Feriepraktik Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport"

Transkript

1 Feriepraktik 2014 Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun Standardrapport

2 Procent Antal Enhetschef 18,5% 15 Handledare 25,9% 21 Kontaktperson 13,6% 11 Medarbetare 42% 34 Svarande 81

3 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 3,8% 3 2 0% 0 3 5,1% 4 4 9% 7 5 7,7% 6 6 Stämmer helt 14,1% 11 Har ej använt Feriebas 60,3% 47 Medel 6 Svarande 78 Om det inte stämmer alls, beskriv gärna varför: Det kunde säkert gå smidigare vid inloggningen. Har inte fått någon info om detta. Mina Ec stöd har registrerat Minns inte nu...men kom ihåg att det var lite strul.

4 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 0% 0 2 1,3% 1 3 2,5% 2 4 0% ,7% 10 6 Stämmer helt 27,8% 22 Har ej haft kontakt med någon av dem 55,7% 44 Medel 6,3 Svarande 79 Kommentar: Endast haft kontakt via mail. Kul att ni var ut och hälsade på.

5 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 7,4% 6 2 9,9% ,5% ,8% ,3% 14 6 Stämmer helt 22,2% 18 Vet ej 4,9% 4 Medel 4,11 Svarande 81 Kommentar: Det har de varit tack var att jag har ringt dom och träffat dom innan så de har arbetskläder och skor. Ett par hörde inte av sig innan feriepraktiken började, vilket gör att det kan vara svårt med skor eller kläder i köket. Har haft kontakt med 4 st feriearbetare varav 2 st var mycket duktiga och 2 st var under all kritik Har inte med sig sina papper. Har inte varit på plats just den dag de började. Information bör delges till praktikanterna om att komma i tid samt att mobiltelefon inte är ok att använda för mycket. Jag tror de behöver mer info om vilka papper som ska fyllas i och skickas in för att de ska få sin lön utbetald. Här fick jag hjälpa personen som inte visste att man skulle skicka in sina papper.

6 Kan hända att de flesta var förberedda men att någon valde att ignorera vissa "tips". Någon hade glömt att ta ut sina papper de skulle ha med sig men merparten kom med pappren. Några hörde av sig väldigt sent. Eftersom arbetsplatsen är stängd två veckor var det svårt för de som jobbade andra perioden att få tag på någon. När dom kommer tredje perioden har förskolorna stängt 2 veckor innan. Kontakten behöver tas tidigare. Olika för olika ungdomar Som vanligt saknar flera de listor mm som de skall dra ut på nätet. Inget nytt och inte svårt för mig att göra. Stämmer så till vida att jag ringde och bad praktikanten göra ett besök före. Dels för att kolla av vilka arbetsuppgifter som personen ifråga kunde klara av och att praktikanten var förberedd och visste mer om arbetsplatsen. Tycker jag fungerar bra. Vissa verkade inte veta vad som förväntades av dom, fast man fått information innan. En del hade läst informationen och en del inte

7 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 2,5% 2 2 2,5% 2 3 9,9% ,5% ,4% 23 6 Stämmer helt 38,3% 31 Medel 4,83 Svarande 81 Kommentar: De ungdomar som kommer ut som läser omvårdnad får göra mer på sin praktik än vad de får göra som feriepraktikant, det kan kännas lite snett tycker jag men det är väl för att det skall vara lika. Finns noggrant nedskrivet som även praktikanten får. Finns även på avdelningarna. Hörde att ungdomarna får någon slaga arbetsbeskrivning, vore bra om vi på förskolor och fritids också fick den Självklart är man försiktig med vad som får göras med finns det skrivet någonstans? Ska läsa på lite mer inför sommaren 2015 Trodde att de skulle utföra vardagliga sysslor på en förskola men har i efterhand fått veta att ungdomarna inte alls ska utföra en del av de sysslor som arbetet innefattar. Bättre info till ALLA berörda parter vore bra!!!!

8 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 8,9% 7 2 3,8% ,7% % ,8% 18 6 Stämmer helt 32,9% 26 Medel 4,42 Svarande 79 Kommentar: De som vill och är kreativa fyller sin dag utan vidare. Det finns ingen möjlighet att gå med ssk på vår arbetsplats och det är inte så mkt omvårdnads uppgifter ex personllig hygien, omläggningar mm Det är inte lätt för dom gamla när det kommer ungdomar med olämplig klädsel. dom blir rädda.kanske behövs det arbetskläder som dom kan låna. Eftersom vi var tvungna att ta tre istället för två så var det inte alltid att de hade att göra. Finns alltid att göra om intresse finns. I ett kök finns det alltid små uppgifter att utföra med hjäpl av ordinarie personal. Lite svårt att hitta arbetsuppgifter till dem, speciellt andra perioden, eftersom vi hade det väldigt lugnt då. Nej, är på förskola och många barn har ledigt redan från skolavslutningen, men det fungerar bra ändå..

9 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 4,9% 4 2 4,9% 4 3 7,4% 6 4 9,9% ,5% 15 6 Stämmer helt 54,3% 44 Medel 4,95 Svarande 81 Kommentar: Jag tycker dem hade långa arbets pass och hade inte mycket att göra särskild på eftermiddagar dem satt och tittade på klockan, tyckete att det gick långtsam. Arbetet i sommar var mycket krävande eftersom vi hade många mycket sjuka vårdtagare. Att då försöka ge meningsfulla uppgifter till mindre intresserade till fullkomligt ointresserade praktikanter var svårt. Andra praktikanter gjorde ett jättebra arbete och var mycket intresserade. Då är det lättare att motivera personalen också. Det är inte bra att personer som inte kan svenska kommer till oss. Många brukare tycker det är konstigt med personal som inte kan prata med dom. Eftersom de inte får göra våra uppgifter är det just pratstunderna dom brukar få ta över. Har haft kontakt med 4 st feriearbetare varav 2 st var mycket duktiga och 2 st var under all kritik

10 Ibland blir det en större börda än vad det ger tillbaks... Jätteduktiga ungdomar, men svårt i arbetet när dom inte kunde cykla, då det är på det sättet som vi tar oss fram. När de vill arbeta. Om det finns en handledare och arbetsuppgifter så är det nog ingen som tycker annat än positivt. Skulle handledaren vara sjuk eller ledig kan det bli negativa kommentarer. Trevliga ungdomar som sett fram mot sin praktik Vi hade önskat en person som var intresserad av att jobba med just det som vi gör. Vi fick det och det var därför det gick så bra. Vi har erfarenheter tidigare av elever som varit totalt ointresserade och då blev det inte bra. Vi ansåg att våra Feriepraktikanter var mer till en BELASTNING än en tillgång då de var sura,lata, tuff attityd, hörde ej av sig när de var sjuka, kunde ej göra enkla saker, tyckte att det var tråkigt att vara inom vården (även om de själva hade valt det ) önskar isåfall nästa år om vi tar emot några feriepraktikanter att de BÖR VARA INTRESSERADE AV VÅRDEN annars är vi inte intresserade. Dessa unga tjatade bara om pengar istället för att visa sitt intresse. De förstod inte att deras arbetstider var 7:30-16 med 30 min rast. Den andra och tredje ferie ungdomen vi hade tjatade om att de skulle göra igen tiden de var sjuka för att få pengar. Vi meddelande dem även vår EC-chef att DE FÅR EJ GÖRA IGEN TIDEN!!!!!! Vissa brukare reagerade negativt då de kommer i olämplig klädsel och då vissa inte kunde ett ord svenska, brukarna vill gärna prata vilket inte fungerade alls.

11 Procent Antal 1 Stämmer inte alls 6,3% 5 2 6,3% 5 3 7,6% ,7% % 15 6 Stämmer helt 48,1% 38 Medel 4,76 Svarande 79 Om du inte är nöjd, berätta gärna varför: 2 av de 3 personerna vi haft skulle vi mycket gärna kunna anställa som semestervikarier ett annat år. Den första var mycket duktig och intresserad. Den andra hade för dåliga kunskaper i svenska. Det fungerade ej p.g.a svårt med språket. Det var väldigt olika praktikanter. Någon var jätteduktig och arbetssam. Andra ville helst inte göra så mycket. En del har inget intresse och vill inte göra något. Några har hög frånvaro och hör inte av sig. Blir ett irritationsmoment i arbetsgrupperna. Har sina mobiler även om man säger till. En feriepraktikant fick sluta då det inte fungerade med att hålla tider och anmäla sjukfrånvaro till arbetsledaren. Har haft kontakt med 4 st feriearbetare varav 2 st var mycket duktiga (6) och 2 st var under all kritik (1)

12 Har haft prsoner som jobbat bra har även haft personer som inte velat göra något alls. bara sitta i mobilen hela dagarna. Jättenöjd med den första.den andre gjorde bra ifrån sig praktiskt men det var problem med språket. Med tanke på bristen av sysselsättning är det ändå ett bra betyg. Mycket duktiga. Vi har funderat på att ta in några av dem som timvikarie, och de skall absolut få jobba som semestervikarier nästa sommar om de vill. Mycket trevliga och ansvarsfulla sommarungdomar. Som ovan -några mycket ointresserade praktikanter som ifrågasatte varför det var viktigt med arbetstider, som gärna använde sin smartphone, som inte alltid hörde av sig vid frånvaro, som försvann eller låg och vilade och som till största delen var intresserade av när lönen skulle komma. Detta gällde alltså några av praktikanterna, det fanns andra mycket intresserade. Svårt om ungdomen inte vill delta i arbetsgruppen,håller sig för sig själv.skapar stress hos personalen,vill ju gärna ha dem med. Tre av fyra feriearbetare var mycket bra, positiva och arbetsvilliga. En var helt ovillig att arbeta, hade ingen förmåga att arbeta självständigt, jag var tvungen att stå över henne för att hon skulle göra någonting! Tråkig och uppkäftig attityd mot våra patienter och personalen. Lata då de försvinner iväg och sover på en soffa eller gömmer sig i sängen på personalrummet. Försvinner ut för att röka då de endast får göra detta på sin rast EJ I ARBETSKLÄDER. Två av tre fungerade mycket bra. Ungdomarna på min arbetslösa var väldigt slöa och hade en tråkig attityd till arbetet. Även om det fanns dåligat med uppgifter till dom får man bjuda till och jobba så gott man kan. Dåligt bemötande mot föräldrarna på förskolan. Tycker att de borde lära sig hemifrån att man hälsar i hand och presenterar sig. Vem man är o.s.v. Vissa dagar fick dom sitta på kontoret nästan hela dagen Vissa gjorde allt andra satt med mobilerna eler bara satt och tittade. Vi hade en dialog med dessa Vissa satt i stort sett av tiden.

13 Procent Antal Ja 46,8% 36 Nej 53,2% 41 Svarande 77 Kommentar: Alltid bra med information och möte för att ge möjlighet att prata och diskutera kring hur vi kan jobba med feriejobbarna Dels för att gå igenom Feriebas Det behövs inte, iom att arbetsplatsen behöver visa och gå igenom det dagliga arbetet. Det fungerade bra genom att personen hörde av sig till oss. Det är nog inte fel. Har fått info innan, Men gärna mer information i mail innan.. ex hur många timmar de ska jobba m.m. Vet inte Vi fick alla viss info i förväg Vi har haft praktikanter i många år och jag anser att systemet fungerar Vi har haft så många elever under årens lopp, så det behövs inte. Vore intressant att veta var de får för information innan de går ut på praktik.

14 10. Vad har varit bra? Svar: Det var bra att dem fick lära sig arebeta. Lära sig pass tider ta ansvar osv. Alltid kul att få en ungdom som jobbar några veckor. De får ju en inblick i arbetslivet och kanske kan man så ett litet frö när det gäller vårt yrkeförskollärare. I år har det fungerat mycket bra på vår arbetsplats med feriepraktikanten. Anmälan och kontakten med Tarja. Arbetsamma ungdomar som varit intresserade av sitt arbete och varit trevliga i sitt uppförande. Att några ungdomar är positiva och vill komma tillbaka nästa år och arbeta. Att träffa nya ungdomar både killar och tjejer. Barnen tycker det är roligt Att ungdomarna är så positiva. Har varit lätt att samarbeta. Att vi kan säga vilka vi vill ha på arbetsplatsen eftersom vi har en hel del lösenord som de måste få tillgång till och så vi kan lita på dem att de inte sprider dessa vidare eller missbrukar dem. Eftersom vi var fick ta en extra så försökte i möjligaste mån att inte släppa lösenorden till denna person, men det gick väl sådär. Att våra feriepraktikanter går omvårdnadsprogrammet. De feriearbetare som läser vård är mkt engagerade. De flesta ungdomar är toppen att få ut. Dom är engagerade och vill göra ett gott intryck. De första 2 var mycket bra på alla sätt De ungdomarna vi fick har verkligen uppskattats som en tillgång! De äldre fick nya ansikten att prata med! Den första var till stor hjälp och fungerade bra i verksamheten och med våra brukare, mycket omtyckt. Dom var positiva och intresserade av jobbet. Man fick lätt tag på er ansvariga vid funderingar och blev trevligt bemött. Duktiga feriepraktikanten i år. Lära sig snabbt och gör bra arbeter Duktiga praktikanter som är villiga att hjälpa till är mycket positivt! En extra resurs i verksamheten. Kul att kunna ge en ungdom till meningsfull sysselsättning En extra resurs på avd. En extra resurs är aldrig fel En rolig uppgift att få lära känna ungdomarna och få presentera vår arbetsplats.

15 Feriepraktikanten är väldigt värdefull. Roligt för brukarna att det finns någon som kan ägna sig åt dem längre stunder tex i samtal m.m. Fick bra information innan dom kom Fler ferieplatser Flexibel, kunde hjälpa till med varierande uppgifter I slutet av perioden när de blivit vana har de varit en resurs. I år har det varit arbetsamma och vänliga elever, som har velat göra en bra insats. Det gör så mycket om de är positiva till praktiken och inte bara ser till att de ska tjäna lite pengar. Intresserade praktikanter som får en inblick i vad vården handlar om. Vårdtagare som fått lite extra tid och ute-vistelse. Intresserade, duktiga med att jobba med barn och ungdomar. Mycket duktiga feriearbetare i år. Många av våra barn uppskattar när det kommer ungdomar hit som de kan få med i leken eller kanske läsa en bok m.m. Pensionärerna har uppskattat ungdomarna. Positivt att ungdomarna får komma ut och känna på "verkligheten" Vi har fått bra hjälp och en fin kontakt. Praktikanten som var intresserad, vetgirig och jätteduktig. Roligt för medarbetarna att arbeta ihop med ungdomar, som ger mycket. Som sagt jätteduktiga ungdomar. Har jobbat på kanonbra. Toppenbra att få denna hjälp och att ungdomarna får jobb. win-win! Treviga och duktiga ungdomar Trevliga ungdomar. Trevligt med unga människor i vården.tillför nytt friskt tänk till de boende.de har ordnat med tipspromander osv. Träffa nya ungdomar som visar ett stort intresse av att lära sig nya saker. Ungdomarna har hjälpt till med det de har fått och kunnat göra. Vet inte! Våra sommarjobbare har varit jätteduktiga, punktliga och verkligen engagerat sig i arbetet.

16 11. Vad kan förbättras? Svar: Att förebreda sig lite mer än dem bruka göra. Allt Att de ska kunna språket och ha lite intresse eftersom våra brukare ser det sociala som en mkt viktig sak. Att dessa feriepraktikungdomar är intresserade av att arbeta inom vården samt att de kan utföra enkla uppgifter. Att eleverna verkligen blir insatta i vad det är för arbete de söker och att de är intresserade av att lära sig. Att ungdomarna skall ringa någon vecka innan dom börjar. Att ungdomarna är förberedda på vilken verksamhet de ska ut i, och vad de kan förväntas göra, och vad verksamheten innehåller och innebär. Att vi fick information om vi fick några, vem det var och när de kom infon kom sent inpå. Att ännu fler ungdomar får denna möjlighet. De feriejobbare som ska jobba med barn och ungdomar BÖR informeras om i tid innan feriejobbet startat att de ska ha med sig utdrag från belastningsregistret. De hade ibland kunnat varit litet mera förberedda på vissa arbetsuppgifter. Det skulle underlätta om tim.rapporterna var digitala. Ett liten infomail om b.la. antal timmar dom ska gå, och om vilken information praktikanterna har fått, allmän info. Fler antagningsplatser Få dessa feriearbetare att passa tider bättre. Info.till de som skall ha jobben, vem som tar kontakt med vem e t c Information angående arbetstider samt nyttjande av mobiltelfoner. Information om vad praktikanten får göra. Att praktikanten själv tar kontakt omgående med arbetsplatsen för mer information, och ev. boka in ett besök. Informationen till sommarjobbarna innan de börjar. Det var lite dålig information om vart arbetsplatsen låg samt vilka tider de skulle arbeta. Informationen till ungdomarna gärna ett möte för de som ska arbeta på fritids/förskola. Intresse-matchning(?) Jag kan tycka att de har långa dagar.kanske vore bättre att sluta Jag tror att ungdomarna gör bättre nytta på ett äldreboende där den äldre kan välja om de ska vara med i lägenheten. Kommer inte på ngt just nu.

17 Kommer inte på något Kontakten med kommunen. Det visade sig att en feriearbetare som hade fått arbete hos oss, hade fått annat arbete och meddelat detta till kommunen, som missat att tala om det för oss. Detta innebar att vi fick "tänka om" i arbetsuppgifterna för den feriearbetare som då blev ensam, den dagen hon började. Om vi fått veta detta hade vi kunnat planera bättre. Mer info till alla berörda kring arbetsuppgifter som ungdomarna får/ej får göra. Mer info till feriepraktikanten angående lönutbetalningen och vilka papper som ska skickas och hur man fyller i. Det fick vi hjälpa personen med hos oss. När feriepraktikanter skickas till en arbetsplats förutsätter jag att man kan lyssna på en vuxen person och genomföra enkla uppgifter. De två sista feriearbetarna vi hade klarade inte detta och höll på med sina mobiler hela tiden trots upprepade tillsägningar. Praktikanterna behöver vara motiverade att hjälpa till, även om de kanske inte har fått sitt första hands val. Problemet har varit att en del av ungdomarna inte har kunnat cykla. Sen har kommunikationen varit lite knepig från båda parter då inte alla kunnat svenska så bra. Samma info till arb.givare och ungdomar. Större kännedom om vad det innebär att komma till en arbetsplats. Hur man ska bete sig och vad man absolut ska undvika. Respekt för vuxna och framförallt för äldre. Vi respekterar studenterna och vill behandla dem som vuxna precis som de önskar, men då måste de också visa att de är mogna nog att följa regler på en arbetsplats. Svårt att veta riktigt Tidsredovisning m.m. via nätet. Men det är kanske det man gör via Feriebas. Tycker att man bör veta lite innan man får praktik just i vården. Det är lite speciellt Särskilt när de ska vara med i Hemtjänsten där vi är i hemmen! Ungdomarna måste kunna förstå svenskan och kunna göra sig förstådd med oss och våra brukare. Ev. individuell information vad som förväntas av sommarungdomar som har svårt med språket. Vet ej. Vi måste få namn och antal tidigt, vi ska också planera var de ska vara och vem som ska vara handledare.

18 12. Övriga synpunkter: Svar: Det är blir långa dagar för dem. Att få information att dom boende, kan ha olika humör. det är inte så lätt alla gånger, och att man ej får ta åt sig saker personligt. Att vi i fortsättningen kan peka ut vilka elever vi vill ha till arbetsplatsen, med tanke på lösenordshanteringen. Det är jättebra att denna möjlighet finns för våra ungdomar i dag. det är viktigt för dom att komma ut och tjäna egna pengar. Men det skulle nog räcka med 6 timmars arbetsdag och höja timlönen. Det är roligt att ta emot ungdomar som tycker det är inspirerande med vår verksamhet. Det är väl så att vi har så pressat schema så att vi inte hinner visa vad vi gör,det blir mest så att dom bara hänger på,om det går pga klädseln Eftersom de inte får göra vissa uppgifter t.ex gå ut med de boende blir det ofta köksuppgifter de utför.kanske det går att ta fram ytterligare uppgifter i samråd med er. Fortsätt med möjligheten att få ut ungdomar på detta sättet. Först och främst tycker jag att de behöver kunna prata svenska! Både för våra vårdtagare och för dem själva! Hade önskat att de tog mer eget ansvar och initiativ. När kan man avsluta någon som inte fungerar, hur mycket tid ska vi lägga på samtal och telefonsamtal med ungdomarna som inte kommer, inte gör något. Om personerna är socialt handikappade eller inte förstår svenska särskilt bra bör de arbetsplatser de är på vara väl informerade om detta. Två av våra feriearbetare faller in på beskrivningen och det gjorde arbetet med dem väldigt svårt. Vi hade även två ferie arbetare som var helt enormt duktiga och gjorde allt och lite till mot vad vi sa till dem. De hade en initiativförmåga som var klart högre än vad man kan förvänta sig av en feriearbetare. Helt enkelt väldigt spridda skurar. På vårt område där vi cyklar är det ett krav att kunna det.tror de som inte kan språket passar bättre på ex.ett boende än inom hemvården. Ungdomarna ska kunna hantera det svenska språket på ett bra sätt. Vi kommer hädanefter inte ta emot ungdomar som har språksvårigheter. Vi tvekar att ta emot eftersom det tog mer av vår tid än att vi blev behjälpta. Vi får ta oss en funderare. Viktigt att de som kommer hit som feriepraktikanter kan språket.

19

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat

Läs mer

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings kommun feriepraktik 2015 Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 24% 24 Handledare/kontaktperson 43% 43 Medarbetare 32% 32 På annat sätt: 1% 1 Svarande

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 21,5% 17 Handledare/kontaktperson 38% 30 Medarbetare 40,5% 32 På annat sätt: 0%

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 48,1% 38 Tjej 51,9% 41 Svarande 79 Procent Antal 1996 43,8% 32 1997 56,2% 41 Svarande 73 Procent Antal Barn-

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 11 100 Total 11 100 20,8% (11/53) Min praktikant studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 10

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I broschyren finner du: Information om prao Regler för prao Tips på hur du ordnar egen praoplats Blanketten, Var ska du göra din prao? T i l l h ö r

Läs mer

Är jag redo för arbete?

Är jag redo för arbete? Är jag redo för arbete? En guide som skapats inom programmet Step by Step- ett ungdoms initiativ under Ung och Aktiv i Europa programmet Januari- September 2013 Vad innebär det att praktisera Jag lär mig

Läs mer

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport HR-avdelningen kommunstyrelseförvaltningen Nynäshamn 2017-09-13 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 1. Introduktion... 4 2. Syfte... 4 3. Faktasammanställning...

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140116 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät ungdomar alla perioder 1. Kön 1% 47% 52% Tjej Kille Annan könstillhörighet Tjej 52% Kille 47,2% Annan könstillhörighet 0,8% Svarande, antal: 125 2. Vilket gymnasieprogram

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 36,8% 14 Tjej 63,2% 24 Procent Antal 1996 39,5% 15 1997 60,5% 23 Barn- och fritidsprogrammet 10,5% 4 Bygg-

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig Kvalitetsindex Standard, anhörig Rapport 20111103 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Föräldrar borde förstå att man inte kan diskutera när

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Resultat av SBFs kundundersökning 2013

Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Vår auktorisation genom Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) innebär bland annat att vi ska genomföra regelbundna kundundersökningar. Nedan kan ni läsa svaren

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201406 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista rapport arbetsledning missköta sig rasist Diskrimineringsombudsmannen arbetskamrater arbetstider morgon- eller eftermiddagsskift stämpelkort

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Enkätundersökning oktober 2008 Ungdomsmottagningen

Enkätundersökning oktober 2008 Ungdomsmottagningen SOCIALFÖRVALTNINGEN Datum Forskning och utveckling 2008-11-20 Vår beteckning Vår handläggare Ert datum Er beteckning Ola Nordqvist 1 (7) Enkätundersökning oktober 2008 Ungdomsmottagningen Bakgrund Ungdomsmottagningar,

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 FoU Fyrbodal Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 besvarat av assistenternas chefer. På kursen för personliga assistenter har deltagare kommit från åtta av Fyrbodals 14 kommuner.

Läs mer

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START SÅ FÅR DU TILL EN BRA START INFÖR START 1. FÖRBEREDELSER Du tjänar igen tiden sen VID INTRODUKTIONEN 2. PRAKTIKALITETER Var tydlig, övertydlig! Fem tips från arbetsgivare till arbetsgivare inför nyanställning

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till ungdomarna

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till ungdomarna Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till ungdomarna Total Årskurs 9 Gymnasiet Tjej 59,3% 66,7% 56,6% Kille 40,7% 33,3% 43,4% Annan könstillhörighet 0% 0% 0% Svarande 194 51 143 Total Årskurs 9 Gymnasiet

Läs mer

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT Handledarguide Viktig information för att du ska kunna få svar på dina frågor före, under och efter feriepraktik. Förord Denna broschyr innehåller viktig information för

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare

Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering för handledare VT 13 Jag har gått den nya handledarutbildningen A. Ja 14 53,8 B. Nej 12 46,2 Jag har endast gått den gamla handledarutbildningen A. Ja

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari.

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari. Här kan du få svar på en del frågor och funderingar som kan uppkomma inför och under ditt feriearbete. Först hittar du en lista med de frågor som sedan besvaras nedan. Läs gärna svaren här i första hand

Läs mer

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter

Läs mer

Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE

Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE Annika Mårtensson Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE Bakklubben Bakom Hanna och Matilda satt i Hannas kök och tuggade på varsin snustorr scones. Kan vi inte sluta med vår bakklubb, försökte Matilda

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2011-03-13 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och

Läs mer

BEN Säg inte inte. Jag tycker inte om när man säger inte. Hör här då. Hej Elin

BEN Säg inte inte. Jag tycker inte om när man säger inte. Hör här då. Hej Elin Utdrag ur Väderflickans milda makt Scen 5 Sid 27-31 I sommarhuset. Ute på verandan sitter Ben. Därinne har brodern Erik första träffen med jämnåriga Gudrun, som inte vet att Ben sitter på verandan. Alla

Läs mer

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET De 349 föreningarna som tackade ja i mobiliseringsfasen har inbjudits att delta vid projektets andra utbildningsdag.

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Publicerad: 2012-11-19 10:13 Regeringen har på försök återinfört gymnasieingenjörsexamen på tjugo skolor. Praktiken får toppbetyg av de flesta elever under det

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Kurs för förskollärare och BVC-sköterskor i Kungälv 2011-2012, 8 tillfällen. Kursbok: Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Med praktiska exempel från

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 2014-0-0 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda intervjuer

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre 2013-03-23 Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre Bakgrund Inom satsningen Bättre liv för sjuka äldre 2013 anordnade Demensnätverket i Västernorrland tillsammans

Läs mer

Intervju med Elisabeth Gisselman

Intervju med Elisabeth Gisselman Sida 1 av 5 Intervju med Elisabeth Gisselman 1. Tre av fyra personer hemlighåller psykisk ohälsa för sin omgivning på grund av rädsla för diskriminering och avståndstagande varför är vi så rädda för psykisk

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer