Kommunstyrelsens arbetsutskott. Jelena Drenjanin (M), Karl Henriksson (KD), Rasmus Lenefors (S), tjänstgörande 1-16, Shewen Nysmed (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott. Jelena Drenjanin (M), Karl Henriksson (KD), Rasmus Lenefors (S), tjänstgörande 1-16, Shewen Nysmed (S)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 december 2016 KS-2015/ (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 9 december 2016 Tid och plats Klockan 09:00-10:40, Ajournering kl. 10:00-10:10, A-salen Beslutande Ledamöter Daniel Dronjak (M), Ordförande Malin Danielsson (L) Christian Ottosson (C) Leif Dyrvall (DP) Sara Heelge Vikmång (S) Marica Lindblad (MP) Nujin Alacabek Darwich (V) (kom kl. 9:20) Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare 1-16 Rasmus Lenefors (S) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Jelena Drenjanin (M), Karl Henriksson (KD), Rasmus Lenefors (S), tjänstgörande 1-16, Shewen Nysmed (S) Övriga närvarande Utses att justera Se nästa sida Sara Heelge Vikmång (S) Justeringens tid 13 december 2016 er 1-29 Underskrifter Maria Sundblad Sekreterare Daniel Dronjak Ordförande Sara Heelge Vikmång Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (2) Kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 9 december 2016 Övriga närvarande Vesna Jovic, kommundirektör Toralf Nilsson, administrativ direktör Roger Höglund, kommunikationsdirektör Henric Magnusson, personaldirektör Patrick Stenbacka, verksamhetscontroller Lena Fyrvald, miljöstrateg Astrid Stockenberg, hållbarhetsstrateg Mathias Torpadie, upphandlare Anders Gagnerud, personalstrateg Julia Kumlin, nämndsekreterare Maria Sundblad, kommunsekreterare

3 3 (3) BEVIS om justering av Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kommunstyrelsens arbetsutskott har sammanträtt den 9 december 2016 Protokollet har justerats den 13 december 2016 Anslaget sattes upp den 14 december 2016 Anslaget tas ner den 5 januari 2017 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast den 4 januari 2017 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Ks-kansli, Kommunalvägen 28, Huddinge Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Underskrift

4 4 (4) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns. Ärende 9-10 utgår på grund av att beslutsunderlag saknas.

5 5 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Inför en åtgärdsplan för jämlik hälsa - svar på motion väckt av Sara Heelge Vikmång (S), Tomas Henriksson (S) och Anneli Sjöberg (S) (KF) Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Sara Heelge Vikmång, Tomas Henriksson och Anneli Sjöberg (samtliga S) inkom den 9 maj 2016 med en motion med förslag om att Huddinge kommun tar fram en åtgärdsplan för jämlik hälsa. Motionärerna hänvisar till att en åtgärdsplan för jämlik hälsa kan utgöra ett bra verktyg för att få bukt med den ojämlikhet i hälsa som finns bland kommunens invånare. Motionen har skickats på remiss till demokratberedningen som hänvisar till att kommunens styrning vad gäller jämlik hälsa utgår från Mål och budget. Utifrån Mål och budget tar nämnderna sedan fram verksamhetsplaner som ytterligare konkretiserar mål och åtgärder inom området. Huddinge kommun tillämpar jämlik styrning, vilket innebär att verksamheterna ska mäta och analysera statistik och resultat utifrån ett köns- barn- och områdesperspektiv. I analysen ska omotiverade skillnader redovisas och åtgärdas. Således har kommunen redan slagit fast prioriteringar och åtgärder avseende jämlik hälsa i strategiska styrdokument och kommunstyrelsens förvaltning anser att det därmed inte finns behov av ytterligare styrdokument inom området. Mot bakgrund av ovanstående föreslår kommunstyrelsens förvaltning att motionen avslås. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

6 6 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Se över kostnaderna för kommunens IT-drift svar på motion väckt av Martin Nigals (SD) och Sven Pernils (SD) (KF) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisningar till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 29 november 2016, anses motionen besvarad. Martin Nigals (SD) och Sven Pernils (SD) inkom den 11 april 2016 med en motion om att utreda vilket alternativ som är mest kostnadseffektivt för drift av Huddinges IT-miljö. IT-sektionen inom kommunstyrelsens förvaltning, som ansvarar för utvecklingen och driften av kommunens IT-miljö, påbörjade under hösten 2015 ett omfattande förändringsarbete. I det ingår framtagandet av en så kallad sourcingstrategi, vilket nyligen har inletts, med syfte att kontinuerligt utvärdera val av leveransform, och att utveckla dem så att leveranserna skapar värde för kommunens verksamheter, håller hög kvalitet och är kostnadseffektiva. I IT-sektionens förslag till arbetsplan för år 2017 ingår åtagande att utreda hur man effektivast, säkrast och mest kostnadseffektivt ska hantera kommunens datorhallar för att därigenom skapa ett underlag för ställningstagande hur driften ska hanteras framöver. Efter att ha gjort en utblick gentemot andra kommuner kan det konstateras att det finns skilda uppfattningar huruvida en kommun ska ha egen eller outsourcad ITdrift. Innan en eventuell outsourcing är det viktigt att ha en kvalificerad och tydlig beställarorganisation på plats. Kommunerna behöver anpassa sig efter de behov och önskemål som kommunens verksamheter har, de interna förutsättningar som finns vad gäller kompetens och resurser och den utveckling som sker i omvärlden. Därför är det viktigt med att ta fram en sourcingstrategi och kontinuerligt jobba med den som kommunstyrelsens förvaltning avser att göra.

7 7 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ I ljuset av att det motionärerna föreslår redan påbörjats inom kommunstyrelsens förvaltning anses motionen besvarad.

8 8 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Utred hur kommunens tillgång till vaccin ser ut - svar på motion väckt av Martin Nigals (SD), Sven Pernils (SD) och Mats Arkhem (SD) (KF) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 21 november 2016, avslås motionen. Martin Nigals, Sven Pernils och Mats Arkhem (samtliga SD) inkom den 14 mars 2016 med en motion med förslag om att kommunen utreder hur kommunens tillgång till vaccin ser ut. Motionärerna föreslår, om ovan utredning visar att tillgången är bristfällig, även att kommunen utreder en samordnad inköpsförmåga tillsammans med Landstinget. Kommunstyrelsens förvaltning vill framhålla att det är landstingen som ansvarar för inköp och distribution av läkemedel inklusive vaccin, och att Folkhälsomyndigheten har regeringens uppdrag att ansvara för lagerhållning av smittskyddsläkemedel. Sammantaget kan konstateras att det således inte faller under det kommunala uppdraget att tillhandahålla eller lagerhålla vaccin. Mot bakgrund av ovanstående föreslås att motionen avslås.

9 9 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2014/ Ge Samkraft i uppdrag att skapa ett mobilt förskoleteam - svar på motion väckt av Lisbeth Krogh (HP) (KF) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 8 november 2016, anses motionen besvarad. Lisbeth Krogh (HP) yrkar i en motion, väckt den 9 juni 2014, att ge Samkraft i uppdrag att skapa ett mobilt förskoleteam med målet att förhindra att barn utsätts för våld. Det mobila förskoleteamet beskrivs bland annat utifrån en jämförelse med det mobila ungdomsteam i Huddinge kommun som finns och de goda erfarenheter som där har gjorts. Motionären ser ett mobilt förskoleteam som en viktig och förebyggande insats för att förhindra att barn utsätts för våld. Förebyggande insatser i ett tidigt skede kan minska risken för barns utsatthet. Motionen har gått på remiss till förskolenämnden och socialnämnden. Förskolenämnden anser att de insatser som genomförs inom förskolan och tillsammans med social- och äldreomsorgsförvaltningen motsvarar de insatser som efterfrågas i motionen. Socialnämnden anger att det i dag arbetar personal på familjecentralerna, som drivs tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen, liknande det sätt som beskrivs i motionen. Kommunstyrelsens förvaltning delar motionärens uppfattning om att det är av stor betydelse att förhindra att barn utsätts för våld samt erbjuds ett välutvecklat socialt skyddsnät inom såväl rättsväsende som socialtjänst. Kommunstyrelsens förvaltning har efter avstämning med social- och äldreomsorgsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen kommit fram till att Samkraft, efter sedvanlig ansökan, kan vara en aktör för att prova nya metoder och verktyg. Ett exempel kan vara att skapa en film som kan vara till stöd för förskolornas personal och som kan användas vid föräldramöten.

10 10 (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2014/ För övergripande information om socialtjänstens uppdrag och ansvarsområden finns information framtagen på uppdrag av regeringen och genomförd av Socialstyrelsen och Barnombudsmannen på

11 11 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2015/ Miljöprogram för Huddinge kommun (KF) Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Den 17 juni 2015 beslutade kommunstyrelsen att ge kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att ta fram ett förslag till nytt miljöprogram. Huvudsyftet med miljöprogrammet är att peka ut riktningen för kommunens miljöarbete till och med år Miljöprogrammet utgår från de av riksdagen beslutade nationella miljömålen och samlar alla kommunens miljömål i ett och samma strategiska dokument. Miljöprogrammet har delats in i sex temaområdena: Klimat och luft, Vatten, Biologisk mångfald och friluftsliv, Markanvändning och samhällsplanering, Gifter i miljön samt Informera och engagera. Under respektive temaområde finns de nationella miljömålen för respektive område, Huddinges mål, uppföljningsmått, nuläge samt ansvarig. Miljöprogrammet ersätter Lokal Agenda 21 för Huddinge , Huddinges klimat- och energiplan samt Plan för miljöarbete (kommunens miljöledningssystem). Miljöprogrammet har varit utskickat på remiss till externa och interna remissinstanser under tiden februari-maj Överläggning I ärendet yttrar sig Christian Ottosson (C), Marica Lindblad (MP) och Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

12 12 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Namnsättning av området Drevviksstrand i Skogås (KF) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 21 november 2016, fastställs bebyggelsenamnet Drevviksstrand som områdesnamn på ett bostadsområde i trakterna Östra Skogås och Mörtvik inom kommundelen Skogås (närmare återgivet i bilaga 1). Med anledning av medborgarförslag väckt av Lars Andersson, Björn Engman, Bo Lundberg och Kim Wiking, vid kommunfullmäktiges sammanträde den 5 mars 2012 om att återinföra namnet Drevviksstrand istället för Östra Skogås, fick natur- och byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram kriterier för prövning av områdesnamn samt att pröva möjligheten att införa Drevviksstrand som ett områdesnamn (KF ). Natur- och byggnadsnämnden konstaterar att eftersom namnet Drevviksstrand finns i Lantmäteriets allmänna kartor och har ett visst stöd bland kommunens invånare kan det införas som områdesnamn i enlighet med föreliggande förslag. Natur- och byggnadsnämnden saknar dock mandat att fatta beslut om områdesnamn och har därför föreslagit kommunfullmäktige att fastställa namnet Drevviksstrand som områdesnamn på ett bostadsområde i trakterna Östra Skogås och Mörtvik inom kommundelen Skogås. Principen för hur bebyggelseområden får sina namn i Huddinge kommun är inte preciserade i de lokala riktlinjerna för namnsättning. Natur- och byggnadsförvaltningen arbetar för närvarande med att ta fram riktlinjer för områdesnamn. Eftersom kommunen kan uppdelas i en mängd områdestyper behöver fler aspekter utredas än vad som aktualiseras i medborgarförslaget. I syfte att undvika att avgränsningen av området sker mitt i befintlig gata anser kommunstyrelsens förvaltning det lämpligt att låta förslaget till avgränsat område

13 13 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ även innefatta hela Midvintervägen I övrigt har kommunstyrelsens förvaltning inga invändningar mot förslaget.

14 14 (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Utveckla information, stöd och råd till äldre (KF) Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. september 2016 sände kommunstyrelsen ut en promemoria Utveckla information, stöd och råd till äldre på remiss till äldreomsorgsnämnden, Huddinge kommuns råd för funktionshinderfrågor och Huddinge kommuns pensionärsråd. I promemorian slås fast att äldreomsorgen, liksom kommunernas verksamhet generellt, utvecklas kontinuerligt. I Huddinge kan man konstatera att utvecklingen av information och e-tjänster på kommunens hemsida, etableringen av ett servicecenter, äldreomsorgens fokusering på uppföljning och inhämtande av synpunkter samt nya kanaler för tillsyn och klagomål nationellt gör att verkligheten ser helt annorlunda ut nu än när äldreombudsmannen inrättades för 15 år sedan och att funktionen bör avvecklas. Utifrån remissvaren gör kommunstyrelsens förvaltning den generella bedömningen att en majoritet av remissinstanserna tycker förslaget i grunden är bra, men att det finns viss oro rörande rådgivningen till äldre samt när förslaget bör införas. Avseende det förstnämnda behöver oron beaktas när förslaget införs genom att ett gott samarbete mellan servicecenter och äldreomsorgen utvecklas. Samarbetet ska bland annat innebära att en mindre grupp av handläggarna på servicecenter erhåller djupare kunskaper i ämnet än sina kollegor så att de även kan hantera de mer komplexa frågeställningarna. Rörande tidsaspekten anser kommunstyrelsens förvaltning att det sällan finns någon optimal tidpunkt för att sjösätta reformer. Mot bakgrund av ovanstående och i ljuset av en allt kärvare ekonomi anser kommunstyrelsens förvaltning att äldreombudsmannen bör avvecklas då det finns andra delar av organisationen som kan utföra dessa uppgifter bättre och mer kostnadseffektivt. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

15 15 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Budgetuppföljning för kommunstyrelsen perioden januarinovember 2016 Ärendet utgår då beslutsunderlag saknas.

16 16 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Månadsuppföljning per den 30 november 2016 för Huddinge kommun Ärendet utgår då beslutsunderlag saknas.

17 17 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Uppföljning av förändringsarbetet inom tillsynsnämndens verksamhet Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Rapporten Uppföljning av förändringsarbetet inom tillsynsnämndens verksamhet, bilaga till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 10 november 2016, godkänns. Då kommunfullmäktige i december 2014 fattade beslut om en ny politisk nämndorganisation för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor, fick kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett eventuellt medlemskap i Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (SMOHF). Utredningens ställningstagande var att miljötillsynen skulle behållas i kommunen. Genomlysningen av verksamheten innebar dock att ett antal förbättringsområden och avvikelser lyftes fram och i utredningen föreslås att ett genomgripande förändringsarbete inleds. Som en följd därav gav kommunstyrelsen förvaltningen i uppdrag att följa upp och rapportera resultatet av förändringsarbetet inom tillsynsnämndens verksamhet. Kommunstyrelsens förvaltning anser i sin uppföljningsrapport att förändringsarbetet inom miljötillsynsavdelningen löper på bra inom de flesta områden. Självfinansieringsgraden har förbättrats genom att taxorna har höjts och utdebiteringen ökat, nyckeltalen ligger fortsatt positivt högt och det pågår ett systematiskt utvecklingsarbete. Av intervjuerna framgår också att samarbetet mellan nämnd och förvaltning har förbättrats, men intresset hos de förtroendevalda att göra förändringar i delegationsordningen och därmed kunna minska antalet sammanträden är svagt, medan tjänstemännen anser att en översyn av delegationsordningen bör övervägas. Det avgörande skälet för fullmäktiges ställningstagande 2015 att miljötillsynen skulle behållas i kommunen var synen på verksamhetens del i samhällsbyggnadsprocessen.

18 18 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Av uppföljningen framgår dock att miljötillsynsavdelningens nuvarande deltagande i det tidiga skedet av samhällsbyggnadsprocessen inte är helt tillfredställande.

19 19 (19) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Fördelning av arbetsmiljöuppgifter Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att beslut i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Kommundirektören tillika förvaltningschefen för kommunstyrelsens förvaltning ska, utifrån Arbetsmiljölagens bestämmelser, inom nämndens verksamhetsområde vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall inom kommunstyrelsens förvaltning. De arbetsmiljöuppgifter, som omfattas av detta uppdrag, är förtecknade i bilaga till kommunstyrelse-förvaltningens tjänsteutlåtande daterat i detta ärende. 2. Kommundirektören äger rätt att vidarefördela sina uppgifter enligt punkten 1 så långt ut i organisationen att det systematiska arbetsmiljöarbetet kan drivas ute på arbetsplatserna och att tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens följer med. nligt arbetsmiljölagen är arbetsgivaren huvudansvarig för arbetsmiljön och ska vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall. Med arbetsmiljöansvar avses en skyldighet att vara aktiv och vidta åtgärder för att ta bort eller minska riskerna för ohälsa och olycksfall samt för att även i övrigt uppnå en god arbetsmiljö. Enligt 28 i det gemensamma reglementet för nämnder och styrelser i Huddinge kommun (HKF 9010) ansvarar styrelse/nämnd för arbetsmiljöfrågor inom sitt verksamhetsområde. Ansvaret för det systematiska arbetsmiljöarbetet (nedan förkortat SAM) ligger alltså enligt angiven bestämmelse på kommunstyrelsen såvitt gäller det egna verksamhetsområdet. När det gäller nämnderna så ska dessa, enligt Arbetsmiljöverket, ha följande uppgifter: 1. Se till att verksamheten drivs i enlighet med arbetsmiljölagen och föreskrifterna för arbetsmiljön. 2. Verkställa fullmäktiges beslut och bland annat se till att konkreta arbetsmiljömål tas fram.

20 20 (20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Se till att förvaltningschefen får uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet. 4. Se till att förvaltningschefen har befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens för att kunna driva arbetsmiljöarbetet. 5. Ge förvaltningschefen rätt att fördela uppgifter så långt ut i organisationen att SAM kan drivas ute på arbetsplatserna och att tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens följer med. 6. Se till att konsekvenserna för arbetsmiljön bedöms vid förändringar. 7. Se till att förebyggande åtgärder i arbetsmiljön kan vidtas genom att ta upp arbetsmiljöinvesteringar i det årliga budgetförslaget. 8. Se till att SAM följs upp och fungerar både på förvaltningsnivå och ute på arbetsplatserna. Nämnd ska alltså se till att förvaltningschefen får uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet samt ge förvaltningschefen rätt att fördela uppgifter så långt ut i organisationen att SAM kan drivas ute på arbetsplatserna och att tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens följer med. Mot ovanstående bakgrund föreslås nämnden besluta att till förvaltningschefen vidarefördela nämndens arbetsmiljöuppgifter, vilka uppgifter förtecknats i bilaga till detta dokument. I den mån kunskaper, resurser eller befogenheter inte räcker till, ska den till vilken arbetsmiljöuppgiften vidarefördelats äga rätt att föra tillbaka uppgiften till den som utsett vederbörande att utföra arbetsmiljöuppgiften. Likaså äger förvaltningschefen rätt att under motsvarande förhållanden återföra arbetsmiljöuppgiften till kommunstyrelsen.

21 21 (21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Miljöpris Beslut om pristagare Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med miljöberedningens förslag till beslut. Miljöberedningens förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsens beslut Miljöpriset 2016 tilldelas Mary Babok, enhetschef för boenden inom äldreomsorgen, med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 24 oktober Huddinge kommuns miljöpris delas ut till en enskild person eller en grupp av personer (exempelvis en skolklass eller en ideell förening) som är verksam inom Huddinge kommun, och som genom sin verksamhet utfört en betydande insats för natur och miljö i Huddinge. Prissumman är kr. Det har inkommit fyra nomineringarna till årets miljöpris. Nomineringarna och motiveringarna har god kvalitet och därför har det varit svårt att välja bland dem. För sitt engagemang, inspirationsförmåga och driv att miljöanpassa de verksamheter som hon är chef över, föreslår förvaltningen att Mary Babok tilldelas årets miljöpris. Överläggning I ärendet yttrar sig Christian Ottosson (C), Daniel Dronjak (M) och Roger Höglund, kommunikationsdirektör. Härefter förklaras överläggningen avslutad.

22 22 (22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Idéburet offentligt partnerskap för brottsofferjouren Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Överenskommelse mellan Huddinge kommun och Brottsofferjouren Huddinge- Botkyrka avseende Idéburet offentligt partnerskap, enligt bilaga 1 till tjänsteutlåtande från kommunstyrelsens förvaltning daterat den 21 november 2016, godkänns. Huddinge kommun har under lång tid finansierat en del av Brottsofferjouren Huddinge-Botkyrkas verksamhet genom föreningsbidrag. Kommunen har nu undersökt möjligheten att istället ingå en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Brottofferjouren. Detta för att stärka stödet till kommunens brottsutsatta. IOP är en form av samverkansmodell där civilsamhället och en offentlig aktör sluter avtal för att möjliggöra att civilsamhället på ett tydligare sätt kan bidra och utveckla samhället där föreningsbidrag inte längre fyller sin funktion fattade regeringen beslut om en överenskommelse med idéburna organisationer inom det sociala området och SKL. Överenskommelsen ska tydliggöra de principer som ska återfinnas mellan parterna. Principerna är bland annat, långsiktighet, självständighet och insyn. Kommunstyrelsens förvaltning förhåller sig positiv till IOP och menar att detta avtal kan trygga och svara för det stöd som brottutsatta många gånger kan behöva. Detta innebär att kommunen stärker sitt brottsofferarbete och att förvaltningen kommer kunna följa upp samarbetet på ett bättre sätt än tidigare. Brottsofferjouren har under en tid velat få till stånd en överenskommelse om IOP för att få bättre förutsättningar och en tydligare bild av målgruppens behov och denna överenskommelse innebär en ny form av samverkan kring målgruppen vilket samtliga aktörer som dialog förts med ställer sig positiva till.

23 23 (23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Redovisning av granskade bisysslor på kommunstyrelsens förvaltning 2016 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att redovisningen godkänns. Enligt kollektivavtalsbilagan allmänna bestämmelser som gäller för kommunerna så ska arbetstagare på begäran anmäla bisyssla och lämna de uppgifter som arbetsgivaren anser behövs för bedömning av bisysslan. Riktlinjer för bisysslor, HKF 9930, innehåller Huddinge kommuns regler för bisysslor. Arbetsgivaren kan förbjuda bisysslan om arbetsgivaren finner att den kan a) inverka hindrande för arbetsuppgifterna, b) innebära verksamhet som konkurrerar med arbetsgivarens. Förtroendeskadlig bisyssla för arbetstagaren inom kommun, landsting eller kommunalförbund regleras i 7 lagen om offentlig anställning (LOA). Med hänsyn till att de kommunala myndigheterna och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen ska visa saklighet och opartiskhet i sin verksamhet är det angeläget att arbetstagarna inte åtar sig sådan bisyssla som kan rubba förtroendet för arbetsgivarens verksamhet, skada arbetsgivarens anseende eller på annat sätt inverka negativt på arbetstagarnas möjlighet att utföra sina arbetsuppgifter. Förtroendeuppdrag inom fackliga, politiska eller ideella organisationer räknas inte som bisyssla enligt kollektivavtalet. Medarbetare har fått frågan och redovisat om de har bisyssla eller ej under våren 2016 med komplettering av nya medarbetare hösten En första insamling av bisysslor har skett via förmånsmenyn, därefter en manuell komplettering av respektive chef på förvaltningen. Förhandlingschef har sammanställt och granskat inkomna svar.

24 24 (24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Endast ett fåtal medarbetare har anmält att de har en bisyssla. Av dessa är bedömningen att ingen är av den art att den faller inom ovan nämnda kategorier så att de påverkar medarbetarens uppdrag i Huddinge kommun. Inkomna uppgifter om bisysslor inkluderar nedanstående arbetsområden; Antal medarbetare: - Skogsbruk 1 - Försäljning och hantverk 3 - Verksamhet inom ideell- och 9 ekonomisk förening, skola och idrott - Vård och hälsa 4 - Åtagande inom totalförsvaret 1 - Verksamhet inom 6 släktforskning, ekonomi, arkitektur, formgivning och fotografering Efter granskning och bedömning av anmälda bisysslor är det ingen bisyssla som förvaltningen anser ska förbjudas. Överläggning I ärendet yttrar sig Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

25 25 (25) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Val av Huddinge kommuns ledamöter för stiftelsen Flemingsberg Science för perioden 2017 till och med 2019 Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 15 juni 2016 att Huddinge kommun fortsatt ska vara med och finansiera stiftelsen Flemingsberg Sciences verksamhet med en miljon kronor årligen för perioden 2017 till och med För ovan nämnda period föreslås att kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören nomineras som Huddinge kommuns ledamöter i stiftelsen. Stiftelsen bildades 2011 för att främja samarbetet mellan akademi, näringsliv och samhälle i Flemingsberg. Bakom stiftelsen finns Stockholms läns landsting, Huddinge kommun, Botkyrka kommun, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola. Stiftelsens övergripande strategi är att identifiera värdeskapande samverkansmöjligheter i skärningspunkten mellan akademi, näringsliv och samhälle, och gå i bräschen för utvecklingen av dessa. Stiftelsens värdeord i arbetet är samverkan, mervärde, information och neutralitet. Överläggning I ärendet yttrar sig Daniel Dronjak (M), Sara Heelge Vikmång (S), Vesna Jovic, kommundirektör, och Patrick Stenbacka, verksamhetscontroller. Härefter förklaras överläggningen avslutad.

26 26 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2017 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB Vårljus samt Stockholm Vatten AB innefattande direktiv till ombuden Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolagstämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på Stockholmsregionens Försäkring AB, AB Vårljus samt Stockholm Vatten AB:s årsstämmor framgår av respektive bolagsordning. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen på kommunens vägnar dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid respektive bolags ordinarie bolagsstämma och dels beslutar ge respektive ombud i uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 4 7 i ovanstående förslag. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Karl Henriksson (KD) och Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

27 27 (27) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2017 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolagsstämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett ombud. Val av ombud sker enligt kommunallagens regler. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. Vilket organ i kommunen (kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen) som ska fylla fullmakten beror på frågans art. De beslut som ska förekomma på Huge Fastigheter AB:s (nedan benämnt Huge) årsstämma framgår av bolagsordningen. Härutöver behöver ombudet rösta i övriga ärenden som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen (2005:551) eller bolagsordningen eller av annat skäl. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid bolagsstämma i Huge, dels beslutar ge ombudet uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 2 6 i ovanstående förslag.

28 28 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2017 års bolagsstämmor i SRV Återvinning AB innefattande direktiv till ombudet Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolags-stämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett om-bud. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på SRV återvinning AB:s årsstämma framgår av bolagsordningen. Härutöver behöver ombudet rösta i övriga ärenden som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen (2005:551) eller bolagsordningen eller av annat skäl. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid bolagsstämma i SRV återvinning AB, dels beslutar ge ombudet uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 2 6 i ovanstående förslag.

29 29 (29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2017 års bolagsstämmor i Södertörns Energi AB innefattande direktiv till ombudet Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Aktieägares rätt att besluta i bolagets angelägenheter utövas vid bolags-stämma. Som aktieägare i ett bolag måste kommunen företrädas av ett om-bud. Kommunens val av ombud sker enligt kommunallagens regler. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som aktieägaren bestämt. De beslut som ska förekomma på Södertörn Energi AB:s årsstämma framgår av bolagsordningen. Härutöver behöver ombudet rösta i övriga ärenden som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen (2005:551) eller bolagsordningen eller av annat skäl. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid bolagsstämma i SödertörnsEnergi AB, dels beslutar ge ombudet uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 2 5 i ovanstående förslag.

30 30 (30) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2017 års föreningsstämmor i Föreningen Arena Huddinge innefattande direktiv till ombudet Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Föreningsmedlems rätt att besluta i föreningens angelägenheter utövas vid föreningsstämma. Som medlem i en förening måste kommunen företrädas av ett ombud. Kommunens val av ombud sker enligt kommunallagens regler. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som kommunen bestämt. De beslut som ska förekomma på Föreningen Arena Huddinges årsstämma framgår av föreningens stadgar. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid föreningsstämman i Föreningen Arena Huddinge, dels beslutar att ge ombudet uppdrag att på årsstämman rösta i enlighet med punkterna 2 och 3 i ovanstående förslag.

31 31 (31) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Huddinge kommuns ombud på 2016 och 2017 års föreningsstämmor i Generatorns Samfällighetsförening innefattande direktiv till ombudet Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut 1. Anders Lindelöf utses till ombud för Huddinge kommun vid Generatorns Samfällighetsförenings föreningsstämmor under åren 2016 och Uppdrag ges till ombudet att rösta för att de personer som kommunfullmäktige i Huddinge kommun föreslagit som ledamöter i styrelsen för Generatorns Samfällighetsförening väljs till angivna uppdrag för tiden från föreningens bildande intill dess ordinarie föreningsstämma hållits för år 2017 samt från ordinarie föreningsstämma år 2017 intill dess ordinarie föreningsstämma hållits för år Uppdraget i denna del ska även innefatta att rösta för att den person som fullmäktige nominerat som ordförande väljs till detta uppdrag. 3. Ombudet får i uppdrag att rösta för de arvoden till sysslomän i Generatorns Samfällighetsförening som föreslås av föreningens styrelse. 4. I förekommande fall får ombudet i uppdrag att rösta för att den revisor väljs i bolaget, som kommunfullmäktige i Huddinge kommun nominerat för detta uppdrag. Föreningsmedlems rätt att besluta i en förenings angelägenheter utövas vid föreningsstämma. Som medlem i en förening måste kommunen företrädas av ett ombud. Kommunens val av ombud sker enligt kommunallagens regler. Ombudet har ingen egen beslutanderätt utan ska utöva rösträtten på det sätt som kommunen bestämt. De beslut som ska förekomma på Generatorns Samfällighetsförenings föreningsstämmor framgår av föreningens stadgar. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att kommunstyrelsen dels fattar beslut om vem som ska företräda Huddinge kommun som ombud vid Generatorns

32 32 (32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Samfällighetsförenings föreningsstämmor, dels beslutar att ge ombudet uppdrag att på föreningsstämma rösta i enlighet med punkterna 2 4 i ovanstående förslag. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Vesna Jovic, kommundirektör, Daniel Dronjak (M), Marica Lindblad (MP), Malin Danielsson (L) och Nujin Alacabek Darwich (V). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

33 33 (33) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Anmälan av delegationsbeslut till kommunstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Redovisning av de delegationsbeslut som förtecknats i bilagor till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 18 november 2016 godkänns. Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med kommunstyrelsens delegationsordning. Dessa beslut ska redovisas till kommunstyrelsen.

34 34 (34) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Upphandlingsstrategi för upphandling av webbyrå Upphandlingsstrategi för ramavtalsupphandling av webbyrå antas. Ärendet avseende upphandlingsstrategi för upphandling av ramavtal för genomförande av webbyrå. Kommunstyrelsens förvaltning har utformat en upphandlingsstrategi, vilken syftar till att ge riktlinjer för hur en kommande upphandling ska genomföras. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Astrid Stockenberg, hållbarhetsstrateg, Daniel Dronjak (M), Marica Lindblad (MP), Nujin Alacabek Darwich (V), Leif Dyrvall (DP), Mathias Torpadie, upphandlare, Vesna Jovic, kommundirektör, och Karl Henriksson (KD). Härefter förklaras överläggningen avslutad, Protokollsanteckningar Sara Heelge Vikmång (S), Marica Lindblad (MP) och Nujin Alacabek Darwich (V) anmäler gemensam protokollsanteckning. Beslutet delges Kommunstyrelsen

35 35 (35) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Meddelanden till kommunstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 Arbetsutskottet har tagit del av informationen.

36 36 (36) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Kommundirektören informerar Arbetsutskottet har tagit del av informationen. Vesna Jovic, kommundirektör, informerar. - Utvecklingen i Flemingsberg Stockholms läns landsting och Huddinge kommun anordnade den 7 december en halvdag om Flemingsbergs utveckling där olika representanter från bland annat kommunen, landstinget, akademierna, och privata sektorn medverkade. - Intresseanmälan från Huddinge kommun om att i samverkan skapa Nationalteatrarnas kulturcentrum Huddinge kommun har haft tre möten med representanter från Kungliga Operan och Dramaten. Ett ytterligare möte äger rum den 19 december Extra sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott den 14 december 2016 Ett extra sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott äger rum den 14 december 2016 kl. 16:00, med anledning av anställning av ny kultur- och fritidsdirektör. - Representation i Huddinge kommun Kommunfullmäktige har antagit riktlinjer för representation samt riktlinjer för gåvor och annan uppvaktning från arbetsgivaren (HKF 9910) som bygger på Skatteverkets regelverk. Information om riktlinjerna har kommunicerats till samtliga chefer och information finns tillgänglig på kommunens interna webbplats. Extra kontroller av fakturor för representation utförs av redovisningsenheten på kommunstyrelsens förvaltning. Överläggning I ärendet yttrar sig Vesna Jovic, kommundirektör, Daniel Dronjak (M), Marica Lindblad (MP), Sara Heelge Vikmång (S), Karl Henriksson (KD), Malin Danielsson (L), Rasmus Lenefors (S), Henric Magnusson, personaldirektör, Shewen Nysmed (S), Jelena Drenjanin (M), Toralf Nilsson, administrativ direktör, och Leif Dyrvall (DP). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

37 37 (37) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Diarienummer KS-2016/ Informationsärende: Personalförsörjningsplan Arbetsutskottet har tagit del av informationen. Arbetslösheten för riket som helhet prognostiseras att för 2016 uppgå till 6,9 procent och för 2017 minska till 6,6 procent. Det finns stora strukturella utmaningar på arbetsmarknaden och arbetslösheten är hög för bland annat de med enbart förgymnasial utbildning. Vidare är utbildningsdimensioneringen för liten inom flera områden. Bristen på arbetskraft inom offentliga verksamheter ökar, både avseende de som drivs i egen regi och de som drivs i privat regi. Bristen är dock störst inom de som drivs i offentlig regi och framförallt inom verksamhetsområdet vård och omsorg. Prognostiserade demografiska förändringar i Huddinge kommun kommer att få följder för behovet av kommunal service. Bland annat kommer grundskolan att få ett stadigt ökande elevunderlag såväl som att behovet av äldreomsorg kommer att öka. Personalomsättningen har varit stabil kring 7,5-8,0 procent under flera år. För 2015 ökar dock personalomsättningen till 10,3 procent. Trots ökningen ligger Huddinge kommuns personalomsättning under länssnittet för Stockholms kommuner. Huddinge kommun har stora utmaningar vad gäller personalförsörjningen och det råder brist inom stora yrkesgrupper såsom förskollärare, lärare, sjuksköterskor och socialsekreterare. De yrkesgrupper som kommunen under 2017 kommer att fördela särskilda centrala personalförsörjningsmedel för är pedagogisk personal, chefer, yrkesgrupper inom socialt arbete, vård och omsorg samt samhällsbyggnadsområdet. Överläggning I ärendet yttrar sig Anders Gagnerud, personalstrateg, Jelena Drenjanin (M), Henric Magnusson, personaldirektör, Daniel Dronjak (M), Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S), Sara Heelge Vikmång (S) och Nujin Alacabek Darwich (V). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

38 38 (38) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Informationsärende: Långsiktig finansiering för Huddinge kommunkoncern - Genomförandeprojekt Arbetsutskottet har tagit del av informationen. Vesna Jovic, kommundirektör, informerar kort om pågående genomförandeprojekt. Mer information kommer att presenteras för kommunstyrelsen den 14 december Överläggning I ärendet yttrar sig Vesna Jovic, kommundirektör, och Daniel Dronjak (M). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

39 39 (39) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december Övriga frågor Inga övriga frågor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 november 2016 KS-2015/2494 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-12-22 KS- 2014/1677.109 1 (5) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB,

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet 2013-12-18 KS-2013/1603.919 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S)

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 april 2018 KS-2017/2911 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 18 april 2018 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-01-28 KS-2013/171.109 1 (7) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2013 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (6) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 24 april 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

Förslag om tillägg till reglerna i det gemensamma reglementet för nämnder och styrelsen i Huddinge kommun (HKF 9010) - remissvar

Förslag om tillägg till reglerna i det gemensamma reglementet för nämnder och styrelsen i Huddinge kommun (HKF 9010) - remissvar SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2016-04-07 AN-2016/188.112 1 (3) HANDLÄGGARE Mirja Backlund 08-535 30212 Mirja.Backlund@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Förslag om tillägg till reglerna i det gemensamma

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (7) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 27 mars 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14)

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden Nej Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 13:45,

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Inför en åtgärdsplan för jämlik hälsa - svar på motion väckt av Sara Heelge Vikmång (S), Tomas Henriksson (S) och Anneli Sjöberg (S)

Inför en åtgärdsplan för jämlik hälsa - svar på motion väckt av Sara Heelge Vikmång (S), Tomas Henriksson (S) och Anneli Sjöberg (S) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 14 december 2016 2 Paragraf Diarienummer KS-2016/1207.172 Inför en åtgärdsplan för jämlik hälsa - svar på motion väckt av Sara Heelge

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Marica Lindblad Justerande

Marica Lindblad Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2018 KS-2018/65 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-16:00, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdag den 28 november 2018, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer A Upprop B Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Beslutsärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 maj 2016 KS-2015/2490 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 maj 2016 Tid och plats Klockan 13:30-15:40, ajournering kl. 14:40-14:50,

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet 1 (5) Tillkännagivande Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2019 KS-2018/2734 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 20 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00

Läs mer

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD)

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 februari 2017 KS-2015/2612 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 16 februari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, ajournering kl.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 december 2018 KS-2018/2732 1 (19) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 19 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00,

Läs mer

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 28 april 2016 KS-2015/2489 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 28 april 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19.05, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE SIDA 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 28 januari 2015, klockan 13:00 Plats Sessionssalen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V)

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 januari 2017 KS-2015/2611 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 januari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-15:30, ajournering kl. 14:25-14:35,

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V).

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 juni 2017 KS-2017/1240 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 juni 2017 Tid och plats Klockan 09:00-12:15, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), ordförande

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

Sara Heelge Vikmång Justerande

Sara Heelge Vikmång Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 november 2017 KS-2017/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 8 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00-15:25, A-salen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 september 2016 KS-2015/2527 1 (27) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 23 september 2016 Tid och plats Klockan 09:00-11:20,

Läs mer

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 maj 2017 KS-2017/12 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 4 maj 2017 Tid och plats Klockan 11:3013:40, A-salen Beslutande Ledamöter Christina

Läs mer

Kallelse till Demokratiberedningen

Kallelse till Demokratiberedningen DEMOKRATIBEREDNINGEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Demokratiberedningen Tid Fredag den 14 oktober 2016, klockan 13:15 Plats Kyrkan i Flemingsberg, Diagnosvägen 14 16 Ärenden Diarienummer 0 Upprop och

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-01-23 KS-2014/146.109 1 (6) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-01-07 KS-2013/1623.109 1 (6) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 SN-2019/1 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 DIARIENUMMER KS-2015/1497 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 2 december 2015 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från : 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Författningssamling Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (1991:900) för nämnder och dess verksamhet

Läs mer

Reglemente för barn- och ungdomsnämnden

Reglemente för barn- och ungdomsnämnden Reglemente för barn- och ungdomsnämnden Faställt av kommunfullmäktige 2002-04-22 17. Senast reviderat 133 Förutom det som skrivs om nämnderna i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF)

Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksaktiebolag (Syvab) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 maj 2016 25 Paragraf Diarienummer KS-2016/1252.186 Nytt beslutsärende: Uppdaterat borgensbeslut Sydvästra Stockholmsregionens

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Reglemente för utbildningsnämnden Fastställt av kommunfullmäktige 2003-12-15 106. Senast reviderat 2016-09-12 131 1. Övergripande uppgifter Utbildningsnämnden ska: - fullgöra kommunens uppgifter enligt

Läs mer

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Kommunkontoret Upprättad Antagen Kf 1991-12-09, 27 Senast reviderad Kf 2018-12-10, 125 Dokumentet gäller för Socialnämnden Reglemente för socialnämnden VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Klockan 18:00-19:20, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Frånvarande följande paragrafer. samtliga samtliga.

Klockan 18:00-19:20, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Frånvarande följande paragrafer. samtliga samtliga. .l/ Huddinge FöRsKaLENÄMNDEN SAMMANTRÄDESDATUM 23 januari 2019 DIARIENUMMER FSN-2019/1 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Förskalenämnden Ja Sammanträdesdag 23 januari 2019 Tid och plats Klockan 18:00-19:20,

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2013/1254.194 Ändring av regeln i 11 i kommunstyrelsens reglemente om kommunalråd, beslut

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/ KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 maj 2018 22 Paragraf Diarienummer KS-2018/729.109 Promemoria om Mer fastighetsnära insamling av förpackningsavfall och returpapper

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Lars Björkman (HP), Shewen Nysmed (S), tjänstgörande 1-2, Tomas Henriksson (S), tjänstgörande 1-5

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Lars Björkman (HP), Shewen Nysmed (S), tjänstgörande 1-2, Tomas Henriksson (S), tjänstgörande 1-5 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 mars 2017 KS-2017/53 1 (30) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 10 mars 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00-10:20,

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden SID 1/5 Reglemente för socialnämnden Fastställd av kommunfullmäktige 1991-12-16 129, senast reviderat 2016-09-12 131 Förutom det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 1 november 2016 TN-2016/36 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Delvis Sammanträdesdag 1 november 2016 Tid och plats Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Klockan 09:00 11:10, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28 Ajournering 10:25 10:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Klockan 09:00 11:10, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28 Ajournering 10:25 10:40 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 24 april 2015 KS-2014/1669 1 (25) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 24 april 2015 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00 11:10, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen

Läs mer

Inför ett civilkuragepris - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Inför ett civilkuragepris - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SIDA 18 (31) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 17 december 2012 11 Paragraf Diarienummer KS-2012/504.173 Inför ett civilkuragepris - svar på motion väckt av Arnold

Läs mer

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 november 2017 AN-2017/24 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-18:05, A-salen

Läs mer

Intern kontroll avseende de anställdas bisysslor

Intern kontroll avseende de anställdas bisysslor Intern kontroll avseende de anställdas bisysslor Vänersborgs kommun Revisionsrapport Datum 2011-03-07 Henrik Bergh Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Uppdrag och genomförande... 3 Sammanfattande

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden Utgivare: Kommunledningsförvaltningen, Kansliavdelningen Gäller från: 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Senast reviderad: KF 115/2017, KF 95/2018 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (2017:725)

Läs mer

Klockan 11:30-13:30, A-salen, Kommunalvägen 28, Huddinge. Samtliga. Samtliga

Klockan 11:30-13:30, A-salen, Kommunalvägen 28, Huddinge. Samtliga. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 november 2016 KS-2016/2283 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 17 november 2016 Tid och plats Klockan 11:30-13:30, A-salen, Kommunalvägen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Karl Henriksson (KD), Lars Björkman (HP), Shewen Nysmed (S), tjänstgörande 1-13

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Karl Henriksson (KD), Lars Björkman (HP), Shewen Nysmed (S), tjänstgörande 1-13 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 juni 2018 KS-2017/2968 1 (33) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 13 juni 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00-10:45,

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SIDA 18 (42) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 25 mars 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/945.903 Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion

Läs mer

Inför möjligheten för personalen på servicecenter att skicka meddelanden via sms - medborgarförslag väckt av Lilly-Anne Nässén

Inför möjligheten för personalen på servicecenter att skicka meddelanden via sms - medborgarförslag väckt av Lilly-Anne Nässén KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 26 maj 2014 8 Paragraf Diarienummer KS-2013/1427.119 Inför möjligheten för personalen på servicecenter att skicka meddelanden via sms

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 15 april 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/945.903 Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av

Läs mer

Olofströms kommun. Granskning av bisysslor. KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson

Olofströms kommun. Granskning av bisysslor. KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson KPMG AB 16 oktober 2012 Lars Jönsson Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Syfte 1 3. Avgränsning 1 4. Revisionskriterier 1 5. Ansvarig nämnd 2 6. Metod 2 7. Noteringar från granskningen 2 7.1 Finns kännedom om bisysslor?

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings åtgärder för förstärkt intern kontroll

Kommunstyrelsens förvaltnings åtgärder för förstärkt intern kontroll 2014-01-27 KS-2014/143.118 1 (6) HANDLÄGGARE Stenbacka, Patrick 08-535 302 88 Patrick.Stenbacka@huddinge.se Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens förvaltnings åtgärder för förstärkt intern kontroll Förslag

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE SIDA 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 14 december 2016, klockan 13:00 Plats A-salen Kl. 12:00-13:00 serveras jultallrik utför A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) 2013-02-26 KS-2012/945.903 1 (4) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström

Läs mer

Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting

Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 29 november 2017 44 Paragraf KS-2017/2297.109 Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting

Läs mer

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 juni 2019 BTN-2019/320 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 27 juni 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Frågor rörande kommunens bolag med anledning av ändrade bestämmelser i 3 kap. 17 och 6 kap. kommunallagen

Frågor rörande kommunens bolag med anledning av ändrade bestämmelser i 3 kap. 17 och 6 kap. kommunallagen KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SIDA 14 (31) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 17 december 2012 9 Paragraf Diarienummer KS-2012/1145.112 Frågor rörande kommunens bolag med anledning av ändrade bestämmelser

Läs mer

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Eskilstuna kommuns arbetsplatser ska kännetecknas av en hållbar arbetsmiljö. Arbetsmiljöarbetet syftar till att verka för hälsa och välbefinnande i fysiskt,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SIDA KALLELSE 1 (3) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 31 mars 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Datum 2017-12-11 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2017-12-11. Allmänna regler Delegerad beslutsbefogenhet Enligt kommunallagen 6 kap 33 37 1

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 augusti 2018 KS-2018/1377 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 13 augusti 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Nämndsekreterare Beslutad av Kommunfullmäktige i samtliga samverkanskommuner Gäller för Nämnden för överförmyndare i samverkan Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille

Läs mer