Marknadsplan Tysktalande marknad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marknadsplan Tysktalande marknad"

Transkript

1

2 Marknadsplan Tysktalande marknad Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board:... 3 Förutsättningar direktflyg till Swedish Lapland... 4 Nulägesanalys... 5 Det tyska samhället... 5 Resetrender... 6 Tyskland och Swedish Laplands kanaler idag... 7 SWOT... 7 Målgrupper vi arbetar med idag:... 8 Kanaler vi är närvarande i idag:... 8 Vår vision:... 9 Vår varumärkesplattform... 9 Våra kärnvärden... 9 Övergripande mål Swedish Lapland Marknadsplan Tyskland Mål tysk marknad Vår marknadsföringsstrategi: Våra reseanledningar tysk marknad: Vår målgrupp tysk marknad Vårt erbjudande ut mot tysk marknad Våra marknadsföringskanaler tysk marknad Marknadsaktiviteter tysk marknad: Kännedomsmätning Tyskland Onlinekampanj för att stötta försäljning och erbjudanden Mässor ITB, Swedish Workshop Produktmanual Samarbetspartners övriga TO Visningsresor Sales calls/ Roadshows Press Budget Sammanfattning aktiviteter och nivåer,

3 Bakgrund: Resenärer från tysktalande marknader in till Swedish Lapland har ökat med 78% sedan år 2010 och den tysktalande resenären står idag för den absolut största marknaden (bortsett från inhemskt och nordiskt resande) i de flesta destinationer inom regionen. Vi ser ett bra inflöde av resenärer såväl sommar som vinter och förra året ökade också tysk höstturism på etablerade orter som till exempel Kiruna. Sverige är ett intressant resmål för den tyska resenären och Swedish Lapland har många bra förutsättningar naturen, småskaligheten och drömmen om livet på landet som attraherar tysk marknad. Vår arktiska livsstil och de aktiviteter vi erbjuder inom ramen för detta passar väl in i det som efterfrågas. Vintertid har vi också direktflyg från Tyskland till Arvidsjaur, flygsatsningar som det är självklart för oss att vara med och stötta ur olika aspekter. Biltestarindustrin är även den en bidragande faktor, där vi ser att den verksamheten spiller över på besöksnäringen. Det finns även konkreta planer och förfrågningar på ett tyskt sommarflyg Düsseldorf- Skellefteå med start 2019, inledningsvis endast två rotationer men med möjlighet till utökat antal rotationer år tre. Dessa flighter kommer att ske i samarbete med turoperatörer och därmed färdigpaketerade resor. Den tyska marknaden är således viktig för Swedish Lapland, nu och i fortsättningen. Däremot tyder allt på att den tyska resenären spenderar mindre pengar per gästdygn jämfört med andra marknader när de är i Sverige. Visit Sweden presenterar till exempel en siffra på 574 kronor per dygn för tysk marknad, att jämföra med övriga internationella gäster där siffran är nästan dubbelt så hög. Här finns en utmaning att få våra många tyska gäster att göra andra typer av resor, som tydligare är med och bidrar till vårt mål med fördubblad omsättning Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board: Arjeplog, Arvidsjaur, Gällivare, Heart of Lapland, Jokkmokk, Kiruna, Piteå, Skellefteå och Älvsbyn.

4 Förutsättningar direktflyg till Swedish Lapland I dagsläget finns följande direktflyg in till regionen: FlyCar direktflyg vintersäsong Stuttgart/Hannover Arvidsjaur, 13 rotationer FlyCar direktflyg vintersäsong München/Frankfurt Arvidsjaur 10 rotationer ProSky direktflyg vintersäsong MICE Stuttgart-Arvidsjaur FlyCar är en flygleverantör, så det är öppet för alla turoperatörer att köpa flygstolar via dem. De har empty legs att fylla fredag och måndag då de redan har kunder som flyger andra vägen, så det behövs inte satsas i riskfonder, garantier etc. Här finns potential att utöka weekendresandet från Tyskland på helgerna då de har flyg som går "tomma" upp till Arvidsjaur fredagar och tomma från Arvidsjaur måndagar. 4 flyg måndagar och fredagar under högsäsong. Möjlighet att ta position som weekendresmål! ProSky har också uttalat intresset att bredda sin satsning till att även omfatta Leisure och vill diskutera vidare med Swedish Lapland kring detta redan under Q Målet är att ProSky ska komma hit och träffa ett antal destinationer och företag för att se om möjligheter finns att paketera även Leisureresor. Ytterligare en möjlighet som kan komma att bli aktuell under 2019, är ett direktflyg Düsseldorf-Skellefteå med Charterways. Kort bakgrundsfakta: Charterways Aviation har sedan 1999 bedrivit flygchartertrafik från Centraleuropa till Jönköping, Örebro och Umeå. Serierna är rent turistiska med veckovis trafik under sommaren från Tyskland till destinationerna i Sverige. Charterways köper rätten till att trafikera en rutt och chartrar sedan flygplan från ett internationellt flygbolag som trafikerar sträckorna på vårt uppdrag och med fullt ekonomiskt risktagande från Charterways sida. Charterways säljer flygsätena som del av turistiska paketresor uteslutande till företag, främst researrangörer, aldrig direkt till konsumenten. Den största delen av alla charterpaketen utgörs av rundresor och för grupper. Ca 70% av alla charterstolar säljs till dem. Om bägge parterna Charterways Aviation och destinationen bedömer resultatet vara lovande, kan verksamheten fortsätta och genomföras även Se separat dokumentation för mer information kring denna satsning.

5 Nulägesanalys En marknadsanalys av tysk marknad har tagits fram av Swedish Lapland Visitors Board (separat dokument). Några viktiga reflektioner presenteras nedan: Det tyska samhället Tyskland har, trots sin 82 miljoner stora befolkning, förhållandevis få storstäder. Man brukar prata om The big five fem stora regioner som samlas runt det fåtalet miljonstäder som finns - Hamburg, Berlin, Rhine-Ruhr, Frankfurt/Rhine-Main och München. Det gör att tyskarna i större utsträckning än till exempel britterna, är vana vid landsbygd och skräms inte alls av stora vidder och djupa skogar. Tvärtom hyser man sedan många år en stark nationalromantisk kärlek till just skogen och landsbygden. Och även om tyskarna i högre utsträckning än andra ser sig själva som européer och är stolta över att vara en del av Europa, så finns en lika stor stolthet åt andra hållet man identifierar sig starkt med den region man kommer ifrån. Vi ser också att när tyskar reser i Swedish Lapland, har de nästan alltid koll på i vilken kommun, eller landskap eller plats man befinner sig på, och är också nyfikna på de olika destinationerna och vad som skiljer dem åt. De tar med sig sitt inhemska regionstänk även ut på resan. Tyskland är också ett land som präglas av informationsbehov. Man är påläst och kunnig och samlar mycket information innan resan. Skriftliga bekräftelser är till exempel väldigt viktiga i Tyskland. Man vill helt enkelt försäkra sig om att allt kommer att fungera som det är tänkt. Hierarkitänket är betydligt viktigare i Tyskland jämfört med Sverige. Och man är ett rättframt folk, kanske inte lika rättframma som holländarna, men inte långt ifrån. Tyskarna har inga problem att klaga på dålig service och liknande. Det som inte fungerar vill man lyfta fram och lösa problemet på plats. Informationsbehovet stillas ofta av internet. Det finns en utbredd missuppfattning om att tyskarna inte är så starka på internet. Det stämmer inte. 89% av tyskarna är aktiva på internet, även om de med sin bakgrund i övervakningssamhället, är något mer restriktiva med sociala medier och andra liknande forum där man behöver släppa ifrån sig personuppgifter. Men informationen hämtas online. Som exempel kan nämnas att 90% av de tyskar som besöker resebyrån för att köpa en resa, har gjort ordentlig research på nätet innan. Det betyder att det är viktigt med en stark onlinenärvaro även på tysk marknad, för det är här vi kan övertyga tyskarna om att Swedish Lapland är det resmål de söker. Dessutom reser också tysken med mobilen i handen, precis som resten av världen. 8 av 10 resenärer använder mobilen flitigt under sitt Sverigebesök. Den tyska ekonomin är störst i Europa och även en av de största i världen. De senaste åren har den tyska ekonomin gått mycket bra, nästan för bra, på bekostnad av andra europeiska länder. Arbetslösheten är låg i landet, och både skatte- och räntesänkningar är att vänta. Det gör att tyskarna har mer pengar över i plånboken, pengar de gärna spenderar på just resor.

6 Resetrender 58% av tyskarna reste utomlands minst 5 dagar (största siffran på över 10 år), snittresan låg på 13 dagar under Man spenderade i genomsnitt på sin resa. 24% uppger också att man tänker resa ännu mer under 2018, och dessutom vill man (42%) testa nya destinationer, gärna Long Haul. Safety och att det är en trygg destination är viktigt för den tyska resenären. Maten börjar växa fram som en allt viktigare komponent på resan. Tyskarna har traditionellt varit ett campingfolk och camping fortsätter vara en viktig boendeform sommartid. Vandring och fiske, djur och natur fortsätter vara viktiga reseanledningar för tyskarna, och även norrsken hamnar högt när det söks på Sverige. Även om tyskarna traditionellt har varit turoperatörstyngda, börjar man skifta över till OTA:s allt mer. Faktum är att både TO och OTA ökar på tysk marknad, vilket också bekräftar trenden att tyskarna kommer vilja resa mer i takt med att deras ekonomiska situation blir bättre och bättre. Och även om många bokningar sker hos turoperatör via resebyråer, är det så att kunderna som kommer in till resebyrån numera är väl pålästa tack vare internet. Det ställer högre krav på turoperatörerna att vara kunniga, ha hög kompetens och bättre förstå kundens behov. Som en del i det finns en trend där turoperatörer går från att sälja Me too -resor till att specialisera sig inom nischområden och luxury, och nischoperatörerna har generellt en stark framtidstro. Även om OTA står för en större volym i resandet, finns de mesta pengarna att tjäna hos TO, där resorna har ett 50% högre värde än online. En stark trend på onlinemarknaden är communitybaserade operatörer som till exempel Urlaubspiraten, HolidayPirates och Urlaubsguru. De arbetar proaktivt och storytellingbaserat och passar bra in i det marknadsföringstänk som Swedish Lapland arbetar med. Facebook och Whatsapp är viktiga kanaler för dessa OTA:s. Urlaubsguru tittar också en hel del på att fördjupa sitt samarbete med booking.com, Trivago och liknande, bokningskanaler där många av Swedish Laplands företag redan verkar idag. Holidaycheck.de är en tysk motsvarighet till Tripadvisor, och där finns all anledning för våra företag att se över sin närvaro. Nu är det dags för den äldre generationen att börja resa på allvar! För tyskarna är det viktigt att göra sig skuldfria innan pensionen. När det är gjort lägger man gärna pengarna på nöjesresor. 60+ resenärerna växer stadigt och man beräknar att 36% av alla resenärer kommer vara 60+ omkring år Den ålderskategorin reser främst för att träffa människor och bli underhållna, medan generation Z, som man spår kommer stå för en stor del av inkomsterna i Tyskland, snarare reser för lyxen att koppla av och må bra (det anses som lyx i den generationen jämfört med dyra bilar, klockor och konsumtionsvaror). Nischresandet ökar också i unga åldrar, och turoperatörer och kända varumärken samarbetar inom området. Ett sådant exempel är jeansmärket Replay som tillsammans med TO erbjuder Get stronger weeks. "Resor för Singlar " är en nisch som blir större i Tyskland. De har speciella paket för t ex jul/nyår som säljer som smör. De som är ensamma vill inte vara ensamma under storhelgerna utan föredrar att resa någonstans med andra som är ensamma.

7 Tyskland och Swedish Laplands kanaler idag Swedishlapland.com Tyskland står för ca 13% av besöken på Swedishlapland.com sett till den senaste 6- månadersperioden. Könsfördelningen är relativt jämn, men vi ser ett skifte från att ha varit en majoritet män, nu ha fler kvinnliga besökare, från 45% 2016 till 53% Flest besökare är i åldern 25 34, men vi ser de största ökningarna i ålderssegmenten som är 35 och över. Besökarna kommer främst från München, Köln och Berlin, där framförallt München står för en stark ökning. Intresset är störst för Luleå, Kiruna och Kungsleden. Våra Facebookfans Kvinnorna är yngre 66% >45 Männen är äldre 67% <45 Kommer från Big 5, i synnerhet München och Berlin Gillar också Norr, Die Nordischen Länder, Visit Norway, I Love Sweden och Kebnekaise SWOT Styrkor Duktiga på värdskap Snabbt/enkelt komma ut i naturen Genuina/småskaliga Snällt arktiskt klimat Störst, bäst, vackrast Samarbete mellan destinationer Livet på landet Många tysktalande entreprenörer Svagheter Vi har dålig koll på Tyskland Kapaciteten är i taket vissa säsonger/destinationer Resor inom destinationen svåra Inget weekendresmål (undant Iglootel) Krävande resmål, info/förberedelser Resurskrävande att jobba mot Språket! Möjligheter Intresset för naturturism växer Intresse för hållbarhet växer Resandet växer Exklusiva/annorlunda resor växer Nisch/micromarkets växer cykling, vandring, mat etc) Trygghet viktigt för tyska resenärer Hot Valuta/världsläge Avstånd/kostnader (flygskatt, övernattning Sthlm) Turistnäringen inte alltid prioriterad på nationell/destinationsnivå Grannarna betydligt mer kända Finland tar som vanligt all googling på Lapland

8 Målgrupper vi arbetar med idag: Vi har valt att använda oss av den målgruppssegmentering som Visit Sweden har tagit fram: Den globala resenären. Hen reser utomlands minst en gång per år, minst en övernattning, totalt 58% av befolkningen i de länder som utgör våra prioriterade målgrupper. Visit Sweden har gjort sin analys utifrån beteende och drivkrafter till resan och arbetar med fyra olika segment, två av dem bedöms som extra intressanta för Swedish Lapland: Kanaler vi är närvarande i idag: Egna kanaler Vår hemsida, våra sociala kanaler (finns specifik tysk sajt) (Facebook/Instagram/Twitter/YT), våra broschyrer och våra magasin (finns tyskt magasin) Köpta kanaler Nyhetsbrev, advertorials i mindre magasin. Gjort samarbeten med tidningen Norr, som bland annat distribuerade ut vårt tyska magasin till samtliga sina prenumeranter. Det tyska magasinet producerades till ITB 2017, och blev oerhört väl mottaget både hos slutkonsument och turoperatörer. Magasinet går att göra nytryck av, med smärre uppdateringar.

9 PR Relativt liten PR-bearbetning på tysk marknad. Pressreleaser gått ut en gång per månad ca. Vi har också haft få pressbesök från regionen som är i vår egen regi. Däremot är intresset för Swedish Lapland stort, och många tevekanaler och övriga media har kommit hit på eget bevåg, utan inblandning från oss. Positivt ur budgetsynvinkel, men vi har då svårare att styra budskapet. Mässor Närvaro på de strategiskt viktiga resemässorna, i Nordic Marketings monter. Här är produktmanualerna viktiga. Men också tid- och kostnadskrävande att producera då de görs på tyska språket och trycks. Strategiska samarbetspartners TO viktiga, här har vi lagt störst fokus. Vi gör bl a en del webinars, men också visningsresor. Vi har historiskt inte samarbetat med Visit Sweden under de senaste åren, istället Nordic Marketing som hjälpt oss med en helhetslösning som inkluderar visningsresor, ITB, produktmanual och nyhetsbrev. Vår vision: Erbjuda världens mest tillgängliga och hållbara arktiska natur och kultur Vår varumärkesplattform Vi arbetar alltid med utgångspunkten i budskapet Välkommen att dela vår arktiska vardag. Det skall genomsyra all vår kommunikation och marknadsföring men visar också våra värderingar. Det är den plattform vi står på och arbetar utifrån. Våra kärnvärden

10 Övergripande mål Swedish Lapland Fördubblad omsättning Marknadsplan Tyskland 2018 Mål tysk marknad 2018 Högre omsättning per gästnatt Fördjupade relationer med befintliga turoperatörer Bredda kontakter med befintliga turoperatörer Ökad kännedom om nischprodukter som tyskarna kan tänkas vilja ha Ökad kännedom om tysk marknad hos våra företag Vår marknadsföringsstrategi: Swedish Lapland Visitors Board arbetar utifrån ett tänk, som vi har modifierat för att passa vår verksamhet och inriktning. 1 Storytelling/imagebyggande. Vi ser att ungefär 1% av vår målgrupp är med och levererar innehåll till våra kanaler. Allt från intressanta entreprenörer till ambassadörer eller media som passar vår målgrupp och berättar en historia om Swedish Lapland och vår arktiska livsstil 9 Levererar vårt budskap. Vi ser att vi har innehåll som delas av vår målgrupp och vi identifierar också personer/kanaler som är särskilt lämpade för spridning av vårt budskap välkommen att dela vår arktiska vardag. 90 Mottagare av budskap. Vi levererar en bra story, om och av rätt personer till rätt målgrupp på rätt plats och i rätt tid. Våra reseanledningar tysk marknad: Baserat på den marknadsanalys som tidigare gjorts om Swedish Lapland och Tyskland har vi identifierat följande reseanledningar för den tyska marknaden: Livet på landet Arctic Lifestyle kultur, mat etc Polcirkeln Vandring (skog och fjäll) Fiske Adrenalinet Norrsken/midnattssol hundspann

11 Flest vinterturister: Jokkmokk, Boden och Arvidsjaur Flest sommarturister: Gällivare, Skellefteå och Luleå Hög andel både sommar och vinter: Kiruna, Piteå, Sorsele och Arjeplog (Arjeplog har en väsentligt högre vinterdel, men även en kraftig andel tyska besökare sommartid) Vår målgrupp tysk marknad Baserat på den marknadsanalys som tidigare gjorts om Swedish Lapland och Tyskland har vi identifierat följande två målgrupper för den tyska marknaden: 50+ Par med vuxna barn Bor i Big five Fokus Livet på landet och den arktiska livsstilen Soft Adventure Bokar i högre utsträckning via turoperatör Får information via klassiska kanaler media, guideböcker etc Har relativt god ekonomi Gillar livets goda mat, sprit, upplevelse Tar ett resmål etappvis och ökar engagemanget / svårighetsgraden Vill ta del av berömda platser och sevärdheter Vill resa runt i ett område (fly and drive) Kvinna 35+ Lärandeaspekten är viktig i de aktiviteter som görs Söker information på nätet Bokar via turoperatör, men kan även tänka sig onlinekanaler Trendstyrd modeuttryck som t ex clean eating Vill bo bra gärna hotell men också mysigt pensionat Bekväma Resa runt Vill dela upplevelser Gillar god mat, kultur, shopping Styra sin egen tid, frihet, inte programstyrda Dessa båda segment passar väl in på de personas som Swedish Lapland Visitors Board byggt kring Den nyfikna upptäckaren och Den aktiva naturälskaren.

12 För vissa av våra produkter inom adrenalinsegmentet ligger också fokus på en något yngre målgrupp, främst män: Har ganska mycket pengar Gillar weekendresor Gillar events Gillar ny teknik och att vara först med det senaste Använder internet för research och jämförelser Någon annan planerar resan (kompisgäng t ex) Campinggästerna lämnar vi därhän, sett till den minskade budgeten för tysk marknad Istället försöker vi fokusera på en annan typ av gäst, som vill betala för nischprodukter. Vårt erbjudande ut mot tysk marknad Baserat på den marknadsanalys som tidigare gjorts om Swedish Lapland och Tyskland har vi identifierat följande erbjudanden/paket för den tyska marknaden: Nischpaket o Fiske o Vandring o Samiskt o Uppmärksamhetsprodukter t ex snöskovandring på snö i Arjeplog MICE À la carte möjlighet att plocka ihop själv utifrån nischpaketen Fly & Drive-erbjudanden likt nischpaket ovan Nästa steg är att utforma konkreta erbjudanden/kampanjer utifrån ovan för att kunna bearbeta marknaden. Våra marknadsföringskanaler tysk marknad Baserat på den marknadsanalys som tidigare gjorts om Swedish Lapland och Tyskland har vi identifierat följande marknadsföringskanaler för den tyska marknaden: Egna kanaler online. Swedish Lapland Visitors Board tar ansvar för att väcka liv i vår tyska Faceboookkanal och att uppdatera hemsidan med stories (på tyska) kontinuerligt. Vi ser att det är viktigt att kommunicera på tyska mot slutkund. Egna kanaler nyhetsbrev. På samma sätt som vi gör för övriga utländska marknader, produceras kontinuerligt nyhetsbrev mot tyska intressenter såsom turoperatörer och andra.

13 Köpta Kanaler. Sker tillsammans med partners via strategiska samarbeten (exempelvis tidningen Norr, eller vissa utvalda turoperatörer) eller via onlinekampanjer som företrädesvis utgår ifrån Facebook. Samarbetspartners (TO/OTA/FlyCar/ProSky/Charterways). Vi behöver definiera våra strategiska samarbetspartners och fördjupa och bredda den egna kontakten med dem. Vi behöver också hitta OTA:s, gärna communitybaserade, där vi kan skapa ny dialog. Givet vår begränsade budget blir det viktigt att arbeta proaktivt, och fokusera hårt på vilka vi väljer att arbeta med. Samarbetspartners (Nordic Marketing/Visit Sweden). Det finns en fundering kring Nordic Marketing och vad det samarbetet ger, sett till kostnaderna. Vi har därför bestämt att undersöka möjligheterna att arbeta tillsammans med Visit Sweden i fortsättningen. Swedish Lapland Visitors Board ansvarar för kontakten. Vi sammanställer både erbjudandet från Visit Sweden och från Nordic Marketing och väljer därefter vem vi går vidare med. PR. Vi behöver arbeta mer proaktivt gentemot den tyska marknaden. Det hade varit önskvärt att behålla vår PR-konsult i Tyskland, men det ser ut att bli ekonomiskt svårt. Mässor. Vi kommer att finnas på ITB 2018 i Nordic Marketings monter (undantaget Icehotel som står tillsammans med Visit Sweden i år), men har bestämt att se över närvaro och tillsammans med vem vi i sådana fall kommer att finnas där under kommande år.

14 Marknadsaktiviteter tysk marknad: Kännedomsmätning Tyskland Vi behöver undersöka hur vi står oss kännedomsmässigt på den tyska marknaden, samt vad det är för aktiviteter som tyskarna förknippar med Swedish Lapland och vad de ser sig själva vilja göra vid en eventuell resa hit. Under december 2017 gjordes en brittisk kännedomsmätning tillsammans med ett oberoende undersökningsinstitut och den undersökningen kan med fördel göras även på våra övriga prioriterade marknader. Då kan vi dels mäta hur vår kännedom ökar från år till år, men också göra relevanta jämförelser mellan marknader. Företagens medverkan: Samtliga företag som går med i Marknadsgrupp Tyskland får en sammanställning av undersökningen. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Fördjupad analys Sammanfattande analys Onlinekampanj för att stötta försäljning och erbjudanden Vi har beslutat oss för att börja prata med resenären redan i drömma-fasen när de börjar drömma om att resa för att påverka att resmålet blir Swedish Lapland, för att sedan fortsätta och hålla intresset vid liv och kunna återkomma med konkreta erbjudanden, till exempel genom att driva trafik till turoperatörer som säljer färdigpaketerade resor till oss. I samband med en stor onlinekampanj vi gjorde i VAE-projektet, såg vi att intresset för oss var stort på tysk onlinemarknad. Kampanjen gick överlägset bäst i Tyskland av alla länder som deltog (Tyskland, UK, USA och Holland) och blev därmed också mer kostnadseffektiv där, jämfört med andra marknader. Under 2018 kommer vi att genomföra en onlinekampanj på Facebook liknande den vi gjorde för VAE. Här kommer vi att kunna skapa både kännedom och driva försäljning. Kampanjen kommer inte vara omfattande, men vi kommer att lägga en del pengar för att öka kännedomen. Kampanjen kommer också att ske tillsammans med övriga aktiviteter inom ramen för såväl geografiska som tematiska marknadsgrupper, varför budgeten kan växlas upp med motsvarande från de övriga marknaderna och därigenom bli tillräckligt stor för att göra avtryck.

15 Företagens medverkan: Samtliga företag som går med i marknadsgrupp Tyskland kommer att få synlighet på olika sätt i våra onlinekampanjer, beroende på inriktning och säsonger. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Förtur beroende på antal medv. företag Deltagande i onlinekampanj Mässor ITB, Swedish Workshop ITB 7 11 mars i Berlin. Strategin inför mässnärvaron är att boka in möten med turoperatörer i förväg, så att vi har konkreta affärsförfrågningar på plats på mässan. Intresset från företagen att delta på ITB har varit lågt detta år, men en representant för Swedish Lapland är på plats för att sälja regionen. Härifrån rapporteras att stort intresse för Swedish Lapland finns, och att turoperatörerna önskar högre grad av proaktivitet från oss, vilket ligger i linje med de aktiviteter vi planerar inför Goda möjlighet till affärer för företagen finns alltså! Swedish Workshop Maj i Umeå. Vi har 1 bord med 2 platser. Vi önskar möten till mässan via Visit Swedens hemsida, därefter kommer vi alla få ett mötesschema att följa. I samband med workshopen så har vi erbjudit 2st visningsresor. En PRE och en POST tour med 6 platser på vardera resa. Denna mässa sker i samarbete med våra andra prioriterade utlandsmarknader såsom UK och Benelux, och kostnaderna för regionens medverkan på mässan delas lika mellan de olika marknadsgrupperna. Företagens medverkan: Samtliga företag som ingår i marknadsgrupp Tyskland får erbjudande om att delta i mässor som riktar sig till denna marknad. Mässdeltagandet sker till självkostnadspris. Först till kvarn-principen gäller. Endast mässor som äger rum utomlands subventioneras. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Förtur till platserna. Deltagande i mån av plats Subventionerat deltagande (exempel, ITB: 9700 SEK mot ordinarie pris om SEK)

16 Produktmanual För säsongen tar vi fram en produktmanual på tyska (blir klar till ITB i mars). Företagen har redan under vintern 2017 fått erbjudande om att gå med i produktmanualen till en kostnad på 2500 SEK per sida (rabatterat vid fler antal sidor). Framöver kommer endast en produktmanual att tas fram, på engelska. Detta för att samtliga som arbetar mot tysk marknad ska kunna använda produktmanualen som är ett viktigt verktyg på den tyska marknaden. Produktmanualen kommer att bli digital, och möjlighet att göra uttag för företag som ingår i de olika marknadsgrupperna kommer att finnas, liksom på tematiska och geografiska (inom destinationen) nivåer. Produktmanualer skickas löpande ut till ett stort antal turoperatörer runt om i världen, både på prioriterade marknader men också potentialmarknader och andra intressenter. Därför kan man som företag också köpa in sig i produktmanualen utan att medverka i en marknadsgrupp. Priser för detta finns under avsnittet Budget. Företagens medverkan: Medverkan i produktmanualen ingår i marknadsgrupp men med olika antal sidor beroende på nivå. För ytterligare sidor tillkommer kostnader på 500 SEK per sida. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 2 sidor 1 sida Samarbetspartners övriga TO Swedish Lapland ser att vi behöver bredda kontaktnätet avseende turoperatörer och se till att fler inom regionen såväl destinationer som företag har en djupare relation till de turoperatörer som marknadsför och säljer oss. Vi behöver också identifiera nischoperatörer inom de områden som vi har identifierat som särskilt viktiga för tysk marknad. Mycket fokus kommer att ligga på att arbeta proaktivt med turoperatörsledet. Vi ska: Kartlägga vilka tyska turoperatörer som idag finns i regionen och vilka produkter som går bra/dåligt Göra nöjd-kund-mätningar med de turoperatörer vi har relationer till idag, för att se hur våra erbjudanden och vår försäljning tas emot av TO. Identifiera vilka turoperatörer vi ser som strategiskt viktiga för Swedish Lapland idag och i framtiden Etablera dialog med dessa turoperatörer i syfte att fördjupa relationerna Erbjuda dessa turoperatörer att komma hit och besöka oss (visningsresor) Åka på roadshows / sales calls till utvalda turoperatörer runt om i Tyskland Skicka regelbundna nyhetsbrev till ett brett urval av turoperatörer för att visa upp produkter/företag/nyheter

17 Företagens medverkan: Samtliga företag som ingår i marknadsgrupp Tyskland kommer att få ta del av kartläggning av turoperatörer. Samtliga företag som ingår i marknadsgrupp Tyskland kommer att få ta del av eventuell NKI-mätning. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Fördjupad kartläggning Ta del av kartläggning Rapport, eventuell NKI-mätning Rapport, eventuell NKI-mätning Garanterad medverkan nyhetsbrev Nyhetsbrev i mån av plats Visningsresor Givet den budget som finns avsatt för marknadsaktiviteter i Tyskland 2018, kommer vi att genomföra ett begränsat antal visningsresor med tyska turoperatörer. I det fall det blir en fortsättning på VAE-projektet, ser vi att vi kan dra nytta av det gemensamma upplägget gällande visningsresor där, som en del i det hela. De vanliga villkoren för visningsresor i Swedish Lapland gäller. Det betyder att företagen står för sina respektive kostnader om inget annat överenskommits. Vi kommer att satsa på att försöka genomföra minimum 2, förmodligen fler beroende på vilka typer av avtal vi kan få till, visningsresor med TO under Flygbolaget ProSky har redan visat intresse att vara med och genomföra en visningsresa under våren 2018 och vi för dialog med dem kring genomförande, liksom FlyCar. Företagens medverkan: Visningsresor sker såväl sommar- som vinter till regionen, både med reguljär- och våra direktflyg i fokus. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Garanterad förfrågan om medverkan. Förfrågan i mån av plats. Sales calls/ Roadshows Att möta turoperatörer och samarbetspartners och presentera vårt erbjudande ut mot tysk marknad är något som företagen tycker är viktigt. Vi planerar därför att efter vår kartläggning är gjord, och kontakt med prioriterade turoperatörer är etablerad, genomföra antingen sales calls eller roadshow på tysk marknad under , beroende på vilka TO som prioriterats. Den här aktiviteten kan komma att ske under 2019, beroende på hur arbetet med att kartlägga, fördjupa och aktivera turoperatörer fortskrider.

18 För denna typ av aktivitet krävs att man som företag antingen redan har någon form av etablerad kontakt, eller är exportmogen på den nivå som krävs för att kunna delta och boka möten med turoperatörer på marknaden. Därför erbjuds i dagsläget denna aktivitet endast på nivå 2 i tysk marknadsgrupp. Företagens medverkan: Sales Calls/Roadshow är en aktivitet som endast sker på nivå 2 i marknadsgruppen. Begränsat antal platser. Först till kvarn-principen gäller. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Garanterad förfrågan om medverkan. Ej deltagande i aktivitet. Press Givet den begränsade budgeten för 2018, ser vi att antalet pressresor kommer att minimeras relativt mycket. Vi kommer däremot att fortsätta skicka ut pressreleaser regelbundet där vi plockar upp nyheter etc, från regionen. Vi vet också att en hel del pressbesök från just tysk marknad sker på egen bekostnad, dvs media betalar själva för sina besök. Ibland är vi med och planerar dessa besök, ibland är vi inte alls involverade. Pressbesök i egen regi här arbetar vi proaktivt för att hitta nischade journalister att jobba med och bjuda hit. Vi betalar helst bara deras landarrangemang utifrån våra direktiv kring visnings- och pressresor. Om journalisten är väldigt viktig att få hit, så kan vi tänkas betala biljetten också. Detta avgörs vid respektive tillfälle. Företagen står alltid för sina respektive kostnader om inget annat överenskommits. Swedish Lapland Visitors Board bekostar transfers inom regionen och i de fall det förekommer, även resan in till regionen. Företagens medverkan: Givet budget för pressresor 2018, kommer vi inte kunna garantera företagen som är med i marknadsgrupperna att just deras företag kommer att synas i samband med pressresor. Däremot är synlighet i media med och ökar kännedomen om regionen i stort. Vi försöker också i så stor utsträckning som möjligt, styra pressbesöken mot deltagande företag genom att förse media med intressanta vinklar kring företagen produktnyheter, personporträtt, teman etc. Skillnader mellan nivåer: Nivå 2 Nivå 1 Prioriterad i pressbearbetningarna Ordinarie pressbearbetning

19 Budget Nedan återfinns förslag på fördelning av budget för marknadsgrupp Tyskland B2B Marknadsworkshop Turoperatörer Kartläggning TO/samarbetspartners Visningsresor Sales calls / Roadshows Nyhetsbrev Mässa /workshop B2C Marknadsworkshop slutkonsument Onlinekampanj Pressresor slutkund Övrigt Kännedomsmätning Reserv Totalt Budget att arbeta med Kvarstående 0 Pris för medverkan i marknadsgrupp Tyskland nivå 1: SEK Pris för medverkan i marknadsgrupp Tyskland nivå 2: SEK Pris för produktmanual: ¼ sida 625 SEK ½ sida SEK 1 sida SEK 2 sidor SEK Ytterligare sidor tillkommer kostnad på 500 SEK/sida. Pengarna som företagen betalar in, kommer att fördelas in i ovanstående budget för B2C och B2B-aktiviteter, så budgetarna för aktiviteter som kommer företagen direkt till nytta, kommer att öka.

20 Sammanfattning aktiviteter och nivåer, 2018 Aktivitet Nivå 2 Nivå 1 Kännedomsmätning Fördjupad analys Sammanfattande rapport Marknadsworkshops Deltagande Deltagande Onlinekampanj Deltagande Deltagande Nyhetsbrev Deltagande Deltagande i mån av plats Mässor ITB, SW Förtur till platser + rabatterad medverkan ITB Förfrågan om deltagande i mån av plats Produktmanual Två sidor ingår En sida ingår Kartläggning Ta del av kartläggning Ta del av kartläggning turoperatörer Visningsresor Garanterad 1 förfrågan I mån av plats Sales Garanterad för 18/19 calls/roadshows Press Prioriterad i pressbearbetningarna Ordinarie pressbearbetning Pris för medverkan i marknadsgrupp Tyskland nivå 1: SEK Pris för medverkan i marknadsgrupp Tyskland nivå 2: SEK Pris för produktmanual: ¼ sida 625 SEK ½ sida SEK 1 sida SEK 2 sidor SEK Ytterligare sidor tillkommer kostnad på 500 SEK/sida. Pengarna som företagen betalar in, kommer att fördelas in i ovanstående budget för B2C och B2B-aktiviteter, så budgetarna för aktiviteter som kommer företagen direkt till nytta, kommer att öka. Villkor visningsresor Swedish Lapland Företagens medverkan i visningsresor sker till självkostnadspris dvs deltagande företag står till 100% för sina egna kostnader om inte annat överenskommits. Detaljerad information om kostnader och villkor finns att hämta på intranätet. Villkor pressresor Swedish Lapland Företagens medverkan i pressresor sker till självkostnadspris dvs deltagande företag står till 100% för sina egna kostnader om inte annat överenskommits. Detaljerad information om kostnader och villkor finns att hämta på intranätet.

Bakgrund:... 3 Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board:... 3 Förutsättningar inresande... 4 Nulägesanalys...

Bakgrund:... 3 Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board:... 3 Förutsättningar inresande... 4 Nulägesanalys... Marknadsplan UK Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board:... 3 Förutsättningar inresande... 4 Nulägesanalys... 7 Det brittiska samhället...

Läs mer

Vår vision:... 9 Vår varumärkesplattform... 9 Våra kärnvärden... 9 Övergripande mål Swedish Lapland... 9

Vår vision:... 9 Vår varumärkesplattform... 9 Våra kärnvärden... 9 Övergripande mål Swedish Lapland... 9 Marknadsplan Benelux Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Deltagande destinationer tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board:... 3 Förutsättningar direktflygen från Holland... 4 Nulägesanalys... 4

Läs mer

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå a part of Swedish Lapland ekonomisk förening Destination Piteå arbetar för att främja sina medlemmars intressen genom att

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Destination Capacity Building in Swedish Lapland

Destination Capacity Building in Swedish Lapland Destination Capacity Building in Swedish Lapland 2015-07-01-2018-04-30 Aktiviteter DESTINATIONSUTVECKLING AFFÄRS- & PRODUKTUTVECKLING MARKNADSUTVECKLING Destinationsutveckling Huvudaktivitet 1. Samordna

Läs mer

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också.

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Marknadsföring av ditt utbud genom Visit Östergötland. Visit Östergötland är en del av Region Östergötland

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland

Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland Länet har fått en hel del gäster från de researrangörer vi knutit kontakt med efter att Visit Swedens Hollandsexpert var här och berättade om

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER Flera frågor kring Nya Visit Dalarna diskuterades kring borden under Up to Date. Vad krävs av oss i Dalarna för att vi ska fördubbla omsättningen till 2020? Dalarna

Läs mer

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015 Visit Hemavan Tärnaby AB Marknadsplan juli-dec 2015 Under 2016 kommer vi att destinationsmarknadsföra Hemavan Tärnaby i olika reklamkampanjer på mässor, säljresor och via vår hemsida www.hemavantarnaby.se

Läs mer

Välkommen till ett framgångsrikt 2014!

Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Turismfunktionen har under åren byggt upp en effektiv affärsutvecklingsprocess som turismnäringen i Västmanlands län kan använda för att utveckla sina verksamheter

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

ö Österåker Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago \ I *i ^ 'I Skärgårdskommunen

ö Österåker Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago \ I *i ^ 'I Skärgårdskommunen ö Österåker \ I *i ^ 'I Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago t * Skärgårdskommunen Bakgrund Under hösten 2012 lades, i samverkan mellan aktörer inom offentlig sektor och näringsliv i Stockholms

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Aktiviteter under 2017

Aktiviteter under 2017 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp

Läs mer

Marknadsplan för internationell marknadsföring i Kalmar län under perioden 2014-2015

Marknadsplan för internationell marknadsföring i Kalmar län under perioden 2014-2015 Marknadsplan för internationell marknadsföring i Kalmar län under perioden 2014-2015 Bakgrund Besöksnäringen har stor betydelse för länet. Enligt RUSen 2012 anses det som en bransch med stor potential

Läs mer

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

E-generationen börjar resan på nätet

E-generationen börjar resan på nätet E-generationen börjar resan på nätet Åsa Wallström, prof. Maria Ek Styvén, bitr. prof. Luleå tekniska universitet BAKGRUND Ökande konkurrens mellan destinationer Digitala kanaler kan vara ett kostnadseffektivt

Läs mer

Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014

Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014 Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014 Prioriterade marknader 2014 Målgrupp Snabb och korrekt information. Fysisk komfort, goda faciliteter, bekvämt transportsätt och tillgänglighet. Ett bra utbud

Läs mer

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MASTERPLAN NU BÖRJAR DET Med avstamp i den Nationella strategin för svensk besöksnäring, har Tourism in Skåne, Malmö Turism och VisitSweden tagit fram en

Läs mer

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt?

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt? VÄLKOMNA! 18:45 19:00 Välkommen 19:00 19:15 Resultat workshop 19:15 19:30 Studieresa Irland en förebild i 19:30 19:45 Påtår 19:45 20:30 Resultat enkäter/intervjuer 20:30 21:15 Vem gör vad bäst? 21:15 21:25

Läs mer

VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG HÖGA KUSTEN TURISM

VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG HÖGA KUSTEN TURISM VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG HÖGA KUSTEN TURISM HÖGA KUSTEN TURISM är ett företagarägt, sälj- och marknads bolag, som sedan starten 2010 spelat en allt viktigare roll för att stärka besöks nä ringen i Höga

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Marknadsbeskrivningar Några av de faktorer vi tittar på vid val av marknader är gästnattsvolymer, tillväxtpotential, dygnsutlägg samt marknadens kännedom om

Läs mer

1. Bas. Online i teori & praktik

1. Bas. Online i teori & praktik 1. Bas. Online i teori & praktik En introduktion och utbildning i de mest grundläggande kunskaperna kring digital närvaro. Vi går igenom dagens digitala landskap och vad som krävs för att navigera där.

Läs mer

Regionförbundet i Kalmar Län 2015. Den tyska marknaden... 6 PR och kommunikation Kampanj Kampanj IKEA Övriga insatser B2B

Regionförbundet i Kalmar Län 2015. Den tyska marknaden... 6 PR och kommunikation Kampanj Kampanj IKEA Övriga insatser B2B Regionförbundet i Kalmar Län 2015 Marknadsplan Internationell marknadsföring i Kalmar län Bakgrund... 2 Nationella strategin Besöksnäringens betydelse Arbetssätt och ansvarsfördelning Samverkanspartners

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt Ordföranden har ordet Passagerarrederierna en av Sveriges bäst bevarade turismhemligheter Förra året reste fler utrikes kunder med passagerarrederierna än med flyget. Ändå är det få som uppmärksammar den

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2018 NÅ NYA HÖJDER TILLSAMMANS MED VÄSTMANLAND TURISM! Genom att gå med i vår utvecklingsprocess får du och ditt turismföretag ta del av en mängd olika

Läs mer

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com Resenärer & Köpprocessen Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn tradedoubler.com Europeiska resenärer vill välja hotell, flighter och semestrar på sina egna

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun

Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun Uppdragets syfte Att undersöka förutsättningarna för kommersiellt boende (Hotell/stugby) i Nybro kommun Frågeställningar: Finns det behov

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Master-Brief LÄS. Uppdragsbeskrivning. Version 2010-11-25

Master-Brief LÄS. Uppdragsbeskrivning. Version 2010-11-25 Master-Brief LÄS Uppdragsbeskrivning Version 2010-11-25 Bakgrund Vilken marknad/marknader gäller det? Vad är bakgrunden till uppdraget? Vad som gjorts innan (om det är en ny kampanj för byrån) och annat

Läs mer

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen Vi ger varje gäst ett personligt bemötande Turistföretagen i Hemavan Tärnaby har sedan

Läs mer

Välkommen! Visit Ålands Medlemslunch

Välkommen! Visit Ålands Medlemslunch Välkommen! Visit Ålands Medlemslunch Agenda 1. Kort marknadsanalys 2. Visitaland.com 3. Fokus i höst 4. Enkäten Kort marknadsanalys Övernattningsstatistik Låg tillväxt Vissa marknader till och med vikande

Läs mer

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen?

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Åsa Wallström, professor industriell marknadsföring Maria Ek Styvén, bitr. professor industriell marknadsföring Vad är e-generationen?

Läs mer

En framtidsspaning inom besöksnäringen. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 25 Nov 2011

En framtidsspaning inom besöksnäringen. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 25 Nov 2011 En framtidsspaning inom besöksnäringen Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 25 Nov 2011 En framtidsspaning inom besöksnäringen Trendanalys: Vision 2020 151 miljarder 2000-2010 254 miljarder

Läs mer

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé Tranås den 20 april 2010 Destinationsutveckling Sommenbygd 1 Projektidé Projektet är ett paraplyprojekt som ska utveckla besöksnäringen av Sommenbygd med de tillhörande sex kommunerna i Sommenbygd. Detta

Läs mer

! ( ( ( ( Ansvar(VT:(Ulrika(och(Ulf( ( Marknad(

! ( ( ( ( Ansvar(VT:(Ulrika(och(Ulf( ( Marknad( Aktiviteterflera marknader2016 AnsvarVT:UlrikaochUlf Marknad Tyskland,Nederländerna,England,Norge, Finlandm.fl. Målgrupp Internationellaresebloggare, Bussresearrangörerochlänetsföretag Teman Outdoorvinterochsommar,Livsnjutareoch

Läs mer

DGH Föreningsstämma 13 april. regiongavleborg.se

DGH Föreningsstämma 13 april. regiongavleborg.se DGH Föreningsstämma 13 april Arbetet 2012-2016 MUS Marknads- och utbudstrategi prioriterade marknader & målgrupper B2B Business to Business & B2C Business to consumer Aktiviteter och samarbeten: Mässor,

Läs mer

Turismsamverkan. Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. 8 933 870 kr

Turismsamverkan. Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. 8 933 870 kr Turismsamverkan Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. Projektägare: Nedre Dalälvens Utvecklings AB Projektledare: Kalle Hedin Kommuner: Hela området Dnr: 30 Jnr: 2009-2129

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

Finland. 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör

Finland. 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör Finland 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige 2014 Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör Sveriges position för Finländaren som hemma, men lite bättre 2015-07-22

Läs mer

Utveckling besöksnäringen 2016

Utveckling besöksnäringen 2016 Utveckling besöksnäringen 2016 Gästnätter Västernorrlands län Sammanfattning Jämfört med 2015 minskar antalet gästnätter något, men befinner sig fortfarande på historiskt höga nivåer. Sommaren är den klart

Läs mer

Roslagens Destinationsdag 2012 22 november. Teatern Norrtälje

Roslagens Destinationsdag 2012 22 november. Teatern Norrtälje Roslagens Destinationsdag 2012 22 november Teatern Norrtälje Vad är en destination? Ett geografiskt område där flera olika aktörer gemensamt bidrar till att göra området mer intressant och konkurrenskraftigt

Läs mer

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG Vi vill höja kompetensen inom besöksnäringen i regionen och bredda turistutbudet för våra besökare, men också bygga en långsiktig

Läs mer

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Global infrastruktur Global infrastruktur 2,5 miljarder passagerare 920 flygbolag

Läs mer

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY INBJUDAN PROGRAMSTART DEN 9 MAJ 2017 Ser du Tyskland som nästa steg i den internationella satsningen? Eller känner du att befintliga affärer behöver utvecklas ytterligare?

Läs mer

Besöksnäring i utveckling (2)

Besöksnäring i utveckling (2) Besöksnäring i utveckling (2) Kompetensutveckling och kreativa möten i en växande bransch Besöksnäring i utveckling är ett kompetensutvecklingsprojekt riktat till företag och anställda inom besöksnäringen

Läs mer

Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige

Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige Minicards - Din leverantör av turistinformation Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige Varför är Sverige ett så populärt resmål idag för turister och besökare? Shoppingupplevelser, naturen

Läs mer

BAKGRUNDEN Destinationssamverkan i Stockholms skärgård sedan 1 november 2011

BAKGRUNDEN Destinationssamverkan i Stockholms skärgård sedan 1 november 2011 Destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader Roslagens Destinationsdag 2012 BAKGRUNDEN Destinationssamverkan i Stockholms skärgård sedan 1 november 2011 Enskilda företag

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

Marknadsplan 2016. November 2015. Foto: AC Drugge

Marknadsplan 2016. November 2015. Foto: AC Drugge Marknadsplan 2016 November 2015 Foto: AC Drugge Marknadsplan 2016 Innehåll Sid 1. Sammanfattning 3 2. Bakgrund 4 3. Destination Västerbotten övergripande mål 4 4. Strategier 5 5. Varumärket 6 6. Teman

Läs mer

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019 UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019 NÅ NYA HÖJDER TILLSAMMANS MED VÄSTMANLAND TURISM! Genom att gå med i vår utvecklingsprocess kan din verksamhet ta del av insatser som är speciellt

Läs mer

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT.

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. STRATEGI 2030 HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. 1 2 Strategi 2030 är framtaget av branschens

Läs mer

Tillgänglighet och transporter sett ur besöksnäringens mjuka perspektiv 2012-03-23

Tillgänglighet och transporter sett ur besöksnäringens mjuka perspektiv 2012-03-23 . Tillgänglighet och transporter sett ur besöksnäringens mjuka perspektiv Hos oss är allt och alla som besökaren möter: Vad vill vi förbättra? Vi vet att vi behöver nå fler internationella gäster för att

Läs mer

regionvastmanland.se

regionvastmanland.se Med målsättningen att bli tätast i landet genom att få den enskilda aktören att ta initiativet över sin kommunikation i digitala kanaler. Turismfunktionen i Region Västmanland Region Västmanland ansvarar

Läs mer

Tyska Resemarknaden B2B samarbete Strukturer Trender Potential för Småland

Tyska Resemarknaden B2B samarbete Strukturer Trender Potential för Småland Tyska Resemarknaden B2B samarbete Strukturer Trender Potential för Småland Paketresan gör det möjligt att nå ut till utlandsmarknaden via VS och arrangörsledet Paketresan främjar exportmognaden internationella

Läs mer

K Ö N K Ä M Ä Ä L V E N M U O N I O Ä L V E N F I N L A N D PAJALA T O R N E Ä L V E N K A I X Ä L V E N P O L C I R K E L N ÖVERTORNEÅ ÖVERKALIX

K Ö N K Ä M Ä Ä L V E N M U O N I O Ä L V E N F I N L A N D PAJALA T O R N E Ä L V E N K A I X Ä L V E N P O L C I R K E L N ÖVERTORNEÅ ÖVERKALIX P L U L S K Ä R G Å R D lägesrapport 2 S W E D I S H Välkommen till L A P L A N D : G O L F S T R Ö M M E N P O L C I R K E L N I O N S V E R A R K T I S K A D E S T I N A T I G E S N O R G E A T L A N

Läs mer

Turismen i Helsingborg sommaren Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup

Turismen i Helsingborg sommaren Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup Turismen i Helsingborg sommaren 2018 Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup 1 Hur gick sommaren 2018 för turismen i Helsingborg? Efter flera år av tillväxt så sjönk antalet gästnätter något

Läs mer

Svenskarnas bloggläsande

Svenskarnas bloggläsande Svenskarnas bloggläsande Läs- och konsumtionsvanor bland bloggläsare i Sverige LINDA HÖRNFELDT Better Bloggers www.betterbloggers.se 2015 Texten skyddas enligt lag om upphovsrätt och tillhandahålls med

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION MOT 2020 2012 antog Tourism in Skånes ABs styrelse den långsiktiga strategiska planen för tillväxt inom besöksnäringen i Skåne Collaborative Tourism

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex

Svenskt Marknadsföringsindex Svenskt Marknadsföringsindex Fakta om undersökningen Sveriges Marknadsföringsindex har som mål att årligen att sammanställa vad marknadschefer i Sverige tror om framtiden, vilka utmaningar de ser och hur

Läs mer

INVEST IN NORDIC CLEANTECH

INVEST IN NORDIC CLEANTECH INVEST IN NORDIC CLEANTECH Sedan 2009 En unik och oslagbar kanal i världen för att sälja och marknadsföra svensk miljöteknik utomlands och nationellt. F R O M S W E D E N A N D T H E N O R D I C S Bakgrund

Läs mer

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten)

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR BESÖKSNÄRINGEN Nyköpings mål 2017 är en stark besöksnäring med en turismomsättning på 1,4 miljarder kr. Nyköpings

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen:

Antagen av kommunstyrelsen: Strategi för besöksnäringen i Nykvarns kommun Antagen av kommunstyrelsen: 2017-01-31 Innehållsförteckning Inledning och bakgrund... 2 Turism och besöksnäring... 2 Sverige som besöksmål... 2 Nykvarn som

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

blekinge ANNONSINFORMATION BLEKINGE 2017

blekinge ANNONSINFORMATION BLEKINGE 2017 2 0 1 6 blekinge se dig omkring bland 800 öar marinmuseum Årets museum ett grinande monster boosta din upptäckarglöd det lilla fröet blev stor vingård navet för möten ANNONSINFORMATION BLEKINGE 2017 boka

Läs mer

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Nationell strategi för besöksnäringen/turismen år 2020 Målsättning år 2020 Från 252 till 500 miljarder i omsättning Från 160 till 260 tusen arbetstillfällen Från

Läs mer

Leader Polaris Fisketurism

Leader Polaris Fisketurism Leader Polaris Fisketurism Maj 2010 December 2012 Kalle Bergdahl - projektledare Spänningar inom fisketurism Entreprenörer Fisketurism i Leader Polaris Analys av nuläget Gällivare 18 mars 2010 Styrkor

Läs mer

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan.

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan. Resor, attraktioner & utmaningar Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! Upplev Sverige är helt klart intressant. Vi har fokus på möten, privatresor och evenemang. De senare

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten VISNINGSRESA FÖR KONGRESSKÖPARE Beskrivning: Visningsresor av Lund som mötesdestination för kongressköpare vid två tillfällen under året. Digital inbjudan samt telefonbearbetning. Erbjudande om att sedan

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Hållbar Produktutveckling kan det vara något?

Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Vill ni få fler gäster? Vill ni tjäna mer pengar på besökarna? Vill ni få en större eller jämnare beläggning? Vill ni samarbeta för att öka områdets attraktion

Läs mer

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018 Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare 2018 Du gör Skåne fantastiskt Vi vet att andras ord om Skåne väger tyngst. Vi som arbetar med att marknadsföra Skåne som resmål väljer därför

Läs mer

Undersökning om resor i Sverige och utomlands i januari 2018

Undersökning om resor i Sverige och utomlands i januari 2018 Undersökning om resor i Sverige och utomlands i januari 2018 2 Hjälp oss att underlätta bearbetningen av dina svar Enkäten läses maskinellt. När du besvarar enkäten ber vi dig därför att: Använda bläckpenna

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Strategi Version

Strategi Version Strategi 2020 Version 5.12.2017 Vision Vår turismidentitet grundar sig på naturnära element som annars också kommuniceras från vårt område Naturen, Solen, Lycka, Energi och Internationalitet Visionen formas

Läs mer

MÅLGRUPPSANALYS CYKLISTERNA

MÅLGRUPPSANALYS CYKLISTERNA MÅLGRUPPSANALYS Den här undersökningen baseras på besökare som varit på semester i Skåne de senaste åren. Intervjuerna är utförda av GfK på uppdrag av Tourism in Skåne. Den här presentationen fokuserar

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer