Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Sammanträdesdatum 2007-05-23"

Transkript

1 Sidan 1 av 16 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Magnus Jernetz Gustavsson (m) Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson (v) Thomas Stjernquist (mp) Jonny Brändevall (fp) Kenneth Alvarsson (c) Lennart Simonsson (kd) Övriga deltagande David Idermark (s) ersättare Jacqueline Dovblom (v) Björn Almqvist (mp) Ulrick Hultman, förvaltningskamrer Monika Nordh Cangemark, utv. och personalsekreterare Anette Gustafsson, trafikplanerare Mats Haglund, landskapsarkitekt, Lars-Olof Sjögren, trafikplaneringschef Birgitta Noresson, sekreterare Utses att justera Lennart Simonsson Justeringens plats och tid Gatu- och parkkontoret Paragraf Underskrifter Sekreterare Birgitta Noresson Ordförande Justerande... Ingvar Nilsson.... Lennart Simonsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Gatu- och parkkontoret Underskrift

2 GPN 67 Sidan 2 Bidrag till förbättrings- och beläggningsarbeten på enskilda vägar Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse Bilaga 67/2007 Gatu- och parkkontoret har för år 2007 mottagit ett flertal ansökningar från enskilda väghållare om bidrag till förbättrings- och beläggningsarbeten. Anders Ingvarsson informerade nämnden om att kostnaden för de ansökningar om bidrag till förbättrings- och beläggningsarbeten på enskilda vägar som inkommit till kontoret uppgår till ca kronor. För att kommunen ska kunna lämna bidrag för enskilda vägar måste följande allmänna villkor vara uppfyllda: Vägen ska betjäna ett eller flera bostadshus som är bebodda under hela året. Vägen får inte bara betjäna fastigheter som ägs av stat eller landsting. Vägens längd ska uppgå till minst 100 meter. Vägen ska hållas öppen för allmänheten och får inte stängas av. Vägen ska ha god framkomlighet och hållas farbar för motorfordon under hela året. Det finns två former av bidrag: Driftbidrag. Bidrag för förbättrings- och beläggningsarbeten beslutar att bidrag till förbättrings och beläggningsarbeten ur 2007 års anslag till enskild väghållning utgår till i sammanställning förtecknade objekt med sammanlagt kronor. Dessutom föreslås att bidrag till Björnövägen utgår med kronor ur 2008 års budget.

3 GPN 68 Sidan 3 Detaljplan för norra delen av Fjölebro, Kalmar kommun Handlingar: Detaljplan för norra delen av Fjölebro Dnr: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00137/214 Bilaga 68/2007 Syftet med detaljplanen är att skapa en ny idrottsplats och nya bostäder i Fjölebro. Förslaget har gått ut på samråd och vi har möjlighet att lämna synpunkter. Lars-Olof Sjögren informerar om det stora trafikflöde som redan idag råder på Nils Holgerssons väg och hur en idrottsplats i området ställer krav på trafiksäkerheten för trafikanter som måste korsa vägen. Lokalgatan i Kalmarvägens förlängning mellan parkering och fotbollsplan kväver särskilda säkerhetshöjande åtgärder. Dessutom saknas en vändplan på den korta lokalgatan från torget mot gc-vägen. Även Mats Haglund påtalar vikten av att exploateringskostnaden täcker trafiksäkerhetsåtgärder. Med tanke på barnsäkerheten bör vattendragen i området ses över. Ett bra alternativ för lekplats är vid förskolan. Överläggning: Ingvar Nilsson (s) betonar vikten av en lekplats i området och att trafiksäkerhet ses över. beslutar att lämna denna skrivelse som sitt yttrande till samhällsbyggnadskontoret

4 GPN 69 Sidan 4 Ansökan om hastighetsbegränsning till 30 km/tim utanför Lundens förskola Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00192/014 Bilaga 69/2007 Ansökan har inkommit till länsstyrelsen om hastighetsbegränsning till 30km/tim utanför Lundens förskola. Länsstyrelsen hemställer om vårt yttrande. Lars-Olof Sjögren informerade om att vägavsnittet framför skolan är smalt och kurvigt med skymd sikt. På andra sidan vägen stannar föräldrarna med sina bilar och korsar vägen för att lämna sina barn. Vi anser att det är motiverat med 30 km/tim längs ett lämpligt avsnitt utmed skolan. beslutar att lämna denna skrivelse som sitt yttrande till länsstyrelsen och tillstyrka ansökan.

5 GPN 70 Sidan 5 Ansökan om hastighetsbegränsning till 30 km/tim på väg 534 i Kvarnlyckan Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00193/014 Bilaga 70/2007 Ansökan har inkommit till länsstyrelsen om utökning av hastighetsbegränsning till 30 km/tim på väg 534 i Kvarnlyckan. Länsstyrelsen hemställer om vårt yttrande. Lars-Olof Sjögren informerade om att 30-skyltarna på väg 534 mellan Hagby och Arby bör flyttas västerut så att den västra gränsen för 30 km/tim börjar där skylten Kvarnlyckan står. Den östra gränsen för 30 km/tim kan vara kvar. beslutar att tillstyrka sökandens framställning.

6 GPN 71 Sidan 6 Ansökan om utökning av hastighetsbegränsning till 50 km/tim på väg 592 i Boda Handlingar: Gatu- och parkkotorets skrivelse , GP 2007/00195/014 Bilaga 71/2007 Ansökan har inkommit till länsstyrelsen om utökning av hastighetsbegränsning till 50 km/tim på väg 592 i Boda. Länsstyrelsen hemställer om vårt yttrande. Lars-Olof Sjögren informerar nämnden om att två nya fastigheter tillkommer utmed vägens nordöstra sida. Sikten är delvis skymd av en backe och kurva med hög slänt. Med hänsyn till fastighetsutfarter så kan en utökning av hastighetsgränsen enligt ansökan vara motiverad. beslutar att lämna denna skrivelse som sitt yttrande till länsstyrelsen

7 GPN 72 Sidan 7 Kameraövervakning vid småbåtshamnen på Kullö Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse Bilaga 72/2007 Småbåtshamnen på Kullö har de senaste åren varit utsatt för återkommande skadegörelse och stölder. Kalmar båtklubb har ett flertal tillfällen uppvaktat Gatu- och parkkontoret i ärendet med önskemål om att kunna anlägga någon form av säkerhetssystem. Kontoret har varit i kontakt med leverantörer av kameraövervakning och kommit fram till en tekniskt genomförbar lösning. Med denna lösning som underlag har en ansökan om tillstånd för allmän kameraövervakning skickats till Länsstyrelsen. Ulrick Hultman informerar om att investeringsutgiften för kameraövervakningen är beräknad till 250 tkr. Utgångspunkten är att kostnaden finansieras med höjda avgifter för båtplatserna. Ett samrådsmöte där samtliga båtplatsinnehavare inbjuds kommer att hållas så fort beslut om tillstånd för kameraövervakning kommer från Länsstyrelsen. Om Länsstyrelsen, båtägarna och fullmäktige säger ja kan systemet vara i gång nästa sommar. Överläggning: Det finns beslut på att all båtsport skall bära sina egna kostnader. Vi måste föra en diskussion med båtägarna för att se om de är beredda att ta de ekonomiska konsekvenserna. beslutar att hos kommunfullmäktige äska 250 tkr för en räntabel investering som innebär att kameraövervakning anläggs vid småbåtshamnen på Kullö för att förhindra den omfattande skadegörelsen.

8 GPN 73 Sidan 8 Ombudgetering av investeringsmedel för nedgrävning av belysningskablar Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse Bilaga 73/2007 Efter de senaste årens stormar har EON en pågående investeringssatsning som innebär att luftkablar ersätts med markförlagda kablar i syfte göra anläggningarna mindre sårbara. Ulrick Hultman informerar om att på flera ställen inom EONs nätområde är EONs kablar och gatu- och parkkontorets kablar för strömförsörjning av gatubelysningen samhängda i EONs stolpar. Gatu- och parkkontoret erbjuds dela entreprenad med EON för att markförlägga ledningarna till en kostnad av 500 tkr annars måste vi överta stolparna vilket innebär omfattande framtida drift- och underhållsåtgärder. Överläggning: Nämnden är enig om att investeringen är nödvändig enligt kontorets förslag. Det är viktigt att i framtida investeringar ta med den här typen av kostnader. beslutar: att omfördela 400 tkr till ovanstående ändamål från projekt Utsmyckning av cirkulationsplatser - att omfördela 100 tkr till ovanstående ändamål från projekt Kompletterande belysning.

9 GPN 74 Sidan 9 Budgetuppföljning efter april 2007 Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse Bilaga 74/2007 Ulrick Hultman informerade om det ekonomiska läget. Efter mars var prognosen för helårsutfallet minus 700 tkr utan åtgärder, och efter april visar prognosen på minus tkr utan åtgärder. Efter åtgärden att dra ner beläggningsunderhållet med 500 tkr är helårsprognosen minus tkr. Kostnaden för vinterväghållningen är den post som påverkat prognosen mest. Efter mars var utfallet ca tkr för att under april ha stigit till ca tkr. Orsaken är flera senkomna fakturor från snöröjnings- och halkbekämpningsentreprenörerna samt tillkommande kostnader för sandupptagning. Helårskostnaden beräknas till ca tkr mot budgeterade tkr. Kenneth Alvarsson (c) tackar för bra information och bra att kontoret i god tid observerar förändringar men är tveksam till minskning av beläggningsunderhållet. Ingvar Nilsson (s) håller med om att långsiktiga minskningar av beläggningsunderhållet inte är möjligt. Däremot kan ett ytterligare ökat virkesuttag vara möjligt under 2007, samt efterlyser en konsekvensanalys av föreslagna besparingar till nämndens sammanträde i juni. Det stora problemet är att nämnden inte får tillräckligt med utökade ramar på grund av utökad skötsel. lägger informationen till handlingarna.

10 GPN 75 Sidan 10 Detaljplan för del av fastigheterna Krafsösa 5:1, 5:2 m.fl. i norra Kalmar (område norr om Vimpeltorpet), Kalmar kommun Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00141/214 Bilaga 75/2007 Syftet med detaljplanen är att skapa drygt 200 bostadslägenheter som Fanerdun Group önskar bygga. Mellan de befintliga och de planerade bostäderna föreslås ett större park- och vattenstråk som blir en grön korridor mellan befintligt bostadsområde och den nya bebyggelsen. Lars-Olof Sjögren informerade att huvudgatans utseende och dess korsning med Norra vägen får närmare utformas när prognos för trafiken finns. Vägområdet för korsningen bör rymma en cirkulationsplats. Hörnavskärning av kvartersmarken för större vägområde måste därför göras. Samma gäller för Kinatorget. Vi har redovisat två alternativa placeringar av cirkulationsplatser dels med centrum i Norra vägens mitt som förutsätter intrång av tomtmark och planändring även väster om Norra vägen och dels med centrum förskjutet mot planområdet utan intrång i väster. Överläggningar: Nämnden uttryckte en önskan om att området på sikt blir mer integrerat och att trafikfrågorna i området beaktas. beslutar att lämna gatu- och parkkontorets skrivelse som sitt yttrande till samhällsbyggnadskontoret.

11 GPN 76 Sidan 11 Medborgarförslag, Grönområdet i södra delen av korsningen Hagmarksvägen-Fälandsvägen i Kalmar Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00161/094 och medborgarförslag. Bilaga 76/2007 Förslagsställaren föreslår att en mindre parkyta i västra Djurängen ska göras om till en allmän parkeringsyta för bl.a. husvagnar. Mats Haglund informerar nämnden om att grönområden generellt sett inte får användas för parkering eller biluppställning. Möjligheten finns dock att söka tillfälligt bygglov om det finns speciella skäl för detta. Då ska även närboendes synpunkter vägas in. Den aktuella parkytan är dock inkluderad i planprogram för Västra Djurängen som nyligen varit ute på samråd. I programförslaget finns parkytan med för ny bebyggelse. Gatu- och parkkontoret anser att medborgarförslaget ska tas med i det fortsatta planarbetet, och att ytans framtida användning får invänta resultatet av detta planarbete. beslutar att lämna detta yttrande som sitt till kommunledningskontoret och förslagsställaren.

12 GPN 77 Sidan 12 Detaljplan för del av fastigheten Malmen 2:1, intill kvarteret Siken på Norrgårdsgärdet, Kalmar kommun Handlingar: Detaljplan för del av fastigheten Malmen 2:1 Dnr: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/147/214 Bilaga 77/2007 Syftet med förslaget är att göra det möjligt att bygga två punkthus med 30 lägenheter för äldreboende i 5 resp. 6 våningar. Idag är området allmän platsmark, en del av Gustavsbergsparken, med lekplats och en instängslad bollplan. Lekplatsen föreslår man flytta till parken norr om Domaregatan samt bollplanen till Lindö eller Lindöskolan, i enlighet med planprogrammet för Norrgårdsgärde antagen 27 mars Mats Haglund informerar nämnden att gatu- och parkkontoret accepterar detaljplaneförslaget men vill understryka att den återstående delen av Gustavsbergsparken är mycket värdefull för stadsdelen. Det är viktigt med en närlekplats och bollplan för Norrgårdsgärdet och centrala delar av Kalmar och att allmänna p-platser finns med i detaljplaneområdet. Äldreboende kräver väl fungerande angöring till entréer och handikapparkering bör finnas. Stora träd bör accepteras på fastigheten för att minska upplevelsen av att husen är höga och Domaregatan bör i huvudsak behålla sin tidstypiska karaktär utan speciell beläggning. Överläggningar: Nämnden betonar vikten av att parkeringsfrågan i området ses över. beslutar att lämna detta yttrande som sitt till samhällsbyggnadskontoret.

13 GPN 78 Sidan 13 Medborgarförslag bredda Lybecksvägen eller korta av allén så det blir lättare att ta sig fram Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00184/094 och medborgarförslag. Bilaga 78/2007 Förslagsställaren föreslår att Lybecksvägen i norra Djurängen ska breddas och ev. ta bort trädallén längs denna för att skapa tillräckligt utrymme. Mats Haglund informerar om att Lybecksvägen och dess mittremsa med en rad större träd ingår i planprogrammet för Västra Djurängen som nyligen varit ute på samråd. I programförslaget kommer denna väg att fungera som angöringsgata till ny bebyggelse mellan kv Majsen och E22. Här föreslås att ny bebyggelse om ca 100 lgh ska utredas. I så fall måste Lybecksvägens utökade funktion och status (bredder, gatuparkeringar, trädallén, etc.) ses över. Gatu- och parkkontoret anser att medborgarförslaget ska tas med i det fortsatta planarbetet, och att Lybecksvägens framtida utformning, p-behov för kv Majsen m.m. ska tas med i detta planarbete. beslutar att lämna detta yttrande som sitt till kommunledningskontoret och förslagsställaren.

14 GPN 79 Sidan 14 Detaljplan för Bofinken 4 på Malmen, Kalmar kommun Handlingar: Detaljplan för Bofinken 4 på Malmen Dnr: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00204/214 Bilaga 79/2007 Syftet med planen är att ge möjlighet att uppföra ett gårdshus med fyra hyreslägenheter samt en förrådsbyggnad för sophantering och cykeluppställning. Anette Gustafsson informerar om att ett befintligt garage med plats för 3 bilar avses rivas och istället uppförs ett tvåvåningshus med 4 lägenheter i storlek 2 rok, vilket innebär att inga bilar kommer att parkeras inom planområdet. Gatu- och parkkontoret anser inte att parkeringsbehovet tillgodoses i planen. Gårdsytan kommer att minska, varför den kvarvarande ytan bör utformas med hänsyn till barns lekmiljö. Även räddningstjänstens och sophämtningens behov bör tillgodoses. Överläggningar: Nämnden anser att det är ett bra och genomtänkt yttrande och yrkar bifall till kontorets förslag. beslutar att anta gatu- och parkkontorets skrivelse som sitt yttrande till samhällsbyggnadskontoret.

15 GPN 80 Sidan 15 Detaljplan för del av Koljan 24, Kalmar kommun Handlingar: Detaljplan för del av Koljan 24, Dnr: Gatu- och parkkontorets skrivelse , GP 2007/00194/214 Bilaga 80/2007 Planen upprättas för att i planområdets hörnhus möjliggöra bostäder i de fyra övre våningarna och handel i bottenvåningen. Kontorsanvändning ska finnas i hela huset. Anette Gustafsson informerar om fastighetsägarens avsikt att bygga 16 bostadsrätter. Det finns redan 16 parkeringsplatser i kvarterets gårdshus så dessa bör i detaljplanen reserveras för bostäderna. Besöksparkering anses kunna lösas med gatuparkering. Utformning bör ske så att sophämtningens behov tillgodoses. beslutar att anta gatu- och parkkontorets skrivelse som sitt yttrande till samhällsbyggnadskontoret.

16 GPN 81 Studieresan Sidan 16 Handlingar: Gatu- och parkkontorets skrivelse Överläggningar: Gatu- och parkkontoret har tagit fram ett förslag till program för årets studieresa till Stralsund. Monika Nordh Cangemark informerar nämnden om upplägget på årets studieresa till Stralsund den 30/8-1/9. Kostnad per person är kr. Ett studiebesök på motsvarande gatu- och parkkontoret i Stralsund och konferens på båtresorna är inplanerat. Majoritetsgruppen, genom Ingvar Nilsson, anser att det finns mycket stort värde i studieresor och personalbefrämjande åtgärder, men med hänsyn till s ekonomiska ställning under 2007 ges inget utrymme för att göra en studieresa till Stralsund. Ingvar Nilsson föreslår därför nämnden besluta att den föreslagna studieresan inte skall genomföras. beslutar att den föreslagna studieresan inte skall genomföras. GPN 82 Anmälan om delegationsbeslut Handlingar Trafikärenden Tillfälliga lokala trafikföreskrifter, D 125 D 159 Upplåtelse av allmän platsmark, E 96 E 125 Presidiebeslut lägger informationen till handlingarna. Avslutning Ingvar Nilsson avslutade mötet med att påminna nämnden om att närvara vid Kalmarsundskommissionens Kustmiljödag på Skäggenäs den 3/6 kl Ett stort tack från hela nämnden för årets mycket vackra sommarplanteringar i Kalmar.

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 10 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 11.00 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Charles Berg (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-28 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-28 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 9 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.30 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-12-12 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-12-12 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.09.55 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 18 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.25 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 13 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.00 Beslutande Per-Olof Jonsson (s) ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Inger Kornelius (s) Anders Gustafsson (v) Thomas

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick.

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick. Byggnadsnämnden 2013-11-12 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 12 november 2013 kl. 17.00 19.30 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Kjell-Åke Johansson (KD) Jan Gustafsson

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sidan 1 av 13 Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.12.00 Ingvar Nilsson (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) vice ordförande Peter Olofsson (S) Charles

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Inger Hilmansson. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Inger Hilmansson. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 13 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 11.55 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Tamas Lakatos (m) vice ordförande Birgitta Ewö-Theander (s) Charles Berg (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering Barn- och ungdomsnämnden 26 Omedelbar justering Barn- och ungdomsnämndens sammanträde 26 Plansamråd, förslag till detaljplan för Västra Bodarna, förskola vid Soldatvägen Plats och tid Barn- och ungdomskontoret,

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, tisdagen den 14 mars 2017 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Lundqvist

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 14.00 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Göran Häggfors (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Birgitta Ewö-Theander (s) Anders

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Birgitta Ewö-Theander. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Birgitta Ewö-Theander. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 11 Plats och tid KS-salen kl. 08.15 11.25 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Tamas Lakatos (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Birgitta Ewö-Theander (s) Anders Gustafsson (v) Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden 1(15) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-11-11 - i Kommunhuset klockan 15.00. Beslutande Övriga deltagande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Nilsson (M) - 1:e vice ordförande, ej 109 Ursel

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-11-17 1 (16 ) Plats och tid Studiebesök Olshammar, 2003-11-17 kl. 15.00 16.00. Sammanträde Olshammarsgården, Olshammar, 2003-11-17 kl.16.00 16.45. Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.10 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Inger Olsson-Blomberg (M), ordförande. Benkt Lindström (M) Carina Erlandsson (M) Anita Jansson (C) Sven Stjärne (FP)

Inger Olsson-Blomberg (M), ordförande. Benkt Lindström (M) Carina Erlandsson (M) Anita Jansson (C) Sven Stjärne (FP) Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 09.00 10.40 Paragrafer 5 7 Beslutande Inger Olsson-Blomberg (M), ordförande Benkt Lindström (M) Anita Jansson (C) Sven Stjärne (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-01-31 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-01-31, klockan 17:00-17:50 Beslutande Andreas Brorson (S), 3, 5-6, Sven-Inge Carlsson (S), 4, 7 8-15 Christer Thörner (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 kl.11.30 Beslutande Per-Olof Jonsson (m) ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Inger Kornelius (s) Anders Gustafsson (v) Thomas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (19)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (19) Tekniska Nämnden 2005-10-25 1(19) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, onsdag 2005-10-25 klockan 08.00-10.30 Beslutande Lennart Gustafson, c, ordf Roland Swedestam, s Ingemar Skotheim, s Magnus Nilsén,

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik 1(12) Nämnden för service och teknik Plats och tid Götenesalen, Centrumhuset, Götene, kl. 8:30-9.45, Framtidsseminarium 10.15-15.30, ajourneringar 9.45-10.15, 12.15-13.30 Beslutande Ledamöter Karl-Gustav

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Kommunhuset Bonaren kl 17.00 18.45 ande Gunnel Johansson, Socialdemokraterna Jan Holm, Socialdemokraterna Jan Gustafsson, Centerpartiet Janeric Dahlin, Liberalerna Kenth Wengholm, Nya Moderaterna

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök på Kronängskolan... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Lägesbeskrivning per programområde... 6 5 Statusrapport för tekniska utskottets pågående

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Bo Lundkvist, Eva Jonasson ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Bo Lundkvist, Eva Jonasson ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-04-23, kl 18.00-20.10 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Gunnar Parment (v) ingen ersättare Kenneth Isaksson (m) ingen ersättare Moritz Isaksson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef 1 (7) Plats och tid Torghuset i Smålandsstenar, kl 13.00 15.50 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-11-14 327 (358) Plats och tid Pyramiden, 13 00 17 00 Sida Beslutande Muharrem Demirok (C), ordförande Kristina Edlund vice ordförande Anna Steiner Ekström (M)

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20 Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 18.30-19.52 Paragrafer 47-57 ande Gösta Eberstein (m) ordförande Eva Wretman (m) Bertil Salomonsson (m) Peter Sjöblom

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (22) Paragrafer 79-96 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 31 jan 2017 kl. 08.00 12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden

Protokoll. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 56-57 Tekniska nämnden sammanträde 56 Kvarteret Haseln, exploateringsavtal 57 Hallbovägen, omdisponering av medel Tekniska nämnden Sida 1 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, tekniska

Läs mer

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson Tekniska nämnden 2004-05-13 1-10 Plats och tid Ånge kommunkontor, Myckelmyrberget, rum 363 torsdagen den 13 maj, kl 09.00-11.45 Beslutande Sverker Eriksson (s), ordförande Leif Lindström (s), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Andreas Rännare (S) ej tjänstgörande ersättare

Andreas Rännare (S) ej tjänstgörande ersättare Plats och tid Sammanträdesrummet Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per-Olof Qvick, (M), ordf Gunnel Johansson, (S) vice ordf Janeric Dahlin, (FP) Jan Gustafsson, (C) Gunnar Hägg (S) Kenneth Andersson (KD) ersätter

Läs mer

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kyrkorådet Plats och tid Beslutande Artur Lundkvist gården i Hagstad tisdagen den 28 juni 2011 kl. 18.45-20.45 Martin Nilsson, ordförande Kerstin Andersson, vice ordförande Jenny Delén Lars-Inge

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S)

Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S) 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-17.00 Beslutande Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S) Övriga närvarande Jan-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred måndagen den 27 februari 2017 kl. 08:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Per-Inge Pettersson, C Åke Bergh, M Helena Grybäck

Läs mer

Iwona Sjölie (kd) ersätter Peter Stenberg (kd) Torgeir Fjelde (m) Anita Enflo (c) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Olov Johansson (s)

Iwona Sjölie (kd) ersätter Peter Stenberg (kd) Torgeir Fjelde (m) Anita Enflo (c) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Olov Johansson (s) Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Viktor Rydbergs samskola, kl. 19.06 20.30 Ajournering kl. 19.11 19.35 Paragrafer 18-25 Beslutande Carina Erlandsson (m) ordförande Ersättare Iwona Sjölie (kd) ersätter

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunfullmäktige. PROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum: Dokument nr: MK KS 2015/ (5)

Kommunfullmäktige. PROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum: Dokument nr: MK KS 2015/ (5) 1(5) Kommunfullmäktige Plats och tid: Andreasgården, 2016-03-14 kl. 18:30 Beslutande: Peter Helander (C) Greger Mellbert (M) Bigitta Sohlberg (S) Gunnar Nilsson (S) Gösta Frost (S) Bernt Persson (S) Christina

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 16.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Torgny Danielsson (s) Jonas Ås (s) Roy Pettersson

Läs mer

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, klockan 13.00 15.00 Paragrafer Beslutande Anders Folkesson (C) Arne Olsson (M), ordförande Thomas Waldenström (M), ersättare för Maria Widlund (M) Lennart Einarsson

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 96-103 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.00 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 61-70 Plats och tid ande Brandstationen, Lektionssal Torsten Johansson, ordförande Ann-Charlotte Pihl Larson Rune Samuelsson, tjänstegörande ersättare Malin Hammarstrand, tjänstegörande

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Tingssalen, kommunhuset i Högsby måndagen den 28 september 2015 kl. 11:35 12:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Helena Grybäck Svensson, förbundschef

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, onsdagen den 28 januari 2010, klockan 16.00 18.15 Beslutande Görel Nilsson (S), 1-2 Lennart Pettersson (S) Elisabeth Persson (S) Börje Andersson (C),

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 6 mars 2018 kl 15:00-17:10 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson (KD) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2011-04-04 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Särslöv, måndagen den 4 april 2011, klockan 08.30-11.20 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit

Läs mer

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L)

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L) 1(2) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad 08:30-10:15 Beslutande Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset kl 13 30 14 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Bengt Backe S Lars Peter Karlsson S Judith Skörsemo

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-08-30 64 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 65 Kommunplan och budget för år 2013 samt ekonomisk plan 2014-2015 66 Budget

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer