Västra Distriktet. Protokoll DSK Uddevalla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Västra Distriktet. Protokoll DSK Uddevalla 151003"

Transkript

1 Västra Distriktet Protokoll DSK Uddevalla Mötet öppnas A) Sinnesro bönen B) Presentationsrunda C) Läsning av dagens text D) En GSR delar med sig av en andlig princip. Farzin om ansvar. 2. Traditioner och koncept läses 3.Dagordning fastställs och godkänns amötets beslutsmässighet fastställs, minst 50 % av GSRerna ska närvara: 14/19. 11/19. b.två justeringsmän utses: Mattias Linnegruppen, Joel grabbarna. c.inkomna motioner uppläses och ev. frågor till motionsställaren. Motion 1513 Att anordna ett midsommarkonvent på Backamo Bakgrund. Efter årets midsommarkonvent som blev en lyckad tillställning fanns det en önskan att göra om detta och utveckla det nu när vi har mer kunskap. Förutsatt att motionen bifalles, kallas alla intresserade till ett konventmöte, söndagen den 18 oktober 2015 kl 14:00 på VägenUt, Kajskul 41 Göteborg. Vi väljer då hela kommittén och tanken är att förlägga mötena i Göteborg på Kajskul 41, för att bjuda in så många som möjligt att delta och samtidigt göra konventet större med fler talar möten och fester och annat smått å gott. Syfte. Att i västra distriktet åter igen ha ett midsommarkonvent där vi träffas och har kul tillsammans, samt att föra budskapet om tillfrisknandet vidare till de som lider där ute och här inne. Kostnad. Vi behöver kronor för detta fick midsommarkonventet i Backamo ett överskott på kr. Dessa pengar föreslår vi används som ett startkapital för år 2016 och att DSK garanterar resterande kronor för att säkerställa hyran för Backamo till inköp av mat den första dagen till resor och kommittémöten. 400 till lokalhyra för kommittémöten. 600 till ev. Övriga kostnader. i tacksam service Kent och Anders KomTillbaka Gruppen Varberg, september 2015 Bil. Budget Motion 1514 Att sända på öppna kanalen på Persiska och svenska. Syfte: I enlighet med våran 5:e tradition att föra budskapet vidare.

2 Kostnad: kr 1300 kr per månad. Motionsställare: Nima Nagg Motion 1515 Att skicka sek vidare till regionen. Syfte: Att föra budskapet vidare. Kostnad: sek Motions ställare: Kom tillbaka Varberg d.ämne för nästa Distriktets Funktion: Budget e. Uppdateringar av listor och möteslista. 4.Paus 20 min med info till nya GSRer 5. Distriktets Funktion: Framläggande utav budget: Admins, Or, Litteraturen samt RKM. Se bilagor. Fortsätta med visionerna. Workshop. VISIONER NA-Västra Distriktet aug 2015 Fråga 1 Vilka tre punkter vill ni att vi skall fortsätta arbeta med? Fråga 2 Vilka tillvägagångssätt skulle vara lämpliga för att förverkliga visionen/-erna? Att ingen beroende som nåtts av budskapet om tillfrisknande ska behöva dö. Hur vi stöttar grupper och når ut till de grupper som inte deltar på DSK, så att de fortsätter att tillfriskna enligt våra traditioner, koncept, riktlinjer och principer. T.ex. mediciner, vem är en beroende, etc. Åka ut och kolla hur hur grupperna mår. Göra en kommitté för besök? Vid sponsring över ditrikten kan man också nå ut kontakta någon i närheten som kan besöka och stötta. Sökmotor på hemsidan? Det finns redan mycket visioner. Hur vi ska gå till handling?servicevilja för att det ska bli verkligt, hur hittade vi hit? Skapa en handlingsplan/tidslinje, sätta upp tidsplaner för varje åtagande. På lång sikt, fostra nykomlingar i service och vikten och viljan till det. Ta vara på de gamla gällande service. Öppna-kanalen på fler språk. OR-workshop besöker hemmagrupperna och gör en liten workshop om OR.

3 Ge en positiv och bra bild av service. Vårt allmänna rykte, t.ex. att det har varit svårigheter att hitta lokaler i vårt närsamhälle. Hur kan man göra individuellt, att städa efter sig, inte slänga fimpar, föra liv m.m. Som gemenskap vill vi ha detta som Distriktets Funktion. Hur vi kan förbättra vårt rykte. Öka intresse och attraktion för att göra service, hur jag individuellt, att jag är villig att göra den service jag tackar ja till. Att vi inte gör service ensam, att bjuda med någon (ta med en kompis) Synas i kollektivtrafiken. Förnya sätt att få ut budskapet. Upprätthålla det som görs, inte tappa engagemang. Kontakta radion. Vara en talare som gör en kort delning om sin förändring och hur det är nu. Helt anonymt och inte ta emot frågor. Hur nå ut mer? Annonsering, Affischering? T.ex. påminna grupper om att vi är fria att sätta upp affischer närsomhelst under året enligt riktlinjerna för affischering. Förslag att som grupp ha en OR-länk i sin grupp= en person, eller flera som åker till OR:s praktiska möte som en direkt länk mellan OR och gruppen. Kan vara olika personer varje gång så att de inte känner att de binder upp sig på en post. Syftet= förenkla för servicevilja Vad är service? Dela om det på möten och förklara så att nykomlingar får en förståelse för vad service innebär. Sammanställning utav Workshop med visionerna. Grupp 1: Sätta igång öppna kanalen. Vilka andra språk? Arabiska. Engelska. Förnya sätt att få ut budskapet. Annonsera i kollektivtrafiken om vi kan få ett bra pris. Helst längst bak i vagnen där den beroende oftast sitter. Radioreklam. Hur ser det ut med OR? Informera om oss på utbildningar, polis, socionomer, läkare. Vårt allmänna rykte? Syns vi mer kommer det att hjälpa samhället att se att NA är en organistion som vill vara välfungerande & stöttande i samhället. Grupp 2: Ingen beroende skall behöva dö. Vad är service? Dela om det på möten. Ta det lugnt med NA termer. Prata vanlig Svenska. Gemenskapen är inte anonym utan dom enskilda medlemmarna är det.

4 Kontakta radio. Grupp 3: Förslag att en hemmagrupp skickar medlem till ORs praktiska möten. Någon medlemm i en grupp tar ansvar för att information från Or kommer fram till gruppen. Vara en länk mellan OR & grupperna. Gruppen kan välja en per gång. OR workshop. Besöker hemmagrupperna och gör lite workshop om OR. Länken som går till OR bjuder in OR till sin hemma grupp. Börja med att bjuda in OR till praktiskt möte. Målet är att OR delta på ett vanligt möte. Hur nå ut mer? Annonsering, affischering? Påminna grupper om att vi är fria att sätta upp affischer när som helst under året enligt riktlinjerna.följer vi 1 & 2 så faller nr 3 på plats. Det finns riktlinjer på NA västra. Grupp 4: Punkt 1. Förbättra vårt rykte. Prata om vikten av vårt rykte. Punkt Att nå ut till fler beroende. Or, grupperna och våra medlemmar. Skapa en handlingsplan/tidslinje. Sätta upp tidsplaner för varje åtagande. Punkt Öka serviceviljan. informera om service. Motivera nykomlingar att göra service. Dela med oss om hur. Grupp 5: Punkt 2+3. Stötta varandra i olika grupper. Ta med till gruppen. Individ ansvar. Ev. en besöksgrupp /kommitte. Punkt Servicevilja. Workshop där vi sprider/delar kunskap med varandra. Hur gör de olika grupperna för att få servicevilliga? Punkt Allmänna ryktet+lokal. Se över om litteraturen har några riktlinjer. Arbeta med info som finns. Workshop där vi delar kunskapen. LUNCH Rapporter a.administrativa kommittén: Träffades tis 30/9. Behövs en vice sekr. Ordinarie rullar av i februari. b.rkm: Rkm Andreas sjuk. Jonas tillförordnad samt Leif. Jonas talar om sociala medier. Se under rapporter,rsk. Talar om äganderätt till NAs litteratur. Trademark skyddat. Inte ok att lägga ut bilder och texter på sociala medier t.e.x. Länkar är ok. Vid problem, ta det med NAWS ( Na världs service ). Basic text kommer som ljudbok. Kostnad är kr för 2000 skivor. Björn Wahlberg, skådespelare, har talat in det. Jonas invald i SRWK. Konventet i Malmö gick back med ca kr. Endast 400 registrerade. Hur gör vi när vi har problem med störande/hotfullt beteende på mötena? Jonas pratade om detta. Trad 1 gäller. det är ok som grupp att säga ifrån. Tänker lägga in en motion om att SRWK skall ligga under OR.

5 Na Sveriges hemsida har blivit hackat. Jonas talar om sociala medier. Se under rapporter/rsk. Talar om äganderätt till NAs litteratur. Trademark skyddat. Inte ok att lägga ut bilder och texter från Na. Länkar är ok. Vid problem ta det med NAWS ( Na värdsservice ). Se hela rapporten under rapporter,rsk. Budgetförslaget från RKM en är densamma som föregående år. c.litteraturkommittén: Partille gruppen har läskort över som den grupp som behöver kan ta. Det går bra att handla litteratur när litteraturen har praktiskt möte. För övrigt: Se under rapport/litteraturen. d.kassören: Hanna-Sara vice kassör lämnar kassarapport fanns det ,96 på kontot. För övrigt. Se under Kassör. e.or: Or rapport Ordförande rapport: Vi har haft ett praktiskt möte sedan senaste dsk. Talardagen vi hade den 29 augusti var jättebra vi fick in ca efter att alla utgifter var betalda. Vi håller nu möten inne på kungälv psykiatrin avgiftning och kan nu stolt meddela att vi varje torsdag går in och gör service på avgiftningar. Vi har nu också en samordnare för sagsjön så nu är uppstartandet igång återkommer mer om detta på nästa dsk. Vi har nu en telefonsamordnare som ni gsr valt in på förra dsk så kommitteen växer. Vi har en ny sekreterare och service posterna vi behöver få tillsatta är vice sekreterare, vice kassör och vice webbsamordnare så ut med detta till grupperna. Vi har många deltagare på våra praktiska men det är också önskvärt att få fler medlemmar som har or erfarenhet med andra ord erfarenhet av att göra eller ha gjort mycket or service är insatta i traditioner, koncept och hur vi för oss uttrycker oss ut i samhället, till dem proffisionella m.m. Vi har ändrat våra praktiska möten till klockan 13.30, samma adress och datum som vanligt. Sagsjö anstalten: Vilande men under uppstartande vi har nu en samordnare, Anne. Högsbo anstalten: Mötena fungerar jättebra, varannan tisdag som vanligt. Jättefina möten både från servicetjänande hållet och dem intagna. Interesset för vår litteratur är stort och det delas ut basic text bla. Östra avgiftningen: Det har varit två möten utan några patienter pga bråk på avdelningen men vi finns där oavsett. Utöver detta så fungerar mötena jättebra och det är många patienter som kommer på mötena det är princip fullt i rummet. Varannan torsdag går vi in som vanligt, många service villiga tjänare. Kungälv avgiftning: Möten här varannan torsdag ny uppstartat och det fungerar jättebra. Personalen är så tacksamma för att vi gör detta och har även upprepat sagt att vi gör mer där för patienterna under en timme än vad dem gör under en hel vecka. Det är verkligen uppskattat att vi åker dit och mötena är detsamma som på östra sk panelmöte det fungerar jättebra. Brukarrådet Halland: Fungerar bra. Servicekärnan går på dem utsatta mötena och det börjar etableras till något bra och utvecklande. Kärleksfull service or ordförande Fatima. Or presenterar sitt budgetförslag. Se under budgetförslag. f.adhoc nyhetsbrev: Rapport inför DSK möte Detta har hänt sedan sista DSK mötet.

6 En arbetsgrupp med tre medlemmar bildades och ännu en medlem anslöt sig till gruppen. Idag består gruppen av fyra personer: Nima B, Deniz L, Kourosh B, Petra db. Nima är sammankallande. Vi har mera personella resurser om det skulle behövas. Under senaste månaden har vi haft tre telefonmöten och flera telefonsamtal och en del mail kontakt. Resultatet av dessa kommunikationer är. Vi är överens om ett namn vilket är: Never Alone Ett magasin från Anonyma Narkomaner Vi har varit i kontakt med en medlem som har åtagit sig ansvaret att skriva om sin erfarenhet av de tolv traditioner. Vi planerar att göra en serie av detta. Flera medlemmar har kontaktats att dela med sig om sina erfarenheter och styrka. Det verkar som att vi inte kommer att ha brist på varken på medlemmar som engagerar sig eller material att publicera. Vi har varit i kontakt med Webb-samordnaren och har fått ett mail konto vilket är: magasin@navastra.org. Vill ni komma i kontakt med oss använd gärna detta mail. Även valet om den digitala plattformen är klar (den tekniska delen). Vi är säkra att vi kommer att möta uppsatta tiden för första upplagan den sista oktober, enligt planerna. Vi vill tacka ännu en gång för förtroendet. g.gsr: Se längst ner. PAUS 10 min Micke talar om att han suttit och varit påverkad på möten. Han har idag 18 dagar clean. 7. GSR-forum Hur gör vi som grupp när det blir konflikt med dom vi hyr lokalerna av? Kortedala gruppen har fått kritik där dom hyr lokal. Dom delar lokal med en annan grupp. Lokalerna används även utav ett dagis. Kritiken har varit att dom inte skulle ha städat. Grupperna känner sig både oskyldigt anklagade och inte välkomna. Låset in till köket har bytts ut. Kortedalagruppen lyfter på DSK hur vi tänker i NA ang. detta. Gruppen har tillgång till ny lokal. Skall dom flytta eller stanna kvar? GrabbarNa delar med sig om sina erfarenheter. Dom har nyss bytt lokal efter att dom fått kritik för att ha sölat med kaffe och dom dom hyrde lokal av bara tog bort deras kaffekokare. Disskussion följer. 8. Motioner a. Distriktet: 1513,1514 och Beslut JA Beslut JA Beslut JA. b. Regionen 9. Bordlagda frågor: Finns inga. 10. Val av nominerade: a. Distriktet: Kent till ordf. i midsommarkonvents kommitten. Anders till kassör i midsommarkonvents kommitten. Beslut Kent vald. Beslut Anders Vald. Kan distriktet stå bakom att Leif hoppar in som tillförordnad RKM och är behjälplig alt. RKM Andreas fram till årsmötet i Februari. Beslut JA

7 b. 11. Övriga frågor: Om att köpa en annonsplats på en internetsajt för Na i Varbergs kommun. Hur ställer sig distriktet till det? Ingen fråga för DSK. Ta det med gruppen eller OR. Midsommar konvents kommittemöte. Sön 18/10 kl på kajskjul. Fiskhamnsgatan Två GSRer delger hur dagen har upplevts och tankar kring detta: Caisa fri att leva och Joel grabbarna. 13. Tid och plats för nästa möte: 5/12 Göteborg grabbarna. 14. Mötet avslutas med 5:e och 12:e traditionen följt av sinnesrobönen GSR Rapporter: Från: Mattias <linnegruppen@navastra.org> Ämne: GSR-Rapport Linnégruppen Det här är en GSR-Rapport från Linnégruppen GSR namn: Mattias GSR telefon: GSR linnegruppen@navastra.org Deltagare per möte: ca 15 Frivilligt bidrag: - Gruppen mår bra. Mötet öppnas och hyran betalas. Vi har en del nykomlingar som återkommer. Vi saknar vice kassör och vice sekreterare. Vi är 3 till 8 personer på våra praktiska möten och ca 15st medlemmar på tillfrisknandemötena. Vi har möten kl 18:00 på söndagar på linnegatan 35, och praktiskt möte efter ordinarie möte första söndagen i månaden, och talare sista söndagen varje månad. - Övrigt/Ändringar: - Från: Joel <grabbarna@navastra.org> Ämne: GSR-Rapport Grabbarna Det här är en GSR-Rapport från Grabbarna GSR namn: Joel GSR telefon: GSR grabbarna@navastra.org Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: Inger bidrag Vi har byttat lokal till fiskhamnsgatan 46. En ledig servicepost. Inget förslag Det här är en GSR-Rapport från Partille gruppen GSR namn: jensa

8 GSR telefon: GSR Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: 500kr Bättre sent än aldrig Har inte så mycket att rapportera. Gruppen mår bra och vi har till och med för första gången på flera år skickat pengar till distriktet. Hela 500kr Nä Övrigt/Ändringar: Göttmos Från: Tomas kadura Ämne: GSR-Rapport Roots Det här är en GSR-Rapport från Roots GSR namn: Tomas kadura GSR telefon: GSR Deltagare per möte: 15 Frivilligt bidrag: 495 Stabil och bra. Lokalfrågan är läst då hyresvärden vill ha oss kvar som hyresgäster Hur attraherar vi/ jag bäst medlemmar att göra service? Vi behöver bli fler i service Övrigt/Ändringar: Ok Från: Titti <tittihem@hotmail.com> Ämne: GSR-Rapport Bara för idag Det här är en GSR-Rapport från Bara för idag GSR namn: Titti GSR telefon: GSR tittihem@hotmail.com Deltagare per möte: st Frivilligt bidrag: 1000 kronor Gruppen mår väldigt bra Vi har mycket nykomlingar som vi tar hand om bra. Även de fina att att vi har många som kommer tiĺlbaka till oss och stannar kvar. Serviceviljan är väldigt stor med mycket tillfrisnande anda Ingenting för närvarande att ta upp Övrigt/Ändringar: Gruppen har numera lunchmöte även på helgernamed början den 3/10.

9 Från: Nima Ämne: GSR-Rapport NA Göteborgsgruppen - NAGG Det här är en GSR-Rapport från NA Göteborgsgruppen - NAGG GSR namn: Nima GSR telefon: GSR nagg@navastra.org Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: 1171 Gruppen har haft en liten ostabil och ovanlig servicesituation sista månaderna. Vi har haft en person som visat sig inte vara en beroende som haft en post i gruppen. Personen blev konfronterad med detta och hänvisades till annan 12-stegs organisation eller öppna möten. I stunden fungerar möten som vanligt men tyvärr inte många som gör service i gruppen. De få som finns hjälps åt att få det att fungera. Vår planerade jubileumsfest kanske utgår om vi inte kan ha några som hjälper till med detta. - Övrigt/Ändringar: Från: ronny wennberg <tgif@navastra.com> Ämne: GSR-Rapport TGIF Det här är en GSR-Rapport från TGIF GSR namn: ronny wennberg GSR telefon: GSR tgif@navastra.com Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: 2300:- Stabil grupp Söker vice GSR, annars är vi kompletta Från: Lars Petterson <piloten1961@live.se> Ämne: GSR-Rapport Aldrg mera ensam gruppen Det här är en GSR-Rapport från Aldrg mera ensam gruppen GSR namn: Lars Petterson GSR telefon: GSR piloten1961@live.se Deltagare per möte: 3-10 Frivilligt bidrag: 0 Den är stabil inte så många nykommlingar Fri att leva Göteborg. Hej sent omsides kommer här vår rapport: Gruppen har bytt mötesrum i samma lokal och har därför inget akut behov av lokal, forsatt arbete att hitta ny lokal planeras dock. Gruppen mår bra har ca medlemmar per möte. Ekonomin är bra vi skickar in till distriktet (hittar inte siffran). Vi har en buffert för att kunna skicka gsr (och vice gsr om möjligt) på servicekonferenser.

10 Vi har en stabil service kärna alla poster tillsatta. Vår ena vice gsr var missnöjd med service stämningen och hoppade av. Vi diskuterade backamo konventet och många förstod inte varför det varit sånt ifrågasättande, vi hann inte ta beslut om något och frågan bordlades. Med vänlig hälsning, Caisa Från: pia-lotta Ämne: GSR-Rapport andliga principer Det här är en GSR-Rapport från andliga principer GSR namn: pia-lotta GSR telefon: GSR Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: 0 Lediga serviceposter: vice sek. Något förbättrad ekonomi, vi har kunnat betala vår litteraturfaktura. Lite problem med bemötande under våra möten, dock helt hanterbart. God servicevilja. Från: Magnus <carl_thego@hotmail.com> Ämne: GSR-Rapport FöräldrarNA Det här är en GSR-Rapport från FöräldrarNA GSR namn: Magnus GSR telefon: GSR carl_thego@hotmail.com Deltagare per möte: 5-8 Frivilligt bidrag: 0 Vi har bytt lokal till Fiskhamnsgatan.41. Vi har föräldrarskap som tema på våra möten. Mötena öppnas och är mycket uppskattade. Service poster som är lediga är: vice kassör och vice gsr. Från: Janne <vannerna@navastra.org> Ämne: GSR-Rapport Vännerna Det här är en GSR-Rapport från Vännerna GSR namn: Janne GSR telefon: GSR vannerna@navastra.org Deltagare per möte: 2till5 Frivilligt bidrag: 0 Fortfarande litet antal. En trogen kärna på cirka 4 personer. Gruppen planerar att affischera. Från: Magnus <cannerbro@icloud.com> Ämne: GSR-Rapport Hisingsgruppen Det här är en GSR-Rapport från Hisingsgruppen

11 GSR namn: Magnus GSR telefon: GSR Deltagare per möte: Frivilligt bidrag: 500 Stabil grupp med mycket tillfrisknande. Alla poster är tillsatta av personer som brinner för service. Från: Hanna Ämne: GSR-Rapport kortedalagruppen Det här är en GSR-Rapport från kortedalagruppen GSR namn: Hanna GSR telefon: GSR Deltagare per möte: 10 Frivilligt bidrag: Vi kommer att byta lokal men mer info kommer senare. Gruppen mår annat bra. Jag kommer att avgå som GSR men vi har inte haft praktiskt än men ersättare finns. Från: Elisabeth J. Ämne: GSR-Rapport Open mind Det här är en GSR-Rapport från Open mind GSR namn: Elisabeth J. GSR telefon: GSR Deltagare per möte: 4-7 Frivilligt bidrag:? Inte så mnga som är engagerade i service i gruppen, saknar vice sekreterare o vice gsr. Ändrat mötesformat, medlemmar läser ett stycke från Living clean, delar kring detta eller vad som ligger närmast hjärtat och skickar sen boken vidare. Från: Daniel <femte@navastra.org> Ämne: GSR-Rapport Femte gruppen Det här är en GSR-Rapport från Femte gruppen GSR namn: Daniel GSR telefon: GSR femte@navastra.org Deltagare per möte: 5-12 st Frivilligt bidrag: Fungerar riktigt bra för dom beroende som har svårt för att delta på vanliga möten pga olika

12 orsaker. Bra service engagemang av samtliga medlemmar, vi är 4 möteshållare. Även fina delningar med många års nykterhet En mycket fin grupp Service Komtillbaka Varberg: Lediga poster: Vice sekr. Frivilliga bidrag: 233 kr. Deltagare per möte: ca 25 pers. Talarjam lör den 10/10. öppnat kvinnomöte ons kl Skällinge: Deltagare per möte: 1-10 st. En stabil kärna på 5 pers. Ingen GSR. Gruppen välmående. Farzi: Delt. per möte: st. Mycket nykomlingar. Många besökare. Traditionella stegmöten. Har beslutat att ha möte om traditionerna 1 gång per månad. Frivilliga bidrag: 1315 kr. Lilla Edet: Ingen GSR. Ingen sekr. Litet möte. 2-5 st per möte.möte varje mån kl

Motion 1516: 14 000 kr att köpa in Basic Text för och skicka till Polen.

Motion 1516: 14 000 kr att köpa in Basic Text för och skicka till Polen. Västra Distriktet Protokoll DSK Göteborg 151205 1. Mötet öppnas A) Sinnesro bönen B) Presentationsrunda C) Läsning av dagens text D) En GSR delar med sig av en andlig princip. 2. Traditioner och koncept

Läs mer

3. RKM-info om frågan till GSR:er ang. regionens underkommittéers arbete.

3. RKM-info om frågan till GSR:er ang. regionens underkommittéers arbete. Västra Distriktet Protokoll DSK Göteborg 11/6-16 1. Mötet öppnas a) Sinnesro bönen b) Presentationsrunda c) Läsning av dagens text d) En GSR delar med sig av en andlig princip. 2. Traditioner och koncept

Läs mer

Västra Distriktet Beslutslängd

Västra Distriktet Beslutslängd Historiska beslut fattade av : 980221 : s Service Kommitté registreras som ideell förening. 000213 : Nytt distrikt bildas vilket får namnet. 000527 : Vi ska kallas oss Gruppservicerepresentant.Förkortas

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013 PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013 1. Ordförande öppnar mötet och dagliga reflektioner läses. 2. Presentationsrunda. Deltagarlista sändes runt för ifyllnad, 16 närvarande. Samt GSRrapporter för ifyllnad

Läs mer

MÖTESORDNING OA:s MORGONMÖTE varje dag kl. 07:00 07:15

MÖTESORDNING OA:s MORGONMÖTE varje dag kl. 07:00 07:15 MÖTESORDNING OA:s MORGONMÖTE varje dag kl. 07:00 07:15 Telefon: TELEFON 08 120 494 77, Kod 3030# Uppdaterad 2018-11-03 www.gmail.com, oa.femtonminuter@gmail.com lösen: abstinentidag Mejladressen ovan kan

Läs mer

Välkomna varje deltagare när de kommer in på linjen. * Är osäker om talaren finns på mötet? Vänta med frågan tills presentationsrundan är genomförd.

Välkomna varje deltagare när de kommer in på linjen. * Är osäker om talaren finns på mötet? Vänta med frågan tills presentationsrundan är genomförd. Mars 2018 Anvisning för mötesledaren: Du som mötesledare bör vara abstinent för dagen. Mötesledare ringer in ca 5 minuter före mötets start. Telefonnummer 08 120 494 77, kod 3030# Välkomna varje deltagare

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 20 AUGUSTI 2011

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 20 AUGUSTI 2011 PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 20 AUGUSTI 2011 1. Mötet öppnas av tillförordnad ordförande. 2. Presentationsrunda med GSR-rapporter: a) Bara för idag gruppen, 2-5 deltagare. Behöver fler folk som kommer, kontakta

Läs mer

1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar 18.00 19.30, Hartwickska huset, St Paulsgatan 39.

1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar 18.00 19.30, Hartwickska huset, St Paulsgatan 39. 1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar 18.00 19.30, Hartwickska huset, St Paulsgatan 39. 1. Välkomna till Sex Addicts Anonymous och mötet From Shame

Läs mer

Anonyma Alkoholister Göteborgskretsen KRETSMÖTE GÖTEBORGSKRETSEN, LÖRDAG 13 SEPTEMBER 2014

Anonyma Alkoholister Göteborgskretsen KRETSMÖTE GÖTEBORGSKRETSEN, LÖRDAG 13 SEPTEMBER 2014 KRETSMÖTE GÖTEBORGSKRETSEN, LÖRDAG 13 SEPTEMBER 2014 1. Mötet öppnas av tillförordnade ordförande Inga-Lill 2. Presentationsrunda. Deltagarlista skickas runt för ifyllnad av alla deltagare. 32 deltagare,

Läs mer

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand Förkortningar: CK - Centralkommittén GSR - Gruppservicerepresentant SK - Servicekontoret LK - Litteraturkommittén WSO - World Service Organisation Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Läs mer

Här kommer kallelsen till Servicekonferensen i maj!

Här kommer kallelsen till Servicekonferensen i maj! Hej! Här kommer kallelsen till Servicekonferensen i maj! Diskutera motionen och de övriga frågorna i er grupp. Utse en representant för att föra fram er grupps tankar och beslut på Servicekonferensen.

Läs mer

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 1. Mötet öppnas av CK-ansvarig. Öppning av mötet kl 12.00 ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 Förslag till dagordning 2. De tolv traditionerna läses. - Traditionerna är de som gör

Läs mer

Protokoll möte Göteborgskretsen lördagen 4/ kl , Erik Dahlbergsgatan 11 A

Protokoll möte Göteborgskretsen lördagen 4/ kl , Erik Dahlbergsgatan 11 A R Protokoll möte Göteborgskretsen lördagen 4/2 2016 kl 11.30 14.30, Erik Dahlbergsgatan 11 A 1. Mötet öppnades av ordförande Tord K och traditionerna lästes. 2. Presentationsrunda och deltagarlistan skickades

Läs mer

Kallelse till ACA:s. Servicekonferens. 17 maj 2014 Grönegatan 11a, Malmö. Välkomna!

Kallelse till ACA:s. Servicekonferens. 17 maj 2014 Grönegatan 11a, Malmö. Välkomna! Kallelse till ACA:s Servicekonferens 17 maj 2014 Grönegatan 11a, Malmö Välkomna! Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. De tolv traditionerna läses. 3. Presentationsrunda och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Kretsmöte AA-Göteborgskretsen lördagen 24/5 2014

Kretsmöte AA-Göteborgskretsen lördagen 24/5 2014 Kretsmöte AA- lördagen 24/5 2014 1. Mötet öppnas av tillförordnad ordförande Anders B. 2. Presentationsrunda. Deltagarlista skickas runt för ifyllnad. 30 deltagare, av dem är 9 GSR: er. Info om GSR rapporter.

Läs mer

Anonyma Alkoholister Göteborgskretsen Protokoll från kretsmötet

Anonyma Alkoholister Göteborgskretsen Protokoll från kretsmötet Sida 1 Anonyma Alkoholister Göteborgskretsen Protokoll från kretsmötet 2013-11-30 1. Mötet öppnades. Texten från 24.jan ur dagliga reflektioner lästes. 2. Presentationsrunda 3. Föregående protokoll upplästes

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Mo tesmanual OA:s kva llsmo ten 21.00

Mo tesmanual OA:s kva llsmo ten 21.00 Mo tesmanual OA:s kva llsmo ten 21.00 Dessa möten är på 15 minuter och börjar kl. 21.00. Mötesledare ringer in kl. 20.55 på telefonnummer 08 120 494 77, Kod 3030# Delningarna brukar avslutas 12 14 minuter

Läs mer

Göteborgskretsen. Protokoll från kretsmötet

Göteborgskretsen. Protokoll från kretsmötet Göteborgskretsen Protokoll från kretsmötet 2014-02-15 1. Mötet öppnas. Dagliga reflektioner 15/2 läses. 2. Presentationsrunda 3. Dagordning godkänns och 2 justerar utses. Men finns punkter vi glömt i dagordningen,

Läs mer

Kretsmöte, AA Göteborgskretsen

Kretsmöte, AA Göteborgskretsen Kretsmöte, AA Göteborgskretsen 2018.05.05 kl.11:30-14.30 Plats: En Dag I Taget, Erik Dahlbergsgatan 11 A 1. Mötet öppnas av ordförande Jesper N och inleds med sinnesrobönen. Jesper inleder också med att

Läs mer

Kretsmöte i AA-Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00

Kretsmöte i AA-Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00 Kretsmöte i AA- 2016-05-14 Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00 1) Mötet öppnas av ordförande Tord K. 2) Presentationsrunda. Deltagarlista skickas runt för ifyllnad. 36 deltagare, av dem är 13 GSR:

Läs mer

ACA Sverige Servicekonferens 4 oktober 2014 kl 12:00-17:00 Dagordning

ACA Sverige Servicekonferens 4 oktober 2014 kl 12:00-17:00 Dagordning ACA Sverige Servicekonferens 4 oktober 2014 kl 12:00-17:00 Dagordning Förkortningar som används i protokollet: SK - Servicekonferensen GSR Gruppservicerepresentant SG - Servicegruppen ACA Adult Children

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 12 MAJ närvarande

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 12 MAJ närvarande PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 12 MAJ 2012 29 närvarande 1. Ordförande öppnar mötet. 2. Presentationsrunda och deltagarlista går runt, samt digitala GSR-rapporter 23 stycken är inskickade, ca tre saknas. Se

Läs mer

Definition och syfte. Hemmagrupp. Gruppen

Definition och syfte. Hemmagrupp. Gruppen Gruppen Ny reviderad utgåva Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen. Copyright 1994 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alla rättigheter förbehållna. Definition och

Läs mer

KRETSMÖTE: Krets 5, Östra regionen

KRETSMÖTE: Krets 5, Östra regionen KRETSMÖTE: Krets 5, Östra regionen 20180925 Representerade grupper: Maria Kväll Malmgården Soffgruppen Inre upplevelsegruppen Värmdögruppen Nya perspektiv Swenglish gruppen Åhörare/observatörer 3 st Serviceuppdrag:

Läs mer

Mötesordning Telefonmöte Lördag OA (Version )

Mötesordning Telefonmöte Lördag OA (Version ) MÖTESORDNING ANDLIGT TELEFONMÖTE, OA - ANONYMA ÖVERÄTARE LÖRDAG KL 09:00-10:00, TELEFON 08 120 494 77, Kod 3030# (Enligt praktiskt möte: Den som leder mötet bör ha minst tre dagars abstinens). 1. Välkommen

Läs mer

Med vänliga hälsningar, Servicegruppen 5 september 2015

Med vänliga hälsningar, Servicegruppen 5 september 2015 Hej! Här kommer kallelsen till Servicekonferensen (SK) 14 november 2015. Servicekonferensen kommer att hållas i anslutning till att Vuxna barn i Stockholm organiserar Riksmötet. Inbjudan till Riksmötet

Läs mer

Protokoll Kretsmöte, Anonyma Alkoholister, Göteborgskretsen

Protokoll Kretsmöte, Anonyma Alkoholister, Göteborgskretsen Protokoll Kretsmöte,, Göteborgskretsen 02.02.2019 1. Mötet öppnas av tillförordnad ordförande Bengt D, Sinnesrobönen lästes tillsammans 2. Presentationsrunda och deltagarlista skickas runt, se bifogad

Läs mer

Protokoll regionmöte Östra regionen

Protokoll regionmöte Östra regionen Protokoll regionmöte Östra regionen Söndag den 18/2, 12:00-15:00 Malmgården, Kristinehovsgatan 2, Stockholm Rösträtt 8 st kretsrepresentanter + 3 tjänare (ordförande, sekreterare och kassör). 1. Mötet

Läs mer

Protokoll fört vid ACoA Sverige Centralkommittémöte den 6 november 2009 i Staffans Hus Brynäs, Gävle 1:5

Protokoll fört vid ACoA Sverige Centralkommittémöte den 6 november 2009 i Staffans Hus Brynäs, Gävle 1:5 den 6 november 2009 i Staffans Hus Brynäs, Gävle 1:5 1. Alla hälsades välkomna av CK-ansvarig. För att stilla våra sinnen och be om goda åsikter och beslut lästes Sinnesrobönen i vi-form. CK-mötet öppnades

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Principerna om osjälviskt givande och självförsörjning

Principerna om osjälviskt givande och självförsörjning Självförsörjning: princip och tillämpning Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen. Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

KRETSMÖTE 24 november 2012

KRETSMÖTE 24 november 2012 KRETSMÖTE 24 november 2012 1. Mötet öppnas av ordförande som hälsar oss välkomna. 2. Dagordning godkänns (punkter läggs till; Regionsrepresentant, Infokommitten, GSR Rapporter). Justerare utses. 3. Presentationsrunda

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Protokoll Kretsmöte, AA Göteborgskretsen kl.11: plats: Vårvädersgruppen, Inägogatan 8 A

Protokoll Kretsmöte, AA Göteborgskretsen kl.11: plats: Vårvädersgruppen, Inägogatan 8 A Protokoll Kretsmöte, AA Göteborgskretsen 190504 kl.11:30 14.30 plats: Vårvädersgruppen, Inägogatan 8 A 1. Mötet öppnas av ordförande 2. Presentationsrunda och deltagarlista skickas runt, se bilaga 3. Val

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Protokoll fört vid CK-mötet den 10 maj 2002 i Helsingborg

Protokoll fört vid CK-mötet den 10 maj 2002 i Helsingborg ACoA, CK-mötesprotokoll från Helsingborg, 10/5-2002 1/5 Förkortningar: CK Centralkommittén CK-gruppen den grupp som gör service inför CK-mötet Gsr Gruppservicerepresentant SK Servicekontoret LK Litteraturkommittén

Läs mer

Mötesordning andligt lunchmöte OA (sida 1) (Version )

Mötesordning andligt lunchmöte OA (sida 1) (Version ) Mötesordning andligt lunchmöte OA (sida 1) MÖTESORDNING ANDLIGT LUNCHMÖTE OA - ANONYMA ÖVERÄTARE MÅNDAG KL 12:00-12:30, TELEFON 08 120 494 77, Kod 3030# Läs gärna i lugnt tempo för att få ett avslappnat

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokoll Göteborgskretsen 13/5 2017

Protokoll Göteborgskretsen 13/5 2017 Protokoll Göteborgskretsen 13/5 2017 1. Mötet öppnas av ordförande Tord och traditionerna lästes. 2. Sekreterare för mötet väljs Ia. 3. Presentationsrunda samt deltagarlista skickades runt. 32 deltagare

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Protokoll fört vid ACoA CK-möte i Helsingborg

Protokoll fört vid ACoA CK-möte i Helsingborg Protokoll fört vid ACoA CK-möte i Helsingborg 2005-10-14 1.(3) 1. Bengt från Malmö öppnade mötet. 2. De 12 Traditionerna lästes. 3. Tillresta GSR och enskilda ACoA-medlemmar presenterade sig. Grupprapporter

Läs mer

Protokoll regionmöte Östra regionen Söndag den 20/5, 12:00-15:00 Strängnäsgruppen, Dalsängsgatan 15 A, Strängnäs

Protokoll regionmöte Östra regionen Söndag den 20/5, 12:00-15:00 Strängnäsgruppen, Dalsängsgatan 15 A, Strängnäs Protokoll regionmöte Östra regionen Söndag den 20/5, 12:00-15:00 Strängnäsgruppen, Dalsängsgatan 15 A, Strängnäs Alla GSR var speciellt inbjudna, utfallet från SK2018 redovisas. Rösträtt 8 st kretsrepresentanter

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar , Hartwickska huset, St Paulsgatan 39.

1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar , Hartwickska huset, St Paulsgatan 39. 1. (första söndagen i månaden: arbetsmöte) Anonyma Sexmissbrukares Stockholmsmöte söndagar 18.00 19.30, Hartwickska huset, St Paulsgatan 39. 1. Välkomna till Sex Addicts Anonymous och mötet From Shame

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag Du Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Telefonmötesordning OA:s Tisdagsmöte Version

Telefonmötesordning OA:s Tisdagsmöte Version Telefonmötesordning OA:s Tisdagsmöte Version 2019-03-29 TELEFON 08 120 494 77, Kod 3030# Tisdagar 09:00 09:45 Praktiskt möte första tisdagen i varje månad! Mötesordning för detta finns efter den ordinarie

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Enslingen att hålla sig drogfri i isolering

Enslingen att hålla sig drogfri i isolering Enslingen att hålla sig drogfri i isolering Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen. Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle.

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle. Protokoll EHSS styrelsemöte 10 februari 2015 (telefonmöte). Punkter att ta upp Deltagare: Jane, Anna-Lisa, Mathias, PJ, Göran, Olle 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande, sekreterare och justeringsman

Läs mer

FAA Anonyma Matmissbrukare Mötesordning för telefonmötesgruppens Ordinarie möten

FAA Anonyma Matmissbrukare Mötesordning för telefonmötesgruppens Ordinarie möten FAA Anonyma Matmissbrukare Mötesordning för telefonmötesgruppens Ordinarie möten INSTRUKTIONER, LÄS INNAN MÖTET: Obs. Inga EGNA ändringar får göras i mötesordningen. Fet stil ska läsas högt. Kursiv stil

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 Medlemmar i Blåsippans samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Onsdagen den 18 mars kl 19:00 i Furubergsskolans matsal. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

FAA Anonyma Matmissbrukare Mötesordning för telefonmötesgruppens 30 minuters möten Uppdaterad 2016-05-09

FAA Anonyma Matmissbrukare Mötesordning för telefonmötesgruppens 30 minuters möten Uppdaterad 2016-05-09 INSTRUKTIONER, LÄS INNAN MÖTET: Obs. Inga EGNA ändringar får göras i mötesordningen. Fet stil ska läsas högt. Kursiv stil = instruktion till mötesledaren, ska inte läsas högt. Du som håller i mötet bör

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll fört vid ACoA Sverige Centralkommittémöte den 8 maj 2009 i Kyrkans Hus, Norrköping 1:5

Protokoll fört vid ACoA Sverige Centralkommittémöte den 8 maj 2009 i Kyrkans Hus, Norrköping 1:5 den 8 maj 2009 i Kyrkans Hus, Norrköping 1:5 1. Alla hälsades välkomna av CK-ansvarig. För att stilla våra sinnen och be om goda tankar och beslut lästes Sinnesrobönen i vi-form. CK-mötet öppnades därigenom.

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Joakim Öfverholm, Martin Brosser, Max Svensson (via telefon), Emma Carlström (revisor). 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 18:41. 2. Val av mötesordförande Cecilia Hällstrand

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck Omfattar 18-29. Protokoll fört vid konstitueringssammanträde med Syd Svenska Styrkelyftförbundet Plats: Folkets Hus i Lund Datum: 2002 02 23 Tid: 13.30-14.15 Närvarande: Förhinder: Jörg Jönsson Stefan

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 18:44 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Eleonor Gärdshagen, studienämndsordförande

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Protokoll från förtroenderådet för AA i Sverige 2007-05-12 13 vid Servicekontoret (0703).

Protokoll från förtroenderådet för AA i Sverige 2007-05-12 13 vid Servicekontoret (0703). Protokoll från förtroenderådet för AA i Sverige 2007-05-12 13 vid Servicekontoret (0703). Närvarande: Jan B., Sten H., Gunnar L. och Sven R. Inbjudna: * Tillträdande FR-representanter: Helen W., Mellersta

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011 Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012 Föreningen har inte höjt medlemsavgiften på flera år. Kostnaderna fortsätter dock att stiga och styrelsen gör bedömningen att en liten höjning av medlemsavgiften

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans.

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans. Mötesordning Välkommen till detta ACA möte, jag heter och är ett vuxet barn. ACA vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer är en sammanslutning av män och kvinnor med det gemensamt

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

För dem som är på behandling Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen.

För dem som är på behandling Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen. För dem som är på behandling Detta är en översättning av en publikation godkänd av NA-gemenskapen. Copyright 1998 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alla rättigheter förbehållna. Den här pamfletten

Läs mer

Producenten Administratör eller konstnär?

Producenten Administratör eller konstnär? Producenten Administratör eller konstnär? En rapport av Gustav Åvik Kulturverkstan KV08 Maj 2010 Bakgrund En fråga har snurrat runt i mitt huvud sen jag började Kulturverkstan, vill jag arbeta som teaterproducent?

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat

Läs mer

Kretsmöte i Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal, kl.11:30-14:30

Kretsmöte i Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal, kl.11:30-14:30 Kretsmöte i 2015.05.02 Vårvädersgruppens lokal, kl.11:30-14:30 1. Mötet öppnas och leds av Anders B. då ordinarie ordförande var förhindrad att närvara. Sofia D. läser ur som Bill ser det s.219 2. Presentationsrunda

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Protokoll 2015-10-13 Etern (5) Kallade Jesper Andersson Ordförande Sonny Ström Vice ordförande Linnéa Sekobon Sekreterare

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN Protokoll 08-14, fört vid styrelsemöte 18 augusti 2014, Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, konferensrummet andra våningen. Närvarande: Frånvarande: Pelle Bratell

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 1 Styrelsemöte nr. 16 Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare.

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare. Datum: 2018-04-18 Mötesform: Styrelsemöte Plats: Nbvh Styrelserum Sekreterare: Angelica Wickström Närvarande: Olivia Schönfeldt, Andreas Berglund, Angelica Wickström, Emma Wiberg, Isabella Lockner, Elin

Läs mer

Hej! Här kommer kallelsen till Servicekonferensen (SK) 16 maj 2015.

Hej! Här kommer kallelsen till Servicekonferensen (SK) 16 maj 2015. Hej! Här kommer kallelsen till Servicekonferensen (SK) 16 maj 2015. Servicekonferensen kommer att hållas i anslutning till att ACA Hudiksvall organiserar Riksmötet i Iggesund. Inbjudan till Riksmötet finns

Läs mer