Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 3/09 1(19) Sydnärke

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 3/09 1(19) Sydnärke"

Transkript

1 Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 3/09 1(19) Datum Tid: Plats: Kommunalkontoret i Hallsberg Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Tommy Holmquist, Laxå kommun Siv Ahlstrand, Askersunds kommun Magnus Andersson, Hallsbergs kommun Lars-Göran Jonsson, Arbetsförmedlingen Anneli Moilanen, Försäkringskassan Ersättare Maria Haglund, Kumla kommun Inger Pålsson, Örebro läns landsting Gunnel Gustavsson, Laxå kommun Gunilla Högberg, Askersunds kommun från 32 Ulf Westerlund, Försäkringskassan Övriga Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Utses att justera SivAhlstrand Underskrifter Sekreterare Paragrafer Marie Fredriksson Ordförande Annica Eriksson Justerare Siv Ahlstrand

2 Samordningsförbundet Val av protokolljusterare Siv Ahlstrand utsågs att justera dagens protokoll.

3 Samordningsförbundet Finsamkontor Arbetsförmedlingen har för närvarande ingen möjlighet att ordna ett Finsamkontor. För tillfället finns kontoret på kommunkansliet, Hallsbergs kommun. Styrelsen hade inget att invända över placeringen. Då det är en tillfällig placering diskuterades andra alternativ bl a inom SUF:s lokaler. En fördel med rum i kommunhuset är närheten till de som hjälper till med administrationen.

4 Samordningsförbundet Beredningsgrupp/samverkansgrupp Ulf informerar att det har skickats ut kallelser till samtliga samverkansgrupper i området. Den första träffen är i Kumla på fredag. Annica har möjlighet att närvara. Syftet är att diskutera samverkansgrupperna i. Eventuellt läggs de ner och en ny grupp bildas för hela. Det diskuterades hur en ev beredningsgupp kan bli en samverkanspartner till Finsam, t ex genom att hjälpa till att ta fram olika projekt. En gemensam beredningsgrupp för bör innehålla representanter från kommunerna, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, vårdcentralen och psykiatrin. Lokala gruppen politiker bör också ingå i beredningsgruppen.

5 Samordningsförbundet Hemsida Marie informerar att hemsidan kommer att byggas 7 april, sedan kommer flikar att läggas till. Hemsidan byggs av ett företag i Örebro, Sence Lodgic. Resten hjälper kommunens dataenhet till med.

6 Samordningsförbundet Budgeten Preliminära budgeten redovisades. Budgeten kommer fortlöpande att redovisas. Marie tog upp en fråga till diskussion hur vi gör om det finns plats i ett projekt utanför vårat område? Styrelsen hade vid förra sammanträdet godkänt plats för en person till ett projekt som drivs av Kävesta folkhögskola via Finsammedel. Förfrågan har sedan kommit från försäkringskassan på ytterligare en person från vårat område som man bedömt lämplig för projektet. Eftersom styrelsen godkänt deltagande i projektet för en person tackades det nej till den platsen. Styrelsen enades om att vid ytterligare förfrågan kan det räcka med att skicka ut ett mail där man i så fall kan lämna sina synpunkter. Det kan vara positivt att ha ett samarbete över gränserna om det finns platser kvar.

7 Samordningsförbundet Arvoden Arvode till vice ordförande Förslag på att arvodet till vice ordförande ska ändras till ett månadsarvode på 3 % diskuterades. Ingen av styrelseledamöterna hade något att invända. Annica och Inga-Britt har haft med frågan till gruppen, de hade inget att invända mot förslaget. Inga-Britt ska ta upp frågan med landstinget. Styrelsen enades att därefter skicka ut ett underlag till kommunerna och landstinget och informera om förändringen. Nya arvoden 2009 Marie informerade att arvodena för 2009 räknats upp. Ordförandes månadsbelopp är 1940 kr/mån. För ordinarie ledamot är heldagsarvodet 970 kr, halvdagsarvodet 485 kr. För icke tjänstgörande ersättare är heldagsarvodet 728 kr och halvdagsarvodet 364 kr. Utbetalningstillfällen Lönekontoret på kommunen som betalar ut arvodena har ett förslag på fyra utbetalningstillfällen/år. Styrelsen beslutade att arvodet ska betalas ut en gång/mån. Förlorad arbetsinkomst Styrelsen beslutade att betala ut ersättning för förlorad arbetsinkomst enligt Hallsbergs kommuns regler. Blanketten ska vara styrkt.

8 Samordningsförbundet Dokument Diskussion fördes om föreningar ska stå kvar i riktlinjer för ansökan om projektmedel. Styrelsen beslutade att föreningar står kvar t v i riktlinjer för ansökan om projektmedel. Inga övriga synpunkter lämnades på de dokument som skickats ut. Dokumenten kommer att läggas ut på Samordningsförbundets hemsida så fort den blir klar.

9 Samordningsförbundet Rapporter Marie rapporterar från regional nätverksträff i Ramnäs. Information lämnades av Janett Eriksson, Försäkringskassan om SUS ett redovisningssystem som följer upp samverkan och finansiell samordning. Under träffen hölls också en föreläsning av Knut Sandell från Socialstyrelsen om implementering. Marie informerar vidare att hon nu besökt samtliga samordningsförbund i länet.

10 Samordningsförbundet Nätverkskonferens Annica meddelar att det är en nationell nätverkskonferens i Piteå april. Styrelsen ger Annica och Marie i uppdrag att åka på konferensen.

11 Samordningsförbundet Övrigt Attestinstruktion Marie lämnar förslag på attestinstruktion från ekonomiavdelningen. Styrelsen beslutade att godkänna attestinstruktionen med en förändring av texten under rubriken projekt. Styrelsesammanträden Det bestämdes att styrelsen i fortsättningen inte enbart ska förlägga mötena i Hallsberg utan även i de andra kommunerna i. Nästa styrelsemöte 16 april förläggs i Laxå, 27 maj i Kumla och 17 juni i Askersund. Laget runt Kumla kommun: Socialförvaltningen har många nybesök, svårt att klara ekonomin. Hallsbergs kommun: Försörjningsstödet har inte ökat så mycket men man har många anmälningar på ungdomar. Askersund: Ingen ökning av försörjningsstöd men många nya ärenden på socialförvaltningen. Laxå kommun: Inte mycket försörjningsstöd. Hög ungdomsarbetslöshet. Försäkringskassan: Känner en oro inför de individer som ramlar ur systemet Kan röra sig om ca personer i landet med förlängd sjukskrivning och omkring med tidsbegränsad sjukersättning. Omräknat till rör det sig om ca 315 personer. Arbetsförmedlingen: I Laxå har arbetslösheten ökat med 100 % på ett år. Hallsberg har också en hög arbetslöshet. Askersund har ännu inte drabbats så hårt. Kumla har ganska hög arbetslöshet. Sista månaden har Kumla flest varsel i. Det har skett en stor ökning av ungdomsarbetslösheten i hela området. Coacher har anställts som ska arbeta med nya arbetslösa. I april kommer de första personerna in i Fas 3 inom jobb och utvecklingsgarantin. För 2009 rör det sig om 55 personer i.

12 Samordningsförbundet Projektansökningar 1. AME, Hallsberg Projektet vänder sig till överviktiga, arbetslösa personer i hela som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Sökande: Arbetsmarknadsenheten Hallsbergs kommun. Styrelsen beslutade att återremittera ansökan för komplettering, bl a bör sjukvården och AF göras delaktiga i projektet. Ny ansökan kan lämnas in senare under våren för en ev uppstart av projektet under hösten.

13 Samordningsförbundet Projektansökningar 2. Transit Fas 1 & 2 Målgruppen är ungdomar med en lindrig utvecklingsstörning, neuropsykiatriska diagnoser som t ex Asperger syndrom eller ADHD. Förutom dessa även gråzonselever som har generella inlärningssvårigheter. Gemensamt för målgruppen är att de har ett behov av särskilt stöd för att nå arbetsmarknaden. Vänder sig till deltagare från hela sydnärke. Sökande: Stiftelsen Activa Styrelsen beslutade att återremittera ansökan för att få besked om när utlysning av ESF medel kommer att annonseras.

14 Samordningsförbundet Projekansökningar 3. AME, Askersund Projektmedel söks för att starta upp ny verksamhet i AME:s regi, ett tvätteri där man tvättar åt ett äldreboende i Askersunds kommun. Projektet vänder sig till arbetslösa personer som står långt från arbetsmarknaden och är i behov av sysselsättning. Möjlighet finns att ta emot personer från hela sydnärke. Sökande: Arbetsmarknadsenheten Askersunds kommun. Styrelsen beslutade att återremittera projektet för en ny ansökan. AME i sydnärke skulle kunna gå ihop och tillsammans söka en gemensam projektledare som hjälper till att starta upp nya verksamheter inom AME:s regi.

15 Samordningsförbundet Projektansökningar 4. På spåret igen Projektet är ett försteg till arbetslivsinriktad rehabilitering och ska klargöra om individen har en arbetsförmåga att klara 10 timmars aktivitet/vecka. Sökande: Försäkringskassan. Styrelsen beslutade att bevilja projektmedel till på spåret med en reservation för kostnad till projektledarlön som man tycker är för hög. Maxbeloppet för en heltidslön som projektledare bör ligga på

16 Samordningsförbundet Projektansökningar 5. Projekt NGS Care Projektet vänder sig till arbetslösa, långtidssjukskrivna och ungdomar som är i början av sin karriär. Syftet med projektet är att deltagaren efter genomfört projekt ska komma ut på arbetsmarknaden, starta eget eller annan sysselsättning. Projektet arbetar mycket med gruppverksamhet. Sökande: Närkes Geografiska Sällskap EK Styrelsen beslutade att avslå ansökan om projektmedel med motivering att ansökan kommer från en privat aktör. För att projektmedel ska kunna beviljas måste någon av de fyra myndigheterna vara sökande/medsökande.

17 Samordningsförbundet Projektansökningar 6. Projektet ensamstående mammor Projektet vänder sig till ensamstående mammor som har en kombination av medicinska, psykiska, sociala och/eller arbetsrelaterade problem. Syftet är att stärka och motivera för en snabbare återgång i arbetslivet. Sökande: GMB Trading. Styrelsen beslutade att avslå ansökan om projektmedel med motivering att ansökan kommer från en privat aktör. För att projektmedel ska kunna beviljas måste någon av de fyra myndigheterna vara sökande/medsökande.

18 Samordningsförbundet Projektansökningar 7. VillMer Projektet vänder sig till ungdomar och vuxna som uppbär försörningsstöd. De ska som en motprestation delta i kompetenshöjande verksamhet. Målet är att minska beroendet av försörjningsstöd. Projektet kan ta emot deltagare från hela sydnärke. Sökande: Arbetsmarknadsenheten, Kumla kommun. Styrelsen beslutade att återremittera projektet. En styrgrupp ska bildas där Lars-Göran är sammankallande. Gruppen bör bl a ta reda på om tanken är att starta upp liknande verksamheter i de andra kommunerna eller skicka deltagare till Kumla.

19 Samordningsförbundet Projektansökningar Diskussion fördes om hur vi ska betala ut ersättning till projekten. Styrelsen beslutade att projekten får ligga ute med pengar. Får ersättning mot faktura.

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Datum: 2009-02-18 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunalkontoret i Hallsberg Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Datum: 2009-11-18 Tid: 9.00-15.00 Plats: Kommunhuset i Askersund Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Datum: 2009-10-01 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande, Inga-Britt

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Datum: 2009-06-17 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunhuset i Askersund Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2010-11-17 Plats och tid Hotell Norra Vättern, Askersund kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-03-10 Plats och tid Kommunhuset, Kumla kl. 14.00-16.30 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs kommun

Läs mer

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-10-06 Plats och tid Hallsberg Valvet, kl 9:00-12:00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-10-07 Plats och tid Stadshuset, Kumla kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Lars-Göran Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare......

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare...... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Rådhuset, Askersund Kl 13.30-16.10 Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Anneli

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5)

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2012-12-17 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00 10.35 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Inger Trodell, Örebro läns landsting Gunilla

Läs mer

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan,

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2011-11-16 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Askersund, kl.14.00-16.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen,

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande t o m 5 Inger Trodell, Region Örebro län, ordförande fr o m 6

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Camilla Andersson, Laxå kommun Ulf Westerlund, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting

Camilla Andersson, Laxå kommun Ulf Westerlund, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-03-24 Plats och tid Ledamöter Ersättare AME, Askersund kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Hasselfors Wärdshus, kl.12.30-15.30 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Ersättare Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen Anna-Liisa Törmänen, Laxå kommun

Ersättare Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen Anna-Liisa Törmänen, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Inger Trodell Dahl, Region Örebro län, ordförande Siv Ahlstrand, Askersunds kommun, vice ordförande Annica Moberg, Kumla

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6 VERKSAMHETSPLAN 2012 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamheter

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun.

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun. Huvudsammanställare Ann-Sofi Ringkvist Datum:2009-02-19 PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN Projektbenämning: STEGET till arbete Projektledare och projektägare Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7. VERKSAMHETSPLAN 2013 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhetens inriktning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: onsdagen den 27 augusti 2014, kl 13:15-15.00 Arbetsförmedlingen Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2012 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2012 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2012 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer 4 Verksamhetsberättelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 Plats och tid Ledamöter Skofabriken Kumla, kl.12.00-15.45 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Laxå, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2012-05-31 Plats och tid Ledamöter Kommunhuset Askersund, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Liisa Ejdenvik, Arbetsförmedlingen Anneli Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36.

Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum Plats och tid Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36. Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun ordförande Mattias Olofsson, arbetsförmedlingen Inger

Läs mer

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti 2013. City Konferenscenter, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-10-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.35 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström(s), 93 Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen FINSAM och Utvägen Information den 30 maj 2012 Karina Andersson Monica Malmqvist vill arbetar för att skapa ett samhälle där alla har möjlighet till en meningsfull vardag med arbete och gemenskap, trots

Läs mer

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT 1 (7) Protokoll Nr 6 Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT Tid: 09.00-10.45 Plats: Försäkringskassan, Lindesberg Närvarande Ledamöter Maud Björnemalm, Försäkringsdelegationen Thomas

Läs mer

Finsam kontoret 08.30-11.30. Ingegerd Bennysson (Kga) Sven-Olof Reinholdsson (ÖLL) Anita Bohlin-Neuman (Dfs) Christina Schöön (FK) Maria Haglund (AF)

Finsam kontoret 08.30-11.30. Ingegerd Bennysson (Kga) Sven-Olof Reinholdsson (ÖLL) Anita Bohlin-Neuman (Dfs) Christina Schöön (FK) Maria Haglund (AF) Plats och tid Finsam kontoret 08.30-11.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-4) Protokollsnummer: # 3-2014 Beslutande Ingegerd Bennysson (Kga) Sven-Olof Reinholdsson (ÖLL) Anita Bohlin-Neuman (Dfs) Christina Schöön

Läs mer

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 1 Verksamhetsplan & budget Finsam Karlskoga/ Degerfors för Perioden 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom Degerfors och

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 med budget 2018-2020 för Finnvedens Samordningsförbund Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 1. Inledning

Läs mer

VillMer. Slutrapport för tiden 2009-10-16 2011-06-30

VillMer. Slutrapport för tiden 2009-10-16 2011-06-30 VillMer Slutrapport för tiden 2009-10-16 2011-06-30 1. Inledning... 2. Syfte 3. Arbetssätt i samverkans projektet... 3.1 Målgruppsbeskrivning... 3.2 Metoder... 3.2.1 Kartläggning... 3.2.2 Motivationsarbete...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Samordningsförbundet Karlskoga/Degerfors

Samordningsförbundet Karlskoga/Degerfors Närvarande: Niina Laitila, Karlskoga kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors kommun Ann Sjöström, FK Margareta Norling, AF Väst Övr. deltagande: Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Uppgifter om sökande organisation Försäkringskassan Firmatecknare/Chef Roger Johansson Utdelningsadress Box 510 Kontaktperson

Läs mer

Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Organisation 4 Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer

Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Organisation 4 Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer Verksamhetens inriktning

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2011-08-24 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2013 Januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2013 Januari-juni DELÅRSRAPPORT 2013 Januari-juni 1 Innehållsförteckning Uppdrag 3 Organisation 4 Styrelsen 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 5 Revisorer 5 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun.

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun. PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2010-11-26 Plats och tid Ungdomstorget klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 194-211 Tid: 2015-12-07 kl. 13.00-16.40 Plats: Regionens hus, Sal A 203 RJL2015 /970 Förslag till Verksamhetsplaner 2016 med budget för Finnvedens och Höglandets

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

[ REDOGÖRELSE FÖR VERKSAMHETER, KVARTALSRAPPORT 2, 2014]

[ REDOGÖRELSE FÖR VERKSAMHETER, KVARTALSRAPPORT 2, 2014] [ REDOGÖRELSE FÖR VERKSAMHETER, KVARTALSRAPPORT 2, 2014] 1. PÅ SPÅRET Gruppverksamhet för april och maj 2014 Grupp 3 startade upp med gruppverksamheten den 24 januari 2014. Rekryteringen till gruppen skedde

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Bakgrund Ovanstående Samordningsförbund bildades den 1 januari 2011, bildandet gjordes genom en ombildning av Samordningsförbundet i Kristianstads

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

VRIGSTAD Höglandets samordningsförbund

VRIGSTAD Höglandets samordningsförbund VRIGSTAD 2016 Höglandets samordningsförbund Samordningsförbund Bakgrund om samordningsförbunden 1994 Försöksverksamhet i 4 områden. 2004 Lag om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 2016 Ca.

Läs mer

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-5) Plats och tid Kl 08,30-10,45 Beslutande Niina Laitila, Karlskoga Kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors Kommun Christina Schöön, Försäkringskassan

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning.

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning. 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet 2007-0003 HjoTiBorg 2007-09-05 Mottagare Tibro kommun Arbetsmarknadsenheten Insatser av generell art Ja Nej X Insatser för grupper Ja X Nej PROJEKTETS

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch org. nr. 22 20 00-1917 2008-06-17 Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl. 09.00-14.30 Ajournering för lunch 11.50 12..50 Beslutande Lars Borg, ordförande Dan Rodahl, vice ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret För en hållbar samverkan

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret För en hållbar samverkan Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2012 För en hållbar samverkan 1 (7) Delårsrapport 2012 1. Inledning Finnvedens samordningsförbund är bildat enligt lag (2003:1210) om finansiell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Samordningsförbundet Haninge 2007-06-15 1 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sessionssal, entréplan i kommunhuset, fredagen den 15 juni 2007, kl 09.00 10.30 Marie Litholm (kd), ordförande Pelle

Läs mer

Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp

Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp Datum: 1 70318 Version nr: 3 FINSA~ SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Medelsansökan till Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i

Läs mer