Folkpensionsanstalten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Folkpensionsanstalten"

Transkript

1 Folkpensionsanstalten Begäran om registrering Till producenter av rehabiliteringstjänster i Södra Österbottens och Päijät-Häme försäkringsdistrikt INDIVIDUELLA ORDINÄRA FYSIOTERAPITJÄNSTER (ICKE SPECIALISERADE) I ÖPPEN VÅRD SOM ORDNAS INOM RAMEN FÖR FÖRSÖKET MED SERVICESEDLAR (9 OCH 10 I LAGEN OM FPA-REHABILITERING) 1. Terapitjänster som ska ordnas Folkpensionsanstalten (FPA) ordnar medicinsk rehabilitering för gravt handikappade i form av individuella fysioterapitjänster inom öppenvården. Begäran om registrering gäller ordnandet av servicen i följande försäkringsdistrikt, vilka deltar i försöket med servicesedlar: - Södra Österbottens försäkringsdistrikt - Päijät-Häme försäkringsdistrikt. En begäran om uppgifter gällande registreringsbegäran har publicerats på annonseringskanalen HILMA ( och i lokala tidningar i de nämnda försäkringsdistrikten. 2. FPA:s rehabiliteringsstandard För öppenvårdsterapi för gravt handikappade gäller från och med FPA:s standard för terapi i öppen vård för gravt handikappade, version 6/ (Bilaga 1), där villkoren för verksamheten beskrivs, dels allmänt och dels separat för varje terapiform. Verksamhet som avviker från standarden ordnas inte. 3. Ansökan om registrering För ordnandet av individuella ordinära medicinska fysioterapitjänster (icke specialiserade) för gravt handikappade enligt 9 och 10 i lagen om Folkpensionsanstaltens rehabiliteringsförmåner och rehabiliteringspenningförmåner (FRPL, 566/2005) i ovan nämnda försäkringsdistrikt ber vi att få Er ansökan om registrering som serviceproducent för FPA för tiden Det första skedet i mottagningen av ansökningar infaller De försäkringsdistrikt som deltar i pilotprojektet måste ha tillräckligt med tid att behandla ansökningarna om registrering och att ingå och registrera registreringsavtal samt att informera FPA:s rehabiliteringsklienter och vårdinstanserna om de registrerade serviceproducenterna innan servicen inleds, d.v.s. senast Det andra skedet i mottagningen av ansökningar börjar och slutar Serviceproducenten måste förbinda sig att under hela avtalsperioden klara av den kundkapacitet på årsbasis som uppgetts i ansökan om registrering. Med kundkapacitet avses det antal kunder som serviceproducenten i sin ansökan har uppgett sig kunna ge service under ett år. 1 (6)

2 Genom att lämna in en registreringsansökan samtycker serviceproducenten till att FPA kan offentliggöra följande uppgifter om de registrerade serviceproducenterna, meddela uppgifterna på olika listor (t.ex. försäkringskrets, försäkringsdistrikt och kommun) samt införa dem på sin webbplats: Basuppgifter om serviceproducenten Serviceproducentens adress och kontaktuppgifter (postadress, besöksadress, telefonnummer, e-postadress, webbadress) Uppgifter om serviceproducentens avtal Målgrupp, uppgifter om sjukdomsgrupp Uppgift om huruvida serviceproducenten har ett verksamhetsställe eller ej Serviceproducentens språkkunskaper och kommunikationsmetoder Antal kunder/år. 4. Villkor för godkännande av ansökningar om registrering Som villkor för registrering tillämpas för de serviceproducenter som godkänns för deltagande i försöket med servicesedlar innehållsmässigt samma kriterier gällande serviceproducenten och servicen som för sådana producenter av fysioterapitjänster som deltar i ett anbudsförfarande. Med registreringskriterier avses de minimikrav som serviceproducenten måste uppfylla för att godkännas som serviceproducent för FPA och komma med i systemet med servicesedlar. Registreringskriterier gällande serviceproducenten: Serviceproducenten har ett gällande utdrag ur förskottsuppbördsregistret och serviceproducentens bransch har anknytning till hälso- och sjukvård. Serviceproducenten har gällande patientförsäkring och ansvarsförsäkring för verksamheten. Terapilokalerna och utrustningen motsvarar klientens behov och uppfyller kraven på säkerhet på det sätt som avses i standarden för terapi i öppen vård. Serviceproducenten förbinder sig att meddela FPA om förändringar som rör produktionen av tjänster. Serviceproducenten förbinder sig att ge servicen för priset av en servicesedel och tar inte ut en självriskandel av kunden. Registreringskriterier gällande servicen: Den terapeut som ger servicen ska uppfylla standardens krav på terapeututbildning och -behörighet (fysioterapeut (YH), fysioterapeut, examen för fysioterapeut eller specialfysioterapeut) samt ha beviljats legitimation av Valvira. Terapeuten ska ha satt sig in i FPA:s standard för terapi i öppen vård för gravt handikappade 6/ (gäller från ) och förbinder sig att följa den. Terapeuten har upprätthållit kunskaper i första hjälpen i enlighet med standarden. FPA förkastar en ansökan om registrering om sökanden eller den personal hos sökanden som ger servicen eller en underleverantör till sökanden på grund av en lagstridig gärning i anslutning till utövandet av sitt yrke har fått en lagakraftvunnen dom eller i sin yrkesverksamhet har begått ett allvarligt fel eller gjort sig skyldig till brott enligt 20 kap. eller 44 kap. i strafflagen. En ansökan kan också förkastas om serviceproducenten kan anses sakna tekniska, ekonomiska eller andra förutsättningar för att producera tjänsten eller har underlåtit att betala 2 (6)

3 skatt eller lagstadgade socialavgifter. FPA får fram gällande uppgifter om serviceproducenten i förskottsuppbördsregistret i skatteförvaltningens företagsdatasystem på Internet. Registreringsavtal ingås inte med serviceproducenter som godkänts eller kommer att godkännas på basis av ett anbudsförfarande som ordnats i FPA:s andra försäkringsdistrikt. 5. Inlämning av ansökningar om registrering 6. Priser Endast serviceproducenter som är verksamma inom Södra Österbottens och Päijät-Häme försäkringsdistrikt kan ansöka om att bli registrerade. Endast följande serviceproducenter omfattas av registreringsförfarandet: - serviceproducenter som har ett verksamhetsställe inom försäkringsdistriktet i fråga. Serviceproducenten kan äga eller hyra verksamhetsstället. Att verksamhetsstället hyrs betyder att gängse hyra betalas och att det finns ett hyresavtal. - serviceproducenter som inte har verksamhetslokaler, men som bor i försäkringsdistriktet. - serviceproducenter vilkas hela terapiverksamhet sker inom försäkringsdistriktet. För varje verksamhetsställe ska en separat ansökan göras. Registreringsansökan ska göras upp på de blanketter som nämns i begäran om registrering och avfattas antigen på finska eller svenska. En förteckning över FPA:s försäkringsdistrikt kretsvis och de kommuner som ligger inom varje försäkringsdistrikt finns på FPA:s webbplats > Kontakta oss > Förvaltning > Försäkringsdistrikt. Registreringsansökan görs upp på följande blanketter För registreringsansökan används andra blanketter än vid anbudsförfarandet gällande terapi i öppen vård. Följande blanketter används: Blankett 1, Ansökan om registrering för försöket med servicesedlar Blankett 2, Registreringskriterier för serviceproducenten och servicen Blankett 3, Utredning om fysioterapeutbehörighet (uppgifter om utbildning och arbetserfarenhet). Registreringsblanketterna finns senast på FPA:s webbplats under Samarbetspartner > Läkare och hälsovårdspersonal > Rehabiliteringstjänster > Upphandling av rehabiliteringstjänster > Upphandling av terapi i öppen vård. FPA har fastställt de priser som betalas för servicen åren Åren tillämpas priserna för förhöjda med 3,5 %. Priserna beskrivs i bilaga 2. I registreringsavtalet bekräftar FPA priserna på behandlingar av olika längd och tilläggen för hembesök. I totalpriset på servicen inkluderas samtliga kostnader för rehabiliteringen samt en skriftlig terapirapport som avges en gång per år. 3 (6)

4 Grundpriset på individuell terapi fastställs i euro för en 45 minuters behandling. 7. Anlitande av underleverantörer - Priset på individuell terapi gäller även handledningsbesök. - Priset på övriga behandlingar (antal minuter) beräknas på grundpriset för 45 minuter enligt följande: 60 min = grundpriset plus 25 % 90 min = grundpriset plus 60 % 120 min = grundpriset plus 75 % - Priserna på hembesök beräknas enligt längden på den individuella terapin (minuter) på följande sätt: resor 35 kilometer priset enligt viss tid i minuter plus 50 % resor kilometer priset enligt viss tid i minuter plus 70% resor 71 kilometer priset enligt viss tid i minuter plus 100%. En serviceproducent kan anlita underleverantörer (begreppen underleverantör och underleverans definieras i rehabiliteringsstandarden). Serviceproducenten svarar inför FPA för underleverantörernas ansvar och skyldigheter som för sina egna. För underleverantörerna gäller samma villkor som för serviceproducenten. En serviceproducent som anlitar en underleverantör ska med sin ansökan om registrering lämna en kopia av underleverantörsavtalet och/eller en annan tillförlitlig utredning om att underleverantören förbinder sig att iaktta lagens bestämmelser vid insamlingen av patient- och personuppgifter om FPA-klienterna och när det gäller datainnehållet, den egna verksamheten samt utlämning, förvaring, skydd, förstöring och annan hantering av uppgifter. Serviceproducenten och underleverantören ska se till och ansvara för att personuppgiftslagen (523/1999), lagen om patientens ställning och rättigheter (785/1992) och social- och hälsovårdsministeriets förordning om journalhandlingar (298/2009) tillämpas vid upprättande och förvaring av klienternas handlingar och övrigt material som gäller vården av klienterna. En underleverantör har inte heller rätt att i sin egen verksamhet använda sådana sekretessbelagda uppgifter som producerats enligt uppdrag, vilket innebär att det i samband med ifrågavarande verksamhet ska vara möjligt att hålla isär andra än FPA-klienternas uppgifter i patientregistret. En serviceproducent som ingår ett underleverantörsavtal ska observera villkoren i lagen om beställarens utredningsskyldighet och ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft (1233/2006). Arbetarskyddsbyrån vid Nylands arbetarskyddsdistrikt ger information i hela landet och övervakar att lagen om beställarens utredningsskyldighet efterföljs. 8. Övriga frågor och villkor i anslutning till genomförandet av servicen Serviceproducenten får inte ta ut någon självriskandel av klienten för servicen och inte heller ta ut andra tilläggsavgifter av klienten för den rehabilitering som FPA ordnat. Serviceproducenten kan i enlighet med standarden för terapi i öppen vård (version 6, ) avtala med klienten i en terapiförbindelse om hur man ska förfara vid annulleringar och avbrott och 4 (6)

5 samtidigt avtala om hur man ska göra med extra kostnader för olika motionsformer och hobbyverksamhet som klienten prövar på. FPA betalar ersättning endast för de terapibesök som klienten deltar i. Tillägg för hembesök betalas vid behov till serviceproducenterna (även de som saknar verksamhetslokaler) enligt följande: 50 % för tur- och returresor upp till 35 km, 70 % för turoch returresor om km och 100 % för tur- och returresor om 71 km eller mera. Också vid hembesök som medför resor i en riktning tillämpas nämnda kilometerantal och tillägg för hembesök. Den tid som går åt till resor ingår inte i rehabiliteringstiden, och för resor betalas inte heller en separat ersättning till serviceproducenten. För deltagande i gemensamma förhandlingar ersätts terapeuten för högst 1 2 terapitimmar (60 min, utan hembesökstillägg) samt för resekostnaderna enligt skatteförvaltningens gällande taxa för kilometerersättningar. 9. Behandlingen av registreringsansökningar, ingående av registreringsavtal När registreringsansökningarna behandlats meddelar FPA skriftligt med ett administrativt beslut om en ansökan har godkänts eller förkastats. Serviceproducenten anses ha fått del av beslutet senast sju dagar efter det att brevet avsänts om inte annat visas. På basis av den godkända ansökan ingås ett skriftligt registreringsavtal med serviceproducenten. Avtalet gäller i det försäkringsdistrikt, som är med i servicesedelförsöket, med vilket avtalet har ingåtts. De serviceproducenter som ingått avtal registreras i FPA:s serviceproducentregister. 10. Inlämningstid för registreringsansökningar I det första inlämningsskedet ska ansökningarna ha inkommit senast kl Det andra skedet av inlämningen börjar och slutar En ansökan som kommit in för sent eller per e-post eller telefax eller som annars lämnats in i strid med punkt 5 godtas inte. En ansökan ska lämnas i slutet kuvert. Södra Österbottens försäkringsdistrikt: - lämnas in på byrå Kela, Seinäjoen toimisto, Kalevankatu 17 A, Seinäjoki - skickas per post under adress Kela, Seinäjoen toimisto, PL 134, Seinäjoki Päijät-Häme försäkringsdistrikt: - lämnas in på byrå Kela, Lahden toimisto, Kirkkokatu 8, Lahti - skickas per post under adress Kela, Päijät-Hämeen vakuutuspiiri, PL 32, Hollola. Kuvertet ska märkas "Försöket med servicesedlar, fysioterapi i öppen vård för gravt handikappade Ifall serviceproducenten skickar sin registreringsansökan till någon annan än ovan nämnda FPA-adress/FPA-verksamhetsställe har ansökan inte lämnats in på det sätt som förutsätts och då riskerar serviceproducenten att ansökan, när den vidarebefordras inom FPA, inte når den ovan nämnda adressen inom utsatt tid. 5 (6)

6 11. Avtal Med samtliga serviceproducenter, vilkas ansökningar om registrering har godkänts, ingås registreringsavtal. Egna villkor som serviceproducenten ställer godkänns inte (t.ex. betalningsvillkor eller förhandlingsutrymme). Avtalen görs upp för tiden varefter de upphör utan uppsägning. 12. Ytterligare upplysningar Om FPA inte lyckas skaffa tillräckligt med rehabiliteringstjänster genom försöket med servicesedlar kan FPA köpa rehabiliteringstjänster hos en offentlig eller därmed jämförbar producent för att fullgöra sin skyldighet att ordna rehabilitering (53 i lagen om FPArehabilitering). Också andra av FPA:s försäkringsdistrikt kan köpa ifrågavarande rehabiliteringstjänster med stöd av registreringsavtalet. Om serviceproducenten byter ort och det blir omöjligt att genomföra registreringsavtalet i praktiken kan det sägas upp eller hävas under pågående avtalsperiod. 13. Förfrågningar Eventuella förfrågningar rörande ansökningar om registrering kan göras per e-post milla.rajamaki@kela.fi (Södra Österbottens försäkringsdistrikt) eller miia.jokinen@kela.fi (Päijät-Häme försäkringsdistrikt). För att sökandena ska garanteras likabehandling kan frågor per telefon inte besvaras. Inte heller andra enheter vid FPA kan besvara frågor om försöket med servicesedlar och svaren är inte bindande för Södra Österbottens och Päijät-Häme försäkringsdistrikt. Frågor som gäller ansökan om registrering samt svaren på finska läggs ut på adressen under Samarbetspartner > Läkare och hälsovårdspersonal > Rehabiliteringstjänster > Upphandling av rehabiliteringstjänster > Upphandling av terapi i öppen vård. BILAGOR Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 FPA:s standard för terapi i öppen vård för gravt handikappade, version 6/ (gäller från ) Servicesedelns priser Avtalsmall Blanketter Blankett 1, Ansökan om registrering för försöket med servicesedlar Blankett 2, Registreringskriterier för serviceproducenten och servicen Blankett 3, Utredning om fysioterapeutbehörighet 6 (6)

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum xx.xx.2010 Dnro Dnr Xxxxxx 1 Bilaga 3 UTKAST Serviceproducentens namn Adress REGISTRERINGSAVTAL OM INDIVIDUELL ORDINÄR FYSIOTERAPI SOM ORDNAS SOM

Läs mer

Folkpensionsanstalten

Folkpensionsanstalten Folkpensionsanstalten Anbudsförfrågan 8.2.2012 Dnr 12/331/2012 Till producenter av rehabiliteringstjänster TERAPITJÄNSTER I ÖPPEN VÅRD 2012 2014 SOM ORDNAS INOM RAMEN FÖR ETT ANBUDSFÖRFARANDE (9 OCH 10

Läs mer

AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN

AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 1 KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN UTKAST Datum xx.xx.2016 Dnr xx/331/2014 Serviceproducentens namn Adress AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 2016 2018 1. Avtalsparter

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN

AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 1 KANSANELÄKELAITOS UTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Datum Dnr xx.xx.2016 xx/331/2014 Serviceproducentens namn Adress AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE

Läs mer

Folkpensionsanstalten

Folkpensionsanstalten Folkpensionsanstalten FPA Åland Anbudsförfrågan 21.10.2014 Dnr 153/331/2014 Till producenter av rehabiliteringstjänster UPPHANDLING AV ÖPPENVÅRDSTERAPI FÖR PERSONER MED SVÅR FUNKTIONSNED- SÄTTNING ENLIGT

Läs mer

Anbudsförfarande gällande öppenvårdsterapi för personer med svår funktionsnedsättning för avtalsperioden

Anbudsförfarande gällande öppenvårdsterapi för personer med svår funktionsnedsättning för avtalsperioden Anbudsförfarande gällande öppenvårdsterapi för personer med svår funktionsnedsättning för avtalsperioden 2015 2018 FPA 5.2.2014 Informationsmöten för serviceproducenter Upphandling av rehabiliteringstjänster

Läs mer

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering fr.o.m

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering fr.o.m FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering fr.o.m. 1.1.2019 De viktigaste förändringarna Paula Stenfors, gruppen för rehabiliteringstjänster Servicebeskrivning FPA:S

Läs mer

Folkpensionsanstalten

Folkpensionsanstalten Folkpensionsanstalten Anbudsförfrågan 4.4.2016 Dnr 96/331/2016 Till serviceproducenterna UPPHANDLING AV ÖPPENVÅRDSTERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ENLIGT 9 OCH 10 I LAGEN OM FPA-REHABILITERING

Läs mer

Frågor och svar. multidisciplinär gruppterapi och dagrehabilitering Dnr 7/331/

Frågor och svar. multidisciplinär gruppterapi och dagrehabilitering Dnr 7/331/ 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. Verksamhetslokal Jag har fått ett hyreskontrakt, men jag får tillgång till lokalen först någongång i höst, då nuvarande hyresgäst flyttar. Kan jag trots allt anmäla detta som den

Läs mer

ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020

ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020 Folkpensionsanstalten Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 4/331/2016 Till serviceproducenterna ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED AUTISM SOM GENOMFÖRS SOM FPA- REHABILITERING 2017 2020

Läs mer

Frågor och svar. Dnr 6/331/

Frågor och svar. Dnr 6/331/ 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. Verksamhetslokal Jag har fått ett hyreskontrakt, men jag får tillgång till lokalen först någongång i höst, då nuvarande hyresgäst flyttar. Kan jag trots allt anmäla detta som den

Läs mer

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020 FOLKPENSIONSANSTALTEN Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 10/331/2016 Till serviceproducenterna ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED METABOLT SYNDROM OCH TYP 2- DIABETES SOM GENOMFÖRS

Läs mer

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress:

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress: 1 ANSÖKAN OM ATT BLI GODKÄND SOM SERVICESEDELPRODUCENT FÖR PERSONLIG ASSISTANS, STADEN JAKOBSTAD, SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSVERKETS SAMARBETSOMRÅDE (Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Larsmo) Mottagare: Ankomstdatum:

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppen rehabilitering. Verksamhetsformerna inom öppen rehabilitering omfattar

Läs mer

IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2016 2019

IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2016 2019 FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Upphandlingsgruppen Anbudsförfrågan 7.4.2015 Dnr 77/331/2015 Till serviceproducenterna IKKU-KURSER (REHABILITERINGSKURSER FÖR ÄLDRE MULTISJUKA PERSONER) SOM GENOMFÖRS

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppenvårdsservice i hemmet. Statskontoret bevilr årligen kommunerna ett

Läs mer

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4)

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4) 1(4) för serviceboende Bakgrund Lagen om servicesedlar inom social- och hälsovården (569/2009) trädde i kraft 1.9.2009. Användningen av servicesedeln regleras också av lagen om klientavgifter inom social-

Läs mer

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi i öppen vård för personer med svår funktionsnedsättning Gäller från 1.1.2015 1 Innehåll 1 Allmänna

Läs mer

REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED HJÄRTSJUKDOMAR SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020

REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED HJÄRTSJUKDOMAR SOM GENOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING 2017 2020 Folkpensionsanstalten Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 14/331/2016 Till serviceproducenterna REHABILITERINGSKURSER FÖR VUXNA MED HJÄRTSJUKDOMAR OCH ANPASSNINGSKURSER FÖR BARN MED

Läs mer

ARBETSTRÄNING OCH ARBETSTRÄNING FÖR MENTALVÅRDSKLIENTER SOM GENOMFÖRS I FORM AV YRKESINRIKTAD FPA-REHABILITERING ÅREN

ARBETSTRÄNING OCH ARBETSTRÄNING FÖR MENTALVÅRDSKLIENTER SOM GENOMFÖRS I FORM AV YRKESINRIKTAD FPA-REHABILITERING ÅREN KANSANELÄKELAITOS Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 8.4.2014 Dnr 26/331/2014 Till serviceproducenterna ARBETSTRÄNING OCH ARBETSTRÄNING FÖR MENTALVÅRDSKLIENTER SOM GENOMFÖRS I FORM

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖRMÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 KAP. 13 OCH FPL 61 ) ÅREN

UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖRMÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 KAP. 13 OCH FPL 61 ) ÅREN FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Anbudsförfrågan 26.2.2014 29/331/2014 Till serviceproducenterna UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖRMÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 KAP. 13 OCH FPL 61 )

Läs mer

Konkurrensutsättning av tolkar och av förmedlingscentraler

Konkurrensutsättning av tolkar och av förmedlingscentraler Konkurrensutsättning av tolkar och av förmedlingscentraler Obs: presentationen baserar sig på uppgifterna i förberedelseskedet, och situationen kan ändras under anbudsförfarandet Laglig grund för upphandlingen

Läs mer

URVALSPROCESSEN OCH DET CENTRALISERADE BESLUTSFATTANDET FÖR FPA:S KIILA-KURSER. Från

URVALSPROCESSEN OCH DET CENTRALISERADE BESLUTSFATTANDET FÖR FPA:S KIILA-KURSER. Från FOLKPENSIONSANSTALTEN PROMEMORIA Juridiska enheten för förmånsrelaterade tjänster Kompetenscentret för arbets- och funktionsförmågeärenden Gruppen för rehabiliteringstjänster 3.2.2017 URVALSPROCESSEN OCH

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi 2017-03-30 01540-2017 Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi Ni inbjuds att ansöka om att få ingå samverkansavtal

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter

Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter D a taskyddsbeskrivning 1 (5) 25.5.2018 Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter 1 Registeransvarig FOLKPENSIONSANSTALTEN (FPA) Postadress: PB 450, 00056 HELSINGFORS eller Nordenskiöldsgatan

Läs mer

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01.

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNG 2015-00365 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att få ingå

Läs mer

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning 2017-10-23 Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning Ni inbjuds att ansöka om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering.

Läs mer

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi 2017-08-29 Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi Ni inbjuds att ansöka om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering.

Läs mer

FPA:s STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD FÖR GRAVT HANDIKAPPADE

FPA:s STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD FÖR GRAVT HANDIKAPPADE FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen FPA:s STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD FÖR GRAVT HANDIKAPPADE Version 6/19.1.2010 (gäller från 1.1.2011) INNEHÅLL 1 ALLMÄNNA PRINCIPER... 3

Läs mer

Frågor och svar. multidisciplinär gruppterapi och dagrehabilitering Dnr 42/331/

Frågor och svar. multidisciplinär gruppterapi och dagrehabilitering Dnr 42/331/ 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. Pris Jag är musikterapeut som för tillfället är momsfri pga liten verksamhet, men detta kan komma att ändra under avtalsperioden. Ska jag ange mitt pris inklusive eller utan moms?

Läs mer

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6)

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6) 1 (6) Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster Staden Jakobstad/Social- och hälsovårdsverket begär in anbud på fotvårdstjänster för diabetiker, som vårdas inom hälso- och sjukvårdens primärvård och specialsjukvård.

Läs mer

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 ANSÖKAN OM ATT FÅ PRODUCERA SERVICE SOM ANSKAFFAS MED SERVICESEDLAR Med denna ansökan kan företag inom social- och/eller hälsovårdsbranschen ansöka om att bli serviceproducent

Läs mer

1 (6) Telefon: Webbplats:

1 (6) Telefon: Webbplats: 1 (6) Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi, diarienummer HSNN 2015-00462 Ni inbjuds att inkomma med ansökan

Läs mer

Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande

Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli godkänd av Borgå stads handikappservice som servicesedelproducent för personlig assistans. Enligt 8 i handikappservicelagen ska kommunen

Läs mer

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI FOLKPENSIONSANSTALTEN Juridiska enheten för förmånstjänster Gruppen för rehabiliteringstjänster FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI Individuell fysioterapi och ergoterapi för barn och unga inom ramen för

Läs mer

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare Ansökningsformulär Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare 1 Uppgifter om sökande Namn på sökande/företag: Driftsform: Organisationsnummer/personnummer: Postadress:. Postnummer

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering Folkpensionsanstalten Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering Gäller från 1.1.2015 Uppdaterad 31.12.2015 Innehåll 1

Läs mer

Tuulikki Karhu Upphandlingsservicegruppen Folkpensionsanstalten

Tuulikki Karhu Upphandlingsservicegruppen Folkpensionsanstalten Anbudsgivning på terapi inom ramen för krävande medicinsk rehabilitering anbud med hjälp av det elektroniska systemet Cloudia via HANKI-tjänsten Mars 2018 Tuulikki Karhu Upphandlingsservicegruppen Folkpensionsanstalten

Läs mer

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas.

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för sjukgymnastik, diarienummer HSN11-119-2013 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi

Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi Dataskyddsbeskrivning 1 (5) 24.5.2018 Dataskyddsbeskrivning som gäller mittiallt.fi Den här dataskyddsbeskrivningen gäller endast webbplatsen mittiallt.fi. Mittiallt.fi är FPA:s webbmedium för privatpersoner

Läs mer

Elektroniska ansökningar som stöd för samarbetet inom företagshälsovården

Elektroniska ansökningar som stöd för samarbetet inom företagshälsovården Elektroniska ansökningar som stöd för samarbetet inom företagshälsovården Utbildningsturné Hösten 2010 FPA 1 Ansökan om ersättning Arbetsgivare kan ansöka om ersättning för kostnader för ordnande av företagshälsovård.

Läs mer

FPA-terapi inom ramen för krävande medicinsk rehabilitering

FPA-terapi inom ramen för krävande medicinsk rehabilitering FPA-terapi inom ramen för krävande medicinsk rehabilitering 12.12.2018 Tuula Ahlgren, förmånschef Eija Haapala, planerare Tuulikki Karhu, planerare Paula Stenfors, planerare Praktiska frågor Webbseminariet

Läs mer

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten 1 (5) Ansökan om som producent av service mot servicesedel inom regelbunden Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent av service inom regelbunden och tillfällig

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi i öppen vård för personer med svår funktionsnedsättning

FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi i öppen vård för personer med svår funktionsnedsättning FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen FPA:S STANDARD FÖR TERAPI I ÖPPEN VÅRD Terapi i öppen vård för personer med svår funktionsnedsättning Gäller från 1.1.2015 Uppdaterad 25.9.2014

Läs mer

Rehabiliteringsplaner och medicinsk rehabilitering gällande terapier

Rehabiliteringsplaner och medicinsk rehabilitering gällande terapier Rehabiliteringsplaner och medicinsk rehabilitering gällande terapier Godkänd av ÅHS ledningsgrupp 30.10.2018 Inledning Riktlinjerna i detta dokument har främst tillkommit för att underlätta för personal

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson

Läs mer

PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR

PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR Vad är en servicesedel? En servicesedel är ett slags ekonomiskt stöd som man kan få av staden. Med en servicesedel kan man köpa vissa tjänster. De här tjänsterna är

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi Upphandlingsenhet Revisionsnämnden Kontaktpersoner Frågor som berör upphandlingen av revisionstjänster: Revisionsnämndens ordförande Rolf

Läs mer

Till läkare, tandläkare och privata producenter av hälso- och sjukvårdstjänster

Till läkare, tandläkare och privata producenter av hälso- och sjukvårdstjänster Folkpensionsanstalten Hälsoavdelningen 28.11.2012 Dnr 16/322/2012 Till läkare, tandläkare och privata producenter av hälso- och sjukvårdstjänster Aktuellt om sjukvårdsersättningar Detta meddelande redogör

Läs mer

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) Ansökan för Vårdgivare med huvuduppdrag 1. Rehabilitering långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom eller 2. Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering Specialistläkarmottagning

Läs mer

Frågor och svar. Dnr 39/331/

Frågor och svar. Dnr 39/331/ 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. Pris Om jag förstod anbuds förfrågan gällande vattenterapi, så skall man uppge vattenterapi för 60 min, men det kommer inte all finnas vattenterapi för 90 min. överhuvudtaget. Om

Läs mer

1 (6) Webbplats: www.vgregion.se

1 (6) Webbplats: www.vgregion.se 1 (6) Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNS 2016 00062 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Upprättad: 30.7.2012 1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita 2.Registeransvarig Karleby stad Social- och

Läs mer

Rehabiliteringsgruppen Serviceproducentens årsrapport 2013

Rehabiliteringsgruppen Serviceproducentens årsrapport 2013 Rehabiliteringsgruppen Serviceproducentens årsrapport 2013 Skriv ut en blankett för varje linje Besvara frågorna för endast en linje på samma blankett Fyll i uppgifterna för varje linje på en separat blankett

Läs mer

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI. Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering. Gäller från

FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI. Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering. Gäller från FOLKPENSIONSANSTALTEN Juridiska enheten för förmånstjänster Gruppen för rehabiliteringstjänster FPA:S SERVICEBESKRIVNING FÖR TERAPI Terapi inom krävande medicinsk rehabilitering Gäller från 1.1.2019 Uppdaterad

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 FPA Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Introduktion i tolktjänsten för personer med funktionsnedsättning

Introduktion i tolktjänsten för personer med funktionsnedsättning 28.3.2017 Introduktion i tolktjänsten för personer med funktionsnedsättning 1 (24) fpa.fi/sve-vatu Innehåll 1. Introduktion i tolktjänsten... 3 2. Vad är tolktjänst för personer med funktionsnedsättning?...

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen Registerbeskrivning för Silmäasemas patientregister 3.1.2018 Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen 1 Den registeransvarige Silmäasema Optiikka

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning Avdelningen för särskilda vårdfrågor Enheten för lagreglerade läkare och sjukgymnaster ANSÖKNINGSINBJUDAN 2016-01-12 Diarienummer HSN 1509-1101 Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter

Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 1. Registeransvarig Työplus Oy, FO nummer 2661818 3 Mariegatan 26, 67200 Karleby 2. Kontaktpersoner i ärenden

Läs mer

Informationsmöte för privata producenter av företagshälsovårdstjänster

Informationsmöte för privata producenter av företagshälsovårdstjänster Informationsmöte för privata producenter av företagshälsovårdstjänster om redovisningsförfarande i samband med företagshälsovård för företagare 5.9.2017 kl. 13.00 14.30 Skype Kompetenscentret för hälso-

Läs mer

Ansökan till producent av servicesedeltjänster inom den personliga assistansen inom handikappservice och kriterier för godkännande

Ansökan till producent av servicesedeltjänster inom den personliga assistansen inom handikappservice och kriterier för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan serviceproducenten ansöka till producent av servicesedeltjänster inom handikappsservicens personliga assistans i Lovisa stad. Enligt 8 i lagen om service och stöd på grund av

Läs mer

Lag om tolkningstjänst för handikappade personer 133/210

Lag om tolkningstjänst för handikappade personer 133/210 Lag om tolkningstjänst för handikappade personer 133/210 RP 220/2009 Syftet med denna lag är att främja de handikappade personernas möjligheter att fungera som jämbördiga medlemmar av samhället. Definitioner

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

PRIVATA SERVICEPRODUCENTER OCH SJÄLVSTÄNDIGA YRKESUTÖVARE INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014

PRIVATA SERVICEPRODUCENTER OCH SJÄLVSTÄNDIGA YRKESUTÖVARE INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 ANVISNING PRIVATA SERVICEPRODUCENTER OCH SJÄLVSTÄNDIGA YRKESUTÖVARE INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 ALLMÄNT Enligt 10 i lagen om privat hälso- och sjukvård (689/2005) ska serviceproducenter

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten PB Skatteförvaltningen

SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten PB Skatteförvaltningen SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten 00052 Skatteförvaltningen 16.10.2015 Arbetslöshetskassor, försäkringsanstalter och deras ADB-servicecentraler

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande Vi ansöker om att bli servicesedelproducent inom fölnde servicesedeltjänster: Regelbunden hemvård Tillfällig hemvård Tillfällig hemservice för barnfamilj Stöd för närståendevård Hemservice för veteraner

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning 2016/679 1. Personuppgiftsansvarige Namn FO-nummer Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster 0131156-4 Adress Telefon E-post

Läs mer

ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN

ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN ANVISNING FÖR PRIVATA TJÄNSTEPRODUCENTER Barnet ska delta i förskoleundervisning som varar ett år eller i annan verksamhet som uppnår förskoleundervisningens

Läs mer

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson för ansökan

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD Pargas stad ANBUDSFÖRFRÅGAN (Översättning) Servicetjänster Strandvägen 28 21600 PARGAS 25.4.2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD 1. KÖPARE Pargas stad (FO-nummer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN

ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN ANBUDSFÖRFRÅGAN 19.8.2014 1481/ 05.13.00/ 2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ ULTRALJUDSUNDERSÖKNINGAR I SAMBAND MED FOSTERSCREENINGAR UNDER GRAVIDITETEN Pargas stad begär in ert anbud på screening kromosomavvikelser

Läs mer

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED MINNESSJUKDOMAR SOM GE- NOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING

ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED MINNESSJUKDOMAR SOM GE- NOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING Folkpensionsanstalten Upphandlingsservicegruppen Anbudsförfrågan 10.3.2016 Dnr 7/331/2016 Till serviceproducenterna ANPASSNINGSKURSER FÖR PERSONER MED MINNESSJUKDOMAR SOM GE- NOMFÖRS SOM FPA-REHABILITERING

Läs mer

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 (5) BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 Inledning 2 Personuppgifter som behandlas Den här bilagan om behandlingen av personuppgifter ( Bilaga ) är en icke avskiljbar del av användningsvillkoren

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Utöver de allmänna leveransvillkoren för Kanta-tjänsterna följs denna tjänstebeskrivning vid leverans och användning av Recept-tjänsten.

Utöver de allmänna leveransvillkoren för Kanta-tjänsterna följs denna tjänstebeskrivning vid leverans och användning av Recept-tjänsten. TJÄNSTEBESKRIVNING 1 (6) är en tjänst som upprätthålls av och utgör en del av Folkpensionsanstaltens (nedan FPA) Kanta-tjänster, som omfattar underhåll av Receptcentret för lagring och expediering av recept

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013

ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013 ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BEGREPP OCH DEFINITIONER INOM NÄRSTÅENDEVÅRDEN 2. KRITERIER

Läs mer

Kriterier för pilotförsöken med valfrihet

Kriterier för pilotförsöken med valfrihet Kriterier för pilotförsöken med valfrihet 1) Kriterier för deltagande i pilotförsöket med social- och hälsocentraler I projektplanen för den som ansöker om pilotförsök ges det en beskrivning av hur kriterierna

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

Till producenterna av företagshälsovårdsservice

Till producenterna av företagshälsovårdsservice Folkpensionsanstalten Hälsoavdelningen 18.12.2008 Dnr 22/322/2008 Till producenterna av företagshälsovårdsservice Ändringar rörande ersättningarna för företagares företagshälsovård fr.o.m. 1.1.2009 Referens:

Läs mer

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor 24.10.2018 FPA, Kanta-tjänster Presentationsblad Utgivare och utgivningsdatum Kela, Kanta-tjänster 24/10/2018 Gjord av FPA, Kanta-tjänster

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande 1(7) Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande Leverantörsuppgifter Namn på företag/organisation: Vårdcentralen Wisby Söder Postadress: Brömsebroväg

Läs mer

Rehabilitering vägen till ett bättre liv. Program för utveckling av rehabiliteringen 2015

Rehabilitering vägen till ett bättre liv. Program för utveckling av rehabiliteringen 2015 Rehabilitering vägen till ett bättre liv Program för utveckling av rehabiliteringen 2015 1 2 Rehabilitering vägen till ett bättre liv Syftet med rehabiliteringen är att förbättra befolkningens arbets-

Läs mer

VEM ANSLUTER SIG TILL KANTA-TJÄNSTERNA Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna. Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta

VEM ANSLUTER SIG TILL KANTA-TJÄNSTERNA Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna. Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta Innehåll 1 Inledning... 1 1.1 Lagstöd för klientuppgifter inom social- och hälsovården... 1 1.2 Lagstöd för elektroniska

Läs mer

MEDICINSK REHABILITERING

MEDICINSK REHABILITERING Individuell Rehabiliterande psykoterapi Rehabiliterande psykoterapi kan genomföras som individuell psykoterapi, individuell bildkonstterapi eller individuell musikterapi som endast ordnas för unga. MEDICINSK

Läs mer

LAGEN OM PATIENTENS STÄLLNING OCH RÄTTIGHETER I VÅRDEN CAROLA ARJATSALO PATIENTOMBUDSMAN

LAGEN OM PATIENTENS STÄLLNING OCH RÄTTIGHETER I VÅRDEN CAROLA ARJATSALO PATIENTOMBUDSMAN LAGEN OM PATIENTENS STÄLLNING OCH RÄTTIGHETER I VÅRDEN CAROLA ARJATSALO PATIENTOMBUDSMAN 15.3.2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Patientens ställning och rättigheter enligt patientlagen Patientombudsmannaverksamheten

Läs mer