LCB Julkortsverksamhet Rutinbeskrivning Rev

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LCB Julkortsverksamhet Rutinbeskrivning Rev"

Transkript

1 Kolla förutsättningarna 1. Ring Lasse Åberg ( ) för att säkerställa den viktigaste grundförutsättningen får vi ett nytt motiv även i år? 1:a hälften av augusti Ja, 19 aug 2. Har vi giltigt lotteritillstånd? Kolla med kommunen, tel Kontakta Ralf Diktonius, tel , e-post ralf@brvb.se och kolla att han även i år ställer upp som lotterikontrollant (Notarius Publicus) 4. Kontakta Olle Frankzén (Lasses kompis i Erikssund, tel , e-post olle@frankzen.nu) och kolla om han även i år vill göra julkortslayouten. 5. Kontakta tryckeriet (Kaigan, Thomas Lidman, tel , e-post thomas.lidman@kaigan.se) och kolla om de ställer upp som vanligt. Sida 1 av 12.

2 Planera tidpunkterna för beställning av tryck och kortlayout Den publika försäljningen i Bålsta Centrum startar alltid fredagen före 1:a advent. Det är därför önskvärt att lotterna är klara för avhämtning måndag samma vecka så att vi hinner sortera, paketera och distribuera förbeställda lotter under denna vecka. Direkt efter eller i samband med föregående moment V48, 29 nov Planera vårt Nyckeldatum. Bevaka att motivet kommer fram i tid 1. Tryckeriet brukar klara jobbet (tryckning och paginering) på tre veckor. Kontakta Thomas Lidman på tryckeriet och föreslå att vi lämnar beställningen på måndagen i den 4:e veckan före 1:a advent och att vi hämtar lotterna på måndagen i veckan före 1:a advent. Skulle det uppstå förseningar, så kan hanteringen av förbeställda lotter flyttas fram till veckan efter 1:a advent. Överenskommen tid för tryckbeställning styr nästa åtgärd. 2. Vid beställning av trycket måste kortlayouten vara färdig och med all information tillgänglig brukar Olle Frankzén fixa layouten på två veckor. Kontakta Olle och föreslå att vi lämnar all information senast två veckor före tryckbeställningen (se ovan) och att han levererar färdig layout inom två veckor. Överenskommen tid för inlämning av underlag till Olle blir planeringens Nyckeldatum. 3. Bevaka att Lasse plockar fram årets motiv på film i så god tid att tryckeriet hinner skapa några provtryck och att Lasse hinner välja det tryck han föredrar. Måste vara klart en vecka före vårt Nyckeldatum. V45, 4 nov V42, 19 okt Sida 2 av 12.

3 Kortlayouten ska alltså vara klar till tidpunkten för tryckbeställningen. I kortlayouten ingår bland annat: Information om dragningen och annan text som är unik för året Vinstplanen Bild på årets motiv Uppdatera dragningsinfo, övrig text och vinstplanen på det nya kortet Allt detta måste vara på plats till vårt Nyckeldatum, då vi förser Olle med allt underlag till kortlayouten. Detta kräver följande åtgärder: 1. Planera dragningen tillsammans med Ralf Diktonius, som måste närvara i egenskap av Notarius Publicus. Som dragningsdag väljer man den första dag Ralf är tillgänglig efter trettondedag jul. Utgå från dokumentet Lions Julkort Baksida (finns under fliken Övrigt i dataprogrammet Lotta) och uppdatera dragningsdatum samt all övrig text som är årsberoende. Ledtrådar: dragningslista införs på vår hemsida dagen efter dragningen, därefter i första möjliga Bålstablad samt i DN under Meddelanden på första möjliga torsdag. Senast 1 vecka före vårt Nyckeldatum V41, 12 okt 2. Kräv att alla säljare avrapporterar alla erhållna sponsorvinster (med uppgift om värde) så att vinstplanen kan fastställas i dataprogrammet Lotta. 3. Kolla att Olle fått en lågupplöst kopia av det motivtryck som Lasse valt ut bland provtrycken. Se också till att få en egen kopia för reklamändamål. Sida 3 av 12.

4 Utskick av brev till våra etablerade företagskunder Skapa kontaktlistor till säljarna Reklam i Håbo-Portalen Använd dataprogrammet Lotta för att automatiskt skapa brev till våra etablerade företagskunder. Klicka på knappen Skapa kundbrev på fliken Kunder och sponsorer. Innehållet i breven anpassas till kundens agerande föregående år och som Vår referens står den av våra säljare som har kunden på sin lott. Skriv ut på klubbens brevpapper, stoppa i fönsterkuvert, frankera och lägg på lådan för avgående post. Använd Lotta för att automatiskt skapa en kontaktlista till varje säljare. Markera Aktiva kunder per säljare och klicka på knappen Skriv ut i fältet Skapa kontaktlistor mot kunder (fliken Kunder och sponsorer). En kontakt lista visar alla detaljer om de kunder säljaren ansvarar för och här finns inte bara företagskunder utan även privatpersoner som tillhör den trogna kundkretsen. Distribuera listorna till respektive säljare med uppmaning om att börja bearbeta kunderna nästa vecka. Poängtera att erhållna sponsorvinster måste rapporteras senast i slutet av veckan före vårt Nyckeldatum och erhållna kortbeställningar senast i slutet av veckan före tryckbeställningen. Kontakta Attila Gal ( ) och kolla om han även detta år ger oss gratis reklam på sin portal. Skicka annonsen (hittas i dataprogrammet Lotta under fliken Övrigt) till Attila (info@haboportalen.se). I slutet av augusti I slutet av augusti Början av september Sida 4 av 12.

5 Beställ tryckning 1. Starta dataprogrammet Lotta 2. Försäkra dig om att alla sponsorvinster och förbeställningar av kort är inmatade Senast måndagen i den 4:e veckan före 1:a advent 3. Välj fliken Order-Leverans-Fakturering 4. Klicka på knappen Skapa leveranslista och fakturor till förbeställda lotter 5. Lotta föreslår hur många lotter vi ska beställa (antal reserverade , avrundat till närmast högre tusental) men låter dig ändra antalet om du vill. 6. Lotta tilldelar nu alla förbeställda lotter ett nummer och skapar en lista där alla beställare med egen logotyp är samlade i början av listan. Mejla listan till Thomas Lidman på tryckeriet och kolla att han har allt övrigt som krävs för att starta produktionen. 7. Lotta producerar även fakturor till alla förbeställda lotter. Skriv ut och spara fakturorna tills det är dags att paketera och distribuera de förbeställda lotterna (fakturadatum fixerat till 1 december). Sida 5 av 12.

6 Kolla behovet av kuvert och beställ det som behövs När du nu vet hur många kort vi beställt, kolla behovet av kuvert. Ofta finns en hel del kvar sedan föregående år. Beställ det du behöver från Hustryckarn i Bålsta (Peter Ek, ). Välj vita kuvert med påtryck av logon God Jul & Gott Nytt År från kortlayouten. Peter har underlag för logotryck sedan tidigare. Direkt efter tryckbeställningen Planera för paketering och distribution av förbeställda lotter Hitta och engagera tre medlemmar i kommittén som (tillsammans med dig själv) kan hjälpa till med sortering och paketering av förbeställda lotter i Kulan under tisdagen i veckan före 1:a advent (fyra personer har visat sig vara lagom många). I början av december Förbered alla säljare på att de under onsdag-fredag samma vecka ska distribuera de egna kundernas förbeställda lotter. Planera för publik försäljning Kolla med Attila Gal ( ) om vi även detta år får ha vår centrumförsäljning i ICA:s entrébutik. Gör i ordning och distribuera (mejla) en bemanningslista för centrum och eventuellt andra försäljningsplatser. Listan omfattar alla aktiva medlemmar i LCB (två personer per pass om två timmar). I början av december I centrum ska försäljning bedrivas fredagar, lördagar, söndagar och onsdagar kl Start fredagen före 1: advent, slut sista försäljningsdagen före julafton. Dagar och tider för eventuellt andra försäljningsplatser anpassas efter rådande förhållanden. Sida 6 av 12.

7 Hämta lotterna och kuverten Se till att lotter och kuvert hämtas och körs till Lejonkulan. Måndagen i veckan före 1:a advent Sortera, paketera och distribuera förbeställda lotter Alla förbeställda lotter med logotryck kommer färdigsorterade och paketerade från tryckeriet. Komplettera med tidigare utskrivna fakturor och lägg undan som leveransklara. Från tisdag i veckan före 1:a advent Övriga förbeställda lotter måste vi själva plocka ihop och paketera enligt den leveranslista som skickades till tryckeriet vid beställningstillfället. Mindre poster paketeras lämpligen i genomskinliga plastpåsar (tips: ICA:s påsar för frukt och grönt) med fakturan synlig. Skapa faktureringssammandrag Se till att alla säljare under denna vecka distribuerar alla förbeställda lotter till sina egna kunder. När förbeställda lotter distribuerats kan du underlätta LK:s jobb genom att skapa ett faktureringssammandrag som visar vilka betalningar LK har att bevaka. Klicka på knappen Skapa faktureringsunderlag under fliken Order-Leverans-Fakturering i dataprogrammet Lotta. Om fler beställningar registreras i Lotta vid senare tillfällen, är det lämpligt att skapa nya sammandrag till LK, gärna med kommentar om vilka tillägg som gjorts. Direkt efter 1:a advent och framåt Sida 7 av 12.

8 Inramning av förstapriset Förstapriset är alltid en fullskalig, handkolorerad och signerad litografi av julkortsmotivet. Hämta litografin hos Lasse och lämna in den för inramning på Idéglas, Stockholmsvägen 24 (tel ). Ange LK som fakturamottagare. Första halvan av december Skicka tackbrev till sponsorer med bifogad julkortslott Förbered dragningen Öppna fliken Kunder och sponsorer i dataprogrammet Lotta. Klicka på knappen Tackbrev till sponsorer, skriv ut, frankera och skicka breven med en bifogad lott som tack för hjälpen. Notera numren på lotterna och registrera dem som en order av kategorin Ingen fakturering från den fiktiva kunden Tackkort till sponsorer. Lotterna blir därmed föremål för automatisk vinstbevakning vid dragningen. Samla in alla osålda lotter och notera deras nummer under Förutsättningar för vinstdragning i dataprogrammet Lotta (fliken Vinstplan-Dragning). Dessa lotter undantas därmed i den kommande dragningen. Fyll även i övriga uppgifter under Förutsättningar för vinstdragning Första halvan av december Mellan jul och nyår Genomför dragningen Be Notarius Publicus att slumpmässigt välja en eller flera av de osålda lotterna. Verifiera att dessa är undantagna från vinstdragningen genom att visa att de finns med Överenskommen dag för dragning Sida 8 av 12.

9 bland Osålda lotter - Nummer under Förutsättningar för vinstdragning i dataprogrammet Lotta (fliken Vinstplan Dragning). Klicka på knappen Starta ny dragning under Vinstdragning i samma flik. Lotta skapar nu sex dokument, som på olika sätt beskriver resultatet av dragningen. Du får sedan frågan om dragningen ska betraktas som den slutgiltiga. Om du svarar Nej görs en ny dragning och du får samma fråga på nytt. Detta kan upprepas ett godtyckligt antal gånger och det är Notarius Publicus som får säga stopp och därmed betraktas den sista dragningen som den slutgiltiga. I och med detta förfarande så undanröjs möjligheten att manipulera programmet för att få ett önskat vinstutfall. När den slutliga dragningen är gjord blockeras Lotta och medger bara resultatredovisning fram till dess man klickar på knappen Nytt lotteri. Publicera resultatet Mejla dokumenten Dragningslista i lottnummerordning och Vinstutfall per kund till vår webbredaktör och be om omedelbar publicering. Omedelbart efter dragningen Kopiera tabellen med för- och eftertext från dokumentet Dragningslista för BUBannons, mejla kopian och Förslag till dragningsannons i BUB (hittas under fliken Övrigt i Lotta) till manus@balstabladet.se. Begär införande till annonserat datum och hänvisa till Lions rabattavtal gällande annonsering i BUB. Ange LK som fakturamottagare. Kopiera tabellen med för- och eftertext från dokumentet Dragningslista för DN-annons och mejla kopian till samhallsinfo@dn.se Sida 9 av 12.

10 Begär införande under Meddelanden på dagen för publicering och ange LK som fakturamottagare. Skapa bemanningsplan till vinstutlämningen Samla alla sponsorvinster Vinstutlämning sker i Kulan på måndagar kl och på lördagar kl Första tillfället är första måndagen efter den sista resultatpubliceringen (i BUB eller DN) och sista tillfället är sista måndag/lördag före 1 april. Gör i ordning och distribuera (mejla) en bemanningslista för vinstutlämningen. Listan omfattar alla aktiva medlemmar i LCB (en person per pass om en timme). Berätta också i mejlet att de före sitt pass får en portfölj med alla vinster i form av presentkort samt nödvändiga (?) instruktioner (se nästa sida). Se till att alla säljare hämtar hem alla sina sponsorvinster. Vinster i form av prylar körs till Kulan medan presentkort lämnas hos kommittéledaren. Omedelbart efter dragningen Senast dagen före första vinstutlämningstillfället Sida 10 av 12.

11 Märk alla vinster och skapa presentkortsportfölj Fäst klisterlappar med vinstnummer på varje vinst. Samla alla (nu märkta) presentkort i en lämplig portfölj eller väska. Komplettera portföljens innehåll med bemanningslista, dragningslista i lottnummerordning, instruktion för vinstutlämnare och vinstutlämningsprotokoll. De två sistnämnda hittas under fliken Övrigt i Lotta. Senast dagen före första vinstutlämningstillfället Kolla betalningar, skicka eventuella påminnelser Överlämna portföljen till den förste vinstutlämnaren på bemanningslistan. Efter fullgjord tjänst ska hen lämna över portföljen till nästa person på listan. Vi vill undvika att förvara presentkorten i Kulan. Be LK hålla koll på betalningsläget och att hen meddelar vilka fakturor som är obetalda ca två månader efter fakturering (generöst, eftersom vi anger 30 dagar netto som betalningsvillkor). Skicka påminnelse till kund som inte betalat: Från början av februari 1. Markera kunderna (en i taget) i listan Kund/sponsor på fliken Order-Leverans- Fakturering i dataprogrammet Lotta 2. Klicka på knappen Skriv ut påminnelse till markerad kund och följ de anvisningar du får Sida 11 av 12.

12 Lämna in lotteriredovisning Be LK meddela när alla fakturor är betalda. Då ska lotteriet redovisas - skriv ut blanketten för lotteriredovisning (hittas under fliken Övrigt i Lotta), fyll i och lämna in den till Notarius Publicus (Ralf Diktonius). När alla fakturor betalats Sida 12 av 12.

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

ANMÄLAN AV LOTTERI ENLIGT 17

ANMÄLAN AV LOTTERI ENLIGT 17 Datum... Lämnas/skickas till kontrollanten i tre exemplar tillsammans med vinstplan. Lotteriet får inte påbörjas innan kontrollanten lämnat sitt godkännande. Förening/organisation: Lotteriföreståndare:...

Läs mer

Förslag på. Instruktion för kontrollanter i föreningslotterier

Förslag på. Instruktion för kontrollanter i föreningslotterier Förslag på Instruktion för kontrollanter i föreningslotterier Uppdraget Att vara kontrollant innebär att man för tillståndsmyndighetens räkning utför ett uppdrag som ställer stora krav på ordning, noggrannhet

Läs mer

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI?

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? ATT TÄNKA PÅ INNAN NI STARTAR ETT LOTTERI VIKTIG INFORMATION FÖR IDEELLA FÖRENINGAR LATHUND FÖR DIG SOM TÄNKER STARTA ETT LOTTERI Lotterier har varit en av föreningslivets

Läs mer

Enligt beslut av Lotteriinspektionens styrelse den 7 juni 2005.

Enligt beslut av Lotteriinspektionens styrelse den 7 juni 2005. Lotteriinspektionens allmänna råd för lotterier som anordnas med stöd av 16 lotterilagen (1994:1000) registrering enligt 17 samt tillståndsfria lotterier enligt 19 och 20 lotterilagen. Enligt beslut av

Läs mer

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering Innehåll Introduktion... 1 1. Uppföljning av öppna poster... 1 2. Påminnelser... 2 2.1 Påminnelseförslag... 2 2.2 Ändra i förslaget i Underhåll av påminnelseförslag... 4 2.3 CU26 - Påminnelsebekräftelse...

Läs mer

Lotta. Lions Club Bålsta. Julkortslotteriet 2015 - Detaljerad dragningslista i lottnummerordning

Lotta. Lions Club Bålsta. Julkortslotteriet 2015 - Detaljerad dragningslista i lottnummerordning Sida 1 av 6 00202 033 Presentkort, 1 månads fri träning, Curves Bålsta 00845 055 Presentkort, Mamma Mia 00968 038 Skruvsökare + hållinjal, Innovativ Resurs Norden AB 00998 089 Paraply, Färgforum Måleri

Läs mer

Allmänna råd för lotterier

Allmänna råd för lotterier Allmänna råd för lotterier Innehåll 1. Definitioner...3 1.1. Egentliga lotterier...3 2. Tillstånd...3 2.1. Ansökan...3 3. Registrering...3 3.1. Ansökan...3 Lotteriinspektionens allmänna råd för lotterier

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-31

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-28

Läs mer

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning.

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning. Rebus Bussbokning Rebus Bussbokning innehåller ekonomi- och bokningsprogram för bussbeställningstrafik och är ett nytt branschanpassat system som riktar sig till både större och mindre bussbolag. Rebus

Läs mer

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter?

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? 1 Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? Parameter (inköpsorder som exempel) Syftet med en inköpsorder är att förmedla inköpsbehov till leverantör samt påvisa under

Läs mer

Ny version av Exder 2001-11-05.

Ny version av Exder 2001-11-05. Sida 1 av 5 Ny version av Exder 2001-11-05. En ny release med antalsmässigt färre nyheter än vanligt - men inte desto mindre viktig för många kunder. Nyheterna i stora drag Avprickning av utleveranser

Läs mer

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 Vitec Mäklarsystem VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-02-04 Exder

Läs mer

Land Lantbruk. Prislista 2013

Land Lantbruk. Prislista 2013 Land Lantbruk Prislista 2013 1 Textsidesannonser - annonsformat och priser Satsyta 1/1 sida 223 x 320 36 000 Utfallande* 1/1 sida 250 x 340 36 000 Satsyta Sidan 3-1/1 sida 223 x 320 39 600 Utfallande*

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-17

Läs mer

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 Vitec Säljstöd VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Öka din försäljning med interaktiva offerter

Öka din försäljning med interaktiva offerter Öka din försäljning med interaktiva offerter Bakgrund Vi som utvecklat WebbOffert har levererat hemsidor via en egen plattform till svenska företag sedan 2012 och har idag hundratals nöjda kunder över

Läs mer

Kom igång med Upphandling i ibinder.com

Kom igång med Upphandling i ibinder.com Kom igång med Upphandling i ibinder.com Skapa urval När man använder ibinder Bygg och ska skapa en offentlig upphandling, kan man på ett enkelt sätt skapa ett urval från ibinder Bygg till ibinder Upphandling.

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19

Läs mer

Riktlinjer för lotteritillstånd

Riktlinjer för lotteritillstånd Riktlinjer för lotteritillstånd Dokumentansvarig: Kommunsekreterare Antagen: Kommunstyrelsen 2017-09-11 166 RIKTLINJE 2(5) 1. Syfte Syftet med dokumentet är dels att för sökande av lotteritillstånd eller

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till menyn Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag

Läs mer

Lotteriverksamhet. Vem man ska vända sig till beror alltså på om vi ska ha kommunalt, läns eller nationellt lotteri.

Lotteriverksamhet. Vem man ska vända sig till beror alltså på om vi ska ha kommunalt, läns eller nationellt lotteri. Lotteriverksamhet Lotterier har varit en av föreningslivets viktigaste inkomstkällor genom åren och så är det fortfarande. I lotterilagen och lotteriförordningen regleras lotteriverksamheten i Sverige.

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

Ansökan om lotteritillstånd enligt 16 lotterilagen

Ansökan om lotteritillstånd enligt 16 lotterilagen Information Bilagor För att denna ansökan ska vara komplett behöver den kompletteras med bilagor som du laddar upp längre fram i formuläret. Läs i texten till vänster om vilka bilagor som behövs. Om ni

Läs mer

Inköp i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

Inköp i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. Inköp i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

ANVISNING FÖR TILLSTÅNDS- LOTTERIER OCH REGISTRERINGS- LOTTERIER

ANVISNING FÖR TILLSTÅNDS- LOTTERIER OCH REGISTRERINGS- LOTTERIER FÖR TILLSTÅNDS- LOTTERIER OCH REGISTRERINGS- LOTTERIER Innehållsförteckning Nykvarns kommun... 1 Behörig sökande... 1 Verksamhetens varaktighet... 2 Huvudsaklig verksamhet... 2 Ansökan om registrering

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Allmänna villkor som måste vara uppfyllda för att kunna vara leverantör till Titania. 1. Ditt företag måste inneha svenskt F-skattebevis.

Läs mer

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kundreskontra...3 Inbetalningar...4 Fakturanummer...5 Fakturadatum...5 Ordernummer...5 Att betala / betalt...5 Förf.dag/bet.dag...5 Bet.via...5 Avi nr...5 Differens...5

Läs mer

UTBILDNING I EFH/AGRESSO. (EFH Elektronisk Fakturahantering)

UTBILDNING I EFH/AGRESSO. (EFH Elektronisk Fakturahantering) UTBILDNING I EFH/AGRESSO (EFH Elektronisk Fakturahantering) Beställningsreferens Vid beställning skall du ange ditt kth.se användarnamn och skolkod så att du får det som referens på fakturan. Exempel:

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Försäljning av Bingolotto, Sverigelotter, Sverigelotteriet och Tombola lotter på ICA, Ale Torg

Försäljning av Bingolotto, Sverigelotter, Sverigelotteriet och Tombola lotter på ICA, Ale Torg Försäljning av Bingolotto, Sverigelotter, Sverigelotteriet och Tombola lotter på ICA, Ale Torg Från den 16 november är det fritt fram att teckna förhands prenumeration på Sverigelotteriet. Givetvis tar

Läs mer

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura.

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Presentkort Grundinställningar i grundmodulen I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Grundinställningar i kundfakturamodulen Under menyn grunduppgifter

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Inköp i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

Inköp i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Inköp i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter

Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Handledning för Lidköpings kommun Fristående Svefaktura 1.0 via eprinter Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: Senast Uppdaterad: 12-07-24 Exder Lidköpings kommun eprinter Sida 2 av 10 Innehållsförteckning

Läs mer

Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc

Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc Titel: Installationsanvisning för Blankett Utfärdare: Mia Landin Dokumentnamn/Document Name: Installation Blankett.doc Säkerhetsklass: Extern Enbart dokument i säkerhetsklass Publik får distribueras till

Läs mer

Digital ersättning domare

Digital ersättning domare Digital ersättning domare Digital ersättning gör det enkelt för domare att begära och få kontroll på ersättningarna för arvode och resor direkt i ibis utan att fylla i några papper. Föreningen och förbunden

Läs mer

Svar på vanliga frågor

Svar på vanliga frågor Svar på vanliga frågor Här följer lite samlade tips kring de valmöjligheter som finns vid en uträkning eller beställning med vårt offertverktyg www.printinmind.se. Ring oss gärna om ni har några frågor

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller.

SeniorNet Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet. Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. SeniorNet 2018-10-22 Säkerhet på nätet Säkerhet på nätet Om du inte har köpt en lott på nätet, har du inte vunnit något heller. Ingen bank frågar efter ditt kontonummer, de har det ju redan. Om du får

Läs mer

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen

Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Frågor och svar om den avslutade samaviseringen Från och med mars 2015 avslutar vi samaviseringen med Unionens a-kassa. Idag betalar medlemmar som är med både i Unionen och Unionens a-kassa båda sina medlemsavgifter

Läs mer

Vanliga frågor Beställning på MYHERBALIFE.COM Sverige, 18 Januari, 2013

Vanliga frågor Beställning på MYHERBALIFE.COM Sverige, 18 Januari, 2013 Klicka på någon av frågorna nedan för att visa svaret. Om du inte hittar svaret på din fråga, vänligen kontakta Medlems Service på 08-51 76 19 15, Måndag Torsdag kl 09.00 till 17.00, Fredag kl 10.00 17.00.

Läs mer

SvemoTA Klubbadministration

SvemoTA Klubbadministration SvemoTA Klubbadministration Ny betalningsrutin Betalningsrutiner för tävlingstillstånd, banlicenser och funktionärslicenser är ändrade och finns numera i Svemo TA. Det skickas inte längre ut via brev till

Läs mer

Praktisk Information

Praktisk Information Praktisk Information 3-5 oktober 2014 1 september Praktisk information mailas till monteransvarig Gå in på www.harmoniochenergi.se under utställare och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som du

Läs mer

Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen

Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen Syfte med snabbguiden Tolkportalen introduceras under hösten 2015 för landstingets vårdgivare med störst tolkbehov och under 2017 kommer Tolkportalen att

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan)

BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan) BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan) Vi förbehåller oss rätten att göra en rutinmässig kontroll av de som ansöker om försäljnings- och

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Falköping-Jönköping-Nässjö

Falköping-Jönköping-Nässjö FalköpingNässjö FalköpingJönköpingNässjö Helgfri måndag till fredag 05.29 05.35 05.42 05.50 06.07 05.09 05.21 05.30 05.38 05.44 05.52 05.58 06.06 06.15 06.23 06.34 06.30 06.36 06.43 06.52 07.08 06.17 06.30

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Användarhandledning Standardfaktura SEB imail 1.1 Standardfaktura

Användarhandledning Standardfaktura SEB imail 1.1 Standardfaktura imail 1.1 Standardfaktura INNEHÅLL 1 INTRODUKTION... 3 2 ANSLUTNING... 3 2.1 Certifiering... 3 2.2 Test... 3 2.3 Produktionssättning... 4 3 PRODUKTION... 4 4 ARKIV OCH VIEWING... 5 5 FORMATBESKRIVNINGAR...

Läs mer

Min Ekonomi tips hur man kan förbereda sig

Min Ekonomi tips hur man kan förbereda sig Min Ekonomi tips hur man kan förbereda sig Programmet Min Ekonomi är utvecklat av Trollreda resurscenter och Handitek AB. Har du frågor kontakta oss via e-post info@trollreda.se 1 Varför? Genom att göra

Läs mer

Sortera post - Centralt

Sortera post - Centralt Extern Centralt Vaktmästeri Förvaltning Sortera post - Centralt Skicka fakturor via internpost (Lev. Skickat fel) Osorterad post Tömma postboxen (samtliga lev.fakt hänvisas till boxen) Utsorterad post

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Månadsbrev april I detta nummer kan ni läsa om hur det gick på grilldagen, öppningsdagen och annat som hänt efter det. Det kommer en del uppmaningar och slutligen en inbjudan till jippo från en ny sponsor.

Läs mer

Lathund för Relation Bokningssystem

Lathund för Relation Bokningssystem Lathund för Relation Bokningssystem UpRight Consulting 2013 Bokningssystemet är utformat för att passa onlinebokning där aktiviteterna matchas mot medlem/kundprofil. En medlem kan bara boka upp sig på

Läs mer

Förutsättningen för detta är att orderna löpande utlevereras men inte faktureras. Först skapas ordern (under Lager Order och kontakter Förs.

Förutsättningen för detta är att orderna löpande utlevereras men inte faktureras. Först skapas ordern (under Lager Order och kontakter Förs. Massfakturering av reservdelsorder Försäljningsorder med reservdelar kan löpande levereras och faktureras. Detta görs genom att, på den enskilda försäljningsordern, klicka på knappen Bokföring och där

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning. Reselotteri. till Finaldragningen av 2013-2014 års 1914-2014 ÅR

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning. Reselotteri. till Finaldragningen av 2013-2014 års 1914-2014 ÅR Välkommen till Finaldragningen av 2013-2014 års 100 1914-2014 ÅR Reselotteri HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning Fredagen den 10 januari 2014 kl. 19.00 ingång via Tandvårdscenter V:a Ringgatan 18

Läs mer

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv.

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. STRUKTURKALENDERN Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. Den här kalendern består av tre olika delar: Övergripande målplanering

Läs mer

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet:

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Lär dig i 4 enkla steg hur du får en medarbetare till ditt team som jobbar för 120 kr/mån

Lär dig i 4 enkla steg hur du får en medarbetare till ditt team som jobbar för 120 kr/mån Lär dig i 4 enkla steg hur du får en medarbetare till ditt team som jobbar för 120 kr/mån 1 Steg 1. Skapa en Avatar Skapa en avatar/fiktiv klient som representerar dina trognaste kunder. 1. Kön 2. Ålder

Läs mer

Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1

Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1 Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1 Allmän information Dessa villkor är riktlinjevillkor och gäller i tillämpliga delar beroende på typ av lotteri

Läs mer

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 1 Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 Ola Stjärnhagen 2 Skapa rapport 1. Klicka på Enkät > Hitta enkät. Listan som dyker upp visar endast de 50 senast skapade enkäterna. Klicka på Sök

Läs mer

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Utbildningsplan Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga in och logga ut - CAS ----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning

Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Info: Färgade block - Bokade aktiviteter Fria block - Lediga tider för självträning Vecka:1 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Datum: 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan 07-jan 08-jan 09:00 10:00 Fria block - Lediga tider för självträning och lägg i den vita brevlådan! 12:00

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Regler som gäller speciellt för den här utställningen

Regler som gäller speciellt för den här utställningen Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande Här nedan finns en grå ruta med information och datum som gäller för denna specifika utställning. Med början på nästa sida står de allmänna

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

SvemoTA Klubbadministration

SvemoTA Klubbadministration SvemoTA Klubbadministration Betalningsrutin Betalningsrutin för tävlingstillstånd, banlicenser och funktionärslicenser är ändrade och finns numera i Svemo TA. Det skickas inte längre ut via brev till klubben

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

050504/AE. Regler för Pick n Click

050504/AE. Regler för Pick n Click 050504/AE Regler för Pick n Click Gäller fr o m den 23 maj 2005 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER... 3 2. SPELPLAN OCH SPELFORMER... 3 3. DELTAGANDE I LOTTERIET... 4 4. KVITT ELLER DUBBELT 5 5.

Läs mer

Consilia Solutions Ab februari 2015

Consilia Solutions Ab februari 2015 FSSMF Membra tips Allmänt Då föreningarna använder Membra och håller kontakt- och adressuppgifter uppdaterade i programmet, har förbundet omedelbart tillgång till en del av uppgifterna och kan använda

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

Quick guide for Basware Portal

Quick guide for Basware Portal Quick guide for Basware Portal INSTRUKTIONER FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL Er kund har införskaffat en lösning genom Basware för att erbjuda sina leverantörer en möjlighet att kostnadsfritt

Läs mer

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Debitering och kravhantering Riktlinjer Kf160926, 160 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 140923 Agenda Gothia Cup 2015 Ravelliförsäljning Gothia Cup 12-18 JULI, 2015, GÖTEBORG Vi är anmälda, och har betalt Startavgift! Vi har önskat att bo och spela i Kungsbacka Alla i träningsgruppen

Läs mer

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal.

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal. Generellt Kortavtalsadministratör I modulen Kort kan du som har behörighet administrera Företagets kort och se Kortavtal. För att få tillgång till Kortmodulen måste du ha ett Kortavtal med banken. När

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Frakt och webbutiksinställningar

Frakt och webbutiksinställningar Frakt och webbutiksinställningar Detta dokument vänder sig till webbutiker som har en integrerad fraktmodul gentemot Fraktjakt. För att fraktmodulen ska fungera måste man ha registrerat ett webbutik på

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Juli 2015 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 554 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 184,67

Läs mer

Visteon webbportal - Instruktioner

Visteon webbportal - Instruktioner Instruktionerna på följande sidor sammanfattas nedan: Inloggning Första lösenordsändring Användning av funktionen Formulär för begäran om direktreparation för att slutföra och skicka ett formulär för begäran

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer