunens tidigare ställningstagande. Kommunen förvaltar de tre nämnda lekplatserna samt lekplatser på skolor och förskolor. Övriga befintliga lekplatser har uppförts av och/eller förvaltas av bostadsrättsföreningar, samfälligheter etcetera. Medborgarförslaget föreslås därför avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - Svar på medborgarförslag om att anlägga lekplats i Inskogen (efter återremiss) Medborgarförslag om lekplats/ liten lekpark i Inskogen Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 69 följande beslut i kommunfullmäktige: Medborgarförslaget avslås. Dagens sammanträde Förslag 1. Klas Lundbergs (FP) föreslår återremiss för att se över andra lösningar. Dag Bergentoft (M) instämmer. 2. Inge Ståhlgren (S) föreslår avslag till Klas Lundbergs (FP) förslag. 3. Inge Ståhlgren (S) föreslår bifall till Kommunstyrelsens förslag.

25 Sammanträdesprotokoll Blad 25 Kf 53 Beslutsgång Ordföranden frågar om ärendet kan avgöras idag och finner att det kan göra det. Omröstning Omröstning begärs. Kommunfullmäktige godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för att ärendet ska avgöras idag. Nej-röst för återremiss. Med 16 ja röster och 14 nej röster beslutar Kommunfullmäktige att ärendet återremitteras Omröstningsbilaga. Förslagställaren (FK) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (FK)

26 Sammanträdesprotokoll Blad 26 Kf 54 Dnr KS Svar på motion om ansökan om medel från "Skapande skola" Motionen anses bifallen. Gunnar Söderberg (MP) lämnade till kommunfullmäktiges sammanträde en motion om att Oxelösunds kommun bör ansöka om medel från skapande skola. Motionären menar att det finns stora utvecklingsbehov vad gäller kultur för barn och unga i kommunen. Regeringens satsning skapande skola innebär att medel kan sökas för att utveckla kulturprojekt. Ökad samverkan med kulturlivet och att långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolans arbete ska bidra till att nå kunskapsmålen i högre grad. Kommunen har under februari 2013 genom utbildningsförvaltningens försorg ansökt om bidrag från Kulturrådet för skapande skola. Motionen får därmed anses bifallen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ks - Svar på motion om ansökan om medel från skapande skola Motion: ansökan om medel från "Skapande skola" Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 70 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen anses bifallen. Motionären (FK) Utbildningsnämnden (FK)

27 Sammanträdesprotokoll Blad 27 Kf 55 Dnr KS Svar på motion om att införa sociala insatsgrupper i Oxelösund Motionen bifalles. Kommunfullmäktige medgav , 183, Dag Bergentoft (M) och Leif Thor (M) att lämna en motion om sociala insatsgrupper. Förslagsställarna hänvisar till pågående försöksverksamheter för lokal samverkan i sociala insatsgrupper mellan bland annat socialtjänst, polis och skola. Arbetet riktar sig mot ungdomar som riskerar att rekryteras till eller vill hoppa av kriminella nätverk. Tanken är att, genom en tydligare samordning mellan myndigheter, kunna ge ungdomarna det stöd som behövs. Motionärerna föreslår att kommunfullmäktige undersöker möjligheten att införa sociala insatsgrupper i kommunen, gärna tillsammans med Nyköpings kommun. Kommunstyrelseförvaltningen bedömer att motionärernas förslag mycket väl harmonierar med kommunfullmäktiges mål om en trygg och säker uppväxt. Förslaget ligger också i linje med den handlingsplan för trygghetsskapande och brottsförebyggande samverkan som kommunen och polismyndigheten har kommit överens om. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår därför att motionen ska beviljas. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, SIG Kf Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 71 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen bifalles. Förslagsställarna (FK) Vård- och omsorgsnämnden (FÅ)

28 Sammanträdesprotokoll Blad 28 Kf 56 Dnr KS Svar på motion: konkurrensutsätt arbetsförmedlingen Motionen avslås. Kommunfullmäktige medgav , 182, Siw Sjöholm-Johansson (C) att lämna en motion om att konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. Motionären föreslår att ett kommunalt pilotprojekt inrättas, där den arbetsförmedlande delen av Arbetsförmedlingen konkurrensutsätts Kommunstyrelseförvaltningen har bedömt motionen i förhållande till kommunallagen (KL). Av Kommunallagens beskrivning av en kommuns allmänna befogenheter (2 kap, 1 ) framgår att kommunen kan ta hand om angelägenheter som är av allmänt intresse som har anknytning till kommunens område och som inte skall handhas enbart av staten, en annan kommun, ett landsting eller någon annan. Att genomföra ett pilotprojekt, enligt motionärens förslag, inom Arbetsförmedlingens verksamhet faller inte inom ramen för kommunens befogenheter. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår därför att motionen ska avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Arbetsförmedlingen Kf Förslag Kommunstyrelsens föreslår , 72 följande beslut i kommunfullmäktige: Motionen avslås. Förslagsställaren (FK)

29 Sammanträdesprotokoll Blad 29 Kf 57 Dnr KS Ersättare i Vård- och omsorgsnämnden Helena Linsay (S) väljs till ny ersättare i Vård- och omsorgsnämnden. Monika Nowicka (S) befriades från uppdraget som ersättare i Vårdoch omsorgsnämnden. Till ny ersättare nominerar (S) Helena Linsay. Vald (FK) Agnetha West (FÅ) Vård- och omsorgsnämnden (FK)

30 Sammanträdesprotokoll Blad 30 Kf 58 Dnr KS Ersättare i Kustbostäder AB 1. Bo Forsberg (V) befrias från uppdraget som ersättare i Kustbostäder AB. 2. Till ny ersättare väljs Daniel Johansson (V). Bo Forsberg (V) har avsagt sig uppdraget som ersättare i Kustbostäder AB. Till ny ersättare nominerar V Daniel Johansson. Vald/befriad Kustbostäder AB (FK) Agnetha west (FÅ)

31 Sammanträdesprotokoll Blad 31 Kf 59 Dnr KS :e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum (S) befrias från uppdraget som 1:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Malin Björgum (S) har avsagt sig uppdraget som 1:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Befriad Kultur- och fritidsnämnden (FK) Agnetha west (FÅ)

32 Sammanträdesprotokoll Blad 32 Kf 60 Dnr KS Ledamot i Kommunfullmäktige Malin Björgum (S) befrias från uppdraget som ledamot Malin Björgum (S) har avsagt sig uppdraget som 1:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Befriad Länsstyrelsen för omräkning Agnetha west (FÅ)

33 Sammanträdesprotokoll Blad 33 Kf 61 Dnr KS Delgivningar Redovisade delgivningar läggs till handlingarna. Delges: Länsstyrelsen Beslut om återkallande av operativ tillsyn

34 Sammanträdesprotokoll Blad 34 Kf 62 Dnr KS Information från styrelser och nämnder Dagens sammanträde Catharina Fredriksson (S), Mattias Jenssen Pettersson (S), Britta Bergström (S), Inge Ståhlgren (S), Lotta Johnsson Fornarve (V), Sören Carlsson (S) och Birger Svensson (S) informerar från Kommunstyrelsen, Vård- och omsorgsnämnden, Utbildningsnämnden, Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden respektive Oxelö Energi AB och Kustbostäder AB.

35 Sammanträdesprotokoll Blad 35 Kf 63 Dnr KS Frågor till Kommunfullmäktige Dagens sammanträde Kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) besvarar en fråga om köttets kvalitet. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Johnsson Fornarve (V) besvarar en fråga om Oxelösundsbornas tillgänglighet till Ramdalsbadet. _

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.15 Beslutande Ann-Sophie Nygren (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska, ordförande (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 16.30-17.40 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Ann Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 8.30-11.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) 197-200 Inge Ståhlgren (S) Leif Thor (M) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.25 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Christina Cronstedt (M) Birger Svensson (S) Håkan

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.50 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska 165-180 (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.20 Beslutande Klas-Gunnar Appel (S) Bror Sterner (S) Kicki Orha (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (36) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.00 Beslutande Mayvor Lundberg 123-142 (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska ordf 118- (M) Eva Asthage (M) 122 Ann-Sophie Nygren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.35 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu 1(17) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP) Dag Bergentoft (M) Sinikka

Läs mer

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.20 Beslutande Sören Carlsson (s) Jan T. Staszewski (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.00 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.00 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage 1(6) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.15 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Eventsalen, Koordinaten kl

Eventsalen, Koordinaten kl Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten kl.18.00-22.30 Beslutande Mayvor Lundberg ej 47 (S) Leif Thor ej 47 (M) Luiza Kaminska ordf 47 (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Berit Karlsson (S) Calinge Lindberg (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

Eventsalen, Koordinaten

Eventsalen, Koordinaten Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Håkan Gustafsson (V) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Kommunfullmäktige

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Kommunfullmäktige Sammanträdesprotokoll Blad 1 (31) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.30-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Ingemar Urborn (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.20 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Sten Nordlander (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Jan Emtenäs (MP) Clas-Göran Borrman (S) Mikael Sporgelin (S) Lars Fornarve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 13.25 Beslutande Mattias Pettersson Ann Svensson Hans Trovik (FP) Klas-Gunnar Appel Inger Widman Sinikka Famme (V) Eva Asthage

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.20 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27 Blad1(11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.25-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage, 27-34 (M) Lena Fornstedt, 26 (S) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 14.00-16.45 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.05 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.20 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kultur- och fritidsnämnden Regina Fröberg Pär Mathiasson. Pia Westlin Administrativ handläggare 20 BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kultur- och fritidsnämnden Regina Fröberg Pär Mathiasson. Pia Westlin Administrativ handläggare 20 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 08.00-11.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum (S) Ingemar Urborn (M) Bernt Johansson (S) Alice Nordlander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage (M) Nina Wikström Tiala (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lena

Läs mer

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud

Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2016 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 28 april 2016 kl. 13.15-13.20 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Catharina Fredriksson,

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (34) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (34) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (34) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten klockan 18.00-21.40 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Ingemar Urborn (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage

Läs mer

Ann-Sophie Nygren 24- (S) Siri Wink (C)

Ann-Sophie Nygren 24- (S) Siri Wink (C) 1(26) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (26) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.25 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Klas Lundbergh (L) Linda Hägglund (S) Bror Sterner (S) Christer Offerman (M) Leif

Läs mer

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Koordinaten, rum stora mötet kl. 13.15 Beslutande Catharina Fredriksson Britta Bergström Patrik Renfors (V) Bror Sterner Inge Ståhlgren Björn Johansson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Vård- och omsorgsnämnden Linda Bogne. Ingela Mindemark Carin Olofsson, 49 Enhetschef BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Vård- och omsorgsnämnden Linda Bogne. Ingela Mindemark Carin Olofsson, 49 Enhetschef BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.25 15.30 Beslutande Gun Cederbaum (M) Lars-Åke Lindman (S) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.50 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Claes-Göran Borrman (S) Ingemar Urborn (M) Pär Mathiasson (S) Klas-Gunnar

Läs mer

Ulf Mélen Kajsa Persson

Ulf Mélen Kajsa Persson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (21) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten kl 18:00-20:28 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Klas Lundbergh 113-122 (FP) Linda Hägglund (S) Bror Sterner (S) Christer Offerman (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 16.20-16.45 Beslutande Britta Bergström Linus Fogel Patrik Renfors (V) Inge Ståhlgren Bror Sterner Björn Johansson (MP) Dag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Niklas Thelin

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Niklas Thelin Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Plats och tid Cupan, Rådssalen. Kl 18.00-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Jan Widegren (M) Sten Nordlander (M) Bjarne Westerlund (S) Birger Svensson (S) Dag Bergentoft

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden Lena Fornstedt Birgitta Luoto Hans Hedström Björn Wintler Ina Holmström BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden Lena Fornstedt Birgitta Luoto Hans Hedström Björn Wintler Ina Holmström BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Valnämnden 2014-08-14 Plats och tid Kommunhuset rum 292 kl 16.00-17.00 Beslutande Ann Svensson (S) Birgitta Gustafsson (M) Lena Fornstedt (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu 1(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-20.30 Beslutande Linda Hägglund (S) Stefan Bergman (SD) Christer Offerman (M) Regina Fröberg (FP) Martin Bergström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-20.40 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M)

Läs mer

Kommunhuset Henån Torsdag 13 juni, klockan 17:00. Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunhuset Henån Torsdag 13 juni, klockan 17:00. Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Årholmen 2019-06-11 09:00 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande ersättare

Läs mer

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2014 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Patrik Renfors, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset rum 291, 15.00-16.40 Närvarande Mattias Petterson Leif Thor Birgitta Gustafsson Ann-Kristine Landberg Monica Thalén Anna-Lisa Pärsson Rolf Zetterström Sinikka Famme Lola Karlsson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Plats och tid Rådsalen, Cupan kl 18.00-21.15 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Katarina Jakobsson (m) Jan Widegren (m) Bjarne Westerlund (s) Birger Svensson (s) Luiza Kaminska

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15. Luiza Kaminska Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15. Luiza Kaminska Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 11.30 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage, (M) Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Urpo Koivula, (M)

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage, (M) Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Urpo Koivula, (M) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 17.00 Beslutande Mattias Jensen Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Kajsa

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293, 13.35-18.15 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Birger Svensson (S) Inge Ståhlgren (S) Bo Jender (M) Solweig

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft,

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft, Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid rum 293 Kommunhuset kl 13.15-16.30 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Catharina Fredriksson (S) Inge Ståhlgren (S) Sten Nordlander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden Anita Rydberg (C) 67 Klas-Gunnar Appel (S) BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden Anita Rydberg (C) 67 Klas-Gunnar Appel (S) BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00-16.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Claes-Göran Borrman (S) 65-66, 68-79 Ingemar Urborn (M) Tero Ruohonen (S)

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Inger Widman Ingrid Carlsson Leif Thor Siv Sjöholm Johansson (c) Cecilia Toftemo, 47-50 ekonom BEVIS

Inger Widman Ingrid Carlsson Leif Thor Siv Sjöholm Johansson (c) Cecilia Toftemo, 47-50 ekonom BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-16.15. Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Kommunfullmäktige 2012-12-19 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 184-204. Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Kommunfullmäktige 2012-12-19 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 184-204. Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (33) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.45 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Vård- och omsorgsnämnden 2013-12-16. Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Christina Cronstedt (M) Hans Trovik

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Vård- och omsorgsnämnden 2013-12-16. Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Christina Cronstedt (M) Hans Trovik Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson (S) Ann Svensson (S) Urpo Koivula (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.40 Beslutande Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Berit Karlsson Birgitta Luoto Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Kommunstyrelsen 2013-11-27

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Kommunstyrelsen 2013-11-27 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.30-15.38 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Inge Ståhlgren

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-04-21. Peter Karlsson Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-04-21. Peter Karlsson Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage 1(19) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Peter Karlsson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars Pettersson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Pär Mathiasson, (S) Anita Rydberg Robin Famme, 69, 74-77

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Pär Mathiasson, (S) Anita Rydberg Robin Famme, 69, 74-77 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30 17.30. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve, 66-69, 71, 73-77 (V) Malin Björgum (S) Eva Thor (M) Tero Ruohonen (S) Pär Mathiasson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Kommunfullmäktige 2015-05-12 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 41-62. Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Kommunfullmäktige 2015-05-12 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 41-62. Sekreterare Susanna Shaibu Sammanträdesprotokoll Blad 1 (29) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.00 Beslutande Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Linda Hägglund, ordf (S) Solweig Ericsson Kurg (FP) Christer Offerman

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer