Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04"

Transkript

1 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet. Vision och affärsidé Syftet med denna virtuella plats är att med hjälp av riktat material innehållande nytta och nöje, i bild, skrift och i rörlig bild locka till sig studenter och bli en del av dess vardag och rutiner. Målet är att detta koncept på ett enkelt sätt ska kunna implementeras även i andra studentstäder. Problembakgrund Vi som studenter vid Linköpings universitet har själva insett behovet av en sida som studenter kan samlas runt för att få matnyttig information om studenternas vardagliga liv. Allt från recept till fester, nöje, humor och ekonomi. Detta tycker vi fattas i nuläget på LiU. En annan aspekt är att annonsörer saknar ett enkelt och smidigt sätt nå ut till den starka köpkraft som studenterna utgör. Man brukar prata om fattiga studenter, men faktum är att studenter är en köpstark grupp som dessutom kommer att spendera ännu mer pengar om några år när de är färdigutbildade och börjar jobba. Det är därför smart att satsa på denna grupp redan nu eftersom det kan löna sig väl i framtiden. Vision Att skapa en bättre och roligare vardag för studenter genom att förse dem med båda nytta och nöje. Vad ska vi göra? Vad ska vi göra för att lyckas fånga studenternas intresse och bli en naturlig del av deras vardag? I uppstarten är det extra viktigt att vi syns och hörs där studenterna finns och på de sociala medier som finns tillgängliga för att så snabbt som möjligt etablera oss bland de som vi kommer att rikta oss mot. För att göra detta kommer vi att bland annat: Skapa ett samarbete med studentföreningar, kårer och andra som har intresse av att marknadsföra sig och nå ut till studenter. Skapa en sida på Facebook. Skapa ett Instagramkonto. Planen är att en student har hand om kontot en vecka och att det sedan lämnas vidare till en annan student. Studenten ska då lägga ut bilder ur dess vardag med all från plugg, fritidsintressen och fester. På så sätt får man en inblick i hur studenternas vardag ser ut. Tidningsannonser i diverse tidningar som exempelvis studentinriktade tidningar men även andra som till viss del riktar sig mot studenter. Radioprogram, skapa ett radioprogram som är speciellt inriktade mot tips och aktuellt inom studentvärlden just nu. Marknadsföring på universitetet genom bland annat flyers och affischer. Införa en podcast.

2 Utmaningar Utmaningarna kommer att vara att hela tiden hålla oss uppdaterade med material och händelser. Om detta misslyckas är det risk för att studenterna tröttnar, och då tröttnar även annonsörerna. Denna marknadsplan är en utmaning i sig då den kommer att stå som grund för presentationsmaterialet till våra finansiärer. Problem Vilka motgångar/problem skulle vi eventuellt kunna träffa på nu eller i framtiden. Till att börja med så vore det största problemet om LIU själva skulle starta något liknande som då möjligen skulle kunna konkurrera ut vår produkt. Ett annat scenario skulle vara att studenterna vänder oss ryggen för att vi inte är tillräckligt uppdaterade och intressanta. Men även att de tekniska bitarna inte går att lösa skulle vara ett stort problem. Dröm Vår dröm är att innan frukost ska av Lius studenter ha besökt vår sida för att uppdatera sig vad som har hänt och vad som ska ske inom studentlivet.

3 SWOT-analys SWOT-analys (Strenghts, Weaknesses, Opportunities and Threats) är en analys som används för att upptäcka en produkts eventuella styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Och på så sätt se hur produktens situation på marknaden ser ut och dess möjligheter. Styrkor Det finns ett stort behov av en mediekanal där all information för studenter är samlad, både för studenterna själva men även för annonsörer som riktar sig mot studenter. Det finns egentligen ingen konkurrent med exakt samma eller liknande koncept i nuläget i Linköping. Vi har god insikt i studenternas behov och krav då vi själva befinner/har befunnit oss i samma situation. Portalen går att utveckla, bland annat genom att öka den geografiska spridningen till även andra universitetsstäder. Det går även att utveckla portalen via många olika mediekanaler. Marknadsföringen har stora möjligheter att utvecklas. Studenter har många behov och målet med kampanjen är att uppfylla dem. Det krävs förhållandevis lite likvida resurser för utvecklandet av studentportalen med tanke på vilka inkomster den kan ge. Studenter är en målgrupp som är ständigt aktuell och värd att satsa på. Svagheter: Nästan allt som finns på studentportalen går att finna via andra källor dock inte samlade på ett och samma ställe. För att veta att intresset är stort skulle en större undersökning vara att föredra. Studenter har väldigt många olika behov, det kan vara svårt att fånga alla. Ett brett utbud på portalen kan göra det svårt för studenterna att lätt hitta det som uppfyller just deras behov. Just nu finns inte de resurser och likvida medel som krävs? Studentportalen är inte självgående, det krävs ständiga uppdateringar för att bibehålla intresset. Möjligheter: Eftersom att intresset för olika mediekanaler ständigt ökar finns det inga begränsningar för genom vilka medel studentportalen skulle kunna utvecklas. Allt från hemsida till mobilapp, radio, Instagram osv. Om satsningen lyckas på lokal nivå är det lätt att expandera satsningen och implementera den i fler städer.

4 Hot: Det går utveckla och anpassa portalen så att den passar studenternas krav och intressen i olika städer. Hemsidor med liknande innehåll som redan är etablerade. Det finns även andra media som konkurrerar om studenternas intresse. Det är svårt att beräkna resursåtgången för produkten.

5 PEST-analys PEST-analys (Political, Economic, Social och Technological) är en analys som används för att strategiskt analysera en produkts omvärld och yttre faktorer som kan påverka produkten. Politiska faktorer: Det finns lagar som kan reglera innehållet på hemsidan. Ekonomiska faktorer: Hemsidan är beroende av att det ska finnas aktörer som vill annonsera, då gäller det att den har ett minimum antal besökare. Sidan måste ha finansiärer. Konjunkturer kan påverka antalet annonsörer. Sociala faktorer: Trender förändras hela tiden, det gäller att studentportalen hela tiden anpassas efter de trender som är aktuella just då. Det kommer att krävas ständiga uppdateringar för att studenterna ska bli flitiga besökare på studentportalen. Att internet är så lättillgängligt ställer högre krav på de som ansvarar för portalen. Teknologiska faktorer: På grund av dagens snabba utveckling kan teknologiska faktorer vara avgörande för studentportalens överlevnad. Det är svårt att förutsäga vilka teknologiska resurser som krävs. Internets framtid kan vara osäker.

6 Konkurrensanalys Ta reda på om det finns några starka eller svaga konkurrenter på marknaden. Positivt Finns vad jag vet ingen liknande produkt/hemsida på marknaden i Linköping som täcker samtliga funktioner. Finns förebilder på andra lärosäten som man kan snegla på. Kan även se vad andra studenter tycker fattas där och ha med det på vår sida. Negativt Däremot olika hemsidor som täcker olika delar men inte allt. Ex: Lius hemsida. Exempel på konkurrerande sidor vid Liu: Universitetets hemsida, studenttidningar mm. Om produkten ska lanseras på nationell nivå finns det konkurrenter som använder sig av samma information. Finns det några nya konkurrenter? Inte vad jag vet i nuläget men eftersom det fattas liknande produkter vid flera andra lärosäten så är det inte omöjligt att någon även har uppmärksammat behovet även där och även planeras i Linköping. BCG-Matris (Boston Consulting Group) Eftersom vår produkt är helt ny (har inte ens lanserats på marknaden än) så är det svårt att veta hur produktens tillväxt på marknaden ser ut. Marknadsdelen är i nuläget även noll men med stor potential eftersom den inte har några lokala verkliga liknade konkurrenter. Har därför chansen att potentiellt bli Stars om produkten lanseras på rätt sätt. Till en början är marknadsstorleken ganska liten, målgruppen är ca studenter på Linköpings universitet.

7 STP-processen STP-processen står för Segmenting, Targeting och Positioning och används inom marknadsföring för att identifiera produktens huvudsakliga område och syfte och för att fungera som grund för skapandet av en passande marknadsmix. Segment: Produktens målgrupp är studenter och de som är involverade i studentlivet på ett eller annat sätt. Oftast i åldern och aktiva användare av olika mediekanaler som kommer att vara framtidens högavlönade medborgare. I de flesta fall med begränsad ekonomi och tycker det är viktigt att hänga med på dagens trender. Targeting: Marknaden som produkten riktar sig till är studentmarknaden och marknader rörande studenter. Positioning: Vara en del i studentens vardag och förena nytta med nöje.

8 Undersökning av bakgrunden För att få bakgrundsinformation om vilket behov som finns av produkten studnet, genomfördes en mindre enkät-studie på 20 personer. Enkäten hade främst som syfte att undersöka huruvuda studenterna ansåg sig ha ett behov av en gemensam studentportal och även vilket innehåll de skulle vilja se på en sådan. Enkäten bestod av öppna frågor, detta för att få ut så mycket av svaren som möjligt. Det var även intressant att se om svaren skiljde sig åt beroende på hur aktiv studenten ansåg sig vara inom studentlivet. Resultatet av enkäten visade ett behov av produkten studnet. De flesta studenter ansåg sig vara aktiva inom studentlivet och även aktiva besökare av olika studentforum. Många studenter var nöjda med den information som finns att tillgå idag via olika medier. Dock ansåg vissa att det borde vara enklare att komma åt viss information. De flesta studenter ansåg sig därför ha ett behov av en media som förmedlar all information som hör till studentlivet. Det gavs även en del förslag på vad produkten skulle kunna innehålla för att vara till nytta för studenten. Exempelvis information om olika event, information om studentföreningar och annat som hör studentlivet till. För att se utformning av enkäten, se bilaga 1.

9 Kampanj Vår kampanj handlar om att övertyga studenter om att vi ger dem allt de behöver. Därför är det viktigt att synas och skapa ett behov av produkten hos studenter. Detta vill vi göra genom att först och främst samarbeta med studenterna själva, många studenter är aktiva inom föreningar alternativt arrangörer av olika event som de har behov av att marknadsföra. Om vi kan samarbeta med dem för att skapa en virtuell mötesplats där de kan marknadsföra sig själva så skapar vi ett behov av studnet. Vi tar även hjälp av studenter som vill synas och förmedla livet som student genom pod-casts och twitter exempelvis, för att skapa intresse för vår produkt. För att nå ut till alla studenter är det dock viktigt att använda sig av olika kanaler, det gör vi genom att synas på universitetet och i andra sammanhang där studenterna finns. Samarbeten - För att nå ut till studenter med produkten ska samarbete med studentföreningar, kårer och andra som har intresse av att marknadsföra sig till studenter skapas. - Skapa samarbete med andra annonsörer, företag och organisationer som vill nå ut och marknadsföra sig mot studenter. - Samarbete med Linköpings universitet - Samarbete med nationer i Linköping som har intresse av att marknadsföra fester och events. Sociala medier - Skapa en facebooksida för produkten, synas på andra sätt via facebook. - Skapa instagram-konto, det får veckans student använda för att förmedla små och stora händelser i studentens vardag. Även här kan nyheter och andra händelser hos studnet marknadsföras. - Samarbeta med studenter som bloggar och låta dem blogga via studnet, exempelvis studenter som studerar utomlands. Event - Give-aways på Linköpings universitet och andra happenings under lunchtider och raster. - Delta i studentmässor och hjälpa till att marknadsföra studentmässor via studnet. - Delta i andra event för studenter och hjälpa till med marknadsföring av dessa, exempelvis genom vimmelbilder. Annonsering - Annonsering genom olika medier, exempelvis genom tidningar, radio, tv, internet osv. - Affischer på universitetet och andra ställen där studenter befinner sig. PR - Delta i intervjuer i olika medier - Pressreleaser - Pod-cast, dessa kan studenter själva göra för att det ska passa vår målgrupp

10 Tidsplan Tidsplanen utgår ifrån att marknadsföringen kommer att ske under en ganska kort och intensiv period. Kampanjen kan med fördel genomföras under de veckor då studenterna har nolleperioden. Då anordnas mottagningen av de tusetals nya studenter som börjar studera, de har stort behov av att få samlad information då det är mycket som är helt nytt för de flesta. Det är många event som inträffar under denna period och dessa skulle med fördel kunna marknadsföras via studnet. Nolle-perioden pågår under en månad, därför kan tidsplanen se ut som följer: Månad 1: 1. Skapa samarbeten med studenter/föreningar/annonsörer, boka möten med dessa och knyt kontakter. 2. Fixa give-aways och annat material till marknadsföringen, utforma annonser och affischer som ska delas ut under kampanjen 3. Skapa samarbeten med studenter som deltar i kampanjen, studenter som bloggar exempelvis. (Dessa förberedelser kan eventuellt ta längre tid beroende på hur snabbt möten och samarbeten kan skapas.) Månad 2: 4. Genomför marknadsföring på universitet, dela ut give-aways, sätt upp annonser och marknadsför event genom studnet. 5. Genomför den transmediala marknadsföringen. 6. Delta i olika student-event 7. Analys och uppföljning av marknadsföringen och resultatet. Genomför undersökning hur besökarna uppfattar produkten studnet och vad som kan förändras och förbättras.

11 Kostnader Mediautrymme Print: 5000 kr Giveaways: kr Radio: kr TV: kr Internet: kr Event: kr Totalt: kr Startkapital från investerare: kr Kostnadskalkyl år 1 Investering: SEK Personal 50% 0% Teknisk utveckling 15% Övrigt 10% Marknadsförin g 25%

12 Marknadsföring år 1 Investering: SEK Print 5% Event 25% Giveaway s 15% Radio 10% Internet 25% TV 20% Kostnadskalkyl år 2 Totala kostnader: SEK Personal 50% Teknisk utveckling 10% Övrigt 20% Marknadsföring 20%

13 Bilaga 1. Enkät: Hur gammal är du? Vilket kön är du? (Ringa in ditt svar) Kvinna/man Hur länge har du studerat? Är du aktiv i någon studentförening eller kår? Hur ofta besöker du event som erbjuds till studenter? Hur ofta besöker du hemsidor som är förknippade med studentlivet? Hur nöjd är du med den information som du hittar där? Skulle du använda dig av en studentportal som samlar all information som hör till studentlivet? Om det skulle finnas en hemsida som samlar information för studenter, vad skulle du då vilja att den innehöll? Innehåll Hittade inga poster för innehållsförteckning.

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco 2 - din coach på arbetsmarknaden Förhandling och förhandlingsstöd Rådgivning

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

7 steg för att starta ett affiliateprogram

7 steg för att starta ett affiliateprogram 7 steg för att starta ett affiliateprogram Affiliatemarknadsföring är en internetbaserad försäljningskanal där sk publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare till en annonsör och

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83

Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83 Sandströms Modehus AB Marknadsföring 722g83 Av: Viktor Andersson, Axel Johansson, David Bååth, Josefin Ribers, Hesam Jafaei Innehållsförteckning Nuvarande Situation Intern och extern marknadsföringsanalys

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. För namn på projektet/aktiviteten. Revisionshistorik. Bilagor 20XX-XX-XX

KOMMUNIKATIONSPLAN. För namn på projektet/aktiviteten. Revisionshistorik. Bilagor 20XX-XX-XX 20XX-XX-XX KOMMUNIKATIONSPLAN För namn på projektet/aktiviteten Beställare: Kommunikationsansvarig: Mottagare: Dnr: Version nr: Revisionshistorik Datum Version nr Kommentar Reviderad av Bilagor Nr Beskrivning

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. MARKNADSPLAN Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Datum Org.nr Företagsnamn Adress Tel Mobil E-post Hemsida Kontaktperson Tel Nuläge Affärsidén Skriv

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG

I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG I-SEKTIONENS ARBETSMARKNADSKATALOG Innehållsförteckning EVENT... TJEJKVÄLLEN... KARRIÄRKVÄLLEN... TIMES WEEK... STUDIERESAN... LUNCHFÖRELÄSNING... SKRÄDDARSYTT EVENT... 1 2 3 4 5 6 7 MARKNADSFÖRING...

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Nu i vår skall ca 120 000 ungdomar i Sverige söka gymnasieutbildning inför hösten. Idag finns det över 1700 olika ingångar att välja

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

Varför öva tillsammans?

Varför öva tillsammans? Varför öva tillsammans? - övningsverksamhet i Sverige Niclas Karlsson niclas.karlsson@msb.se Uppdrag Samordna, genomföra och stödja regionala, nationella och internationella övningar inom området samhällsskydd

Läs mer

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson Affärsplan Zumbatastic UF Period 1 september 2012 31 maj 2013 Registreringsnummer X017908 Företagsledare Jonna Birgersson Säte Staffangymnsiet Söderhamn Gävleborg Handledare Torbjörn Stenman Åsa Lemberg

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 1. Vilket är syftet med marknadsföringen? Uppmärksamma Den digitalt nyfikne som målgrupp och öka kännedomen om bibliotekets utbud och information

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

Marknadsföring genom Studentkåren Malmö

Marknadsföring genom Studentkåren Malmö Marknadsföring genom Studentkåren Malmö Studentkåren Malmö har funnits sedan år 2001 och representerar cirka 25 000 studenter på fyra* av Malmö universitets fem fakulteter, vilket innebär allt från lärarstudenter

Läs mer

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. 1 Marknadsplan Datum: Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Företagsnamn: Adress: E-post: Hemsida: Kontaktperson: Org.nr: Tel.nr: Mobiltel: Faxnr: Direkttel:

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén Vem är marknadsförare i klubben? Foto: Stina Jansson bilderna får ej användas i andra sammanhang. Behöver vi berätta för omvärlden

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2012 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 51% av befolkningen och

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening 2014 MARKNADSFÖRING INNEHÅLL 1 MEDIA... 3 2 ANNONSER... 4 3 SOCIALA MEDIER OCH WEBBEN... 5 4 TRYCKSAKER... 7 5 KOM IHÅG-LISTOR...

Läs mer

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 1 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 3 VÄLKOMMEN TILL COM HEM-KOLLEN Över 40 procent av de svenska hushållen är idag anslutna till vårt nät, vilket gör att Com Hem i allra högsta grad bidrar till digitaliseringen

Läs mer

Använda sociala medier

Använda sociala medier linköpings universitet Använda sociala medier Råd till dig som arbetar på Linköpings universitet LiU EXPANDING REALITY PRODUKTION: Linda Carlén Hallström, Elin Karlsson och Sara Råsberg. Fotografer: David

Läs mer

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap DIN MARKNADSPLAN BUDSKAP Konkurrenter Ditt budskap KONKURRENTERS BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? USP Garantier Etc. DITT BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? Garantier? USP?

Läs mer

Intern impelmentering

Intern impelmentering Intern impelmentering sid 1 Hur kliver vi vinnande in i morgondagen? Vi tror det kan vara en framkomlig väg att tänka basutbud som grundefundament och istället för att diskutera en mängd mindre produkter

Läs mer

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Genom våra studentföreningar har vi en nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar inom

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

SIGTUNA GAMMAL KOMMUN, UNG ATTITYD Bakgrund:

SIGTUNA GAMMAL KOMMUN, UNG ATTITYD Bakgrund: Kampanjplan: SIGTUNA GAMMAL KOMMUN, UNG ATTITYD Bakgrund: Vi är en projektgrupp anställd av kommunen för att få ungdomar i Sigtuna kommun att engagera sig i Sigtunas politik samt öka röstdeltagandet bland

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer.

En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer. LADDA FÖR FRAMTIDEN En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer. KOMMUNIKATIONSSTRATEGINS KÄRNVÄRDEN. Kommunikationsstrategins kärnvärden

Läs mer

Strategier för hur Sveriges skogar ska vara med och rädda världens hav från plast

Strategier för hur Sveriges skogar ska vara med och rädda världens hav från plast Strategier för hur Sveriges skogar ska vara med och rädda världens hav från plast Vår medvetenhet om det miljöhot som plast utgör ökar allt mer i samhället. Forskare har lyckats ta fram trämaterial som

Läs mer

Affärsplan. G r u p p 4. a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n

Affärsplan. G r u p p 4. a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n Affärsplan G r u p p 4 E m m a T r y g g a n d r e a s e r i k s s o n g u s t a v w e n g e r z i n k N u r a d i n H a s s a n Bakgrund Varje år kastas cirka 1,9 miljoner ton mat i Sverige. 110 250 ton

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Ställföreträdande kommundirektör Annette Andersson Enhetschef Christina Karlberg 2014-01-28 1 (5) Sociala medier 2 (5) Sociala medier

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet Produktkatalog Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet LULEÅ STUDENTKÅR 1 kår 6 sektioner Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Vårt ansvarsområde

Läs mer

Lathund för annonsering på Facebook

Lathund för annonsering på Facebook Stockholm 2013-12-03 Delprojekt webb och sociala medier Partistyrelsens expedition Lathund för annonsering på Facebook I denna PM hittar du tips för annonsering på Facebook. Inledning Förutsättningarna

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

ERV - Kampanjuppföljning Umeå Kommun. Maj 2012

ERV - Kampanjuppföljning Umeå Kommun. Maj 2012 ERV - Kampanjuppföljning Umeå Kommun Maj 12 Viktigt att veta Vi mäter på befolkningen Dold avsändare Vi mäter på de boende på regionen (A-region) och inte läsekretsen. I detta fall har vi dessutom smalnat

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Affärsplan. Umeå 2005-11-29

Affärsplan. Umeå 2005-11-29 Umeå 2005-11-29 UF Stay Down Victor Setterberg, Johan Asmus Mats Karlsson, Julia Lund Dragonskolan Dragongatan 1 903 22 Umeå uf_staydown@hotmail.com www.staydown.se 1(9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Barns inställning till reklam 2016

Barns inställning till reklam 2016 Barns inställning till reklam 2016 1 Barnen är mer positiva till reklam än allmänheten i stort FRÅGA: Vad tycker du om reklam? Vilken är din allmänna inställning till reklam? Mycket/Lite bra Barn 8-15

Läs mer

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6 HYRESGÄSTMÖTE 1/6 Varmt välkomna! MARKNADSPLAN del 1 MARKNADSPLAN del 1 1. Visionen 2. Mål 3. Målgrupp 4. Kanaler 5. Marknadsföringen - 3 delar 6. Familjen SöDER 7. Så gör vi tillsammans. Juni till december

Läs mer

Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson

Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson Innehåll Sammanfattning..s.1 Inledning.s.2 Beskrivning.s.2,3 Diskussion...s.4,5

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION Innehåll Inledning Inledning... 3 Nulägesanalys... 4 Syfte... 4 Mål... 4 Målgruppp... 5 Val av kanal... 6 Facebook... 7 Linkedin... 7 Publiceringschema... 8 Exempel...

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Alla kommunicerar! Alla är experter!?

Alla kommunicerar! Alla är experter!? Alla kommunicerar! Alla är experter!? Vårt grunduppdrag: Kommunicera ett budskap så att så många som möjligt förstår så mycket som möjligt - och kommer ihåg det! Resultatutjämningsreserver Reservering

Läs mer

Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010

Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010 Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010 Sammanställning av provtagningsblanketter och väntrumsenkäter Klara Abrahamsson Hivprevention i Västra Götaland Oktober 2010 Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer