Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018"

Transkript

1 (7) Instruktioner för ansökan om statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling 2018 Ansökan är öppen 15 augusti 17 september 2018 För att göra en ansökan ska du logga in i e-tjänsten för statsbidrag (Mina sidor). För att få tillgång till ansökan behöver du vara en användare med behörighet till bidraget. Läs mer om e-tjänsten för statsbidrag och logga in Bidragets sida på skolverket.se Underlag för ansökan om statsbidraget Du behöver den här instruktionen för att fylla i blanketten för ansökan. Instruktion för ifyllande av blanketten för ansökan Hämta excelblanketten och spara den på din dator. Döp om filen till namnet för din huvudman. Så fyller du i blanketten Ansökningsblanketten består av flera blad. Ni kan skifta mellan dessa längst ner i excelblanketten. Fyll i bladet Ansökan. Gröna celler i dessa blad ska fyllas i av huvudmannen medan de gråmarkerade cellerna fylls i automatiskt. Rutor med grön ram är rullistor där huvudmannen ska välja ett av de alternativ som presenteras. 1. Huvudmannauppgifter Börja med att fylla i huvudmannens organisationsnummer. Leta upp rätt nummer i bladet Org.nr. Ange organisationsnumret utan bindestreck. 2. Ansökan om statsbidrag Postadress: Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: vx Fax: skolverket@skolverket.se

2 2 (7) Innan du börjar Var noga med att läsa igenom informationen under varje rubrik i den här instruktionen innan du börja fylla i ansökan. Din beskrivning av insatsen ska tydligt och konkret spegla varje del i innehållet i texten (målbilden) under varje frågeområde (rubrik). Det är viktigt att insatsens upplägg och målsättning tydligt hänger ihop. Konkreta och kortfattade beskrivningar Det är mycket viktigt att konkret och så kortfattat som möjligt beskriva hur det ska ske och genomföras. Ansökan görs här i e-tjänsten för statsbidrag, inga bilagor kan ingå. Ansökningar som är ofullständiga kommer inte att bedömas och det finns ingen möjlighet att komplettera ansökan efter att den är inskickad. Ansökans olika delar I ansökningsblanketten finns motsvarande delar angivna i rubrik (A - J). Här hittar du en förklaring till vad du behöver beskriva i ansökans olika delar. (A) Deltagande skolformer (B) Övergripande mål för insatsen (C) Genomförande i undervisningen (D) Den samlade elevhälsans roll i insatsen (E) Elevinflytande (F) Metakognitivt arbetssätt och kollegialt lärande (G) Vetenskapligt förhållningsätt ska forma insatsen (H) Förankring i systematiskt kvalitetsarbete (I) Huvudmannens ansvar för insatsen (J) Budget (A) Deltagande skolformer (B) Övergripande mål för insatsen Genom att skapa innovativa och trygga lärmiljöer som tillvaratar elevers olika förmågor, erfarenheter, förutsättningar och kreativitet ska insatsen leda till ett ökat lärande och välbefinnande hos eleverna. Eleverna ska ha ett tydligt inflytande över arbetet som ska leda till ett ökat ansvarstagande samt självförtroende hos eleverna. Genom samverkan, metakognitivt arbetssätt och ett kollegialt lärande mellan pedagoger, en samlad elevhälsa, skolledning och huvudman ska insatsen skapa de bästa betingelserna för att arbetet ska vara framgångsrikt. Genom att tillvara kunskap från skolans olika professioner och eleverna i arbetets alla olika steg ska kunskap utvinnas som kan tillvaratas i skolans eller skolors fortsatta verksamhetsutveckling. Huvudmannen har ett särskilt ansvar för att så sker.

3 3 (7) Beskriv konkret och tydligt det övergripande målet för insatsen du söker bidrag för. (C) Genomförande i undervisningen Insatsen ska bilda en helhet för eleven, dvs vara en integrerad del av undervisningen och inte ett utanpåverk. Insatsen ska kopplas till undervisningen inom minst tre av följande fyra områden: Matematik och naturvetenskap Fysisk aktivitet Språkutvecklande arbetssätt Estetiska uttrycksformer Dessa områden ska integreras med varandra i syfte att skapa ett innovativt lärande och goda lärmiljöer för att öka alla elevers lärande och hälsa. Observera att områdena inte är ämnen, utan ska ses som just områden vilka kan appliceras på valfri undervisning inom det ni valt som insatsens ram. Beskriv konkret och strukturerat hur ni planerar att genomföra insatserna tillsammans med eleverna och vilka målsättningar ni har kopplat till de nationella styrdokumenten. Även vilka tre områden ni valt och hur de interagerar med varandra. (D) Den samlade elevhälsans roll i insatsen Den samlade elevhälsan kompetens ska tillvaratas när insatsen planeras, genomförs och följs upp. Elevhälsans olika kompetenser (skolläkare, skolsköterska, kurator, psykolog och personal med specialpedagogisk kompetens) skapar tillsammans en gemensam kunskapsbas som är viktig i arbetet med att skapa goda lärmiljöer. Elevhälsans samlade förståelse för elevers olika behov skapar bättre förutsättningar för att förstå hur insatsen ska utformas. Målet är att få en positiv utveckling för både skolan som organisation och den enskilda eleven.. Beskriv hur elevhälsans samlade kompetens med alla dess professioner ska tillvaratas i planeringen, genomförandet och uppföljningen av insatsen och hur detta ska leda till en utveckling för eleven och skolans arbete. Redogör även för tidsplan och forum. (E) Elevinflytande Elevers röster är en viktig del i att skapa skolutveckling. Forskning visar att upplevelse av god hälsa kan relateras till hög delaktighet i klassrummet. Dessutom är elevers delaktighet en motivationshöjande faktor. Eleverna ska därför ha inflytande över insatsen och vara delaktiga genom hela processen från planering via genomförande till uppföljning. I varje del ska elevernas intressen, erfarenheter, behov och tankar beaktas. Eleverna ska få möjlighet att uppleva lärande på nya sätt. Under insatsens genomförande ska elevernas röst även påverka insatsen/processen formativt, så forum och utrymme för detta ska beaktas i planeringen.

4 4 (7) Beskriv hur eleverna ska ha inflytande över insatsen och hur de ska vara delaktiga genom hela processen. Redogör även för tidsplan och forum för hur ni ska genomföra formativa avstämningar. (F) Metakognitivt arbetssätt och kollegialt lärande När jag lär mig mår jag bra! Metakognitivt arbetssätt innebär är att reflektera över hur lärande och hälsa hänger samman: hur, när, varför jag lär mig och hur min hälsa kan påverkas positivt av lärandet. Eleverna, den samlade elevhälsan, pedagoger, skolledning och huvudman är alla medskapare i skolans förutsättningar för att skapa goda lärmiljöer där lärande och hälsa står i centrum. Därför behövs ett kollegialt lärande mellan de olika aktörernas kompetenser. Varje aktör behöver bidra för att i samverkan med andra kompetenser skapa en större och mer tvärvetenskaplig helhet. Beskriv hur det kollegiala lärandet mellan alla de olika aktörerna löper genom hela insatsen: från analys och planering via genomförande till uppföljning. Skriv fram på såväl elev-, personal- och ledningsnivå. (G) Vetenskapligt förhållningsätt ska forma insatsen En viktig utgångspunkt för insatsen är att den på sikt ska bygga ny kunskap och långsiktighet som leder till en bättre verksamhet som gynnar elevers lärande och välbefinnande. Det är därför viktigt att insatsen utgår från bästa möjliga kunskap och att det finns ett systematiskt upplägg av arbetet i projektets olika skeenden (planering, genomförande och uppföljning). I syfte att i största möjliga mån utvinna kunskap av insatsen och lyckas med arbetet ska det finnas en samverkan mellan projektet och forskare i projektets alla steg. Forskningsstödet kommer också att bli ett viktigt processtöd för att utveckla projektet under arbetets gång och styra det mot uppsatta mål. Forskarna ska ha adekvat kompetens inom området som ska genomföras, men en viktig del i kravet är som sagt att få en hjälp av forskare att på ett metodiskt sätt forma insatsen så att den har en tydlig riktning och en hjälp i att följa upp och analysera insatserna resultat. Det kan handla om att samverka med exempelvis ett lärosäte eller FoU-enhet. Det kan också handla om att samverka med en lektor eller fristående forskare. I ansökan kommer projekten även kunna budgetera för kostnaden för detta stöd. Beskriv hur forskning och vetenskapligt förhållningssätt ska forma insatsen. Namnge även den person ni kontaktat för processtöd, personens titel, ämnesområde och arbetplats. (H) Förankring i systematiskt kvalitetsarbete För att skapa förutsättningar för en mer långsiktig hälsofrämjande skolutveckling ska insatsen förankras i det systematiska kvalitetsarbetet. Målet är att hitta strukturer och strategier för hur den samlade elevhälsan, pedagogerna, elever, skolledning och huvudman gemensamt kan arbeta mera hälsofrämjande på skolnivå och mindre reaktivt åtgärdande på individnivå. Arbetet ska vara långsiktigt med kontinuerliga uppföljningar och analyser.

5 5 (7) Beskriv hur insatsen ska förankras i det systematiska kvalitetsarbetet. (I) Huvudmannens ansvar för insatsen Huvudmannen är den som gör ansökan och är ytterst ansvarig för att arbetet genomförs enligt de krav som är ställda för hur insatsen ska genomföras. Ett viktigt syfte är hur erfarenheter som görs i projektet ska kunna spridas och användas av fler skolor på ett systematiskt sätt. Denna kunskap kan till exempel komma att påverka hur huvudmannen skapar förutsättningar för skolor att utveckla sin verksamhet för ökad måluppfyllelse och ett ökat välbefinnande för såväl elever som personal. Huvudmannen ska därför aktivt delta i planeringen, genomförandet och uppföljningen av insatsen. Det är därför viktigt att huvudmännen också tar del i det kollegiala lärandet under processens gång. I de fall flera skolor ingår i insatsen gäller att den ska betraktas som en insats med en tydlig röd tråd mellan de olika skolornas arbete. Det ska med andra ord inte vara vitt skilda projekt med olika insatser. Huvudmannen har därför ett särskilt ansvar att hålla ihop insatsen så att den utgör en helhet och att den på samma sätt följs upp som en helhet. Beskriv hur huvudmannen planerar att delta i insatsen och sprida erfarenheter från insatsen. (J) Budget Ange vad bidraget ska gå till Redovisa planerade kostnader för insatsen i budgetposterna nedan. Det är detta belopp ni ansöker om i det här bidraget. Det är viktigt att det ni budgeterar för ska ha en tydlig koppling till insatsens genomförande och mål vilket även ska framgå på ett tydligt sätt i ansökan. Här ska ni även budgetera för en obligatorisk seminariedag hos Skolverket under våren Kostnader för resa och eventuell övernattning för max två personer. Ansökan beviljas i sin helhet. De beviljade projekten gör sedan en förtydligad projektplan och redovisar sedan sina insatser och budget i sin projektredovisning. Där får de redovisa utfall inom de olika budgetposter som låg till grund för ansökan. (Där jämförs budget med utfall). Sista faktureringsdag är sista juni Kravet på alla projekt är att de ska kunna styrka sina utgifter för att kunna redovisa dessa vid stickprover som Skolverket kommer att göra. Under senare del av uppdraget som tar slut under 2019 kommer stickprover att göras samlat för alla bidragsomgångarna där huvudmännen kommer att få skicka in sina detaljerade underlag för de utgifter de haft. I rutan totalt sökt summa anges summan av de delposter ni budgeterat för. Personal Utbildning/kompetensutveckling Forskarstöd Material (ej ombyggnad av lokaler) Administrativa kostnader

6 6 (7) Seminariedag i Stockholm Övrigt Beskriv vad budgetposten övrigt avser Totalt sökt summa

7 7 (7) Ladda upp excelblanketten i e-tjänsten för statsbidrag När du fyllt i blanketten laddar du upp den i e-tjänsten för statsbidrag. Kontrollera att du har laddat upp rätt fil. För att skicka in ärendet ska du gå vidare till nästa steg "Skicka in". Intyga och skicka in via e-tjänsten för statsbidrag senast den 17 september 2018 För att skicka in ärendet till Skolverket ska du intyga att uppgifterna stämmer. Det är bara användare med behörighet som ombud eller representant som kan skicka in ärendet. För att skicka in ärendet måste ni intyga att villkoren för bidraget följs. Senast den 17 september 2018 ska ansökan skickas in till Skolverket via e-tjänsten för statsbidrag. När du har klickat på Skicka in kommer du få en bekräftelse med e-post med ärendets diarienummer. Om du inte kommer till en bekräftelsesida med ert diarienummer kontakta Skolverket på minasidor@skolverket.se. I e-tjänsten för statsbidrag kan ni se vilka ärenden som ni skickat in under flikarna Under handläggning och Beslutade ärenden. Ansökningar som är ofullständiga kommer inte att bedömas och det finns ingen möjlighet att komplettera ansökan efter att den är inskickad. Kontrollera att bank-/plusgiro är korrekt När du är inloggad i e-tjänsten för statsbidrag kan du kontrollera att rätt bank- /plusgironummer är registrerat för utbetalningar. Uppgifterna om organisationen hittar du om du klickar på organisationens namn i övre hörnet till höger. Om uppgifterna inte är aktuella, mejla korrekta uppgifter till bgpg@skolverket.se. Tänk på att kontot används för utbetalningar av olika statsbidrag till huvudmannen. Frågor om bidraget? För ytterligare frågor, vänligen kontakta: halsoframjande@skolverket.se Se viktiga datum och villkor om statsbidraget för hälsofrämjande skolutveckling här

Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan

Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan Dnr 8.1.2-2014:1190 1 (8) Information om statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan Det här dokumentet innehåller information om vilka regler som gäller för att ta del av bidraget, till exempel

Läs mer

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 1 (6) Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 2015/16 Senast den 22 december 2016 ska ni skicka in en redovisning av statsbidrag i Lågstadiesatsningen 2015/16. Instruktioner för

Läs mer

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Dnr 2017:1 1 (7) Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Information om ansökan 2017 15 januari 15 februari 2017 Uppdrag Skolverket har fått

Läs mer

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser

Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Dnr 2016:1055 1 (8) Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser Information om ansökan 2016 1 september 1 oktober 2016 Uppdrag Skolverket har fått

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan I skollagen står det om lika tillgång till utbildning, likvärdig

Läs mer

Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan

Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan Dnr 2011:1162 1 (6) Ansökan om statsbidrag till personalförstärkningar inom elevhälsan Bakgrund Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att under 2012 till 2015 genomföra insatser för en förstärkt

Läs mer

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015 Instruktioner 1 (9) Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster våren 2015 Steg-för-steg 1. Öppna och spara blanketten... 2 2. Så här fungerar blanketten... 2 Blad 1. Rekvisition...

Läs mer

Information om ansökan 2015

Information om ansökan 2015 Dnr 2014:1190 1 (8) Information om ansökan 2015 Statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan I det här dokumentet finns information om statsbidraget för personalförstärkningar inom elevhälsan

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 om ansökan Skolverket beslutar att bevilja er ansökan. et om statsbidrag fattas

Läs mer

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Dnr 2015:815 1 (8) Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Innehåll Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 1 Om bidraget 2 Sök bidrag för F-3 2 Sök

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2018 om ansökan Skolverket beslutar att delvis bevilja er ansökan. et om statsbidrag

Läs mer

Utbildningsdepartementet (5) Dnr:

Utbildningsdepartementet (5) Dnr: Utbildningsdepartementet 1 (5) Delredovisning av uppdrag om att genomföra insatser för att förbättra det förebyggande och hälsofrämjande arbetet inom elevhälsan i syfte att stödja elevernas utveckling

Läs mer

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016

Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016 Instruktioner 2016-08-09 1 (10) Instruktioner till rekvisitionsblankett för statsbidrag för karriärtjänster hösten 2016 Steg-för-steg 1. Öppna och spara blanketten... 2 2. Så här fungerar blanketten...

Läs mer

Planera och organisera för Läslyftet i förskolan diskussionsunderlag

Planera och organisera för Läslyftet i förskolan diskussionsunderlag 2017-04-06 1 (11) Planera och organisera för Läslyftet i förskolan diskussionsunderlag Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Information Dnr:2012:720 2013-03-01 1 (6) Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Gymnasial lärlingsutbildning är ett alternativ inom yrkesprogrammen där eleven genomför

Läs mer

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola?

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola? 01-10- 1 (1) Bilaga 1. Webb-enkät Kartläggning och utvärdering av Nacka kommuns grundskolors elevhälsoarbete Webbenkät 01 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer

Läs mer

Utbetalning. Insatser genomförs. mars

Utbetalning. Insatser genomförs. mars Ansökan 22 januari 2016 Beslut om beviljade bidrag mars Utbetalning mars Insatser genomförs Ekonomisk redovisning januari 2017 Uppföljning av insats januari 2017 Statsbidrag för utbildning i svenska för

Läs mer

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Föredragnings-PM Läslyftet i skolan år 2017/18 1 (5) Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Beslut om redovisning Beslutet avser redovisning för perioden 1 augusti 2017 till den 31 juli

Läs mer

Här presenteras några vanliga upplägg på olika utbildningsinsatser

Här presenteras några vanliga upplägg på olika utbildningsinsatser Här presenteras några vanliga upplägg på olika utbildningsinsatser Har ni specifika utvecklingsbehov så är jag alltid flexibel att lyssna, samt ändra innehåll och upplägg. Kostnad för de olika uppläggen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2014-10-13 Lunds kommun Rektorn vid Polhemskolan Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Polhemskolan i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016

Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Ansökan nr 2 om statsbidrag för traineejobb för bidragsåret 2016 Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Traineejobb hösten 2015 avseende

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Bilaga 1. Bilaga till "Stöd för nulägesanalys" (5)

Bilaga 1. Bilaga till Stöd för nulägesanalys (5) 1 (5) Bilaga till "Stöd för nulägesanalys" I de riktade insatserna för nyanländas lärande ska en nulägesanalys av de olika skolformernas verksamhet (förskoleklass, fritidshem, grundskola och motsvarande

Läs mer

Huvudmän inom skolväsendet 2012-12-18 1 (10) Dnr 2012:1958

Huvudmän inom skolväsendet 2012-12-18 1 (10) Dnr 2012:1958 Huvudmän inom skolväsendet 1 (10) Information om Matematiklyftet I detta dokument finns information om Matematiklyftet samt hur man som huvudman ska gå tillväga om man vill ansöka om statsbidrag för matematikhandledare

Läs mer

Helsingborg Elevhälsan. Skol- och fritidsförvaltningen En presentation

Helsingborg Elevhälsan. Skol- och fritidsförvaltningen En presentation Helsingborg Elevhälsan Skol- och fritidsförvaltningen En presentation VÄLKOMNA DigiLys Systematiskt kvalitetsarbete för utveckling av skolans lärmiljö DigiLys = digital analys Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 - Huvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Statsbidrag - Likvärdig skola 2019

Statsbidrag - Likvärdig skola 2019 Tjänsteskrivelse 1 (6) Utbildningskontoret Klas Lind 2019-01-30 Dnr BOU 2019-86 Barn- och ungdomsnämnden Statsbidrag - Likvärdig skola 2019 Förslag till beslut 1. Statsbidraget fördelas till skolor där

Läs mer

Vägledning SIS-medel till utvecklingsprojekt

Vägledning SIS-medel till utvecklingsprojekt ALL 2014/908 Vägledning SIS-medel till utvecklingsprojekt Fördelningsprinciper och kriterier för likvärdig fördelning Fastställd av Leif Näfver, avdelningschef i samråd med regionchefer 2014-06-09 Statsbidragsavdelningen

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 4 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 5 Steg 4. Hantera ärende och Lägg till ny lärare

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 1(8) 2(8) Elevhälsoplan 2018/2019 Elevhälsans uppdrag enligt Skollagen kap 2 25 För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

En undervisning som möter varje elev kompetensutveckling för alla!

En undervisning som möter varje elev kompetensutveckling för alla! En undervisning som möter varje elev kompetensutveckling för alla! Vad är kompetensutveckling? Begreppet kompetens - Kompetensförstärkning handlar om när en individ eller en grupp utökar sina kunskaper

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 2018-11-08 BSN 2018-326 Sid 1 av 7 Handläggare Titel: E-post: Ulla Wredle Kvalitetsutvecklare ulla.wredle@norrtalje.se Till Barn-och skolnämnden Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 Fördelning av statsbidraget

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen 2014-05-22 Hagströmska gymiiasiet AB uppsala@bagstromska.se Rektorn vid Hagströmska gymriasiet Uppsala anna. gr anlund@hagstr omska. se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Hagströmska

Läs mer

Stödinsatser i skolan

Stödinsatser i skolan Stödinsatser i skolan Kompetensutveckling inom specialpedagogik Regeringen: Fler lärare än speciallärare och specialpedagoger får ökade kunskaper om specialpedagogiska förhållningssätt, metoder och arbetssätt

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Publiceringsår Diskussionsfrågor. Undervisningssituationen för elever som är mottagna i grundsärskolan och får sin undervisning i grundskolan

Publiceringsår Diskussionsfrågor. Undervisningssituationen för elever som är mottagna i grundsärskolan och får sin undervisning i grundskolan Publiceringsår 2016 Diskussionsfrågor Undervisningssituationen för elever som är mottagna i grundsärskolan och får sin undervisning i grundskolan 2 (5) Förslag på diskussionsfrågor Såväl lärare som rektor

Läs mer

NATURVETENSKAP OCH TEKNIK. Planera och organisera för kollegialt lärande

NATURVETENSKAP OCH TEKNIK. Planera och organisera för kollegialt lärande NATURVETENSKAP OCH TEKNIK Planera och organisera för kollegialt lärande ISBN: 978-91-7559-230-5 Grafisk form: Typisk form och AB Typoform Foto: Elke Welzbacher och Lena Katarina Johansson Tryck: Elanders

Läs mer

Utbildningsstrategi. Antagen av Bildningsnämnden Dokumentnamn: Utbildningsstrategi

Utbildningsstrategi. Antagen av Bildningsnämnden Dokumentnamn: Utbildningsstrategi Datum Utbildningsstrategi Antagen av Bildningsnämnden 2016 Antagen av: Bildningsnämnden Dokumentägare: Förvaltningschef Bildningsförvaltning Ersätter dokument: Utbildningspolitisk strategi 2012-2015 Dokumentnamn:

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Förändring av bidrag till utlandsresor i gymnasieskolan

Förändring av bidrag till utlandsresor i gymnasieskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Ingrid Holström Katarina Håkansson Datum 2016-06-07 Diarienummer UBN-2016-2494 Utbildningsnämnden Förändring av bidrag till utlandsresor i gymnasieskolan Förslag till

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer Ansökan om statsbidrag för upprustning av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem (SFS 2015:552) Inkom till Boverket Boverkets diarienummer Läs informationsbroschyren om statsbidrag för upprustning

Läs mer

Instruktioner för Räknebladet lärlingsvux och lärlingsvux i kombination med sfi och sva

Instruktioner för Räknebladet lärlingsvux och lärlingsvux i kombination med sfi och sva Instruktioner 2019-06-12 1 (9) Dnr 8.1.1 2019:908 Instruktioner för Räknebladet lärlingsvux och lärlingsvux i kombination med sfi och sva Det är viktigt att ni läser igenom instruktionerna. Av instruktionerna

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 201 7-1 1-27 Hagströmska Gymnasiet AB Jarl.uggla@vindora.se för gymnasieskola efter tillsyn av Hagströmska Gymnasiet AB Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Skolverkets stöd för skolutveckling

Skolverkets stöd för skolutveckling Skolverkets stöd för skolutveckling Perspektiv på skolutveckling Skolverkets forskningsspridningsuppdrag Nationell skolutveckling Systematiskt kvalitetsarbete Sara Knöfel, undervisningsråd Marie Sedvall

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11316 Stiftelsen Liten Lär Org.nr. 817605-2770 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Uppsala Enskilda Skola i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

OH-mallen. Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling. Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd

OH-mallen. Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling. Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd OH-mallen Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd Skolverket visar vägen Skolverket ska genom sin verksamhet främja att

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera ANSÖKAN OM UTVECKLINGSSTÖD FONOGRAM SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 SEPTEMBER Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2017:10471 Västerås kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Carlforsska gymnasiet Hantverk i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Hjälptext Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen provadministratör

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen provadministratör Information 2013-10-04 1 (6) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen provadministratör Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24

Läs mer

MANUAL: Ändra organisations- och kontaktuppgifter i MUCF:s ansökningssystem

MANUAL: Ändra organisations- och kontaktuppgifter i MUCF:s ansökningssystem 1 (5) MANUAL: Ändra organisations- och kontaktuppgifter i MUCF:s ansökningssystem Syftet med de här instruktionerna är att underlätta för dig som ansöker om bidrag i MUCF:s ansökningssystem. Instruktionerna

Läs mer

Kommunala utförares skolstrategi Alla i Mål Förskola Fritidshem - Grundskola Särskola - Gymnasium

Kommunala utförares skolstrategi Alla i Mål Förskola Fritidshem - Grundskola Särskola - Gymnasium Skolstrategi Skolkontoret 2013-01-25 Kent Norström Revidering 2015-10-31 08-59097445 Dnr SVV/2013:18 kent.norstrom@upplandsvasby.se Kommunala utförares skolstrategi Alla i Mål Förskola Fritidshem - Grundskola

Läs mer

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet.

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet. ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING AV NATIONELLA MINORITETERS LITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Oxledsskolans mål och verksamhetsidé

Oxledsskolans mål och verksamhetsidé Oxledsskolans mål och verksamhetsidé 2017-2020 Hur har förslagen tillkommit? Ê 23 januari fick alla lag i uppdrag att visionera att skolan fått utmärkelse för bästa skola Ê Tysta samtal med efterföljande

Läs mer

Delredovisning av uppdrag om att svara för utbildning Dnr U2011/4343/S m.fl.

Delredovisning av uppdrag om att svara för utbildning Dnr U2011/4343/S m.fl. Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm 1 (6) Delredovisning av uppdrag om att svara för utbildning Dnr U2011/4343/S m.fl. Härmed delredovisas Uppdrag att svara för utbildning, Matematiklyftet,

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Efos i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos

Efos i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos Efos i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationer för Efos Dokumentets syfte Detta dokument beskriver hur du som Ansvarig utgivare jobbar med Självdeklarationer i Easy för Efos. Förutsättningar

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Pilevallens Vård och Behandling AB Org.nr. 556586-3007 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Pilevallens skola belägen i Hörby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet

Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Användarmanual för rekvisition av Lärarlönelyftet Innehåll: Öppna rekvisition för Lärarlönelyftet... 1 Påbörja rekvisition... 2 Rekvisitionen består av fem steg i Mina sidor... 2 Steg 1. Godkänn lagring...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka. Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.se Fakta om Botkyrka 87 600 innevånare 22 kommunala grundskolor

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utvärdering av karriärtjänster; förstelärare 2013/14

Tjänsteskrivelse Utvärdering av karriärtjänster; förstelärare 2013/14 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2014-03-03 DNR BUN 2013.227 CAMILLA ERIKSSON SID 1/1 KOMMUNIKATIONSSAMORDNARE 08-587 852 05 CAMILLA.FRANZEN.ERIKSSON@VALLENTUNA.SE BARN-

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Konsekvensutredning SUS 2. Ändring i Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler

Konsekvensutredning SUS 2. Ändring i Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning SUS 2 Ändring i s föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning SUS 2 Ändring i s föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

Använda SYV-spindeln

Använda SYV-spindeln 2015-02-19 Använda SYV-spindeln Instruktioner för att komma igång! 1 av 11 Komma igång! 1. Registrera en användare och logga in För att börja använda SYV-spindeln är det första du måste göra att registrera

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 1 Barn och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 2 Nuläge 2 Systematiskt kvalitetsarbete enligt skollagens 4:e kapitel 2 Modellen för

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN 2017-2018 Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp 2017-06-02 VISION Vi har Värmlands bästa skola i Hagfors kommun, när vi tidigt ser, hör och

Läs mer

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100 1(3) ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD Till Specialpedagogiska skolmyndigheten, Box 1100, 871 29 HÄRNÖSAND SEKRETESS Delar av ansökningshandlingarna kan beläggas med sekretess om det kan antas

Läs mer

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet.

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄSFRÄMJANDE INSATSER För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6

Läs mer

Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet forskningsbasering som grund för god skolutveckling.

Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet forskningsbasering som grund för god skolutveckling. Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet forskningsbasering som grund för god skolutveckling. Skollagen Skollagen Kap 1 5 All utbildning ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Gäller

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING AV BIDRAG 2014/2015 SKAPANDE SKOLA För sista redovisningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Stockholms kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Kungsholmens grundskola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Kungsholmens grundskola har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Identifiera för att förebygga Maja Lindqvist

Identifiera för att förebygga Maja Lindqvist Identifiera för att förebygga Maja Lindqvist Maja Lindqvist (specmaja) Lärare Specialpedagog Handledare Skolutvecklare Skollagen (nya skollagen trädde i kraft 2010) 2 kap. Huvudmän och ansvarsfördelning

Läs mer

Barn- och elevhälsoplan

Barn- och elevhälsoplan Barn- och elevhälsoplan Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden Datum för fastställande 2016-03-23, 32 Giltighetstid Tills vidare + årlig översyn Revidering beslutas av skoldirektör. Ansvarig funktion

Läs mer

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Föreläggary Mia Lundberg enskild firma mia@deltaskolan.se Rektorn vid Deltaskolan thomas@deltaskolan.se 1 (6) Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan

Läs mer

Specialpedagogik för lärande

Specialpedagogik för lärande Specialpedagogik för lärande Allas rätt till lärande I utbildningen ska hänsyn tas till barns och elevers olika behov. Barn och elever ska ges stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt.

Läs mer