VERKSAMHETSPLAN Motala AIF Cykelklubb. Innehållsförteckning. Sammanfattning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN Motala AIF Cykelklubb. Innehållsförteckning. Sammanfattning"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Motala AIF Cykelklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Sammanfattning Inledning Idrottslig verksamhet Egna arrangemang Funktionärsuppdrag Föreningens utveckling Ekonomi Sammanfattning Verksamheten för Motala AIF Cykelklubb utgår från vår verksamhetsidé, vision och värdegrund. Vår verksamhet riktar sig till alla över 8 år som vill träna och tävla inom cykel. Vi vill fortsätta att satsa på en bred tävlingsverksamhet och bygga vidare på de framgångar våra tävlingscyklister haft under 2018, både i herreliten och ungdomstjejerna. Vi siktar också på att ha dessa cyklister ute i Europa inom några år med ett Continentallag i vår regi. Vi kommer fortsätta att satsa hårt på ungdomscyklister, både i ungdomsklasserna och juniorklassen. Vi kommer att jobba för att ha en rejäl motionsverksamhet. Viktigt för oss är förstås också barn- och ungdomsverksamheten, där vi vill öka rekryteringen och stärka upp på ledarsidan. De aktiviteter som vi framför allt vill fokusera på och följa upp under de kommande åren är i mångt och mycket baserat på utfallet från vårt medlemsmöte i oktober 2016, då vi hade utvärdering av klubbens verksamhet och grupparbeten kring de viktigaste områdena. 1. Fokus på säkerhet och ledarutbildning inom motionscyklingen. 2. Utöka vår ungdomsverksamhet och fortsätta satsningen på tjejer i tävlingsverksamheten. 3. Att fortsätta med vårt elitlag i cykel med främst U23-cyklister. 4. Fortsatt satsning på klubbkänslefrämjande aktiviteter, såsom en stark Trivselkommitté, gemensamt boende vid tävlingar och integrationsfrämjande aktiviteter. 5. Att främja motionscykling för barn, ungdomar och vuxna, både MTB- och landsvägscykling.

2 Sid 2 1 Inledning Syftet med verksamhetsplanen är att beskriva kommande års aktiviteter för MAIF CK. Verksamhetsplanen är indelad i fem delområden: Idrottslig verksamhet, Egna arrangemang, Funktionärsuppdrag, Föreningens utveckling samt Ekonomi. Grunden för verksamheten är den idrottsliga delen. Den har delats in i tre delar som vardera fokuserar på olika saker: barn/ungdom, tävling, samt motion. Den idrottsliga delen kompletteras med olika typer av stödjande verksamheter i form av olika egna arrangemang och funktionärsuppdrag för Vätternrundan. Föreningens utveckling och ekonomi inbegriper det utvecklingsarbete som sker i föreningen och de ekonomiska förutsättningarna för verksamheten. 1.1 Verksamhetsidé Vi erbjuder cykelträning och tävlingsverksamhet i olika form och på olika nivå. Vi vill på bästa sätt bidra till individens utveckling som cyklist och människa, samt verka för folkhälsa och integration i Motala. 1.2 Vision MAIF CK skall vara den mest attraktiva idrottsföreningen med en bred verksamhet som ständigt utvecklas och stimulerar till utomordentliga resultat. 1.3 Värdegrund Värdegrunden är uppdelad på tre delar: att visa respekt för varandra oavsett kön, ålder eller ursprung, att skapa en positiv upplevelse samt verka för en ren idrott.

3 Sid 3 2 Idrottslig verksamhet 2.1 Barn- och Ungdomsverksamhet Träning och tävling sker på ett lekfullt och allsidigt sätt, för både racer och MTB Våra mål med verksamheten är: Att nå ut med verksamheten till barn och ungdomar, där alla bereds möjlighet att delta och utvecklas både som cyklist och som människa. Att utveckla instegsträning på MTB för att öka rekryteringen av ungdomar Att behålla ungdomarna aktiva i klubben, så att de fortsätter cykla och tävla Hur arbetar vi för att nå målen: För att nå ovanstående mål strävar vi efter att ha träningsgrupper med ledare som har rätt nivå på sin utbildning anpassad till den åldersgrupp och inriktning de är verksamma i. Rekrytera flera ledare och erbjuda utbildningar inom träning och tävling. Gemensamma resor och boende på tävlingar och läger, för tävlings- och motionsverksamhet. Vi har lånecyklar, landsvägscyklar, för utlåning på träningar och tävlingar till ungdomar upp till och med 16 år gamla, detta för att attrahera fler ungdomar till cykelsporten. 2.2 Junior- och elitverksamhet I dessa åldrar sker träning och tävling på ett mer målinriktad och fokuserat sätt. Vi satsar på cyklister med så mycket lokal förankring som möjligt och bygger ungt för framtiden. Synlighet lokalt, samt på gemensamma tävlingar, är en viktig faktor för att vara förebilder för våra barn och ungdomar Hur arbetar vi för att nå målen: Att satsa på tjejer i vår tävlingsverksamhet, både ungdom och elit. Elitlag som fortsätter att vara framgångsrikt U23-lag och så småningom skapa ett Continentallag Att vi ska fortsätta vara representerade i cykellandslaget Hur arbetar vi för att nå målen: Våra tävlingslag ska fortsätta att tillsammans träna, tävla och synas i Motala i största möjliga mån och jobba tillsammans i de viktiga mekaniker- och funktionärsuppdragen kring Vätternrundanarrangemangen. Vi kommer att ha sju tjejer i åldern år som kommer att tävla under 2019, målsättningen är att fortsätta stötta dessa ungdomar i en uttalad satsning för tjejer och tävlingsverksamhet i MAIF CK. Under säsongen 2019 kommer vi ha sju cyklister som tävlar i elitklass och som tävlar i U23 och de kommer allihop träna tillsammans. Målsättningen för årets tävlande är att köra nationella tävlingar och samla erfarenheter inför en utökad satsning med ett Continentallag i klubbens regi inom några år.

4 Sid Motion och breddidrott: Under 2019 kommer vi att titta på hur vi ska kunna fortsätta att utveckla vår breda motionsverksamhet. Vi vill satsa på att: Fortsätta ha många träningstillfällen Det finns möjlighet att träna tillsammans alla dagar i veckan, med en god blandning av MTB och landsväg, fart och distans och på vinterhalvåret även inomhus i Team Sportia hallen, intervallträning på klubbens testcyklar på IP och spinning i klubbens regi på Actic. Fortsätta integrera och utveckla MTB verksamheten i klubben med gemensamma träningsdagar i olika fart/ teknikgrupper. Fortsätta utveckla vår populära söndagscykling: o Driva ett aktivt säkerhetsarbete för klungkörningen, med utbildning av våra ledare. o Ha ledarledda grupper även efter Vätternrundan, för att inspirera motionärerna att träna tillsammans året runt.

5 Sid 5 3 Egna arrangemang 3.1 Vättern GP 2019 är vi med och arrangerar Vättern GP som tidigare, med yngre och äldre elitcyklister som deltar från hela landet och med en folkfest i centrala Motala Våra mål med arrangemanget är: Visa upp rafflande tävlingscykling på nära håll, lokalt i Motala Ge våra egna och andra tävlingscyklister en spännande tävling att delta i Bidra till Cykelveckan, med ytterligare en typ av evenemang i cyklingens tecken Hur arbetar vi för att nå målen för våra arrangemang: Vi samarbetar med Vätternrundan för att ytterligare förbättra och stärka strukturen kring arrangemanget. En ansvarig person i Styrelsen jobbar med arrangemanget, tillsammans med en arbetsgrupp inom klubben. 3.2 Klubbmästerskap Vi avser att hålla ett klubbmästerskap i form av serietävling där deltävlingarna ska bestå av linjelopp landsväg, GP, individuellt tempolopp, MTB och cykelcross. Arena kan vara Mantorp Park, Lemundatempot och Fålehagen Våra mål med arrangemanget är: Cyklister i olika åldrar och med olika fart får tävla mot sig själva och varandra på en utmätt bana med tidtagning, vilket sporrar till intervallträning Glada motionärer, som normalt inte tävlar får möjlighet att under enklare former prova på detta. Det är populärt bland ett antal av våra medlemmar att cykla fler lopp än Vätternrundan-loppen, även om höjdpunkten för säsongen är i juni. Vi vill tydligare uppmuntra deltagande i fler lopp, genom att ordna egna startgrupper i andra lopp än Vätternrundaloppen och samordna resa och boende i samband med cykellopp som Cykelvasan, Velofondo Vårgårda etc Hur arbetar vi för att nå målen för våra arrangemang: Inför Cykelvasan 2017 hyrde ett gemensamt boende med 40 platser, där våra cyklister (och medföljande) kunde bo och trivas tillsammans kring loppet. Vi ser fram emot att utvärdera och eventuellt utöka med motsvarande satsning på flera lopp framöver.

6 Sid 6 4 Funktionärsuppdrag Under året hjälper vi till att genomföra att antal arrangemang som MAIF IA/Vätternrundan står som värd för: Minivättern, MTB-Vättern, Tjejvättern, Halvvättern, Vätternrundan och Vättern Bike Games. Vi jobbar även som funktionärer på Vättern GP, som är ett arrangemang i MAIF CK s regi tillsammans med Vätternrundan. 4.1 Minivättern Under Minivättern tar vi hand om att bygga och riva start/mål/depå, samt driva depån Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att ge barnen en glad och säker cykelupplevelse som gör att de vill fortsätta cykla Hur arbetar vi för att nå målen: Vi bemannar uppdraget med vår egen ungdomsverksamhet. 4.2 Tjej- och Halvvättern Under Tjej- och Halvvättern har vi hand om mekaniker-servicen i starten och alla depåer Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att göra ett bra jobb så att cyklisterna känner sig trygga, glada och får bra hjälp med de cykelbekymmer de har Hur arbetar vi för att nå målen: Vi bemannar mekaniker-stationerna så att det finns kunniga mekaniker på både racer och mer traditionella cyklar och kompletterar med en person som har administrativt ansvar för rapportering av uppdrag och utrustning per station. 4.3 Vätternrundan Vid detta arrangemang ansvarar klubben för mekaniker-servicen i starten och depåerna i Ödeshög, Boviken och Medevi, samt bilburen mekaniker-support till sub-grupperna Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att göra ett bra jobb så att cyklisterna ska känna sig trygga, glada och får bra hjälp med de cykelbekymmer de har Hur arbetar vi för att nå målen: Vi bemannar mekaniker-stationerna så att det finns kunniga mekaniker på både racer och mer traditionella cyklar och kompletterar med en person som har administrativt ansvar för rapportering av uppdrag och utrustning per station.

7 Sid Vättern GP Vättern GP är ett arrangemang i MAIF CK s regi tillsammans med Vätternrundan Våra mål med funktionärsuppdraget är: Att ordna en professionell tävling som uppskattas av både de tävlande, funktionärer och publik Hur arbetar vi för att nå målen för våra funktionärsuppdrag: För Vättern GP är det flera olika uppdrag som ska besättas, såsom: Tävlingsledare Banchef Målchef Flaggvakter För de tre första arbetar vi för att få fler i klubben med rätt utbildning för att kunna ta sig an dylika uppdrag. 4.5 MTB Vättern Vi arbetar med banmärkning, pilning och avetablering av banan samt mekanikeruppdrag Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att göra ett bra jobb så att cyklisterna ska känna sig trygga Hur arbetar vi för att målen: Vi bemannar mekstationer och våra MTB-ledare engagerar erfarna MTB-cyklister för banmärkning. 4.6 Vättern Bike Games Vi bemannar barnloppet Minivättern MTB: Under Minivättern MTB tar vi hand om att bygga och riva start/mål/depå, samt driva depån Vårt mål med funktionärsuppdraget är: Att göra en bana och ett arrangemang där barn och ungdomar känner sig säkra och som sporrar dessa till att fortsätta cykla Hur arbetar vi för att nå målen: Vi bemannar loppet med våra erfarna medlemmar

8 Sid 8 5 Föreningens utveckling En strukturerad och aktiv utveckling av verksamheten bedöms som mycket viktig för att uppnå vår verksamhetsidé och vision. För att upprätthålla och förbättra verksamheten arbetar MAIF CK med att stärka våra kommittéer som en breddning och ett komplement till styrelsen. Avsikten är att öka våra muskler och drivkraft i klubben, samt att få ett ökat engagemang och klubbkänsla. Vi avser att jobba för ytterligare samverkan mellan MAIF:s föreningar. Samarbetet mellan klubbarna har det senaste året blivit bättre genom utvecklingsseminariet och IA möten, gällande bl a föreningshus i Fålehagen, användning av utrustning och löparbanan, köp av profilkläder mm. Vi är fortsättningsvis väldigt lyhörda för flera gemensamma insatser. Fortsätta deltagandet i arrangemang som Idrottens Dag och liknande event. 5.1 Verksamhet Vi skall: Vara en viktig och synlig del i MAIF:s profilering Aktivt marknadsföra Vätternrundan Bedriva en stark ungdomsverksamhet som ger förutsättningar, med egna talanger och satsa hårt på tjejer inom cykelsporten, för att även i framtiden ligga i framkant bland Sveriges cykelelit. Detta genom att fortsätta den starka utveckling som redan har påbörjats. Bedriva en bred och välkomnande motionsverksamhet som ger klubben en stor breddverksamhet samt en naturlig bas för rekrytering av nya ledare och ungdomar. Förhoppningsvis genererar detta även nya sponsorkontakter. Bedriva elit- och juniorverksamhet med prestationsinriktning, som placerar MAIF CK bland topplagen i Norden på sikt. Bedriva senior- och veteranverksamhet för övriga tävlingsintresserade. 5.2 Ledare Rekrytering och engagemang av ledarna är en central och viktig del av föreningens arbete. För att säkerställa detta tar vi tag i tränarfrågan och jobbar för att få igång en ungdomskommitté, så vi kan stötta våra ledare på bästa sätt. Vi har ett styrdokument som specificerar ledarrollerna och vilka förväntningar som finns, för att göra det enklare att våga ta steget och bli ledare, samt ha träffar med information och utbildning.

9 Sid 9 Vi ska ha motionskommitté med stort engagemang, som fortsätter arbeta för att utveckla ledarrollen, huvudsakligen för söndagscyklingen. Viktiga komponenter som vi vill fokusera på under 2019 är att fortsätta arbetet med säkerhet och utbildning. 5.3 Aktiva i klubben Vi är idag den största klubben inom MAIF IA. Även om många av oss frekvent är med och arbetar för klubben i styrelse, kommittéer, som ledare och funktionärer, finns det många fler som ännu inte är med lika aktivt. Vi verkar för att bredda engagemanget i hela klubben, genom att göra det så tydligt och roligt som möjligt att vara med och arbeta tillsammans. Detta gör vi bland annat genom att ha träffar som verksamhetsutvecklingsdagar och ha utbildningar med alla söndagsledare eller genom sociala träffar som grillkväll eller julbord. Vi vill också fortsätta jobba med aktiv uppföljning av de mål vi sätter upp i verksamhetsplanen allt för att det ska kännas viktigt och efterfrågat och att man ska känna att arbetet går framåt. Inför 2019 fortsätter vi stärka upp klubbens Trivselkommitté, då vi ser det som viktigt för klubbkänslan och engagemanget med aktiviteter som stärker kamratskap, gemenskap och glädje, vilka framkom under medlemsmötet hur viktiga de är. 5.4 Rekrytering På motionssidan är vi många och det tillkommer nya cyklister vartefter. Det vi önskar oss är fler ungdomar och unga vuxna i föreningen, och detta från alla samhällsgrupper och bakgrunder. Rekryteringen av barn, ungdomar och deras ledare är vår stora utmaning. Detta tror vi bl a beror på att det kräver stor uthållighet för att cykla landsväg, vilket ofta kommer senare i livet, samt att det kräver en hel del utrustning. För våra barn och ungdomsrekrytering framöver vill vi jobba på följande sätt: Tydliggöra barn- och ungdomsträningen genom att sätta upp styrdokument, så alla (både ledare, aktiva och föräldrar) vet vad som förväntas. Använda MTB som insteg. MTB är på många sätt passande för barn och ungdomar; den kan utövas där det inte finns trafik, det är mer action och kortare träningspass. Stärka upp på ledarsidan för ungdomar, så att det blir en kritisk massa och att man orkar med den kontinuitet som så väl behövs.

10 Sid 10 6 Ekonomi Vi ska ha en stabil ekonomisk verksamhet, med tyngdpunkt på att kunna bedriva en kvalitativ och attraktiv verksamhet för våra aktiva. Vi använder pengarna till att utveckla verksamheten både sportsligt och organisatoriskt. Vår målsättning är att vi genom en god ekonomi kan stötta både en elitsatsning hos våra aktiva samtidigt som vi vill ha en stor och bred motionsverksamhet, samt kunna utveckla barn- och ungdomssatsningen. Om inte verksamheten kan utvecklas i takt med de aktivas behov finns en reell risk att aktiva går till andra klubbar eller slutar helt. 6.2 Budget Budget Motala AIF CK 2019 Rörelsens intäkter 2019 Nettoomsättning 3010 Prispengar Egna arrangemang Sponsorintäkter Intäkter Vätternrundan Försäljningsintäkter S:a Nettoomsättning Aktiverat arbete för egen räkning 3810 Kommunala bidrag Statliga bidrag Extra anslag tävling/cyklar 3881 Anslag från IA Medlemsavgifter S:a Aktiverat arbete för egen räkning Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga intäkter S:a Övrigaintäkter 0

11 Sid 11 S:a Rörelseintäkter och lagerförändring Rörelsens Kostnader Råvaror, förnödenheter m.m Kost och logi Materialkostnader Vätternrundan Övriga materialkostnader Priser Licensavgifter Tävlingskostnader Träningsläger Resekostnader Inköp cyklar Årsavgifter S:a Råvror, förnedenheter m.m Bruttovinst Övriga externa kostnader 5410 Korttidsinventarier Reparationer/underhåll Drivmedel fordon Hyra/leasing fordon Övriga kostnader fordon Annonser/reklam Reklamtrycksaker Lokalhyra Representation/uppvaktning Kontorsmaterial Telefon Porto IT-tjänster Kurser/utbildningar Försäkringar

12 Sid Sammanträdeskostnader Övriga kostnader S:a Övriga kostnader Personalkostnader 7311 Arvoden Reseersättning Resekostnader 7390 Övrig kostnadsersättning S:a Personalkostnader Rörelsens kostnader Resultat före avskrivningar Resultat efter avskrivningar Resultat före finansiella intäkter och kostnader Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultat 8310 Ränteintäkter S:a Övriga ränteintäkter och liknande resultat 0 Räntekostnader och liknande resultatposter 8410 Räntekostnader 8490 Övriga finansiella kostnader S:a Räntekostnader och liknanden resultatposter 0

13 Sid 13 Resultat efter finansiella intäkter och kostnader Resultat före bokslutsdispositioner Resultat före skatt Beräknat resultat

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

På MTB-sidan har ett antal av våra ungdomar deltagit i den oberoende MTB-träningen för barn och ungdomar på måndagar i Fålehagen.

På MTB-sidan har ett antal av våra ungdomar deltagit i den oberoende MTB-träningen för barn och ungdomar på måndagar i Fålehagen. Verksamhetsberättelse 2018 Styrelse 2018 Styrelsen i Motala AIF CK har bestått av: Mathilde Egnell, ordförande Fredrik Hjertz, vice ordförande Stefan Almsin, kassör Bosse Steinvall, ledamot Johan Wahlin,

Läs mer

De aktiviteter som vi ser att vi behöver fokusera på de kommande åren är:

De aktiviteter som vi ser att vi behöver fokusera på de kommande åren är: VERKSAMHETSPLAN 2017 Motala AIF Friidrott Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Idrottslig verksamhet... 3 3 Egna Arrangemang... 6 4 Vätternrundan... 8 5 Föreningens utveckling och organisation... 9

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag 1 500,00 1 500,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 500,00 1 500,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag 1 500,00 1 500,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 500,00 1 500,00 Resultatenhet: 1 "Styrelsen" Rörelsens intäkter och lagerförändring Nettoomsättning 3510 Medlemsavgifter 4 500,00 4 500,00 S:a Nettoomsättning 4 500,00 4 500,00 Övriga rörelseintäkter 3990 Övriga bidrag

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 (Revideras 2013) INNEHÅLLSFÖRTECKNING GOLF ÄR IDROTT! Inledning... 3 Bakgrund

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018 Version 1 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Bruttovinst -1 222,00-1 033,00. Rörelseresultat före avskrivningar -3 802,50-3 870,50. Rörelseresultat efter avskrivningar -3 802,50-3 870,50

Bruttovinst -1 222,00-1 033,00. Rörelseresultat före avskrivningar -3 802,50-3 870,50. Rörelseresultat efter avskrivningar -3 802,50-3 870,50 Resultatenhet: 1001 "Central adm" 3099 Övriga intäkter (lag) 2 605,00 4 407,00 3113 Start-/anmälningsavgifter (arr) 6 130,00 5 500,00 3149 Övriga intäkter (arr) 5 829,00 0,00 3380 Intäkter andra aktiviteter

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål

Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål Team Red Dragon Team Red Dragon Övergripande projektplan och mål Utveckla och fördjupa samarbetet med Upplands och Västmanlands Cykelförbund Skapa en brygga mellan Team Red Dragon och cykelklubbarna i

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20 ÅKERSBERGA INNEBANDYFÖRENING, ÅIBF, (ACKERS) 2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/19-2019/20 STYRELSENS UPPRÄTTADE VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning FAKTA OM KLUBBEN... 2 Ledord...2 Värdegrund...2 Verksamhetsidé...2

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274,15 10 000,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274,15 10 000,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274,15 10 000,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274,15 10 000,00 Resultatenhet: 10 "Administration" 3110 Eken cup 90 293,00 50 000,00 3150 Idrottslyftet 102 100,00 75 000,00 3570 Provision Stadium 5 950,00 20 000,00 S:a 198 343,00 145 000,00 Aktiverat arbete för egen

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017 Övergripande mål Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017 Version 2 Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 DAGS FÖR ÅTERTÅGET Sätila SK är en förening som funnits och verkat i Sätila sedan 1928. Inom den fina klubben finns mycket tradition och föreningens storlek

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2017 Version 3 Ändringar, från version 2 till version 3 Avsnitt 1.4 LVG Ungdom tillagt Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018 1 INLEDNING Hussborgs golfklubb strävar efter en verksamhet som passar medlemmar i alla åldrar, var och en ska ges möjlighet att spela och träna golf utifrån sina förutsättningar. Golf är en idrott som

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

Verksamhetsplan. Inledning. Ledning och samordning

Verksamhetsplan. Inledning. Ledning och samordning Verksamhetsplan GF Vasa Gymnastik Verksamhetsåret 2017-07-01-06-30 Inledning GF Vasa Gymnastik är idag en etablerad gymnastikförening i Stockholm som bedriver sin verksamhet i Vasastan och Östermalm. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS Med stora satsningar och investeringar i ny hall, nya redskap och fler personal blir målet för verksamhetsåret 2018 att fortsätta den konsolidering av

Läs mer

ESC Deltar man i 2 av de 3 långpassen så subventionerar klubben med 250: - av anmälningsavgift till motionsloppet.

ESC Deltar man i 2 av de 3 långpassen så subventionerar klubben med 250: - av anmälningsavgift till motionsloppet. ESC 2017 Mål 8 april Paris Roubaix Challenge 2017 Sportive 10 juni Tjejvättern 11 juni Halvvättern 16-17 juni Vätternrundan (Flera olika SUB-grupper) Resurser En stark motionscyklings verksamhet. Många

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden MÅLBILD 2020 Innehåll VISION MÅL DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar STRATEGI Önskad position Fokusområden GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. VÄRDEGRUND VISION SVERIGES SKÖNASTE SLALOMKLUBB

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017-2021 Landskrona Golfklubb VÅR VISION Golf tillgänglig för alla, livskvalité och hälsa i en stimulerande miljö SÅ HÄR VILL VI UPPFATTAS Välkomnande, Engagerande och Utvecklande KLUBBENS

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Vår Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll Verksamhetsinriktning Eneby BK Innehållsförteckning EBK Mål & Inriktning - Värdegrund SvFF Fotbollens spela Lek & Lär - Värdegrund Eneby BK - Vision - Ledstjärnor för verksamheten - Ledstjärnor för ledare

Läs mer

Nyhetsbrev Säsongsstart 2019, OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB

Nyhetsbrev Säsongsstart 2019, OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB Nyhetsbrev Säsongsstart 2019, OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB Måndagar 18:00-19:30 (för alla grupper) Torsdagar 18:00-19:30 (för äldre grupperna) Säsongsstart Måndag 1/4 18:00 Norra Fältet Vårsäsongen

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Sundsvallscyklisterna hemsida Bågevägen 92 e-post Sundsvall Sid.

Sundsvallscyklisterna hemsida  Bågevägen 92 e-post Sundsvall Sid. Verksamhetsberättelse för Sundsvallscyklisterna verksamhetsåret 2014 856 52 Sundsvall Sid. 1 Sundsvallscyklisternas årsmöte 2015-02-22, kl 17.00 i klubblokalen på medborgargatan 26 Dagordning 1 Årsmötets

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan. Inledning. Ledning och samordning

Verksamhetsplan. Inledning. Ledning och samordning Verksamhetsplan GF Vasa Gymnastik Verksamhetsåret 2018-06-30 2019-07-01 Inledning GF Vasa Gymnastik är idag en etablerad gymnastikförening i Stockholm som bedriver sin verksamhet i Vasastan och Östermalm.

Läs mer