och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS)"

Transkript

1 funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur (KS) Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00-15:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Solveig Eriksson (SKPF) Stig Axelsson (SPF) Åsa Lewau Johansson (HSO) Lennart Eriksson (DHR) Aina Nordström (HSO) Rolf Rodin (SRF) Sonny Persson (S) för Vivian Uddén (MP) Bengt Andersson (PRO) för Ronny Johansson (PRO) Kirsti Carlsson (RPG) för Lena Augustsson (RPG) Annika Thorström, kommunledningskontoret Anna Elvheim, samhällsbyggnad Anna-Karin Forseng, samhällsbyggnad Malin Bengtsson, kultur och fritid Carina Wiberg, kultur och fritid Utses att justera Lennart Eriksson (DHR) Justeringens plats och tid Paragrafer 9-11 Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Annika Thorström Kenneth Engelbrektsson Lennart Eriksson BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur (KS) Förvaras hos Kommunledningskontoret vån 4, Stadshuset Anmäls till Kommunstyrelsen Underskrift Annika Thorström

2 9 Dnr KS 2750/75 Upprop samt val av justerande Sammanfattning Upprop förrättas och justerande utses. Beslut funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritidsoch beslutar att till justerande utse Lennart Eriksson (DHR).

3 10 Dnr KS 2775/66 Ärendebalanslista Information om arbetet med tillgänglighetsdatabasen Anna Elvheim som är projektledare för databasen presenterar arbetet med den. Tillgänlighetsdatabasen (TD) är idag den enda databas i Sverige som erbjuder information till medborgare om tillgänglighet i allt från simhallar, bibliotek, förskolor, skolor, äldreboenden, vårdcentraler, sjukhus, sporthallar, lekplatser m.m. Detta är extra viktigt då många vill delta i samhällslivet och ta del av samhällets utbud, men alla har inte samma förutsättningar att göra det. Målet med TD är att varje verksamhet beskrivs så väl att man lätt kan avgöra om man kan besöka platsen eller inte. TD består av formulär av ett antal kriterier som har arbetats fram av Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, representanter från näringen och den samlade funktionshindersrörelsen. Dessa kriterier kan vara dörrbredd, sittplatser, trösklar, belysning osv. Med hjälp av dataverktyget kan man sedan se var hindren finns och hur man kan ta bort dem. Arbetet med TD i Uddevalla började i maj Sju personer med inventerarkunskap, där tre arbetar heltid, arbetar med inventering av kommunens lokaler. All information förs in succesivt i databasen. Rolf Rodin var med och arbetade med införandet av den första versionen av TD. Den var inte bra men han tror att denna andra version kommer att bli mycket bättre. Stig Axelsson anser inte att bussterminalen i Uddevalla är bra. Den upplevs som mycket svårtillgänglig när man kommer till den. Han anser att arbetat med TD är bra, men är tveksam till att det kommer att fungera då man behöver en dator för att hitta informationen. Frågan om tillgängligheten på utegymmet på Bjursjön diskuterades. Underlaget som består av grus är inte bra, det är svårt att ta sig fram med rullstol, det finns även höga kanter som gör att det är svårt att ta sig fram till redskapen. Man är besviken på kommunen att man inte tillgänglighetsanpassat det från början. Utegymmet är ännu inte inventerat och Anna Elvheim tar med sig frågan till ansvarig projektledare för att få svar. Ordförande tackar för informationen

4 Forts: inkom detta svar från Niklas Karlsson på samhällsbyggnad (komplett svar med bilder skickas till ledamöter och ersättare): Hej! Här kommer lite info om utegymmet. Gymmet är placerat intill ett motionsspår uppe vid Bjursjön. Ytan där gymmet är placerat på är kuperat. Höjdskillnaden är c:a 1.5 meter i höjd i terrängen innan terrassering. Gymmet är byggd i två terrasser (två olika nivåer) för att inte lutningen skall bli för brant. Terrasserna skiljs åt av en slänt. Lutningen på terrasserna är max 2 % i längs och tvärfall. För att kunna ta sig mellan terrasserna finns det fyra in och utgångar (2 på varje terrass) som är minst 1.0 m breda (Slänten är inte till för transport mellan terrasserna). Materialvalet vid utegymmet är fraktionen packad stenmjöl 0/8 som i stället för barkflis ger en bättre och hårdare yta. Stenmjöl 0/8 är ett lite grövre material, med största kornstorlek på 8 mm. Samma användningsområden som Stenmjöl 0/4. Parkeringsplatser vid Ryttaren, på Skogslyckan, stora parkeringen mittemot centrum och på Södergatan vid Dagson Trafikingenjör Anna-Karin Forseng är inbjuden för att svara på frågor om dessa parkeringsplatser. På Södergatan vid Dagson finns det få parkeringsplatser, speciellt svårt om man kommer med ledsagare eller anhörig. Då det är verksamhetens ansvar att se till att det finns parkeringsplatser för sin verksamhet kan kommunen inte göra så mycket. Dagson har flera parkeringar på sin gård men hur de används kan kommunen inte bestämma. På Södra Drottninggatan har man förlängt tiden för parkering från 30 minuter till 60 minuter och ändrat så att det är parkering på båda sidor av gatan. Det är 60 minuters parkering eftersom gatan bör ha samma regler som närliggande gator. En önskan om att reservera ett antal parkeringsplatser för Ryttaren framförs. Svaret är att det går inte enligt lagstiftningen att reservera parkeringsplatser på gator. Parkeringen mitt emot Skogslyckans centrum tillhör kommunen. Den är i dagsläget avgiftsfri, då Uddevallahem har infört avgifter på sina parkeringar är det numera stort tryck på den. Man utreder för tillfället om hur många som parkerar där och om man kommer att avgiftsbelägga den. Men i dagsläget finns inga beslut på att införa någon avgift. Ordförande tackar för informationen.

5 Forts: 10 Landbadet Badmästare Malin Bengtsson berättar att den första delen av restaureringen är gjord bland annat har man har ändrat mycket i reningen av vattnet, fyllt igen en av bassängerna. Landbadet är en gammal anläggning som inte har underhållits så bra, det uppkommer ständigt nya problem såsom läckor. Andra etappen kommer att påbörjas så fort Landbadet stänger i höst. Landbadet öppnar den 6 juni och har öppet till 14 augusti. De har öppet varje dag, måndag till fredag 8:00 20:00 och lördag till söndag 8:00 18:00. Man kommer inte ha några bassänger om är uppvärmda. Landbadet kommer inte att ha någon badvakt utan den personal som finns på plats kommer att ägna stor del till att skötsel av pumpar, reningsverk samt att städa runt bassänger och omklädningsrum. Flytvästdepån flyttar från badhuset till Landbadet under sommaren. Det kommer att finnas en kiosk på området. Ordförande tackar för informationen. Budgetinformation kultur och fritid Carina Wiberg-Borgh redogör för kultur och fritids budget. Totalt har kultur och fritid 158 miljoner kronor, av detta kommer 133 miljoner kronor från kommunbidrag övriga 25 miljoner är intäkter från bland annat lokalhyror och avgifter. Av de 158 miljoner går 45 % till personalkostnader, 24 % till lokalkostnader, 18 % till bidrag och de återstående 13 % går till verksamheterna. Verksamheten riktar sig till största delen till ungas fritid. Man har bland annat fritidsgårdar, fritidsklubbar, idrottsanläggningar, kulturskola, bibliotek och rekreationsområden. Kommunfullmäktige har några prioriterade områden som passar bra på kultur och fritids verksamhet ex. ett rikt kultur och fritidsliv, en jämlik skola för alla, ett levande centrum. Några stora projekt kommer att påverka kultur och fritids budget såsom att kommunfullmäktige under året tog ett beslut om att bygga ett nytt badhus. Kultur och fritidsnämnden har där begärt igångsättnings- beslut i enlighet med lokalprogrammet. Kommunen håller på att planera en ny skola på Källdal, där det kommer att finnas idrottshall, fritidsgård och bibliotek. På Rimnersvallen kommer man att påbörja etapp två med nya sitt och ståplatser samt att anpassa för funktionshindrade. Under 2017 har kultur och fritidsnämnden fått i uppdrag att utveckla området Bodele/Gustavsberg/ Landbadet/ Skeppsviken, att rusta upp Landbadet så att verksamheten kan bedrivas, att anlägga aktivitetspark samt öka tillgängligheten för ungas deltagande i aktiviteter som bedrivs i kultur- och idrotts-föreningar. Kommunbidraget för 2017 kommer därför att öka med cirka två miljoner kronor. Ordförande tackar för informationen.

6 Forts: 10 Möjligheten till remissvar på den nya kulturplanen Stellan Hedendahl har tidigare informerat om kulturplanen. En fråga från handikapporganisationerna inkom om möjlighet till remissvar. Stellan kunde inte komma på mötet men lämnar detta svar: Arbetet med kulturplanen har genomförts med flera olika arbetsgrupper inom kommunen samt med flera olika aktörer i Uddevalla och regionen. Kommundirektörens ledningsgrupp har varit styrgrupp för arbetet och kommer att vara det framöver. Ett gediget arbete har resulterat i ett arbetsmaterial och förslag på mål och strategier samt en kulturplan. Detta förslag har skickats till Uddevalla kommuns nämnder på remiss. Det är endast nämnderna som haft möjlighet att ha synpunkter. Efter remissen kommer Kultur och fritidsnämnden att skicka den vidare till kommunfullmäktige för beslut. När kulturplanen är beslutad kommer det att tillsättas en arbetsgrupp som ska kommunövergripande jobba med kulturfrågorna. Här kommer det praktiska arbetet och samordningen att ske. Vi hoppas att det med det här sättet att arbeta ska resultera i att många blir involverade i kulturfrågorna i Uddevalla. Frågan från HSO om när kan man få se ritningarna gällande gruppboendet på Hotell Gyldenlöwe är överlämnat till nämndrådet på socialtjänsten. Inför nästa möte finns två ärenden kvar på listan och det är budgetinformation från samhällsbyggnad samt från barn och utbildning.

7 11 Dnr KS 2750/96 Övriga frågor Sammanfattning Från HSO inkom några frågor, bland annat: Hur kan vi vara med och påverka när det gäller byggnationer av t ex de förskolor och skolor som nu planeras? Vi vill lyfta tillgänglighet och inredning etc när det gäller kognition och perception. Frågan skickas till kommunala rådet då man försökt få kontakt med flera personer inom Samhällsbyggnadskontoret men inte fått svar eller kontakt. Denna fråga togs upp på det kommunala rådet den 17 maj 11 där ordförande svarar att det är en fråga för nämndrådet. Frida Olsson som är projektledare har varit i kontakt med HSO och Attention angående att hon under hösten kommer att samla alla handikapporganisationer till ett möte. Ordförande undrar om man är nöjd med detta svar och om ärendet kan avslutas och det är man. Stig Axelsson meddelar att det är hans sista möte han kommer att efterträdas av Ove Klasson. Stig tackar för gott samarbete och framför ett speciellt tack till kultur och fritid. Ordförande tackar Stig Axelsson för gott samarbete och för många diskussioner som man haft genom åren.

Kallelse Föredragningslista kl. 13:00 tisdagen den 22 november Kenneth Engelbrektsson

Kallelse Föredragningslista kl. 13:00 tisdagen den 22 november Kenneth Engelbrektsson 1(5) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve plan 0. kl. 13:00 tisdagen den 22 november 2016 Ordförande Sekreterare Kenneth Engelbrektsson Annika Thorström Föredragande 1. Upprop samt val av justerande

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG Sammanträde Plats och tid Bäve plan 0, kl. 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz

Läs mer

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ -

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ - Sammanträde Plats och tid Ledamöter Bäve, kl.09:00-12:20 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Monica Bang Lindberg (L) Kenneth Engelbrektsson (S) Annelie Högberg (S) Jarmo Uusitalo (MP) Christer Hassiebäck

Läs mer

Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS)

Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS) Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS) Plats och tid Sommarhemsskolan konferensrum kl. 13:00-16:10 Ledamöter Monica Bang Lindberg (L) Ronny

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Vivian Uddén

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Gösta Dahlberg (M)

Läs mer

Budgetdialog

Budgetdialog KULTUR OCH FRITID Budgetdialog 2017-2019 2016-04-05 Budget 2016 Fördelning kostnader Totalt 158 mkr, finansieras 84 % av kommunbidrag, 133 mkr 16 % av övriga intäkter, 25 mkr Omvärldspåverkan Hur möter

Läs mer

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S)

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bä ve, kl 9. 00-11.15 Lars Candler (HSO) Jens Sahlin (HSO) Bojan

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 09.00-11.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Arne Lindh, PRO Mauritz Eliasson, PRO Lennart Johansson, PRO Stig Axelsson, SPF Viken Sten Sävland, SPRF avd 44

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile Sammanträde gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00-12:25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Lena Augustsson. RPG / - -** :ilrtr, \- ..'l.rt. r...,4...

Lena Augustsson. RPG / - -** :ilrtr, \- ..'l.rt. r...,4... Prolokoll Nömndrôd för öldre- och f unkl onsh nderf rögor (KS) Sommontröde Pldts och tld Ledqmöter Tjönslgöronde ersöllore övrigo Närnndr'åd ftir äldre- och funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C)

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Jaana Järvitalo

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: Måndagen den 20 november Tid: 17.00 18.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 8-13 Utses att justera: Bo Skoglund Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Anna-Carin

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Sammanträde Plats o c h lid Ledamöter Övriga Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Bien Giday, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan Omran Almashout, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till kl. 12:00 Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~...

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.45 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-14.25

Läs mer

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt 1(6) Kommunstyrelsen Plats och tid: KS-rummet, 2015-12-01 kl. 13:15-15:55 Beslutande: Övriga deltagare: Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt (S) David Örnberg (V) Åke Knutz

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt 1 (8) Plats och tid 4:anHuset kl 16:00-17:40 Paragrafer 60-63 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S)

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-16.30 Workshop kl. 9-12 Beslutande T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) SPF L Carlsson (endast em), B Sigfridsson, E Wahlgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -...

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -... Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande, fr.o.m. kl. 13:15, del av 43 Elving Andersson

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för äldre

Protokoll. Kommunala rådet för äldre Sammanträde Plats och tid Ledamöter Bäve, kl. 9:00-12:00 Ann-Charlott Gustafsson (UP), Ordförande Roger Ekeroos (M) Cecilia Sandberg (S) Kenneth Engelbrektsson (S) Stefan Skoglund (S) Annelie Högberg (S)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande Elving Andersson (C) Rolf Jonsson (L)

Läs mer

Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF Toinie Scherman SFP

Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF Toinie Scherman SFP Sammanträde Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00-15:25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Carin Ramneskär (M) Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO vice ordförande Solveig Eriksson SKPF

Läs mer

1 (7) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (7) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (7) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Gösta Andersson, PRO Marita Johansson, SKPF Jan-Ove Olsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden ~ g ENKÖPINGS 1 (13) Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Kumla, torsdagen den 22 mars 2018, klockan 13.10-14.30 Beslutande Jesper Englundh, Ordförande (S) Mats O Karlsson (S) Philip Wikman (NE)

Läs mer

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande Minnesanteckningar 2012-05-14 1(9) Plats och tid Dynamiken Bollegården, måndagen 14 maj 2012 kl 17.30-19.50 Ordförande Beslutande Roland Andersson (C), ordförande Roland Andersson (C) Eivor Carlsson (KD)

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors.

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors. 1(15) Plats och tid: Hövdingasalen, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden Pia-Lotta Lagerlöf DHR Ivar Nielsen

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-08-06 31 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-16.25 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande

Läs mer

1 PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Gösta Andersson, PRO Sören Nilsson, SPF Karl-Erik

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl 13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Reffelmansverket, Hudiksvall

Reffelmansverket, Hudiksvall Protokoll 1 (8) Plats och tid: Reffelmansverket, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Kamran Khalil (M) Niklas Steding (M) Lars-Olof Widell (C) Mats Olsson (C)

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

... ~t:?.~.~ s~~~!f~d Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bäve, kl 9:00-11:45

... ~t:?.~.~ s~~~!f~d Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bäve, kl 9:00-11:45 Sammanträde Plats och tid ledamöter Övriga funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bäve, kl 9:00-11:45 Bo Simonsson (DHR) Lars Candler (HSO) Jens Sahlin (HSO) Bojan Karlsson (HSO)

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 13.00-15.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Bo Simonsson, DHR Gunnar Särnbratt, HSO (Hörsel) Irene Hansson, HSO (Astma/allergi) Bojan Karlsson, HSO (FUB)

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

Innehåll TD... 4. Hitta i TD... 5. En mänsklig rättighet... 6. TD:s styrka... 8. TD skapar nya förutsättningar... 11. TD-spindeln gör skillnad!...

Innehåll TD... 4. Hitta i TD... 5. En mänsklig rättighet... 6. TD:s styrka... 8. TD skapar nya förutsättningar... 11. TD-spindeln gör skillnad!... Innehåll TD... 4 Hitta i TD... 5 En mänsklig rättighet... 6 TD:s styrka... 8 TD skapar nya förutsättningar... 11 TD-spindeln gör skillnad!...12 Informationen i TD...14 Historik...15 Hitta i TD Gå till

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10) 2011-11-24 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl 13.00-15.10 ande Lars-Göran Wiberg (C), ordförande Siv Nilsson PRO, vice ordförande Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Ruth Wernolf-Nyberg,

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 8 januari 2018 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Stefan Skoglund (S ), ordtorande Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

Kristianstads kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Leila Jönsson. SKPF. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta

Kristianstads kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Leila Jönsson. SKPF. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta 2018-01-26 2 KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Rådhus Skåne Ledamöter Kommunala rådet för funktionsnedatta Kalle Johnson,

Läs mer

Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR)

Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Öckerö den 19 september 2012 Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Torsdag den 27 september 2012, kl 17.30 Plats: Lejonet - Kommunhuset Förslag till dagordning: 1 Val av ordförande

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer