Information från kommittén för frukt och grönsaker 13 maj 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information från kommittén för frukt och grönsaker 13 maj 2014"

Transkript

1 1(5) Information från kommittén för frukt och grönsaker 13 maj 2014 Sammanfattning Diskussionen fortsatte om de ändringar som KOM vill göra i 543/2011, i samband med att den delas upp i en delegerad akt och en genomförandeakt. Mötet röstade för en ökning av importkvoten för vitlök från Kina. Mötet diskuterade också den definitiva fördelningen av skolfruktsstödet för nästa läsår, samt marknaden för tomater. Från Sverige deltog Katarina Johansson på Jordbruksverket. 1. Punkter för omröstning 1.2 Kvoter för import av vitlök från Kina Eftersom Bulgarien och Rumänien numera är EU-medlemmar måste EU:s tullkvot för vitlök anpassas så att den tar hänsyn till dessa länders import. EU och Kina har förhandlat om detta i enlighet med artikel XXIV:6 i GATT-avtalet. Resultatet blev att KOM nu föreslår att importkvoten ökas med ton. Den nya kvoten uppgår därmed till ton. Ökningen ska vara tillgänglig för importörerna från och med den andra kvotperioden 2014/15. KOM förvarnade också om att ett liknande förslag snart skulle komma om konserverad svamp. I det fallet skulle det handla om en kvotökning på 800 ton. Diskussion vid mötet Två länder menade att ökningen var för stor. De ansåg att KOM valt fel referensperiod, och att importen från Kina till Bulgarien och Rumänien hade ökat kraftigt under den aktuella perioden. De påpekade att ökningen var mycket stor och att den skulle drabba den känsliga marknaden för vitlök. Ett annat land påpekade att mycket kinesisk vitlök kom in också på deras marknad, via andra EU-länder. Länderna undrade också hur det gick i förhandlingarna om den kroatiska anslutningen, och hur mycket vitlök de importerat före EU-anslutningen. KOM svarade att det rörde sig om ungefär ton, och att den kroatiska importen varit stabil eller avtagande under referensperioden. KOM betonade att det bara handlade om att tillämpa ett beslut som redan fattats på betydligt högre nivå, i förhandlingar med Kina. De påminde också om att

2 2(5) Kina haft en omfattande import av vitlök till Bulgarien och Rumänien innan dessa blev EU-medlemmar 2007, och att Kina därför behövde kompenseras för det bortfallet. När det gäller referensperioden menade KOM att de inte kunde välja och vraka, utan måste tillämpa samma metod i för alla produkter och alla länder. Omröstning Mötet stödde kommissionens förslag. 2. Skolfrukt 2.1 Lägesrapport om skolfruktsprogrammet KOM konstaterade att utnyttjandegraden är betydligt högre för 2012/13 än för tidigare år. Prognoserna pekar på ett utnyttjande på omkring 78 procent. Ingen hade några kommentarer på detta. KOM noterade att det inte såg lika bra ut för 2013/14; just nu pekade prognoserna på en betydligt lägre utnyttjandegrad än året innan. Den 31 mars hade så många som sex länder knappt börjat dela ut produkter. Ett land upprepade att de hade gjort om sitt system och inte skulle kunna utnyttja sitt stöd fullt ut i år. De trodde att de skulle landa på 80 procent. Om man lägger till den siffran till KOM:s prognoser för utnyttjandegrad så blir prognosen betydligt högre än vad den är i materialet som delats ut inför mötet. Ett land undrade vad MS skulle göra med det reviderade dokument från expertgruppen som lagts ut på Cirka. KOM svarade att detta var rekommendationer som inte hade någon rättsligt bindande status. Om MS fortfarande hade synpunkter så var de välkomna att skicka in dem. 2.2 Definitiv fördelning av skolfruktsstödet Senast den 31 januari varje år ska medlemsländerna meddela KOM hur mycket stöd de räknar med att utnyttja i skolfruktsprogrammet. Just i år försköts dock det datumet till den 30 april, eftersom regelverket justerades. KOM har sedan tagit de pengar som länderna säger att de inte kommer att utnyttja och fördelar dem på länder som säger att de kan utöka sina program. I praktiken betyder det att de medel som ursprungligen satts av för Sverige, Finland och Storbritannien fördelas ut på de 15 länder som sagt att de kan använda dem. KOM menade att länderna den här gången hade kommit med rimliga önskemål, i och med att länder som hade ett dåligt utnyttjande inte påstått att de kunde utöka sina program. Två länder hade velat ha mer pengar. De påpekade att det totala utnyttjandet trots omfördelningen var ganska dåligt, och att man därför borde fördela ut även dessa pengar på medlemsstater med fullt utnyttjande.

3 3(5) Ett land passade på att ställa en teknisk fråga om regelverket. De undrade om företag som endast tillhandahåller kompletterande åtgärder räknas som stödsökande, enligt artikel 6.2.e i förordning 288/2009. KOM svarade att hela skolfruktsförordningen skulle ses över snart, och då skulle den här frågan komma upp. De noterade också att skolfruktsprogrammet omfattades av en intern Task Force för förenkling. 3. Frukt och grönsaker 3.1 Ändringar i 543/2011 Strax innan mötet hade KOM skickat ut det fjärde och sista diskussionsdokumentet. Årsrapporterna och indikatorerna (artikel ) Vid förra mötet hade KOM utlovat att vi den här gången skulle ha en omfattande diskussion av årsrapporterna och indikatorerna. När punkten väl kom upp var det dock inte mycket tid kvar av mötet, och nästan hela den tiden gick åt till att den tjänsteman som håller i frågorna höll en lång presentation om varför man måste utvärdera programmen över huvud taget vilket beror på revisionsrättens rapport från KOM utlovade ett antal ändringar i indikatorerna: - Miljöindikatorerna ska göras om så att de delas upp efter syfte (t.ex. minskad energianvändning) istället för orsak (t.ex. transport). - Baseline- och resultatindikatorerna ska ha ett strikt 1:1-förhållande. - En del resultatindikatorer ska tas bort, till exempel uppskattad förändring i produktionskostnader. - Andra resultatindikatorer ska beräknas automatiskt med hjälp av data som rapporteras på andra ställen i excel-arket. Ett land frågade om tidsplanen för arbetet. KOM svarade inte på själva frågan, men konstaterade att de gått över till att arbeta med diskussionspapper istället för att lägga fram konkreta textförslag, och att detta var en metod man skulle följa för alla produkter i kommittéarbetet. När diskussionen var avslutad skulle arbetet gå vidare till nästa fas, med lagförlag. Ett land undrade om det skulle vara möjligt att endast rapportera indikatorerna vissa år. KOM menade att det inte var lämpligt, eftersom PO når målen med sina åtgärder olika år och att KOM därför behöver en obruten tidsserie. Frågan fick KOM att börja kommentera skriftliga synpunkter istället för att fortsätta att ta frågor från de närvarande delegaterna. Då framkom följande: - Om det visar sig att en del indikatorer är för svårtolkade så ska de strykas, men då måste MS själva hitta på andra indikatorer att ersätta dem med.

4 4(5) - Flera MS har klagat på att miljöindikatorerna tar för mycket tid. KOM:s enda svar var att PO bara ska fylla i de indikatorer som handlar om åtgärder som de faktiskt har genomfört. Eftersom det knappt blev någon tid över för MS att säga något, och ingen tid alls till diskussion, uppmanade KOM alla länder att skicka in sina synpunkter skriftligt. Utvidgning av PO:s regler (artikel ) Det finns idag en uttömmande lista över vilka åtgärder som får omfattas av MS beslut att utvidga PO:s regler till odlare som inte är anslutna till någon organisation. KOM undrade om detta behövdes, eftersom det redan fanns ganska detaljerade regler i rådsförordningen. Ingen hann kommentera detta. Ingångspriserna (artikel ) KOM försökte hitta enklare sätt att beräkna schablonvärdena. De undrade om man skulle kunna låta MS rapportera priset på vissa produkter mer sällan, eftersom det inte hände så mycket från dag till dag. De föreslog också att man kunde publicera schablonvärdena på TAXUD:s webbplats istället för att behöva gå den omständliga vägen via publiering i EUT. Ett land menade att det var helt orimligt att de skulle behöva samla in priser från fem olika platser varje dag, eftersom det tog mycket tid. Ett annat land hävdade å andra sidan att det var helt nödvändigt att de hade daglig data över priserna, så att de skulle kunna reagera snabbt om det hände något. Tilläggstullar (artikel ) KOM beräknar underlag för tilläggstullar två gånger om året. Detta är redan en förenkling jämfört med hur det såg ut i början, då man gjorde dessa beräkningar varannan månad. De noterade att EU aldrig utnyttjat möjligheten till att ta ut en tilläggstull. En anledning till det var att om volymerna överskrids så sker det i slutet av perioden, och då är det redan för sent att ta ut en extra tull. Ingen hann framföra några kommentarer på detta. Ett land noterade att ett ärende om detta varit på väg upp för omröstning i en annan kommitté, men att frågan dragits tillbaka. De undrade vad som hänt. KOM svarade att artikel 183 i 1308/2013 gjorde klart att dessa ärenden numera beslutades av KOM utan omröstning i kommittén. 3.2 Marknadssituationen Punkten kom att handla enbart om tomater. KOM konstaterade att den spanska vintersäsongen höll på att ta slut samtidigt som den nordeuropeiska sommarsäsongen hade börjat för några veckor sedan. Den varma våren gjorde att produktionen var större än normalt och att de båda

5 5(5) säsongerna överlappade varandra, så priserna var påfallande låga omkring 40 procent lägre än snittet för de senaste fem åren. Två länder bekräftade den bilden, och påpekade att det milda vädret ledde till ökad produktion och lägre priser av även andra produkter. 3.3 Övriga frågor, frukt och grönsaker De flesta övriga frågorna togs upp i anslutning till andra punkter, och redovisas ovan. När det gäller årsrapporterna ville ett land ha excelarket i två versioner, en skrivskyddad och en öppen. Nästa möte Nästa möte i både expertgruppen och kommittén hålls den 17 juni 2014.

Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015

Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015 1(5) Rapport från expertgruppen om humle 5 mars 2015 Sammanfattning En del länder vill behålla reglerna ungefär som de är, medan andra vill avskaffa hela systemet. De länder som vill behålla reglerna ser

Läs mer

Rapport från kommittén för olivolja, 16 februari 2016

Rapport från kommittén för olivolja, 16 februari 2016 1(5) Rapport från kommittén för olivolja, 16 februari 2016 Några punkter om olivolja kom upp på ett möte som till större delen handlade om frukt och grönsaker. Sammanfattning KOM lade fram ett förslag

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter 9 december 2014

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter 9 december 2014 1(5) Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter 9 december 2014 Sammanfattning Vi fick inga besked om det kommande arbetet med PO-förordningen (543/2011), annat än att det kommer nästa

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 november 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 november 2016 1(7) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 november 2016 Sammanfattning Förordningarna som ska ersätta 543/2011 har förenats ytterligare, eftersom KOM fortfarande håller på med

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 5 maj 2015

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 5 maj 2015 1(6) Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 5 maj 2015 Sammanfattning Mötet diskuterade den andra uppsättningen artiklar om PO-stödet (förordning 543/2011). De nya skolfruktsreglerna

Läs mer

Rapport från expertgrupp för delegerade akter samt kommittén för trädgårdsprodukter 21 oktober 2014

Rapport från expertgrupp för delegerade akter samt kommittén för trädgårdsprodukter 21 oktober 2014 1(5) Rapport från expertgrupp för delegerade akter samt kommittén för trädgårdsprodukter 21 oktober 2014 Sammanfattning Några länder vill ha mer pengar för att hantera det ryska importstoppet, och vill

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 10 maj 2017

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 10 maj 2017 1(5) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 10 maj 2017 Sammanfattning De frågor om märkning med ursprung som diskuterades ska inte tas vidare. Vid nästa möte avser kommissionen

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 19 januari 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 19 januari 2016 1(6) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 19 januari 2016 Sammanfattning Inga frågor kom upp för omröstning. KOM säger nu att vi inte kan lämna in det nya ramverket förrän de nya

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 18 september 2018

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 18 september 2018 1(5) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 18 september 2018 Sammanfattning Kommissionen redogjorde för de senaste ändringarna i tolkningsnoten för gemensamma fonder. Kommissionen

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 11 oktober 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 11 oktober 2016 1(8) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 11 oktober 2016 Sammanfattning KOM ville inte säga när de tror att förordningarna som ersätter 543/2011 kommer att träda ikraft. De siktar

Läs mer

Information från expertgruppen för trädgårdsprodukter 22 augusti 2014

Information från expertgruppen för trädgårdsprodukter 22 augusti 2014 1(5) Information från expertgruppen för trädgårdsprodukter 22 augusti 2014 Sammanfattning Detta var ett extrainsatt möte för att diskutera krisåtgärder med anledning av det ryska importstoppet. KOM inför

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 14 april 2015

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 14 april 2015 1(7) Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 14 april 2015 Sammanfattning Diskussionen om ändringar i PO-reglerna återupptogs efter att ha legat på is ett år. KOM varnade för

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 16 februari 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 16 februari 2016 1(7) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 16 februari 2016 Sammanfattning PO-förordningarna är fortfarande i skedet där KOM stämmer av med sin rättstjänst. De har inte hunnit gå

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 17 januari 2017

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 17 januari 2017 1(6) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 17 januari 2017 Sammanfattning KOM vill inte ta upp anpassningen av handelsnormerna på något möte, utan diskussionen ska skötas elektroniskt.

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juli 2017

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juli 2017 1(6) Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juli 2017 Sammanfattning Kommissionen förväntar sig att den nya förordningen med anpassning av EU:s normer till FNECE kommer

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 3 juli 2015

Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 3 juli 2015 1(8) Rapport från expertgruppen och kommittén för frukt och grönsaker, 3 juli 2015 Sammanfattning Mötet diskuterade den fjärde omgången artiklar i förordning 543/2011 om bland annat ingångspriser och prisrapportering.

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 24 februari 2015

Information från expertgruppen och kommittén för vin 24 februari 2015 1(5) Information från expertgruppen och kommittén för vin 24 februari 2015 Sammanfattning Mötet röstade enhälligt igenom förordningen om vinplanteringsrätter. Diskussionen fortsatte om förenkling av förordningen

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 september 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 september 2016 1(7) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 september 2016 Sammanfattning Det har inte hänt någonting med förordningarna som ska ersätta 543/2011 (mest om PO-stödet), eftersom

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 28 februari 2018

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 28 februari 2018 1(5) RAPPORT 2018-03-01 Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 28 februari 2018 Expertgruppen för delegerade akter 1. Trädgårdsprodukter 1.1 Anpassning av 2017/891 (delegerade

Läs mer

Information från kommittémöte för säljfrämjande åtgärder den 8 september 2015

Information från kommittémöte för säljfrämjande åtgärder den 8 september 2015 1(5) Information från kommittémöte för säljfrämjande åtgärder den 8 september 2015 Sammanfattning: Kommittén röstade igenom den genomförandeakten med tillämpningsregler för säljfrämjande åtgärder. Fortsatt

Läs mer

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 13 januari 2016

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 13 januari 2016 1(5) Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 13 januari 2016 Sammanfattning: Kommissionen uppdaterade kommittén om processen för ändringen av följande fyra delegerade akter: licenser,

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 26 april 2016

Information från expertgruppen och kommittén för vin 26 april 2016 1(5) Information från expertgruppen och kommittén för vin 26 april 2016 Sammanfattning Information från Codexmöte i Kina om tillsatser i vin. Kommissionen verkar för att Codex ska använda sig av OIV:s

Läs mer

Information från kommittén för exportbidrag och licenser den 17 september 2014

Information från kommittén för exportbidrag och licenser den 17 september 2014 1(6) Information från kommittén för exportbidrag och licenser den 17 september 2014 Sammanfattning: Kommissionen fortsatte diskussionen om förenklingar för hanteringen av tullkvoter. Kommissionen fortsatte

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om tilldelning av tullkvoter för export av trä från Ryska federationen till Europeiska unionen

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING. om tilldelning av tullkvoter för export av trä från Ryska federationen till Europeiska unionen EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 9.8.2012 COM(2012) 449 final 2012/0217 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om tilldelning av tullkvoter för export av trä från Ryska federationen

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 14 juni 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 14 juni 2016 1(9) Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 14 juni 2016 Sammanfattning Diskussionen fortsatte om förordning 543/2011. KOM hoppas att nästa möte (i juli) ska bli sista gången vi diskuterar

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 16 juli 2015

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 16 juli 2015 1(10) Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 16 juli 2015 Sammanfattning KOM förlänger krisåtgärderna eftersom Ryssland förlängt importstoppet. De betonade dock att det inte rådde

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 mars 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 mars 2016 1(7) Rapport från expertgrupp och kommitté om frukt och grönsaker, 15 mars 2016 Sammanfattning Fortsatta diskussioner om PO-stödet (543/2011). Ett antal MS påpekade att de ville ha besked från KOM om den

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 2008/2279(DEC) 28.1.2009 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om ansvarsfrihet för genomförandet av Europeiska unionens allmänna budget för budgetåret 2007 (C6-0419/2008

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontrollutskottet 2014/2147(INI) 7.1.2015 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från budgetkontrollutskottet till utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling över sektorn för frukt

Läs mer

Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 29 oktober 2015

Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 29 oktober 2015 1(8) Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 29 oktober 2015 Sammanfattning: Kommittén Tight marknadsbalans i EU men ännu ingen effekt

Läs mer

Information från kommittémötet för exportbidrag och licenser den 9 mars 2016

Information från kommittémötet för exportbidrag och licenser den 9 mars 2016 1(5) Information från kommittémötet för exportbidrag och licenser den 9 mars 2016 Sammanfattning: Kommissionen fortsatte diskussionen om förenklingar av regelverket för tullkvoter (licenser) där man bland

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 19 april 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 19 april 2016 1(12) Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 19 april 2016 Sammanfattning Diskussionen fortsatte om förordning 543/2011. Det är inte längre troligt att förordningarna kommer att kunna

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015 1(5) Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 oktober 2015 Sammanfattning Förslag till förenklingar av vissa rapporteringskrav diskuterades. Röstning om ändringar av förordning 555/2008,

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 25 april 2017

Information från expertgruppen och kommittén för vin 25 april 2017 1(6) Information från expertgruppen och kommittén för vin 25 april 2017 Sammanfattning Expertgruppen och kommittén diskuterade förslag till delegerade och genomförandeakter som ska ersätta nuvarande tillämpningsförordningar

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juni 2019

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juni 2019 1(7) Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 18 juni 2019 Sammanfattning Kommissionen presenterade det nya förslaget om utökad prisrapportering och hur detta skulle tillämpas

Läs mer

Ryssland i WTO: exporttullarna för virke

Ryssland i WTO: exporttullarna för virke PM Enheten för internationell handelsutveckling 2012-08-20 Ulf Eriksson Observera att denna PM endast är av vägledande karaktär. Om väsentliga ekonomiska intressen berörs bör information inhämtas från

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 3 april 2019

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 3 april 2019 1(7) Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 3 april 2019 Sammanfattning Kommissionen redogjorde för tilläggen i utkastet på den slutgiltiga versionen av tolkningsnoten för

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2014/15:FPM46. Revidering av EU:s ramverk för energimärkning. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Miljödepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2014/15:FPM46. Revidering av EU:s ramverk för energimärkning. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Miljödepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Revidering av EU:s ramverk för energimärkning Miljödepartementet 2015-09-02 Dokumentbeteckning KOM (2015) 341 Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 30 januari 2018

Information från expertgruppen och kommittén för vin 30 januari 2018 1(5) Information från expertgruppen och kommittén för vin 30 januari 2018 Sammanfattning Expertgruppen Kort samlad diskussion rörande arbetsdokument/förslag till både delegerad och genomförandeakt som

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 17 maj 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 17 maj 2016 1(11) Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 17 maj 2016 Sammanfattning Diskussionen fortsatte om de förordningar som ska ersätta 543/2011. KOM siktar på att lägga fram en definitiv

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 24 april 2018

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 24 april 2018 1(7) Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 24 april 2018 Expertgruppen för delegerade akter 1. Trädgårdsprodukter 1.1 Effekterna av det ryska importstoppet Till och med april

Läs mer

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 juni 2014

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 juni 2014 1(5) Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 juni 2014 Sammanfattning: Fyra medlemsstater presenterade sin syn på den praktiska hanteringen av regelverket för offentlig intervention.

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.7.2016 C(2016) 4172 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 8.7.2016 om ändring av bilaga I till rådets förordning (EG) nr 1528/2007 om tillämpning

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 18.5.2015 COM(2015) 202 final 2015/0105 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EU) nr 1388/2013 om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET I. EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.12.2016 COM(2016) 816 final MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET Lägesrapport och tänkbara lösningar i fråga om den icke-ömsesidiga situationen

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om Regionkommitténs sammansättning SV SV MOTIVERING 1. BAKGRUND TILL FÖRSLAGET I artikel 305

Läs mer

Rysslands exporttullkvoter för gran och tall

Rysslands exporttullkvoter för gran och tall PM Enheten för internationell handelsutveckling 2015-04-10 Ulf Eriksson Rysslands exporttullkvoter för gran och tall Observera att denna PM endast är av vägledande karaktär. Om väsentliga ekonomiska intressen

Läs mer

Information från möte i kommittén för bearbetade jordbruksvaror (icke bilaga I)

Information från möte i kommittén för bearbetade jordbruksvaror (icke bilaga I) 1(5) INFORMATION från möte i kommittén för bearbetade jordbruksvaror (icke bilaga I) 2015-01-23 Sammanfattning Kommissionen gick kortfattat igenom det fortsatta arbetet med att ta fram delegerade akter

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) 6512/04 DCL 1 JUSTCIV 28 BORTTAGANDE AV SÄKERHETSSKYDDSKLASSIFICERING för dokument: 6512/04 av den: 20 februari 2004 Ny status: Ärende: Offentlig

Läs mer

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 februari 2015

Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 februari 2015 1(7) Information från kommittémöte för exportbidrag och licenser den 25 februari 2015 Sammanfattning: Kommissionen fortsatte diskussionen om förenklingar av tullkvoter och offentlig intervention. Kommissionens

Läs mer

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 19 juni 2018

Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 19 juni 2018 1(7) RAPPORT 2018-06-20 Rapport från expertgruppen och kommittén för trädgårdsprodukter den 19 juni 2018 Expertgruppen för delegerade akter 1. Trädgårdsprodukter 1.1 Effekterna av det ryska importstoppet

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 3.10.2016 om den gemensamma övervaknings- och utvärderingsram som föreskrivs i Europaparlamentets

Läs mer

IMPORT OCH EXPORT AV BEARBETADE VAROR AV FRUKT OCH GRÖNSAKER

IMPORT OCH EXPORT AV BEARBETADE VAROR AV FRUKT OCH GRÖNSAKER Jordbruksverkets vägledning IMPORT OCH EXPORT AV BEARBETADE VAROR AV FRUKT OCH GRÖNSAKER Interventionsenheten februari 2007 Innehåll Inledning. Lagstiftning.. 3 3 Produkter inom varuområdet... 4 IMPORT.

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 27 mars 2019

Information från expertgruppen och kommittén för vin 27 mars 2019 1(6) Information från expertgruppen och kommittén för vin 27 mars 2019 Sammanfattning Expertgruppen Ingen expertgrupp. Kommittén Röstning om anpassning av (EG) nr 606/2009 om analysmetoder samt notifieringar

Läs mer

Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 25 februari 2016

Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 25 februari 2016 1(5) Information från möte med kommittén för sockermarknaden och expertgruppen för sockermarknadens framtid den 25 februari 2016 Sammanfattning: Tight marknadsbalans i EU vid utgången av 2015/16 men ännu

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING. om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter för vissa fiskeriprodukter för perioden

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING. om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter för vissa fiskeriprodukter för perioden EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.9.2018 COM(2018) 625 final 2018/0326 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter för vissa fiskeriprodukter för

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.5.2014 COM(2014) 261 final 2014/0137 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EU) nr 1388/2013 om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 24.3.2017 C(2017) 1951 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 24.3.2017 om ändring av delegerad förordning (EU) 2016/1675 om komplettering av Europaparlamentets

Läs mer

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION

*** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION Europaparlamentet 2014-2019 Utskottet för internationell handel 2017/0259(NLE) 12.1.2018 *** FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION om utkastet till rådets beslut om ingående av avtal genom skriftväxling mellan Europeiska

Läs mer

Introduktion till antidumpningsinstrumentet

Introduktion till antidumpningsinstrumentet Introduktion till antidumpningsinstrumentet Workshop om skyddstullar 5 april 2011 Jonas Kasteng Camilla Prawitz Handelspolitiska skyddsinstrument Vilka är de? Hur fungerar de? EU:s regelverk EU:s regler

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM22. Förordning om naturgas- och elprisstatistik. Dokumentbeteckning. Sammanfattning.

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM22. Förordning om naturgas- och elprisstatistik. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Regeringskansliet Faktapromemoria Förordning om naturgas- och elprisstatistik Finansdepartementet 2015-12-18 Dokumentbeteckning KOM (2015) 496 Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om europeisk

Läs mer

Information från den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling den 26 april 2018

Information från den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling den 26 april 2018 1(5) Information från den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling den 26 april 2018 1. Röstning om ändring av krav på märkning av hampa i förordning 809/2014 Följdändringar till ändringar

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) 6.12.2017 SV Europeiska unionens officiella tidning C 417/181 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) INLEDNING

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 22.5.2018 COM(2018) 312 final 2018/0158 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om fördelningen av tullkvoterna på unionens WTO-lista efter Förenade

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Budgetkontrollutskottet

EUROPAPARLAMENTET ARBETSDOKUMENT. Budgetkontrollutskottet EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 17.9.2008 ARBETSDOKUMENT om revisionsrättens särskilda rapport nr 2/2008 om bindande klassificeringsbesked (BKB) Budgetkontrollutskottet Föredragande:

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 29 oktober 2018 (OR. en) 7223/04 DCL 1 JUSTCIV 42 BORTTAGANDE AV SÄKERHETSSKYDDSKLASSIFICERING för dokument: 7223/04 av den: 11 mars 2004 Ny status: Ärende: Offentlig

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 30 april 2019 (OR. en) 8709/19 NOT från: till: Föreg. dok. nr: 7763/19 Ärende: Rådets generalsekretariat Ständiga representanternas kommitté/rådet SPORT 47 DOPAGE 12

Läs mer

14127/16 SA/ab,gw 1 DGG 2B

14127/16 SA/ab,gw 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 8 november 2016 (OR. en) 14127/16 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 8 november 2016 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 13265/16 Ärende: FIN 774

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 27.10.2017 C(2017) 7136 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 27.10.2017 om ändring av delegerad förordning (EU) 2016/1675 vad gäller tillägg av Etiopien

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) L 337/46 KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr 1255/2014 av den 17 juli 2014 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 223/2014 om fonden för europeiskt bistånd till dem

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.4.2016 COM(2016) 208 final 2016/0111 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av rådets förordning (EU) nr 1370/2013 om fastställande av vissa stöd och bidrag

Läs mer

Minskat utbud av sötvattenkräftor i Sverige

Minskat utbud av sötvattenkräftor i Sverige På tal om jordbruk och fiske fördjupning om aktuella frågor 217-7-31 Minskat utbud av sötvattenkräftor i Sverige Den svenska konsumtionen av sötvattenskräftor kommer huvudsakligen från import av frysta

Läs mer

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna SAMMANFATTNING I EU-fördragets förord anges bland målsättningarna för unionen att man ska fortsätta

Läs mer

EUT L 59, , s. 9. COM(2015) 145 final. 9832/15 abr/mv 1 DRI. Europeiska unionens råd. Bryssel den 11 juni 2015 (OR. en) 9832/15 INST 200

EUT L 59, , s. 9. COM(2015) 145 final. 9832/15 abr/mv 1 DRI. Europeiska unionens råd. Bryssel den 11 juni 2015 (OR. en) 9832/15 INST 200 Europeiska unionens råd Bryssel den 11 juni 2015 (OR. en) 9832/15 INST 200 I/A-PUNKTSNOT från: Rådets generalsekretariat till: Ständiga representanternas kommitté (Coreper)/rådet Ärende: Rapport från kommissionen

Läs mer

PUBLIC 15701/17 1 DPG LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PV/CONS 77

PUBLIC 15701/17 1 DPG LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PV/CONS 77 Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PUBLIC PV/CONS 77 UTKAST TILL PROTOKOLL Ärende: 3588:e mötet i Europeiska unionens råd (allmänna frågor) i Bryssel

Läs mer

Yttrande nr 7/2015. (i enlighet med artikel andra stycket och artikel i EUF-fördraget)

Yttrande nr 7/2015. (i enlighet med artikel andra stycket och artikel i EUF-fördraget) Yttrande nr 7/2015 (i enlighet med artikel 287.4 andra stycket och artikel 322.2 i EUF-fördraget) över förslaget till rådets förordning om ändring av förordning (EU, Euratom) nr 609/2014 om metoder och

Läs mer

Hur Svensk vattenlagstiftning förhåller sig till EU-lagstiftning. Monica Bergsten

Hur Svensk vattenlagstiftning förhåller sig till EU-lagstiftning. Monica Bergsten Hur Svensk vattenlagstiftning förhåller sig till EU-lagstiftning Monica Bergsten EU-lagstiftning - generellt Förordning = en bindande rättsakt som alla EU-länder ska tillämpa i sin helhet; Direktiv = sätter

Läs mer

Yttrande nr 7/2014. (i enlighet med artikel andra stycket och artikel i EUF-fördraget)

Yttrande nr 7/2014. (i enlighet med artikel andra stycket och artikel i EUF-fördraget) Yttrande nr 7/2014 (i enlighet med artikel 287.4 andra stycket och artikel 322.2 i EUF-fördraget) över förslaget till rådets förordning om ändring av förordning (EG, Euratom) nr 1150/2000 om genomförande

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 september 2016

Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 september 2016 1(6) Information från expertgruppen och kommittén för vin 20 september 2016 Sammanfattning Diskussion om arbetsdokument med en delegerad akt och en genomförande akt som återskapar (EG) nr 436/2009 och

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning FÖRFARANDEN FÖR GENOMFÖRANDE AV DEN GEMENSAMMA HANDELSPOLITIKEN KOMMISSIONEN

Europeiska unionens officiella tidning FÖRFARANDEN FÖR GENOMFÖRANDE AV DEN GEMENSAMMA HANDELSPOLITIKEN KOMMISSIONEN C 251/21 FÖRFARANDEN FÖR GENOMFÖRANDE AV DEN GEMENSAMMA HANDELSPOLITIKEN KOMMISSIONEN Tillkännagivande om inledande av en översyn vid giltighetstidens utgång av gällande antidumpningsåtgärder på import

Läs mer

Nya regler för införlivandet av utländsk arbetskraft i Kinas socialförsäkringssystem

Nya regler för införlivandet av utländsk arbetskraft i Kinas socialförsäkringssystem Sid. 1 (5) Peking Oscar Berger, arbetsmarknadsråd Per Linnér, andre ambassadsekreterare Nya regler för införlivandet av utländsk arbetskraft i Kinas socialförsäkringssystem Företag med utländska arbetstagare

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 PRELIMINÄR VERSION 2006/2074(DEC) 9.2.2007 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om ansvarsfrihet för genomförandet av Europeiska unionens allmänna budget för budgetåret

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV LAG- OCH DOKU- MENTATIONSKRAV FÖR IMPORTERADE LIVSMEDEL OCH LIVSMEDEL FRÅN EU.

SAMMANSTÄLLNING AV LAG- OCH DOKU- MENTATIONSKRAV FÖR IMPORTERADE LIVSMEDEL OCH LIVSMEDEL FRÅN EU. SAMMANSTÄLLNING AV LAG- OCH DOKU- MENTATIONSKRAV FÖR IMPORTERADE LIVSMEDEL OCH LIVSMEDEL FRÅN EU. Antalet IP Livsmedel-anslutna företag ökar stadigt och vi ser en stor ökning bland företag som är verksamma

Läs mer

Utbildning i lokalt ledd utveckling 12-13 maj 2015

Utbildning i lokalt ledd utveckling 12-13 maj 2015 Utbildning i lokalt ledd utveckling 12-13 maj 2015 Kompletteringar av strategier Avsnitten: Målvärden (under 7.5) Uppföljning och utvärdering (12.) Börje Karlsson, Landsbygdsanalysenheten SMARTa mål Specifikt

Läs mer

Ekofinrådets möte den 21 februari 2017

Ekofinrådets möte den 21 februari 2017 Kommenterad dagordning Rådet 2017-02-13 Finansdepartementet Ekofinrådets möte den 21 februari 2017 Kommenterad dagordning Enligt den preliminära dagordning som framkom den 2 februari 2017. 1. Godkännande

Läs mer

15505/16 abr/hg/ub 1 DGG 2B

15505/16 abr/hg/ub 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 16 december 2016 (OR. en) 15505/16 FSTR 86 FC 84 REGIO 108 FIN 878 I/A-PUNKTSNOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Ständiga representanternas kommitté (Coreper

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 10.6.2016 COM(2016) 384 final 2016/0181 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EU) nr 1370/2013 om fastställande av vissa stöd och bidrag inom

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling. Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling. Föredragande (av yttrande): Czesław Adam Siekierski

EUROPAPARLAMENTET Plenarhandling. Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling. Föredragande (av yttrande): Czesław Adam Siekierski EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling A8-0174/2015 1.6.2015 ***I BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om fastställande av den justeringsgrad som avses i förordning

Läs mer

Information från möte i den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling 22 maj 2019

Information från möte i den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling 22 maj 2019 1(5) Information från möte i den gemensamma kommittén för direktstöd och landsbygdsutveckling 22 maj 2019 Sammanfattning: Diskussion om anpassning av förordning 809/2014 till kontroll via monitoring (

Läs mer

Information från expertgruppen och kommittén för vin 23 mars 2015

Information från expertgruppen och kommittén för vin 23 mars 2015 1(6) Information från expertgruppen och kommittén för vin 23 mars 2015 Sammanfattning Diskussion om införande av tre nya OIV-metoder i (EG) nr 606/2008. Förenkling av lagstiftningen som genomför Lissabonprocessen

Läs mer

10052/17 bis/tf/sk 1 DGG 2B

10052/17 bis/tf/sk 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 8 juni 2017 (OR. en) 10052/17 I/A-PUNKTSNOT från: till: Rådets generalsekretariat Föreg. dok. nr: 8200/17, 8203/17 Ärende: FIN 355 FSTR 45 FC 50 REGIO 68 SOC 465 CADREFIN

Läs mer

ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-14

ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-14 EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Budgetutskottet 16.2.2015 2015/2017(BUD) ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-14 Förslag till betänkande Liadh Ní Riada (PE546.865v02-00) Utnyttjande av Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter

Läs mer

Uttalande från Danmark, Tyskland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Finland och Sverige om fritidsfiske efter torsk

Uttalande från Danmark, Tyskland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Finland och Sverige om fritidsfiske efter torsk Europeiska unionens råd Bryssel den 11 november 2015 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2015/0184 (NLE) 13404/15 ADD 1 REV 1 PECHE 388 I/A-PUNKTSNOT från: till: Komm. dok. nr: Ärende: Rådets generalsekretariat

Läs mer

Dokumentbeteckning doc 11557/04 AGRI 198, AGRIFIN 63, CADREFIN 24

Dokumentbeteckning doc 11557/04 AGRI 198, AGRIFIN 63, CADREFIN 24 Kommenterad dagordning 20050523 Jordbruksdepartementet EUnämnden Miljö och jordbruksutskottet Kopia: SB EUkansliet Riksdagens Kammarkansli Kommenterad dagordning inför Jordbruks och fiskerådet den 3031

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.3.2015 COM(2015) 138 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET om utövande av delegering av befogenheter till kommissionen i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 12 juli 2016

Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 12 juli 2016 1(13) Rapport från expertgrupp och kommitté om trädgårdsprodukter, 12 juli 2016 Sammanfattning Diskussionen fortsatte om ersättningarna för förordning 543/2011, och just nu ser det ut som om de träder

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 2.9.2014 COM(2014) 518 final 2014/0238 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående av ett partnerskapsavtal för hållbart fiske mellan Europeiska unionen och Republiken

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 11.3.2014

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 11.3.2014 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.3.2014 C(2014) 1447 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 11.3.2014 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013

Läs mer

PRELIMINÄR DAGORDNING STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Europabyggnaden, Bryssel 8 november 2017 (kl )

PRELIMINÄR DAGORDNING STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Europabyggnaden, Bryssel 8 november 2017 (kl ) Europeiska unionens råd Bryssel den 6 november 2017 13975/17 OJ CRP2 37 COMIX 740 PRELIMINÄR DAGORDNING STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Europabyggnaden, Bryssel 8 november 2017 (kl. 10.00)

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 26.5.2016 COM(2016) 299 final 2016/0153 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EU) nr 1388/2013 om öppnande och förvaltning av autonoma unionstullkvoter

Läs mer