UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND"

Transkript

1 UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2018 NÅ NYA HÖJDER TILLSAMMANS MED VÄSTMANLAND TURISM! Genom att gå med i vår utvecklingsprocess får du och ditt turismföretag ta del av en mängd olika förmåner anpassade för att hjälpa till att utveckla ditt företag inom aktuella områden. Så låt oss hjälpa dig lyfta ditt företag till nya höjder och skapa en attraktionskraft med hållbar tillväxt!

2 Vi hjälper dig lyfta ditt företag! Västmanland Turism har utvecklat en process som ger dig möjlighet att välja nivå på ditt samarbete med oss. Det finns tre nivåer: Klara, Färdiga och Kör! med olika förmåner du får ta del av. Kvalitet- och hållbarhetsutveckling, internationalisering och handledning i digitala kanaler/sociala medier är några exempel. Det finns också en del förutsättningar som måste vara uppfyllda. Läs alla detaljer för de olika nivåerna längre fram i dokumentet. Västmanland Turism ansvarar för samordning och utveckling av besöksnäringen i Västmanlands län. Vi arbetar utifrån visionen att Västmanlands läns turismnäring växer hållbart och består av verksamheter som ger livskraft till invånare, besökare och samhället i stort i hela regionen. Utvecklingsprocessen är en del av att nå denna vision. Har du några frågor kring vårt arbete eller utvecklingsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Henrik Wester/Turismchef, , henrik.wester@regionvastmanland.se EN HÅLLBAR TURISMNÄRING definieras som En näring som med uthållig lönsamhet levererar upplevelser som motsvarar eller överträffar besökarens förväntningar och som ger samhället ett mervärde utan att äventyra de gemensamma resurserna för kommande generationer.

3 Vi jobbar mot utvalda målgrupper, så kallade drivkraftssegment. Genom att du går med i utvecklingsprocessen finns möjlighet till utökad marknadsföring mot den globala resenären. Den globala resenären reser utomlands minst en gång per år, var tredje i snitt två gånger per år och ytterligare en knapp tredjedel minst tre gånger per år. De har resvana och är ständigt på jakt efter nya resmål och upplevelser. De tycker det är viktigt att behandlas lika, ta hand om naturen och hjälpa andra människor. Var femte väljer idag resmål med hänsyn till miljön och väljer gärna miljövänliga d PRIORITERADE DRIVKRAFTS- SEGMENT Nyfikna Upptäckare Har en stor nyfikenhet på svensk kultur och vill se och göra så mycket som möjligt på sin Sverigesemester. De upptäcker gärna nya säter och platser och vill lära sig något nytt om Sverige när de är här. 43 % av de Globala resenärerna med Sverigeintresse är Nyfikna Upptäckare. Aktiva Naturälskare De aktiva naturälskarna drivs av ett intresse för den svenska naturen, där de vill vara aktiva men också njuta av lugnet och stillheten som naturen erbjuder. 19 % av de Globala resenärerna med sverigeintresse är Aktiva Naturälskare.

4 FÖRMÅNER Klara Färdiga Kör! 1.1 Exponering på internet 1.1 Exponering på internet 1.1 Utökad exponering på internet 1.2 Statistik, omvärldsbevakning och analys 1.2 Statistik, omvärldsbevakning och analys 1.2 Statistik, omvärldsbevakning och analys 1.3 Fortbildning och nätverk 1.3 Fortbildning och nätverk 1.4 Förtur och rabatterat deltagande på aktiviteter 1.3 Fortbildning och nätverk 1.4 Förtur och rabatterat deltagande på aktiviteter 1.5 Studieresor 1.5 Studieresor 1.6 Nätverk 1.6 Nätverk 1.7 Produktutveckling 1.7 Produktutveckling 1.8 Kvalitets- och 1.8 Kvalitets- och hållbarhetsutveckling hållbarhetsutveckling 1.9 Digital utveckling 1.9 Digital utveckling 1.10 Marknadsföring mot den globala resenären 1.10 Marknadsföring mot den globala resenären 1.11 Internationell försäljning 1.12 Internationell PR 1.1 Exponering på internet: Möjlighet att exponeras på webbplatsen vastmanland.se under förutsättning att verksamheten finns med på TripAdvisor eller i Evenemangskalendern. De som deltar på Färdiga eller Kör! får utökad exponering på vastmanland.se och har även möjlighet att exponeras i andra medier via Västmanland Turisms samarbetspartners. 1.2 Statistik, omvärldsbevakning och analys: Tillgång till statistik, omvärldsbevakning och analys. 1.3 Fortbildning och nätverk: Möjlighet att delta på t ex seminarier och nätverksmöten. 1.4 Förtur och rabatterat deltagande på aktiviteter: Möjlighet till förtur och rabatterat deltagande på de aktiviteter som anpassats för Färdiga och Kör!

5 1.5 Studieresor: Möjlighet att delta på studieresor t ex till internationella mässor. 1.6 Nätverk: Tillgång till Turismfunktionens Facebookgrupper för deltagare på Färdiga och Kör! 1.7 Produktutveckling: Möjlighet till individuell rådgivning och stöd för utveckling av produkter för den globala resenären. 1.8 Kvalitets- och hållbarhetsutveckling: Möjlighet till individuell rådgivning och kvalitetssäkring utifrån ett kundperspektiv för utveckling av verksamheten för bättre gästupplevelser och en hållbar utveckling. 1.9 Digital utveckling: Verksamhetsanpassad rådgivning för effektivare arbete i digitala kanaler och sociala medier Marknadsföring mot den globala resenären: Möjlighet att delta i marknadsföringsinsatser, t ex kampanjer, riktade mot den globala resenären Internationell försäljning: Möjlighet att använda Västmanland Turisms internationella affärsnätverk och säljkanaler, t ex Aktivitetsbroschyren och/eller Produktmanualen (se kriterier nedan), samt att medverka vid Tipsa oss gärna om inlägg till våra sociala medier och vilka kurser du vill att vi ska arrangera visningsresor för affärspartners under förutsättning att nedanstående policy accepteras Internationell PR: Möjlighet att medverka vid visningsresor för media under förutsättning att nedanstående policy accepteras.

6 FÖRUTSÄTTNINGAR Klara Färdiga Kör! 2.1 Lagstadgade krav 2.1 Lagstadgade krav 2.1 Lagstadgade krav 2.2 Branschkrav 2.2 Branschkrav 2.2 Branschkrav 2.3 Statistik 2.3 Statistik 2.3 Statistik 2.4 E-post 2.4 E-post 2.4 E-post 2.5 Telefon 2.5 Telefon 2.5 Telefon 2.6 Svar till kund 2.6 Svar till kund 2.6 Svar till kund 2.7 Utgiven information 2.7 Utgiven information 2.7 Utgiven information 2.8 Bilder för webb och 2.1 Lagstadgade krav tryck 2.9 Webbplats 2.9 Webbplats 2.10 Provision 2.10 Provision 2.11 Information på engelska 2.11 Information på engelska 2.12 Erbjuda ett lokalt 2.12 Erbjuda ett lokalt värdskap 2.13 Kvalitet och hållbarhet värdskap 2.13 Kvalitet och hållbarhet 2.14 Bokning online 2.15 Internationell affärsstruktur 2.1 Lagstadgade krav: Verksamheten ska följa de lagstadgade krav som gäller för den juridiska form verksamheten har. 2.2 Branschkrav: Om verksamheten är medlem i en branschorganisation ska organisationens regler och krav följas. 2.3 Statistik: Logianläggningar ska rapportera statistik enligt Statistiska centralbyråns krav. Statistik ska lämnas till den kommunala eller regionala turismorganisationen enligt deras förfrågan. 2.4 E-post: Verksamheten ska ha en e-postadress som läses av dagligen. 2.5 Telefon: Verksamheten ska ha ett telefonnummer. Om man inte har möjlighet att svara ska ett tydligt meddelande förklara när kunden kan förväntas få återkoppling. 2.6 Svar till kund och affärspartner: Alla kundförfrågningar ska besvaras så snart som möjligt och inom max 24 timmar. För att delta i den internationella försäljningen ska svar på pris- eller bokningsförfrågningar ges inom max 24 timmar.

7 2.7 Utgiven information: Informationen är aktuell och överensstämmer med vad som levereras. Kunden ska alltid i förväg kunna sätta sig in i vad som ingår i erbjudandet och vilken standard som kan förväntas. Avvikelser t ex på grund av lågsäsong måste tydligt förmedlas. 2.8 Bilder för webb och tryck: Verksamheten måste tillhandahålla professionella bilder som är anpassade efter målgruppen för webb och tryck. Bilderna måste vara fria att använda. 2.9 Webbplats: Verksamheten ska ha en webbplats där kunden lätt hittar nödvändig information Provision: Verksamheten ska ha en rutin för att arbeta med provisionsbaserad försäljning Information på engelska: För att delta i den internationella försäljningen krävs att information om vad som erbjuds finns på engelska. Informationen ska vara anpassad för de internationella målgrupper man kommunicerar med Erbjuda ett lokalt värdskap: Verksamheten skall erbjuda tips om och personalen skall ha god kunskap om närområdet. Samverka skall ske med andra lokala aktörer inom besöksnäringen Kvalitet och hållbarhet: Företaget skall arbeta med kvalitets- och hållbarhetsaspekter. Det finns ett antal metoder till hjälp t ex Swedish Welcome, Nature s Best, KRAV, Svanen Bokning online: Produkterna ska kunna bokas på verksamhetens webbplats, via återförsäljare eller andra digitala försäljningskanaler Internationell affärsstruktur: Verksamheten ska ha kunskaper om internationella affärsstrukturer och en uttalad vilja att arbeta utifrån den internationella marknadens förutsättningar. Priser ska kunna lämnas med minst ett års framförhållning.

8 KOSTNADER Klara Färdiga Kör! 0 kr, exkl moms kr, exkl moms kr, exkl moms Avgifter för deltagande på enskilda aktiviteter, t ex seminarier, tillkommer. Avgifter för deltagande på enskilda aktiviteter, t ex seminarier och mässor, tillkommer. Deltagandet sker till rabatterat pris. Avgifter för deltagande på enskilda aktiviteter, t ex seminarier, mässor, visnings- och pressresor, tillkommer. Deltagandet sker till rabatterat pris. Kriterier Aktivitetsbroschyr För att medverka i försäljningen av aktiviteter krävs att: * aktiviteten genomförs med minimum två personer. * aktiviteten erbjuds fasta dagar och tider minst fem gånger per säsong. * aktiviteten erbjuds på engelska och svenska. * leverantören godkänner en provision på 10 procent * återförsäljaren kan ta fullt betalt av kund. * leverantören tillhandahåller komplett information till Västmanland Turism enligt tidsplan. Kriterier Produktmanual För att medverka i försäljningen av logi krävs att: * service erbjuds på engelska och svenska. * leverantören godkänner att arbeta med internationella provisionsnivåer. Vanligtvis ligger provisionen mellan 20 och 30 procent, men det är alltid en förhandlingsfråga. * återförsäljaren kan ta fullt betalt av kund. * leverantören tillhandahåller komplett information till Västmanland Turism enligt tidsplan. Policy vid visnings- och pressresor Denna policy gäller vid visnings- och pressresor för affärspartners och media. * Region Västmanland ersätter de besökta verksamheterna med maximalt 50 procent av listpriset i de fall då besöket är till direkt nytta för verksamheten. * Region Västmanland ersätter inte sådant som inte står med i aktuellt program. * Region Västmanland ersätter inte representation med alkoholhaltiga drycker.

9 * Region Västmanland bidrar genom samordning av förberedelser, genomförande och efterarbete samt eventuella gemensamma transporter. Ansvar och riktlinjer * Det är den enskilda verksamheten som äger initiativet och ansvaret för sin utveckling. * Region Västmanland är ej ansvarig för förlust eller skada som den enskilda verksamheten ådrar sig som en följd av det stöd som ges enligt utvecklingsprocessen. * Region Västmanland är en myndighet och lyder under offentlighetsprincipen vilket innebär att material som rapporter och skriftlig kommunikation förvaras/hanteras som allmän handling.

10 AKTIVITETSPLAN 2018 Aktivitetsplanen visar en del av de insatser som genomförs under Varje aktivitet är markerad utifrån vilken nivå den är anpassad för. De verksamheter som deltar på respektive nivå ges förtur, övriga deltar i mån av plats. Kontakta den som är ansvarig för respektive aktivitet för mer information och hur ni kan delta på bästa sätt. Kontakta Turismchefen om ni har frågor kring den övergripande verksamheten. Angelika Wernersson, Auktoriserad rådgivare / angelika.wernersson@regionvastmanland.se Henrik Wester, Turismchef / henrik.wester@regionvastmanland.se Pia Axelsson, Digital strateg / pia.monia.axelsson@regionvastmanland.se Åsa Stanaway, Affärsutvecklare/Internationell säljchef / asa.stanaway@regionvastmanland.se Löpande Digital utveckling (Färdiga & Kör!) Verksamhetsanpassad rådgivning för effektivare arbete i digitala kanaler och sociala medier. Kontakta Pia Axelsson för mer information. Löpande Kvalitets- och hållbarhetsutveckling (Färdiga & Kör!) Rådgivning och stöd för utveckling av verksamheten för bättre kvalitet och hållbarhet. Kontakta Angelika Wernersson för mer information. Löpande Produktutveckling (Färdiga & Kör!) Individuell rådgivning och stöd för utveckling av produkter för den globala resenären. Kontakta Åsa Stanaway för mer information.

11 Löpande Seminarium Det här behöver du veta om digitala kanaler (Alla) Seminarium för dig som vill få en grundläggande kunskap om den digitala utvecklingen och höra det senaste inom området. Genomförs tillsammans med andra nätverk/destinationer och länets kommuner. Kontakta Pia Axelsson för mer information. Löpande Seminarium om kvalitet och hållbar utveckling (Alla) Seminarier för dig som vill lära dig grunderna i Swedish Welcome-metoden och stärka verksamheten gentemot en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling. Rekommenderad uppstart inför enskild rådgivning av kvalitets- och hållbarhetsutveckling. Genomförs tillsammans med andra nätverk/ destinationer och länets kommuner. Kontakta Angelika Wernersson för mer information. Januari Aktivitetsbroschyren i digitala kanaler (Färdiga & Kör!) Årets produkter publiceras på Västmanland Turisms och våra samarbetspartners digitala kanaler. Kontakta Åsa Stanaway för mer information. 30 januari Uppstartsmingel 2018 (Alla) Välkommen på ett mingel där årets insatser presenteras och där du kan träffa dina kollegor under lättsamma former. Kontakta Henrik Wester för mer information maj Swedish Workshop Centraleuropa, Umeå (Färdiga & Kör!) Möjlighet att boka bord för möten med researrangörer och återförsäljare. Västmanland Turism bistår i förberedelser och under arrangemanget så att ert deltagande blir så framgångsrikt som möjligt. Kontakta Åsa Stanaway för mer information. 31 augusti Aktivitetsbroschyr 2019 deadline för inlämning av material (Färdiga & Kör!) Sista dagen att lämna in material för nästa års Aktivitetsbroschyr. Kontakta Åsa Stanaway för mer information. 31 augusti Produktmanual 2019 deadline för inlämning av material (Färdiga & Kör!) Sista dagen att lämna in material för nästa års Produktmanual. Kontakta Åsa Stanaway för mer information.

12 Oktober Produktmanualen för researrangörer på webbplats (Färdiga & Kör) Nästa års produkter publiceras på webbplatsen för internationella affärspartners. Kontakta Åsa Stanaway för mer information oktober Adventure Travel World Summit, Italien (Färdiga & Kör) Hundreds of like-minded adventure travel leaders from around the globe gather as a community to forge partnerships and share strategies for success. Kontakta Åsa Stanaway för mer information. November Nätverksträff för Kvalitets- och hållbarhetsutveckling (Färdiga & Kör) Nätverksträff för de verksamheter som deltagit i arbetet med kvalitets- och hållbarhetsutveckling. Nätverkandet står i fokus och agendan sätts av deltagarna utifrån deras förutsättningar och behov enligt rådgivningarna. Kontakta Angelika Wernersson för mer information. 5-6 november World Travel Market, London (Färdiga & Kör) WTM is the leading global event for the travel industry to meet industry professionals and conduct business deals. Kontakta Åsa Stanaway för mer information.

13 Vi skapar attraktionskraft genom hållbar tillväxt information.

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019

UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019 UTVECKLINGSPROCESS FÖR BESÖKSNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2019 NÅ NYA HÖJDER TILLSAMMANS MED VÄSTMANLAND TURISM! Genom att gå med i vår utvecklingsprocess kan din verksamhet ta del av insatser som är speciellt

Läs mer

Utvecklingsprocess. för turismnäringen i Västmanland 2017

Utvecklingsprocess. för turismnäringen i Västmanland 2017 Utvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland 2017 Region Västmanland ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet är att stödja utvecklingen av en hållbar och

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland 2016

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland 2016 Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland 2016 Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015

AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015 AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015 Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

regionvastmanland.se

regionvastmanland.se Med målsättningen att bli tätast i landet genom att få den enskilda aktören att ta initiativet över sin kommunikation i digitala kanaler. Turismfunktionen i Region Västmanland Region Västmanland ansvarar

Läs mer

Välkommen till ett framgångsrikt 2014!

Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Turismfunktionen har under åren byggt upp en effektiv affärsutvecklingsprocess som turismnäringen i Västmanlands län kan använda för att utveckla sina verksamheter

Läs mer

DGH Föreningsstämma 13 april. regiongavleborg.se

DGH Föreningsstämma 13 april. regiongavleborg.se DGH Föreningsstämma 13 april Arbetet 2012-2016 MUS Marknads- och utbudstrategi prioriterade marknader & målgrupper B2B Business to Business & B2C Business to consumer Aktiviteter och samarbeten: Mässor,

Läs mer

Verksamhetsplan Länsturismen. Effektivitet genom samverkan

Verksamhetsplan Länsturismen. Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan 2016 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2015-12-17 Verksamhetsplan för Turismfunktionen vid VKL 2016 Bakgrund Turismfunktionen har sedan 2006 arbetat på uppdrag av föreningens medlemmar

Läs mer

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan

Verksamhetsplan 2013. Länsturismen. Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan 2013 Länsturismen Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan för Turismfunktionen vid VKL 2013 Bakgrund Turismfunktionen har sedan 2006 arbetat på uppdrag av föreningens medlemmar i nära

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2014

Verksamhetsberattelse ~ 2014 Verksamhetsberattelse ~ 2014 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2015-02-09 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2014 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också.

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Marknadsföring av ditt utbud genom Visit Östergötland. Visit Östergötland är en del av Region Östergötland

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

SKL 7 mars Swedish Welcome - en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling

SKL 7 mars Swedish Welcome - en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling SKL 7 mars 2019 Swedish Welcome - en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling Angelika Wernersson Auktoriserad Swedish Welcome-rådgivare Vad är Swedish Welcome? Vilka kan delta? Boendeanläggningar

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Verksamhetsberattelse 2013

Verksamhetsberattelse 2013 Verksamhetsberattelse 2013 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2014-02-21 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2013 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Slutrapport. Hållbar besöksnäring - utveckling av kvalitets- och hållbarhetssystem. Mål och resultat

Slutrapport. Hållbar besöksnäring - utveckling av kvalitets- och hållbarhetssystem. Mål och resultat Slutrapport Hållbar besöksnäring - utveckling av kvalitets- och hållbarhetssystem Projektet Hållbar besöksnäring är en satsning initierad av Västsvenska Turistrådet tillsammans med Tillväxtverket. Målsättningen

Läs mer

Hållbar tillväxt i besöksnäringen

Hållbar tillväxt i besöksnäringen Hållbar tillväxt i besöksnäringen STRATEGI OCH VERKSAMHETSMÅL FÖR REGION VÄSTERBOTTEN TURISM 2018 2019 Kvalitet och upplevelser på hållbar grund ska locka både svenska och internationella besökare från

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Christina Lugnet Toppmöte Gällivare 24 november 2011

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Christina Lugnet Toppmöte Gällivare 24 november 2011 Christina Lugnet Toppmöte Gällivare 24 november 2011 1 Tillväxtverkets Besöksnäringsprogram Mål Sverige skall ha en hög attraktionskraft som turistland och en långsiktigt konkurrenskraftig turistnäring,

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå a part of Swedish Lapland ekonomisk förening Destination Piteå arbetar för att främja sina medlemmars intressen genom att

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Destination Capacity Building in Swedish Lapland

Destination Capacity Building in Swedish Lapland Destination Capacity Building in Swedish Lapland 2015-07-01-2018-04-30 Aktiviteter DESTINATIONSUTVECKLING AFFÄRS- & PRODUKTUTVECKLING MARKNADSUTVECKLING Destinationsutveckling Huvudaktivitet 1. Samordna

Läs mer

AKTIVITETER OCH VÄRDSKAP

AKTIVITETER OCH VÄRDSKAP AKTIVITETER OCH VÄRDSKAP Turismen är en viktig näring i stora delar av världen och omfattar flera verksamhetsområden inom besöks- och resenäringen: bo, äta, göra, resa och sälja. Både privatpersoners och

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

RESEPRODUKTION OCH MARKNADSFÖRING

RESEPRODUKTION OCH MARKNADSFÖRING RESEPRODUKTION OCH MARKNADSFÖRING Turismen är en viktig näring i stora delar av världen och omfattar flera verksamhetsområden inom besöks- och resenäringen: bo, äta, göra, resa och sälja. Både privatpersoners

Läs mer

Besöksnäringsstrategi

Besöksnäringsstrategi Besöksnäringsstrategi 2019-2030 Tillväxt, Bergs kommun Ketty Engrund 2019-05-31 Strategi för en hållbar besöksnäring i Bergs kommun till år 2030 Inledning Besöksnäringen har fått en allt större ekonomisk

Läs mer

Rekommendation /kommentar. Detta krav gäller endast delårsöppen turistbyrå och behöver inte signeras av helårsöppen turistbyrå.

Rekommendation /kommentar. Detta krav gäller endast delårsöppen turistbyrå och behöver inte signeras av helårsöppen turistbyrå. Sammanställning av auktorisationskrav och rekommendationer auktorisation 2015 1. MEDARBETARE 1.1 Utbildning Tillsvidareanställda (fast anställda) medarbetare på turistbyrån har en utbildning som minst

Läs mer

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt?

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt? VÄLKOMNA! 18:45 19:00 Välkommen 19:00 19:15 Resultat workshop 19:15 19:30 Studieresa Irland en förebild i 19:30 19:45 Påtår 19:45 20:30 Resultat enkäter/intervjuer 20:30 21:15 Vem gör vad bäst? 21:15 21:25

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 VISIT ROSLAGEN Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 Sidan 2 av 27 DET HÄR ÄR ROSLAGEN Roslagen spännande små destinationer som tillsammans bildar Roslagen som destination! Sidan 3 av 27 Det är varje

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Aktiviteter under 2017

Aktiviteter under 2017 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp

Läs mer

BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014

BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014 BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014 EN BRANSCH I SAMVERKAN 650 installationsföretag, 32 leverantörer, 5 grossister Visa möjligheterna med modern elteknik Trygga, smarta, effektiva lösningar Din elektriker. Framtidens

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Vad är en nationell strategi för besöksnäringen, vad ska den vara bra för och hur berör den Kalmar

Läs mer

Var med och säkra besöksnäringens växtkraft

Var med och säkra besöksnäringens växtkraft Var med och säkra besöksnäringens växtkraft 1 Foto: istockphoto Därför är besöksnäringen vår viktigaste framtidsnäring > den är arbetsintensiv > den är geografiskt spridd > den stärker attraktionskraften

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen 2017-03-31 Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller vad vi

Läs mer

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Nationell strategi för besöksnäringen/turismen år 2020 Målsättning år 2020 Från 252 till 500 miljarder i omsättning Från 160 till 260 tusen arbetstillfällen Från

Läs mer

Turism AB (svb) Affärsplan 2014

Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Övergripande målsättning - fördubbla omsättningen i besöksnäringen i MittSkåne till 1 miljard 2020 Fo k u s b e s ö k s n ä r i n g e n s o m basindustri och samhällsbyggare

Läs mer

Hur bygger vi vidare?

Hur bygger vi vidare? Hur bygger vi vidare? Återkoppling Det här kan regioner och kommuner göra. Ordförande: Maria Ringström, Destination Eskilstuna Det här kan branschorganisationer och företag göra. Ordförande: Magnus Nilsson,

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan.

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan. Resor, attraktioner & utmaningar Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! Upplev Sverige är helt klart intressant. Vi har fokus på möten, privatresor och evenemang. De senare

Läs mer

Marknaden: Ca 50 Milj fiskeintresserade i Europa. Produkten: Sveriges rika tillgång på mycket bra fiskevatten.

Marknaden: Ca 50 Milj fiskeintresserade i Europa. Produkten: Sveriges rika tillgång på mycket bra fiskevatten. Marknaden: Ca 50 Milj fiskeintresserade i Europa. Produkten: Sveriges rika tillgång på mycket bra fiskevatten. Betyder: Fantastiska möjligheter för utveckling längs kuster, i skogs- och jordbruksbygder

Läs mer

Visit Ålands branschevent 3 oktober 2018

Visit Ålands branschevent 3 oktober 2018 Visit Ålands branschevent 3 oktober 2018 Säsongsuppföljning Hotellövernattningar Besöksstatistik i Mariehamn Kontakt med branschen enskilda samtal Visit Ålands partnernätverk ÅSUB Gästhamnsstatistik ÅSUB

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1 Rollfördelning 2 Vision 4 Vad är en hållbar besöks- och turismdestination

Läs mer

Finland. 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör

Finland. 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör Finland 5, 5 miljoner invånare 4 miljoner besök i Sverige 2014 Källor: CIA World Factbook (2015) & IBIS 2014, Tillväxtverket/Markör Sveriges position för Finländaren som hemma, men lite bättre 2015-07-22

Läs mer

Hållbar produktutveckling

Hållbar produktutveckling Hållbar produktutveckling Ulrika Nisser Tillväxtverket Hur utvecklar vi hållbar naturturism Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2019-05-20 1 Hållbar produktutveckling med fokus på

Läs mer

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Destination Läckö-Kinnekulle AB Destination Läckö-Kinnekulle AB har mångårig kunskap, erfarenhet och bred kompetens

Läs mer

Välkomna till GFB s julmingel 2016!

Välkomna till GFB s julmingel 2016! Välkomna till GFB s julmingel 2016! Första året med GFB Starta upp verksamheten Lära känna företagen Lära känna Gotland Lägga kartan och få ihop bilden Förstå behoven Prioritera EffekAvisera FörbäBra och

Läs mer

Inbjudan till ny utbildningsserie för besöksnäringen på Gotland

Inbjudan till ny utbildningsserie för besöksnäringen på Gotland Inbjudan till ny utbildningsserie för besöksnäringen på Gotland Missa inte denna utbildningsserie som ger dig som företagare fördjupad kunskap kring exportmognad, destinationskunskap och hållbarhet. Hur

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

Nya företagare behöver goda råd

Nya företagare behöver goda råd Nya företagare behöver goda råd En bättre Vi start ger en bättre start Vår uppgift är att ge alla som vill starta eget bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! NyföretagarCentrums Vi förmedlar uppgift

Läs mer

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen?

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Åsa Wallström, professor industriell marknadsföring Maria Ek Styvén, bitr. professor industriell marknadsföring Vad är e-generationen?

Läs mer

Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun

Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun MBN/-0044 Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun VERKSAMHETSPLAN FÖR Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Aktiviteter... 4 Telefonrådgivning... 4 Kvalitativa,

Läs mer

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna Nya Skandinaviens ledande destinationsbolag Visit Dalarna Vi konkurrerar med 150 000 kommuner och regioner i Europa om boende, besökare, företag, investeringar och kompetens. Beslutsunderlag Syfte och

Läs mer

Rapport från Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté 19/ Pernilla Nordström, Länsstyrelsen

Rapport från Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté 19/ Pernilla Nordström, Länsstyrelsen Rapport från Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté 19/10 2016 Pernilla Nordström, Länsstyrelsen 2016-11-01 Kortrapporter Bredband samordning utbyggnad. Kartläggning mobiltäckning. Lokal service - skärgårdshandlarturné

Läs mer

Framtidens lokala besöksservice

Framtidens lokala besöksservice Framtidens lokala besöksservice Så här arbetar vi i Skaraborg med framtidens lokala besöksservice. Lotta Samuelsson Turistchef i Mariestad och Klara Börjesson Ahlqvist Turistchef i Falköping. Strategiska

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Turismsamverkan. Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. 8 933 870 kr

Turismsamverkan. Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. 8 933 870 kr Turismsamverkan Nedre Dalälven vann pris för bästa monter på Vildmarksmässan 2013. Projektägare: Nedre Dalälvens Utvecklings AB Projektledare: Kalle Hedin Kommuner: Hela området Dnr: 30 Jnr: 2009-2129

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF ETT FRAMGÅNGSRIKT KONCEPT VI TROR PÅ LÅNGSIKTIGHET Franchising bygger på ett långsiktigt samarbete mellan ägarmässigt oberoende parter. Franchising innebär att enskilda

Läs mer

Conventum Arena, Örebro

Conventum Arena, Örebro TRAVEL&TASTE Boka monte Conventum Arena, Örebro Resemässa 14 februari i Örebro 201514 februari En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Lördagen den 14 februari 2015 går den tredje upplagan

Läs mer

ETT ÅR KVAR. VI SUMMERAR OCH BLICKAR FRAMÅT.

ETT ÅR KVAR. VI SUMMERAR OCH BLICKAR FRAMÅT. ETT ÅR KVAR. VI SUMMERAR OCH BLICKAR FRAMÅT. 1 2 kunskap som lyfter besöksnäringen Visit Västernorrland har som uppdrag att via kunskapsförmedling bidra till att stärka turismen i Västernorrland. Verksamheten

Läs mer

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag Turistrådet Västsverige AB Budget 2018 Sammanfattning och förslag I budgetförslaget för 2018, som härmed lämnas till styrelsen för fastställande på styrelsemöte 2017-11-09, beräknas intäkterna uppgå till

Läs mer

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Sammanfattning Vi har fått svar från 100 svenska företag och organisationer. Den genomsnittliga kundserviceorganisationen har idag 4 digitala kontaktvägar. E-post

Läs mer

VÅRT ERBJUDANDE Internationella affärer Finansierings- guide Affärs- Besöks- nätverk program Kompetens- utveckling Synliggör ert företag

VÅRT ERBJUDANDE Internationella affärer Finansierings- guide Affärs- Besöks- nätverk program Kompetens- utveckling Synliggör ert företag VÅRT ERBJUDANDE till miljöteknikföretag Besöksprogram Finansieringsguide Internationella affärer Kompetensutveckling Affärsnätverk Synliggör ert företag Affärsrådgivning för miljöteknikföretag Introduktion

Läs mer

Nature s Best in Swedish Lapland så här gör du!

Nature s Best in Swedish Lapland så här gör du! Nature s Best in Swedish Lapland så här gör du! Jag ber om ursäkt för att det kan bli ganska många länkar i det här dokumentet - Naturens Bästa är ett av världens mest utvecklade och bäst fungerande system

Läs mer

EXPORTGUIDE FÖR DALARNAS BESÖKSNÄRING

EXPORTGUIDE FÖR DALARNAS BESÖKSNÄRING EXPORTGUIDE FÖR DALARNAS BESÖKSNÄRING 1 En stark näring med gamla anor besöksnäringen i dalarna är en stark och viktig industri med gamla, stolta anor och räknas idag som en av länets basnäringar. Dalarna

Läs mer

Välkommen till fokus på besöksnäringen. Tema:Game changer

Välkommen till fokus på besöksnäringen. Tema:Game changer Välkommen till fokus på besöksnäringen Tema:Game changer Webbsändning Var aktiva på chatten och presentera er gärna när ni ställer frågor Ca 45 sekunder fördröjning Alla här talar i mikrofon Dagens program

Läs mer

NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande

NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande NyföretagarCentrum ger kostnadsfri rådgivning till personer som vill starta eget företag. Verksamheten finns i cirka 200 kommuner. 2010 kom 22

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

Varför en gemensam kommunikationssatsning?

Varför en gemensam kommunikationssatsning? 2013-05-24 Varför en gemensam kommunikationssatsning? Internt Vi gör gemensam sak - tillsammans får vi större genomslagskraft. Externt Lyfta kunskap och förflytta attityder hos allmänheten tillsammans

Läs mer

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen Vi ger varje gäst ett personligt bemötande Turistföretagen i Hemavan Tärnaby har sedan

Läs mer

Parkerna i den framtida besöksnäringen. Pernilla Nordström, Tillväxtverket

Parkerna i den framtida besöksnäringen. Pernilla Nordström, Tillväxtverket Parkerna i den framtida besöksnäringen Pernilla Nordström, Tillväxtverket Besöksnäring, en växande näring - som kan bidra till ett hållbart samhälle Turism Människors aktiviteter när de reser till och

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

Johanneberg Sciences Parks erbjudande till små och medelstora företag (SME)

Johanneberg Sciences Parks erbjudande till små och medelstora företag (SME) Johanneberg Science Park är en samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer. Fokusområden: Samhällsbyggnad Energi Material- & nanoteknik Johanneberg Science

Läs mer

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa.

Vi är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa. Kapital Vi har direkta kontakter till olika finansiärer. Med våra samarbetspartners, exempelvis ALMI Företagspartner och Regionförbundet, kan du diskutera bidrag till din tjänst eller produkt. Kontor I

Läs mer

E-generationen börjar resan på nätet

E-generationen börjar resan på nätet E-generationen börjar resan på nätet Åsa Wallström, prof. Maria Ek Styvén, bitr. prof. Luleå tekniska universitet BAKGRUND Ökande konkurrens mellan destinationer Digitala kanaler kan vara ett kostnadseffektivt

Läs mer

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik.

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik. Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategin är en långsiktig plan som beskriver hur kommunikationen ska bidra till att nå Nynäshamns kommuns övergripande mål enligt Mål och budget. Syftet med kommunikationsstrategin

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå. LinkedInexpert.se 1

Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå. LinkedInexpert.se 1 Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå LinkedInexpert.se 1 Bra sätt att använda LinkedIn Innehållsförteckning Många möjligheter med LinkedIn Historiskt sätt är LinkedIn känt för

Läs mer

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP Version 201809 Vinsmart en mötesplats i Sociala medier och IRL Vinsmart är ett koncept där iden är att erbjuda konsumenter smarta och enkla

Läs mer