Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Socialnämnden (18) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 november 2009, kl Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s) Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s) Elisabet Oscarsson (c) Lars-Erik Eiderhed (c) Per-Eric Stjerna (fp) Ann-Charlotte Reventberg (m) Tjänstgörande ersättare: Leif Carlsson (c) Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) Maria Utter Fredin (fp) Lars Persgren (mp) Övriga närvarande Bengt Sernland, socialchef Birgitta Larsson, sekreterare Carina Pålsson, avdelningschef Ingela Martinsson, avdelningschef Lotta Callmander, utredn.sekr Maria Palm, Kommunal Utses att justera Plats och tid för justering Sirpa Bergenstoff Socialkontoret , kl Paragrafer Underskrifter Bestyrkande av anslag från till Sekreterare Birgitta Larsson Tid för anslag av protokollet Ordförande Jörgen Edelgård Justerande Sirpa Bergenstoff Bestyrkande av protokollsutdrag Protokollet förvaras på kommunkontoret i Vårgårda

2 Socialnämnden (18) Förteckning SN 167 Diarienr Delegationsbeslut... 3 SN Diarienr Hemliga enligt 7:4 sekretesslagen... 4 SN 174 Diarienr Utdelning av fondmedel SN 175 Diarienr Kostnadsutfall ekonomiskt bistånd... 6 SN 176 Diarienr Begäran om investeringsmedel för ombyggnad och renovering av avd. Eken och Enen, Kullingshemmet till servicelägenheter... 7 SN 177 Diarienr Socialnämndens månadsuppföljning SN 178 Diarienr Redovisning av månadslön vik, tim- övertids- och fyllnadslön... 9 SN 179 Diarienr Förslag till åtgärder för att minska sjuktalen SN 180 Diarienr Redovisning av vårdtyngdsmätningar inom Säbo SN 181 Diarienr Uppföljning av tillsyn av socialtjänstens insatser för våldsutsatta kvinnor och barn SN 182 Diarienr Ändring av reglementen för Socialnämnden och Kommunstyrelsen SN 183 Diarienr Yttrande över remissförslag till inriktning av närvårdssamverkan i Södra Älvsborg SN 184 Diarienr Fördelning av nya servicelägenheter SN 185 Diarienr Uppföljning av fattade beslut i socialnämnden SN 186 Diarienr Meddelanden/information... 18

3 Socialnämnden (18) SN 167 Diarienr Delegationsbeslut Nämnden har tagit del av delegationsbeslut enligt nedan: Individ- och familjeomsorgen Faderskapsbekräftelse Biståndsenheten Bostadsanpassningsbidrag

4 Socialnämnden (18) SN Diarienr Hemliga enligt 7:4 sekretesslagen

5 Socialnämnden (18) SN 174 Diarienr Utdelning av fondmedel 2009 Ekonomiavdelningen i Vårgårda har meddelat att 2009 års fondmedel är kronor. Fondmedlen skall användas till ändamål som annars skulle bekostats av skattemedel. Fondmedel ur Aron och Hilda Heymans fond kronor, AP Johanssons fond 752 kronor och Vårgårda kommuns samförvaltning kronor till en totalsumma av kronor. Från enskild person har inkommit ansökan om kronor till en resa. Avdelningschef Carina Pålsson har i skrivelse föreslagit att socialnämnden beslutar att 2009 års fondmedel skall gå till förebyggande grupparbete bland barn/ungdomar som har psykiskt sjuka eller missbrukande föräldrar. Avslå ansökan om kronor till en resa. Att 2009 års fondmedel skall gå till förebyggande grupparbete bland barn/ungdomar som har psykiskt sjuka eller missbrukande föräldrar.

6 Socialnämnden (18) SN 175 Diarienr Kostnadsutfall ekonomiskt bistånd Socialförvaltningen gör under året månadsvis uppföljning av utbetalt försörjningsstöd. Detta för att bevaka kostnadsutvecklingen med anledning av stora förändringar inom arbetsmarknadspolitiken. Kostnadsutfall för ekonomiskt bistånd januari oktober 2008 och 2009 samt antal hushåll som får ekonomiskt bistånd föreligger till nämnden. Lägga redovisningen till handlingarna.

7 Socialnämnden (18) Kommunfullmäktige SN 176 Diarienr Begäran om investeringsmedel för ombyggnad och renovering av avd. Eken och Enen, Kullingshemmet till servicelägenheter Socialnämnden behandlade vid oktobersammanträdet fråga om investeringsanslag för ombyggnad och renovering av avdelningarna Eken och Enen vid Kullingshemmet, för anpassning av dessa till servicelägenheter. Vid denna tidpunkt saknades kostnadsberäkning från Tekniska förvaltningen. Fastighetschef Erik Örarbäck har nu inventerat och lämnat prisuppgift för ombyggnads- och renoveringsbehovet för 16 st två-rumslägenheter och tre st rum med trinette. 6 st 1-rumslägenheter byggs om till 3 st 2-rumslägenheter Nya väggytskikt i de flesta lägenheterna Nya golvskikt i många lägenheter Sprutmålning av köksluckor i många lägenheter Kompletteringar med vita varor El-, rör och vent-installationer Bedömd kostnad är 800 tkr exkl. mervärdesskatt. Socialchefen informerar om att kapitalkostnaderna för investeringen kommer att hanteras av tekniska förvaltningen och blir därmed underlag för den totala kostnaden för lägenhetshyrorna. Att hos Kommunfullmäktige begära investeringsanslag med 800 tkr för ombyggnad och renovering av lägenheter vid Kullingshemmet.

8 Socialnämnden (18) Kommunstyrelsen SN 177 Diarienr Socialnämndens månadsuppföljning Socialnämnden prognostiserar en positiv avvikelse motsvarande tkr innan och efter åtgärder är vidtagna. Det prognostiserade överskottet beror till största delen på kansliets oanvända fördelningsreserv och sparade lönemedel. Inom LSS har dels intäkter kommit för tidigare års LSS-insatser för flyktingfamiljer samt dels minskat elevhemsutnyttjande samt en brukare mindre inom helkommunal personlig assistans (LSS, ej LASS). Inom Arbetsmarknadsavdelningen har samarbetet fördjupats med Arbetsförmedlingen likaså pågår utvecklingen av produktionen för nya intäkter. Inom SÄBO pågår arbete för att minska ett underskott beroende på extra personalbemanning på grund av utökat vårdbehov. Inom Äldre- och handikappomsorgen har 22 tillsvidareanställda enligt Las utanför personalbudgeten tillkommit. Arbete pågår för att minska antalet tjänster utöver budget. Socialnämnden kommer att uppnå sparbetinget på 1 % dvs tkr. Överlämna socialnämndens månadsuppföljning oktober 2009 till kommunstyrelsen.

9 Socialnämnden (18) SN 178 Diarienr Redovisning av månadslön vik, tim- övertidsoch fyllnadslön Ekonom Natasa Pavlic har sammanställt månadslön vik, tim- övertids- och fyllnadslön för perioden januari oktober 2009 på socialförvaltningen. Ledamoten Sirpa Bergenstoff föreslår att nämnden ger förvaltningen följande uppdrag, att utreda om det går att omvandla personalkostnaderna för vikarier till tillsvidareanställningar och i så fall i vilken omfattning. att ta fram information om bemanningsekonomi bland annat genom det s.k. jobbpusslet. Socialchefen informerar om att förvaltningen och Kommunal under 2008 tagit del av jobbpusslet genom information av Hans Nyberg, Komanco AB, som besökt Vårgårda. Vid denna tidpunkt har förvaltningen valt att inte gå vidare med den utbildning, som pusslet innebär. Ge förvaltningen i uppdrag att utreda om det går att omvandla personalkostnaderna för vikarier till tillsvidareanställningar och i så fall i vilken omfattning. att ta fram information om bemanningsekonomi bland annat genom det s.k. jobbpusslet.

10 Socialnämnden (18) SN 179 Diarienr Förslag till åtgärder för att minska sjuktalen Socialnämnden beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att analysera och föreslå lämpliga åtgärder för att minska sjukfrånvaro. Följande förslag att minska sjuktalen presenterades för socialnämnden : Avlasta cheferna vissa arbetsuppgifter genom att införa gruppledare i likhet med vad som tillämpas i hemtjänsten. Anskaffa fler taklyftar där så behövs samt att användandet av hjälpmedel nyttjas. Massagestol kan införskaffas för att minska förslitningsskador hos personalen. Genom samarbete inom och mellan enheter samt innehavande av en flexibel personal så skulle även detta kunna bidra till minskad sjukskrivning. Socialnämnden gav förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheter att påbörja projekt om höjd tjänstgöringsgrad på Säbo avdelning samt att utreda om införandet av gruppledare inom enheterna skulle kunna minska sjuktalen. Se avdelningschef Ingela Martinssons skrivelse Beredningsförslag Att gruppledare införs inom Säbo och Hemtjänst som projekt under 2010 till en årskostnad av 300 tkr. Att projektet finansieras med medel från 2009 års överskott. Att projektet med en avdelning bestående av endast heltidstjänster avstyrks på grund av kostnadsläget.

11 Socialnämnden (18) Forts 179 Efter ingående diskussioner beslutar nämnden att hänföra frågan till lämnat uppdrag till förvaltningen i 178 angående utredning om eventuellt tillskapande av tillsvidareanställningar inom ramen för personalbudgeten.

12 Socialnämnden (18) SN 180 Diarienr Redovisning av vårdtyngdsmätningar inom Säbo Vårdtyngdsmätningar har sedan början på 2007 genomförts inom Säbo, mätningarna görs och dokumenteras i MagnaCura på varje enskild omsorgstagare, ansvarig för mätningarna är respektive enhetschef. Vårdtyngdsmätningen omfattar tre olika områden omsorg/omvårdnad, sjukvård och psykiskt status. Avdelningschef Ingela Martinsson har i skrivelse redovisat resultaten från starten 2007 och de två senaste mätningarna Nämnden har tagit del av redovisningen och kommer att fortsätta diskutera vårdtyngden i samband med lämnat uppdrag till förvaltningen enligt 178.

13 Socialnämnden (18) SN 181 Diarienr Uppföljning av tillsyn av socialtjänstens insatser för våldsutsatta kvinnor och barn Länsstyrelsen genomförde en tillsyn av nämndens verksamhet i Vårgårda kommun under hösten Syftet var att granska nämndens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Länsstyrelsen begärde med anledning av tillsynen en återrapportering. Socialnämnden har i mars 2009 inkommit med en redogörelse över vidtagna åtgärder i de delar av tillsynen där Länsstyrelsens krav inte uppfylldes. Länsstyrelsen har i beslut gjort bedömningen utifrån redovisningen att nämnden vidtagit relevanta åtgärder med anledning av Länsstyrelsens tillsynsbeslut och avslutar ärendet. Nämnden har tagit del av beslutet och lägger det till handlingarna.

14 Socialnämnden (18) Kommunfullmäktige SN 182 Diarienr Ändring av reglementen för Socialnämnden och Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige har från 1 mars 2009 överfört Kommunstyrelseförvaltningens Arbetsmarknadsavdelning till Socialnämnden. Med anledning av detta erfordras ändring i Socialnämndens och Kommunstyrelsens reglementen. Föreslås att i Socialnämndens reglemente görs ett tillägg under rubriken Verksamhetsområde, andra stycket 7 Socialtjänst Socialnämnden fullgör.. Nämnden fullgör. Nämnden fullgör och samordnar kommunens sociala- och arbetsmarknadspolitiska insatser på individnivå för en effektivare rehabilitering mot arbete, utbildning och egen försörjning. Kommunstyrelsens reglemente ändras under 14 Övrig förvaltning så att Sysselsättningsbefrämjande åtgärder under arbetsmarknadsenheten tas bort. Att föreslå Kommunfullmäktige göra tillägg i Socialnämndens reglemente enligt förslag Nämnden fullgör och samordnar kommunens sociala- och arbetsmarknadspolitiska insatser på individnivå för en effektivare rehabilitering mot arbete, utbildning och egen försörjning, samt att i Kommunstyrelsens reglemente ta bort skrivningen Sysselsättningsbefrämjande åtgärder under arbetsmarknadsenheten.

15 Socialnämnden (18) Kommunstyrelsen SN 183 Diarienr Yttrande över remissförslag till inriktning av närvårdssamverkan i Södra Älvsborg Delregionala projektrådet, samverkansorgan för Västra Götalandsregionen och Sjuhärads kommunalförbund, har överlämnat förslag till inriktning av närvårdssamverkan i Södra Älvsborg att gälla från Socialchef Bengt Sernland och kommun- och utbildningschef Annelie Fischer har i yttrande lämnat följande förslag, 1. Vårgårda kommun tillstyrker inriktningsdokumentet. 2. Kommunen har varit representerad i utredningsarbetet genom socialnämndens ordförande Jörgen Edelgård och socialchef Bengt Sernland. Synpunkter har lämnats under utredningsarbetets gång. Synpunkterna har beaktats, varför inget nytt finns att tillägga. 3. Vårgårda kommun har för avsikt att delta i den föreslagna samverkansorganisationen. Socialförvaltningen och Utbildningsförvaltningen har haft samråd kring yttrandet. Föreslå Kommunstyrelsen att i yttrande till Delregionala Projektrådet framföra synpunkter i enlighet med social- och utbildningschefernas yttrande.

16 Socialnämnden (18) SN 184 Diarienr Fördelning av nya servicelägenheter Ledamoten Per-Eric Stjerna frågar hur förvaltningen har tänkt utse hyresgäster till de 19 nya servicelägenheterna på Kullingshemmet. Socialchefen redogör för diskussioner inom förvaltningen och att frågan bereds. Nämnden diskuterar frågan och har f n inga synpunkter i frågan. Uppdra åt förvaltningen att informera nämnden om hur förvaltningen tänker hantera frågan före första hyresgäst utses. Nämnden har då möjlighet att lämna synpunkter på tänkta handläggningsrutiner.

17 Socialnämnden (18) SN 185 Diarienr Uppföljning av fattade beslut i socialnämnden Ledamoten Sirpa Bergenstoff önskar kontinuerlig uppföljning av ärenden och uppdrag som inte är avslutade. Vid diskussion så uttalar nämnden att det vore värdefullt med en löpande planering för nämndens kommande arbete. Att en förteckning upprättas så att det framgår vilka ärenden som månadsvis ska behandlas. I detta sammanhang ska också anges de uppdrag som socialnämnden lämnat i beslut och som inte är slutbehandlade. Uppdra åt förvaltningen att göra en förteckning enligt ovan som visar plan för 2010 i likhet med kommunstyrelsens balanslista.

18 Socialnämnden (18) SN 186 Diarienr Meddelanden/information Nämnden har tagit del av meddelanden/information enligt nedan: Länsrätten i Vänersborg Dom i överklagat beslut om bistånd enligt SoL. Kommunstyrelsen : 158 Anställning kommunchef Kommunfullmäktige : 73 Delårsbokslut 74 Verksamhetsuppföljning per , kommunen 79 Får vi LOV i Vårgårda Nämnden framför ett tack till avdelningschef Ingela Martinsson och överlämnar en blomma.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-05-18 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, måndagen den 18 maj 2009, kl. 14.00-18.10 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s) Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-10-14 1 (17) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 14.00-18.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik Eiderhed

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-09-16 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 september 2008, kl. 14.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Kenth Hulth (s), ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd)

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Elisabet

Läs mer

Datum 2010-11-16. Socialnämnden

Datum 2010-11-16. Socialnämnden 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 16.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-12-09 1 (28) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 december 2008, kl. 14.00-18.25 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 18 september 2007, kl. 14.00-18.30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 18 september 2007, kl. 14.00-18.30 SOCIALNÄMNDEN 2007-09-18 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 18 september 2007, kl. 14.00-18.30 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20 SOCIALNÄMNDEN 2007-12-11 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Ann-Charlotte Reventberg (m), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-01-20 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 20 januari 2009, kl. 14.00-19.20 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Datum Socialnämnden

Datum Socialnämnden 1(22) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd) ordförande Kenth Hulth (s) vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Lars-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 15 maj 2007, kl. 14.00-19.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 15 maj 2007, kl. 14.00-19.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-05-15 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 15 maj 2007, kl. 14.00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Datum Socialnämnden

Datum Socialnämnden 1(17) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.35 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd) ordförande Kenth Hulth (s) vice ordförande Margaretha Johansson (s) Mikael Lindberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-04-14 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 14 april 2009, kl. 14.00-17.50 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid SOCIALNÄMNDEN 1(18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) 52-65 Lars-Erik Eiderhed (c)

Läs mer

Datum 2010-06-15. Socialnämnden

Datum 2010-06-15. Socialnämnden 1(17) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-18.10 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Elisabet Oscarsson (c) Lars-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 oktober 2007, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 oktober 2007, kl SOCIALNÄMNDEN 2007-10-09 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 oktober 2007, kl. 14.00-18.40 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Datum Socialnämnden

Datum Socialnämnden 1(24) Plats och tid Kullingshemmet, kl. 14.00-18.25 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s) Lars-Erik Eiderhed (c) Elisabet

Läs mer

Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun. Matlagning och matdistribution inom socialtjänsten i Vårgårda kommun

Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun. Matlagning och matdistribution inom socialtjänsten i Vårgårda kommun sara rojd - Sn021210.doc Page 1 Socialnämnden 2002-12-10 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Delegationsbeslut Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun Riktlinjer för försörjningsstöd Matlagning och matdistribution

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(9) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 13 mars 2018 kl 14:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S), vice ordförande Margaretha Johansson (S) Rikard

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 13.00 15.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(10) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 10 april 2018 kl 14:00-17:00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S), vice ordförande Margaretha Johansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/9 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.45 16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(14) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 13 februari 2018 kl 14:00-17:45 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S) Margaretha Johansson (S) Tore Norén (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 070123

Utbildningsförvaltningen 070123 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 1(9) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, 16.00-19.35 Beslutande Ingamaj Wallertz-Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? ÄJ 2019-05-09 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.30 Beslutande Övriga deltagande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2011-04-20 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 18.10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M) Pia Fahlgren (C) Bengt Axelsson

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-09-19 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoet, kl 08.15-10.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Eva Johansson

Läs mer

Protokoll för socialnämnden

Protokoll för socialnämnden 1(14) Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset, Kävlinge, kl 18.30-19.25 Ajournering ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Peter Rugarn Justeringens plats och

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-02-23 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl. 15.00 16.50 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer