De aktiviteter som vi ser att vi behöver fokusera på de kommande åren är:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "De aktiviteter som vi ser att vi behöver fokusera på de kommande åren är:"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2017 Motala AIF Friidrott Innehållsförteckning 1 Inledning Idrottslig verksamhet Egna Arrangemang Vätternrundan Föreningens utveckling och organisation Ekonomi Sammanfattning Verksamheten för Motala AIF Friidrott utgår från vår verksamhetsidé, vision och värdegrund. Vår verksamhet riktar sig till alla över 7 år som vill träna och tävla inom vår idrott, friidrott. Vi bedriver en omfattande barn och ungdomsverksamhet, samt en växande elitverksamhet, med ett flertal aktiva som redan har representerat och förhoppningsvis kommer att representera det svenska landslaget i framtiden. De aktiviteter som vi ser att vi behöver fokusera på de kommande åren är: Att kunna fortsätta utveckla våra ungdomar, så att de kan ta steget till junior och senioreliten. Att skapa en ännu bättre vikänsla i klubben där vi hjälps åt över åldersgränserna. Att utveckla våra policydokument, så att föreningen växer ännu mer i kvalité på alla plan. Att jobba vidare med antidopingarbetet, ett ämne som Svensk Friidrott jobbar hårt med. Att skapa förutsättningar för våra elitaktiva, både inom klubben, med externa partners och med förbundets utvecklingsorganisationer. Att utveckla våra arrangemang, för att locka ännu flera deltagare som får en ännu bättre upplevelse. Tillväxt och elitsatsning ställer även ökade krav på utveckling och tillgänglighet av våra arenor samt att vi även kan utöka våra ekonomiska ramar i föreningen.

2 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 2 1 Inledning Syftet med verksamhetsplanen är att beskriva kommande års planer och mål för Motala AIF Friidrott. Verksamhetsplanen är indelad i fem områden: Idrottslig verksamhet, Egna arrangemang, Vätternrundan, Föreningens utveckling och organisation samt ekonomi. Grunden för vår verksamhet är den idrottsliga delen. Den har delats in i tre delar som vardera fokuserar på olika saker: Barn och ungdom, Junior och Senior samt Motions och breddidrott. Den idrottsliga delen kompletteras med olika typer av stödjande verksamhet i form av olika egna arrangemang, samt Vätternrundan. Föreningens utveckling och ekonomi inbegriper det utvecklingsarbete som sker i föreningen och de ekonomiska förutsättningarna för verksamheten. Motala AIF Friidrotts verksamhet utgår från vår verksamhetsidé, vision och värdegrund. 1.1 Verksamhetsidé Vi erbjuder friidrottsträning från 7års ålder. Vi vill på bästa sätt bidra till individens utveckling som friidrottare och människa. 1.2 Vision Motala AIF Friidrott skall vara den mest attraktiva idrottsföreningen med en bred verksamhet som ständigt utvecklas och stimulerar till utomordentliga resultat. Ledorden för föreningen är MAIF friidrott steget före 1.3 Värdegrund Värdegrunden är uppdelad på tre delar: Att visa respekt för varandra, att skapa en positiv upplevelse och att verka för en ren idrott.

3 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 3 2 Idrottslig verksamhet 2.1 Barn och ungdomsverksamhet -7 till 15år 2017 års verksamhet kommer att ske i organiserade former i följande åldersgrupper: 10, 08/09, 07, 06, 04/05, 01/02/03. I dessa åldrar ska träning och tävling ske på ett lekfullt och allsidigt sätt, med mycket fokus på koordination och teknik Våra mål med verksamheten är: Att ha en bred verksamhet för barn och ungdomar, där alla ska beredas möjlighet att delta och utvecklas både som friidrottare och som människa. Att träning och tävling ska följa den röda tråd som finns framarbetad i Riktlinjer för träning och tävling och Teknikanpassad träning. Att skapa stora, homogena grupper som trivs tillsammans både på och utanför arenan. Att i Östgötacupen (10-13år) nå framskjutna placeringar både individuellt och som lag. Att majoriteten av våra 13-14åringar kvalificerar sig till Götalandsmästerskapen, och att sammanlagt tar minst två medaljer i de två tävlingarna Hur arbetar vi för att nå målen: För att nå ovanstående mål strävar vi efter att ha åldershomogena grupper där ledarna har rätt nivå på sina utbildningar anpassad till den åldersgrupp de är verksamma i. Vi uppmuntrar till olika former av social verksamhet för att stärka gruppkänslan både på och utanför friidrottsarenan genom t ex miniläger, aktivitetskvällar etc. Det skall vara kul att friidrotta! Vi vill utveckla våra ledare och ungdomar genom lära av varandra, äldre rutinerade tränare och aktiva stöttar de nyare tränarna och deras aktiva ungdomar. Vi arrangerar ett flertal interna resultattävlingar så att tävling ska bli en naturlig del av barnens och ungdomarnas friidrottande. Vår tävlingsfilosofi i unga år skall vara att man först ser till sin egen resultatutveckling i form av personbästa snarare än att jämföra sig med andra aktiva. Vi uppmuntrar till deltagande i de tävlingar som ingår i Östgötacupen. Att arrangera Friidrottsskola, samt att medverka vid ÖIF och SISUs olika satsningar kring Sportis camp. Vi vill fortsätta att utveckla vårt samarbete med vår danska vänort Korsør med sommarläger för aktiva som är 12 år och äldre, samt för de yngre olika former av miniläger i t ex Karlsby lägergård.

4 Motala AIF Friidrottsklubb Sid Junior, Senior och Elitverksamhet 2017 års verksamhet kommer att ske i organiserade former i följande grupper: 99/00, 98 och äldre, Kastgrupp samt långlöpargrupp. I dessa åldrar ska träning och tävling ske på ett mer målinriktat och fokuserat sätt Våra mål med verksamheten är: Att ha en mer grenspecifik träning där de aktiva får möjlighet att satsa på sin inriktning fullt ut och fortsätta utvecklas både som friidrottare och som människa på hemmaplan. Att minst 17 av de aktiva kvalificerar sig till ungdoms och Junior SM. Att vi tar minst 10 medaljer vid Ungdoms och Junior SM, samt att ha framskjutna placeringar på Senior SM och andra större tävlingar med internationell konkurrens. Att vårt damlag placerar sig topp tre i Lag SM kvalet. Att vi är representerade i ungdoms och juniorlandslaget. Att minst två av våra aktiva kvalificerar sig till något internationellt mästerskap. Att aktivt jobba med testverksamhet för de aktiva Hur arbetar vi för att nå målen: Vi vill ge de aktiva friidrottarna möjlighet att satsa på sin idrott fullt ut inom föreningens regi och helst på hemmaplan om det är möjligt. Vi säkerställer att våra tränare har rätt kompetensnivå för att kunna hjälpa de aktiva. Vi samarbetar med vårt UC (Utvecklingscentra) och FPC (Friidrottens prestation center) där vi uppmanar våra aktiva att delta i de uppföljningsläger som de blir uttagna till. Vi utvecklar samarbete med externa tränare för att få spetskompetens hos både aktiva och tränare. Att jobba för en allsidig och skadeförebyggande träning med bland annat MAQ träning. Vi vill ge förutsättningar för våra aktiva att kunna tävla vid de tävlingar som erbjuder bra kvalité och bra motstånd både inom landet och utanför. Vi vill ge våra aktiva bra hjälp med rehab, massage, kost och andra viktiga delar som är viktiga för elitsatsning. Vi kommer att genomföra ett påskläger i Portugal för våra elitaktiva.

5 Motala AIF Friidrottsklubb Sid Motions och breddidrott Under 2017 vill vi titta på hur vi skall kunna fortsätta att utveckla en bredare motionsverksamhet. NyaBroloppet: Vi vill fortsätta att utveckla loppet och satsar i första hand på den breda motionsboomen, och vi vill fortsätta att utveckla vårt samarbete med Motalas företag, utveckla familjeevent och erbjuda löpträningar. Bergsätersrundan: Vi fortsätter med träningstävlingen Bergsätersrundan, ett utmärkt tillfälle att få en bra fartträning under vinterhalvåret för både motionär som semielit. Erbjuda företagsarrangemang med prova på verksamhet.

6 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 6 3 Egna Arrangemang 2017 års arrangemang kommer att vara följande: Team Sportia Spelen, Platenspelen och NyaBroloppet. Klubben är även medarrangör för Skolbroloppet tillsammans med kommunens skolor. Vi kommer dessutom att arrangera flera mindre klubbtävlingar som t ex KM, Castorama, Bergsätersrundan och resultattävlingar. 3.1 Team Sportia Spelen En inomhustävling som vi arrangerar i Team Sportia Hallen under februari månad varje år Våra mål med arrangemanget är: Att ge våra egna aktiva möjlighet att tävla i sina grenar på hemmaplan. Att ha en bra kvalité på arrangemanget. Att uppnå minst 500 grenstarter. 3.2 Platenspelen En populär arenatävling som vi arrangerar på Idrottsparken under maj månad varje år Våra mål med arrangemanget är: Att ge våra egna aktiva möjlighet att tävla i sina grenar på hemmaplan. Att ha en bra kvalité på arrangemanget. Att använda tävlingen som uttagningstävling för serielaget. Att uppnå minst 600 grenstarter. 3.3 NyaBroloppet Vi vill fortsätta att vidareutveckla vårt motionslopp i Motala som förhoppningsvis kommer att växa ännu mer och bli en årligt återkommande folkfest. Vi vill bygga ut samarbetet med kommunens skolor i arrangemanget kring Skolbroloppet Våra mål med arrangemanget är: Att arrangera ett attraktivt motionslopp för Motalaborna Att loppet genererar en bra vinst. Att antalet deltagare i NyaBroloppet blir minst 1500 stycken år Att samtliga kommunens högstadieskolor deltar i Skolbroloppet år 2017.

7 Motala AIF Friidrottsklubb Sid Hur arbetar vi för att nå målen för våra arrangemang: För att säkerställa kvalitén på våra arrangemang jobbar vi med att få till kommittéer som planerar, genomför och utvärderar respektive arrangemang. Vi försöker göra grenprogram till våra arenatävlingar efter våra egna aktivas önskemål. Vi använder våra resultattävlingar för att utbilda funktionärer. Vi har modern och bra utrustning för att effektivisera och kvalitetssäkra resultatrapporteringen under våra tävlingar. Vi arbetar för att hålla utrusningen i framkant. Med hög kvalité och att vi säkerställer bra och stora startfält genom att ha många egna aktiva med. Vi har ambitioner att kunna använda resultattavlan på IP för att visa information och resultat under våra tävlingar där. Vi kommer att marknadsföra våra arenatävlingar mer mot klubbarna i närområdet och sprida flyers vid tävlingar. Vi kommer marknadsföra NyaBroloppet i lokaltidningar, i löpartidningar, på sociala medier och jobba stort med och mot olika företag i kommunen. Vi gör reklam för vår Friidrottsskola genom annons i Motala kommuns sommarlovsprogram som går ut till alla skolor i kommunen, vi sätter även upp affischer på skolor och allmänna platser. Vi utbildar våra aktiva från 14 år för att de ska kunna vara ledare för Friidrottsskolan och även andra arrangemang som t ex Sportis Camp.

8 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 8 4 Vätternrundan Under året hjälper vi till att genomföra att antal arrangemang som MAIF IA/Vätternrundan står som värd för. Dessa arrangemang är Tjejvättern och Vätternrundan. 4.1 Tjejvättern Under Tjejvättern ansvarar vi för flaggvakterna i Motala Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att göra ett bra jobb så att cyklisterna ska känna sig trygga. 4.2 Vätternrundan Vid detta arrangemang ansvarar klubben för depån i Ölmstad. Ett trevligt arbete som har blivit en del av vår verksamhet Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att vi har kunniga och engagerade funktionärer som servar cyklisterna på bästa sätt. 4.3 Hur arbetar vi för att nå målen för våra funktionärsuppdrag: Vi arbetar aktivt för att få många funktionärer till våra funktionärsuppdrag. Vi har som krav att varje aktiv eller dennes anhöriga ska hjälpa till på minst tre av våra arrangemang/funktionärsuppdrag. Vi har i god tid tilldelat varje träningsgrupp att ansvara för ett visst arrangemang/funktionärsuppdrag för att säkerställa uppdraget.

9 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 9 5 Föreningens utveckling och organisation En strukturerad och aktiv utveckling av verksamheten bedöms som mycket viktig för att uppnå vår verksamhetsidé och vision. För att upprätthålla och förbättra verksamheten arbetar Motala AIF Friidrott aktivt med utveckling och utbildning på flera olika nivåer och områden i föreningen. Som ett led i detta verkar vi för att fler föräldrar och övriga anhöriga blir delaktiga i verksamheten. Vi anser att alla är viktiga för föreningens utveckling. 5.1 Verksamhet Våra mål under 2017 är att bedriva fullvärdig och säker träning i alla grenar på Idrottsparken och i Team Sportia hallen, att fortsätta vår verksamhetsutveckling genom att bland annat uppdatera våra policydokument. För att nå dessa mål måste vi ha en bra dialog med bokningsansvarig i MAIF om vikten av träningstider och en bra dialog med vaktmästarna både på IP och i TS hallen. Vårt arbete med sponsring sker främst tillsammans med NyaBroloppets organisation, där vi vill fortsätta utveckla relationerna med både nya och gamla samarbetspartners. Att anordna en gemensam ledarkickoff samt en ledarmiddag per år för alla ledare inom föreningen. Att ha gemensamma föräldramöten inom klubben, för att bättre involvera föräldrarna i verksamheten. Att ta fram ett kompendium för nya ledare som beskriver Motala AIF friidrotts verksamhet. Vi vill utveckla vår närvaro i sociala medier, både för att göra reklam för och sprida information om vår verksamhet. Under året kommer vi att arbeta aktivt med att sprida klubbens antidopingplan bland samtliga medlemmar. Vi arbetar också med RFs vaccination mot doping, och har som mål att vaccinera oss mot doping varje år. Vår målsättning är att verksamhetsplanen ska omarbetas för att gälla under en treårsperiod men med årsspecifika mål under Ledare Utveckling och utbildning av ledarna är en central och viktig del av föreningens arbete. För att säkerställa att alla ledare har en adekvat utbildning finns det en ledarutbildningsplan och en ledarpolicy. Målsättning är att ha en levande ledarkommitté, där en representant från varje träningsgrupp finns representerad, som jobbar med planering och utbildningsfrågor.

10 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 10 En strategi för utveckling är att etablera samarbete med externa tränare för att bibehålla och höja kompetensnivån hos ledare och aktiva. Dessutom erbjuder vi våra tränare utbildningar både internt inom klubben, via vårt UC (Utvecklings Centra) och externt via välmeriterade utbildningspartners. Alla nya ledare genomgår Motala AIF idrottsallians nya utbildning samt får ta del av det nya kompendiet som tas fram inom Motala AIF friidrott. Under 2017 sjösätter vi ett initiativ för att lära med varandra, vilket innebär att äldre aktiva och rutinerade ledare delar med sig av sina erfarenheter och stöttar nya ledare. 5.3 Aktiva Att kunna behålla våra aktiva och bedriva en elitverksamhet samtidigt som vi vill ha en stor och bred ungdomsverksamhet är den stor utmaning de kommande åren. För att kunna fortsätta den positiva utvecklingen både i serielaget och av de individuella prestationerna i elit- och semielit -sammanhang kommer det fram över att krävas ett ökat stöd till de aktiva både vad gäller kunskap kring träningslära, skadeprevention, rehabilitering, tävlingsupplägg, etc. samt vad gäller tränings- /tävlingsmöjligheter på nationell toppnivå respektive internationellt meriterande nivå. På lite längre sikt är det av avgörande betydelse för klubbens utveckling och fortlevnad att behålla en kvalificerad seniorverksamhet, dels för att inspirera och motivera yngre aktiva och dels för att kunna vidmakthålla kompetensen inom föreningen. Förutom den rent idrottsliga verksamheten för de aktiva vill vi som förening även bidra till individens utveckling. Detta sker bland annat genom att inbegripa olika typer av sociala arrangemang som komplement till träningen samt att möjliggöra olika former av ledarutbildningar och ledaruppdrag. Vi erbjuder bland annat de aktiva från 15 års ålder att genomgå grundläggande ledarutbildningar och möjligheten att agera i rollen som ledare för både våra idrottsskolor, grupper och arrangemang. Under 2017 kommer vi undersöka möjligheten för de äldre aktiva att verka som förebilder och inspirera i de yngre träningsgrupperna. 5.4 Rekrytering Vi har kontakt med högstadieskolor med intentionen att utveckla ett samarbete kring friidrott som träningsform. Skolbroloppet är ett led i detta samarbete. Genom att knyta till oss fler motionsidrottare, kanske främst inom föräldragruppen, ser vi en möjlighet till en stabilare förening med ökad exponering av friidrotten och därigenom växa som klubb. Vi bedriver aktiv rekrytering genom vår Friidrottskola, samt genom medverkan i Östergötlands Idrottsförbunds olika satsningar, så som Sportis Camp och Sportis After School. Vi sprider vårt budskap via diverse sociala medier, främst Facebook, när tillfälle ges.

11 Motala AIF Friidrottsklubb Sid 11 6 Ekonomi Vi ska ha en stabil ekonomisk verksamhet, med tyngdpunkt på att kunna bedriva en kvalitativ och attraktiv verksamhet för våra aktiva. Vi använder pengarna till att utveckla verksamheten både sportsligt och organisatoriskt. Vår målsättning är att vi genom en god ekonomi kan stötta både en elitsatsning hos våra aktiva samtidigt som vi vill ha en stor och bred ungdomsverksamhet. I och med att flertalet av de äldre aktiva genomför elit- eller semielitsatsningar, vilket resulterat i otroligt bra prestationer med både nationellt och internationellt gångbara resultat, samt att friidrotten fortsätter att växa på barn- och ungdomssidan, behöver de ekonomiska ramarna för föreningens verksamhet utvidgas under de kommande åren. Om inte verksamheten kan utvecklas i takt med de aktivas behov finns en reell risk att aktiva går till andra klubbar eller slutar helt. Under 2017 kommer vi att jobba hårt med att hitta nya samarbetspartners för sponsringen av NyaBroloppet.

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjö s mål och värderingar Bredden ger spetsen BARNIDROTT OCH ELITIDROTT i en skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barn- som elitidrott. Vår

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. "Bredden ger spetsen"

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjös mål och värderingar "Bredden ger spetsen" Barnidrott och elitidrott i skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barnsom elitidrott. Vår förening

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 1. Inledning Västerås friidrottsklubb vill bidra till en positiv livsstil där såväl elit- som breddverksamheten inspirerar och lockar aktiva, ledare och föräldrar

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL... 2 Ekonomiska mål 2015... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål 2015... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER...

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Motala AIF Cykelklubb. Innehållsförteckning. Sammanfattning

VERKSAMHETSPLAN Motala AIF Cykelklubb. Innehållsförteckning. Sammanfattning VERKSAMHETSPLAN 2019 Motala AIF Cykelklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Sammanfattning... 1 1 Inledning... 2 2 Idrottslig verksamhet... 3 3 Egna arrangemang... 5 4 Funktionärsuppdrag...

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2015 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2015 2015-01-01 2015-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 1. Inledning Verksamheten i Västerås FK skall bedrivas på ett sådant sätt att den utvecklar människor fysiskt, socialt och kulturellt. Verksamheten styrs i

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE

ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE ELIT GÖTEBORG DEN MEST ATTRAKTIVA FRIIDROTTSMILJÖN I SVERIGE Visionen är att Göteborg ska ha den mest attraktiva friidrottsmiljön i Sverige BAKGRUND På distriktsårsmötet 2009 beslutade Göteborgsklubbarna

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL 2016... 2 Ekonomiska mål... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER... 3

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Utgåva 0.3 2008-11-03 Sida 1 (11) 1 Inledning Svenska Klätterförbundets styrelse har givit Barn- och Ungdomskommittén (BoUK) i uppdrag att ta fram förslag på riktlinjer

Läs mer

Vision. Resultatmål och aktiviteter Verksamhetsplan. Övergripande mål för Strategiska fokusområden

Vision. Resultatmål och aktiviteter Verksamhetsplan. Övergripande mål för Strategiska fokusområden Vision Värdegrund och ledarfilosofi Verksamhetside Vart vi siktar Vad vi står för Vad vi finns för Resultatmål och aktiviteter Verksamhetsplan Vad vi vill uppnå och behöver göra på kort sikt Vad vi vill

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner

SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner 2018 2023 Fastställt 2018-03- Innehåll Inledning... 3 Verksamhetsidé... 4 Vision... 4 Värdegrund... 4 Verksamhet... 5 Träningsgrupper...

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Övergripande mål Under 2019 har Huddinge AIS Friidrott ( HAIS ) fastslagit följande övergripande mål: HAIS ska arbeta aktivt för att öka medlemsantalet. Detta

Läs mer

Utvecklingsplan från 7år- senior Den röda tråden

Utvecklingsplan från 7år- senior Den röda tråden Utvecklingsplan från 7år- senior Den röda tråden 1 Här presenterar LGIF vilka mål vi har med vår barn och ungdomsträning och hur träningen bör utvecklas under träningsåren. Utvecklingsplan från 7år till

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Inledning VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 100 år, 2014! Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

Blå Boken. IFK Växjö s mål och värderingar -hela versionen

Blå Boken. IFK Växjö s mål och värderingar -hela versionen Blå Boken IFK Växjö s mål och värderingar -hela versionen Barnidrott och elitidrott i en skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barn- som elitidrott. Vår förening

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning 2017-2018 Badminton Carlskrona 2020 Tre intentioner har definierats som ska genomsyra allt arbete som görs inom BKC. Dessa intentioner är: Utveckling: Genom mod

Läs mer

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT Inledning KFUM Örebro Friidrott bildades under namnet KFUM s IA Örebro den 11 januari 1908 och bedriver friidrottsverksamhet. Klubben är genom medlemskapet i Svenska

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2020

Verksamhetsinriktning 2014-2020 Verksamhetsinriktning 2014-2020 Vår verksamhetsidé IF Göta Karlstad skall bedriva och skapa möjlighet för en bredd och elitverksamhet för alla som vill delta, oavsett ambition och målsättning, i syfte

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDETS STRATEGI INLEDNING Att hoppa fallskärm handlar om att ta steget ut i det delvis okända: att våga och att samtidigt

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Friidrott för 2010 talet Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20 ÅKERSBERGA INNEBANDYFÖRENING, ÅIBF, (ACKERS) 2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/19-2019/20 STYRELSENS UPPRÄTTADE VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning FAKTA OM KLUBBEN... 2 Ledord...2 Värdegrund...2 Verksamhetsidé...2

Läs mer

Verksamhetsplan för år

Verksamhetsplan för år 1 Verksamhetsplan för år 2018 2018-01-01 2018-12-31 2 Innehåll 1. Tävlingskommittén... 3 1.1 Funktionärer... 3 1.2 Arrangemang...... 4 1.3 Åstadsloppet... 4 2. Kommunikation och marknadsföring... 5 3.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplan 2012 Strategiskt, Smart och Gemensamt Vår Vision Vi skall försöka öka medlemmarnas antal till över hundratjugostycken, genom bättre reklam om judon i lokaltidningar, uppvisningar vid event,

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

välkommen till landslaget

välkommen till landslaget välkommen till landslaget Grattis till din uttagning i landslaget! Du har genom din prestation, som aktiv eller ledare, kvalificerat dig för att representera Sverige. Det är en ära som är få förunnat.

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018 1. Inledning Verksamheten i KA 2 IF ska bedrivas så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Verksamheten ska bedrivas i demokratiska former, och föreningen

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument Sida 1 av 10 Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument 2016-2019 Sida 2 av 10 ISHOCKEYNS VÄRDEGRUND I JÄMTLAND HÄRJEDALEN Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund har ytterst ansvaret för

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2016/2017 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Svensk orientering världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Verksamhetsinriktning för svensk orientering mot 2021 med strategiska mål för 2017-2018 Svensk orienterings vision

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer