Affärsplan (senast uppdaterad )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Affärsplan (senast uppdaterad 2015-09-29)"

Transkript

1 Affärsplan (senast uppdaterad )

2 Innehåll 1. Introduktion Marknad Ekonomi Enkel demosida stefanloa.com/project Kreativa människor kan sällan tjäna pengar på sin passion. Det ska vi ändra på.

3 1. Bakgrund Problem I Sverige ligger en enorm björn och sover. Det är en björn av guld som kan tillföra kreativitet och välfärd till miljontals människor. Björnen sover eftersom minst 2 miljoner svenskar kan ha en unik kreativ hobby eller spetskompetens, som att illustrera, fotografera, skriva, översätta, bildredigera, videoanimera, programmera, spela instrument, sjunga, dansa, storblogga, och så vidare. Och vi utgår ifrån att över 2 miljoner skulle köpa dessa kreativa tjänster OM vår innovation var fullt etablerad. Nu är den inte etablerad, och som regel kan kreativa människor inte tjäna pengar på sin passion. Och de är ofta arbetslösa. Generellt har vi i Sverige ca arbetslösa och 1 miljon som är fast i ett jobb de inte trivs med. Här krävs en innovation som väcker den sovande björnen. En innovation som växer till en folkrörelse och för Sverige (och sedermera Norden och Europa) in i en framtid som belönar det kreativa, originella och personliga.

4 Lösning (affärsidé) I Sverige har vi uteslutande tillgång till traditionella frilanssajter, men ingen gedigen mikrojobbsajt som gör tjänsteutbytet kul, enkelt och personligt. Om du exempelvis vill beställa en företagslogga och går via en vanlig frilanssajt måste du först registrera dig, sen beskriva vad du vill ha, sen vänta, därefter matchas mot en frilansare, sen vänta på att få kontakt med frilansaren, och så vidare, bara för att få en enkel logga. Vi tycker detta är ett alltför trist, tidskrävande och kostsamt förfarande. Därför skapar vi en sajt enligt ny mikrojobbmodell, där man snabbt och enkelt väljer bland de tjänsteprodukter som redan ligger synliga på sajten, sen klickar man på köp och något dygn senare har man skapet i sin dator. Klart! (Intäkterna får vi in via 15% provision som automatiskt dras vid köpet.) Kombinera YouTube med Blocket. Genom den modellen skapar vi ett nytt koncept och blir först i Sverige. Vi väcker den svenska sovande björnen en enorm kreativ marknad.

5 Öppningssida (mock-up)

6

7 2. Marknad Målgrupper år, inkomst under riksgenomsnittet, könsfördelning kvinnor/män 50/50. Studenter, deltidsarbetande, arbetslösa och företag med passion och specialistkompetens inom musik, konst, illustration, dans, författande, journalism, video, blogg, sociala media, marknadsföring, programmering, eller annat som ansluter till kreativ produktion. Säljare och köpare Målgrupperna och sajten består av säljare och köpare: Säljare Individer som skaffat en unik kreativ spetskompetens via arbete eller hobby. Arbetslösa omkring 0,5 miljoner individer (enl. SCB 2013). De som är fast i ett otrivsamt arbete 1 till 1,5 miljoner (enl. SCB 2013). De som är fast i schematiska arbetsstrukturer Vi menar att minst en av fem personer i Sverige har en kreativ kompetens och vill tjäna pengar på den om tillfälle gavs. Hos oss får de skapa en attraktiv portfolio som kan delas i sociala medier, de får kontakt, ha kul, synas och sälja. Köpare Hur många vill inte någon gång snabbt och enkelt få en logga, en karikatyrmålning av lillasyrran till hennes födelsedag, hjälp med programmering, videoredigering, coaching i

8 att dansa tango, personliga marknadsföringsvideos, lösa knepigheter i Photoshop, och så vidare. Vi menar att över halva Sveriges befolkning är potentiella köpare under en treårsperiod, förutsatt att sajten är fullt etablerad. Dels vill de snabba upp sina projekt, men även få kontakt och ha kul. Under en treårsperiod skulle över halva Sveriges befolkning nyttja sajten om den var fullt utvecklad? Priser Priserna blir ovanligt låga i förhållande till kvalitén, eftersom kreatörerna är så specialiserade. I början får kreatörerna sälja för max 200 kr per skap, därefter 500, 1000, 2000 och eventuellt kr. Intäkter Om var femte svensk i snitt handlar ett skap a 300 kr per år: 2 miljoner*300 kr*15% provision skatt 22% = drygt 70 miljoner kronor. För hela Norden kan man räkna med dubbla intäkten. Konkurrenter (inspiratörer) Sverige Det saknas regelrätt konkurrens i Sverige: 50lappen.se är främsta svenska konkurrent. Direkt ripoff av världsledande Fiverr, men klart sämre än originalet. Känns ändå någorlunda levande och trovärdig med kanske 1-5 sälj per dygn.

9 Giggad.com är en undermålig sajt som drivs av en enda person. Taskrabbit, Hinnerdu, med flera mikrojobbsajter, tillhör inte riktigt vår kreativa kategori. Mycket svag konkurrens mellan mikrojobbsajter i Sverige. Internationellt Fiverr.com är den enda signifikanta sajten för kreativa mikrojobb, med tjänsteprodukter (varav några procent är aktiva) och 50 miljoner investerat i riskkapital senaste året. Relativt okänd i Sverige. Etsy.com är den världsledande sajten för nätförsäljning av kreativa fysiska produkter. Undermåliga engelskspråkiga Fiverr-kopior, såsom Fourerr och Fivess. Engelskspråkiga sajter med Fiverrs koncept men som nischar sig, såsom SEOclerks.com, verkar lyckas bättre än renodlade kopior. Utländska icke engelskspråkiga sajter såsom polska jopillo.com. Jopillo känns egen och genuin, men har inte fått igång omsättningen det första året. Vi har vårt eget koncept även i ett internationellt perspektiv.

10 SWOT- analys (För detaljer, läs appendix Marknadsföringsplan.) Hur etablerar vi oss? Vi börjar med en sajt i Sverige på svenska. Då SEO-konkurrerar vi enbart i Sverige. När vi fått en väl fungerande modell i Sverige kan vi applicera den på våra grannländer och skapa sajter på deras lokala språk. Därefter expanderar vi ut i Europa. (Läs vidare i appendix Marknadsföringsplan samt Projektplanen.)

11 3. Ekonomi Finansiering Maximal finansiering så snart som möjligt genom att söka anslag hos STING, Springfield, ALMI, Startupstockholm, Stockholms stad och Stockholms Universitets inkubatorprogram. Utöver detta eventuellt ta lån via ALMI och banker, i sista hand gå via riskkapital, Private Equity, hedgefonder och affärsänglar. Crowdfunding eller låta sajtens medlemmar äga aktier kan också bli aktuellt. Snarast omvandla företaget till AB:

12 Resultatbudget I en ytterst oviss digital värld presenterar vi tre huvudscenarier: Bästa, sämsta och medel. Bästa-scenario 2016 får vi kr i finansiering från STING eller Springfield och ytterligare kr från andra källor. Finansieringen går till att få fart på sajten och den skjuter fart redan några månader efter lansering. Vi skapar sajter på norska, finska, danska och isländska får vi finansiering av Springfield omkring 5 miljoner, samt eventuellt någon miljon från andra källor. Vi använder över 5 miljoner till marknadsföring, och resten till att expandera ut i Europa. Vi betalar även ut löner till oss själva, där en heltidslön motsvarar kr per år. Sämsta-scenario 2016 får vi ingen extern finansiering och vi får enbart 100 sälj på sajten (vilket motsvarar minimumkravet i kontraktet gentemot MD solution). Sajten kräver mer omsorg och justeringar är beräknat och projektet går med minus kr får vi ingen extern finansiering alls. Vid ett sämsta-scenario (vi får ingen funding alls) kommer vi ändå försöka gå in med resurser 8000 kr/månad samt personliga arbetsinsatser för att marknadsföra sajten

13 och göra den levande. Med tillräckligt starka initiativ bör sajten snabbt gå om de svenska konkurrenterna. Medel-scenario 2016 får vi kr i finansiering, antingen via STING, Springfield eller via andra parter, och inom ett halvår är sajten igång med drygt 50 sälj per dag. Vi lägger ned kr på att dra igång marknadsföringskanaler, och en av dessa satsningar faller till sist ut så pass väl att vi lägger allt krut på den. Vi skapar en sajt på norska, danska, finska och isländska får vi in finansiering via Springfield eller andra källor. Vi siktar på expansion till övriga Europeiska länder. I övrigt går intäkter och finansiering till att öka kvalitet och kvantitet på sajten. Utöver att köra vidare på den invanda marknadsföringen letar vi efter nya fräcka tilltag via nya metoder. Vi betalar även ut lön till oss själva. Likviditetsbudget För detaljer kring affärsplanen, se appendix. För djupläsning kring detta projekt, se projektplanen.

14

Eftersom sajten kan få så hög folklig förankring blir det gärna intressant för journalister och kommunikatörer att sprida ordet.

Eftersom sajten kan få så hög folklig förankring blir det gärna intressant för journalister och kommunikatörer att sprida ordet. Appendix Marknad och team David Lopez författar nu en enklare marknadsföringsplan (klar i september 2015). Håll tills vidare till godo med följande avsnitt ur Projektplanen: PR, marknads- och säljstrategi

Läs mer

Max300 Framtidens arbetsplats

Max300 Framtidens arbetsplats Max300 Framtidens arbetsplats Ett ebay för kreativa tjänster [http://demo.internetmarketingden.com/project-1/] Från industriella revolutionen till entreprenörs-revolutionen En ny världsordning med nya

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Formulera din affärsidé så att den är enkel att förstå! Ta hjälp av vår mall för affärsplan som beskriver vad, hur och varför du ska starta företag.

Formulera din affärsidé så att den är enkel att förstå! Ta hjälp av vår mall för affärsplan som beskriver vad, hur och varför du ska starta företag. Affärsplan Formulera din affärsidé så att den är enkel att förstå! Ta hjälp av vår mall för affärsplan som beskriver vad, hur och varför du ska starta företag. Tidpunkt Ha koll på hur förutsättningarna

Läs mer

Hej! Kul att du vill starta företag! Vindelns kommun erbjuder råd och stöd som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa.

Hej! Kul att du vill starta företag! Vindelns kommun erbjuder råd och stöd som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa. Hej! Kul att du vill starta företag! Vindelns kommun erbjuder råd och stöd som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa. Affärsplan Formulera din affärsidé så att den är enkel

Läs mer

Hej! Kul att du vill starta företag! Vännäs kommun erbjuder råd och hjälp som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa.

Hej! Kul att du vill starta företag! Vännäs kommun erbjuder råd och hjälp som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa. Hej! Kul att du vill starta företag! Vännäs kommun erbjuder råd och hjälp som hjälper dig på traven. Här finns en enkel checklista som du kan följa. Affärsplan Formulera din affärsidé så att den är enkel

Läs mer

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag Småföretagens vardag En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag September 2006 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 De viktigaste slutsatserna 4 Introduktion 5 Fakta om undersökningen

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

FINANSIERING. Tillväxtverket har en rad olika stöd som du som egen företagare kan söka, särskilt du som driver företag på lands- eller glesbyd.

FINANSIERING. Tillväxtverket har en rad olika stöd som du som egen företagare kan söka, särskilt du som driver företag på lands- eller glesbyd. Du har en idé och vill komma igång med ditt företag. Frågan är hur du ska finansiera företaget och kunna betala för allt? Här kan du läsa om några olika sätt att finansiera företagsstarten på. Var realistisk

Läs mer

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning!

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! STIFTELSEN Genomförde 9 343 rådgivningar under 2010 Medverkar till att 2 000 företag startar per år 11 000 klienter i vår databas 65 rådgivare 10 anställda

Läs mer

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN LETS TAKE THE TRAIN Olle Kilström André Robsahm Joel Lind INNEHÅLLSFÖRTÄCKNING Affärsidé 2. Syfte 2. Nyttoaspekt 2. Mål 2. Organisation 3. Marknad 3. Marknadsföring 3. Konkurrens

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel Hot & Cold Grupp F!! Hur gick det för er? Jämförelse med tidigare plan Initialt följde vi vår plan fram till det första marknadsmötet då vi

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

Spelregler för. hästföretagare - beskattning

Spelregler för. hästföretagare - beskattning Spelregler för hästföretagare - beskattning Spelregler för hästföretagare - beskattning Hästintresset ökar i Sverige. Det tycker vi är jätteroligt, samtidigt får vi fler och fler frågor från hästföretagare

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

Guide. Starta eget företag

Guide. Starta eget företag Guide Starta eget företag Trygghetsrådet TRS Rehnsgatan 11, 7 trappor, 113 57 Stockholm Växel 08-442 97 40, trygghetsradet.trs@trs.se www.trs.se Trygghetsrådet TRS 2019 Starta eget första steget Den här

Läs mer

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon 072-516 38 04 fisnik.nepola@almi.se Om Almi Uppdrag att utveckla och finansiera små och medelstora företag och därigenom bidra till hållbar tillväxt.

Läs mer

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur?

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur? Att starta företag Idé Pepp Talang Innan du startar Vad? Varför? Hur? Affärsidé Enkel och kort Fördel om den är ny Behöver utvecklas med tiden Exempel på affärsidé: Att med ansvar och bästa service sälja

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Sara Jonsson, Centrum för Bank och Finans, KTH sara.jonsson@infra.kth.se 07-11-14 1 Hur resonerar banken? Banker är inte riskkapitalister! Bankfinansiering

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Uthyrning, fastighetsservice 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Verksamhet inom Juridik, ekonomi, vetenskap & teknik 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Svenska Tecknares marknadsundersökning 2018: Om arvoden och avtalsvillkor för Sveriges professionella bildskapare

Svenska Tecknares marknadsundersökning 2018: Om arvoden och avtalsvillkor för Sveriges professionella bildskapare Svenska Tecknares marknadsundersökning 2018: Om arvoden och avtalsvillkor för Sveriges professionella bildskapare Om undersökningen Svenska Tecknare är en intresseorganisation som organiserar cirka 1400

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Omställningskontoret+

Omställningskontoret+ Omställningskontoret+ Aktiva insatser för tillväxt och sysselsättning 2012 2014 FINANSIÄRER: Omställningskontoret+ BEFINTLIGT NÄRINGSLIV NYSTARTER & NYETABLERINGAR Almi Almi OK+ OK+ NFC Högskolan Väst

Läs mer

Spara och tjäna online

Spara och tjäna online Spara och tjäna online m o n e y m i l j o n a r. s e MoneyMiljonär i siffror Startade år 2012 i Sverige 4 Över 1.250 segmenteringsmöjligheter i Sverige Över 500 annonsörer i Sverige Över 10.000 annonsörer

Läs mer

Presentationsteknik. Möta investerare. Tips och råd inför din Pitch 10 min

Presentationsteknik. Möta investerare. Tips och råd inför din Pitch 10 min Presentationsteknik Möta investerare Tips och råd inför din Pitch 10 min Vem lyssnar? Olika presentationer till olika målgrupper. IDAG INVESTERARE!!! Presentationen ska vara klar innan första möte med

Läs mer

Ella New Leaders Kommunikationsmanual. En introduktion till projektet New Leaders

Ella New Leaders Kommunikationsmanual. En introduktion till projektet New Leaders Ella New Leaders Kommunikationsmanual En introduktion till projektet New Leaders Syftet med New Leaders var att utveckla en metod som skulle kunna användas av organisationer i Europa som var intresserade

Läs mer

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49 Kostnadsfria seminarier under månaden Minikurser Tullverket informerar Björn Lundén Information: Soloföretag Nutek: Inspiration - hur

Läs mer

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan.

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan. Här nedan följer instruktioner om hur du som artist och kreatör kan ladda upp dina digitala verk och göra dem tillgängliga för försäljning i Digishop. Surfa in på http://www.sn.se/digishop och klicka på

Läs mer

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322 HittaSommarjobb UF 2012-2013 Af Chapman Karlskrona Blekinge Affärsplan Registreringsnummer: K018322 0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 VD har ordet... 2 Affärsidé... 3 Tjänsten... 3 Vision...

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Transport & magasinering 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad

Läs mer

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 I all korthet Här skriver du en sammanfattning på din affärsidé med en (max två) meningar. Coola Prylar AB ska sälja trendiga och funktionella hushållsprylar främst

Läs mer

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se Affärsplanen Kom igång med er verksamhet med en affärsplan! Skriv ned er affärsidé, göra en omvärldsanalys och beskrivning av er marknad på så vis får ni god kunskap i hur ert kooperativ eller ekonomiska

Läs mer

Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag. Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF

Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag. Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF EUSMESupport2020 Öka svensk medverkan från SMF i Horizon2020 och Eurostars Kostnadsfri rådgivning

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Spelregler för hästföretagare. Beskattning

All rådgivning på ett ställe. Spelregler för hästföretagare. Beskattning All rådgivning på ett ställe Spelregler för hästföretagare Beskattning Spelregler för hästföretagare Beskattning Hästintresset ökar i Sverige. Det tycker vi är jätteroligt, samtidigt får vi fler och fler

Läs mer

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G Vi har världens roligaste uppdrag! När våra kunder är framgångsrika har vi lyckats. Vårt arbete går ut på att hjälpa ambitiösa organisationer

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Hotell & restaurang 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden

Läs mer

Entreprenörskap & Affärsutveckling (7,5 hp)

Entreprenörskap & Affärsutveckling (7,5 hp) GEMA40 Entreprenörskap & Affärsutveckling (7,5 hp) Agenda 2009-01-27 1. Kursintroduktion & affärsplanen 2. Gruppindelning 3. Utdelning av PM-uppgift 1 4. Diskussion av gruppernas affärsidéer SMP 2006-07-01

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 02 Innehåll - Listen to the boss 03 Verksamhetsbeskrivning - Affärsidé, Mission, Vision 03 Ledstjärnor - Välmående, personligt, trygghet 04 Who are we? - Organisation 05 Swot och mål

Läs mer

Utveckling och Implementering. WiFi: Restaurang Koppar Guest Lösenord: Free4all

Utveckling och Implementering. WiFi: Restaurang Koppar Guest Lösenord: Free4all Utveckling och Implementering WiFi: Restaurang Koppar Guest Lösenord: Free4all Modul 1: Närvaro online - Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig? Modul 2: Få fler kunder - Hur konverterar

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24 Innehåll Förord 9 Bokens upplägg 11 Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22 kapitel 1 Förstå de nya karriärtrenderna 13 Ditt arbete är inte längre en plats 13 Din arbetsbeskrivning

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

I HUVUDET PÅ EN RISKKAPITALIST LARS ÖJEFORS

I HUVUDET PÅ EN RISKKAPITALIST LARS ÖJEFORS I HUVUDET PÅ EN RISKKAPITALIST LARS ÖJEFORS Riskkapital Investeringar i eget kapital Public equity i noterade bolag Privat equity i onoterade bolag Venture capital aktivt och tidsbegränsat engagemang Buy-out

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Nu i vår skall ca 120 000 ungdomar i Sverige söka gymnasieutbildning inför hösten. Idag finns det över 1700 olika ingångar att välja

Läs mer

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Starta företag i Värmland

Starta företag i Värmland Starta företag i Värmland På verksamt.se finns information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag har nytta av. Webbplatsen drivs av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Vi

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Det här är programmet för dig som vill vända och vrida på din affärsidé för att skriva en affärsplan - planen

Läs mer

Nyanländas företagande

Nyanländas företagande Enskild motion MP1608 Motion till riksdagen 2018/19:1398 av Maria Ferm m.fl. (MP) Nyanländas företagande Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

ETT NYTT PRIVAT PENSIONSSPARANDE. Svensk Försäkring föreslår ett pensionssparande riktat till låg- och medelinkomsttagare

ETT NYTT PRIVAT PENSIONSSPARANDE. Svensk Försäkring föreslår ett pensionssparande riktat till låg- och medelinkomsttagare ETT NYTT PRIVAT PENSIONSSPARANDE Svensk Försäkring föreslår ett pensionssparande riktat till låg- och medelinkomsttagare Sverige har ett i grunden bra pensionssystem Det svenska pensionssystemet är utformat

Läs mer

Affärsplan. För Projektet BULLEN. Framtagen i samarbete med Mr. X på Nyföretagarcentrum i Stockholm

Affärsplan. För Projektet BULLEN. Framtagen i samarbete med Mr. X på Nyföretagarcentrum i Stockholm Affärsplan För Projektet BULLEN Framtagen i samarbete med Mr. X på Nyföretagarcentrum i Stockholm Adressinformation Denna affärsplan har upprättats av: Anders Arlborg Telefon: +46(0)70-653 8078 Adress:

Läs mer

CV och jobbintervju. Valentino Berti. MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se

CV och jobbintervju. Valentino Berti. MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se CV och jobbintervju Valentino Berti MSemploy AB Box 1073 164 25 Kista Valentino.berti@vebeit.se CV och jobbintervju Hur skall CV se ut? Det personliga brevet Anställningsintervjun Hålla sig anställningsbar

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen?

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Undersökning presenterad på Radar i2i FREDRIK RUNNQUIST R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Vad händer? Alla verksamheter

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Insiktsförsäljning och säljprocessen

Insiktsförsäljning och säljprocessen Insiktsförsäljning och säljprocessen Invändningshantering Vi som jobbar med försäljning som yrke har hela tiden hört att det är viktigt med aktivitet. Att kunna ha flera avslutstekniker i bakfickan är

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Ekonomi Sveriges ekonomi

Ekonomi Sveriges ekonomi Ekonomi Sveriges ekonomi Ekonomi = Att hushålla med det vi har på bästa sätt Utdrag ur kursplanen för grundskolan Mål som eleverna ska ha uppnått i slutet av det nionde skolåret. Eleven skall Ha kännedom

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Danske Bank Kreditbarometer Hösten 2011

Danske Bank Kreditbarometer Hösten 2011 Danske Bank Kreditbarometer Hösten 211 1 Om undersökningen Metod Antal intervjuer Målgrupp Vägning Telefonintervjuer 1 27 intervjuer Finansiellt ansvariga i svenska företag med minst 1 miljoner kronor

Läs mer

Sundsgymnasiet / Vellinge Lärcenter Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng

Sundsgymnasiet / Vellinge Lärcenter Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng Prövningsansvarig lärare: Håkan Runerius email: Hakan.K.Runerius@vellinge.se Så går prövningen till: Efter att du anmält dig till prövningen via länken på Sundsgymnasiets

Läs mer

Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Dagens agenda Vad är VentureLab? Varför starta eget? Starta företag 5 faser Inspiration

Läs mer

Affärsplan för Starta eget

Affärsplan för Starta eget Affärsplan för Starta eget Innan du skickar in affärsplanen måste du vara registrerad i Trygghetsfonden, det vill säga anmäld av din arbetsgivare och din registrering/enskilda ansökan vara insänd till

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2017 Dalarnas län

Företagens villkor och verklighet 2017 Dalarnas län Företagens villkor och verklighet 2017 s län Kort om undersökningen Enkätundersökning riktad till små och medelstora företag i Sverige. En av Europas största enkätundersökningar till företag. Genomförts

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Danske Bank Kreditbarometer Hösten 2012

Danske Bank Kreditbarometer Hösten 2012 Danske Bank Kreditbarometer Hösten 212 1 Om undersökningen Metod Antal intervjuer Målgrupp Vägning Telefonintervjuer 1 3 intervjuer Finansiellt ansvariga i svenska företag med minst 1 miljoner kronor i

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program INNOVATION CAMP 9-10 november 2010, Campus Norrköping Koncept, praktiska detaljer program & Innovation Camp BAKGRUND Innovation Camp är ett koncept som riktar sig till gymnasieungdomar. Under 24 timmar

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

En Oväntad Väg till Entreprenörskap

En Oväntad Väg till Entreprenörskap En Oväntad Väg till Entreprenörskap Joel Oredsson jobbar som COO på Pej, ett startup företag som nu är baserat i Malmö och Stockholm. Joel ser sig inte själv riktigt som en entreprenör, ändå så började

Läs mer

NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT

NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT NORDISK E-HANDEL FLERMARKNADSÖVERSIKT @ ERIK HAGENRUD REGIONAL EXPORTRÅDGIVARE EXPORTRÅDET NORRBOTTEN / SKELLEFTEÅ VÄNDPUNKT 2010 FEM TRENDER INOM NORDISK E-HANDEL 1. Fortsatt snabb tillväxt 93 % av nordiska

Läs mer

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen?

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen? Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan Denna mall är framtagen av Venture Cup. Glöm inte att du kan delta och vinna pengar med din affärsplan i Venture Cup, läs mer på: www.venturecup.se

Läs mer

Coachens rutor är åtta korta rutor kopplade till kapitlen i boken "Starta Eget! Handbok för entreprenörer" och det tillhörande webbprogrammets steg.

Coachens rutor är åtta korta rutor kopplade till kapitlen i boken Starta Eget! Handbok för entreprenörer och det tillhörande webbprogrammets steg. Coachens rutor är åtta korta rutor kopplade till kapitlen i boken "Starta Eget! Handbok för entreprenörer" och det tillhörande webbprogrammets steg. Dessa informationsrutor är tänkta som ett stöd för rådgivare

Läs mer

Affärsplan. Innovation camp 2016 Grupp 11

Affärsplan. Innovation camp 2016 Grupp 11 Affärsplan Innovation camp 2016 Grupp 11 Innehållsförteckning Organisation 3 Vilka är vi? 3 Vår tjänst - IC for you 4 Utseende och innehåll 4 Ekonomi 5 Inkomster 5 Utgifter 5 Målgrupp 6 Koppling till avfallstrappan

Läs mer

Finansiering. Utbildningens innehåll: - Egna medel - Extern finansiering - Låna - Stipendier - Bidrag - Crowd funding

Finansiering. Utbildningens innehåll: - Egna medel - Extern finansiering - Låna - Stipendier - Bidrag - Crowd funding Finansiering Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens regi. Syntolkning

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

2016-02-23. Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt 103 33 Stockholm. Dnr Ju2016/00084/L3

2016-02-23. Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt 103 33 Stockholm. Dnr Ju2016/00084/L3 2016-02-23 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt 103 33 Stockholm Dnr Ju2016/00084/L3 EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten Svenska

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Information & kommunikation 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en

Läs mer

EU:s regionala utvecklingsfond

EU:s regionala utvecklingsfond EU:s regionala utvecklingsfond Revolverande Finansierings Instrument Kapitalförsörjning genom riskkapital Satsningen i region Norra Mellansverige Strukturfondspartnerskapet Norra Mellansverige 2014-2020

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Kapitalförsörjning och riskkapital

Kapitalförsörjning och riskkapital Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:119 av Josef Fransson m.fl. (SD) Kapitalförsörjning och riskkapital Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om

Läs mer

Mikrostöd för mindre investeringar i nystartade företag

Mikrostöd för mindre investeringar i nystartade företag Mikrostöd för mindre investeringar i nystartade företag Vad är mikrostöd? Mikro betyder liten och mikrostöd är ett ekonomiskt bidrag (inte ett lån) som små och nystartade företag kan söka, när de behöver

Läs mer

Förbered dig gärna inför besöket hos NyföretagarCentrum genom att skriva ut och fylla i nedanstående affärsplan! Personnummer:. Adress:..

Förbered dig gärna inför besöket hos NyföretagarCentrum genom att skriva ut och fylla i nedanstående affärsplan! Personnummer:. Adress:.. Affärsplan Förbered dig gärna inför besöket hos NyföretagarCentrum genom att skriva ut och fylla i nedanstående affärsplan! Fyll i det du kan, vi hjälper dig med det övriga. Finns handlingar som har direkt

Läs mer