Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF Toinie Scherman SFP

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF Toinie Scherman SFP"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00-15:25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF Toinie Scherman SFP Bo Simonsson DHR Jens Sahlin NHR Gunilla Magnusson (MP) för Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Lauri Piensoho RPG för Kent Karlsson PRO Stig Axelsson SPF går 15:00 för Lisbeth Brandt SPF Lennart Eriksson DHR för Ronny Blid berg SRF Willy Magnusson SPF Annika Thorström sekreterare, kommunledningskontoret Camilla Karlsson utredare, kommunledningskontoret 2 Magnus Södergren controller, kommunledningskontoret 3 Barbro Engelbrektsson konsumentrådgivare, kommunledningskontoret 4 Birgitta Sjöholm konsumentrådgivare, kommunledningskontoret 4 Jana Persson-Edgren, ombud för äldre och personer med funktionsnedsättning 6 Utses att justera Bo Simonsson DHR Justeringens plats och tid Paragrafer 1-6 Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Annika Thorström Mauritz Eliasson Bo Simonsson BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kommunledningskontoret Stadshuset vån 4 Anmäls till Kommunstyrelsen Underskrift Annika Thorström

2 1 Dnr KS 2750/75 Upprop samt val av justerande Upprop förrättas och till justerande utses Bo Simonsson.

3 2 Dnr KS 2797/91 Kvalitetsmätning av Uddevalla kommun Camilla Karlsson redovisar Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som är en årligen återkommande undersökning som samordnas av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). I undersökningen 2015 medverkade cirka 240 av Sveriges 290 kommuner. Uddevalla kommun har deltagit sedan KKiK använder cirka 40 mått för att mäta kommunens prestationer 9 av dessa är med i kommunfullmäktiges styrkort. Syftet med måtten är bland annat använda måtten som en del i verksamhetsutvecklingen, i dialogen med invånarna samt ge en övergripande bild av kommunens service i jämförelse med andra kommuner utifrån fem perspektiv: ommuns effektivitet Som exempel kan nämnas att Uddevalla kommun är bäst i landet vad gäller hantering och återvinning av hushållsavfall. Men inte lika angående företagarnas omdöme om företagsklimatet i kommunen enligt SKL s Insikt De olika resultaten diskuteras och frågor ställs. Kommunstyrelsen fick samma redovisning dagen innan rådets möte. De kommer nu att starta arbetet med att analysera resultaten och sedan där det behövs ta fram ett åtgärdsprogram. Ordförande tackar för informationen

4 3 Dnr KS 2797/92 Budgetdirektiv och prel. resultat för kommunen Magnus Södergren berättar om hur det går till att ta fram en budget. Planeringen för börjar med preliminära beräkningar och förutsättningar. Nämnderna presenterar sina effekter och behov den 5 april. Därefter sker politiska överväganden fram till början av maj och kommunfullmäktige beslutar slutligen om budgeten i juni. Ett gott resultat redovisas för 2015 och de senaste åren, bland annat beroende på reavinster, AFA-pengar och statsbidrag med 55 mkr. Resultatet för 2015 landar på 84 mkr, varav ca 30 mkr är i verkligt resultat. Förvaltningscheferna har tidigt påbörjat arbetet med årets planering och en koordinering i kommundirektörens ledningsgrupp kommer att fortsätta under året, vilket bidrar till en viktig helhetsyn för kommunens samtliga verksamheter och ett bättre underlag för politiken att ta ställning till. Den ekonomiska utvecklingen är enligt uttalande från Sveriges kommuner och landsting (SKL) dramatisk. Allt fler äldre, snabb befolkningstillväxt som en följd av flyktingkrisen samt ökade kostnader och investeringsbehov gör att kommunsektorns ekonomi är i ett mycket svårt läge. I Uddevalla, precis som för alla andra kommuner, så ökar befolkningen i de åldrar som behöver de kommunala tjänster mest. Dessutom gör sig den kommunala expansionen för c:a år sen påmind. Det som byggdes upp då är det dags att förbättra i någon form, såsom nya byggnader eller rejäla renoveringar. En ökning av befolkningsutvecklingen skedde redan i förra revideringen av befolkningsprognosen men nu har den ökats med ytterligare c:a 300 personer per år till mellan 800 och 900 per år. Dessa siffror bygger på de personer som är och blir skrivna i Uddevalla varje år. Befolkningsökningen under de kommande tre åren i planen ger ett tydligt besked om att ökningen inte är marginell. En ökning med 300 barn i förskolan ger många nya barngrupper. Ökningen inom grundskolan beräknas till ca 600 elever, vilket motsvarar en ny stor skola. Äldreutvecklingen inom de äldre åldersgrupperna är antalsmässigt inte så stora ännu men ökningen tilltar kraftigt de närmsta åren. Den ökade flyktingströmmen har givetvis bidragit till befolkningsökningen, men merparten av ökningen hade funnits ändå. De demografiska förändringarna medför kommunala utgiftsförändringar. Från att det demografiska trycket legat på 0,5 % fram till 2012, har det nu ökat till 1,6 %. I pengar betyder det att ca 15 mkr för demografin årligen växlas upp till ca 45 mkr per år.

5 Forts 3 Det reala skatteunderlaget minskar per invånare från 2017, trots starkt tillväxt av skatteunderlaget sammantaget. Detta beror bland annat på en större befolkning och högre pris-, löne- och pensionskostnadsökningar de kommande åren. Kommunen viktigaste inkomstkälla är kommunalskatten och den baseras på de inkomster som deklareras av invånarna varje år. Ökningstakten per invånare är sämre än tidigare år, en minskning från i genomsnitt 0,5 % till 0 % de kommande åren Skatteintäkter Kostnader Skillnad Ovanstående diagram visar intäkts- och kostnadsutvecklingen Skatteintäkterna ökar visserligen, men ökningen avtar och kostnaderna ökar ännu mer och dessutom i stigande takt. Skillnaden under perioden fram till 2019 är 2,5 % eller 80 mkr. Utöver den ökande obalansen mellan kostnader och intäkter så har Uddevalla ett ekonomiskt resultat som är lite för lågt enligt våra finansiella mål. Enligt de finansiella målen ska ett överskott om två procent finnas för att delfinansiera bland annat investeringar. Med det budgeterade resultatet om 30 mkr 2016, som också blev utfallet 2015 om vi räknar bort de tillfälliga intäkterna som inte hör till normal verksamhet, fattas det ca 50 mkr för att nå målet. Tillsammans med obalansen mellan kostnader och intäkter blir det ett glapp i storleksordningen 130 mkr. Utgångspunkten i planeringsdialogen är därför att samtliga nämnder skall redovisa förslag till åtgärder som motsvarar detta. Det är detta som politiken senare kommer att få information om att har att ta ställning till i beslutet i kommunfullmäktige i juni.

6 Forts 3 För att sammanfatta planeringsförutsättningarna kan sägas att; - Den snabba befolkningstillväxten ökar behoven i verksamheterna. - Det sker en stor ökning i samtliga yngre åldersgrupper och bland de äldre. - Investeringsbehov finns både för ökade volymer men också för renovering av befintliga lokaler. - Skatteintäkternas ökning räcker inte till och därtill kommer ett ovanligt svårt prognosläge. Informationen och säkerheten i prognoserna kommer dock att öka under våren. Ordförande tackar för informationen.

7 4 Dnr KS 2797/93 Konsumentfrågor Barbro Engelbrektsson och Birgitta Sjöholm presenterar sig. De är båda konsumentvägledare men arbetar även som budget och skuldrådgivare. I det arbetet ingår att hjälpa personer med sin vardagsekonomi. Dessa tjänster säljer man även till Munkedal, Strömstad, Tanum och Sotenäs kommuner. Konsument Uddevalla finns på Medborgarkontoret. Man kan få råd och upplysningar om hur man gör vid reklamationer och tvister samt vilka rättigheter och skyldigheter man har som konsument. Man kan få råd såväl före som efter köp av varor och tjänster. Konsument Uddevalla informerar om konsumentlagstiftningen till konsumenter, näringsidkare, lärare, föreningar och organisationer samt samverkar med kommunala förvaltningar. De lagar det gäller är Konsumentköplagen, Konsumenttjänstlagen och Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (tidigare Distans- och hemförsäljningslagen). Konsumentköplagen Du klassas som konsument när du köper en vara som ska användas för privat bruk och där säljaren är ett företag. De vanligaste problemområdena är telefonitjänster, telefonförsäljning, boende, hantverkartjänster och hemelektronik. Exempel på konsumentfrågor rör till exempel reklamationsrätt, ångerrätt, garanti, öppet köp och bytesrätt. Hos Konsument Uddevalla finns även budget- och skuldrådgivning. Över svenskar är överskuldsatta. I Uddevalla får budget- och skuldrådgivningen ca nya klienter varje år. Det är kostnadsfritt och ingen väntetid för att få träffa en rådgivare och man måste inte ha skulder för att kontakta Konsument Uddevalla. Konsument Uddevalla arbetar mycket med förebyggande arbete och besöker gärna olika grupper, skolklasser etc. för att informera om konsumentens rättigheter och skyldigheter. Genom att gilla Konsument Uddevalla på Facebook kan man få för aktuell information om oseriösa företag i Uddevalla och annan aktuell lokal information. Ordförande tackar för informationen.

8 5 Dnr KS 2777/12 Ärendebalanslista: : Elrullstolar reparation, Kristina Süvari bjuds in till nästa möte 17/5. Frågor från HSO skickade till henne. Kollektivtrafikstema nästa möte 17/5, Sven Andersson sätter ihop ett schema och bjuder in. Fråga från HSO: Handbok för tillgänglighet vid möten/konferenser. Camilla Karlsson undersöker var den finns och återkommer.

9 6 Dnr KS 2750/96 Övriga frågor Jana Person Edgren som arbetar som ombud för äldre personer och personer med funktionsnedsättning presenterar en nysatsning. Alla personer som under 2016 fyller 75 år har fått inbjuda till seniorträffar. Där får man möjlighet till att lyssna på inbjudna experter t.ex. kostrådgivare, fysioterapeut, konsumentrådgivare, sjuksköterska. Dessa träffar startar i början av mars på onsdagar på Ryttaren. Upplägget är att det ska vara personer/grupp, 1 träff/vecka på onsdagar kl på Ryttarens café och aktivitetscenter och 7 träffar/grupp. Resultat från andra kommuner visar på ökad kunskap i de aktuella ämnena och hur man kan påverka sin hälsa i en positiv riktning att det är socialt berikande och ger en ökad känsla av delaktighet och tillhörighet, att man kan skapa nya relationer, utöka sitt nätverk samt förebygga psykisk ohälsa. Intresset har varit stort och vårens träffar är fullbelagda. Ett utkast på en skrivelse från ordförande Kristina Grapenholm från kommittén för mänskliga rättigheter till Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland läses upp. Västra Götalandsregionen är skyldig att respektera de internationella konventionerna om mänskliga rättigheter och aktivt främja full delaktighet för människor med funktionsnedsättning. Kommittén ber styrelsen att överväga möjligheterna att erbjuda jour också för andra hjälpmedel än de som idag faller inom ramen för att prioriteras för akut hjälp. Ordförande tackar för informationen.

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Kallelse Ingemar Samuelsson. Annika Thorström

Kallelse Ingemar Samuelsson. Annika Thorström Kallelse 1 2016-01-22 Sammanträde Kommnala rådet för äldre och personer med funktionsnedsättning Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00 torsdagen den 25 februari 2016 Ordförande Sekreterare Ingemar

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG Sammanträde Plats och tid Bäve plan 0, kl. 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S)

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bä ve, kl 9. 00-11.15 Lars Candler (HSO) Jens Sahlin (HSO) Bojan

Läs mer

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Gösta Dahlberg (M)

Läs mer

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile Sammanträde gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00-12:25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Vivian Uddén

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ -

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ - Sammanträde Plats och tid Ledamöter Bäve, kl.09:00-12:20 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Monica Bang Lindberg (L) Kenneth Engelbrektsson (S) Annelie Högberg (S) Jarmo Uusitalo (MP) Christer Hassiebäck

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS)

och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS) funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur (KS) Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00-15:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Budgetrapport 2013-2015

Budgetrapport 2013-2015 1 (6) Budgetrapport 2013-2015 Innehållsförteckning Inledning...2 Arbetsgruppen och dess arbete...2 Resursfördelning 2013-2015...2 Skatteintäkter och statsbidrag...2 Besparingar och effektiviseringar 2012-2015...2

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 09.00-11.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Arne Lindh, PRO Mauritz Eliasson, PRO Lennart Johansson, PRO Stig Axelsson, SPF Viken Sten Sävland, SPRF avd 44

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Håll barhets beredning stadshuset, Varvet, kl.13:00-14:30

Håll barhets beredning stadshuset, Varvet, kl.13:00-14:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Håll barhets beredning stadshuset, Varvet, kl.13:00-14:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande Elving Andersson (C) Rolf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

1 (5) Ledningsutskottet, budgetberedning

1 (5) Ledningsutskottet, budgetberedning 2018-08-29--30 Sida 1 (5) Sammanträde med Ledningsutskottet, budgetberedning Plats och tid Kommunfullmäktigesalen 2018-08-29, kl. 08.30-11.30, 13.00-16.20 Kommunfullmäktigesalen 2018-08-30, kl. 08.30-11.30

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till kl. 12:00 Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande Elving Andersson (C) Rolf Jonsson (L)

Läs mer

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C.

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C. Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve, kl. 8:30-11:25 med ajournering 9:55-10:25 SN I Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Henrik Sundström (M), l :e vice ordförande 115-122 I

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Stefan Skoglund (S ), ordtorande Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30: - 12.30 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande Lena Hedlund (kd) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Protokoll. Lars Candler (HSO) för Irene Hansson (HSO) Barbro Remmert (SKPF) för Mona Olsson (SKPF)

Protokoll. Lars Candler (HSO) för Irene Hansson (HSO) Barbro Remmert (SKPF) för Mona Olsson (SKPF) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga funktionshinderfrågor inom vård och omsorg Stadshuset, lokal Bäve, kl 09:00-12:00 Jens Sahlin (HSO) Bojan Karlsson (HSO) Jan

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Pergolan, tisdagen den 28 augusti 2018 kl 13:00-14.00. Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Maud Lundbäck (S), Ordförande Katarina Burman (V), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

Budgetförutsättningar på nationell nivå Ekonomirapporten, oktober

Budgetförutsättningar på nationell nivå Ekonomirapporten, oktober Budgetförutsättningar på nationell nivå 2018-01-18 Ekonomirapporten, oktober 2017 1 Demografi Bild 4. Beskriver procentuell förändring av olika åldersgrupper om tio år jämfört med idag. Bilden visar att

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2011-10-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2011-10-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.20 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl. 17.00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-05-03 1 (9)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-05-03 1 (9) 1 (9) PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Bäve, kl 09.00-12.00 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Gull-Britt Sköld, PRO Uddevalla Samorganisation Arne Lindh, PRO Uddevalla Samorganisation Lennart Johansson, PRO Uddevalla

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl O

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl O Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-10.1 O Ledamöter SN SN I Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Gerd Andersson

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:50

Arbetsmarknadsutskottet Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:50 Evy Gahnström (V), Ordförande Carin Ramneskär (M), Vice ordförande Rolf Jonsson (L) t.o.m. kl. 10.40, 14 Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

Foto: Lasse Edwartz Bohusläningen. Kortversion. Årsredovisning

Foto: Lasse Edwartz Bohusläningen. Kortversion. Årsredovisning Foto: Lasse Edwartz Bohusläningen Kortversion Årsredovisning 2016 Vad hände under 2016? En tillbakablick visar att vi haft mycket stora utmaningar under året. Men när året avslutas har också mycket positivt

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Sevederummet, onsdagen den 13 september 2017 kl 10:00-11.30 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1 2011-09-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Samhällsbetalda resor, information 14 Folkhälsa i Härjedalen 15 Mentor Sverige 16 Information om elöverkänslighet och boende 17

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Årholmen 2018-11-13 08:30 Catharina Bråkenhielm (S)

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen (307A) Klockan 14.00-16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Assar Eketorn Bitte Ekersund Marie Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Ylöjärvi, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21 Kallelse Föredragningslista 1(2) 2015-08-21 Sammanträde Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor inom vård och omsorg (SN) Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl 09.00-12.00 torsdagen den 03 september

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C)

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Jaana Järvitalo

Läs mer

Förutsättningar och omvärldsbevakning

Förutsättningar och omvärldsbevakning Förutsättningar och omvärldsbevakning 2.1 HÅLLBARHETENS TRE DIMENSIONER Mål för god ekonomisk hushållning i Ale kommun ska medverka till att varje generation tar ansvar för sin konsumtion av kommunal verksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26. Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26. Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26 Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26 Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26 Beslutande Gert-Inge Andersson Trollhättan Clas-Åke Sörkvist Tanum Robert Svensson Mellerud Rolf Mattsson

Läs mer