Information gällande underhåll av vattenvägar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information gällande underhåll av vattenvägar"

Transkript

1 Information gällande underhåll av vattenvägar Fåglarö Bakgrund: Landhöjning, igenslamning, ökad algblomning, brunslick (se info nedan), vasstillväxt, deltaformation pga. snabb vattenström etc. gör att underhåll av våra vattenvägar är ett måste för att vidmakthålla en bra vattencirkulation och få ett bra och friskt vatten som växter, fiskar, djur och människor trivs med samt att säkerställa att tillgång till våra fastigheter med motorbåt alltid finns oberoende av vilket vattenstånd som råder. Dvs. att kunna cirkulera vatten och trafikera sund med båt etc. även vid lågvatten. Underhåll av vattenvägar har enligt uppgift utförts för runt 25 år sedan och nu behöver det göras en större insats igen. T.ex. på gamla sjökort är sunden helt farbara med ett stort djup som möjliggör stor vattenväxling. Berörda stadgar: STADGAR för Fåglarö Fiske- och Tomtägarförening (FFTF) Reviderad Verksamhetsområde och föreningens säte Verksamhetsområdet utgörs av Fåglarö tomtområde och till föreningen överlåtet mark- och vattenområde enligt fastighetsbeteckning Fåglarö 1:135. Föreningen har sitt säte i Haninge kommun. 3 Ändamål Föreningen har till ändamål att tillvarata och främja medlemmarnas intressen i egenskap av fastighetsägare, att förvalta den för medlemmarna gemensamma egendomen av mark, vatten och anläggningar, att bevaka och handlägga frågor, som anses tillhöra medlemmarnas gemensamma angelägenheter gentemot myndigheter enligt de riktlinjer, som anges i dessa stadgar, Berörda ordningsbestämmelser: ORDNINGSBESTÄMMELSER för allmänningarna inom Fåglarö Fiske- och Tomtägarförening (FFTF) 1 Allmänt Med allmänningar förstås föreningens friområden av mark och vatten med fastighetsbeteckningen Fåglarö 1:135. Föreningen är lagfaren ägare till Fåglarö 1:135 och styrelsen svarar för all förvaltning av allmänningarna. 8 Underhållet av allmänning sker genom försorg enligt följande: d) Vattencirkulationen vidmakthålles för att hindra igenslamning och igenväxande Från Årsmötet 2012:

2 c/ Motion från Pia Morén Macke angående förslag att formalisera muddringsgruppens arbete. Motivation Genom att muddringsgruppen representerar föreningen i kommunikation med entreprenörer och tillståndsgivande myndigheter få ett starkare mandat, mer kraft och kan agera mer trovärdigt. De paragrafer i föreningens stadgar och ordningsregler som stipulerar föreningens gemensamma ansvar avseende gemensamma områden stödjer muddringsgruppen begäran om att kostnader för underhållsmuddring ska belasta föreningen. Beslut att godkänna styrelsens förslag från förra styrelsemötet. Se 11. c/ Styrelsen tillstyrker Pia Morén Macke motionen med 1 års tidsbegränsning och avgiftstaket som kan belastas föreningen är kr för ansökningskostnader. Stefan Elgeryd rapporterar till styrelsen löpande under året. Rapport från muddringsgruppen kommer att ske efter stämmans avslutande. Stämman godkände alla styrelsens beslut. Status: Efter överlämning under hösten 2012 från Pia Morén Macke till Stefan Elgeryd så skulle arbetet fortsätta med att inhämta tillstånd från myndigheter etc. Tyvärr kom arbete med Vattenfalls Ornö-projekt med uppgradering av elnätet på våra öar samt SMOHF krav på avlopp emellan och det har krävts mycket tid för dialog med dessa aktörer så att driva arbetet med underhåll av vattenvägar har inte kunnat göras fullt ut. Dock har en del saker gjorts för att komma några steg framåt. Dialog med SMOHF om process vid denna typ av fråga. Vallning av entreprenör på plats för att göra en bedömning av underhållets omfattning. Några bottenprover togs av entreprenören. Detaljerad fotografering av alla områden aktuella för underhåll av vattenvägar. Detaljerad djuplodning av alla områden aktuella för underhåll av vattenvägar. Dialog med fastighetsmäklare som kan våra öar och skärgård för att förstå hur värdet på våra fastigheter påverkas på sikt. Dialog med entreprenör och uträkning av beräknade massor att finna en lämplig plats för. Kartläggning om föreningens mark 1:135 kan fungera för uppfyllning och fråga till styrelsen, dock avslog styrelsen att det fanns något lämpligt område. Positivt besked från en fastighetsägare i Södra fladen att ta hand om massor. Pågående dialog med en fastighetsägare utanför Östra fladen för att ta hand om massor. Gruppen för Underhåll av vattenvägar (muddringsgruppen) har hittills inte nyttjat de anslagna medlen p.g.a. hög arbetsbelastning orsakat av avloppsinventeringen och Vattenfalls kabeldragningar på öarna. Till stämman 2013 kommer det föreslås att de anslagna medlen

3 istället får nyttjas under kommande år, dvs. att den tidsbegränsning som gavs på stämman 2012 omprövas 1år, se proposition från styrelsen nedan. Styrelsens proposition till årsmötet 2013: Styrelsens proposition no:3, FFTF Årsstämma Styrelsen föreslår årsmötet att ta beslut om en förlängning med 1 (ett) år av det beslut årstämman tog 2012 om ett tillståndsbidrag om maximalt kronor till muddringsgruppen. I detta bidrag ingår tidigare utnyttjade 2500 kronor. Styrelsen för Fåglarö fiske och tomtägarförening i juni Utlåtande från entreprenör: Det är positivt besked från entreprenören att genomföra underhållet med att bredda, djupa infarterna till fladerna så att vasstillväxt stoppas etc. Massor beräknas till runt KBM vått som blir cirka 50 % mindre efter de torkat under cirka 1 år. D.v.s. att man kan fylla upp en tomt/mark med cirka 50 cm och få en 1000 KVM stor gräsmatta. Så det låter mycket i början men blir inte så mycket i slutresultat. Att ta hand om massor på land är cirka en tiondel av kostnaden mot att köra bort och dumpa dem plus att det krävs mer kostsamma tillstånd och dispenser från myndigheter. Så rekommendationen är att ta hand om massorna på land i egen regi. Helst görs arbetet under höst/vinter och vattnet kan uppfattas som grumligt för att botten blir grå efteråt. För att minska eventuell spridning av sediment etc. kan man lägga ut länsar runt arbetsområdet under tiden arbetet utförs och tills de tyngre partiklarna lagt sig. Utlåtande om påverkan av fastighetspriser från fastighetsmäklare: För att få en uppfattning hur våra fastighetspriser påverkas av hur vi underhåller våra vattenvägar, genomströmning av friskt vatten och farbarhet med båt har jag haft en dialog med en fastighetsmäklare som verkar i vårt område för att få ett expertutlåtande. Redan nu påverkas fastighetspriserna i området, läs Fåglarö med omkringliggande öar, negativt av skarvkolonin enligt mäklaren. Kanske runt minus 10%. I lika grad skulle våra fastighetspriser påverkas i olika grad av vilka val vi som förening gör gällande underhåll av vattenvägar, se tabell nedan. Exempel på fastighetsprisernas påverkan med/utan underhåll av vattenvägar: Södra fladen Nuvarande värde, exempel Utan vattenunderhåll minus 20-30%, ex 25% Med vattenunderhåll, Plus 10-20%, ex 15% (sjötomter) Östra fladen (sjötomter) Utanför fladerna Utan vattenunderhåll minus 10% för området Med vattenunderhåll, Plus 10% för området (sjötomter) Övriga tomter Om mäklarens bild stämmer kan en enkel och generell kalkyl visa att våra fastigheter idag tillsammans är värda ~387 MSEK.

4 Om vi väljer att underhålla våra vattenvägar så kan värdet öka med ~ 58MSEK Om vi istället väljer att strunta i underhåll och låta fladerna växa igen så sjunker värdet med ~97 MSEK Detta är såklart en generalisering men visar att det är allas vår angelägenhet som fastighetsägare och inom FFTF att verka för att följa stadgarna och förvalta allas vår gemensamma egendom, mark som vatten. Idag lägger vi alla t.ex KSEK på avlopp, KSEK på brunn/avsaltningsanläggning, KSEK på en ny brygga etc. utan problem för att få ett bekvämt liv på landet och också öka värdet på våra fastigheter. För att sätta underhåll av vattenvägar i perspektiv skulle det om man bara smetade ut den skriftliga offert vi en gång fått på våra fastigheter ge en kostnad per fastighet med KR. Inte mycket för att öka värdet och komforten för alla som använder våra vattenvägar. Brunslick: Genom värmen som kommit jäser det nu havsbottnarna i våra inre havsvikar. En slags brunalg (Brunslick?) flyter upp till ytan och täcker hela vattenspegeln. Så småningom sjunker detta till botten och förbrukar syre vid nedbrytningen. En nedbrytning som ger ytterligare näring till nästa års algproduktion. Har man fisknät ute så kanske, om man har riktig tur, att det sitter en abborre i nätet. Men, bli inte förvånad om den är död - kvävd av syrebrist. Havsbottnar som för inte så länge sedan var friska med ålgräs, snäckor och rik på fisk är nu en sumpig upplevelse med flera decimeter slam. Allt är som ett självspelande piano. Blir bara värre år från år. Källa: Slutsatser: De slutsatser man kan dra av all fakta ovan är att: Underhåll av vattenvägar är inskrivet i stadgarna för FFTF och således en gemensam angelägenhet för alla fastighetsägare precis som mark, brunnar, stigar, W-bryggor etc. Underhåll av vattenvägar är en återkommande aktivitet som krävs i vår skärgård med t.ex. igenslamning, landhöjning etc. o Årligt underhåll av vattenvägar är t.ex. vassklippning etc. o Större underhåll av vattenvägar sker mer sällan, ~ års intervall Alla våra fastigheter påverkas av vilka val vi gör gällande förvaltning och underhåll av vattenvägar inom vår fastighet Fåglarö 1:135 Alla påverkas men i olika grad och det visar sig att det inte bara är fastigheter inom fladerna som påverkas enligt mäklaren. Vi inom FFTF kan alltså tillsammans påverka om vi vill att fastigheterna skall bli mer eller mindre attraktiva/värda på sikt.

5 Alla tjänar på att ha bra vattengenomströmning i fladerna så att vattnet blir friskare, fiskar, djur, människor och natur. Alla kan nyttja vattenvägarna för att kunna komma till/från sina fastigheter Det är enligt, FFTF stadgar/ordningsbestämmelser, styrelsens ansvar att vidmakthålla utföra underhåll av vattenvägar inom FFTF för att främja medlemmarnas intressen i egenskap av fastighetsägare. Värdet av en liten insats blir till glädje för alla som nyttjar våra öar, natur och vatten. Vägen framåt: Vidare steg gällande underhåll av vattenvägar är: Att hitta en uppläggningsplats för massor och teckna avtal med berörd fastighetsägare Att söka berörda tillstånd hos myndigheter Att få en slutoffert från entreprenören givet vart massor skall fraktas Att finna finansiering hos FFTF samt enskilda fastighetsägare o Här måste en nyckel/schablon tas fram med olika % av kostnaden beroende på vilken fastighet det gäller o En idé kan vara att alla fastighetsägare i FFTF gör en extrainsättning till FFTF med t.ex kr för detta extraordinära underhåll av vattenvägar och resterande kostnader fördelas till fastighetsägare med sjötomter eller bryggor i någon av fladerna (brygginventering finns för dem som har brygga på 1:135 i fladerna) o Att även låta de extra intäkter FFTF fått av Vattenfall (och är utanför medlemmarnas inbetalade avgifter) läggas på underhåll av vattenvägar, cirka kr. Att teckna avtal mellan FFTF och entreprenören och genomföra underhåll av vattenvägarna snarast. All finansiering måste vara säkrad och deponerad på separat konto hos FFTF innan entreprenaden påbörjas. Styrelseledamot i FFTF och medlem i gruppen för underhåll av vattenvägar Stefan Elgeryd

6 Områden för underhåll av vattenvägar:

Information till berörda fastighetsägare gällande Gemensamhetsanläggning för Vattenväg inom Fåglarö från Arbetsgruppen för underhåll av Vattenvägar

Information till berörda fastighetsägare gällande Gemensamhetsanläggning för Vattenväg inom Fåglarö från Arbetsgruppen för underhåll av Vattenvägar Stockholm 2016-10-06 Information till berörda fastighetsägare gällande Gemensamhetsanläggning för Vattenväg inom Fåglarö från Arbetsgruppen för underhåll av Vattenvägar Kopia till Lantmäteriet och berörda

Läs mer

Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning

Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning Stockholm 2013-03-18 Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning Vår befintliga brunn har saltvatteninträngning och otillräcklig kapacitet. I samband med att vi och alla andra fastighetsägare nu

Läs mer

Förslag som styrelsen vill underställa årsstämman 15 juli Engångsavsättning till underhålls- och reparationsfond

Förslag som styrelsen vill underställa årsstämman 15 juli Engångsavsättning till underhålls- och reparationsfond Fåglarö Fiske och Tomtägarförening Förslag som styrelsen vill underställa årsstämman 15 juli 2017 1. Engångsavsättning till underhålls- och reparationsfond Då föreningens ekonomi är god och föreningen

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

STADGAR. för Bo Hage Tomtägareförening. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening.

STADGAR. för Bo Hage Tomtägareförening. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening. Sidan 1 av 6 STADGAR för Bo Hage Tomtägareförening 1. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening. 2. Föreningen har till ändamål att i medlemmarnas gemensamma intresse utöva

Läs mer

reviderad 2013-05-01 STADGAR FÖR SLOTTSHAGENS TOMTÄGAREFÖRENING

reviderad 2013-05-01 STADGAR FÖR SLOTTSHAGENS TOMTÄGAREFÖRENING reviderad 2013-05-01 STADGAR FÖR SLOTTSHAGENS TOMTÄGAREFÖRENING STADGAR SLOTTSHAGENS TOMTÄGAREFÖRENING 1. NAMN Föreningens namn är Slottshagens Tomtägareförening, ideell förening. 2. STYRELSENS SÄTE Styrelsen

Läs mer

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a.

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna Stadgarna i SVTF behöver moderniseras av flera skäl: En ny samfällighet tar över förvaltningen av vägarna Nya medlemmar blir

Läs mer

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening STADGAR NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening Norra Essunga Vatten och Avlopp ekonomisk förening. Organisationsnummer: 769633-3405 Registrerad av Bolagsverket 2016-11-18 1 Namn Föreningens

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

STADGAR FÖR. Fiversätraöns Intresseförening u.p.a.

STADGAR FÖR. Fiversätraöns Intresseförening u.p.a. STADGAR FÖR Fiversätraöns Intresseförening u.p.a. Firma. 1 Föreningens firma är Fiversätraöns Intresseförening u.p.a. Intresseföreningen är en idéell förening. Föreningens ändamål. 2 Fiversätraöns Intresseförening

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Gemensamt VA. Södra Storskogen. - Avlopp - Sommar/Vintervatten

Gemensamt VA. Södra Storskogen. - Avlopp - Sommar/Vintervatten Gemensamt VA Södra Storskogen - Avlopp - Sommar/Vintervatten - Hur går det för Brevik/Bodal och Norra Storskogen? - Vad är status i Södra Storskogen? - Vad kommer ett gemensamt avloppssystem att kosta?

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA I samband med installationen bestämdes att driftskostnaden för Avfuktarna i längornas krypgrunder skulle av fastighetsägarna

Läs mer

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar antagna 2006-07-08 Förslag till reviderade stadgar 1 Namn Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde i Söderköpings kommun, bildad den 18 juni

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 1 Föreningens namn är Lillskärets samfällighetsförening. Vägföreningens stadgar regleras i tillämpliga delar i lag om förvaltning av samfälligheter ( SFL

Läs mer

Inkomna motioner till Stämma 2019

Inkomna motioner till Stämma 2019 Inkomna motioner till Stämma 2019 Motion 1 - Ändring av andelstal för permanentbosatt fastigheter i Lövsättras Fritidsby. De senaste åren har flera personer bosatt permanent i Lövsättra fritidsby. Fritidsbyn

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING

STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING STADGAR FÖR LILLSKÄRETS SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 1 Föreningens namn är Lillskärets samfällighetsförening. Vägföreningens stadgar regleras i tillämpliga delar i lag om förvaltning av samfälligheter ( SFL

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR S T A D G A R För Mjölkudden-Notvikens Kabel-TV och Villaägare Förening antagna vid sammanträde i Tunaskolans Aula den 26 november 1991

Läs mer

Proposition 1. Angående uppdrag om att utreda föreningens framtida organisationsform.

Proposition 1. Angående uppdrag om att utreda föreningens framtida organisationsform. Proposition 1. Angående uppdrag om att utreda föreningens framtida organisationsform. Vid årsmötet 2015 fick styrelsen i uppdrag att se över hur föreningen är organiserad och återkomma med förslag på framtida

Läs mer

Underhålls- och förnyelseplan Grimsta Samfällighetsförening

Underhålls- och förnyelseplan Grimsta Samfällighetsförening Underhålls- och förnyelseplan Grimsta Samfällighetsförening Ver. Datum Status/förändring Författare 0.1 15-05-05 Dokument skapat Ola Granqvist Liljev. 53 0.2 15-11-11 Uppdatering av hela dokumentet inför

Läs mer

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden Motion 15 Motion 16 med utlåtanden 44 Motion 15 Ombildningar av allmännyttans hyresrätter/ Ombildning av hyresrätter till bostadsrätter Ombildningen av allmännyttans lägenheter fortsätter. Nu med ännu

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Oleby NET fiberoptiska bredbandsnät. Avtalet är upprättat

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening Ordinarie föreningsstämma år 2013 Frösakull Ängar ekonomisk förening Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av stämmoordförande. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare.

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2014 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART Att köpa bostadsrätt Att köpa bostadsrätt är för de flesta människor en av de största affärerna i livet. Det är många nya begrepp att sätta sig in i såsom bokningsavtal, upplåtelseavtal, slutbetalning

Läs mer

STADGAR. för. Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening. Föreningens firma är Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening.

STADGAR. för. Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening. Föreningens firma är Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening. STADGAR för Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening 1 Firma 2 Ändamål Föreningens firma är Krägga Tomtägares Ekonomiska Förening. Föreningen har till ändamål att: a) tillvarata medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Kallelse till extrastämma med Harö Bredband Ekonomisk Förening

Kallelse till extrastämma med Harö Bredband Ekonomisk Förening Kallelse till extrastämma med Harö Bredband Ekonomisk Förening Tid: Lördagen 26/11 2016 kl. 12.30 Plats: Harö skola (då går det att åka ut över dagen mellan två båtar) Bakgrunden till mötet är det beslut

Läs mer

Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027

Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027 Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027 Gränsdragningar mellan Samfälligheten och kommunen Vad är GA1 och GA2 GA1 avser de som har en

Läs mer

Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16

Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16 Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16 Dagordning extra stämma 120216 1. Val av ordförande att leda förhandlingarna 2. Anmälan om styrelsens val av protokollförare inklusive information

Läs mer

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Fastställda av föreningsstämma den 8 juli 1989 och 7 juli 1990 Ändring av 6 Föreningsstyrelsen fastställda av extra föreningsstämma 30 september 2006 och ordinarie

Läs mer

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Till samtliga fastighetsägare i Olsnäs Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Bakgrund och status Du har i dagarna mottagit ett brev från Leksands Kommun avseende Vatten- och

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO 802472-0891 Antagna vid ordinarie stämma för Suicide Zero 2014-02-11 1 Ändamål Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Suicide Zeros

Läs mer

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt Ombildning till bostadsrätt så funkar det Introduktion En ombildning är när hyresrätter blir bostadsrätter. De boende bildar en bostadsrättsförening som köper själva huset av fastighetsägaren och varje

Läs mer

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20

Motion a. Hej. Det är tråkigt att behöva jaga folk som parkerar på ens privata plats. Mvh Rickard Sleipnergatan 20 Motion a From: hugin-styrelse@googlegroups.com on behalf of Rickard Bengtsson To: hugin-styrelse@googlegroups.com Subject: [Hugin-styrelse] motion - märk upp parkeringsplatserna Date: den 19 februari 2011

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR (Träder i kraft vid ordinarie föreningsstämma våren 2019 försåvitt medlemmarna tillstyrker dem först vid extrastämma 2018

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a.

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna 2018 Uppkommet behov av stadgeändringar Bostadrättsföreningar inom området Bostadsrättsinnehavare vill kunna ta del i föreningens

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) är en ideell förening som har till ändamål : att vara branschorganisation för

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

Län Halland Gatuadress Tönnersjö Strömviken 435 Kommun Halmstad Storlek 4719.0 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Halland Gatuadress Tönnersjö Strömviken 435 Kommun Halmstad Storlek 4719.0 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Halland Gatuadress Kommun Halmstad Storlek 4719.0 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Stor och vacker sjötomt. Fiska eller bada direkt från bryggan direkt från tomten. Mycket bra laxfiske.

Läs mer

SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN

SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN Sida 1 av 6 SAMFÄLLIGHETEN TORNFALKEN Styrelsens förslag till nya stadgar. BAKGRUND Vid årsmötet 2013 diskuterades en översyn av föreningens stadgar så de överensstämmer med nu gällande regler, ska vara

Läs mer

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma 2017-07-22 Plats: Gula Garaget, Kämpersvik Tid: 13:00-15:00 1 Ordförande Anders Westgren hälsade alla välkomna till årsstämman. 1. Godkännande

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Nämdö Fiber Ekonomisk Förening

Nämdö Fiber Ekonomisk Förening Fjärdhällans fyr Foto: Per Fjärdhäll Nämdö Fiber Ekonomisk Förening Årsmöte 29 april 2017, Nämdö Hembygdsgård 1 Dagens agenda Årsstämma Ev ytterligare information om fiber Tjusviksvägen Kort info från

Läs mer

Uppdaterad Teknisk Info om Sjölanda etapp 1

Uppdaterad Teknisk Info om Sjölanda etapp 1 Uppdaterad 20180125 Teknisk Info om Sjölanda etapp 1 Sjölanda etapp 1 Preliminär tidsplan Anläggningsavgift Övriga kostnader Teknik VA-ledningar Fiber och El Övriga frågor VA byggs ut i tre etapper Första

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Styrelsemöte nr 2 2013-05-22 1 [27] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan I Helsingborg Med Dagordning för ordinarie stämma BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän Stadgar för den ideella föreningen Antogs 180515 1 Föreningens firma Föreningens firma är Leader södra Bohuslän. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att främja lokalt ledd utveckling i området

Läs mer

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening.

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. BRÄNNEKULLAVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 150124 sid 1 Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. 1. Förnyelseplan. I föreliggande plan presenteras förslag till underhålls- och förnyelseåtgärder

Läs mer

Anslutning till kommunalt vatten och avlopp (VA)

Anslutning till kommunalt vatten och avlopp (VA) Anslutning till kommunalt vatten och avlopp (VA) Enligt beslut från stämman 2015-10-18 Bakgrund Nynäshamns kommun har i kommunfullmäktige beslutat en långsiktig VA-plan gällande utbyggnation av kommunens

Läs mer

Stadgar för xxgårdens Gårdsförening

Stadgar för xxgårdens Gårdsförening Förslag till stadgar i förening med andelar. Stadgar för xxgårdens Gårdsförening Senast reviderade på föreningsstämma xxxx-xx-xx och extra föreningsstämma zzzz-zz-zz. 1. FÖRENINGENS NAMN xxgårdens Gårdsförening

Läs mer

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999.

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. sida 1 (4) Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 Bilaga till Verksamhetsplan 2015 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 UNDERHÅLLETS PRIORITERINGAR För 2015 avser vi att sätta upp nya farthinder på Nedre Dalhuggevägen. Vita Pollare är inköpta.

Läs mer

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde Stadgar Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2013-11-05. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bredbandsfiber i Odensåker,

Läs mer

Lilla regelboken. för medlemmarna i Hästnäs Tomtägarförening

Lilla regelboken. för medlemmarna i Hästnäs Tomtägarförening Lilla regelboken för medlemmarna i Hästnäs Tomtägarförening Syfte Avsikten med denna lilla regelsamling för oss som under större eller mindre del av året är bosatta på Hästnäs är förstås i första hand

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013.

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. DELTAGARE/FÖREDRAGANDE Ann-Christin, ordförande Jolanta, vice ordförande Enis, stamprojekt, ledamot Rainer, sekreterare, ledamot Einar samt

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

SICKLA STRAND NO. 1719. Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN

SICKLA STRAND NO. 1719. Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN SICKLA STRAND NO. 1719 Revidering av EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA KOMMUN 1 Revidering av EKONOMISK PLAN för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SICKLA STRAND NO. 1719 NACKA

Läs mer

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se Sida 1 av 6 Närvarande: 28 st medlemmar enligt närvarolista 1 Mötets öppnande och val av ordförande och protokollförare Ove Sandberg valdes till ordförande och Anders Boman valdes till sekreterare. 2 Val

Läs mer

RUNNEVÅL INFORMATION TOMT NR 1. 410 770 kr Tomt, avstyckning, anslutning till vatten och avlopp grundundersökning & utsättning hus.

RUNNEVÅL INFORMATION TOMT NR 1. 410 770 kr Tomt, avstyckning, anslutning till vatten och avlopp grundundersökning & utsättning hus. TOMT NR 1 410 770 kr 1 127 kvm TOMT NR 2 412 970 kr 1 149 kvm TOMT NR 3 407 370 kr 1 093 kvm TOMT NR 4 413 870 kr 1 158 kvm TOMT NR 5 446 870 kr 1 188 kvm TOMT NR 6 474 070 kr 1 460 kvm TOMT NR 7 457 370

Läs mer

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING Gällande från och med 2015-11-12 Organisationsnummer 746000-9678 1. Föreningsnamn Föreningens firma är Videdalshus Ekonomisk Förening. 2. Ändamål och verksamhet

Läs mer

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned.

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned. Skälby Tredje Samfällighetsförening april 2016 Här kommer årets andra samfällsnytt. Årsmöte Den 17 mars hölls årsmöte på café Astrid. Det var 45 medlemmar som anslutit till mötet. Det var ett bra årsmöte

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Nr 7 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Stenlidens Samfällighetsförening 12 september, 2018 Närvarande: Maricka Berntson Ronny Persson Kolk Ragnar Andersson Patrik Odén Jörgen Olausson Stefan Weiss

Läs mer

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård

Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Norra Gnisvärds samfällighetsförenings årsstämma 2017 Tid: Tisdagen den 18 juli 2017 kl 18:00 Plats: Tofta Bygdegård Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare för stämman 3. Val

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt Tillsammans Att bo med bostadsrätt innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen äger och förvaltar bostäderna och andra gemensamma anläggningar som ingår

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks

Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks 1 Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Friskis&Svettis Riks. 1.2 Friskis&Svettis-rörelsens gemensamma idé är att erbjuda lustfylld och

Läs mer

LindhagaBladet September 2014

LindhagaBladet September 2014 LindhagaBladet September 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna:

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: 2012-06 14 1 Allmänt Föreningen utgör en sammanslutning av arrendatorer/fastighetsägare på Tarv, Lillhällskär och Tärnögern å samfälld mark till Obbola

Läs mer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer Allmänt Föreningens namn? Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer 745000-1370 Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer på att den ska bli

Läs mer

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län.

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län. Rev. maj 2006 STADGAR för Barkarby-Skälby Villaägareförening antagna vid årsmöte i Skälby Gård 1995-02-13 konfirmerade vid medlemsmöte i Skälby Gård 1995-10-10. Stadgarna är sedan reviderade 2005 och 2006.

Läs mer

Avtal om anslutning till fibernät

Avtal om anslutning till fibernät Avtal Avtalet är upprättat mellan Rindö Fiber ek. för. fiberförening med organisationsnummer 76 96 27-36 01 (nedan kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (nedan kallad Medlemmen).

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

Stadgar för yygården Gårdsförening

Stadgar för yygården Gårdsförening Förslag till stadgar i förening utan andelar Stadgar för yygården Gårdsförening Senast reviderade på föreningsstämma xxxx-xx-xx och extra föreningsstämma xxxx-xx-xx 1. FÖRENINGENS NAMN yygårdens Gårdsförening

Läs mer

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991. Stadgar För Rådmanby tomtförening u p a Rådmanby tomtförening Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Läs mer

Tank, brunn eller både och!

Tank, brunn eller både och! Tank, brunn eller både och! En enskild avloppsanläggning består vanligtvis av en slamavskiljare och en infiltrations- eller markbäddsanläggning. Syftet med anläggningen är både att rena avloppsvattnet

Läs mer

Fageråsvägen 16. Län Uppsala Gatuadress Fageråsvägen 16 Kommun Enköping Storlek 3500 m² Område Fageråsen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Fageråsvägen 16. Län Uppsala Gatuadress Fageråsvägen 16 Kommun Enköping Storlek 3500 m² Område Fageråsen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Enköping Storlek 3500 m² Område Fageråsen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 5 Beskrivning Bygg ditt drömboende på härlig sjötomt med byggrätt

Läs mer

Stadgar för. Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening

Stadgar för. Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening Stadgar för Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Dalby och Södra Sandby Montessoriförening, ekonomisk förening. 2 Säte Styrelsen skall ha sitt säte

Läs mer

Att bli fiberförening 5 steg

Att bli fiberförening 5 steg Att bli fiberförening 5 steg Hitta entusiaster och utse en interrimsstyrelse Stadgeförslag, låna inte grannens-fråga oss! Kalla till, och håll, en bildandestämma Konstituerande styrelsemöte hålls efter

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Snöveltorp byalag inbjuder till

Snöveltorp byalag inbjuder till Snöveltorp byalag inbjuder till Fiber i Snövelstorp Hej kära granne! Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort och vi är nu i dagsläget 117

Läs mer

Ledare: Gamla synder fortsätter att övergöda

Ledare: Gamla synder fortsätter att övergöda Ledare: Gamla synder fortsätter att övergöda RÄDDA ÖSTERSJÖN Många åtgärder för att minska övergödning av sjöar och kustvikar har gjorts de senaste decennierna. Bland annat har reningsverken blivit effektivare,

Läs mer

Ärlafiber Ekonomiska Förening

Ärlafiber Ekonomiska Förening Ärla Byaråd inbjuder till Medlemskap i Ärlafiber Ekonomiska Förening Hej kära Ärlabo! Exempeldokument Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort

Läs mer