ARTSCAPE 2019 GÖTEBORGSREGIONEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARTSCAPE 2019 GÖTEBORGSREGIONEN"

Transkript

1 ARTSCAPE 2019 GÖTEBORGSREGIONEN Storskalig gatukonst och interaktivt sagoberättande genom Göteborgsregionen. ART SCAPE 2019 Projektbeskrivning December 2017

2 Artscape Geijersgatan Malmö Sverige Innehållsförteckning Inledning. Storskalig gatukonst, Augmented Reality & workshops. Muralmålningar. Augmented Reality. Workshops. Universellt berättande. Interaktiv infokarta. Bok. Genomförande. Vad behöver projektet från varje kommun? Finansiering. Skapandet av världens ledande region för gatukonst. Om Artscape. Inkludering & jämställdhet. Kontakt.

3 01 Inledning. Gatukonst (urban samtidskonst) är vår tids mest uppmärksammade visuella konstform. Med hjälp av internet har konstformens popularitet ökat explosionsartat och den är nu en självklar del av dagens populärkultur. I Sverige har en gammalmodig och konservativ hållning till gatukonst nu börjat bytas ut mot en kraftig aptit på en av de mest demokratiska och inkluderande konströrelserna någonsin. Artscape är Skandinaviens ledande organisation inom urban samtidskonst och strävar ständigt efter att genomföra nyskapande projekt och att utveckla konstformen. Genom våra tidigare projekt i Malmö, Göteborg och Värmland har vi fått bekräftat hur stort genomslag storskalig gatukonst kan ha på ett bostadsområde, en stadsdel, en kommun eller en hel region. Vi ser en mycket spännande framtid där vi kan hjälpa till att låta konst och kultur påverka samhället i stort på ett direkt och positivt sätt.

4 02

5 03 Storskalig gatukonst, Augmented Reality & workshops. Jämfört med våra tidigare projekt vill vi nu arbeta med en tydligare röd tråd och ett övergripande tema. Det är viktigt att ett projekt som involverar flera olika kommuner samtidigt har något som binder samman alla de individuella delarna. Vi har valt att utveckla och lägga fokus på historieberättande i vårt nya koncept. Figurativ bildkonst är ett av de mest grundläggande berättarteknikerna och vi vill kombinera det med något passande. Därför tänker vi att den ofta väldigt moderna gatukonsten ska ta sig an något så universellt uråldrigt som folksagor. Vi är noga med att alla delar i projektet prioriteras lika. Alla kommuner och konstverk kommer behandlas likvärdigt i val av konstnärer, val av platser och i marknadsföringen. Nedan följer en snabb överblick över de komponenter vi hade velat arbeta med i ett projekt i Göteborgsregionen:

6 04 Muralmålningar. Fantastiska storskaliga muralmålningar är Artscapes signum och vi ser dem som grundplåten även för detta projektet. Konstnärer från hela världen bjuds in att tillsammans med svenska och lokala kollegor omvandla stadsbilden på ett inspirerande och fantasifullt sätt.

7 05

8 06 Augmented reality. Konstnärerna Heavy + PAC animerade och levandegjorde ett antal konstverk under Art Basel i Wynwood, Miami Animationerna kunde ses via smartphone och surfplatta då de riktades mot väggarna. Sedan dess har tekniken tagit ett rejält kliv framåt, liksom möjligheterna att engagera besökare. Här framför ett konstverk av How & Nosm. I detta projekt vill vi även göra flera (t.ex 1 per kommun) av våra muralmålningar interaktiva genom användandet av Augmented Reality (AR). Med hjälp av en smartphone eller en surfplatta ska en betraktare kunna ta del av extra digitalt innehåll när de besöker konstverket. T.ex en animation som får konstverket att komma till liv och röra sig framför ögonen på åskådarna. Augmented reality, AR (eller förstärkt verklighet) är en live direkt eller indirekt betraktelse av en fysisk, verklighetstrogen miljö vars element förstärks (eller kompletteras) med datorgenererade sinnesintryck som ljud, video, grafik eller GPS-data. -Wikipedia Det populära mobilspelet Pokémon Go är ett välkänt exempel på AR. Microsoft HoloLens är ett exempel på hårdvara skapad för AR.

9 07 Workshops. Artscape ser det som en självklar del av varje projekt att låta allmänheten vara med och göra ett permanent avtryck på sin omgivning. Vi vill erbjuda konstnärsledda workshops i varje deltagande kommun där alla är inbjudna, oavsett erfarenhet och ålder, att skapa konst tillsammans med våra konstnärer.

10 08 Universellt berättande Folksagor från hela världen som tema. Folksagor är ett berättarformat som är universellt för alla kulturer i hela världen. De har i alla tider fungerat som enkla moraliska vägvisare och vi tror att ett folksagotema är ett perfekt sätt att ge våra konstverk en positiv och tänkvärd extra nivå utan att ställa några nya krav på betraktaren. Vår tanke är att varje deltagande konstnär blir tilldelad en klassisk folksaga från en annan kultur än deras egen att tolka genom sitt eget konstnärsskap. De olika verken kommer vara väldigt olika och gå helt i linje med varje konstnärs eget unika uttryck - men som helhet sitta ihop genom temat. Vi kommer att välja ut sagor från hela världen och precis som med konstnärerna även ha med svenska representanter.

11 09 Interaktiv infokarta. En trycksak som informerar om projektet, konstnärerna, samarbetspartners och erbjuder en karta över alla konstverk. Vi vill gärna ha en AR-funktion inbyggd i kartan som gör trycksaken interaktiv om den används tillsammans med t.ex en smartphone eller surfplatta. Ihopvikbar broschyr och infokarta för projektet i Värmland Exempel på hur en AR-funktion kan lyfta materialet i en tryckt produkt.

12 10 Bok med projektets alla konstverk och folksagor samlade. I samband med projektet så vill vi skapa en bok där samtliga medverkande folksagor finns enhetligt presenterade och där foton på de tillhörande muralmålningarna fungerar som illustrationer. Om boken förbereds i god tid och är redo för tryck direkt efter att bilder lagts till så kan en färdig publikation finnas klar bara några veckor efter att projektets huvudsakliga genomförandeperiod är över.

13 11 Genomförande. Efter att ett initialt klartecken finns för projektet och vi har en uppskattning om hur många kommuner som kommer att delta börjar arbetet med att planera, förankra och även att identifiera ytor och platser att arbeta med. Artscape kommer att besöka varje kommun och diskutera kommunernas egna tankar, önskemål och tillvägagångssätt för att skapa en individuell plan tillsammans med varje kommun. Vi kommer även att träffa lokala fastighetsägare, föreningar och kulturutövare i varje kommun som är relevanta till projektet. Som projektägare kommer Artscape att ta på sig rollen som samordnare för projektet över kommungränserna. Precis som i vårt senaste projekt som involverade tio kommuner i Värmland kommer vi att skapa separata grupper för t.ex alla kommuners kommunikatörer eller kontaktpersoner så att vi lätt kan sprida och samla information, hålla alla uppdaterade, koordinera gemensamma initiativ, etc. Innan ARTSCAPE 2017 VÄRM- LAND var interkommunala kultursamarbeten i Region Värmland i princip icke-existerande. Att det redan finns en väl fungerande struktur på plats inom GR för samarbeten mellan kommuner och med regelbundna gemensamma möten på olika nivåer kommer vara till stor hjälp för oss. forts. Nästa sida

14 12 forts. Genomförande. Vi räknar med att vara klara med alla praktiska förberedelser i januari 2019 och kunna fokusera på kreativa problemställningar och marknadsföring de sista månaderna. Vi har aldrig haft så här gott om tid att förbereda ett projekt på tidigare, men eftersom vi lägger till både AR-teknologi och publiceringen av en bok i detta projektets koncept så är det passande med lite drygt ett halvårs längre förberedelseperiod. att skapa konstverk och genomföra workshops och andra sidoarrangemang på. Förberedelserna för boken kommer vara helt klara innan maj och en tid hos ett tryckeri kommer vara bokad några dagar efter produktionsperiodens avslut - tillräckligt för att en arkitekturfotograf att leverera färdigbehandlade bilder på samtliga konstverk. Maj 2019 är den föreslagna tidpunkten för en ca 3 veckors produktionsperiod. Tre veckor

15 13 Vad behöver projektet från varje komun? I grunden är bidrag till finansiering och ett officiellt deltagande i projektet det enda Artscape behöver från de deltagande kommunerna. Artscape är en helt självgående organisation som kan hantera alla delar av projektet på egen hand. Men vår ambition är att arbeta väldigt nära alla deltagande kommuner och även förankra projektet bland fastighetsägare och lokala samarbetspartners så att projektet redan från början blir en organisk del av det lokala kulturlivet. All typ av hjälp och resurser kommunerna kan bidra med är av värde. T.ex marknadsföring, kontakter med lokala samarbetspartners, personalresurser vid bl.a arrangemang/ workshops, utlåning av lokaler och sommararbetare är olika sätt kommunerna bidrog under ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND.

16 14 Finansiering av projektet För varje nytt Artscapeprojekt skapar vi en ny finansieringsmodell som utformas helt beroende på projektets innehåll och vilka samarbetspartners samt aktörer som är inblandade. Kommunerna som vi arbetar med är alltid en viktig del av finansieringen men tack vare andra finansieringsmöjligheter sänks ofta bidragsbehovet från kommunernas sida kraftigt. ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND är ett bra exempel för jämförelse då det inkluderade en hel region och ett större antal kommuner (10 st). Vi skapade här ett system där kostnaderna som kommunerna tog var subventionerade genom bidrag från Region Värmland, Postkodlotteriets Kulturstiftelse samt Artscapes samarbetspartners. De bidrag som kom från kommunerna arrangerades på olika sätt från kommun till kommun och ofta var flera olika förvaltningar inblandade och finansieringen togs från olika budgetar. I de projekt som Artscape skapar arbetar vi med kultur som påverkar samhället på många plan och därför är det logiskt att finansieringen inte alltid endast tas från kommunernas kulturbudget. Ett exempel är kommunala bostadsbolag som kan gå in med finansiering om konstverk görs på eller i områden kring fastighetsbeståndet, konsten skapar inte bara ett mervärde på den fastighet som det utförs utan hela området/kommunen påverkas positivt. Andra exempel är bidrag för integrationsprojekt, aktivitetsstöd för unga eller andra bidrag för sociala aktiviteter. Vi har även i tidigare projekt arbetat exempelvis med fastighetsägare, centrumföreningar och andra lokala aktörer som medfinansiärer på ett sätt där alla såg stora fördelar till medverkandet. Fördelningen av bidrag till budget för ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND: Kommunerna: 39 % Region Värmland: 23% Postkodlotteriets kulturstiftelse: 23% Artscape: 15%* forts. Nästa sida *Beräknat på det ekonomiska värde som Artscapes redan etablerade samarbetspartners bidrog med i antingen material eller tjänster.

17 15 forts. Finansiering av projektet Med det projekt som vi nu planerar ser vi möjligheter att söka finansiering för olika delar av projektet från olika håll. Vi adderar här nya fokusområden jämfört med tidigare projekt vilket också öppnar upp för nya samarbetspartners. Som ideell organisation har vi möjlighet att söka bidrag som kommuner inte kan söka och tvärtom. Det är därför viktigt att diskussioner förs kring vem som söker vad så att vi maximerar chansen för godkända bidrag. Gällande sponsring så försöker Artscape att arbeta med naturliga samarbetspartners så som liftbolag eller färgtillverkare. Det är viktigt för oss att konsten är i centrum och att den inte tävlar om synlighet med exempelvis loggor från sponsorer. Med det sagt så håller vi alltid dörren öppen för nya samarbeten och skräddarsyr ofta sponsor/samarbetsavtal för varje aktör så att alla får ut det maximala utan att tumma på den konstnärliga kvalitén eller friheten.

18 16 Skapandet av världens ledande region för gatukonst. Gatukonst har seglat fram som en betydande faktor när det gäller turism och val av resmål för kultursugna resenärer. Något som Google har tagit fasta på genom sitt Google Cultural Institute, som Artscape samarbetar med sen Våra projekt får utöver möjligheten att visas som online-utställningar tillhandahållna av Google även olika fördelar i Google Street View och i sökmotorresultaten. Vi ser själva en klar skillnad i flödet av besökare till de platser där Artscapes konstverk finns och det är fortfarande stort intresse internationellt för våra tidigare projekt. Per automatik skapas turistmål när Artscape skapar konstverk i det offentliga rummet. I Västra Götalands län finns sedan tidigare en hel del storskaliga muralmålningar. Bl.a har gatukonstfestivalen No Limit i Borås varit produktiva och skapat en imponerande samling verk i centrala Borås. ARTSCAPE 2016 i Göteborg skapade permanenta muralmålningar i alla tio stadsdelar i Göteborg och stadens egen efterföljare Hammarkullen Urban Art följde upp med fler storskaliga verk under Med en snabb titt på kartan blir det genast tydligt att ett projekt som involverar GR skulle automatiskt binda ihop kommunerna med Borås och Göteborg Vi ser möjligheten att skapa världens ledande region för urban konst!

19 17 Ett Artscapeprojekt i GR kommer skapat ett geografisk område (GR - Göteborg - Borås) med ett antal konstverk och av en kvalité på en nivå som är vida överlägsen alla andra områden i samma storlek i hela världen. New York, Mexico City, London, Sao Paulo, Paris - ingen av de mest framstående storstadsområdena kommer kunna mäta sig! Göteborgsregionen Göteborg Borås

20 18 Om ARTSCAPE. VILKA ÄR VI? Artscape är en ideell organisation som strävar efter att inspirera och göra konst tillgänglig för alla. Vi tycker att reklamskyltarna behöver konkurrens i den moderna stadsbilden och att konstupplevelser inte bör begränsas till endast gallerier och museer! Artscape drivs av Daniel och Tor, klasskamrater på högstadiet som 2013 upptäckte att de delade en gemensam passion för gatukonst. Med utgångspunkt i Tors Malmöbaserade galleri och Daniels erfarenhet som projektledare inom urbankonstvärlden föddes idéen till Artscape och Sveriges första gatukonstfestival. KONTAKTER & ERFARENHET Efter fyra produktiva år har Artscape etablerat sig som Skandinaviens ledande organisation inom urban samtidskonst. Vårt kontaktnätverk både nationellt och internationellt är oerhört starkt och vi har lyxen av att regelbundet bli kontaktade av nya potentiella samarbetspartners. Artscape är en helt självgående organisation som har förmågan att genomföra stora projekt helt på egen hand vid behov. Vår erfarenhet av storskaliga muralmålningsprojekt och större konstprojekt i det offentliga rummet gör att vi regelbundet agerar bollplank och kunskapsreserv åt andra organisationer och projekt, t.ex OpenART i Örebro, Stockholms Kulturfestival och No Limit Borås Göteborg Skandinaviens då största gatukonstfestival 2014 Malmö Sveriges första gatukonstfestival någonsin 2017 Värmland Världsunikt projekt inom urban samtidskonst

21 19 ARTSCAPE 2014 MALMÖ. I maj 2014 skapade Artscape svensk konsthistoria genom att bjuda in femton internationella konstnärer från hela världen som tillsammans med en handfull lokala talanger skapade offentlig konst på Malmös gator och väggar. Cirka 30 bestående konstverk finns kvar och är mycket uppskattade av Malmös invånare och besökande turister. Konstverken varierar i storlek och utförande allt i från 35 meter höga muralmålningar till små skulpturer stora som en knytnäve. Samtidigt som konstverk skapades i det offentliga rummet så arrangerade Artscape en serie workshops runt om i staden. Intresserade Malmöbor i alla åldrar skapade gemensamma och permanenta muralmålningar tillsammans med konstnärer - projektets workshops hade sammanlagt över 1000 deltagare och var mycket uppskattade. Utöver offentlig konst och workshops så arrangerades en rad sidoevenemang. Bl.a en paneldebatt, ett konstnärssamtal, en galleriutställning och en middagsklubb.

22 20 ARTSCAPE 2016 GÖTEBORG. ARTSCAPE 2016 i Göteborg var Skandinaviens största urbana konstprojekt någonsin. Permanenta storskaliga väggmålningar och annan offentlig konst skapades i alla stadens tio stadsdelar. Göteborg, med sin historia av nolltolerans för all form av gatukonst, bjöd överraskande in Artscape att knyta samman en geografiskt spridd tätort genom ett helt nytänkande kulturprojekt. Slutresultatet blev väldigt lyckat och under projektet skapades 18 stycken offentliga konstverk, ett konstnärssamtal genomfördes och Göteborgarna själva deltog i workshops över hela staden. Att involvera alla stadsdelar, från stadskärnan ut till förorterna, i ett jämlikt kulturprojekt var ett helt nytt koncept som manifesterade en av Artscapes grundpelare; att skapa konst tillgängligt för alla!

23 21 ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND. ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND är Artscapes största åtagande hittills och ett av världens största gatukonstprojekt någonsin! Internationellt ledande konstnärer samlades tillsammans med svenska och lokala värmländska kollegor under sommaren för att skapa storslagna muralmålningar i hela 10 av Värmlands kommuner. 29 konstnärer från 14 olika länder skapade 32 unika konstverk under festivalens fyra veckor, från Torsby i norr till Grums i söder och från Årjäng i väst till Filipstad i öst. Artscape bjöd i vanlig ordning även in till våra populära workshops där allmänheten fick chansen att tillsammans med erfarna konstnärer skapa permanenta konstverk. Därutöver anordnades konstnärssamtal och filmvisning. ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND lyckades binda samman en hel region genom ett gemensamt kultursamarbete där alla tio deltagande kommuner fick chansen att ingå i ett världsledande urbankonstprojekt på lika villkor. Ett nytt starkt nätverk har skapats över kommungränserna och nu har även spännande samtidskonst tillförts på platser som vanligtvis lämnas utanför kulturens blickfång. Värmland bär på en rik tradition av kultur och konst, vilken vi känner oss oerhört stolta över att ha bidragit ytterligare till.

24 22 Inkludering och jämställdhet. Sedan starten 2014 har vi utformat och genomfört projekt av hög kvalitet samtidigt som vi varit noga med att göra positiva sociala avtryck. Utöver vår vision att förändra och försköna stadsbilden, vill vi att Artscape ska syfta till att inkludera och inspirera. Samtliga av våra projekt är och kommer alltid att vara gratis och öppet för alla. Vi tror på urban samtidskonst som en starkt demokratisk konstform, med kraft att inspirera alla samhällsgrupper. Konst och kultur bör inte vara förpassat till gallerier och museer utan finnas tillgänglig för precis alla. Som enda organisation i världen inom urban samtidskonst på vår nivå har Artscape alltid en jämn könsfördelning mellan manliga och kvinnliga deltagande konstnärer i samtliga projekt. Vi vill fortsätta vara ledande i att lyfta fram kvinnliga konstnärer i en väldigt mansdominerad konstform.

25 23

Kallelse Kultur- och fritidsnämnden

Kallelse Kultur- och fritidsnämnden Kallelse Kultur- och fritidsnämnden Tid: tisdag 22 maj 2018 kl. 17:30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Ärenden Föredragande Formalia 1 Upprop 2 Val av justerare och tid för justering 3 Godkännande

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016 1(5) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Sommarlovs- aktiviteter

Sommarlovs- aktiviteter Sommarlovs- aktiviteter Kostnadsfritt för alla barn & ungdomar! 2017 Vad ska du göra i sommar? Den här broschyren är fylld av kostnadsfria sommarlovsaktiviteter som du som är ung i Forshaga kommun kan

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015 1(7) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Kallelse Kultur- och fritidsnämnden

Kallelse Kultur- och fritidsnämnden Kallelse Kultur- och fritidsnämnden Tid: tisdag 25 september kl. 17:30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Ärenden Föredragande Formalia 1 Upprop 2 Val av justerare och tid för justering 3 Godkännande

Läs mer

S TA D E N S KONST SAMR ÅDSHANDLING FEBRUARI 2016

S TA D E N S KONST SAMR ÅDSHANDLING FEBRUARI 2016 SAMRÅDSHANDLING FEBRUARI 2016 INNEHÅLL Överraska variera förändra...4 Staden som experimentellt galleri...4 Permanent konst...5 Drift och underhåll...5 Temporär konst...6 Tillstånd...6 Råd och riktlinjer

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5 Förord Det har varit mycket roligt att få arbeta med detta projekt och vi är glada över att No Limit mottagits så positivt av Boråsare såväl som besökare. Vi är överraskade över det stora mediala intresset

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Nacka Energi och Nacka kommun featuring Astrid Sylwan at Finntorp Astrid Sylwan Astrid Sylwan föddes 1970 i Antwerpen, Belgien, men bor och är verksam i Nacka.

Läs mer

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014

RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 RIKSUTSTÄLLNINGARS BARN- & UNGDOMSSTRATEGI 2012-2014 Print Visby 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund Riksutställningar ska enligt regleringsbrev för budgetåret 2011 utforma en strategi för sin barn- och

Läs mer

Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium. Inträdesprovet Kurser Studierna

Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium. Inträdesprovet Kurser Studierna Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium Inträdesprovet 26.4.2018 Kurser Studierna Ansökan till bildkonstlinjen Ansökan sker via den gemensamma elevantagningen Inträdesprovet ordnas den 26.4.18 Kom ihåg att

Läs mer

Samverkansorganisation mellan trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen. Säkraplatser Väst

Samverkansorganisation mellan trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen. Säkraplatser Väst Trygg, vacker stad Samverkansorganisation mellan trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen Säkraplatser Väst 2018-03-08 Vision: Göteborg är en vacker, öppen och trygg stad

Läs mer

[X]SITES KATTEGATTLEDEN

[X]SITES KATTEGATTLEDEN Koncept: (X)sites Kattegattleden (X)sites Kattegattleden blir en utställning med platsspecifik temporär konst i landskapen efter cykelleden Kattegattleden (se karta sid 6). (X) står för det vi inte vet,

Läs mer

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-07 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna konstmuseum Kenneth Åström 016-710 17 11 Josefine Bolander 016-710 71 66 Diariebeteckning KFN/2013:281 Kultur- och

Läs mer

mo jligheter fo r konstna rlig gestaltning

mo jligheter fo r konstna rlig gestaltning SAÄ TRA mo jligheter fo r konstna rlig gestaltning Fyra föreslagna "platser" för konstnärlig gestaltning i stadsdelen Sätra har identifierats av Västerås konstmuseum, utifrån de framtagna skisser som finns

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 Centrala Älvstaden Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 sammanfattning Vision Älvstaden, antagen av kommunfullmäktige i Göteborg den 11 oktober 2011. Se bilaga. Vision Älvstaden

Läs mer

Ett projekt av Måleriföretagen i Sverige, AkzoNobel, Göteborgs Stad genom Framtiden och Göteborg 2021

Ett projekt av Måleriföretagen i Sverige, AkzoNobel, Göteborgs Stad genom Framtiden och Göteborg 2021 Ett projekt av Måleriföretagen i Sverige, AkzoNobel, Göteborgs Stad genom Framtiden och Göteborg 2021 Ungdomar För och med ungdomar Sätt färg på Göteborg är ett projekt för och med unga. Vid starten satte

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora SVENSK KONST NU Sammanfattning I sommarens utställning deltog ett 15-tal svenska och internationella konstnärer varav en konstnärsgrupp. Utställningen

Läs mer

SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND. Projektnamn: Unga Ess. Projektägare: Leader Skånes Ess. Projektledare:Veronika Ekstrand

SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND. Projektnamn: Unga Ess. Projektägare: Leader Skånes Ess. Projektledare:Veronika Ekstrand SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND Projektnamn: Unga Ess Projektägare: Leader Skånes Ess Projektledare:Veronika Ekstrand Journalnummer:SJV 2009-4452 Innehållsförteckning Projektidé och

Läs mer

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Löparakademins tioveckorsprogram 2016 Om Löparakademin Löparakademin är en ideell organisation vars övergripande ändamål är att öka samhörighet och integration genom

Läs mer

HIMLATRAPPAN av Gert Wingårdh. KIVIK ART CENTRE sommaren 2013

HIMLATRAPPAN av Gert Wingårdh. KIVIK ART CENTRE sommaren 2013 HIMLATRAPPAN av Gert Wingårdh KIVIK ART CENTRE sommaren 2013 Himlatrappan Kivik Art Centre har bjudit in Gert Wingårdh, vår internationellt mest uppmärksammade arkitekt, att rita något för landskapet kring

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad

Överenskommelse om samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad Överenskommelse om samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad För demokrati, delaktighet och ökad inkludering i Malmö 2017-2020 Vision Malmö stad och idéburen sektor skapar i samverkan en

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017 1(6) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

[X]SITES SJUHÄRADSRUNDAN

[X]SITES SJUHÄRADSRUNDAN Koncept: (X)sites Sjuhäradsrundan (X)sites Sjuhäradsrundan blir en utställning med platsspecifik temporär konst i landskapen efter cykelleden sjuhäradsleden (se karta sid 6). (X) står för det vi inte vet,

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 KULTURDIALOG 2011 PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 19.00 Välkommen 19.15 Presentation av programmet Regional kulturplan, ppt Kulturöversyn Hagfors kommun 2011 Förslag organisation kulturutveckling

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM

KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM KONSTEN PÅ CLARION HOTEL & CONGRESS TRONDHEIM Jaume Plensa, Barcelona (f. 1955) Jaume Plensa tillhör de mest uppmärksammade skulptörerna internationellt efter sin Crown Fountain i Millenium Park i Chicago,

Läs mer

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland

Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektbeskrivning Black/North SEAS i Västra Götaland Projektpresentation Black/North SEAS är ett 3,5 årigt Europeisk konstnärligt samarbetsprojekt med grundfinanisering från EU Culture 2007-2013 som kopplar

Läs mer

LÄGESRAPPORT

LÄGESRAPPORT LÄGESRAPPORT 2015-12-07 UTVECKLINGSPROGRAM AV SVENSKA PRE-BID-MODELLEN Inger Alfredsson Nationell samordnare för levande orter och livfulla städer BAKGRUND Detta utvecklingsprogram syftar till att stärka,

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Framsidesillustrationer: Marco Leal, Shabnam Faraee, Bekim Gasi, Emre Özdamarlar. Illustration denna sida: Amalia Alvarez Illustration motstående

Framsidesillustrationer: Marco Leal, Shabnam Faraee, Bekim Gasi, Emre Özdamarlar. Illustration denna sida: Amalia Alvarez Illustration motstående VAD ÄR Framsidesillustrationer: Marco Leal, Shabnam Faraee, Bekim Gasi, Emre Özdamarlar. Illustration denna sida: Amalia Alvarez Illustration motstående sida: Amanda Casanellas Illustration baksidan: Marco

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, SEK Ärendenummer KN 2015/7574

Redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, SEK Ärendenummer KN 2015/7574 Redovisning av bidrag till internationellt kulturutbyte, 20.000 SEK Ärendenummer KN 2015/7574 Stina Löfgren Living Magasine, New York, 5 januari 5 mars 2016 Deltog i utbytet som del av konstnärsgruppen

Läs mer

The Event Films Projektbeskrivning inkl budget

The Event Films Projektbeskrivning inkl budget The Event Films Projektbeskrivning inkl budget Göteborg 16 mars 2015/ Maja Kekonius Kort beskrivning av projektet The Event Films kommer att bli en hybrid-konstvandring på Evenemangstråket i Göteborg.

Läs mer

Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad. För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö

Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad. För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö Om överenskommelsen Den här överenskommelsen kan användas av den idéburna

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi!

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Under november månad har vi fortsatt med demokratiutbildning för ledningsgrupperna i förvaltningarna. Detta var årets sista tillfälle för demokratiutbildning!

Läs mer

KS 16 11 APRIL 2012. Uppsala Health Summit. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 16 11 APRIL 2012. Uppsala Health Summit. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 16 11 APRIL 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Sterte Eva Datum 2012-03-21 Diarienummer KSN-2012-0524 Kommunstyrelsen Uppsala Health Summit Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

Läs mer

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans

Läs mer

Introduktion. Samarbeten

Introduktion. Samarbeten Introduktion De nya möjligheter som Internet gett upphov till har inte bara lett till en ökad möjlighet för distribution av och utbyte av kultur mellan regioner utan också till helt nya sätt på vilka kultur

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020

Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020 Anbudsunderlag Yrkes- SM 2020 Bakgrund WorldSkills Sweden har som mål att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning. WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv,

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst.

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Grupp 1 Det är bra att det läggs vikt på dans och konst, men det flesta ungdomar vill ha mer musiksatsningar. Konst och dans är förmodligen

Läs mer

Rapport från ett konstnärligt och vetenskapligt referensprojekt. Splintermind Mikael Scherdin Lisebergsvägen 31 125 35 Älvsjö

Rapport från ett konstnärligt och vetenskapligt referensprojekt. Splintermind Mikael Scherdin Lisebergsvägen 31 125 35 Älvsjö Rapport från ett konstnärligt och vetenskapligt referensprojekt Splintermind Mikael Scherdin Lisebergsvägen 31 125 35 Älvsjö Bakgrund Syftet med projektet var att det skulle bli ettt konstnärligt och vetenskapligt

Läs mer

ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014

ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014 ETT TILLÅTANDE UTERUM JÄRNMALMSGATAN, RINGÖN Förslag av Stella Svanberg, Fastighetskontoret 2014 KOPPLINGAR FRAMTIDA STRÅK OCH TILLFÄLLIGA AKTIVITETER IDAG IDAG OCH IMORGON + TEMPORÄRA AKTIVITETER FLERTAL

Läs mer

2 Internationell policy

2 Internationell policy Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 19 februari 2002 Reviderad den: 20 augusti 2009 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Dokumentet gäller för:

Läs mer

En majoritet av spelare har valt alternativ 1. Vissa förespråkar också inrättandet av Stadsmiljögruppen i alternativ 3.

En majoritet av spelare har valt alternativ 1. Vissa förespråkar också inrättandet av Stadsmiljögruppen i alternativ 3. A1. Utfall & Nya Val En majoritet av spelare har valt alternativ 1. Vissa förespråkar också inrättandet av Stadsmiljögruppen i alternativ 3. En konstkonsult ska in i projektet direkt som vilken specialitet

Läs mer

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS.

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS. FLER BÖR UPPMÄRKSAMMAS. REGERINGEN OCH WORLDSKILLS SWEDEN SATSAR GEMENSAMT PÅ YRKESUTBILDNINGAR. Alla är överens, vi behöver fler som vill gå ett yrkesprogram. Intresset för yrkesutbildningar har minskat

Läs mer

regional biblioteksplan förkortad version

regional biblioteksplan förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 Vision Västra Götaland Det goda livet Det goda livet är den övergripande idé och vision som förenar kommuner, organisationer,

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

En dag för företaget i Stjärnsund

En dag för företaget i Stjärnsund En dag för företaget i Stjärnsund Projektägare: Stiernsunds AIF, ideell förening Projektledare: Sten Hårdbåge Kommun: Hedemora Dnr: 101 Jnr: 2011 5939 Projekttid: 2011-09-05-2012-09-30 Projektet blev väldigt

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

GL BALA KOMMUNEN 2017

GL BALA KOMMUNEN 2017 GL BALA KOMMUNEN 2017 Vad är Globala Kommunen? Globala Kommunen är ett kommunikationsprojekt där kommuner, lokala organisationer och Sida samarbetar för att öka kunskapen om och intresset för en rättvis

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS

PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS PÅ GRÄNSEN MELLAN DET LILLA BORÅS OCH DET STORA BORÅS En rapport om att marknadsföra Borås konstmuseum både internationellt och provinsiellt av Anna Sefve Daniel Schwarz - Szpigler Erika Harlitz Helen

Läs mer

Fokusår 2018: Go global med sikte på Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra

Fokusår 2018: Go global med sikte på Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra Fokusår 2018: Go global med sikte på 2021 Så här hänger det ihop! Alla kan vara med och bidra UPPDRAG START HALVTID 400 ÅR AVTRYCK 2009 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Läs mer

projekt VARDAG - ett kulturprojekt från Gullspångs kommun inom ramen för Gullspångsmodellen, dec 2008 till sep 2009

projekt VARDAG - ett kulturprojekt från Gullspångs kommun inom ramen för Gullspångsmodellen, dec 2008 till sep 2009 projekt VARDAG - ett kulturprojekt från Gullspångs kommun inom ramen för Gullspångsmodellen, dec 2008 till sep 2009 Erkännandet av att individen aldrig kan stå ensam, utan är medlem av en social gemenskap

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

KONSTEN OCH KONSTNÄRSCENTRUM

KONSTEN OCH KONSTNÄRSCENTRUM KONSTEN OCH KONSTNÄRSCENTRUM ETT PROJEKT OM KONSTENS ROLLER I KOMMUNALA VERKSAMHETER Genomfört med stöd av Sjuhärads kommunal förbund i Borås-regionen. Under projekttiden 2014 och 2015 var offentlig konst

Läs mer

Slutrapport Mobila Metoder

Slutrapport Mobila Metoder Slutrapport Mobila Metoder (dåvarande Länsbiblioteket i Västerbotten) ansökte 2017 om utvecklingsstöd av Svensk biblioteksförening för att genomföra projektet Mobila Metoder. BAKGRUND OCH GENOMFÖRANDE

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd kulturföreningar Innehåll Kontantstöd kulturföreningar... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns kulturpolitiska vision... 2 2 Verksamhetsstöd...

Läs mer

Att söka pengar och exempel på projektbudget

Att söka pengar och exempel på projektbudget Att söka pengar och exempel på projektbudget Samhällsentreprenör - 2010/2011 Stöd och projektmedel var hittar vi det? Lokalt, kommunala stöd/projektmedel eller andra lokala aktörer. Exempel i Malmö: Kulturexpressen

Läs mer

VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse

VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse Innehåll Uppdrag...s.2 Vision...s.2 Fokusområden...s.2 Ständiga fokusområden...s.3 2årsplan...s.3 5årsplan...s.4 10årsplan...s.4 Våra medlemmar

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co

Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co Therese Brusberg Projektchef Göteborg 2021, Göteborg & Co Uppdrag från kommunstyrelsen UPPDRAG START HALVTID 400 ÅR AVTRYCK 2009 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Visionsarbete

Läs mer

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Deltagare andrea.haglund@uddevalla.se annette.olsson@harryda.se cecilia.gronholm@kungalv.se charlott.hjalm@gotene.se elin.boardy@lerum.se elin.a.johansson@toreboda.se

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE

VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE VÅR VISION Foton i visionen: Världskulturmuseerna, Filmriding & istock VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE I det här dokumentet sammanfattas Världskulturmuseernas gemensamma vision. Den är vår kompass. Vår

Läs mer

Rapport från Nationell Makerskonferens Malmö

Rapport från Nationell Makerskonferens Malmö Rapport från Nationell Makerskonferens Malmö 161021-22 161021-22 gick makerkonferensen Nationell Makerskonferens av stapeln i Malmö. Platsen var Sveriges äldsta makerspace Frabriken Stapln som ligger ca

Läs mer

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art

MUma. MUma. Mural Modern Art. Mural Modern Art MUma Mural Modern Art Gömda/glömda bilder och berättelser om kvinnor på Östra Orust Vi bär på ett kollektivt minne - en tystad kunskap om vårt arv och vårt förflutna - gömd och glömd av dem som tagit pennan/penseln/kameran

Läs mer

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum MOTTAGARE Linköpings Universitet Utbildningen inom gestaltning och utställningsproduktion inom samtida konstnärliga fält. ADRESS Johanna Johnsson Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till

Läs mer

1. Publikt Entreprenörskap

1. Publikt Entreprenörskap 1. Publikt Entreprenörskap Folkuniversitetet i Malmö Projektledare Ingemar Holm e-postadress info.malmo@folkuniversitetet.se Tel 040-691 83 00 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Syftet har varit att

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk PROJEKTBESKRIVNING DcV kommer i denna ansökan för projektutveckling från Västra Götalandsregionen (VGR),, att fokusera på marknaden för dansutövarna, nämligen

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015

Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015 Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015 Inledning Under hösten 2015 har länsgrupperna haft chansen att diskutera det informations- och diskussionsmaterial om Kulturskolans uppdrag som styrelsen

Läs mer

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Under sommaren när många andra ideella organisationer tar sommaruppehåll arrangerade CISV Jönköping ett språkcafé där nyanlända fick tillfälle att öva på sin svenska. Varje

Läs mer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer Hallands sommarlovsentreprenörer Projektnamn Hallands sommarlovsentreprenörer Projektidé Att ta konceptet sommarlovsentreprenör till Halland och tillsammans med kommuner, lokala näringsidkare och föreningar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAPPY GIFT. Vilket budskap du än vill förmedla, så finns det alltid en perfekt Happy Gift.

VÄLKOMMEN TILL HAPPY GIFT. Vilket budskap du än vill förmedla, så finns det alltid en perfekt Happy Gift. www.happygift.se VÄLKOMMEN TILL HAPPY GIFT Vilket budskap du än vill förmedla, så finns det alltid en perfekt Happy Gift. Med enkelhet väljer du en eller flera presenter ur vår omfattande samling. Med

Läs mer

VAD ÄR CENTRUM FÖR URBANA STUDIER HAMMARKULLEN?

VAD ÄR CENTRUM FÖR URBANA STUDIER HAMMARKULLEN? VAD ÄR CENTRUM FÖR URBANA STUDIER HAMMARKULLEN? VAD ÄR CENTRUM FÖR URBANA STUDIER? Universitetet och Chalmers ser sig som stora och viktiga institutioner för Västra Götalandsregionens utveckling. Genom

Läs mer

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna.

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna. The Art Of Sweden är en unik länsövergripande intresseorganisation för alla fria professionella kulturskapare i Örebro län musiker, filmare, författare, skådespelare, fotografer, dansare, bild- och formkonstnärer,

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Studieförbundet NBV Journalnummer 20114034norr UMEÅ Skolgatan 48 903 27 Umeå E-postadress norr@nbv.se B. Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Ida Hillebjörk

Läs mer