INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02"

Transkript

1 INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN

2 INLEDNING Följande dokument är framtaget av balkonggruppen i Brf. Slottsskogen och syftar till att ge alla medlemmar i föreningen information kring en potentiell balkongbyggnation för 21 lägenheter på Linnégatan 72, 74 och 76. En kopia av detta informationsmaterial finns också publicerad på föreningens hemsida. Arbetet med en potentiell balkongbyggnation befinner sig fortfarande i ett relativt tidigt skede, varpå siffror och tidsuppskattningar i detta dokument inte kan ses som exakta. 1. BAKGRUND Under maj 2015 genomfördes en intresseförfrågan bland 21 lägenheter på Linnégatan 72, 74 och 76 som har möjlighet att bygga balkong mot gården. Samtliga lägenheter är tvåor om ca.55 m2 och har idag endast en vädringsbalkong/fransk balkong. Då intresseförfrågan fick ett positivt gensvar hölls ett första balkongmöte i föreningslokalen. Mötet resulterade i att en balkonggrupp bildades som består av Maria Wäingelin, Daniel Brännberg, Oscar von Hoffmann och Fanny Ellsinger. I början av juli kom ett balkongföretag på besök i huset för att lämna offert för balkongbyggnation. Efter detta möte fick potentiella balkongbyggare en tydligare bild över såväl kostnader som byggprocessen varpå en ny intresseförfrågan skickades ut. 20 av 21 lägenheter angav då att de önskar bygga balkong. 2. BALKONGEN 2.1 Utseende Balkongen är tänkt att gå från dagens franska balkongdörr längst med de två fönstren som finns direkt till vänster om dörren (sett från gården). Måttet på balkongen är 3,4 meter lång och 1,5 meter bred. Balkongens storlek innebär att man får plats med en mindre sittgrupp och står därmed i proportion till lägenheternas bostadsyta som är avsedd för 1-2 personer. Det balkongföretag som balkonggruppen varit i kontakt med anser även att denna storlek på balkong ger fina proportioner till husets fasad. Dagens franska balkongöppning/dörr behöver breddas något för att uppfylla de tillgänglighetskrav som finns för rullstolsburna (en nödvändighet för att vi skall få bygglov), och en ny balkongdörr behöver därefter sättas på plats. Balkongen är tänkt att ha ett luftigt räcke i aluminiumprofil för att passa husets karaktär. 2.2 Placering i förhållande till grannar På balkongens vänstra sida (sett från gården) kommer det vara ca.3,5 meter till närmaste granne och på balkongens högra sida (sett från gården) kommer det vara ca.2,2 meter till närmaste granne. Grannars balkonger ligger inne i fasaden vilket betyder att risken för insyn är minimal. De fönster som grannarna har mot gården är idag redan täckta av deras egna balkonger (som i vissa fall dessutom är inglasade) vilket gör att risken för minskat ljusinsläpp i grannars lägenheter måste anses som mycket liten. För att förtydliga förhållandet mellan grannar och potentiella balkongbyggare finns ett antal bifogade bilder (i slutet av informationsmaterialet) som ger föreningens medlemmar möjligheten att bilda sig en egen uppfattning över situationen.

3 3. EKONOMI 3.1 Kostnader Balkonger betalas av den enskilda balkongbyggaren Varje balkong bekostas helt och hållet av den enskilda balkongbyggaren/medlemmen. En eventuell balkongbyggnation innebär därför inga kostnader för övriga medlemmar i föreningen. Balkongbyggare betalar hela summan för sin balkong redan vid kontraktsskrivningen för att på så sätt garantera att man kan fullfölja sitt betalningsansvar genom hela balkongbyggnationen. Summan som sätts in kommer dessutom ha en marginal för eventuellt oförutsedda utgifter. 3.2 Underhållskostnader Täcks genom ökade avgifter för de som väljer att bygga När balkongerna är färdigbyggda är det föreningen som tar över underhållsansvaret. För att täcka de kostnader som kan uppstå för framtida underhåll av tilltänkta balkonger kommer månadsavgiften att höjas för de 21 medlemmar som väljer att bygga balkong. Detta så att balkongbyggarna även uppbär kostnader som är förknippade med deras balkonger på lång sikt. För att avgiften bland balkongbyggare skall höjas måste andelstalen justeras, då dessa styr månadsavgifterna. Aktuella lägenheter har idag en andel i föreningen som motsvarar en månadsavgift på 3014 kronor. Andelen behöver justeras så att månadsavgiften kan höjas med ca kronor. Den exakta summan kommer att beräknas av styrelsen i samarbete med HSB. Observera! Medlemmar som avstår från att bygga balkong eller inte berörs av projektet bekostar varken kostnaden för balkonger eller framtida underhåll av dessa. 3.3 Höjer värdet på våra gemensamma andelar Med en balkong hoppas vi i första hand kunna öka vår boendekvalitet genom att i direkt anslutning till lägenheten få möjligheten att sitta ute och läsa en bok, äta en bit mat eller njuta av solen. De flesta mäklare är överens om att balkonger även höjer lägenhetens attraktivitet och är något som alltfler lägenhetsköpare efterfrågar. Balkonger skulle med stor sannolikhet medföra ett ökat värdet för de aktuella lägenheterna/andelarna. En balkongbyggnation är därför något som inte bara gynnar den enskilda balkongbyggaren utan är något som ökar hela föreningens attraktivitet då summan av våra gemensamma andelar ökar i värde. Balkonggruppen anser att balkongbyggnation ligger i linje med det arbete som kontinuerligt sker i föreningen med att utveckla fastigheten och hålla byggnaden modern och attraktiv enligt dagens standard. 4. BYGGPROCESSEN Här följer de tre övergripande stadierna i byggprocessen. 4.1 Bygglovsansökan En bygglovsansökan skickas in till stadsbyggnadskontoret och tar mellan 6-10 veckor att behandla. 4.2 Förarbete När bygglovet är godkänt tar det ca.10 veckor innan byggstart. Under dessa 10 veckor sker arbeten som exempelvis upprättande av konstruktionsritningar, beställning av material och tillverkning av balkonger m.m.

4 4.3 Montagestart När förarbetet med balkongerna är klara sker monteringen. Montagetiden uppskattas till ca.10 veckor och ställningar kommer att finnas på huset ca veckor. Balkongföretaget som varit på besök i huset kunde inte se några problem gällande ställningsbygge på vår gård och stor hänsyn kommer givetvis tas till omgivningen. Balkonger skulle kunna finnas på plats lagom till senvåren/sommar VAD HÄNDER DEN KOMMANDE TIDEN? 5.1 Omröstning på en extra föreningsstämma En balkongbyggnation måste behandlas på en föreningsstämma. Då föreningens ordinarie stämma inte hålls förrän till våren (mars/april) har balkonggruppen samlat in namnunderskrifter från 10% av föreningens medlemmar med en begäran om att en extra föreningsstämma skall hållas med anledning av en potentiell balkongbyggnation för Linnégatan 72, 74 och 76. Namnunderskrifterna är inlämnade till styrelsen för godkännande/genomgång. Efter ett godkännande av namninsamlingen är det styrelsen som beslutar om när en extra föreningsstämma skall äga rum och styrelsen kommer att informera samtliga medlemmar om datum, tid och plats för en sådan. På stämman krävs att 2/3 av de närvarande medlemmarna röstar ja för att balkongbyggnation skall bli aktuellt. Vi balkongintressenter skulle därför uppskatta om ni tog er tid och kom och röstade ja till balkongbyggnation. 5.2 Frågor Om ni upplever att ni har frågor som inte blivit besvarade i detta informationsmaterial är ni välkomna att antingen lämna in era frågor på föreningsexpeditionen eller maila dessa till brf.slottsskogen@telia.com. Styrelsen skickar sedan aktuella frågorna vidare till balkonggruppen som skall göra sitt bästa för att besvara dessa på stämman. Det är dock bra om eventuella frågor skickas in så snart som möjligt då balkonggruppen kan behöva kontakta byggföretag, stadsbyggnadskontoret etc. för att kunna svara så korrekt som möjligt. Tack för att ni tagit er tid att läsa igenom informationsmaterialet. Vi hoppas ni kommer till den extra föreningsstämman och röstar ja till balkongbyggnation. /Balkonggruppen, Brf. Slottsskogen

5 Bild 1. Planskiss över tilltänkt balkong till lägenhet. Balkongens tilltänka storlek är 3,4 meter bred och 1,5 meter djup och är tänkt att gå från dagens franska balkongdörr längst med de båda fönstren som finns direkt till vänster (sett från gården).

6 Bild 2. Planskiss över tilltänkt balkong inkl. grannars lägenheter. Den övre delen av planskissen har förklarande markering för grannars balkonger, balkongbyggares lägenhetsyta och potentiell balkong. Den nedre delen av planskissen har endast markeringar för potentiell balkong. Blått område = balkongbyggares lägenhet Rött område = placering av potentiell balkong Grönt område = grannars balkonger

7 Bild 3. Förklarande fasadbild Bilden visar förhållandet mellan potentiella balkongbyggare och grannar. Förtydligande! I bild- texten står (från vänster till höger): Balkong som tillhör granne till vänster BALKONGBYGGARES SOVRUMSFÖNSTER BALKONGBYGGARES VARDAGSRUMSFÖNSTER (inkl. fransk balkongdörr) BALKONGBYGGARES KÖKSFÖNSTER Balkong som tillhör granne till höger

8 Bild 4. Förklarande fasadbild inklusive balkonger OBSERVERA! Balkongerna på bilden är i ungefärlig storlek och har ett räcke i svart smide, tilltänkta balkonger är tänkta att ha ett räcke i aluminiumprofil för att passa husets karaktär (se bild 5 för räcke).

9 Bild 5. Exempelbild på balkongräcke. Balkongerna är tänkta att ha ett luftigt räcke i aluminiumprofil för att passa husets karaktär.

10 Bild 6. Vy från potentiell balkong som visar den närmaste punkten till granne Bilden nedan visar det närmaste en balkongbyggare kan komma sin granne och är tagen som om en normallång person skulle stå längst ut på balkongens vänstra hörn och titta ut till vänster. Då potentiella balkongbyggare troligtvis kommer vistats på balkongens mer centrala delar och inte stå i balkongens hörn och titta ut över räcket och in till grannarna kan denna vy sägas visa extrem- punkten. Observera att det närmaste fönstret i bild är balkongbyggarens egna köksfönster. Närmare än så här kommer alltså inte potentiella balkongbyggare och grannar varandra.

Stockholm den 12 november 2015

Stockholm den 12 november 2015 1 Stockholm den 12 november 2015 Informationsmaterial från balkonggruppen och styrelsen inför kommande informationsmöte och extra föreningsstämma gällande förslag om balkongbyggnation. 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet kallas till extrastämma söndagen den 21 september 2014 kl 18:00 för att besluta om nya balkonger ska tillåtas Lokal:

Läs mer

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 1. Bakgrund I början av 2011 visade en enkät att intresset av att bygga balkonger var stort bland bostadsrättsföreningens medlemmar. Därefter bilades

Läs mer

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Bäste Medlem Som styrelsen informerade vid 2014 års föreningsstämma så har vi undersökt möjligheten att genomföra ett projekt att både öka storleken på våra

Läs mer

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 Policy för tillbyggnader och utnyttjande av gemensam mark inom bostadsrättsföreningen. Bakgrund Inom Brf Dritteln har, sedan inflyttningarna, funnits en vilja att

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

Nya balkonger på flerbostadshus i innerstaden

Nya balkonger på flerbostadshus i innerstaden Balkonger, flerbostadshus Nya balkonger på flerbostadshus i innerstaden Stadsbyggnadskontorets tolkning av krav på lämplighet, varsamhet mm Allmänt Stadsbyggnadskontorets strävan är att tillstyrka balkonger

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DAGORDNING

KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DAGORDNING HSB: s Brf Eken 2012-06-08 HSB:s Brf Eken i Organisationsnummer 746000-5270 KALLELSE EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i HSB:s Brf Eken i kallas härmed till extra föreningsstämma. Stämman skall ta beslut

Läs mer

INFORMATIONSKOMPENDIUM

INFORMATIONSKOMPENDIUM INFORMATIONSKOMPENDIUM BALKONGER - VAKTELN 1 Föreningsstämma 2018 Ej skalenlig ritning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 1 Förslag att ta ställning till... 2 Balkongprocessen... 3 Ekonomi... 4 Vanligt förekommande

Läs mer

INFORMATION FRÅN BALKONGGRUPPEN 2011-05-19

INFORMATION FRÅN BALKONGGRUPPEN 2011-05-19 INFORMATION FRÅN BALKONGGRUPPEN 2011-05-19 Information inför omröstningen på Knoppens årsstämma tisdag 24 maj 2011 i frågan Jag röstar för/emot att bostadsrättsägare och föreningen får bygga balkonger

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal HSB Bostadsrättsförening Pålsundet Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal KALLELSE Medlemmarna i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet i Stockholm kallas härmed

Läs mer

Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015

Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015 Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015 Finansiering Föreningen har inte möjlighet att finansiera balkonger utan kostnaden kommer att helt och hållet

Läs mer

Balkonger? På extra föreningsstämma den. 10 september kl 19:00. röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte

Balkonger? På extra föreningsstämma den. 10 september kl 19:00. röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte Balkonger? På extra föreningsstämma den 10 september kl 19:00 röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte All tillgänglig information finns inkluderat i detta informationsblad.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016

Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016 Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016 BALKONGPROJEKT 2016 FAKTA KJELLSTORP Adress: Dalhemsv 17 61 338 bostadsrättslägenheter 10 888 m 2 lägenhetsyta Första inflyttning 1971 www.hsbkjellstorp.se

Läs mer

BRF Korallen. Troligtvis kommer vi framöver bara att sätta upp information en gång i kvartalet.

BRF Korallen. Troligtvis kommer vi framöver bara att sätta upp information en gång i kvartalet. BRF Korallen #27 Information från styrelsen Datum 2012-08.21 Sida 1 (2) Vi är i slutet av underbara augusti Vi i styrelsen hoppas att alla som bor i vårt hus har haft en bra sommar, oavsett om man varit

Läs mer

BALKONGFÖRSLAG JULI 2015 SICKLAÖN 264:4 JENNY BEIJAR, ARKITEKT OCH BYGGLOVARKITEKT, MSA

BALKONGFÖRSLAG JULI 2015 SICKLAÖN 264:4 JENNY BEIJAR, ARKITEKT OCH BYGGLOVARKITEKT, MSA BALKONFÖRSLA JULI 2015 SICKLAÖN 264:4 JENNY BEIJAR, ARKITEKT OCH BYLOVARKITEKT, MSA V-RUM FASTIHETEN DETALJPLAN Prickmarkerad mark på detaljplanen betyder att byggnad inte får uppföras och ej heller balkonger

Läs mer

Plats: Sammy Hadfis lägenhet på Vikingagatan 21. Förslag till dagordning

Plats: Sammy Hadfis lägenhet på Vikingagatan 21. Förslag till dagordning Kallelse till extra föreningsstämma för BRF Viking Karl den 18 oktober kl. 19.00 Styrelsen kallar till extra föreningsstämma för presentation samt beslut gällande två förslag till köp av del av vind. Det

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens kommentarer och förslag inför extra stämma onsdagen den 12 mars 2008. Gruppen som vill ha en ny typ av finansiering har begärt att få en ny extra stämma. Styrelsen har en mycket

Läs mer

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 Kalla nätter men våren är här... Information från Nya grannar Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Riktlinjer. BRF Älta 110:11 i Nacka 2014-12-10

Riktlinjer. BRF Älta 110:11 i Nacka 2014-12-10 Riktlinjer BRF Älta 110:11 i Nacka 2014-12-10 Innehållsförteckning Riktlinjer för markfrågor m.m. i Brf Älta 110:11... 2 1. Allmänt... 2 2. Byggnation... 2 Hur gör man?... 3 3. Markis... 3 4. Staket, plank,

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

Förslag till frivilliga kapitaltillskott i BRF Pauli Informationsmöte torsdagen 10 mars kl 19.00 hos Ken & Kerstin i huset, överst S:t Pauli Kyrkogata Varför kapitaltillskott? I dagsläget har BRF Pauli

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Information från Styrelsen - Nr 18 Februari 2010

Information från Styrelsen - Nr 18 Februari 2010 Information från Styrelsen - Nr 18 Februari 2010 Bäste/Bästa Föreningsmedlem! Detta nyhetsbrev (nr. 18) från styrelsen i BRF Krabban handlar till största delen om våra från och med nu gällande regler för

Läs mer

Extra föreningsstämma Måndag 14 november kl i föreningslokalen, 1 tr ned i nr 74.

Extra föreningsstämma Måndag 14 november kl i föreningslokalen, 1 tr ned i nr 74. Extra föreningsstämma Måndag 14 november kl 19.00 i föreningslokalen, 1 tr ned i nr 74. Alla boende är välkomna på den extra föreningsstämman, men det är endast bostadsrättshavarna som har rösträtt (en

Läs mer

Vindsutbyggnad Brf Betel

Vindsutbyggnad Brf Betel Vindsutbyggnad Brf Betel Ett förslag utarbetat av Vindsgruppen 2009 Inledning och historik... 2 Förutsättningar för vindsutbyggnad... 3 Brandsäkerhet och utrymningsvägar... 3 Vindsutbyggnad... 3 Torkvindar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 Plats: Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37. Vi har tidigare lovat att hålla ett informationsmöte om kommande renoveringar av tak, fasader

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen SAMMANFATTNING BRF 18 Balkonger på låghus och träkonstruktioner Loft hus är så angripna av röta (ruttet trä) att medlemmarnas säkerhet inte kan garanteras. Stämmobeslut;

Läs mer

Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803

Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803 Anvisning altanbyggnation Brf Brunnby Park 0803 Det här är en hjälp för dig som planerar för att bygga ut din altan på markplan. Bifogat finns skisser på de olika altanalternativen för respektive lägenhet

Läs mer

Balkonger. Vägledning. Arkitektur Stockholm INNEHÅLL

Balkonger. Vägledning. Arkitektur Stockholm INNEHÅLL Arkitektur Stockholm Vägledning Balkonger Vägledning Vindsinredning DNR. 201305967570 Antaget av Stadsbyggnadsnämnden 20130613 DNR. 201305968570 INNEHÅLL INLEDNING 2 STOCKHOLMS LÅNGSIKTIGA UTVECKLING 2

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 HSB BRF 97 KUNGSÄNGSPORTEN VÄLKOMMEN TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 Härmed kallas medlemmarna i HSB BRF 97 Kungsängsporten i Uppsala till extra föreningsstämma. DATUM: Torsdagen

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Org.nr: 716444-6382 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Sjökrogen sammanfattande beskrivning 2015-05- 20

Sjökrogen sammanfattande beskrivning 2015-05- 20 Senaste nytt: 2015-05-30, Läget och sammanfattning om Sjökrogen Ännu inget beslut om Sjökrogens framtid. Skall upp igen vid extrastämma inom kort. Det råder en hel del diskussioner just nu, om vad som

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 1 av 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 Antagna 2011-05-17 Ändrade 2015-05-24 1 Föreningen namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016

KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 KOMPLETTERANDE INFORMATION TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 9 FEBRUARI 2016 Redan 2013 började de första idéerna kring möjligheter med gårdshuset att diskuteras i styrelsen. I samband med föreningsstämman

Läs mer

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ 2015-08- 13 Olle Zetterberg ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET WMP Balkong grundades 1985 och är ett sammansvetsat familjeföretag med stort yrkeskunnande. Vi är kända för

Läs mer

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd:

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: Bilaga 2.2 Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: - Anmäl till styrelsen avsikten och bifoga ritningar/skisser på

Läs mer

KALLELSE. Välkomna!

KALLELSE. Välkomna! 2017-05-17 KALLELSE Medlemmarna i Brf Måttbandet i Stockholm kallas till ordinarie föreningsstämma onsdagen 31 maj 2017, kl. 19.00 i aulan, Åsö Gymnasium, Blekingegatan 55, Stockholm Dagordning, styrelsens

Läs mer

Propositioner till stämman

Propositioner till stämman Propositioner till stämman Proposition 1 Gruppavtal för Bredband/Telefoni/TV Bakgrund BRF Askungen 1 har idag två avtal gällande Bredband, TV och telefoni med Telenor (uttag i hallen märkt Tele2) samt

Läs mer

Kapitel 3 Fönster och dörr... 3

Kapitel 3 Fönster och dörr... 3 13.08.2012 Kapitel 3... 1 DDS-CAD Arkitekt 7 Fönster och dörr Kapitel Innehåll... Sida Kapitel 3 Fönster och dörr... 3 Fönster... 3 Placera med gitter... 5 Relativ positionering... 7 Fasta fönster... 8

Läs mer

Ansökan om balkonginglasning

Ansökan om balkonginglasning Ansökan om balkonginglasning Lägenhetsnummer: Namn: Adress: Majrovägen: Trappa: Vi vill montera balkonginglasning på vår balkong: Montageritning bifogas: Leverantörsval: Val av balkonginglasningssystem:

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga Brf Fältöversten Kallelse till fortsatt årsstämma Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28 Bilaga Bilaga till fortsatt ordinarie årsstämma 2011 Sida 1 Innehållsförteckning Sidan 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Föreskrifter. Dickson-Flanelle ORC U104 120 (samma som terasskydd) Vanliga persienner, plisséer mm. Klassisk markis.

Föreskrifter. Dickson-Flanelle ORC U104 120 (samma som terasskydd) Vanliga persienner, plisséer mm. Klassisk markis. Föreskrifter Detta är en beskrivning på omfattningen (men ej heller begränsad till) Brf Plutonens föreskrifter inom föreningen utöver de tidigare fastställda föreskrifter och regler som utlysts. Utöver

Läs mer

UTOMHUS. Godkännande från styrelse: JA Ritning: JA Bygglov: NEJ

UTOMHUS. Godkännande från styrelse: JA Ritning: JA Bygglov: NEJ OMBYGGNAD OCH ÄNDRING Dokumentet uppdateras löpande - för frågor vänligen kontakta styrelsen. Tänk på att du kan bli återställningsskyldig om du inte följer reglerna. UTOMHUS Sten-/plattsättning Bostadsrättsinnehavaren

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA TORSDAGEN DEN 26 MARS, kl. 19.00 Plats: gårdshuset, 2 tr., hos Santérus-Sjödin Medlemmarna i Brf Kamelian 20 kallas härmed till extra föreningsstämma med anledning av:

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna

Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna Extra Föreningsstämma BRF Östervägen 14 Solna Datum: 2008-11-19 Plats: Råsunda skola, Solna 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Helena Terzakis förklarade stämman som öppnad. 2. Godkännande av dagordning

Läs mer

inom dessa områden. Vi på Lövångersbygg AB kan utföra så mycket mer än så dina önskemål, vår standard. BYGGLOV MARKARBETEN BETONGPLATTA

inom dessa områden. Vi på Lövångersbygg AB kan utföra så mycket mer än så dina önskemål, vår standard. BYGGLOV MARKARBETEN BETONGPLATTA Kom Har du kanske en idé om att bygga? Vi kan erbjuda alla möjliga typer av byggnader som kan utformas efter dina önskemål. De flesta förfrågningarna från våra kunder handlar om Garage, stugor, maskinhall

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Tid: onsdagen den 25 april 2012 kl. 19.00 Plats: kyrkan vid Brommaplan Bilagor till kallelsen: Dagordning Följebrev Sammanfattande fasadbesiktningsrapport Finansieringsinformation

Läs mer

Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014)

Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014) Exploatering av HSB Brf Morkullan i Stockholms vindar en uppdatering (26 mars 2014) En bakgrund till Vindsprojektet Den historiska bakgrunden till vindsprojektet är att styrelsen under tidigare år ansåg

Läs mer

EKBLADETBRF. Org.nr. 769608-7977. Årsberättelse och årsstämmohandlingar för Ekbladets Brf. Verksamhetsåret 2012

EKBLADETBRF. Org.nr. 769608-7977. Årsberättelse och årsstämmohandlingar för Ekbladets Brf. Verksamhetsåret 2012 EKBLADETBRF Org.nr. 769608-7977 Årsberättelse och årsstämmohandlingar för Ekbladets Brf Verksamhetsåret 2012 Stämman hålles måndagen den 15 april kl. 19.00 i Biljardsalongen, Bolinderstrand Brf Ekbladet

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Brf Dr Lindh. Befintligt utseende

Brf Dr Lindh. Befintligt utseende Brf Dr Lindh Befintligt utseende EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA avseende våra Balkonger Tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.00 DAGORDNING; 1. Stämmans öppnande. Brf Dr Lindh 2. Godkännande av dagordningen. 3.

Läs mer

Kapitel 3 Fönster och dörr... 3

Kapitel 3 Fönster och dörr... 3 2014.02.21 1 1 Fönster och dörr Kapitel 3 Kapitel Innehåll... Sida Kapitel 3 Fönster och dörr... 3 Fönster... 3 Placera med gitter... 4 Relativ positionering... 8 Fasta fönster... 9 Se på 3D-modell...

Läs mer

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln Mäklarinformation Brf Vattenspegeln Kontakt i föreningen: Ordförande Calle Hagerström 076-586 95 31 Mail: brfvattenspegeln@gmail.com Organisationsnummer: 769605-2724 1. Huset Allmänt 1.1 Byggår? 1930 1.2

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Idaborgsgatan 57 C Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43.5 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Idaborgsgatan 57 C Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43.5 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43.5 m² Område Ellstorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Min favoritplats i lägenheten är balkongen, härifrån har man en härlig utsikt

Läs mer

Västra Gatuadress Arvesgärde 33 Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Arvesgärde 33 Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Praktisk planlösning i ett lugnt och omtyckt område. Lägenheten har ett bra

Läs mer

SEPTEMBER 2015 INFOBLADET

SEPTEMBER 2015 INFOBLADET SEPTEMBER 2015 INFOBLADET Augusti Sommaren 2015 kan egentligen sammanfattas med ett ord augusti. Till förtret för alla som hade sin semester förlagd till juli och till glädje för pensionärer som har semester

Läs mer

Den slutgiltige köparen uppmanas själv kontakta styrelsen för att bekräfta nedanstående information.

Den slutgiltige köparen uppmanas själv kontakta styrelsen för att bekräfta nedanstående information. Brf Pauli Den slutgiltige köparen uppmanas själv kontakta styrelsen för att bekräfta nedanstående information. Föreningen, som består av 17 bostadsrättslägenheter, en hyreslägenhet och en lokal (restaurangen),

Läs mer

Jag har förberett inför ett positivt stämmobeslut genom att redan ansöka, betala och erhållit godkänd bygglovshandling. Bifogas med denna motion.

Jag har förberett inför ett positivt stämmobeslut genom att redan ansöka, betala och erhållit godkänd bygglovshandling. Bifogas med denna motion. Motion angående önskan om inglasning av balkong Föreningen har sedan tidigare praxis godkänt balkonginglasning av balkong vilket så även gjorts och inom föreningen finns det idag en inglasning av den äldre

Läs mer

BALKONG OCH INGLASNING

BALKONG OCH INGLASNING BALKONG OCH INGLASNING 02 teknova.se SVETSAREN BALKONGER, RÄCKEN & INGLASNINGAR LIVET UTANFÖR LÄGENHETEN Med de idéer, tankar och tekniska lösningar som finns idag kan balkongen få en både individuell

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan.

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Boendeenkät Enkätundersökningen har gjorts hösten. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Kommentarerna som visas är ett urval och ska visa på de olika uppfattningar som finns om de

Läs mer

BRF Hönekulla höjd 2. Ny- / komplettering av inglasning av balkonger

BRF Hönekulla höjd 2. Ny- / komplettering av inglasning av balkonger BRF Hönekulla höjd 2 Ny- / komplettering av inglasning av balkonger BRF Hönekulla höjd 2 Ny- / komplettering av inglasning för balkonger Det finns i dag önskemål i HH1 att glasa in ytterligare delar av

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Falken 1, organisationsnummer ,

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Falken 1, organisationsnummer , Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Falken 1, organisationsnummer 769616-0915, 2016-05-29 1 Till ordförande vid föreningsstämman valdes Mona Åkerman. 2 Ordförande vid föreningsstämman anmälde

Läs mer

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg KALLELSE till Extra Föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg Dag: Tisdag den 16 september 2014 Klockan: 19:00 Plats: Dalheimers Hus DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande

Läs mer

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013 HSB BRF DYNAN Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen

Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen HSB Brf Björklången 2018-12-15 Information info r extra fo reningssta mma om balkongutbyte i Brf Bjo rkla ngen Styrelsen kommer att kalla till extra föreningsstämma för att besluta om balkongutbyte. Tid:

Läs mer

Härmed kallas medlemmarna i Brf Vidfamne till ordinarie årsstämma. TID: Torsdagen den 12 maj 2016, kl Föreningslokalen på Ivar Vidfamnes gata

Härmed kallas medlemmarna i Brf Vidfamne till ordinarie årsstämma. TID: Torsdagen den 12 maj 2016, kl Föreningslokalen på Ivar Vidfamnes gata Härmed kallas medlemmarna i Brf Vidfamne till ordinarie årsstämma. TID: Torsdagen den 12 maj 2016, kl. 19.00. PLATS: Föreningslokalen på Ivar Vidfamnes gata Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande

Läs mer

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010

TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 TRE DAMER Nr 69 Juni-Juli 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas vid följande tillfällen,

Läs mer

Bostadsrätt från A till Ö

Bostadsrätt från A till Ö Styrelsen för Brf. Nissöga har sammanställt denna ordlista för er boende. Vi hoppas att denna ordlista kan vara ett stöd vid era bostadsrättsfrågor. Bostadsrätt från A till Ö Andelstal Beskriver hur stor

Läs mer

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM ENKELT OCH BEKYMMERSFRITT BOENDE I CENTRALA GÄLLIVARE OLOF BERGQVISTGATAN LAPPFOGDEGATAN 7 VÅN 6 VÅN MALMBERGSVÄGEN I Laestadiusparken A-metodik bor

Läs mer

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER FÖNSTERBYTE I FÖRENINGEN - BAKGRUND Våra fönster är från byggår (1947). Fönstrens kvalitet var bättre på den tiden, men även 70 år är lång tid. Underhållet har även varit varierande

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma. Brf. Fältöverstens extrastämma kommer att hållas på Östra Real, torsdagen den 19 oktober 2017 klockan

Kallelse till extra föreningsstämma. Brf. Fältöverstens extrastämma kommer att hållas på Östra Real, torsdagen den 19 oktober 2017 klockan Kallelse till extra föreningsstämma. Brf. Fältöverstens extrastämma kommer att hållas på Östra Real, torsdagen den 19 oktober 2017 klockan 18.00. Extra föreningsstämma Extra föreningsstämma Kallelse till

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Brf. Mjölner på Norra Älvstranden

Brf. Mjölner på Norra Älvstranden Översyn balkonger Uppdaterad: 101108 Från och med onsdagen den 10/11 kommer översyn av balkongerna ske. Man kommer att göra en kontroll av moment på synliga bultförband och gängförsegla bultarna. Kran

Läs mer

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Onsdagen den 3 november 2010 klockan 19.00 Plats: Bostadsrättsföreningens Dammens

Läs mer

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET DIN KOMPLETTA BALKONGLEVERANTÖR Balkongräcken, spröjs 4-5 Balkongräcken, glas 6-7 Balkongräcken, perforerad plåt 8-9 Balkongräcken, med dekorlister 10-11 Balkongräcken, kombinerade

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 1 Föreningens namn (firma) är Nora Kungsholmen. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Järvastaden Solvändan

Järvastaden Solvändan Stockholm 14 mars 2014 Solvändan informationsbrev mars 2014 Hej! Nu har det blivit dags för ytterligare ett informationsbrev för Solvändan. I takt med att ljuset börjar återkomma och att dagarna blir lite

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

Råd och riktlinjer för gestaltning. Sintorps. Sintorp 4:6 2010-03-04 BN 63. 1 av 7

Råd och riktlinjer för gestaltning. Sintorps. Sintorp 4:6 2010-03-04 BN 63. 1 av 7 Råd och riktlinjer för gestaltning Sintorps Sintorp 4:6 2010-03-04 BN 63 1 av 7 Bakgrund Byggnadsnämnden har till uppgift enligt Plan- och bygglagen att verka för en god och estetiskt tilltalande stads

Läs mer

Byte av stadgar. HSB 38 Domar Föreningsstämma

Byte av stadgar. HSB 38 Domar Föreningsstämma Byte av stadgar HSB 38 Domar Föreningsstämma 1 2014-05-06 Syfte! Det finns ett önskemål om byte av lägenhetsdörrar Styrelsen har uppdrag från föreningsstämman att ta fram underlag för bytet Idag ligger

Läs mer

Riktlinjer för uppsättning av balkonginglasning i HSB:s Brf Bränneriet i Stockholm

Riktlinjer för uppsättning av balkonginglasning i HSB:s Brf Bränneriet i Stockholm 2005-11-05 sid 1 Riktlinjer för uppsättning av balkonginglasning i HSB:s Brf Bränneriet i Stockholm Bakgrund Uppsättning av balkonginglasning styrs av bygglov och Stockholms stads riktlinjer enligt gällande

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12 Brf Loket Föreningsmeddelande Jakobsberg 2010-02-12 Föreningsstämma / Motioner Årets stämma hålls preliminärt den 7 juni. Kallelse till stämman kommer att delas ut i maj månad, men redan nu kan du börja

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf. Svalan 32-38- verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 i Lidingö, 769617-7885, avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Att vara styrelseledamot

Att vara styrelseledamot Välkommen till kursen Att vara styrelseledamot Vilka är vi? Ulrika Blomqvist Vd, jurist Tove Lindau jurist, styrelserådgivare Syfte och mål Varför? Vad? En väl fungerande förening! Ge er en grundläggande

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för kv. Galathea. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/566

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för kv. Galathea. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/566 143 Samrådshandling Ändring av detaljplan för kv. Galathea Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/566 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan... 3 Kommunala

Läs mer

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Vilka handlingar behövs när jag ska söka bygglov? Eller göra en anmälan

Läs mer