PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005"

Transkript

1 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 27 januari 2005, kl Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Ray Idermark (m) Bertil Olsson (m), ers. för Göran Seveson (m) Thomas Löfgren (m), ers. för Tommy Schiött (m) Ulrika Erlandsson (kd) Tommy Eckelöv (s) Lars Eriksson (s) Sven Ljungberg (s), ers. för Sara Shokofan (s) Maria Nilsson (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Agneta Fleischer, enhetschef, 1-4 Marie Lindahl, föreståndare, punkt 2 Kjell Johansson, kommundirektör, 1 Eva Folke, verksamhetschef, socialkontoret, 1 Marianne Karlsson, samordnare barn- och familjeenheten, soc., 1 Tommy Eckelöv Fritidskontoret, Vallentuna, den 31 januari 2005 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer 1-10 Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Tommy Eckelöv BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 27 januari 2005 Datum för anslags uppsättande 1 februari 2005 Datum för anslags nedtagande 22 februari 2005 Förvaringsplats för protokollet Fritidskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (16)

2 Innehållsförteckning: Organisation och verksamhetsplan för Tryggare Vallentuna...3 Information om Nova...4 Utvecklingsplan för närområdesverksamhet i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacksområdet m.m...5 Förslag till driftbudget Kontroll av bidragsansökningar VT Anhållan om befrielse från lokalhyra, Vallentuna Rotaryklubb...12 Program för detaljplan för centrumtomten öster om Mörbyvägen...13 Detaljplan för del av Karby 3:2 Brittas backe...14 Val av ersättare till arbetsutskottet...15 Anmälningar och rapporter...16 Sid. 2 (16)

3 Organisation och verksamhetsplan för Tryggare Vallentuna FN 1 Dnr Ärendet Som avstamp 2005 planeras en seminariedag med samtliga aktörer i Tryggare Vallentuna i syfte att diskutera arbetsformer och olika utvecklingsområden för verksamheten. Till sammanträdet har socialförvaltningen inbjudits och representeras av Eva Folke, verksamhetschef, och Marianne Karlsson, samordnare barn- och familjeenheten. Eva och Marianne redovisar sina erfarenheter från de fyra år, som projektet Ett Tryggare Vallentuna pågått. Man anser att organisationen har satt sig och fungerar mycket bra. I samordningsgruppen har samtliga deltagare fått ett ansikte och man har fått kunskap om varandras arbete. Samarbetet med ungdomsfältarna har utvecklats till att bli en värdefull tillgång i arbetet med ungdomar. Ett önskemål inför framtiden är att verksamheten skall få mer resurser så att man också kan arbeta med ungdomar i grupp och enskilt. Ordföranden i styrgruppen, kommundirektör Kjell Johansson, redovisar sin syn på organisation och verksamhetsplan för Tryggare Vallentuna samt hur verksamheten kan förädlas och utvecklas. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen. 3 (16)

4 Information om Nova FN 2 Information Föreståndaren på Nova, Marie Lindahl, informerar om den verksamhet som genomförts under Bl.a. har man haft 17 större arrangemang och musikverksamheten har utvecklats och har nu 19 grupper igång. Man har haft 49 studiebesök och ett nära samarbete med kulturförvaltningen och Kulturskolan. Av olika skäl hittills har man dock inte lyckats nå den breda målgrupp man förväntat sig, men Nova har endast varit igång ca ett år och det tar betydligt längre tid för denna typ av verksamhet att sätta sig. En analys av det gångna årets verksamhet pågår och kommer att ligga till grund för en eventuellt reviderad utvecklingsplan för Nova. Fritidschef Jan-Åke Bredberg informerar om att det under den senaste tiden florerat olika rykten om Nova. Dessa rykten måste bemötas på ett konstruktivt sätt. Med anledning härav redovisar fritidschefen en åtgärdsplan, som snarast skall genomföras. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och för det imponerande arbete, som har genomförts på Nova. Vidare konstaterar ordförande att Nova är populärt bland många och att man har stora förväntningar på verksamheten. Ordförande avslutar med att önska lycka till med det fortsatta arbetet med Nova. 4 (16)

5 Utvecklingsplan för närområdesverksamhet i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacksområdet m.m. FN 3 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar godkänna nedanstående förslag till Utvecklingsplan för närområdesverksamhet i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacksområdet m.m. Ärendet Uppdraget Kommunfullmäktige har beslutat att anslå 800 tkr till fritidsnämnden för att från 2005 kunna bedriva närområdesverksamhet i Bällstaberg och i Ekeby-/Hammarbacksområdet. Närområdesverksamheterna skall komplettera Nova som lokala mötesplatser för yngre ungdomar. I Bällstaberg skall närområdesverksamheten samordnas med tillsyn av sporthallen och andra uthyrda lokaler i skolan. För att klara tillsynen på tider utanför närområdesverksamheten anslogs ytterligare 100 tkr till detta ändamål. Fritidsnämnden har uppdragit åt fritidsförvaltningen att verkställa fullmäktiges beslut och starta en öppen fritidsverksamhet anpassad för huvudmålgruppen ungdomar år. Verksamheten Verksamheten skall utformas utifrån ungdomarnas behov och önskemål inom ramen för de lokalmässiga och ekonomiska förutsättningarna. Närområdesverksamheterna skall ha en nära koppling till Nova så att personalen kan få stöd och hjälp med att utveckla olika verksamheter såsom musik, dans, IT, teater m.m. Gemensamma arrangemang skall planeras och genomföras. Ungdomar skall slussas från närområdesverksamheterna till Nova. I Bällstabergsskolan finns anpassade verksamhetslokaler. Under hösten 2004 har en öppen fritidsverksamhet i begränsad omfattning genomförts i nära samarbete med Kyrkans Ungdom i Vallentuna. I Hammarbacksskolan kommer skolcafeterian att användas för närområdesverksamheten. Lokalen kommer att rustas och anpassas till verksamhetens behov. Detta genomförs i nära samverkan med företrädare för skolan (elever och personal). På båda platserna finns dessutom möjlighet att nyttja olika speciallokaler. 5 (16)

6 Forts. 3 Personal Vad gäller personalresurserna för närområdesverksamheten är dessa dimensionerade för cirka två halvtidstjänster per enhet, vilket möjliggör ett öppethållande med dubbelbemanning på 25 timmar/vecka i 10 månader eller 40 veckor. Vid rekrytering skall kommunperspektivet gälla, d.v.s. en blandning av personer med skol-, fritids- och föreningsbakgrund skall eftersträvas. Öppetdagar och tider skall så långt det är möjligt anpassas efter ungdomarnas önskemål och behov. Samverkan med föreningar/organisationer Ett samarbete med Kyrkans Ungdom har etablerats i Bällstaberg under höstterminen Kyrkan har ställt upp med ledare och själva finansierat kostnaderna för dessa. Fritidsnämnden har förhoppningar om ett fortsatt samarbete med Kyrkans Ungdom och att inleda ett liknande samarbete med andra lokala föreningar och organisationer. Företrädare för Kyrkans Ungdom föreslås inbjudas till fritidsnämnden för att diskutera erfarenheter från höstens verksamhet i Bällstaberg samt hur ett fortsatt samarbete skall läggas upp. Tidplan m.m. för genomförandet Verksamheten i Bällstaberg planeras starta vecka 5 och i Ekeby/Hammarbacken vecka 10. Öppetdagar och tider skall anpassas till målgruppens behov. Önskemålen skall inhämtas via de nätverk som finns på berörda skolor (elevråd, friendsgrupper, klassombud och liknande). Personalen rekryteras genom annonsering i lokalpress, på kommunens hemsida och genom headhunting. Ambitionen är att nå engagerade personer med erfarenhet från att arbeta med ungdomar och gärna med någon koppling till skola, fritid och/eller föreningsliv. Rekryteringsprocessen har påbörjats. Verksamheten skall utformas utifrån ungdomarnas behov och önskemål och inom ramen för tillgängliga ekonomiska och lokalmässiga resurser. Personalen på Nova skall fungera som bollplank och stöd i utvecklingen av närområdesverksamheterna. Information och marknadsföring av verksamheten är viktig både mot målgrupp och föräldrar. Berörda skolor i de olika områ- 6 (16)

7 Forts. 3 dena är effektiva informationsbaser. Affischering, information på hemsidor, föräldramöten, veckobrev, grupputskick via e- mail och sms är olika effektiva sätt att nå ut till ungdomar och föräldrar. Lokalerna på Hammarbacksskolan är i behov av målning, viss upprustning och inredning för att fungera på ett bra sätt. Dessa åtgärder planeras i nära samverkan med skolan och samhällsbyggnadsförvaltningen. Kostnader och tidplan för genomförandet håller på att tas fram. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 13 januari 2005, 2, att de olika punkterna under rubriken Tidplan m.m. för genomförandet skall kompletteras till fritidsnämndens sammanträde. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar godkänna fritidskontorets förslag till Utvecklingsplan för närområdesverksamhet i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacksområdet m.m. 7 (16)

8 Förslag till driftbudget 2005 FN 4 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att godkänna förvaltningens förslag till driftbudget för Ärendet Fritidschef Jan-Åke Bredberg informerar om att bokslutet för verksamhetsåret 2004 visar ett överskott på ca 650 tkr varav 300 tkr utgör ett bidrag från länsstyrelsen till kommunens projekt för alkohol- och drogprevention 2004/05. Vidare redovisar fritidschefen förvaltningens förslag till driftbudget för Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 27 januari 2005, 14, att godkänna förvaltningens förslag till driftbudget för Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Fritidsnämndens driftbudget (16)

9 Kontroll av bidragsansökningar VT 2004 FN 5 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar godkänna den av fritidskontoret genomförda kontrollen och förslag till åtgärder. Ärendet Kontroll har utförts på fyra föreningars ansökningar om föreningsbidrag för vårterminen De föreningar, som kontrollerats, är Fridhems Rid- och Körsällskap, Föreningen Ramsta Ponnyvänner, Shinson Hapkido Förening Vallentuna och Vallentuna Golfklubb. Efter genomförd kontroll har föreningarna brevledes fått information om resultatet och även givits tillfälle att inkomma med förklaringar till fritidskontorets påpekanden. Resultatet av kontrollen redovisas nedan: Fridhems Rid- och Körsällskap Antal deltagare i verksamheten: ca 20 i åldern 7-20 år. Totalt antal sökta aktiviteter: 22 med 130 deltagare. Något bidrag har inte betalats ut förrän efter genomförd kontroll. Följande påpekanden har gjorts: Något datum saknas, klubben har sökt för en aktivitet med för få deltagare, på ett kort har ledaren inte fyllt i sin närvaro. Totalt gör ovanstående, att bidrag för 21 aktiviteter med 127 deltagare kommer att betalas ut (948 kr). Föreningen Ramsta Ponnyvänner Antal deltagare i verksamheten: ca 30 i åldern 7-20 år. Totalt antal sökta aktiviteter: 370 med deltagare. Totalt antal sökta aktiviteter där handikappade är integrerade: 45 med en handikappad och 85 med två handikappade. Sökt hyresbidrag för 370 sammankomster. Utbetalade bidrag: Aktivitetsstöd kr Handikappbidrag kr Hyresbidrag kr Följande påpekanden har gjorts: - Klubben har skickat in dåliga kopior på närvarokorten. Eftersom man använt korten för flera aktiviteter än de är ämnade för så har man skrivit så långt ut i marginalen så att texten inte kommit med. 9 (16)

10 Forts. 5 - Många datum saknas (man har endast angivit datum för den första och den sista aktiviteten på kortet samt angett vilken veckodag och klockslag). - Några efternamn på deltagarna saknas. Ovanstående, tillsammans med några felräkningar, gör att följande kommer att dras av vid nästa utbetalningstillfälle: - Aktivitetsstödet 352 kr - Handikappbidraget kr - Hyresbidraget 540 kr Totalt kr Shinson Hapkido Förening Vallentuna Antal deltagare i verksamheten: ca 25 i åldern 7-20 år. Totalt antal sökta aktiviteter: 43 med 290 deltagare. Utbetalat aktivitetsstöd: kr Det enda påpekande, som gjorts men som inte föranlett någon åtgärd, är en felräkning på en person. Vallentuna Golfklubb Antal deltagare i verksamheten: ca 200 i åldern 7-20 år. Totalt antal sökta aktiviteter: 145 med deltagare. Utbetalat aktivitetsstöd: kr. Följande påpekanden har gjorts: - Korten har skrivits under med enbart signatur skall vara hel namnteckning. - Några deltagare finns med på två kort samma dag. Enligt kommunens bidragsnormer får en person endast räknas med en gång per dag och förening. - Postnumren 192 (Sollentuna )och 114 (Stockholm) får ej medräknas. Ovanstående, tillsammans med några felräkningar, gör att ytterligare 259 kr kommer att utbetalas. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår, att fritidsnämnden godkänner den genomförda kontrollen och förslag till åtgärder. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 13 januari, 6, att föreslå fritidsnämnden godkänna den av fritidskontoret genomförda kontrollen och förslag till åtgärder. 10 (16)

11 Forts. 5 Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 11 (16)

12 Anhållan om befrielse från lokalhyra, Vallentuna Rotaryklubb FN 6 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att Vallentuna Rotaryklubb skall betala 900 kr i hyra för jubileumskonserten i Vallentuna teater den 10 april Ärendet Vallentuna Rotaryklubb fyller 100 år 2005 och kommer med därför att genomföra några jubileumsaktiviteter, bl.a. en konsert i Vallentuna teater den 10 april Medarrangörer av konserten är Vallentuna gymnasium, Kulturskolan och Nova, vilket innebär att elever kommer att medverka. Eventuellt överskott kommer att gå till Lugna Gatans verksamhet, vilken klubben stödjer sedan några år tillbaka. Eftersom elever i Vallentuna deltar i konserten den 10 april och för att behållningen går till Lugna Gatan anhåller klubben i skrivelse daterad den 19 november 2004 om befrielse från lokalhyran (3.300 kr). Fritidskontorets tjänsteutlåtande Med anledning av klubbens jubileum och för att bl.a. Nova är medarrangörer föreslår fritidskontoret att Vallentuna Rotaryklubb skall beviljas en hyresreduktion med kr (taxan blir då densamma som den Vallentuna Revyn betalar för sina repetitioner och föreställningar). Ordförande Jörgen Hellberg (fp) informerar om att Vallentuna Rotaryklubb den 26 januari inkommit med en kompletterande skrivelse av vilken det framgår att behållningen kommer att fördelas mellan ett rotaryprojekt i Thailand, som är inriktat på stöd till barn som blivit föräldralösa samt kvinnor som förlorat sin försörjning till följd av flodkatastorfen, och Lugna Gatan i Vallentuna. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår, att Vallentuna Rotaryklubb skall betala 900 kr i hyra för jubileumskonserten i Vallentuna teater den 10 april Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 13 januari 2005, 8, föreslå fritidsnämnden att Vallentuna Rotaryklubb skall betala 900 kr i hyra för jubileumskonserten i Vallentuna teater den 10 april Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 12 (16)

13 Program för detaljplan för centrumtomten öster om Mörbyvägen FN 7 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar uttala att man inte har något att erinra mot detaljplan för centrumtomten öster om Mörbyvägen eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Ärendet Centrumtomten öster om Mörbyvägen omfattar del av fastigheterna Vallentuna-Rickeby 1:59, 1:159, 1:160, 1:168, 1:67 samt del av 1:436 m.fl. vid kvarteret Tärningen i Vallentuna centrum. Syftet är att genom detaljplaneringen möjliggöra ny bostadsbebyggelse, parkeringshus samt att utöka ytorna för handel. Eventuella synpunkter skall vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 28 januari Fritidskontorets förslag Ovanstående detaljplan innebär inte några störningar för det rörliga friluftslivet varför fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar uttala att man inte har något att erinra mot densamma. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 13 januari 2005, 9, att föreslå fritidsnämnden besluta uttala att man inte har något att erinra mot detaljplan för centrumtomten öster om Mörbyvägen eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 13 (16)

14 Detaljplan för del av Karby 3:2 Brittas backe FN 8 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar uttala att man inte har något att erinra mot detaljplan för del av Karby 3:2 Brittas backe eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Ärendet Planområdet är beläget norr om Karby torg och ICA-butiken, vid Lindvägen och Aspvägen i Karby/Brottby och syftet är att möjliggöra byggande av 22 bostäder om 2-4 rum och kök i form av parhus. Eventuella synpunkter skall vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 21 januari Fritidskontorets förslag Ovanstående detaljplan innebär inte några störningar för det rörliga friluftslivet varför fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar uttala att man inte har något att erinra mot densamma. Ärendets tidigare behandling Fritidsnämnden beslutade den 25 maj 2004, 43, att uttala att man inte har något att erinra mot detaljplan över Brittas backe eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Arbetsutskottet beslutade den 13 januari 2005, 10, föreslå fritidsnämnden besluta uttala att man inte har något att erinra mot detaljplan för del av Karby 3:2 Brittas backe eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 14 (16)

15 Val av ersättare till arbetsutskottet FN 9 Beslut Fritidsnämnden beslutar att välja Ulrika Erlandsson (kd) som ersättare i arbetsutskottet. Ärendet Kommunfullmäktige utsåg den 20 december 2004, 80, Ulrika Erlandsson (kd) att ersätta Lennart Ehrsäter (kd) som ledamot i fritidsnämnden. Fritidsnämnden har att utse en ersättare i arbetsutskottet efter Lennart Ehrsäter (kd). Fritidsnämnden beslutade den 28 januari 2003, 1, att välja följande personer att ingå i nämndens arbetsutskott: Jörgen Hellberg (fp), ordförande Lars Carlsson (c), vice ordförande Tommy Eckelöv (s) Till ersättare för Jörgen Hellberg och Lars Carlsson valdes 1. Ray Idermark (m) 2. Lennart Ehrsäter (kd) Dessa kallas i ordning vid behov. 3. Lars Eriksson (s) Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 13 januari 2005, 11, föreslå fritidsnämnden besluta att välja Ulrika Erlandsson som ersättare i arbetsutskottet. Vidare beslutade arbetsutskottet att uppdra till fritidskontoret att till fritidsnämndens sammanträde redovisa gällande regler vid val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 15 (16)

16 Anmälningar och rapporter FN 10 Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Arbetsutskottets protokoll Arbetsutskottets protokoll från den 2 december Se pärm. 2. Verksamhetsberättelser Inlämnade verksamhetsberättelser för 2003 Danderyd Täby Vallentuna Reumatikerförening Fridhems Rid- och Körsällskap GoIF Kåre 2003/04 Vallentuna Bordtennisklubb 3. Nybildad förening Vallentuna Cykelklubb är fr.o.m. den 11 januari 2005 registrerad som en icke bidragsberättigad förening. Övriga ärenden delges i protokoll. 16 (16)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002 Fritidsnämnden 10 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 10 november 2002 kl

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent. Fritidskontoret, Vallentuna

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent. Fritidskontoret, Vallentuna Fritidsnämnden 2000-12-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 12 december 2000 kl 18.00-19.30 Ray Idermark (m), ordf Kjell Björn (m), ers

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-11-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.20

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19. Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.00 OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45 AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1998-09-15 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 12 augusti 2004 kl. 08.00-16.30 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Frösundarummet, 19.00 21.00 ande Ersättare Övriga närvarande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Kjell Lindqvist (M), Tommy Schiött

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 6 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 6 november 2001 kl 20.30-21.30 Ray Idermark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Tid och plats Örkelljunga kulturhus, Bringéussalen 2012-02-16, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

den 2 juni 2016, kl

den 2 juni 2016, kl 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen Beslutande den 2 juni 2016, kl. 18.00-18.45. 16 Marian mars Väpnargård 2016, kl. 18.00 (M)- 19.00. Ingrid Andersson (C) 27-28,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 18:30 19:30 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Brian Tomaszewski (M) (ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S)

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) 1 Plats och tid: 429, 2013-12-04 Kl. 08:30-09:00 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) Övriga närvarande: Robin Holmberg (M) Ola Carlsson

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 26 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 mars 2007, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll

Kultur och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 26 mars 2013 Tid: 18.00-19.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset Lilla Edet Paragrafer: 12-17 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer