LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län"

Transkript

1 LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län Sjukskrivningsstatistik för intyg utfärdade inom landstinget (inklusive privata enheter inom hälsoval) finns nu att hämta från Ineras statistiktjänst. Du når statistiktjänsten via följande länk: Nationell statistik För den nationella statistiken, som är tillgänglig för alla utan inloggning, finns en användarmanual från Inera, som närmare beskriver bakgrund och begrepp som används, samt hur statistiken samlas in. Denna finns att hämta på följande adress: Den manualen förklarar det mesta, men vid behov ges här nedanför en mer illustrerad genomgång av innehållet. I den inledande vyn får du en översikt över sjukskrivningsläget i hela riket under de tre föregående månaderna, och jämfört med tremånadersperioden dessförinnan: Översikten kan skrivas ut genom ett tryck på knappen uppe till höger. De uppgifter som kan visas i mer detaljerade rapporter framgår av menyn till vänster. Du kan även nå dessa genom att klicka på rubrikerna i resp. ruta i översikten. Förklaring till vad som visas får du genom att ställa pekaren över frågetecknet.

2 Klickar du på den första eller andra rutans rubrikrad ( Fördelning mellan kön resp. Förändring ) får du en bild av utvecklingen under de senaste arton månaderna: Du kan placera muspekaren över linjerna i diagrammet för att se antalet sjukskrivna varje månad totalt, för kvinnor resp. för män. I alla diagram finns även en tabell underst, där alla bakomliggande siffor framgår. Utifrån dessa kan man själv göra olika beräkningar, t.ex. procentuell andel för resp. kön inom viss diagnos/diagnosgrupp, procentuell andel sjukskrivna män resp. kvinnor sjukskrivna över 90 dagar, procentuell andel deltidssjukskrivna män resp. kvinnor m.m. Alla diagram och tabeller som visas i rapporterna kan skrivas ut i färg eller svartvitt, och man kan även spara diagrammen som bilder (att t.ex. kopiera och klistra in i en presentation) och tabellerna i excelformat genom att trycka på knappen Spara/skriv ut överst till höger i resp. rapport. I rapporten Diagnosgrupp görs indelningen enligt följande informationsruta: Som förval är alla rutor förbockade:

3 Du kan själv välja vilka diagnosgrupper du vill se utvecklingen för, genom att ta bort bocken för oönskade kapitel. Här ser du t.ex. endast kapitlen M (rörelseapparaten) och F (psykiska diagnoser): Alla siffervärden kan även här fås antingen direkt i diagrammen (ställ muspekaren över önskad punkt) eller i underliggande tabell. Klickar du på underrubriken Enskilt diagnoskapitel i menyn och väljer ett diagnoskapitel (här F00-F99) kan du se ett diagram där kapitlet delats in i olika undergrupper:

4 I rapporten Åldersgrupp ser du åldersfördelningen det senaste året för män resp. kvinnor: För rapporten Sjukskrivningsgrad gäller följande: Tyvärr finns inga procentsiffror angivna, men med hjälp av tabellvärdena kan du, som tidigare nämnts, själv beräkna andelen deltidssjukskrivningar för män resp. kvinnor, för att jämföra med fördelningen på den egna enheten. Tjänsten kommer att vidareutvecklas under innevarande år, och då kommer troligen fler möjligheter att även se procentuella andelar i de olika rapporterna.

5 Observera listen i underkanten av motsvarande tabell, då inte hela tabellen får plats på skärmen samtidigt! Detta gäller för flera av tabellerna. Sjukskrivningslängden är den sammanlagda längden på sjukfallet, även deltidssjukskrivning räknas som hela dagar. Uppgiften visas enligt följande information, som är relevant när man tittar på verksamhetsstatistik, men inte när det gäller den nationella statistiken: På denna bild gäller statistiken för hela riket under föregående tolv månader, så här finns köns- och längdfördelningen för nästan alla registrerade ordinerade sjukskrivningar med (vissa län har ännu inte helt digitaliserats avseende sjukintyg):

6 I de sista rapporterna kan man länsvis jämföra antal, könsfördelad utveckling mellan de senaste två kvartalen och könsfördelning det senaste året: Utöver den nationella statistiken finns verksamhetsstatistik och landstingsstatistik att studera, men för detta krävs att man har fått en behörighet tilldelad och godkänd genom sin verksamhetschef. Ineras anvisningar för detta finns att hämta på följande länk:

7 Verksamhetsstatistik Även här finns en användarmanual att hämta från I denna manual beskrivs verksamhetsstatistik och landstingsstatistik närmare. Den som har behörighet till minst en offentlig verksamhet, kan också se landstingsstatistiken (tyvärr kan inte privat verksamhet se landstingsstatistiken). För att nå dessa tjänster, måste man logga in med sitt SITHS-kort: Man kommer då till en sida, där man ska välja uppdrag (där listas de enheter som man har behörighet till i verksamhetsstatistiken). Är man behörig till flera, syns dessa i verksamhetsstatistiken, oavsett vilken man väljer. Efter detta val av uppdrag, finns det många ytterligare valmöjligheter, eftersom det i denna statistikfunktion även finns ett filter. Klicka på den grönblå knappen för att visa filtret: Beroende på behörighet, ser man här vilka verksamhetstyper och enheter man har tillgång till i verksamhetsstatistiken, genom att klicka på respektive knapp. Finns det flera val, kan man välja vilka man vill se, t.ex. för jämförelser. Den blå linjen visar hur många enheter som valts (i denna lathund ser man alla offentliga verksamheter inom landstinget, men den behörigheten finns bara på central nivå):

8 Genom att klicka på knappen diagnoser, kan man välja vilka man vill se statistik för. Urvalet gäller då för alla rapporter som finns att välja på (bland rubrikerna i vänstra kolumnen): Som förval är alla markerade, men man kan ta bort bocken markera alla och sedan gradvis klicka sig ned i trädet för att välja diagnos/-er (finns på treställig nivå, se figuren). Vilka diagnoser som är extra intressanta skiljer sig naturligtvis åt mellan verksamheterna. Det kan vara intressant att först titta på diagrammen med alla diagnoser ifyllda, för att därefter välja de mest förekommande sjukskrivningsdiagnoserna inom verksamheten. Vilka det är, kan man se om man i vänsterkolumnen klickar på Diagnosgrupp :

9 Här ser man att F00-F99 är mest förekommande. Man kan därefter klicka på Enskilt diagnoskapitel, och välja detta diagnoskapitel: I detta diagram är F40-F48 vanligast, och genom att välja detta diagnosavsnitt ser man diagnosfördelningen på treställig nivå (vilket är så detaljerat man sedan kan välja i filtret): I detta exempel är det F43 som dominerar för båda könen, baserat på alla offentliga vårdenheter inom landstinget. Man skulle då kunna välja F43 i filtret, för att få se åldersgrupper, sjukskrivningslängd och grad för dessa sjukfall, liksom läkarbefattning och förekomst av differentierat intygande för denna diagnoskategori. Vill man se vilka fyrställiga diagnoser som döljer sig bakom F43, kan man istället gå ytterligare ett steg i just detta diagram, och välja diagnoskategori F43: Då ser man, att F438A (utmattningssyndrom) är den vanligaste diagnosen i denna kategori.

10 För att återgå till filterfunktionen, så finns ytterligare val som kan göras där, nämligen tidsintervallet: Som längst kan man välja att se statistik från oktober 2013 (men då var inte statistiken fullständig) fram till innevarande månad. Det blir överskådligare om man väljer en kortare period, t.ex. det senaste året. Vill man bara se dagsläget, kan man välja samma månad (t.ex. januari 2016) i båda fälten, men då får man ingen tidsserie. Tryck slutligen på knappen Gör urval och titta sedan igenom de aktuella rapporterna utifrån ditt val. Längst upp till höger i diagrammen kan man välja att visa dem som tidsserie, då man kan följa könsfördelad utveckling över tid, eller ett tvärsnitt för den valda perioden. Man kan också välja diagramtyp (staplar fungerar bäst för tvärsnittsdiagrammen), och prova vilken sort man tycker ger den bästa presentationen. Liksom i den nationella statistiken, kan man spara diagrammet som bild och tabellen som exceldokument (för ytterligare beräkningar), samt skriva ut den aktuella rapporten: I verksamhetsstatistiken har man några val som inte finns i den nationella statistiken. Man kan exempelvis välja diagnoser att jämföra med varandra i diagnosavsnittet. Genom att klicka på knappen Diagnosgrupp och därefter Jämför valda diagnoser så kan man sedan välja några diagnoser som man är särskilt intresserad av:

11 Här visas resultatet för en offentlig hälsocentral. Observera att när man vill göra en jämförelse av detta slag, får inte de önskade diagnoserna ha valts bort i filtret. Man kan välja att visa ett tvärsnitt för vald period: eller en tidsserie över utvecklingen för valda diagnoser: Man kan också titta på antalet sjukfall som varat längre än 90 dagar. Detta är en viktig uppgift att ha kontroll över, eftersom långa sjukskrivningar som inte avslutas är en viktig orsak till det ökande sjuktalet. För den enskilda verksamheten kan man också se antal sjukfall per läkare, vilket kan vara värdefullt för att exempelvis upptäcka snedbelastning för de tidskrävande sjukskrivningsärendena mellan läkarna. De individuella läkarnamnen kan inte ses på övergripande nivå, däremot läkarkön, läkaråldrar och -befattningar. Slutligen kan man studera användandet av s.k. differentierat intygande, där man i diagrammen ser procentuell andel enkla sjukfall upp till 60 dagar, liksom andelen enkla sjukfall som överstiger 60 dagar (dvs. där det gjorts en felbedömning inför sjukskrivningen, eller inträffat något oväntat som förlängt sjukfallet). Det enklare sjukintyget introducerades under 2015 för flertalet enheter, men har ännu inte slagit igenom i större skala. Eftersom det innebär viss tidsbesparing för läkarna (och för försäkringskassans handläggare), bör det vara angeläget att försöka öka användandet där det kan tillämpas, exempelvis för många infektionssjukdomar som är en relativt stor diagnosgrupp. Andelen enkla sjukfall överstigande 60 dagar (alla sjukfall som startats med ett enkelt intyg, oavsett efterföljande intyg, kallas så) bör däremot hållas låg, eftersom det är en kvalitetsindikator för den bedömning som gjorts i början av sjukfallet.

12 Landstingsstatistik Landstingsstatistiken innehåller inte så många valmöjligheter som verksamhetsstatistiken, men här kan de som har behörighet till någon av landstingets officiella enheter se statistik för hela landstinget, inklusive privata vårdgivare inom hälsoval. Precis som i verksamhetsstatistiken kan man filtrera på verksamhetstyp, -enhet, diagnos/-er och tidsintervall. Man kan däremot inte välja diagramtyp. Detta ger ökad möjlighet till jämförelser med andra enheter. Man kan, för alla enheter eller för de som valts i filtret, följa könsuppdelad utveckling av antal sjukfall under vald tidsperiod och se totalantalet sjukfall för kvinnor resp. män under den valda perioden (välj samma månad för från och till i filtret för att se aktuella siffror för innevarande månad). Vill man bara se t.ex. primärvård väljer man Primärvårdsverksamhet och Vårdcentral under verksamhetstyp i filtret, vill man se specifika kommuner och/eller enheter väljer man dem under enheter. För att lättare kunna jämföra sin egen enhet med andra enheter, kan man slutligen se antal sjukfall per tusen listningar (i åldern år) för de valda enheterna, diagnoserna och tidsintervallen. Än så länge är detta inte könsuppdelat, men förhoppningsvis kommer det att införas även i den rapporten. I vårt landsting har vi tillgång till könsuppdelad listning, och har lämnat siffror för listade kvinnor resp. män i åldrarna år, men funktionen för könsuppdelad statistik i denna rapport finns ännu inte i Statistiktjänsten.

Användarmanual Intygsstatistik. Verksamhetsstatistik

Användarmanual Intygsstatistik. Verksamhetsstatistik Användarmanual Intygsstatistik Verksamhetsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 5 2. Behörigheter och förutsättningar...

Läs mer

Användarmanual - Verksamhetsstatistik. Statistiktjänsten 3.0

Användarmanual - Verksamhetsstatistik. Statistiktjänsten 3.0 Användarmanual - Verksamhetsstatistik Statistiktjänsten 3.0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Begreppet sjukfall... 3 1.3 Ordinerad sjukskrivning... 3 1.4 Bortfall av läkarintyg...

Läs mer

Användarmanual Nationell statistik. Statistiktjänsten 4.1

Användarmanual Nationell statistik. Statistiktjänsten 4.1 Användarmanual Nationell statistik Statistiktjänsten 4.1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Begreppet sjukfall... 3 1.3 Ordinerad sjukskrivning... 3 1.4 Bortfall av läkarintyg...

Läs mer

Användarmanual Intygsstatistik. Nationell statistik

Användarmanual Intygsstatistik. Nationell statistik Användarmanual Intygsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 4 2. Rapporter i nationell statistik... 5 2.1 Sjukfall...

Läs mer

Användarmanual Nationell statistik. Statistiktjänsten 3.0

Användarmanual Nationell statistik. Statistiktjänsten 3.0 Användarmanual Nationell statistik Statistiktjänsten 3.0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Begreppet sjukfall... 3 1.3 Ordinerad sjukskrivning... 3 1.4 Bortfall av läkarintyg...

Läs mer

Utbildningsmanual. Rehabstöd

Utbildningsmanual. Rehabstöd Utbildningsmanual Rehabstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Tillgänglighet och innehåll... 3 Testvårdpersonal... 3 Testdata... 4 3. Inloggning... 4 4. Utbildningsscenarios... 5 4.1 Generellt... 5 4.2 Rehabstöds

Läs mer

Användarmanual Intygsstatistik. Landstingsstatistik

Användarmanual Intygsstatistik. Landstingsstatistik Användarmanual Intygsstatistik Landstingsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 5 2. Behörigheter och förutsättningar...

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Målgrupp Detta dokument beskriver hur ett landsting kommer igång med att använda landstingsstatistiken. Dokumentet vänder sig till dig som har behörighet

Läs mer

Intygstjänster. En plattform som skapar möjligheter. 7 april Lena Furubacke

Intygstjänster. En plattform som skapar möjligheter. 7 april Lena Furubacke Intygstjänster En plattform som skapar möjligheter 7 april 2016 Lena Furubacke Lena.furubacke@inera.se Intygsplattformen idag 2011 LAGRAR INTYG REGISTRERAR SAMTYCKE JOURNALSYSTEM OCH SKICKAS TILL WEBCERT

Läs mer

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Om dokumentet Versionsdatum 2017-01-25 Avser programversion SAS Visual Analytics 7.3 Ansvarig för dokumentet Kerstin Högberg Målgrupp Läsanvändare SAS Visual

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Västra Götalandsregionen. Användarguide. PrimärvårdsKvalitet

Västra Götalandsregionen. Användarguide. PrimärvårdsKvalitet Västra Götalandsregionen Användarguide PrimärvårdsKvalitet 2 Innehåll Huvudmeny... 3 Översiktsidan... 4 Lådagram... 4 Undantag Outlier... 5 Från Översiktsidan till indikatorfördjupning och patientlistor...

Läs mer

Så använder du Socialstyrelsens statistikdatabas

Så använder du Socialstyrelsens statistikdatabas Dnr 5.2.5-269/2013 2015-07-01 1(8) Statistik och jämförelser statistikdatabasen@socialstyrelsen.se Så använder du Socialstyrelsens statistikdatabas Här beskriver vi hur du går till väga för att göra ett

Läs mer

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 2008-12-09 Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Enkel sökning av rapporter i Synergi... 4 Fliken sökparametrar... 5 Fliken Avancerat... 6 Fliken Rapportutformning...

Läs mer

Instruktioner, steg för steg, kapitel 1

Instruktioner, steg för steg, kapitel 1 Instruktioner, steg för steg, kapitel 1 Instruktioner till Övning1.1 Logga in till statistiken i din verksamhetsuppföljning (eller till Ungdomsrådgivningens statistik): Gå med webbläsaren till www.netigate.se

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView Malmö stad Fritidsförvaltningen Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView 2 (26) Datum och version Dokumentansvarig 2014-03-31 version 1.4 Hamid Rafiei hamraf Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

FolkhälsoAtlas Labmiljö - en handledning

FolkhälsoAtlas Labmiljö - en handledning FolkhälsoAtlas Labmiljö - en handledning Innehåll FolkhälsoAtlas Labmiljö - en handledning... 1 Välkommen!... 2 Kort om olika de olika vyerna... 2 Laborera med färdiga historier... 3 Animering av tidsserier...

Läs mer

Intygstjänster

Intygstjänster Intygstjänster 2018-09-26 Vad är Intygstjänster? Navet för hantering av elektroniska intyg mellan vård, myndigheter och invånare. Omfattar en infrastruktur och flera webbapplikationer som vänder sig till

Läs mer

medrave4 Manual för system-administratör Administrator manual medrave4 Medrave Software AB 2012

medrave4 Manual för system-administratör Administrator manual medrave4 Medrave Software AB 2012 medrave4 Manual för system-administratör Medrave Software AB 2012-06-27 Administrator manual medrave4 Medrave Software AB 2012 Dr Per Stenström Specialist i Allmänmedicin per.stenstrom@medrave.com Administratörens

Läs mer

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2016-01 Innehållsförteckning UPPFÖLJNINGSTIPS I EXCEL... 1 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER I EXCEL (KAN VARIERA

Läs mer

Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet. Dela och jämför lösningar

Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet. Dela och jämför lösningar Lärarhandledning del 2a Högstadiet och gymnasiet Dela och jämför lösningar Del 2a Dela och jämför lösningar Skicka in en lösning Till varje övning i NOKflex kan eleverna fotografera eller skriva en egen

Läs mer

Sickanportal Översikt

Sickanportal Översikt Sickanportal Översikt Version 2.69 2018-05-18 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Sjukskrivningstjänsten Sickan Med sjukskrivningstjänsten

Läs mer

Användarmanual för NPÖ. (kortversion)

Användarmanual för NPÖ. (kortversion) Användarmanual för NPÖ (kortversion) 1 Säker identifiering Innebär användning av RS-kort kombinerat med pinkod. Elektronisk tjänstelegitimation i Region Skåne RS-kort innehåller certifikat för inloggning,

Läs mer

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare Sök och boka enstaka tid 1(7) Vad vill du göra? 1 Söka en enstaka tid som inloggad användare... 1 1.1 Sök en enstaka ledig tid... 1 1.2 Sök efter enstaka tid att boka eller skicka in förfrågan om... 2

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Välkommen till återföringsverktyget för Nationell patientenkät på patientenkat.se

Välkommen till återföringsverktyget för Nationell patientenkät på patientenkat.se Välkommen till återföringsverktyget för Nationell patientenkät på patientenkat.se Det här verktyget ägs, förvaltas och vidareutvecklas av Sveriges Landsting och Regioner i samverkan genom SKL, Sveriges

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Versionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Zara Sarén Första versionen för Statistiktjänsten 3.0 1.1 Zara Sarén I avsnittet Om landstingsstatistik,

Läs mer

Lathund Primula. Lönerevisionsmodul /10

Lathund Primula. Lönerevisionsmodul /10 Lathund Primula Lönerevisionsmodul 2018-10-17 1/10 Startsida i Primula När du har loggat in i Primula visas en startsida. På den vänstra sidan visas menyvalen Min sida, Handlägga, Tjänster, Lönerevision

Läs mer

Intygstjänsterna sparar tid och pengar och höjer kvaliteten

Intygstjänsterna sparar tid och pengar och höjer kvaliteten Intygstjänsterna sparar tid och pengar och höjer kvaliteten Intygstjänsterna effektiviserar hanteringen och höjer kvaliteten Christoffer Andersson Lena Furubacke 6 oktober 2015 Kort om Inera Inera ägs

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Sjukfallskartläggning

Sjukfallskartläggning December 2007 1(14) Sjukfallskartläggning Västra Götaland inför 2008 Sammanställning från Sjukfallskartläggning, Försäkringskassan Västra Götalands län. Annika Mansén 031-700 5101 Seppo Kerola 033-16 60

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Inera Medcert Testspecifikation

Inera Medcert Testspecifikation Inera Medcert Testspecifikation Inledning Innan man kan börja testa måste man ha tillgång till en installation av Medcert, och för att Medcert skall fungera korrekt måste samtliga funktioner vara rätt

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi Sid1 (28) Inledning 3 Fliken sökning 4 Fliken Avancerad sökning 5 Fliken Rapportutformning 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Kort Ärenderapport 11

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

INNEHÅLL DEL 2 FORMATERA KALKYL DEL 1 SKAPA KALKYL

INNEHÅLL DEL 2 FORMATERA KALKYL DEL 1 SKAPA KALKYL 1. INTRODUKTION TILL EXCEL 2008... 5 A. Docendo-pedagogiken...6 B. Hämta övningsfiler...7 C. Starta programmet...8 D. Avsluta programmet...8 E. Programfönstret...9 F. Elementgalleriet...10 G. Verktygslådan...11

Läs mer

Att använda Saco Lönesök

Att använda Saco Lönesök Manual Saco Lönesök 2010 Att använda Saco Lönesök - presentation av funktionerna. Vad är Saco Lönesök? Saco Lönesök är en webbapplikation kopplad till Sveriges största databas för akademikerlöner. Den

Läs mer

Lathund Energikollen. Energitjänster. Abonnemangstyper. Energikollen

Lathund Energikollen. Energitjänster. Abonnemangstyper. Energikollen Energitjänster Lathund Energikollen I Energikollen visas din användning av värme, vatten och el fyra år tillbaka i tiden (innevarande samt de tre tidigare). Längre tidsserier finns tillgängligt via Mätvärden

Läs mer

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 Handbok Aktuell besökslista Aktuell besökslista Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 PASiSW_besokslista

Läs mer

Folkhälsostatistik i Skåne

Folkhälsostatistik i Skåne Region Skåne Samhällsanalys Folkhälsostatistik i Skåne Skåningarnas livsvillkor, levnadsvanor och hälsa 2016-10-31 Användarmanual QlikView applikation för presentation av folkhälsostatistik i Skåne 1.3

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Exempelrapporter från rapportverktyget

Exempelrapporter från rapportverktyget Exempelrapporter från rapportverktyget Innehåll 1. Inledning... 4 1.1 Skapa rapporter... 5 1.2 Mått och attribut... 6 1.3 Avgränsa till tidsperiod och enhet... 8 2. Hur vårdrelaterade infektioner fördelade

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Statistik Plus, 3Växel Administratör.

Statistik Plus, 3Växel Administratör. Statistik Plus. Statistik Plus innehåller en rad kraftfulla standardrapporter för användare, svarsgrupper, och växelnummer. Med hjälp av rapporterna kan ni till exempel följa upp servicenivå mot kunder

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Valresultat Riksdagen 2018

Valresultat Riksdagen 2018 Valresultat Riksdagen 2018 I ämnesplanerna i matematik betonas att eleverna ska få möjlighet att använda digitala verktyg. Ett exempel från kursen Matematik 2 är Statistiska metoder för rapportering av

Läs mer

Manual för SveDems Publika rapport

Manual för SveDems Publika rapport Manual för SveDems Publika rapport Denna manual förklarar hur man använder SveDems publika rapport. Den publika rapporten ger information om antalet grund- och uppföljningsregistreringar samt några av

Läs mer

Uppdaterat Fråga Svar

Uppdaterat Fråga Svar Uppdaterat 2018-09-19 Fråga Svar Att tänka på inför start Hur tar man bort favoritmappen för gamla läkarintyg? I min favoritmapp ligger även "intyg för tillfällig föräldrapenning" det vill jag ju inte

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT... 5 2.3 SAMTYCKE TILL SAMMANHÅLLEN JOURNALFÖRING...

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Lathund Resultat utifrån förutsättningar

Lathund Resultat utifrån förutsättningar Lathund Resultat utifrån förutsättningar I SKLs verktygslåda hittar du analysverktyget Resultat utifrån förutsättningar. Där illustreras kommuner respektive landstings/regioners resultat utifrån förutsättningar

Läs mer

Kom igång med FolkhälsoStudio en manual

Kom igång med FolkhälsoStudio en manual Kom igång med FolkhälsoStudio en manual Detta är en hjälp för att komma igång att hitta statistiken du söker och att göra en visualisering. Inne i FolkhälsoStudio finns det även rikligt med hjälptexter

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi 1 (28) Inledning 3 Fliken sökning... 4 Fliken Avancerad sökning... 5 Fliken Rapportutformning... 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Alla enhetens ärenden

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Användarmanual för webbrapport Nationell patientenkät (Patientupplevd kvalitet)

Användarmanual för webbrapport Nationell patientenkät (Patientupplevd kvalitet) Användarmanual för webbrapport (Patientupplevd kvalitet) Institutet för kvalitetsindikatorer VÄLKOMMEN TILL INDIKATORS WEBBRAPPORT! 3 CENTRALA BEGREPP 4 Rapporterande frågor 4 Patientupplevd kvalitet 4

Läs mer

*****************************************************************************

***************************************************************************** Statistik, 2p ANVISNINGAR Datorlaboration 1 Deskriptiv statistik med hjälp av MS Excel Detta häfte innehåller kortfattade anvisningar om hur ni använder Excel under denna laboration. Be om hjälp när/om

Läs mer

Nitha Kunskapsbank Manual

Nitha Kunskapsbank Manual Nitha Kunskapsbank Innehållsförteckning Nitha Kunskapsbank...1 1 Inledning och läsanvisning...2 2 Att arbeta i Nitha...3 3 Funktioner i Nitha Kunskapsbank...4 3.1 Startsidan... 4 3.2 Logga in i Nitha kunskapsbank...

Läs mer

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX Kortmanual Adato Version 5.7 2011-04-29 371 87 KARLSKRONA TELEFON TELEFAX 0455-33 35 30 0455-128 28 info@miljodata.se www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Enligt 22 kap, 3 lagen om allmän försäkring skall

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

Lathund. Analys Teknisk Förvaltning Ta ut statistik av åtgärder INFORMATION FRÅN VITEC

Lathund. Analys Teknisk Förvaltning Ta ut statistik av åtgärder INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Analys Teknisk Förvaltning Ta ut statistik av åtgärder VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare... Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister... Standardrapporter

Läs mer

Användarmanual. Webcert frågor och svar

Användarmanual. Webcert frågor och svar Användarmanual Webcert frågor och svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Om Webcert... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Referenser... 3 1.4. Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter

Läs mer

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination 04-0-0 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien . Inloggning till Svevac. SITHS-kort SITHS-kortet måste vara isatt i datorn innan start

Läs mer

Användarmanual. Webcert frågor & svar

Användarmanual. Webcert frågor & svar Användarmanual Webcert frågor & svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Syfte och målgrupp... 2 1.2. Referenser... 2 1.3. Versionshistorik... 2 2. Roller och behörigheter i Webcert... 3 2.1. Läkare...

Läs mer

Här följer en guide till hur man i Diver-portalen kan hitta information om vårdcentralens antibiotikaförskrivning.

Här följer en guide till hur man i Diver-portalen kan hitta information om vårdcentralens antibiotikaförskrivning. Landstingets kansli Smittskydd Vårdhygien Andreas Lägermo 036-325977 andreas.lagermo@lj.se Vägar för att jobba med kvalitet i antibiotikaförskrivning på vårdcentral. I takt med att primärvårdens antibiotikaförskrivning

Läs mer

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening!

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barnoch ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Datorlaboration 1 Deskriptiv statistik med hjälp av MS Excel

Datorlaboration 1 Deskriptiv statistik med hjälp av MS Excel ANVISNINGAR Datorlaboration 1 Deskriptiv statistik med hjälp av MS Excel Detta häfte innehåller kortfattade anvisningar om hur ni använder Excel under denna laboration. Be om hjälp när/om ni tycker att

Läs mer

Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder

Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder Nationell Patientöversikt (NPÖ) Nationell Patientöversikt (NPÖ) gör det möjligt för behörig vårdpersonal att med patientens

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Exempelrapporter från rapportverktyget

Exempelrapporter från rapportverktyget Vårt dnr RAPPORT 10/3152 Utgåva P1.1 Exempelrapporter från rapportverktyget Center för ehälsa i samverkan Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm tfn: växel 08-452 70 00, Fax: 08-452 70 50 info@cehis.se Org nr:

Läs mer

Användarmanual MinoWeb

Användarmanual MinoWeb Användarmanual MinoWeb Förvaltare 2013-10-14 Innehållsförteckning 1. Introduktion... 2 2. Inloggning... 3 3. Välkomstsidan... 4 4. Mätaröversikt... 5 5. Lägenhetslistan... 6 6. Lägenhetsbeskrivning...

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination 04--5 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien . Inloggning till Svevac. SITHS-kort SITHS-kortet måste vara isatt i datorn innan start av

Läs mer

Lathund Resultat utifrån förutsättningar

Lathund Resultat utifrån förutsättningar Lathund Resultat utifrån förutsättningar I SKLs verktygslåda hittar du analysverktyget Resultat utifrån förutsättningar. Där illustreras kommuner respektive landstings/regioners resultat utifrån förutsättningar

Läs mer

Webbverktyg för Insikt

Webbverktyg för Insikt Webbverktyg för Insikt Innehåll Inledning... 1 Startsidan... 1 Inloggning och begäran av nytt lösenord... 2 Användarkonto... 2 Översikt... 2 Resultat... 3 Filtermenyn... 3 Jämförelser... 4 Uppdatera...

Läs mer

Universitetskanslersämbetets Högskoleutforskare. En introduktion till analysvyn exemplet måluppfyllelse

Universitetskanslersämbetets Högskoleutforskare. En introduktion till analysvyn exemplet måluppfyllelse Universitetskanslersämbetets Högskoleutforskare En introduktion till analysvyn exemplet måluppfyllelse, Universitetskanslersämbetets Högskoleutforskare en introduktion till analysvyn Utgiven av Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Statistik Extra, 3Växel Administratör.

Statistik Extra, 3Växel Administratör. Statistik Extra. Statistik Extra är ett avancerat statistikverktyg där ni bland annat kan: Skapa och spara skräddarsydda rapporter. Schemalägga automatiska rapportutskick. Jämföra olika nummer och användare.

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Rapportgenerator

INFORMATION FRÅN VITEC. Rapportgenerator INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Rapportgenerator Lathund, Vitec Fastighet VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme INNEHÅLL 1 Inloggning...2 2 Översikt...3 2.1 Välj anläggning...4 3 Timvärden...5 3.1 Ändra period...6 3.2 Ändra periodstorlek...7 3.3 Visa som...8 3.4 Enhet...9

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer