Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll VU-möte 2010-06-07 på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet lin- c/o Länsstyrelsen Postadress Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel Fax E-post da.englund@lansstyrelsen.se Organisationsnr: Postgiro Bankgiro Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan 15. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kjell Aldsten. Samuel Rasmussen, Managing Director Zinkgruvan, deltog på mötet och hälsades välkommen. Beslut: Mötet förklarades öppnat. 16. Förslag till dagordningen Samuel Rasmussen föreslog ett tillägg i dagordning med information om Zinkgruvan. Beslut: Dagordningen fastställdes med ett tillägg av punkten Information Zinkgruvan som lades till efter val av justeringsperson. 17. Val av justeringsperson Förslag gavs på Karin Runnels, Länsstyrelsen Örebro. Beslut: Mötet valde Karin Runnels till justeringsperson. 18. Information Zinkgruvan Samuel informerade om Zinkgruvan Mining där brytning ägt rum kontinuerligt i dryga 150 år. Idag är det ca 325 anställda och man har nyligen anställt 30 personer då de har utökat verksamheten med att bryta koppar. För närvarande pågår även stora arbeten kring deponikonstruktion för brytningsrester. Därefter gav Måns information om Vätternvårdsförbundet till Samuel. 19. Protokoll från VU , Motala kommunhus Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. Beslut: Protokollet kan läggas till handlingarna.

2 Sida 2/7 20. Protokoll från styrelsemöte, , Borghamns vandrarhem Justerat protokoll var bilagt dagens dagordning. Protokollet föranledde inga kommentarer. Beslut: Protokollet kan läggas till handlingarna. 21. Protokoll från årsstämman , Forsviks industriminne Protokollet, som ej är justerat, var bilagt dagordningen men föranledde inga kommentarer. Beslut: Protokollet kan läggas till handlingarna efter justering. 22. Vattenrådsrelaterat VU diskuterade avtalet mellan Vätternvårdsförbundet, Vattenmyndigheten för Södra Östersjöns vattendistrikt och Länsstyrelsen i Jönköpings län som omfattar kr årligen för att genomföra intentionerna i vattendirektivet med dialog och allmänhetens deltagande. Vätternvårdsförbundet har inhämtat 75% av bidraget. Övriga 25% erhålls efter redovisning, först efter mars Måns föreslog en preliminär plan för fördelningen av bidraget där 50% disponeras av förbundet som samordningsmedel, medan övriga 50% bör vara tillgängligt för delvattenråden för att möjliggöra dialogtillfällen. Det är Vätternvårdsförbundet som årligen rapporterar tillbaka till Vattenmyndigheten gällande delvattenrådens aktiviteter. Måns jobbar vidare med förstudien vilken ska visa vilka områden som berörs och vilka intressenter som finns inom respektive område. Information från delvattenråden: Södra Vättern bedriver reduktionsfiske i Huskvarnaåns övre delar (Ryssbysjön och nedströms liggande sjön Lilla Nätaren) Det bedrivs även regelbundna informationsträffar. ÖVB/Öa ska ha ett förmöte den 16 juni där Linda deltar. Östra Vätterbranterna ämnar inrikta sig på vattenfrågor som kommande tema. På västra sidan av Visingsö är ett angeläget samtalsämne algbildning utmed badplatser etc. Man tror att det kan bero på reningsverket och Måns ska dit för diskussion med kommunen om eventuella åtgärder. Grupp för dialog är etablerad med byalag och örådet. Norra Vättern har ett årligen återkommande möte den 16 juni om resultat inom recipientkontrollen. Tomas Karlsson deltar för Zinkgruvan och Agneta Christensen för Länsstyrelsen Västra Götaland. Länsstyrelsen i Örebro har tagit fram en faktaplan för Alsens avrinningsområde och dess tillstånd. Alsen uppvisar övergödningstecken och är en angelägen fråga för Askersundsområdet. Fisket har haft ett Samförvaltningsmöte den 25 maj. Ett möte med Fiskeskyddsnämnden har hållits där Vätternvårdsförbundet tar del av protokollen i efterhand. Alfred Sandström och Johnny Norrgård deltar på sikseminarium den 7-8 juni i Gävle, där Alfred håller föredrag om Vätternsiken.

3 Sida 3/7 Hökensås. Den 14 augusti är det öppen gård på Almnäs, Hjo kommun. Vätternvårdsförbundet ska delta genom information vid en monter eller liknande. Beslut: Förslaget om preliminär fördelning av bidrag bifalles. Därmed fördelas 50% till delvattenråden, samt resterande 50% till samordnande arbetsuppgifter med vattenråd inom Vätternvårdsförbundet. 23. Justeringar av budget efter upphandlingen Måns informerade att upphandlingen inte resulterade i någon kostnadsökning i sin helhet, något som befarats, varför det reservkapital som förbundet reserverat tillsammans med hittills ej specificerade utgifter resulterar i att ca kr är outnyttjat i budgeten Måns föreslog att förbundet reserverar kr till år 2011 vilket kan ge utrymme för åtgärdsgrupperna att utföra undersökningar. Övriga kr kan nyttjas under året för olika satsningar. Förbundet har hittills fått in 500 kr på fiskplanschen (förutom de kr som Länsstyrelserna har bidragit med). Jan-Anders Johansson har fört in pengarna på samma konto. Från och med år 2011 för förbundet in det som en intäkt. Förbundet bör även införskaffa 2 st roll-ups på fiskplanschen. Beslut: Det beslutades att kr reserveras för år 2011 samt att det ska redovisas på nästa styrelsemöte. De pengar som förbundet får in för fiskplanschen ska från år 2011 föras in som en intäkt. 24. Medlemssaker Måns informerade att han skriver ett medlemserbjudande till Töreboda kommun (2 andelar). En medlem, Proton finishing i Huskvarna (4 andelar), begär utträde ur Vätternvårdsförbundet från 2011 då verksamheten ska läggas ned. Beslut: Proton Finishing ska medges utträde f r o m 2011 vilket ska redovisas på styrelsemöte. 25. Från Samförvaltningen Linda Englund och Kjell Aldsten gav en sammanfattning av Samförvaltning Fiske- och FOG-mötet den 25 maj. Samförvaltning Fiske På Samförvaltningsmötet fördes en diskussion gällande en eventuell fiskeavgift i Vättern. Det beslutades att Regelgruppen ges i uppdrag att ta fram underlag för ett förslag till fiskeavgift i Vättern. FOG Vid FOG-mötet redogjorde Linda om sitt deltagande i Farnets första seminarium för Fiskeområden i Gijon, Spanien. Där deltog ca 150 personer från hela Europa för att diskutera möjligheter samt knyta kontakter. Man tog även upp en ansökan för diskussion, Vätternvårdsförbundets Samordning, vilken syftar till att samordna de arbetsgrupper som finns inom Samförvaltningen. Ansökan bifölls av FOG.

4 Sida 4/7 Fyra ansökningar har hittills rekommenderats av FOG (Hästholmens hamn, Vätternvårdsförbundets FOG-Admin, Kräftrikets Motalamodellen och Vätternvårdsförbundets Samordning) där Länsstyrelsen Östergötland hittills har fattat ett beslut gällande FOG-Admin och Hästholmen. Ytterligare en ansökan, Fisk- och Fiske Info Vättern, som Vätternvårdsförbundet ansöker om, är snart klar för rekommendation av FOG. Hittills har intresset varit relativt svagt för ansökningar inom Fiskeområde Vättern. Det föreslogs därför att man borde gå ut med mer information, t ex till kommunernas hemsidor och infoblad. GAP 2 Alfred Sandström informerade om den andra ansökan till GAP 2 som har fått högt betyg, vilket kan innebära att vi kan starta sikselektivitetsförsöket under Från Fiskeriverket Alfred informerade via e-post om årets provfiske i Vättern som pga. lägre finansiering måste utföras med något lägre ansträngning. De kommer att genomföra nätprovfiske och eko-integrering under vecka 28 och Från Länsstyrelserna Länsstyrelsen Östergötland Vadstena reningsverk har haft bristfällig funktion i vinter. Därför ska man nu bygga om det och därmed kommer det att förekomma ökade utsläpp under en period. På sikt så ger det en förbättring. Man utför likadant arbete på Ödeshögs reningsverk. Vätternvårdsförbundet har varit Länsstyrelsen behjälpig med riskbedömning av de ökade utsläppen samt kontrollen av effekterna av ombyggnationen. Johnny Norrgård har deltagit i diskussioner kring järnvägsbygget vid Hamrabäcken i Motala, där byggnationsplanen inte var förenlig med fiskförekomst mm. Nu har man beslutat om ett genomförande enligt Johnnys förslag, med återställning av bottnar, fiskerikompetens mm. 28. Projektmedel beviljat av NV för undervattensvegetation i Stora Sjöar Naturvårdsverket har beviljat kr för arbete med undervattensväxter under år 2010 i de stora sjöarna. Ca kr går till Vättern för undervattensvegetation och resterande går till Vänern och Mälaren. I Vättern finns det idag 7 lämpliga lokaler för att undersöka undervattensvegetation, men målet är att ha program om ca st. Måns gav som förslag att Vätternvårdsförbundet bidrar med lika mycket medel som Naturvårdsverket bidrar med, dock max kr. Upphandling av undersökningen kommer att genomföras i samverkan med Länsstyrelsen Västra Götaland (Agneta Christensen). Beslut: Förslaget från Måns bifalles, dvs. att Vätternvårdsförbundet bidrar med den summa som Naturvårdsverket tilldelar Vättern, dock max kr. Arbetet startar i augusti. 29. Fjärranalys av vattenkvalitet säkrat medel även för 2010

5 Sida 5/7 Vattenfall är klar med finansieringen av vattenkvalitet.se och de kommer att påbörja arbetet inom kort. Det innebär att de kl varje dag får tillgång till de bilder som eventuellt har registrerats dagen innan. Det är Naturvårdsverket, Vattenmyndigheterna, SYVAB och Brockman Consult/MarCoast-2 som finansierar arbetet. Vätternvårdsförbundet har under flera år följt och stöttat projektet som nu verkar kunna vara någorlunda operativt. 30. Inkomna rapporter Måns informerade om nya rapporter: Enskilda avlopp i Östergötland (Lst E:2010:4). Tar upp hur många enskilda avlopp som finns samt vilken standard de har. Analys av rödlistade sötvattenarter (Artdatabanken 2010:6). En art som har tillkommit på rödlistan är lake, något som inte stämmer för Vätterns del. Näringstillstånd i sjöar och vattendrag (Lst F 2010:6). Tar upp en del övergödda sjöar inom bl a Vätterns avrinningsområde. De glacialrelikta kräftdjurens utbredning i södra Sverige (Lst Blekinge 2010:7). Innehåller dokumentation om förekomsten i Vättern. Miljögifter i fisk och zooplankton i Mjösa, 2009 (NIVA 1066/2010). 31. Kalender Har hänt: Den 2 februari hölls hearing om Vattenskyddsområde Vättern i Jönköping. Måns deltog. Den 11 mars var det Vattenrådens dag i Växjö där Kjell, Måns och Linda deltog. Den 21 maj hölls ett möte i Karlsborg med Fiskeskyddsnämnd Vättern. Den 4 juni var det årsmöte för Motala ströms vattenvårdsförbund i Arkösund. Kommer att hända: Den 7-8 juni hålls ett sikseminarium på Högskolan i Gävle där Alfred ska prata om sik, och där Johnny deltar. Den 16 juni är det redovisning i SRK Norra Vättern, Askersund där Agneta och Tomas deltar. Den 16 juni är det ett möte med biosfärsområdeskandidat Östra Vätterbranterna i Jönköping där vattenfrågor ska diskuteras. Linda deltar. Den september hålls Riksmöte för vattenorganisationer i Borås och Kjell, Måns och Linda deltar. 32. Övrigt Eftermiddagen den 17 juni kl anordnas ett sponsorsamkväm gällande Eric Nordewall II. Eventuellt deltar Tomas för förbundet. Den 22 april kom 5 finländare från Pyhyjärvi Inst. på besök till Vätternvårdsförbundet. Måns föreläste och guidade. De är erfarna som koordinatorer för EU-ansökningar och gemensamt projekt för kräftor och kräftfiske diskuterades. Måns ansåg att det är lämpligt att fortsätta dialogen framöver. 33. Mötets avslutande

6 Sida 6/7 Beslut: Ordförande avslutade mötet. Jönköping den Linda Englund Vid protokollet Kjell Aldsten Mötesordförande Karin Runnels Justeringsperson

7 Nr 2/2010 Sida 7/7 Bilaga 1 Deltagare: Kjell Aldsten, Karin Runnels, Tomas Karlsson, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Linda Englund, Samuel Rasmussen. Efter mötet genomfördes en guidad rundtur på det nya deponiområdet på Zinkgruvan. Även Golfbanan och Rosthyttan besöktes.

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 1/10 Protokoll VU-sammanträde Onsdag den 27 januari 2010 i Motala kommunhus Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Jan-Anders Johansson, Linda Englund, Tomas Karlsson, Niclas Bäckman, Karin Runnels

Läs mer

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19 KALLELSE Sida 1/6 Datum 2010-10-19 Ert datum Beteckning Nr 2/10 Er beteckning Till ledamöter i STYRELSEN i Vätternvårdsförbundet Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping

Läs mer

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 5/09 Protokoll VU-sammanträde Tisdag den 15 december 2009 i Bankeryd, Sjöåkragården Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Linda Englund 60. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo PROTOKOLL 2/2011 Datum 2011-04-26 Sida 1/6 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2011-03-25 på hotell Bellevue, Hjo 19. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kjell Aldsten.

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 13. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut: Mötet

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte 2011-09-13 24. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem PROTOKOLL Nr 1/2010 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen Sida 1/8 2011-11-29 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen 33. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg PROTOKOLL 3/2012 Datum 2012-07-18 Sida 1/7 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2012-06-19 på Stocklycke vandrarhem, Omberg 31. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten

Läs mer

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer.

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/8 Protokoll vid styrelsesammanträde på Aspa Herrgård, Askersund kommun Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Protokoll vid Nr 1/2005 Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Närvarande:Bo Landholm, Kjell Aldsten, Dan Björk, Martin Engström, Ulf Hermansson, Susanna Hogdin, Elisabeth

Läs mer

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun PROTOKOLL Nr 3/2010 Sida 1/8 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post: fornamn.efternamn@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Nr 2/2008 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Deltagare: Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Niclas Bäckman, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson, Agneta

Läs mer

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna.

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna. PROTOKOLL Datum 2017-06-09 Sida 1/5 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2017-09-18 på IKHP, Huskvarna. 18. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet. Beslut:

Läs mer

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-03-05 Amalias Hus, Gränna Nr 2/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna PROTOKOLL 5/2016 Datum 2016-12-15 Sida 1/6 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-22 36 408 Protokoll VU-möte 2017-01-26 på Grenna Museum, Gränna 1. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet.

Läs mer

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping.

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping. Protokoll vid VU-sammanträde 2007-01-23 på Hotell Wettern i Karlsborg nr 1/07 Närvarande: Kjell Aldsten, Peder Eriksson, Ola Broberg, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ann-Sofie Weimarsson

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg Nr 1/2011 Sida 1/10 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Lars

Läs mer

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Protokoll fört vid Nr 1/2004 VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Kjell Schaerling,, Agneta Christensen, Martin Engström, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping PROTOKOLL 2011-03-01 Nr 1/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Länsstyrelsen, Jönköping

Läs mer

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Protokoll fört vid Nr 2/2004 VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Måns Lindell, Stefan Sjögren,

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping Nr 2/2011 2011-12-02 Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping PROTOKOLL 22. Mötets öppnande Mötet öppnades

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Nr 2/2009 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Deltagare: Lars Bäckström, Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson,

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 14. Mötets öppnande Ordförande öppnade

Läs mer

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Vätternvårdsförbundet genom 50 års vattenvård Vätternvårdsförbundet firar 50 årsjubileum 2007. Landshövdingarna runt Vättern beslutade att

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 1/2012 2012-03-21 Sida 1/10 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av

Läs mer

VU-sammanträde 2003-06-04

VU-sammanträde 2003-06-04 Protokoll fört vid Nr 3/2003 VU-sammanträde 2003-06-04 På Gränna Kulturgård Närvarande: Kjell Aldsten, Susanna Hogdin (suppl för AC), Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg,

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, PROTOKOLL 4/2012 Datum 2012-09-13 Sida 1/9 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 036-39 50 53 Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, Askersund 47. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet

Läs mer

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte 2018-06-28 1. Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. En nytillkommen fråga sedan dagordning

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Nr 1/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan Protokoll Sida 1/7 Datum 2019-02-06 Beteckning 1/2019 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2019-02-06 på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan A. ADMINISTRATIVT 1. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna 1. Stämmans öppnande Ordförande Lars äckström

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Nr 4/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Per Nyberg; inbjuden

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden)

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2004-10-21 SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Ann-Sofie Weimarsson, Ingrid

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2010 Sammanfattning Vätternvårdsförbundet har sedan 1957 bedrivit kontinuerlig miljöövervakning i Vättern och dess tillrinningsområde. Verksamheten

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Nr 2/2007 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2007-10-16 Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Deltagare: Måns Lindell, Kjell Aldsten, Johnny Norrgård, Agneta Christensen, Kent Karlsson

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Alexander Johansson, Lars Björkman, Seija Nyström och lars

Läs mer

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-11 på Almnäs ruk, Hjo Närvarande: Peter Malmsjö (m), Ingemar Torell (m), Rolf Gustavsson (m), Elisabeth Lennartsson (m), Roland Thulin (V),

Läs mer

Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-09-03 Aspa Bruk, Olshammar Nr 3/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Frånvarande: Ann-Sofie Weimarsson,

Läs mer

VU-sammanträde 2002-09-11

VU-sammanträde 2002-09-11 Vätternvårdsförbundet Protokoll fört vid Nr 4/2002 VU-sammanträde 2002-09-11 På Länsstyrelsen i Jönköping Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Agneta Christensen, Henrik Jansson, Jan-Anders Johansson,

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med VU-fisk, Samförvaltning Vättern

Minnesanteckningar förda vid möte med VU-fisk, Samförvaltning Vättern Minnesanteckningar förda vid möte 2006-02-08 med VU-fisk, Samförvaltning Vättern Plats: Länsstyrelsen, Jönköping Närvarande: (LM=ledamot av VU-fisk): Lars-Eric Andersson, Sveriges Fisketurism Företagare

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-05 på Fatburen konferens, skersunds kommun Närvarande: Kjell ldsten (Vvf), Ingemar Bergbom (m), Per-Olof Berlin (m), Dan Björk (m), Ola

Läs mer

VU-sammanträde

VU-sammanträde Protokoll fört vid Nr 5/2003 VU-sammanträde 2003-12-02 På Aspa Herrgård, Aspa Närvarande:, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Fred Mellberg, Per Nyberg,

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma -05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Närvarande: Sören Gunnarsson (Vvf), Kjell ldsten (Vvf), Måns Lindell (Vvf), nn-sofie Weimarsson

Läs mer

Rapportering av 2012 års verksamhet för Göta älvs vattenråd

Rapportering av 2012 års verksamhet för Göta älvs vattenråd Rapportering av 2012 års verksamhet för Göta älvs vattenråd Alla vattenråd med en överenskommelse med vattenmyndigheten för Västerhavet får ett årligt ekonomiskt bidrag för att stödja vattenrådets arbete

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06 KALLELSE Sida 1/5 Datum 2015-04-02 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne PROTOKOLL 05-03 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping esöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Enligt artikel 14 i EU:s ramdirektiv för vatten ska vattenförvaltningen genomföras i samverkan

Läs mer

Ledamot Vattenrådet Ersättare Ledamot Vattenrådet Ledamot Vattenrådet Verksamhetsledare

Ledamot Vattenrådet Ersättare Ledamot Vattenrådet Ledamot Vattenrådet Verksamhetsledare TIDANS VATTENFORBUND.. TIDANS VATTENRAD Datum 2018-03-15 STYRELSEMÖTE PROTOKOLL Tid: Tisdagen 6 mars 2018, kl. 18:00 Plats: Tidans konditori, Tidan NÄRVARANDE Rune Skoqsberq Per-Anders Freyhult Mikael

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2016-05-30, 9.00-11.30 Plats: Folkets Hus, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

SydostGIS. Styrelsemöte. 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av dagordning 1 (5) Protokoll fört vid. med föreningen.

SydostGIS. Styrelsemöte. 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av dagordning 1 (5) Protokoll fört vid. med föreningen. 1 (5) Protokoll fört vid Styrelsemöte med föreningen Datum: 2012-04-11 Plats: Telefonmöte Deltagare: Jan G Nilsson (ordförande), Jimmie Andersén, Svante Lundgren, Eva Uggla (sekr), Toomas Randsalu, Karl

Läs mer

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad BESLUT 1(3) Naturvårdsenheten 0501-60 53 32 Mölndals Stad Miljö- och hälskoskyddskontoret Lars-Erik Jevås 431 82 MÖLNDAL Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad BESLUT Beviljade projekt

Läs mer

Vätterninfo nr 1:2016 februari

Vätterninfo nr 1:2016 februari Vätterninfo nr 1:2016 februari Även 2015 blev "rekordvarmt" Rekordet från 2014 med +10,6 C i medeltemperatur i Vätterns ytvatten slogs inte förra året utan 2015 stannade medelvattentemperaturen på +10,4

Läs mer

Årsmöte 2013. Välkommen!

Årsmöte 2013. Välkommen! Årsmöte 2013 Välkommen! Förslag om att samförvaltning av fisket ska ligga under förbundet har växt fram i arbetet med fisk och fiskevårdsplanen Vänerdagen i Grästorp, Camilla Finsberg berättade om inventeringen

Läs mer

Mälarens vattenvårdsförbund. Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015

Mälarens vattenvårdsförbund. Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015 Mälarens vattenvårdsförbund Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående protokoll 4. Verksamhetsplan och budget 2015 5.

Läs mer

Beställargrupp. för minskade utsläpp av läkemedelsrester, mikroplaster och andra föroreningar via avloppsreningsverk

Beställargrupp. för minskade utsläpp av läkemedelsrester, mikroplaster och andra föroreningar via avloppsreningsverk Beställargrupp för minskade utsläpp av läkemedelsrester, mikroplaster och andra föroreningar via avloppsreningsverk Erik.Wall@svensktvatten.se Erik.Wall@kappala.se 2019-02-08 1 Kort bakgrund Naturvårdsverket

Läs mer

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd 1. ÄNDAMÅL Sydvästra Skånes vattenråd, i det följande även kallat rådet, utgör en frivillig medlemsorganisation för kommuner, företag, markägare, myndigheter, organisationer

Läs mer

Hur kan vi förbättra, styra och få mer nytta av recipientkontrollen? Vilka ska betala och varför?

Hur kan vi förbättra, styra och få mer nytta av recipientkontrollen? Vilka ska betala och varför? Hur kan vi förbättra, styra och få mer nytta av recipientkontrollen? Vilka ska betala och varför? Elisabeth Sahlsten, Kristina Samuelsson och Miriam Liberman Enheten för miljöövervakning Bakgrund I Sverige

Läs mer

Protokoll från möte i Foman-S

Protokoll från möte i Foman-S SLU.sfak. Fakulteten för skogsvetenskap Foman-S PROTOKOLL Mötesdatum 2018-06-08 Protokoll från möte i Foman-S Datum: Fredag den 8 juni 2018 Tid: 09.00 11.00 Plats: Hollywood, SLU, Umeå Närvarande ledamöter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2012 Sammanfattning... 2 DEL I: Uppföljning av arbetsprogram för 2012... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2012

Läs mer

BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN

BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN Uppdaterad 2011-12-14 Sökande/huvudman Projektnamn Totalt Beviljat Start Slut belopp belopp Hästholmens Hamn och Magasin AB Hästholmen - Vätterns pärla 104 000

Läs mer

Bilaga 4 Mall för årsredovisning

Bilaga 4 Mall för årsredovisning Bilaga 4 Mall för årsredovisning Rapportering och ansökan av verksamhets bidrag för vattenråd Alla vattenråd som har en överenskommelse med Vattenmyndigheten för Västerhavet får ett årligt ekonomiskt bidrag

Läs mer

VU-sammanträde

VU-sammanträde Vätternvårdsförbundet Protokoll fört vid Nr 2/2003 VU-sammanträde 2003-03-11 På Kommunhuset i Hjo Närvarande: Kjell Aldsten, Susanna Hogdin (suppl för AC), Martin Engström, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

TIDANS VATTENFÖRBUND TIDANS VATTENRAD

TIDANS VATTENFÖRBUND TIDANS VATTENRAD TIDANS VATTENFÖRBUND TIDANS VATTENRAD Datum 2017-06-14 STYRELSEMÖTE PROTOKOLL Tid: Tisdagen 23 maj 2017, kl. 14:00 Plats: Sportfiskeklubben Tärnan, Tidaholm NÄRVARANDE Rune Skogsberg Lars-Ake Carlson Monica

Läs mer

Från observationer till åtgärder utvecklingen under ett halvt sekel Kungsådra

Från observationer till åtgärder utvecklingen under ett halvt sekel Kungsådra Från observationer till åtgärder utvecklingen under ett halvt sekel Kristianstad dec 2010 Dea Carlsson, vattenvårdsdirektör Kungsådra 1442-1983 Den del av strömfåran som enligt lag inte fick stängas eller

Läs mer

Samverkan och samråd

Samverkan och samråd Samverkan och samråd Länsstyrelsens beredningssekretariat samverkat med ett stort antal aktörer under hela förvaltningscykeln Vattenmyndighetens FP ÅP MKN MKB dokument för samråd i 6 månader Samverkan

Läs mer

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd 2017-03-02 2. Anmälningar Yttranden Sedan förra styrelsemötet har vattenrådet yttrat sig om följande ärenden: Förslag till ÖP, Eslövs kommun Fjäderfäproduktion

Läs mer

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT

Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT 1 (7) Protokoll Nr 6 Styrelsemöte. Samordningsförbundet i Norra Örebro Län. SOFINT Tid: 09.00-10.45 Plats: Försäkringskassan, Lindesberg Närvarande Ledamöter Maud Björnemalm, Försäkringsdelegationen Thomas

Läs mer

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Enligt artikel 14 i EU:s ramdirektiv för vatten ska vattenförvaltningen genomföras i samverkan

Läs mer

Stöd till fiskevården

Stöd till fiskevården Stöd till fiskevården NATIONELL FISKEVATTENÄGAREKONFERENS 22-23 november 2017 Ingemar Abrahamsson Stöd till fiskevården Stöd till åtgärder för fisket och fiskevården Fiskevårdsbidraget Bidrag till biologisk

Läs mer

Klicka här för att ändra format. bakgrundsrubriken

Klicka här för att ändra format. bakgrundsrubriken på Vattenmyndigheten bakgrundsrubriken för Södra Östersjöns vattendistrikt Reinhold Castensson professor Tema Vatten Linköpings universitet och Vattendelegationen för Södra Östersjöns Vattendistrikt (SÖVD),

Läs mer

Vätterninfo nr 1:2016 februari

Vätterninfo nr 1:2016 februari Info Motala Södra Båtklubb Från: vatternvardsforbundet-at-lansstyrelsen.se@plma.se för Vätternvårdsförbundet Skickat: den 24 februari 2016 12:20 Till: info@msbk.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2011 Sammanfattning... 2 Uppföljning av arbetsprogram för 2011... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2011 (8st)...

Läs mer

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt PROTOKOLL 1 (5) Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Tisdagen den 14 mars 2017 Plats: Länsstyrelsen i Kalmar Ledamöter: Malin Almqvist (tf ordförande) Marianne Andersson

Läs mer

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Delegations- och arbetsordning för Höje å vattenråd Bilaga 1 Antagen: 2013-02-19 DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Bakgrund Organisation Höje å vattenråd har bildats genom en ombildning

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 11 Plats: Kommunhuset i Norsjö Tid: 17 december 2009, kl. 15 ca 17.30 Närvarande: Roland Lundqvist, ordf. Birgitta Marklund Marjet Gustavsson Britt-Inger Olofsson Mikael

Läs mer

MOTALA STRÖM 2008 ALcontrol Bilaga 9 BILAGA 9. Fiskedirektivet

MOTALA STRÖM 2008 ALcontrol Bilaga 9 BILAGA 9. Fiskedirektivet BILAGA 9 Fiskedirektivet 335 Jönköpings län 336 UNDERRÄTTELSE Datum 2009-04-02 Beteckning 502-4946-09 Sida 337/10 Naturvårdsverket 106 48 Stockholm Måns Lindell Naturavdelningen 036-395053 Postadress 551

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 24 januari 2015 kl 09:00 Datum: 2015-01-24 Styrelsemöte nummer: 2015-01 Sekreterare: Eklööf Närvarande: Per Ahlénius, Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Återrapportering från Länsstyrelsen Östergötland av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram

Återrapportering från Länsstyrelsen Östergötland av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram återrapportering 2013 1 (7) Återrapportering från Länsstyrelsen Östergötland av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram Åtgärd 28 Länsstyrelserna behöver göra en översyn och vid behov

Läs mer

Protokoll. HJÄLMARENs VATTENVARDSFORBUND. styrelsemöte 29 Maj 2012 "Gullvivan", Regionförbundet Örebro kl 1 o 00-12 00

Protokoll. HJÄLMARENs VATTENVARDSFORBUND. styrelsemöte 29 Maj 2012 Gullvivan, Regionförbundet Örebro kl 1 o 00-12 00 HJÄLMARENs VATTENVARDSFORBUND Protokoll NÄRVARANDE Ingegerd Oberg Magnus Arretlod Bert Elisson Leif Skeppstedt Sven-Erik Pettersson Lennart Säfström (kassör) Anders Larsson (V attensamordnare) Örebro kommun

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen Nr 3/2011 Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen 29. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet

Läs mer

Referat från Vätterndagen i Karlsborg den 8 maj 2007

Referat från Vätterndagen i Karlsborg den 8 maj 2007 Referat från Vätterndagen i Karlsborg den 8 maj 2007 Plats: Fästningsteatern, Karlsborg Tid: 8 maj 2007 Närvarande: ca 100 pers, varav 11 kommuner, 4 länsstyrelser, 5 statliga verk/myndigheter, 4 nationella

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Remissvar på Begäran om samråd angående skjutning där granater avser brisera vid nedslag mot vatten (FMV Provplats Karlsborg)

Remissvar på Begäran om samråd angående skjutning där granater avser brisera vid nedslag mot vatten (FMV Provplats Karlsborg) REMISSVAR Sida 1/5 Datum 2015-12-01 Ert datum 2015-11-02 Beteckning Er beteckning Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236 408 Länsstyrelsen i Västra Götaland Vattenvårdsenheten 462 82 Vänersborg Remissvar

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern

Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern 2013-11-28 Anton Halldén Länsfiskekonsulent F län Mål med fiskeriförvaltning Vättern - Att sköta om fiskbestånden och fisket så att det ger en god avkastning

Läs mer

Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd

Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd Samhällsbyggnad, Miljösektionen Sofi Eklund 0571-282 08 sofi.eklund@eda.se 1(5) PROTOKOLL (1/2017) Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby Nr 1/2012 Sida 1/8 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby 1. Mötets öppnande Mötet inleddes med

Läs mer

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 18 Sida 1 Plats och tid ande Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Maria Gustafsson Per Engdahl Mjölby

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 2014-05-09 Sida 1/9 Karl-Magnus Johansson Vätternvårdsförbundet 010-2236404 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 1. Stämmans öppnande

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun.

Protokoll vid styrelsemöte på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun. PROTOKOLL Nr 2/2017 Datum 2017-10-19 Sida 1/10 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll vid styrelsemöte 2017-10-19 på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun. 17. Mötets öppnande

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA)

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA) KALLELSE Sida 1/5 Datum 2014-04-04 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Kallelse Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet

Läs mer

Vätternvårdsförbundet. Fiskeområde Vättern Nu och i framtiden

Vätternvårdsförbundet. Fiskeområde Vättern Nu och i framtiden Vätternvårdsförbundet Fiskeområde Vättern Nu och i framtiden En unik möjlighet till satsningar för att stärka fritidsfiske, yrkesfiske och turism. 11 miljoner till 23 projekt 2009-2013 VAD ÄR FISKEOMRÅDE

Läs mer

Under 2014 har styrelsen valt att göra en avstämning inför framtiden och kommer att föra strategiska diskussioner under temat Vägval.

Under 2014 har styrelsen valt att göra en avstämning inför framtiden och kommer att föra strategiska diskussioner under temat Vägval. SKRÄBEÅNS VATTENRÅD ARBETSPLAN 2014 Foto: Brodde Almer INLEDNING Skräbeåns vattenråd ökar successivt sin kunskap om avrinningsområdet och om vattenförvaltning i allmänhet. Ett utbyte med andra vattenråd

Läs mer