SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet Protokoll fört vid distriktsstämman den 9 april 2015 på Länsmuseet i Härnösand.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet Protokoll fört vid distriktsstämman den 9 april 2015 på Länsmuseet i Härnösand."

Transkript

1 SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet Protokoll fört vid distriktsstämman den 9 april 2015 på Länsmuseet i Härnösand. Närvarande: Föreningarnas valda ombud enlig förteckning, distriktsstyrelsens ledamöter, representanter från valberedningen, distriktsfunktionärer, föreningsmedlemmar samt representant från förbundet, sammanlagt 82 närvarande. 65 valda ombud, 7 från distriktsstyrelsen, 1 adjungerad till styrelsen, 3 övriga distriktsfunktionärer, 5 från föreningarna samt 1 från förbundet. Inledning: I samband med registrering av besökande bjöds på fika. Distriktsordförande Jarl Strömbäck hälsade alla välkomna och därefter inleddes musikunderhållningen av duon Grannen och jag, två virtuoser med sång, saxofon och gitarr i en blandad kompott, som framkallade rungande applåder från åhörarna. Tommy Ring påstod att han var jag och Torbjörn Idebring var således grannen. Duon har spelat tillsammans i 5-6 år. Allsång var tillåtet, och drygt ett 30-tal låtar framfördes. Efter föreställningen tog Jarl hand om mikrofonen, och gav en historik över det gångna verksamhetsåret. Några av de viktiga frågorna, som styrelsen behandlat var stadgeändringen, skattekalkylatorn och ålderismen. I framtidsarbetet är dessa frågor fortfarande aktuella. Glädjande är att distriktet idag är Norrlands största distrikt avseende medlemsantalet. Näste talare var Inger Ingesson från förbundet. Inger berättade att vid kongressen i somras lämnade nio av tretton ledamöter styrelsen, som således i det närmaste blev helt ny. Inger är en av de faddrar, som förbundet beslutat om. Inger, som bor i Piteå är fadder för Västernorrlands- och Norrbottens län. En fadders uppgift är att samverka med distrikten och hjälpa till om distriktet så vill. Några av de viktiga frågorna är valfrihet, ekonomi och bostäder liksom inflytande och självbestämmande. Åldern skall inte vara ett hinder för de som vill och kan arbeta. Anpassa bostäderna för de äldre. Skatterna är orättvisa avseende jämförelser mellan pensionärshushåll och löntagarhushåll. Lagen om valfrihet (LOV) bör införas i alla kommuner. Efter Ingers anförande var det dags för Jarl att öppna stämmen, och förhandlingarna kunde inledas. 1 Val av presidium. Valberedningens ordförande Gerhard Cederberg läste upp valberedningens förslag. Stämmans beslut blev följande: Ordförande Jan Eric Nyberg, vice ordförande Nea-Marie Österlund, sekreterare Lars Bohlin samt vice sekreterare Sven-Lennart Söderlind. 2 Justering av röstlängd. Ordföranden meddelade att registrering skett vid ombudens ankomst. Röstlängden fick följande innehåll: 65 valda ombud från föreningarna närvarande, samt 7 ledamöter från distriktsstyrelsen. (Röstlängden finns att tillgå på hemsidan).

2 3 Prövning av att kallelse till stämman skett i behörig ordning. Kallelse har gått ut via distriktets hemsida enligt följande: 18 november, information om årsstämman till alla föreningars hemsidor. 01 januari, grupputskick till föreningarnas ordförande samt sekreterare. Stämman beslutade att kallelse skett i behörig ordning. 4 Beslut om föredragningslista. Föredragningslistan fastställdes med tillägg för justerare och rösträknare, punkterna Stämman beslutade att Anders Mähler och Kerstin B Lindgren justerar protokollet, och att båda blir även rösträknare. 5 Behandling av styrelsens verksamhetsberättelse. Distriktsordföranden redogjorde för styrelsens verksamhet under det gångna året. En av de stora frågorna har varit stadgeändringen, vilken genomfördes vid förbundskongressen i juni månad. Med ändringen följde också namnändring till SPF Seniorerna. Andra viktiga frågor har varit skattekalkylatorn och medlemsrekryteringen. Ordföranden nämnde också föreningarnas många olika verksamheter, som bidrar till föreningsmedlemmarnas trivsel. Ledamöterna i distriktsstyrelsen har tilldelats olika ansvarsområden, exempelvis finns en medlem, som ansvarar för folkhälsa, en medlem för trafik och en medlem för läkemedel. Stämman beslutade att verksamhetsberättelsen läggs till handlingarna. 6 Revisorernas berättelse. Revisorerna tillstyrkte att resultaträkning och balansräkning fastställs, samt att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Den skriftliga berättelsen undertecknade av Gösta Rödén och Sture Törnstam. 7 Beslut om resultat och balansräkning för år Kassör Rolf Larsson informerade om resultat- och balansräkningen. Inga oklarheter framkom och stämman godkände resultat- och balansräkningen. 8 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. Stämman beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen. 9 Beslut om kostnadsersättning till styrelse och revisorer. Kassör Rolf Larsson informerade kr finns att fördela bland ledamöterna i styrelsen kr vardera till två revisorer. Godkändes av stämman.

3 10 Beslut om stadgeändring efter kongressbeslut. Mötesordföranden redogör för några av förändringarna i den nya normalstadgan för distrikt. I stadgan, förutom namnändringen, framgår att valberedningen skall bestå av 7 ledamöter och ingen ersättare. Kallelse skall vara föreningarna tillhanda senast 5 veckor före stämman. Föreningarnas motioner med yttrande ska ha inkommit till distriktet senast 6 veckor före stämman. Ingen bör inneha styrelseuppdrag i mer än 8 år. Stämman antog den nya normalstadgan. Stämman ajournerades för lunch på Spjutegården mellan kl. 12:30-13: Behandling av förslag från förbund och distriktsstyrelsen. Jarl informerade om det nya program, som behandlats av kongressen. Programmet fick namnet Mål och riktlinjer, och i vilken Vi-andan skulle bli viktig för att rekrytera och behålla medlemmar. Från förbundets sida bestämdes att inom förbundsstyrelsen utse faddrar, vilka skulle verka inom länen, och att utgöra stöd och hjälp till distrikt som så önskade. Mot bakgrund av förbundsstyrelsen förslag föreslår distriktsstyrelsen att inom styrelsen utse faddrar, vilka får till uppgift att bistå föreningarna. Åtminstone vid två tillfällen bör faddern besöka föreningen, nämligen vid föreningens årsmöte samt vid ett ytterligare ett tillfälle varje år. Stämman beslutade att anta distriktsstyrelsens förslag. 12 Behandling av motioner. A. Motion från Freja avseende sänkning av medlemsavgiften till distriktet med 10 kr. Distriktsstyrelsen har tillstyrkt motionen. Stämman beslutade enligt motionen. B. Motion från Freja avseende förändring av antalet ombud till distriktets årsstämma. Oavsett hur många medlemmar en förening har, så är taket för antalet ombud 6. Freja förslår att maxantalet höjs till 11 för föreningar, som har 2000 medlemmar och därutöver. Distriktsstyrelsen har tillstyrkt motionen. Stämman beslutade enligt motionen. C. Två motioner från Roten Sundsvall avseende stadgefrågor. Distriktsstyrelsen har behandlat frågorna och lämnat ett svar på båda. Sammantaget har styrelsen funnit att motionerna är för tidigt inkomna, enär nästa kongress sker år Stadgeändringarna tillkom vid kongressbeslutet Distriktsstyrelsen har därför föreslagit, att den kommande styrelsen från årsstämman 2015, skall arbeta med frågorna inför kongressen Stämman beslutade enligt distriktsstyrelsens förslag. D. Motion från Roten Sundsvall avseende rabattavtal. Motionen tar upp behovet av centalt förhandlade rabattavtal, som ett led i rekryteringen av nya medlemmar, både på central nivå och på föreningsnivå. Flera ombud berättade att vissa föreningar har ett avtal med företag. Distriktsstyrelsen har behandlat motionen och lämnat ett skriftligt svar. Styrelsen föreslår bifall till motionen. Stämman beslutade enligt motionen.

4 E. Motion från Inga-Lisa Byström, Kamratskap Anundsjö. Motionen behandlad av styrelsen inför årsmötet. Styrelsen yrkade bifall och överlämnade motionen till årsmötet. Motionen motsätter sig att pensionen sänks, och att den i stället skall öka med 300 kr och vidare 200 kr. Motionen skall skickas vidare till distrikt och förbund för vidare befordran till regeringen. Distriktsstyrelsen har yrkat bifall till motionen och överlämnar den till förbundet. Stämman beslutade enligt motionen, och att distriktsstyrelsen skall fortsätta sitt arbete med att påverka förbundet och ytterst regeringen för att uppnå bättre pensioner. 13 Beslut om budget och plan för verksamheten. Kassör Rolf Larsson presenterade budgeten för 2015 samt utfallet för Han påpekade att medlemsavgifterna till förbundet inte tagits med i budgeten för Inga oklarheter förelåg och stämman beslutade att godkänna budgeten. Jarl informerade om verksamhetsplanen. Målområden är Vi-anda, identitet, rekrytera och behålla, påverkan och inflytande samt synas och höras. KPR och LPR har en viktig funktion tillika kontakten med media. Stämman beslutade att fastställa verksamhetsplanen. 14 Beslut om årsavgift till distriktet för Angående motion från Freja har stämman beslutat om en sänkning med 10 kr. Stämmans beslut är således att avgiften till distriktet sänks med 10 kr. 15 Beslut om antalet ombud vid nästkommande stämma. Angående motion från Freja har stämman beslutat om en ökning av antalet ombud. Stämmans beslut är således att antalet ombud får ett maxantal av Beslut om antal styrelseledamöter. Stämman beslutade att antalet ledamöter skall uppgå till nio med fyra från Ångermanland samt fyra från Medelpad. Ordförande väljs växelvis från Ångermanland och Medelpad. 17 Val av ordförande under 1 år. Valberedningen förslag till ordförande, Tommy Magnusson, vilket innebär nyval. Magnusson är vice ordförande i distriktsstyrelsen, och ordförande i Nivrén, Njurunda. Jarl Strömbäck har avböjt omval. Stämman beslutade enligt valberedningens förslag.

5 18 Val av styrelseledamöter, en ledamot på 1 år och 4 ledamöter på 2 år. Valberedningen förslag enligt följande: Omval på 2 år, Rolf Larsson, Kontakt Härnösand. Larsson är kassör i distriktsstyrelsen. Omval på 2 år, Wathier Svelander, Roten Sundsvall. Svelanders ansvarsområde är folkhälsa. Nyval på 2 år, John-Erik Westman, Nolaskogs Örnsköldsvik. Westman är adjungerad till styrelsen. Nyval på 2 år, Monica Johansson Hörnlund, Freja, Sundsvall. Nyval tillika fyllnadsval på 1 år, Liselotte Eriksson, Vänskap Nordingrå. Stämman beslutade enligt valberedningens förslag. Styrelsen får därmed följande sammansättning: Ordförande Tommy Magnusson, Ledamöter Rolf Larsson, Wathier Svelander, John-Erik Westman, Monica Johansson Hörnlund, Liselotte Eriksson, Lars Bohlin, Sven-Lennart Söderlind och Berit Vedin. 19 Val av 2 revisorer samt 2 ersättare. Valberedningens förslag enligt följande: Omval på 1 år tillika ordförande, Gösta Rödén, Freja Sundsvall. Omval på 1 år och ledamot, Sture Törnstam, Gemenskap Sollefteå. Ersättare, omval på 1 år Anders Mähler, Roten Sundsvall. Ersättare, omval på 1 år, Sven Wahlgren, Kontakt Härnösand. Stämman beslutade enligt valberedningens förslag 20 Val av valberedningens ordförande samt 6 ledamöter. Stämman beslutade enligt följande: Omval på 1 år och tillika ordförande, Gerhard Cederberg, Roten Sundsvall. Ledamöter: Omval på 1 år, Per-Mathis Nyberg, Nätra Bjästa. Omval på 1 år, Lars-Erik Larsson, St.Olof Ånge. Omval på 1 år, Sven-Gunnar Söderström, Vänskap Nordingrå. Omval på 1 år, Britta Skoglund, Kontakt Härnösand. Nyval på 1 år, Lars Sundholm, Freja Sundsvall. Nyval på 1 år, Sven-Åke Olsson, Centrum Sundsvall. Maritta Selin, Roten Sundsvall avböjt omval. Enligt de nya stadgarna skall valberedningen bestå av 7 ledamöter och ingen ersättare. Tidigare var antalet ledamöter 6. Föredragningslistan därmed avverkad. Slutanförande av Jarl Strömbäck: Det har varit en nyttig resa under de gångna åren. Det finns många viktiga frågor att ta tag i inför de kommande åren. Mycket har gjorts men mycket återstår. Glädjande under åren har varit det goda samarbetet med styrelsemedlemmarna och föreningarna. Ett tack till presidiet, styrelsemedlemmarna samt till föreningarna ute i vårt län.

6 Anförande av Tommy Magnusson: Magnusson inledde med att tacka för det förtroende, som visats honom. Han tackade presidiet, och framhöll det goda samarbete, som han haft med sina styrelsekamrater. Tommy presenterade även historik över Jarls arbete inom distriktet. Jarl valdes till ordförande 2009 och har således lett distriktet under sex år. Avslutningsvis överlämnade Tommy SPFnålen i silver, med tillhörande diplom, samt en blomstercheck. Därefter kallades styrelsen fram till podiet och presenterades för mötesdeltagarna. Vid protokollet Lars Bohlin Sven-Lennart Söderlind 1:e sekreterare 2:e sekreterare Justerat: Jan Eric Nyberg Ordförande Nea-Marie Österlund Vice ordförande Anders Mähler Justerare Kerstin B Lindgren Justerare Bilagor: Röstlängd: Motioner: Undertecknad revisionsberättelse, original arkivläggs. Övriga sakuppgifter finns på distriktets hemsida.

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

SPF Seniorerna årsstämma 2015

SPF Seniorerna årsstämma 2015 Uppsala län Org.nr 817 301-2207 SPF Seniorerna årsstämma 2015 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Uppsala läns årsstämma på Viktoria Hotell & konferens den 8 april 2015. Distriktsordförande Laila S Eriksson

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård.

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. SPFSeniorerna Orsa Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl.15.00 i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. 1 Årsmötets öppnande. Parentation. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade ca

Läs mer

Jämtlandsdistriktet

Jämtlandsdistriktet SPF Seniorerna Protokoll Jämtlandsdistriktet 2018.04.12 Distriktsstämma Plats: Scandic Syd Östersund Tid: kl. 10.00 11.00 Närvarande: 78 ombud och styrelseledamöter 1 Distriktsstämman öppnas Ordförande

Läs mer

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013.

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Protokoll Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Plats: Vrigstad Värdshus, Vrigstad Närvarande: Se bifogad lista. (Bilaga1) 1 Distriktsordförande David

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Oxelösunds Folkets hus Cupan. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut.

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress i Alingsås lördagen den 2 april 2011. Förhandlingarna startade kl. 11.00. Kongressen hölls i Alingsås SS spellokal, Ängsgatan

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Sverok Stockholms stadga

Sverok Stockholms stadga Sverok Stockholms stadga Antagna 910817. Ändrade 930913, 940227, 950326 och 961020. Nyantagna 970316. Ändrade 980315, 990328, 010721, 020520, 030330, 040328, 050402, 060409, 090516, 120324, 140309, 160312,

Läs mer

6 Föredragningslista Föreslagen föredragningslista godkändes, med tillägg punkt 27 Avtackningar och punkt 28 Avslutning.

6 Föredragningslista Föreslagen föredragningslista godkändes, med tillägg punkt 27 Avtackningar och punkt 28 Avslutning. Protokoll fört vid Gotlandsdistriktet av Sveriges Pensionärsförbunds, SPF:s, årsstämma torsdagen den 9 april 2015 kl. 11.00, i Västerhejde bygdegård. Närvarande: 51 (av 52) valda ombud samt 8 (av 9) ordinarie

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Sverok Stockholms stadga

Sverok Stockholms stadga Sverok Stockholms stadga Antagna 910817. Ändrade 930913, 940227, 950326 och 961020. Nyantagna 970316. Ändrade 980315, 990328, 010721, 020520, 030330, 040328, 050402, 060409 och 090516. Existensgrund Namn

Läs mer

SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET SPF Uppsala läns distrikt

SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET SPF Uppsala läns distrikt SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET SPF Uppsala läns distrikt SPF s Årsstämma 2013 Protokoll fört vid Uppsala läns distrikts årsstämma på Viktoria Hotell & Konferens onsdagen den 3 april

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2015-02-21 1. Mötets öppnande: Ordförande Roger Engström hälsade närvarande välkomna till årsmötet i Vrigstad och förklarade mötet öppnat. Han lämnade därefter över ordet

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Stadgar för Distriktens distrikt

Stadgar för Distriktens distrikt Svenska Folkdansringen Distriktens distrikt Fastställda vid RS 2016-2 sid 1 (6) Stadgar för Distriktens distrikt 1 Ändamål Mom 4 Distriktens distrikt, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2017 Plats: Solna Access Konferens Datum: 2017-03-29 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman inleds med utdelning

Läs mer

Östgötadistriktet. Protokoll

Östgötadistriktet. Protokoll Protokoll 2019-04-10 Art: Distriktsstämma Tid: Kl. 8:30 15:15 Plats: Vadstena Folkhögskola, Östergötland Närvarande: Ombud från distriktets 30 föreningar, distriktsstyrelsens 7 ledamöter, från valberedningen

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND 1 Namn Föreningens namn är SPF Malmabygden inom SPF Sörmlandsdistrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är 818 501-1478 Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Järfälla Civilförsvarsförening

Järfälla Civilförsvarsförening Protokoll fört vid JÄRFÄLLA CIVILFÖRSVARSFÖRENINGS FÖRENINGSSTÄMMA 2013-03-19 Före stämmans öppnande gavs en presentation av säkerhetsproblematiken vid utbyggnad av järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman på Åsa folkhögskola. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. Fråga

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Fogelberg öppnade stämman. 2. Val av stämmoordförande och val av protokollförare Ordförande

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014.

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Årsmötet inleddes med morgonkaffe följt av morgonbön, ledd av Ulf Berggren. 1 Mötets öppnande Ordföranden Ulf Berggren

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 för distrikt 220, SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 för distrikt 220, SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 för distrikt 220, SPF Seniorerna Västernorrlandsdistriktet STYRELSEN Ordförande: Jarl Strömbäck, Örnsköldsvik STYRELSEN KONSTITUERADE SIG ENLIGT FÖLJANDE Vice ordförande:

Läs mer

Protokoll Gun-Britt Monell berättade fängslande om Kisa-Mor.

Protokoll Gun-Britt Monell berättade fängslande om Kisa-Mor. Protokoll 2018-04-11 Art: Distriktsstämma Tid: Kl. 9:50 15:15 Plats: HÖGANLID, Hycklinge, Kinda Östergötland Närvarande: Ombud från distriktets 30 föreningar, distriktsstyrelsens 7 ledamöter, från valberedningen

Läs mer

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018

Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018 Protokoll från Stockholms Idrottsförbunds distriktsidrottsstämma 2018 Plats: Clarion Hotel Skanstull Datum: 2018-03-17 Tid: 11:00 Närvarande: Enligt bilaga 1 Distriktsidrottsstämman är integrerad i distriktets

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög PROTOKOLL fört vid årsmöte 2018-02-22 på Hembygdsgården, Jämshög 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Gunni-Ann Berggren öppnade mötet och hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna. 2 Val av ordförande

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Årsmöte Fuxernaskolan kl 14.00

Årsmöte Fuxernaskolan kl 14.00 Årsmöte Fuxernaskolan 160313 kl 14.00 Närvarande: Zorayah Hellberg, Ewa Larsson. Alf Joakim Persson, Cecilia Sandbeck, Malin Holström, Markus Andersson, Amanda Georgiou, Alva Olsson, Erik Georgiou, Matilda

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 FÖR DISTRIKT 220, SPF SENIORERNA

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 FÖR DISTRIKT 220, SPF SENIORERNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 FÖR DISTRIKT 220, SPF SENIORERNA VÄSTERNORRLANDSDISTRIKTET STYRELSEN Ordförande, Tommy Magnusson, Njurunda STYRELSEN KONSTITUERADE SIG ENLIGT FÖLJANDE Vice ordförande, Berit

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att bifalla styrelsens förslag till stadgeändring enligt nedan. till stadgeändring: Styrelsen föreslår en ändring i Västra Götalands Idrottsförbunds stadgar - 3 Kap Valberedningen 2 SISU Idrottsutbildarna Västra Götalands stadgar 3 Kap Valberedningen 2 Valberedningen

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson Årsmötesprotokoll 2 av 2 SAMMANTRÄDESDATUM 2018-03-26 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2019-03-26 kl. 16.30-17.30, City Conference Center i Stockholm

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer