PROTOKOLL. Sektionsmöte 4 maj 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Sektionsmöte 4 maj 2017"

Transkript

1 VÅRMÖTE 2 PROTOKOLL Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående formulering kring firmateckning (uppdaterad enligt ändringsyrkande) Bilaga 3: Proposition angående inlämning av bokslut Bilaga 4: Proposition angående felaktigheter relaterade till KARG (uppdaterad enligt ändringsyrkande) 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 4 maj 2017 klockan av sektionsmötets talesman, Amanda Mårtensson. 2 Mötets stadgeenliga utlysande Sektionsmötet anser mötet stadgeenligt utlyst. 3 Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns av sektionsmötet efter följande ändringar: Underrubrikerna på 14 Ansvarsbefrielse ändras till: a. ifk 2016 b. Kempressen 2016 c. HÄKS Godkännande av föregående protokoll Föregående protokoll godkänns av sektionsmötet. 5 Val av justeringsmän tillika rösträknare Sektionsmötet väljer Adam Törnkvist och Victoria Karlsson till justeringsmän tillika rösträknare. 6 Beslutsuppföljning Det finns inga beslutsuppföljningar från föregående sektionsmöten. 7 Meddelanden Lars Öhrström, Programansvarig på K, berättar om hur kurserna fortgått på K och att uppslutningen vid årskursträffar är mycket bättre än den var för bara några år sedan, vilket är bra! Han talar även om att det görs många små operativa ändringar på utbildningsområdet, och att det pratas om strategier för att förbättra genomströmningen genom programmen. Större delen av nästa termin är Lars utomlands, med undantag för septembers början och kring examensceremonin den 18 november. Han uppmuntrar studenterna att gå på denna. Sekreterare: Sida 1 av 17 Besöksadress:

2 Annie Karlsson, Ordförande HÄKS, berättar att HÄKS har haft ET-raj, pubrunda och Hildahäfv hittills denna läsperiod. Utöver detta har de även målat om Hildamärket och planerar nu sektionskväll och kommande ET-raj. Frida Petrusson, Ordförande Karg, berättar att Karg har beslutat om datum för både kandidatmiddagen och KARM. De har även haft lunchföreläsningar och fler komma skall! Benjamin Storm, Ordförande Kempressen, berättar att Kempressen under läsperioden värvat ytterligare medlemmar till tidningen som förhoppningsvis väljs in ikväll samt att de snart ska ge ut sin första tidning. Julia Renström, Ordförande ifk, berättar att ifk har deltagit i CM (vilket ledde till kvartsfinal), hållit i lördagspass och ska arrangera KM nästa lördag. Daniel Brantebäck, Ordförande K6, berättar att K6 har arrangerat CM-gasque samt en vanlig gasque. Joey Frey, Economizer, berättar att han har haft uppstart med de nya kassörerna på sektionen och ordnat med deras konton samt hållit i bokföringskvällar. Han hoppas på att en ny kassör till Karg väljs in ikväll. Lukas Hansen, Vice Ordförande, berättar att han har haft uppstartmöten med de nya kommittéerna samt diskuterat med vso om inspirationsföreläsningar i höst för att få mer studenter att aktivera sig i sektions- och kår-arbete. Det behövs förslag folk, gärna studenter som varit sektionsaktiva och kommer vara med på mottagningen för att agera förebilder för detta och peppa folk till att söka kommittéer. Madeleine Ahlmén, Sektionsordförande, berättar att styrelsen har hållit i utbildningar för de nya kommittéerna, haft en sektionskväll och haft möten med såväl programansvariga som representanter på kåren. Efter mottagningen planeras än hälsovecka arrangerad av styrelsen, men mer information om detta kommer närmare i tiden., Informationsansvarig, berättar att hon har ordnat med mailadresser och filareor för de nya kommittéerna. Hon har även haft möte med PRansvariga eller motsvarande i kommittéerna för att utforma en informationsspridningspolicy. Emelie Johansson, Utbildningsansvarig, berättar att KUU har arbetat med det pedagogiska priset och att äldre studenter sökt till att hålla SI-liknande pass för kompentensportföljen i Ki. Onsdag den 10 maj planerar de även att hålla en pluggkväll. Sekreterare: Sida 2 av 17 Besöksadress:

3 Hashem Alwardi, SAMO, berättar att han har haft möte med lokalstrategerna angående studiecentrum och dess potential som testmiljö. Har även haft fysisk skyddsrond och ska framöver gå på Ki s programråd dit årskursrepresentanter från Ki uppmuntras gå. Pawel Krenz, Arbetsmarknadsansvarig, berättar att han har jobbat med sponsringen med AkzoNobel och alumniverksamheten. Han informerar även om att pappret i NOx från SCA snart är slut men att nytt är på väg, så använd detta sparsamt tills vidare. Viktor Wall Engström, Ordförande KVAL, berättar att KVAL har haft aspning och utvärderingsmöte med de kommittéer som hållit i aspning under året, varifrån mycket feedback kom som kan vara till nytta för kommande valberedningar. Tilde Bengtsson, Ordförande KØK, berättar att KØK börjat spika mottagningsschemat och sökt phaddrar och sponsring med mera. Det finns fortfarande möjlighet att söka till phadder om man vill, och studenterna uppmuntras att söka till detta. Vania Khairallah, vice ordförande i arbetsmarknadsenheten i kårledningen, berättar om kårens anställningskommitté som intervjuar personen till fakulteten, man kan prata med utbildningsenheten om man är intresserad av dessa. Hon påminner om att sista datum för teknolog-äskningar är 17 maj och att man kan söka detta ifall man har speciella satsningar man vill göra. Nya FUM valdes in igår och nästa FUM är den 10 maj där 2 lekmannarevisorer kommer väljas in. 8 Pedagogiska priset Daniel Persson vinner pedagogiska priset och KUU lovar honom ett fint pris och blommor. 9 Propositioner a) Proposition angående formulering kring firmateckning Joey Frey föredrar propositionen. Joey Frey och Madeleine Ahlmén lägger en ändringsyrkandeblankett angående propositionen för att formulera denna tydligare. Propositionen bifalles med gällande ändring av sektionsmötet. b) Proposition angående inlämning av bokslut Joey Frey föredrar propositionen Propositionen bifalles i sin helhet av sektionsmötet. c) Proposition angående felaktigheter relaterade till KARG. Joey Frey föredrar propositionen. Sekreterare: Sida 3 av 17 Besöksadress:

4 Madeleine Ahlmén lägger en ändringsyrkandeblankett angående propositionen då fler felaktigheter hittats i de punkter som ska ändras. Propositionen bifalles med gällande ändring av sektionsmötet. 10 Motioner Inga motioner mottagna. Sektionsmötet anser punkten lagd till handlingarna. 11 Äskningar Inga äskningar mottagna. Sektionsmötet anser punkten lagd till handlingarna. 12 Val av KVAL 2017/2018 a) Ordförande Robin Front söker posten som ordförande i KVAL för verksamhetsåret 2017/2018. Sektionsmötet väljer Robin Front som ordförande i KVAL för verksamhetsåret 2017/2018. b) Ledamöter Oscar Hjort, Arvid Österlund, Victor Engdahl och Alexander Zether söker posterna som ledamöter i KVAL för verksamhetsåret 2017/2018. Sektionsmötet väljer Oscar Hjort, Arvid Österlund, Victor Engdahl och Alexander Zether som ledamöter i KVAL för verksamhetsåret 2017/ Val av årskursrepresentanter för kommande läsår a. Årskurs 2 Marcus Sandberg söker posten som årskursrepresentant för blivande K2. Sektionsmötet väljer Marcus Sandberg till årskursrepresentant för blivande K2. Ingen söker posten som årskursrepresentant för blivande Ki2. Sektionsmötet väljer att lämna posten som årskursrepresentant för blivande Ki2 vakant tillsvidare. b. Årskurs 3 Joey Frey söker posten som årskursrepresentant för blivande K3. Sektionsmötet väljer Joey Frey till årskursrepresentant för blivande K3. Pawel Krenz söker posten som årskursrepresentant för blivande Ki3. Sektionsmötet väljer Pawel Krenz till årskursrepresentant för blivande Ki3. Sekreterare: Sida 4 av 17 Besöksadress:

5 14 Ansvarsbefrielse a) ifk 2016 PROTOKOLL Johan Askmar och Amanda Mårtensson föredrar revisorberättelsen för Victor Engdahl och Oscar Hjort i ifk för verksamhetsåret Sektionsmötet bifaller ansvarsbefrielse för Victor Engdahl och Oscar Hjort i ifk för verksamhetsåret b) Kempressen 2016 Viktor Larsson och Douglas Ollhage föredrar revisorberättelsen för Anna Lidén och i Kempressen för verksamhetsår Sektionsmötet bifaller ansvarsbefrielse för Anna Lidén och i Kempressen för verksamhetsår c) HÄKS 2016 Douglas Ollhage och Johan Askmar föredrar revisorberättelsen för Mimmi Engvall och Simon Barrestål i HÄKS för verksamhetsår Sektionsmötet bifaller ansvarsbefrielse för Mimmi Engvall och Simon Barrestål i HÄKS för verksamhetsår Fyllnadsval av lekmannarevisorer Anna Lidén söker posten som lekmannarevisor för verksamhetsåret Sektionsmötet väljer Anna Lidén söker som lekmannarevisor för verksamhetsåret Fyllnadsval av KARG a) Kassör Vincent Larsson söker posten som kassör i KARG för verksamhetsåret Sektionsmötet väljer Vincent Larsson till kassör i KARG för verksamhetsåret c) Ledamöter Pontus Arvidsson söker posten som ledamot i KARG för verksamhetsåret Sektionsmötet väljer Pontus Arvidsson till ledamot i KARG för verksamhetsåret Sektionsmötet väljer att lämna 2 poster som ledamot i KARG för verksamhetsåret 2017 vakanta tills vidare. Sekreterare: Sida 5 av 17 Besöksadress:

6 17 Val av Kempressen 2017 a) Ledamöter PROTOKOLL Jon Ahlgren, Vilma Dehmer Mattson, Julia Wikman och Pavinee Nojpanya söker posterna som ledamöter i Kempressen för verksamhetsåret Sektionsmötet väljer Jon Ahlgren, Vilma Dehmer Mattson, Julia Wikman och Pavinee Nojpanya till ledamöter i Kempressen för verksamhetsåret Kempressens prisutdelning Johan Askmar och August Runemark vinner Kempressens fina pris, en sångbok. 19 Arkivariens punkt Axel Jonsson berättar om vilka årtal kommittéerna bildades. 20 Styrets prisutdelning Marcus Thim vinner Styrets prisutdelning, ett sommarkit för varma och soliga dagar. 21 Hildas punkt Kvasthilda och Bensen spelar upp en sketch om Kvasthildas sårläkande egenskaper. 22 Övriga frågor Sektionsmötet anser punkten vara avslutad då styrelsen ej mottagit några övriga frågor. 23 Sektionssången Sektionsmötet sjunger sektionssången, denna gång med text att tillgå. Mycket vackert! 24 Mötets avslutande Sektionsmötet avslutas 4 maj 2017 klockan av talmannen, Amanda Mårtensson. Adam Törnkvist Justeringsman Victoria Karlsson Justeringsman Sekreterare Madeleine Ahlmén Sektionsordförande Göteborg Sekreterare: Sida 6 av 17 Besöksadress:

7 BILAGA 1: NÄRVARANDE/RÖSTLÄNGD Sekreterare: Sida 7 av 17 Besöksadress:

8 1. Hashem Alwardi 26. Emilia Stenbäck 2. Lukas Hansen 27. Viktoria Karlsson 3. Pawel Krenz 28. Benjamin Storm Emmy Mäkitalo 5. Madeleine Ahlmén 30. Jon Ahlgren 6. Joey Frey 31. Axel Jonsson 7. Emelie Johansson 32. Vilma Dehmer Mattson 8. Amanda Mårtensson 33. Vincent Larsson 9. Marcus Thim 34. Alexander Zether 10. Viktor Wall Engström 35. Julia Wikman 11. Martin Håkansson 36. Simon Lindholm 12. Kajsa Lagergren 37. Frida Petrusson 13. Victoria Ignell 38. Simon Ekman 14. Mimmi Engvall 39. Li Rönning 15. Julia Renström 40. August Runemark 16. Julia Stigbrand 41. Adam Törnkvist 17. Michal Nitulescu 42. Ida Olsson 18. Simon Barrestål 43. Robin Front 19. Viktor Larsson 44. Frida Tropp 20. Victor Engdahl 45. Sara Larsson 21. Douglas Ollhage 46. William Phung 22. Carl Laurell 47. Filip Ekebom 23. Arvid Österlund 48. Enya Engström 24. Amanda Nilsson 49. Emina Bosno 25. Chris Christiansen 50. Martin Raisse Sekreterare: Sida 8 av 17 Besöksadress:

9 51. Annie Karlsson Jakob Fornman Jesper Hellsberg Johan Askmar Emma Arvidsson Tilde Bengtsson Gustav Vernholt Marcus Mellqvist Joel Amrén Merim Sakic Daniel Brantebäck Anna Anttila Nina Mirzajandaze Marika Carlsson Jakob Krüger Josefin Lövdahl Stefan Ewaldsson Josefine Kjellander Arvid Lundström Sekreterare: Sida 9 av 17 Besöksadress:

10 BILAGA 2: PROPOSITION ANGÅENDE FORMULERING KRING FIRMATECKNING (UPPDATERAD ENLIGT ÄNDRINGSYRKANDE) Sekreterare: Sida 10 av 17 Besöksadress:

11 Proposition angående formulering kring firmateckning Bakgrund Det finns några ställen i stadgarna där formuleringen inte är helt klar. Formuleringen kring firmateckning är ett sådant ställe vilket kan skapa onödiga problem. Just nu kan formuleringen tolkas som att ordförande och economizer inte får teckna tillsammans. Dessutom inkluderas inte vice ordförande som firmatecknare då denna inte är ledamot. Yrkande Kemistyret yrkar därför: Att: Stadgar ändras enligt följande: Från: 12.1 FIRMATECKNING Teknologsektionens firma tecknas av teknologsektionens ordförande eller economizer med en sektionsstyrelseledamot i förening. Till: 12.1 FIRMATECKNING Teknologsektionens firma tecknas av två medlemmar i sektionsstyrelsen i förening varav minst en är sektionsordförande eller economizer. Sekreterare: Sida 11 av 17 Besöksadress:

12 Bilaga 3: Proposition angående inlämning av bokslut Sekreterare: Sida 12 av 17 Besöksadress:

13 Proposition angående inlämning av bokslut Bakgrund Sektionsmöten ligger oftast i läsvecka 7 vilket betyder att de följande två veckorna är ofta fyllda med tentaplugg. Många kommittéer och utskott väljs dessutom in på höstmöte 2 vilket ligger innan julen. För dessa kommittéer innebär det att de behöver vara färdiga med sin bokföring och ha lämnat in bokslutet någon dag efter att tentorna har avslutats. Detta sätter mycket krav på uppoffring av fritid vilket är varför stadgarna behöver ändras. Yrkande Kemistyret yrkar därför: Att: Stadgar ändras enligt följande: Från: 10.3 ANSVARSFRIHET Ansvarsfrihet är beviljad då sektionsmötet fattat beslut om detta. Skall förtroendepost på sektionen avgå före mandatperiodens slut skall revision företagas. Sista inlämningsdag av bokslut samt verksamhetsberättelse till revision är senast 30 dagar efter det sektionsmöte då verksamhetsåret för kommittén eller utskottet avslutats. Ansvariga för att detta sker är ordförande och kassör i berörd kommitté eller utskott. Till: 10.3 ANSVARSFRIHET Ansvarsfrihet är beviljad då sektionsmötet fattat beslut om detta. Skall förtroendepost på sektionen avgå före mandatperiodens slut skall revision företagas. Sista inlämningsdag av bokslut samt verksamhetsberättelse till revision är senast 45 dagar efter det sektionsmöte då verksamhetsåret för kommittén eller utskottet avslutats. Ansvariga för att detta sker är ordförande och kassör i berörd kommitté eller utskott. Sekreterare: Sida 13 av 17 Besöksadress:

14 Bilaga 4: Proposition angående felaktigheter relaterade till karg (uppdaterad enligt ändringsyrkande) Sekreterare: Sida 14 av 17 Besöksadress:

15 Proposition angående felaktigheter relaterade till KARG Bakgrund KARG ändrades i HM från att vara ett utskott till att vara en kommitté. Då KARG blir nämnt i många punkter i stadgar och reglementen är det naturligt att några missar kvarvarar. Denna proposition är till för att fixa till dessa felaktigheter i stadgar och reglemente. Yrkande Kemistyret yrkar därför: Att: Reglementet ändras enligt följande: Från: Höstmöte 2 Höstmöte 2 skall hållas senast fredag i läsvecka 7. Höstmöte 2 åligger: a) att för kommande verksamhetsår välja sektionsstyrelse b) att välja revisorer för kommande verksamhetsår c) att för kommande verksamhetsår välja sexmästeri & mottagningskommitté d) ordförande, vice ordförande, kassör och 3 ledamöter till Arbetsmarknadsutskottet e) kassör, masteransvarig och 2 ledamöter till Utbildningsutskottet. f) att utse teknologsektionens övriga funktionärer Sekreterare: Sida 15 av 17 Besöksadress:

16 Till: PROTOKOLL Höstmöte 2 Höstmöte 2 skall hållas senast fredag i läsvecka 7. Höstmöte 2 åligger: a) att för kommande verksamhetsår välja sektionsstyrelse b) att välja revisorer för kommande verksamhetsår c) att för kommande verksamhetsår välja sexmästeri & mottagningskommitté d) ordförande, kassör och 4 ledamöter till Arbetsmarknadsgruppen e) kassör, masteransvarig och 2 ledamöter till Utbildningsutskottet. f) att utse teknologsektionens övriga funktionärer Kemistyret yrkar även: Att: Reglementet ändras enligt följande: Från: Arbetsmarknadsutskottet, Karg Karg leds av Arbetsmarknadsansvarig i teknologstyrelsen. Karg består även av en vice ordförande, kassör och 3 ledamöter Till: Arbetsmarknadsgruppen, Karg Karg består av ordförande, kassör och 4 ledamöter. Sekreterare: Sida 16 av 17 Besöksadress:

17 Kemistyret yrkar även: PROTOKOLL Att: Stadgar ändras enligt följande: Från 8.1 TEKNOLOGSEKTIONENS KOMMITTÉER OCH UTSKOTT Teknologsektionens kommittéer är: a) Mottagningskommittén, KØK b) Sexmästeriet, K6 c) Programrådet och Rustmästeriet, HÄKS d) Idrottskommittén, ifk e) Teknologsektionstidningen, Kempressen Teknologsektionens utskott är: a) Utbildningsutskottet (KUU) b) Arbetsmarknadsutskottet, Karg Till: 8.1 TEKNOLOGSEKTIONENS KOMMITTÉER OCH UTSKOTT Teknologsektionens kommittéer är: a) Mottagningskommittén, KØK b) Sexmästeriet, K6 c) Programrådet och Rustmästeriet, HÄKS d) Idrottskommittén, ifk e) Teknologsektionstidningen, Kempressen f) Arbetsmarknadsgruppen, Karg Teknologsektionens utskott är: g) Utbildningsutskottet (KUU) Sekreterare: Sida 17 av 17 Besöksadress:

PROTOKOLL. Bilaga 5: Äskning angående kökstillbehör och möbler till NOx

PROTOKOLL. Bilaga 5: Äskning angående kökstillbehör och möbler till NOx PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående formulering kring firmateckning (uppdaterad enligt ändringsyrkande från VM2) Bilaga 3: Proposition angående inlämning

Läs mer

PROTOKOLL Sektionsmöte 8 december Mötet öppnas 8 december 2017 klockan av sektionsmötets talesman Amanda Mårtensson.

PROTOKOLL Sektionsmöte 8 december Mötet öppnas 8 december 2017 klockan av sektionsmötets talesman Amanda Mårtensson. PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 8 december 2017 klockan 15.45 av sektionsmötets talesman Amanda Mårtensson. 2 Mötets stadgeenliga utlysande Sektionsmötet

Läs mer

PROTOKOLL. 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 27 februari 2018 klockan 18:03 av sektionsmötets talesman, Madeleine Ahlmén.

PROTOKOLL. 1 Mötets öppnande Mötet öppnas 27 februari 2018 klockan 18:03 av sektionsmötets talesman, Madeleine Ahlmén. VÅRMÖTE 1 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelsens budget Bilaga 3: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelsens verksamhetsplan Bilaga

Läs mer

Bilaga 2: Proposition angående uppdelning av Arbetsmarknadsansvarig och Ordförande i KARG

Bilaga 2: Proposition angående uppdelning av Arbetsmarknadsansvarig och Ordförande i KARG PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1 Sektionsmöte 6 oktober 2016 Bilagor Bilaga 1: Närvarolista/ Röstlängd Bilaga 2: Proposition angående uppdelning av Arbetsmarknadsansvarig och Ordförande i KARG Bilaga 3: Proposition

Läs mer

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2 Sektionsmöte 12 maj 2016

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2 Sektionsmöte 12 maj 2016 PROTOKOLL VÅRMÖTE 2 Sektionsmöte 12 maj 2016 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående ändringar av anslagan av motioner, propositioner samt slutgiltiga föredragningslista.

Läs mer

Bilaga 2: Proposition om arbetsmarknadsansvarigs åligganden. Bilaga 3: Proposition angående anslagan av mötesprotokoll

Bilaga 2: Proposition om arbetsmarknadsansvarigs åligganden. Bilaga 3: Proposition angående anslagan av mötesprotokoll PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2 Sektionsmöte 12 december 2016 Bilagor 1 Mötets öppnande Bilaga 1: Närvarande/Röstlängd Bilaga 2: Proposition om arbetsmarknadsansvarigs åligganden Bilaga 3: Proposition angående anslagan

Läs mer

Mötet öppnas 14 februari 2014 klockan 17.38 av sektionsmötets talman, Maria Japlin. Föregående mötesprotokoll godkänns av sektionsmötet.

Mötet öppnas 14 februari 2014 klockan 17.38 av sektionsmötets talman, Maria Japlin. Föregående mötesprotokoll godkänns av sektionsmötet. PROTOKOLL VÅRMÖTE 2 Sektionsmöte den 14 maj 2014 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående mottagningens benämning Bilaga 3: Proposition angående Höstmöte 1 Bilaga 4: Proposition

Läs mer

CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTION K STADGAR CHALMERS STUDENTKÅR

CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTION K STADGAR CHALMERS STUDENTKÅR CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTION K CHALMERS STUDENTKÅR INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÄNDAMÅL... 5 1.1 Ändamål... 5 MEDLEMSKAP... 6 2.1 Medlemskap... 6 2.2 Skyldigheter... 6 2.3 Rättigheter... 6 ORGANISATION... 7 3.1

Läs mer

Stadga för Teknologsektionen K

Stadga för Teknologsektionen K Stadga för Teknologsektionen K Innehållsförteckning Kapitel 1. Ändamål...2 Kapitel 2. Medlemskap... 3 Kapitel 3. Organisation...4 Kapitel 4. Funktionärer... 5 Kapitel 5. Sektionsmötet... 6 Kapitel 6. Valberedning...8

Läs mer

Bilaga 2: Proposition angående revidering av verksamhet. Bilaga 3: Proposition angående tidsbegränsning för bokslut

Bilaga 2: Proposition angående revidering av verksamhet. Bilaga 3: Proposition angående tidsbegränsning för bokslut PROTOKOLL VÅRMÖTE 2 Sektionsmöte 20 maj 2015 Bilagor: Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående revidering av verksamhet Bilaga 3: Proposition angående tidsbegränsning för bokslut Bilaga

Läs mer

Mötet öppnas 11 december 2014 klockan 18.00 av sektionsmötets talman, Maria Bohman.

Mötet öppnas 11 december 2014 klockan 18.00 av sektionsmötets talman, Maria Bohman. PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2 Sektionsmöte 11 december 2014 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående ändring av beslutsförhet i stadgarna Bilaga 3: Proposition angående förändring av

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1. Sektionsmöte den 7 oktober Bilagor

PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1. Sektionsmöte den 7 oktober Bilagor PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1 Sektionsmöte den 7 oktober 2015 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Beslutsuppföljning; proposition angående höstmöte 2:s åligganden Bilaga 3: Beslutsuppföljning; proposition

Läs mer

PROTOKOLL. Bilaga 2: Proposition 6 - Ändring för kaffeansvar i Fort NOx. Bilaga 3: Proposition 7 - Rättelse av styrdokument rörande sektionsavgift

PROTOKOLL. Bilaga 2: Proposition 6 - Ändring för kaffeansvar i Fort NOx. Bilaga 3: Proposition 7 - Rättelse av styrdokument rörande sektionsavgift PROTOKOLL HÖSTMÖTE 1 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition 6 - Ändring för kaffeansvar i Fort NOx Bilaga 3: Proposition 7 - Rättelse av styrdokument rörande sektionsavgift Bilaga

Läs mer

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 12.01 NÄRVARANDE (38) A1(ANTAL) 0 AT1(7) Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Viktor Mellgren (IT08) väljs som mötets ordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Reglemente för Teknologsektionen K

Reglemente för Teknologsektionen K Reglemente för Teknologsektionen K 0 Innehållsförteckning Kapitel 1. Ändamål... 2 Kapitel 2. Medlemskap... 3 Kapitel 3. Organisation... 4 Kapitel 4. Funktionärer... 5 Kapitel 5. Sektionsmötet... 7 Kapitel

Läs mer

CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTIONS K REGLEMENTE CHALMERS STUDENTKÅR

CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTIONS K REGLEMENTE CHALMERS STUDENTKÅR CHALMERS KEMITEKNOLOGSEKTIONS K CHALMERS STUDENTKÅR INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÄNDAMÅL... 3 MEDLEMSKAP... 4 2.2 SKYLDIGHETER... 4 ORGANISATION... 5 3.1 ORGANISATION... 5 FUNKTIONÄRER... 6 4.6 ÖVRIGA FUNKTIONÄRER...

Läs mer

Reglemente. 1. Ändamål. 2. Medlemskap. 3. Ekonomi och firmatecknare. 4. Sektionsidentitet. 5. Organisation och ansvar. Reglemente

Reglemente. 1. Ändamål. 2. Medlemskap. 3. Ekonomi och firmatecknare. 4. Sektionsidentitet. 5. Organisation och ansvar. Reglemente Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-09-27 1. Ändamål 2. Medlemskap 2.1. Medlem kan stängas av från deltagande i sektionens engagemang samt från att representera sektionen om denna person handlat

Läs mer

Protokoll vårmöte 2 Sektionsmöte den 6 maj 2013

Protokoll vårmöte 2 Sektionsmöte den 6 maj 2013 Protokoll vårmöte 2 Sektionsmöte den 6 maj 2013 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition om ekonomiansvariga i teknologsektionens kommittéer och utskott Bilaga 3: Proposition om ansvarig

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Mötet öppnas 27 februari 2014 klockan 17.34 av sektionsmötets talman, Maria Japlin.

Mötet öppnas 27 februari 2014 klockan 17.34 av sektionsmötets talman, Maria Japlin. PROTOKOLL VÅRMÖTE 1 Sektionsmöte den 27 februari 2014 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående budget Bilaga 3: Proposition angående verksamhetsplan 2014 Bilaga 4: Proposition

Läs mer

Protokoll Februarimötet

Protokoll Februarimötet Protokoll Februarimötet 1. Preliminärer a) Mötet öppnades kl. 17:59. b) Mötet ansågs stadgeenligt utlyst. c) Amanda Reinsjö, Carl Stenbratt och David Thiringer adjungerades in med närvaro- och yttranderätt.

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Vårmöte #2, VT Tid: Plats: VasaA. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg till mötesordförande.

Vårmöte #2, VT Tid: Plats: VasaA. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg till mötesordförande. Vårmöte #2, VT 2018 Drygt 45 personer på plats inklusive Styrelsen Tid: 17.30 Plats: VasaA 1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat 17.35. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar Petter Häggberg

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare.

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare. 1. OFMÖ 2. Val av mötesordförande Axel Andersson, kårordförande, föreslås och väljs till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Miranda Westfelt föreslås och väljs till mötessekreterare. 4. Val av

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander (ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Josef

Läs mer

Reglemente för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik

Reglemente för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik Reglemente för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik Innehållsförteckning Kapitel 1. Allmänt... 3 Kapitel 2. Medlemmar... 4 Kapitel 3. Organisation och ansvar... 5 Kapitel 4. Funktionärer...

Läs mer

1 Mötets öppnande Mötet öppnas 5 mars 2015 klockan 18.04 av sektionsmötets talman, Emma Hermansson.

1 Mötets öppnande Mötet öppnas 5 mars 2015 klockan 18.04 av sektionsmötets talman, Emma Hermansson. PROTOKOLL VÅRMÖTE 1 Sektionsmöte 5 mars 2015 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelses budget Bilaga 3: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelses

Läs mer

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15 SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6 Närvarande Styrelsen: Linnéa Johnsson Ordförande Christian Lidén Vice ordförande Malin Ek Skattmästare Maria Simes Sekreterare Victor Karlsson Ordf. motionsphöseriet

Läs mer

Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30

Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30 Kallelse till Maskinteknologsektionens andra ordinarie vårmöte Plats: HA4 Tid: Tisdagen den 10 april 2018 kl. 12:00 13:00 med fortsättning kl. 17:30 1 Mötets öppnande 2 Adjungeringar 3 Val av mötesordförande

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll s första ordinarie vårmöte Plats: HB2 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à HB2 Torsdag den 31 januari kl.12:00 1 Mötets öppnande Karl Berg förklarar mötet öppnat kl. 12:01. 2 Adjungeringar Mikael Enelund, Johan

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET...

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET... Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2016-11-02 1. ÄNDAMÅL... 2 2. MEDLEMSKAP... 2 I. ERHÅLLANDE... 2 II. RÄTTIGHETER... 2 III. SKYLDIGHETER... 2 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 2 4. SEKTIONSIDENTITET...

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-02-08 1. ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP I. ERHÅLLANDE II. RÄTTIGHETER III. SKYLDIGHETER 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR I. ORGAN

Läs mer

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 3 Kapitel 2 Medlemmar... 3 Kapitel 3 Organisation...

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

1 Mötets öppnande Mötet öppnas 1 mars 2016 klockan av sektionsmötets talesman, Lea Jerre.

1 Mötets öppnande Mötet öppnas 1 mars 2016 klockan av sektionsmötets talesman, Lea Jerre. PROTOKOLL VÅRMÖTE 1 Sektionsmöte 1 mars 2016 Bilagor Bilaga 1: Närvarande/röstlängd Bilaga 2: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelsens budget Bilaga 3: Proposition angående kemiteknologsektionsstyrelsens

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sektionsstyrelsen Sektionsstyrelsen är s styrelse och är sektionsmötets ställföreträdare (Stadga 9:1). Detta dokument är en sammanställning av sektionsstyrelsens

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7.

Läs mer

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens teknologtidning, Kempressen, har som uppgift att varje läsperiod ge ut en tidning som riktar sig

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Mathias Forssén (IT10) väljs som mötets ordförande. 3 Val av

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17 s första ordinarie höstmöte Plats: HA1 HA1 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à Tisdagen den 17 September kl. 12:00 1 Mötets öppnande Erik Hansson förklarar mötet öppnat 12.05. 2 Adjungeringar Lisa Hanse, Lisa

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s. 9 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida.

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida. 1. SOFMÖ 2. Val av mötesordförande Rasmus Kjellén, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Rasmus Kjellén till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Amanda Oskarsson

Läs mer

Protokoll SAKS Årsmöte 2016

Protokoll SAKS Årsmöte 2016 Datum: 2016-03-22 Kl: 17.15 Plats: C2 i C-huset Närvarande: 1. Mötet öppnas Jakob Krantz öppnar mötet 17.15 2. Val av mötesordförande Jakob Krantz nominerades och valdes 3. Val av mötessekreterare Protokoll

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Reglemente. Antaget: Ändrat:

Reglemente. Antaget: Ändrat: Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2017-11- 22 1. ÄNDAMÅL 3 2. MEDLEMSKAP 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 3 4. SEKTIONSIDENTITET 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR 3 6. SEKTIONSMÖTE 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge.

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge. Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår 2008-12-05 Sida 1 (6) F-TEKNOLOGSEKTIONEN PROTOKOLL FÖRT VID SEKTIONSMÖTE 2008-11-25 Tid: 15:30-00:30 Plats: HB1 1 MÖTETS ÖPPNANDE Något försenat öppnades sektionsmötet

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll s första ordinarie vårmöte Plats: HA1 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à Tisdag den 4 februari kl.12:00 1 Mötets öppnande Anton Dannetun förklarar mötet öppnat kl. 12:06. 2 Adjungeringar Mikael Enelund, adjungeras

Läs mer

Protokoll höststormöte 2016

Protokoll höststormöte 2016 Protokoll höststormöte 2016 Dag: Onsdagen den 7 december 2016 Tid: 17.15 Plats: Björken Närvarande: Natalie Adebjörk, Niclas Olsson, Johanna Widerdal, Matilda Goderlöv, Sophie Hesselgren Roche, Håkan Edler,

Läs mer

Kallelse till Maskinteknologsektionens första icke- ordinarie vårmöte. Plats: HA1 Tid: Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 17:15

Kallelse till Maskinteknologsektionens första icke- ordinarie vårmöte. Plats: HA1 Tid: Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 17:15 Kallelse till Maskinteknologsektionens första icke- ordinarie vårmöte Plats: HA1 Tid: Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 17:15 1 Mötets öppnande 2 Adjungeringar 3 Val av mötesordförande 4 Val av sekreterare

Läs mer

EW NB FB DK. Sektionen för Elektronikdesign Organisationsnummer: 825003-5493 Protokoll höstmöte 2015. Datum: 2015-10-15

EW NB FB DK. Sektionen för Elektronikdesign Organisationsnummer: 825003-5493 Protokoll höstmöte 2015. Datum: 2015-10-15 Datum: 2015-10-15 Närvarande: 55, varav 9 styrelsemedlemmar och 13 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 000001 Mötet öppnas 000010 Val av mötesordförande 000011 Val av mötessekreterare 000100 Adjungeringar

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Styrelsens medlemmar: Matilda Trodin (Ordförande), Erik Engervall (Vice Ordförande), Adam Wendelin (Sekreterare), Albin Sundqvist (Sportchef), Karolina Vänglund

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 A117 1(7)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 A117 1(7) Sektionsmöte 2015-04- 21 18:30 A117 1(7) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens ordförande Daniel Karlsson förklarade mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande valdes Daniel Smirat,

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (IT09) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Vårmöte #1, VT Tid : Torsdagen den 8:e februari, kl Plats: Vasa A, Vasa

Vårmöte #1, VT Tid : Torsdagen den 8:e februari, kl Plats: Vasa A, Vasa Vårmöte #1, VT 2018 Tid : Torsdagen den 8:e februari, kl. 15.30 Plats: Vasa A, Vasa 1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat 15.35 av ordförande Jacob Hellke. 2. Val av mötesordförande Jacob Hellke nominerar

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare.

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare. 1. SOFMÖ Klockan 17:30 2. Val av mötesordförande Björn Hansson, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Björn Hansson till mötesordförande. Björn Hansson har en noggrann

Läs mer

Protokoll, D-sektionens vintermöte 2017

Protokoll, D-sektionens vintermöte 2017 Protokoll, D-sektionens vintermöte 2017 Plats: C2, C-huset Datum: 2017-01-30 Tid: 17:15 Firmatecknare verksamhetsår 16/17 (20160701 20170630) Ordförande - Sofie Eskilsson Kassör Christoffer Nilsson 1.

Läs mer

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum Datum 2013-02-26 Närvarande: 50, varav 8 styrelsemedlemmar och 3 adjungerade. Se Bilaga 1. Dagordning 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar 00101

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift.

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift. Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2013 11 12 2014 05 13 Raderat Tillagt Omformulerat från Omformulerat till Flyttat från Flyttat till Tänk: Rött, lila och blått ska bort

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 2

Protokoll från Sektionsmöte 2 Protokoll från Sektionsmöte 2 Plats: Omega Tid: Del 1 Torsdagen den 26 Februari klockan 12:10 Del 2 Torsdagen den 26 Februari klockan 17:10 Preliminär föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :00 C305 1(6)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :00 C305 1(6) Sektionsmöte 2 2014-11- 19 18:00 C305 1(6) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens ordförande Daniel Karlsson förklarar mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande väljs Daniel Smirat,

Läs mer

1 Mötets öppnande. 2 Mötets behöriga utlysande. 3 Fastställande av mötets dagordning. 4 Adjungeringar. 5 Val av mötets ordförande

1 Mötets öppnande. 2 Mötets behöriga utlysande. 3 Fastställande av mötets dagordning. 4 Adjungeringar. 5 Val av mötets ordförande 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigt utlyst. 3 Fastställande av mötets dagordning Förändringar från anslagen mötesdagordning: Johan Ehrengren

Läs mer

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare.

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Styrelsemöte #1, VT 2019

Styrelsemöte #1, VT 2019 Styrelsemöte #1, VT 2019 Tid: Onsdag 23:e januari, kl 12:00 Plats: Stora grupprummet på Bondgatan Närvarande: Adam Ingemarsson Andréas Löfgren Robert Sjövall Linus van Ginhoven Sanna Dahlqvist Malin Rydén

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2003 01 27 Sida 1 av 25 Innehåll 1 Allmänt 4 1.1 Definition.................................... 4 1.2 Medlemmar................................... 4 1.3 Verksamhetsår.................................

Läs mer

Stadga för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik

Stadga för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik Stadga för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med Fysik Innehållsförteckning Kapitel 1. Allmänt... 3 Kapitel 2. Medlemmar... 4 Kapitel 3. Organisation och ansvar... 5 Kapitel 4. Funktionärer...

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Årsmöte 14/15 PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-27 Tid: 15:15 Plats: Samvetet Närvarande Samsek Filip Åhlander Ordförande Alexandra Eriksson Vice ordförande Pontus

Läs mer

Maskinteknologsektionen. Reglemente

Maskinteknologsektionen. Reglemente Reglemente Innehållsförteckning KAPITEL 1 ALLMÄNT... 2 KAPITEL 2 MEDLEMMAR... 3 KAPITEL 3 INSPEKTOR... 4 KAPITEL 4 ORGANISATION OCH ANSVAR... 5 KAPITEL 5 FUNKTIONÄRER... 6 KAPITEL 6 SEKTIONSMÖTET... 7

Läs mer

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT- STYRET PLATS: VA- SALEN TID: 12.15-17.00 NÄRVARANDE (53) A1(14) Maria-Therese Lidenholm Frida Carlvik Emma Wahlfridsson Anisia Gorchkov Ashour Hermez Ebba Johansson

Läs mer

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll

EHVS Vårmöte 2018 Protokoll EHVS Vårmöte 2018 Protokoll Mötesordförande: Lovisa Johansson Mötes kallande: EHVS Styrelse 2018-04-26 Linnésalen 17:00 Föredragarlista Föredragningslista, EHVS Vårmöte 2018-04-26 1 Mötets öppnande 2 Val

Läs mer

NÄRVARANDE (107 ST) Linda Xiao Matilda Andersson SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2017

NÄRVARANDE (107 ST) Linda Xiao Matilda Andersson SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2017 SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: PLATS: A- & AT-STYRET SB-H1 TID: 12.00 NÄRVARANDE (107 ST) A1(29 ST) Patricia Simonson Sara Ekström Julina Lindqvist Saskia Gedin Joanna Nyberg Katriine Kolt Linnéa Schultz

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 E632 1(5)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 E632 1(5) Sektionsmöte 2016-09- 28 18:30 E632 1(5) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens ordförande Alexander Bergström förklarade mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande valdes Alexander

Läs mer

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Logistiksektionen Höstmöte 2013-11-07 Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Närvarande: På mötet fanns 55 st personer närvarande och 12 st av dessa var ur den sittande styrelsen. 1 Mötets öppnande Logistiksektionens

Läs mer

Stadga. för. Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med fysik

Stadga. för. Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med fysik Stadga för Teknologsektionen för Bioteknik samt Kemiteknik med fysik Innehållsförteckning Kapitel 1. Allmänt... 3 Kapitel 2. Medlemmar... 4 Kapitel 3. Organisation och ansvar... 5 Kapitel 4. Funktionärer...

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-12-08 #16 s styrelsemöte 2014-12-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e december Närvarande: Dennis Norman, Hedvig Olsson, Elin Andersson, Erik Kvarnström,

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll s andra ordinarie höstmöte Plats: HA1 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à HA1 Tisdag den 13 november kl.12:00 1 Mötets öppnande Mårten Karlsson förklarar mötet öppnat kl. 12:01. 2 Adjungeringar Mikael Enelund,

Läs mer

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll BUS Vårmöte 2013 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Jenny Salin, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte i klubbstugan Kroken.

Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte i klubbstugan Kroken. Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte 2012-02-28 i klubbstugan Kroken. Innan mötets öppnande delades det ut vas och standar till Claes Pettersson, Tobias Härngren, Robin Björling, Hans Kennevik,

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald.

Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald. 1 Mötets öppnande Joakim Bick (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Joakim Bick föreslås som mötesordförande och blir också vald. 3 Val av mötets

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Sektionsmöte :30. Närvarande 80 Sektionsmedlemmar Jonas Sjöberg, Hedersmedlem Frida Claesson, Vice kårordförande 12/13

Sektionsmöte :30. Närvarande 80 Sektionsmedlemmar Jonas Sjöberg, Hedersmedlem Frida Claesson, Vice kårordförande 12/13 Automation och Mekatronik Chalmerstekniska högskola Sektionsmöte 2012-10-04 17:30 Närvarande 80 Sektionsmedlemmar Jonas Sjöberg, Hedersmedlem Frida Claesson, Vice kårordförande 12/13 1 Mötets öppnande

Läs mer