Sammanställning av enkätundersökning KIT 2011 Lärarnätverket Kontaktnät i Teknik, Norrbotten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av enkätundersökning KIT 2011 Lärarnätverket Kontaktnät i Teknik, Norrbotten"

Transkript

1 Sammanställning av enkätundersökning KIT 2011 Lärarnätverket Kontaktnät i Teknik, Norrbotten

2 Sammanställning av enkätundersökning KIT 2011 Totalt 174 lärare har svarat på enkätundersökningen fördelat på de 7 nätverkskommunerna nedan. Enkäten i i sin helhet finns som bilaga 1 i slutet av dokumentet. 1 a) Vilken kommun arbetar du i? Älvsbyn Gällivare Pajala kommun Jokkmokk Kiruna Haparanda Piteå lärare I jämförelse med enkätundersökningen har Älvsbyn och Piteå ökad svarsfrekvens, Gällivare minskad en aning och övriga kommuner har i stort sett oförändrad frekvens. 1 b) Vad arbetar du som? övrigt slöjdlärare fritidspedagog förskollärare specialpedagog lärare (15)

3 2. Vilken skolform arbetar du i? annat gymnasieskola grundskola 7-9 grundskola 4-6 grundskola 1-3 förskoleklass förskola De flesta lärare som besvarat enkäten arbetar i grundskolans år 1-6. Intresset från lärare inom förskolan har ökat, troligtvis för att Lpfö 98 rev 2010 har mål och riktlinjer inom teknik. Kategorin annat består av lärare som arbetar inom grundsärskolan. Även denna grupp har ökat, vilket kan bero på att teknikämnet har införts Lgr Finns det lärare med utbildning i teknik på er skola? ja nej (15)

4 4. Har er skola en lokal pedagogisk planering (LPP) för er teknikundervisning? ja nej Fråga 4 är ny för i år. Enkätsvaren visar att ca 2/3 av de tillfrågade inte har, eller inte vet om de har, LPP för teknikundervisningen på sin skola. Variationerna mellan de olika kommunerna är små så bilden kan sägas vara representativ för alla nätverkskommuner. 5. På vilket sätt är teknikundervisningen schemalagd på din skola? ej schemalagd vissa "temaveckor" vissa årskurser integrerad i andra ämnen varje vecka Många av dem som svarade på enkäten har angett flera svarsalternativ eftersom de organiserar sin teknikundervisning på flera sätt. De kombinerar t ex både temaveckor med lektioner varje vecka. Andra har teknik bara i vissa årskurser och/eller integrerar teknik i andra ämnen. Att en del av skolorna inte har schemalagd undervisning i teknik betyder inte att deras elever inte får undervisning i ämnet. 4 (15)

5 6. Anser du att teknikundervisningen på er skola behöver utvecklas/förbättras? ja nej Om JA på fråga 6, rangordna från 1-5 vad du helst skulle vilja se av följande undervisningsmaterial kurser kortare kurser föreläsningar workshops Flera av lärarna som svarade på enkäten gjorde ingen rangordning av alla 5 alternativ, de hade bara kryssat för 2-3 av alternativen. Vid sammanställningen valde vi att rangordna deras kryss som förstahandsalternativ. Många andra hade bara angett vad de önskade i 1:a 3:e hand. Detta innebär att det finns totalt 196 förstahandsval och val i 2:a 5:e hand. 5 (15)

6 Sammantaget är den kompetensutveckling som efterfrågas i första hand workshops och kortare kurser. Många lärare vill även få tillgång till fler undervisningsmaterial. I andra hand är det kompetensutveckling i form av kurser som efterfrågas mest av allt. 8. Tar er skola del av den kostnadsfria kompetens-utveckling som erbjuds inom Kontaktnät i teknik i den utsträckning som ni önskar? ja nej Har er skola lånat material från Kontaktnät i teknik? ja nej Denna fråga syftar till det utlåningsmaterial som Teknikens Hus har tagit fram och lånar ut kostnadsfritt till lärare i nätverket. 6 (15)

7 10. Känner du att du har stöd från din rektor för att kunna ta del av erbjudanden från Kontaktnät i teknik? ja nej Fråga 10 var också en ny fråga för i år. Resultatet visar på ett positivt stöd från ledning, vilket är en förutsättning för att pedagogerna ska få ta del av den kompetensutveckling som ges. 11. Anser du att det behövs bättre kännedom om det lokala lärarnätverket i din kommun? ja nej Svaren på fråga 11 är något tvetydiga. Dock konstateras att mer arbete bör läggas på att sprida information och vetskap om nätverket och dess arbete i kommunerna. 7 (15)

8 12. Genom deltagande i Kontaktnät i teknik har et tekniklektioner vid min skola ökat (%) instämmer helt avvisar helt 1 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% procent Resultatet visar att 70 % av de svarande anser att deltagande i KIT har medfört en ökning av et tekniklektioner. Detta kan jämföras med 71 % år 2008 och 60 % Jag anser att min undervisning i teknik har blivit bättre tack vare Kontaktnät i teknik (%) instämmer helt avvisar helt 1 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% procent Resultatet visar att 84 % av de svarande anser att deras undervisning har förbättrats tack vare nätverket. Motsvarande siffra var 88 % år 2008 och 60% (15)

9 14. Jag anser att jag har ökat min kunskap om undervisning i teknik genom Kontaktnät i teknik (%) instämmer helt avvisar helt 1 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% procent De tre årens enkätundersökningar visar alla på en positiv fördelning. Lägger man ihop svaren från rangordning 4 ( som får anses som strax över medel) till rangordning 7 anser hela 93 % av de svarande att de har ökat sin kunskap om undervisning i teknik. 15. Jag tycker att innehållet i min undervisning i teknik har förändrats tack vare Kontaktnät i teknik (%) instämmer helt avvisar helt 1 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% procent 9 (15)

10 Innehållet i teknikundervisningen har förändrats för 86 % av lärarna enligt enkätsvaren Detta är en ökning jämfört med 81 % 2008 och 72 % Jag anser att Kontaktnät i teknik har bidragit till att elevernas måluppfyllelse i teknik har ökat (%) 2011 instämmer helt avvisar helt 1 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% procent Denna fråga har inte funnits med i enkäterna tidigare år. Resultatet visar att 80% av lärarna ( summering av rangordning 4 tom 7) anser att Kontaktnät i teknik har bidragit till att elevernas måluppfyllelse i teknik har ökat. 17. Ge några exempel på vad du anser att Kontaktnät i teknik inneburit för din undervisning. Enkätsvaren innehöll många exempel på vad lärarna ansåg att KIT inneburit för deras undervisning. För att göra resultatet tydligare och mer överskådligt har kommentarerna kategoriserats nedan. Kommentar Antal kommentarer Andel Min undervisning i teknik har blivit roligare/bättre. 6 5 % Min kompetens i teknik har ökat % Jag har fått många nya tips och idéer som kommer eleverna till gagn % Det är första gången jag deltar, så jag kan inte svara på frågan. 8 6 % Nätverket gör att jag vågar undervisa i teknik. 7 6 % Utlåningsmaterialen möjliggör en mer konkret undervisning % 10 (15)

11 TOTALT % 18. Ge några exempel på vad du anser att Kontaktnät i teknik inneburit för eleverna. Enkätsvaren innehöll många exempel på vad lärarna ansåg att KIT inneburit för eleverna. För att göra resultatet tydligare och mer överskådligt har kommentarerna kategoriserats nedan. Kommentar Antal kommentarer Andel Eleverna har fått en roligare/bättre undervisning i teknik % Eleverna får en mer varierad undervisning i teknik % Eleverna har fått en ökad förståelse/bättre resultat % Elevernas intresse/engagemang har ökat % Eleverna har fått undervisning i teknik. 5 6 % Eleverna har fått mer undervisning i teknik % TOTALT % 19. Övrigt De kommentarer som getts här har delats upp under två rubriker eftersom de är svåra att gruppera i ett fåtal kategorier. Kommentarer som rör nätverkets funktion; - Bra utbildningar, konkreta tips, lektionsförslag och utlånings material. (10 st) - Hoppas kontaktnätet kan fortsätta. (3 st) - Har inte ansvarat för undervisningen i teknik under så lång tid men jag anser att min undervisning kommer att bli bättre tack vare kontaktnätet. (2 st) - Tycker att det behövs mer teknik. Har tagit examen för 3 år sedan, så jag har haft teknik i utbildningen. Men det behövs mer föra att hålla sig inspirerad. - Livsviktigt nätverk. - Bästa satsningen hittills! - Att vi inom förskolan också kan ta del av träffarna känns bra. - Roligt om vi kunde delge varandra mer om hur vi jobbar, t ex någon typ av hemsida. - Bra att man får information från Teknikens Hus. - Engagerade kontaktpersoner. - Våra teknikinspiratörer gör ett UTOMORDENTLIGT jobb! - Viktigt med kontaktpersoner som håller nätverket igång, de är värdefulla. - Engagerade kontaktpersoner eldsjälar. - Vi har två helt underbara inspiratörer i vår kommun som tar tillvara varje lägligt tillfälle att ge oss bra kompetensutveckling i teknik de är värdefulla för vår kommun. - Inspirerande att ha teknik-drivande arbetskamrater. Är själv osäker på området och ämnet. - Får alltid trevliga inbjudningar! - Tufft ibland med teknikträffar efter skoltid. Möjligt tillnågon a-dag då och då? 11 (15)

12 Kommentarer som rör den egna verksamheten; - Det gäller att få med samtliga lärare på hela skolan i tekniktänket eftersom ämnet kan integreras i många ämnen. - Viktigt att tekniken inte tappas bort i någon årskurs. - Varje lärare har egna LPP:s (förhoppningsvis). - Vi önskar få egna legomaterial till vår skola. - Skulle behöva mer egen tid att utveckla material som man kan använda i sina grupper. - Möjligheter att låta tjejgrupper jobba med teknik utan killar. - Det är många saker man som lärare behöver. Det är frågan om vi på låg och mellan behöver specialisera oss mer för att kunna hålla en god kvalitet i alla ämnen. Ansvariga för insamling och sammanställning: David Broström Samordnare Kontaktnät i Teknik Teknikens Hus david.brostrom@teknikenshus.se Marianne Nilsson Utbildare Teknikens Hus marianne.nilsson@teknikenshus.se 12 (15)

13 Bilaga 1 Enkät om Kontaktnät i teknik lärare datum 1. Jag arbetar som... i. kommun 2. Vilken skolform arbetar du i? ( ) Förskola ( ) Förskoleklass ( ) Grundskola 1-3 ( ) Grundskola 4-6 ( ) Grundskolan 7-9 ( ) Gymnasieskola ( ) Annat. Ange vilken:.. 3. Finns det lärare med utbildning i teknik på er skola? Nej Ja Vet ej 4. Har er skola en lokal pedagogisk planering (LPP) för er teknikundervisning? Nej Ja Vet ej 5. På vilket sätt är teknikundervisningen schemalagd på din skola? ( ) Varje vecka ( ) Integrerad i andra ämnen ( ) Vissa årskurser ( ) Vissa temaveckor ( ) Ej schemalagd ( ) Vet ej 6. Anser du att teknikundervisningen på er skola behöver utvecklas/förbättras? Nej Ja Vet ej 7. Om JA på fråga 6, rangordna från 1-5 vad du helst skulle vilja se av följande: Kompetensutveckling i form av : ( ) Workshops ( ) Föreläsningar ( ) Kortare kurser ( ) Mer omfattande kurser, gärna poänggivande ( ) I högre utsträckning tillgång till undervisningsmaterial Övrigt? 8. Tar er skola del av den kostnadsfria kompetensutvecklingen som erbjuds inom Kontaktnät i teknik i den utsträckning som ni önskar? 13 (15)

14 Nej Ja Vet ej Om Nej på ovanstående, ange trolig orsak 9. Har er skola lånat material från Kontaktnät i teknik? Nej Ja Vet ej Om Nej på ovanstående, ange trolig orsak 10. Känner du att du har stöd från din rektor för att kunna ta del av erbjudanden från Kontaktnät i Teknik? Nej Ja Vet ej Kommentar: 11. Anser du att det behövs bättre kännedom om det lokala lärarnätverket Kontaktnät i Teknik i din kommun? Nej Ja Vet ej Kommentar: Nedan följer några frågor där vi vill att du värderar betydelsen av Kontaktnät i teknik för din undervisning. 12. Genom deltagande i Kontaktnät i teknik har et tekniklektioner vid min skola ökat. Avvisar helt Instämmer helt 13. Jag anser att min undervisning i teknik har blivit bättre tack vare Kontaktnät i teknik. Avvisar helt Instämmer helt 14. Jag anser att jag ökat min kunskap om undervisning i teknik genom Kontaktnät i teknik. 14 (15)

15 Avvisar helt Instämmer helt 15. Jag tycker att innehållet i min undervisning i teknik har förändrats tack vare Kontaktnät i teknik. Avvisar helt Instämmer helt 16. Jag anser att Kontaktnät i teknik har bidragit till att elevernas måluppfyllelse i teknik har ökat. Avvisar helt Instämmer helt 17. Ge några exempel på vad du anser att Kontaktnät i teknik inneburit för din undervisning. 18. Ge några exempel på vad du anser att Kontaktnät i teknik inneburit för eleverna. 19. Övrigt TACK FÖR DIN MEDVERKAN! 15 (15)

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Projektet Matte i Πteå Syfte Syftet med det treåriga projektet Matte i Πteå är att utveckla och förbättra undervisningen i matematik för att öka alla elevers

Läs mer

Q1 Vilken skolform arbetar Du i?

Q1 Vilken skolform arbetar Du i? Q1 Vilken skolform arbetar Du i? Svarade: 140 Hoppade över: 0 Förskola Förskoleklass Grundskola 1-3 Grundskola 4-6 Grundskola 7-9 Gymnasieskola Annat 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% SVARSVAL

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun Sollentuna kommun - Föräldrar år 3 731 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Stallets förskola_skola - Föräldrar Förskola

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Stallets förskola_skola - Föräldrar Förskola Sollentuna kommun - Föräldrar Förskola 72 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun Sollentuna kommun - Föräldrar år 6 563 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Häggviksskolan - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Häggviksskolan - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun Häggviksskolan - Föräldrar år 6 8 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 77%

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 77% Grundskoleföräldrar: åk F, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Elever Gymnasium år

Elever Gymnasium år Elever Gymnasium år 2 4 svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och

Läs mer

Ekerö kommun Individuella gymnasiet - Elever Gymnasium år 2. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86%

Ekerö kommun Individuella gymnasiet - Elever Gymnasium år 2. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86% Ekerö kommun - Elever Gymnasium år 2 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 7 svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk

Läs mer

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 71%

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 71% Grundskoleföräldrar: åk F, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mikaelskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mikaelskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 7 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna International school - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna International school - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 28 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Futuraskolan Hertig Karl - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Futuraskolan Hertig Karl - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 6 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Helenelundsskolan - Föräldrar Förskoleklass

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Helenelundsskolan - Föräldrar Förskoleklass Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 44 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 70%

Sollentuna kommun Grundskoleföräldrar: åk F, 3 och 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 70% Grundskoleföräldrar: åk F, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 1 svar, % 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Lärares attityd till skolan. En undersökning genomförd bland lärare i grundskolan. Oktober 2010

Lärares attityd till skolan. En undersökning genomförd bland lärare i grundskolan. Oktober 2010 Lärares attityd till skolan En undersökning genomförd bland lärare i grundskolan. Oktober 00 Om undersökningen Markör Marknad och Kommunikation AB har på uppdrag av SKL genomfört en undersökning bland

Läs mer

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067 -04-22 Rev -05-11 1(15) BUN /0067 Resultat av föräldra- och elevenkät genomförd i februari Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är ett led i det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former

Läs mer

Redovisning barn- och utbildningsnämndens elev- och föräldraenkäter våren 2014

Redovisning barn- och utbildningsnämndens elev- och föräldraenkäter våren 2014 Kvalitetsutvecklare Caroline Andersson 2014-10-14 Dnr: 14-216-600 Redovisning barn- och utbildningsnämndens elev- och föräldraenkäter våren 2014 2 Allmän information om enkätundersökningen I syfte att

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Vaxmoraskolan och förskolan - Föräldrar Förskola 55 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Vaxmoraskolan och förskolan - Föräldrar Förskola 55 respondenter Sollentuna kommun Vaxmoraskolan och förskolan - Föräldrar Förskola 55 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rälsen Förskola_Skola Viby - Föräldrar Förskola 39 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rälsen Förskola_Skola Viby - Föräldrar Förskola 39 respondenter Sollentuna kommun Rälsen Förskola_Skola Viby - Föräldrar Förskola 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rälsen Förskola_Skola Norrviken - Föräldrar Förskola 39 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rälsen Förskola_Skola Norrviken - Föräldrar Förskola 39 respondenter Sollentuna kommun Rälsen Förskola_Skola Norrviken - Föräldrar Förskola 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Sollentuna kommun. Kokalite förskola och skola Allévägen - Föräldrar. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 93%

Sollentuna kommun. Kokalite förskola och skola Allévägen - Föräldrar. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 93% Allévägen - Föräldrar VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 1 1 svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Utbildning Rotebro_Gillboskolan - Föräldrar år 3 44 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Utbildning Rotebro_Gillboskolan - Föräldrar år 3 44 respondenter Sollentuna kommun Utbildning Rotebro_Gillboskolan - Föräldrar år 3 44 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Teknik gör det osynliga synligt

Teknik gör det osynliga synligt Kvalitetsgranskning sammanfattning 2014:04 Teknik gör det osynliga synligt Om kvaliteten i grundskolans teknikundervisning Sammanfattning Skolinspektionen har granskat kvaliteten i teknikundervisningen

Läs mer

Föräldrar åk Brunns skola

Föräldrar åk Brunns skola Föräldrar åk svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Föräldrar åk Sundby skola

Föräldrar åk Sundby skola Föräldrar åk svar, 8% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Föräldrar åk Närlunda skola

Föräldrar åk Närlunda skola Föräldrar åk 5 svar, 5% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Teknik Möjligheter och dilemman. Maria Svensson Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Göteborgs universitet Maria.svensson@ped.gu.

Teknik Möjligheter och dilemman. Maria Svensson Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Göteborgs universitet Maria.svensson@ped.gu. Teknik Möjligheter och dilemman Maria Svensson Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Göteborgs universitet Maria.svensson@ped.gu.se Barn och ungdomars uppfattningar om tekniska system Teknik

Läs mer

Lärarpanelen. Om Stockholms stads IT-infrastruktur

Lärarpanelen. Om Stockholms stads IT-infrastruktur Lärarpanelen Om Stockholms stads IT-infrastruktur Bakgrund Genomförandebeslut om införande av gemensamt IT-system för staden fattades september 2008. Avtal skrevs mellan Stockholms stad och Volvo IT i

Läs mer

Elevenkät F-klass t o m år 5 ATTITYDER TILL MATEMATIK - innan invigning av Matematikverkstaden

Elevenkät F-klass t o m år 5 ATTITYDER TILL MATEMATIK - innan invigning av Matematikverkstaden OBS! Detta är ett utdrag ur rapporten Sammanställning av elevenkätsvaren på Nybyholmsskolan F klass t o m år 5 skriven av Lillie Eiriksdottir Bäckwall. Hela rapporten är på totalt 17 sidor. I nedanstående

Läs mer

Värmdö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Skolan Lär - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Värmdö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Skolan Lär - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Värmdö kommun Skolan Lär - Föräldrar år 3 22 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013.

Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Personalenkäten, En elev en dator, gymnasieskolan i Botkyrka kommun, besvaras senast fredagen den 1 februari 2013. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet

Läs mer

Matte i πteå 2012-2015. Kommunala insatser utifrån behov i verksamheten. SKL:s mattesatsning Förbättra elevernas resultat i PISA studien.

Matte i πteå 2012-2015. Kommunala insatser utifrån behov i verksamheten. SKL:s mattesatsning Förbättra elevernas resultat i PISA studien. 2012-2015 Matte i πteå Matematiklyftet Nationell fortbildning av alla som undervisar i matematik SKL:s mattesatsning Förbättra elevernas resultat i PISA studien. Kommunala insatser utifrån behov i verksamheten.

Läs mer

Föräldrar åk Ösbyskolan

Föräldrar åk Ösbyskolan Föräldrar åk svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Danderyds kommun Vendestigens förskola och skola - Föräldrar år 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 90%

Danderyds kommun Vendestigens förskola och skola - Föräldrar år 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 90% - Föräldrar år 6 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Skolverkets nya stödmaterial för förskoleklassen

Skolverkets nya stödmaterial för förskoleklassen Skolverkets nya stödmaterial för förskoleklassen Varför stödmaterial för förskoleklassen? Ny skollag och ny läroplan Förbättra likvärdigheten Tydliggöra rektorns ansvar Bidra till kompetensutveckling diskussionsfrågor

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sanduddens skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sanduddens skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun - Föräldrar år 5 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Nacka kommun Internationella Engelska skolan - Föräldrar år 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89%

Nacka kommun Internationella Engelska skolan - Föräldrar år 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89% Internationella Engelska skolan - Föräldrar år 6 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 9% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola,

Läs mer

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 23 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar år 5 14 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Ekerö kommun Drottningholmskolan - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86%

Ekerö kommun Drottningholmskolan - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 12 svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Ekerö kommun Träkvista skola - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86%

Ekerö kommun Träkvista skola - Elever åk 6. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Vallentuna kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Vallentuna kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun Vallentuna kommun - Föräldrar år 3 368 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen

Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen 1 (7) Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen i matematik Matematiksatsningen 2011 Ha riktlinjerna och blankettstödet tillhands då denna ansökningsbilaga fylls i. Bakgrundsinformation

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ljusterö_Ingmarsö skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ljusterö_Ingmarsö skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar år 3 8 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Norrvikens skola. Summan av Föräldrar Förskoleklass, åk 3, åk svar, 40%

Norrvikens skola. Summan av Föräldrar Förskoleklass, åk 3, åk svar, 40% Summan av Föräldrar Förskoleklass, åk 3, åk 6 37 svar, 40% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola,

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mälaröarnas Waldorfskola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Mälaröarnas Waldorfskola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun - Föräldrar år 5 17 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Från utvärdering till utveckling ett projekt om att leda utvecklingsprocesser i förskolan med fokus på naturvetenskap Tylösand 140926 2014-10-04 1

Från utvärdering till utveckling ett projekt om att leda utvecklingsprocesser i förskolan med fokus på naturvetenskap Tylösand 140926 2014-10-04 1 Från utvärdering till utveckling ett projekt om att leda utvecklingsprocesser i förskolan med fokus på naturvetenskap Tylösand 140926 2014-10-04 1 SKÅNE NORDVÄST Samverkan mellan 11 kommuner 2014-10-04

Läs mer

Danderyds kommun Kyrkskolan - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 81%

Danderyds kommun Kyrkskolan - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 81% - Föräldrar år VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 8% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Danderyds kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Danderyds kommun - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Danderyds kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Danderyds kommun - Föräldrar år 6. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Danderyds kommun Danderyds kommun - Föräldrar år 6 332 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Resultat enkät 2014/15 Lomma kommun Det har

Resultat enkät 2014/15 Lomma kommun Det har Resultat enkät 2014/15 Lomma kommun Det har Det har varit tydligt att kollegiala samtal mellan lärare i olika årskurser, skolor och mellan de två tätorterna är mycket viktigt för kommunen. När vi känner

Läs mer

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 83%

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 83% Elever åk, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Fredsborgskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Fredsborgskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun Fredsborgskolan - Föräldrar år 5 4 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Delutvärdering av Matte i Πteå

Delutvärdering av Matte i Πteå Delutvärdering av Matte i Πteå Utbildningsförvaltningen Piteå Kommun Moa Nilsson, Juli 2014 Innehåll Sammanfattning... 1 Projektet Matte i Πteå... 2 Syfte... 2 Målgrupp... 2 Mål... 2 Förutsättningar för

Läs mer

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86%

Sollentuna kommun Elever åk 3, 6 och 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 86% Elever åk, och VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Ekerö kommun Skå skola - Föräldrar Förskoleklass. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 75%

Ekerö kommun Skå skola - Föräldrar Förskoleklass. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 75% - Föräldrar Förskoleklass VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 5 svar, 5% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Föräldrar Förskoleklass 2019

Föräldrar Förskoleklass 2019 Föräldrar Förskoleklass 7 svar, 7% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Hjälmstaskolan - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Hjälmstaskolan - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun - Föräldrar år 3 9 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sundby - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sundby - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Ekerö kommun - Föräldrar år 3 15 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2013 i åk 2

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2013 i åk 2 Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2013 i åk 2 Stockholms län Stockholm Elektrikergymnasiet Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ekebyhovsskolan - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ekebyhovsskolan - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun - Föräldrar år 3 38 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Värmdö kommun. Kundundersökning 2015. Brunns skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 47 respondenter

Värmdö kommun. Kundundersökning 2015. Brunns skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 47 respondenter Värmdö kommun Brunns skola - Föräldrar åk 5 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Våga Visa 2015, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför

Läs mer

Ekerö kommun Skå skola - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 73%

Ekerö kommun Skå skola - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 73% Skå skola - Föräldrar år VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 9 svar, 7% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Roslags-Kulla skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Roslags-Kulla skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar år 3 8 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar år 3 23 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Sollentuna kommun Utbildning Silverdal skola och förskolan Äpplet - Elever åk 3 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 94%

Sollentuna kommun Utbildning Silverdal skola och förskolan Äpplet - Elever åk 3 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 94% Sollentuna kommun Utbildning Silverdal skola och förskolan - Elever åk 3 VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 2017 48 svar, 94% Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen

Läs mer

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015 Utbildnings- och fritidsförvaltningen Håkan Jansson Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 215 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under februari 215 enkätundersökningar

Läs mer

Danderyds kommun Kevingeskolan - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 81%

Danderyds kommun Kevingeskolan - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 81% Kevingeskolan - Föräldrar år VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg

Läs mer

Matte i πteå. Piteå kommun 2015-02-13

Matte i πteå. Piteå kommun 2015-02-13 2015 Matte i πteå Piteå kommun 2015-02-13 Bakgrund Svenska elevers kunskaper i matematik har försämrats under senare år. Försämringen märks i att andelen elever som uppnår det lägsta betyget ökar och

Läs mer

LÄRARSTUDERANDE OCH IT

LÄRARSTUDERANDE OCH IT LÄRARSTUDERANDE OCH IT Enkät med svar Rapport 1a 1 OBS denna redovisning är en punktskattning i procent inom 95%-iga konfidensintervall utan variation samt antal uppgift saknas. Totalsiffror hämtade från

Läs mer

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 82%

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 82% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

UTVÄRDERING Nynäshamns Naturskolas verksamhet

UTVÄRDERING Nynäshamns Naturskolas verksamhet UTVÄRDERING 2011 Nynäshamns Naturskolas verksamhet 1 Sammanfattning av de sammanställda enkätsvaren Skolan De svarande lärarna är tycker naturskoledagarna fungerar bra när det gäller organisation, innehåll

Läs mer

2014-03-11. Mindre klasser, fler lärare och tioårig grundskola

2014-03-11. Mindre klasser, fler lärare och tioårig grundskola 2014-03-11 Mindre klasser, fler lärare och tioårig grundskola Mindre klasser, fler lärare och tioårig grundskola Alliansregeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Utbildningen i Sverige ska ha

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till rektorer

Bilaga 1 Enkät till rektorer riksrevisionen granskar: statens insatser på skolområdet Bilaga 1 Enkät till rektorer I denna bilaga presenteras genomförandet av Riksrevisionens enkät till rektorer samt svarsfrekvens och analys av bortfall.

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Akers friskola - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Akers friskola - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar Förskoleklass 17 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Vallentuna kommun Lovisedal - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 42%

Vallentuna kommun Lovisedal - Föräldrar år 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 42% Lovisedal - Föräldrar år VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och

Läs mer

Utvecklingsprogram i matematik för förskola, förskoleklass och grundskola i Hudiksvalls kommun Del 2. Förbättringsområden, aktiviteter och tidsplaner

Utvecklingsprogram i matematik för förskola, förskoleklass och grundskola i Hudiksvalls kommun Del 2. Förbättringsområden, aktiviteter och tidsplaner 1 (8) 2011-02-04 Utvecklingsprogram i matematik för förskola, förskoleklass och grundskola i Hudiksvalls kommun Del 2. Förbättringsområden, aktiviteter och tidsplaner Utvecklingsprogrammet i matematik

Läs mer

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 3 19 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Täby kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Täby kommun - Föräldrar år 3. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Täby kommun Täby kommun - 650 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Elever åk Danderyds kommun

Elever åk Danderyds kommun Elever åk svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Kursutvärdering Vuxnas lärande 50% vt09

Kursutvärdering Vuxnas lärande 50% vt09 Sid 1 (8) Kursutvärdering Vuxnas lärande 50% vt09 Lärare på kursen Anders Råde (kursansvarig) och Robert Holmgren 22/4 avslutades utvärderingen via Limesurvey och sammanställdes. P g a viss teknisk problematik

Läs mer

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Ekerö kommun - Elever åk 8 87 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9 KROKOM2500, v1.0, 2012-02-29 Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-9 2014 Monica Andersson, IT-pedagog 2014-06-12 Under mina tre år på skolan så har vi nästan aldrig använt datorn. När

Läs mer

Matematiklyftet. Uppföljning och utvärdering av kompetensutveckling Angelina Briggner och Jenny Sonesson

Matematiklyftet. Uppföljning och utvärdering av kompetensutveckling Angelina Briggner och Jenny Sonesson Matematiklyftet Uppföljning och utvärdering av kompetensutveckling 2008 Angelina Briggner och Jenny Sonesson Innehållsförteckning Introduktion sid 2 Resultat sid 3 Sammanfattning sid 8 Introduktion Under

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Akers friskola - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Akers friskola - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Elever åk 8 21 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sundby - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sundby - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun Sundby - Föräldrar Förskoleklass 21 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Solskiftesskolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Solskiftesskolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Elever åk 8 82 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Föräldrar Förskola 2019

Föräldrar Förskola 2019 Föräldrar Förskola svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Föräldrar Förskola 2019

Föräldrar Förskola 2019 Föräldrar Förskola svar, 9% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass Sollentuna kommun Sollentuna kommun - Föräldrar Förskoleklass 77 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen

Läs mer

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Internationella Engelska skolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Nacka kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Internationella Engelska skolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Nacka kommun Internationella Engelska skolan - Elever åk 8 128 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Österåkers kommun Åkerstorpsskolan - Föräldrar Förskoleklass Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Österåkers kommun Åkerstorpsskolan - Föräldrar Förskoleklass Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Österåkers kommun Åkerstorpsskolan - Föräldrar Förskoleklass respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Danderyds kommun Vendestigens förskola och skola - Elever åk 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89%

Danderyds kommun Vendestigens förskola och skola - Elever åk 3. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter 8 svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Fredsborgskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Fredsborgskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun Fredsborgskolan - Föräldrar Förskoleklass 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen

Läs mer

Elever åk Skolan Lär

Elever åk Skolan Lär Elever åk svar, 1% Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer