So ka artiklar och annan litteratur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "So ka artiklar och annan litteratur"

Transkript

1 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och i den bästa av alla världar så skulle du verkligen kunna söka efter allt vi har den vägen. I realiteten går det ännu inte att koppla ihop alla våra kataloger och databaser, men denna väg söker du samtidigt i vår katalog, flera av de stora viktiga databaserna samt i några uppslagsverk. Innehåll Logga in... 2 Mitt konto... 3 Sökhistorik... 3 Alerts - spara och bevaka sökning... 4 Söka, välja, skriva ut eller spara artiklar... 5 Söka i sökrutan (enkel sökning eller fritextsökning samt boolesk sökning)... 5 Träfflistans utseende... 5 Tolka informationen... 5 Begränsa sökning... 6 Om du bara är intresserad av vetenskapliga artiklar... 6 Begränsa sökresultat till ett visst år eller en kortare period... 6 Från träfflista till själva texten... 7 Mejla sökresultat från UBs söktjänst Avancerad sökning Att mejla en artikel till sig själv Söka via fliken databaser Söka via fliken Tidskrifter Skriva korrekta referenser en genväg... 13

2 2 Du kan alltid börja söka via vår startsida. Eller via denna sida: Du kan nu välja mellan att söka utan att logga in och att först logga in innan du söker. Röd ruta markerar sökrutan. Det finns två länkar till inloggningen, en via den stora gröna knappen och en som är markerad med en blå ruta (figuren ovan). Logga in Du kan välja mellan att logga in med CAS eller ditt personnummer eller lånekortsnummer som användarnamn och en fyrsiffrig PIN-kod som lösenord. Vid inloggning med lånekortsnummer ser inloggningsrutan ut som ovan. Väljer du att logga in med CAS får du upp den vanliga rutan för det.

3 3 När du är inloggad syns ditt namn i fet stil och fliken Mitt konto tillkommer. Dessutom byter en flik rubrik från Logga in till Logga ut. Mitt konto Klicka på fliken Mitt konto. Här kan du, via länken Personliga inställningar (grön pil ovan), ändra hur många träffar som visas per sida, se dina aktuella lån, beställningar och meddelanden samt förlänga dina lån. 1 Sökhistorik Enbart de sökningar som du själv väljer att spara sparas efter att du avslutar en session och det enbart om du varit inloggad. De sökningar du gör utan att spara dem finns kvar som en lista under länken Sökhistorik (bredvid Hjälp) tills du loggar ut. 1 Böcker du lånat som andra köar på går inte att förlänga. De måste lämnas igen direkt när lånetiden är slut.

4 4 Alerts - spara och bevaka sökning Logga in i söktjänsten. Gör sökningen. Resultatet ser ut så här: Klicka på Spara och bevaka sökning. En dialogruta poppar upp: Du måste aktivt välja alternativet Spara och lägg upp litteraturbevakning för att det ska bli en stående sökning: Första gången måste du ange vart sökresultatet ska skickas. Sedan minns Söktjänsten detta. Då behöver du bara ändra om du vill att sökresultatet ska skickas till en annan e-postadress. Varje sökfråga som du sparar måste namnges.

5 5 Söka, välja, skriva ut eller spara artiklar Skriv in dina sökord eller artikelns titel om du känner till den i Söktjänstens sökruta. Då söker du i alla databaser vi har som vi har lyckats koppla ihop. 2 Söka i sökrutan (enkel sökning eller fritextsökning samt boolesk sökning) Skriv in sökord, ett eller flera, eller en fras. Det går även att söka genom att konstruera sökfraser med hjälp av booleska operatorer (Se ). Träfflistans utseende Träfflistan består av en bredare spalt till vänster med sökträffarna och en smalare spalt till höger med ett antal möjligheter att begränsa sökresultatet (fasetter). När sökorden finns i beskrivningen är de markerade med gul överstrykning. Tolka informationen Första raden: artikelns titel (rubrik). Rad 2 och 3: Författarnas namn. (I detta fall 10 personer.) Rad 4: tidskriftens namn samt information om när artikeln publicerats (År, månad, volym, supplement, sidor). Ett supplement är ett extrahäfte. En volym består av ett antal häften samt ibland även ett eller flera suuplement. Rad 5: Information om att tidskriften är fackgranskad (peer reviewed). Sjätte raden: Information om att just denna artikel finns i digital version. Och den kommer man åt genom att klicka där det på nästa rad står Fulltext. 2 Du kan även välja att antingen söka i en viss databas eller efter en viss tidskrift genom att klicka på endera av flikarna som finns precis till vänster om ditt namn.

6 6 Begränsa sökning Om du bara är intresserad av vetenskapliga artiklar Om du enbart vill ha tag i vetenskapliga artiklar så kan du välja att begränsa träffarna med hjälp av alternativet Artiklar under rubriken Resurstyp. Den lista med träffar du har kvar efter den begränsningen bör alla vara vetenskapliga artiklar. Till vänster ser du övre delen av högra kolumnen. Överst i den nya träfflistan ser du vilken (eller vilka) begränsningar du har gjort. Begränsa sökresultat till ett visst år eller en kortare period I högra spalten finns fasetten Utgivningsår. Där kan du själv välja att bara texter publicerade mellan de år du väljer ska visas i träfflistan. Eftersom den normala sorteringen av träffarna i träfflistan är så kallad relevansrankning dvs att de träffar som innehåller flest av dina sökord på de högst rankade positionerna i beskrivningen av texten hamnar överst så lönar det sig ofta, men inte alltid, att i nästa steg begränsa till sådant som är publicerat under de senaste 5-10 åren.

7 7 Från träfflista till själva texten För att få fram artikeln kan du antingen klicka på titeln (röd ruta ovan) eller välja att klicka på ordet fulltext som har en blå pil till höger om sig. Resultatet blir normalt likt det du ser i bilden högst upp på nästa sida.

8 8 Om jag klickar på ordet Fulltext så kan resultatet bli som på bilden här nedan: I detta fall erbjuds du två länkar som båda leder till artikeln i fulltextformat. Klicka på vilken du vill. Du kommer till en ny sida vars utseende beror på vems den är (i detta fall har JSTOR och Literature Online ganska så olika webbsidor) Ungefär så här ser det ut hos JSTOR: Själva texten finns längre ner på sidan. Den gröna rutan markerar var du hittar både länken till hela texten som pdf-fil och lite andra verktyg. Klicka på pdf-knappen:

9 9 Filen öppnar sig i nytt fönster. JSTOR lägger till en sida före varje artikel. På denna sida finns all information om artikeln som du kan behöva för att kunna skriva en korrekt referens till den. I bilden längst ner på föregående sida ser du ett verktygsfält i en grön ruta. Exakt hur det ser ut på din dator beror på vad du har för program (och vilken version). Vill du skriva ut artikeln klickar du på skrivar-ikonen. Vill du spara artikeln klickar du på ikonen som ser ut som en diskett (just till vänster om skrivar-ikonen i mitt exempel). För vissa tidskrifter gäller att vi har en del årgångar som tryckta häften. Då kan det se ut så här när du får fram informationen om vad UB har (bakom länken Fulltext):

10 10 Mejla sökresultat från UBs söktjänst Alternativet Spara/dela ger dig möjligheter att spara information genom att t.ex. mejla till dig själv eller att t ex skicka informationen till ett referenshanteringsprogram. I figuren ovan ser du även att en del artiklar har fått en gul prick framför information om tillgång till elektronisk version. Oftast bör du tolka en gul prick som att du bara måste gå en annan väg via UB:s tidskriftslista för att komma åt själva artikeln i fulltext. 3 3 Det är inte alltid möjligt att länka från databasen där informationen om en artikel finns till den databas där själva artikeln finns. Problemet kan vara tekniskt eller juridiskt.

11 11 Avancerad sökning Är uppbyggd enligt samma modell som avancerad sökning i Google. I rutan där det står Alla kan du välja mellan några alternativ såsom titel, författare/upphovsman eller ämnesord. Du kan välja mellan tre olika booleska operatorer (OCH, ELLER samt INTE). Dessutom måste du bestämma (för varje rad i sökfrågan) hur söktjänsten ska behandla det du skriver i sista rutan på raden (innehåller eller den exakta frasen eller börjar med) Att mejla en artikel till sig själv Många tidskrifter erbjuder denna service. Det kan kännas larvigt att (som i bilden nedan) skriva sig själv både som avsändare och mottagare. Men det kan det vara värt för att det är en så praktisk tjänst. Mejlet du får innehåller en länk till artikelns abstraktsida (Jfr bilden längst ner på sidan 5). I söktjänsten finns fortfarande möjligheter att själv välja vilken databas eller tidskrift man vill söka i. Man väljer genom att klicka på den för tillfället intressanta fliken.

12 12 Söka via fliken databaser Här bara något kort om vad som händer när du väljer det alternativet. När du klickar på fliken Databaser hamnar du på denna sida: Om du vet vilken databas du vill söka i kan du hitta den i den alfabetiska listan. Klicka på den bokstav som databasens namn börjar på. Övergripande ämnen du får välja mellan sex (6) stora ämnesgrupper All ämnen är en rullgardinsmeny där databaserna är grupperade ämnesvis (t. ex. biologi, ekonomi, pedagogik, ) Resurstyp efter vad databaserna innehåller (böcker, bilder, kartor, statistik, mm) Dessutom en lista på de mest använda databaserna Söka via fliken Tidskrifter Klickar du på fliken tidskrifter hamnar du på denna sida. Vet du vilken tidskrift som den artikel du söker efter är publicerad i så kan detta vara en bra väg. Skriv in tidskriftens namn i sökrutan (bredvid ordet Title): Om du är säker på tidskriftens namn kryssa för alternativet Exakt (röda rutan ovan). Exempel Om du t ex bara skulle skriva in ordet education och pricken är kvar framför alternativet Contains så kommer du att få en lista med över titlar. Och ordet science (som också är namnet på en av de mest berömda vetenskapliga tidskrifterna) ingår i titeln på tidskrifter.

13 13 Skriva korrekta referenser en genväg Att utforma referenserna (källhänvisningarna) på rätt sätt underlättar för dig själv och andra att hitta tillbaka till de källor du använt. Utnyttja de genvägar som kataloger, databaser och tidskrifter erbjuder. UB:s söktjänst Klicka på Spara/dela -> klicka på Citation -> rutan med rubriken Citation öppnas -> Välj den variant du vill ha, kopiera och spara.

14 14

15 15

16 Skapad i mars, Senast uppdaterad januari

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur

UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur 1 UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur Innehåll Börja här... 2 Logga in... 2 Mitt konto... 3 Adressändring... 3 Spara sökresultat... 4 Sökhistorik & litteraturbevakning... 5 Söka, välja,

Läs mer

Artiklar via UB:s sö ktja nst

Artiklar via UB:s sö ktja nst 1 Artiklar via UB:s sö ktja nst UBs startsida har fått ett nytt utseende. I centrum finns nu UBs söktjänst. Istället för tre sökrutor möts du nu som användare av en sökruta där det är meningen att du kan

Läs mer

Sö ka litteratur i ERIC

Sö ka litteratur i ERIC 1 Sö ka litteratur i ERIC Det finns två ingångar om man vill söka i databasen ERIC: Via webben gratis version från the Education Resources Information Center: Denna version kan vara bra att känna till

Läs mer

Viktigt om informationssökning

Viktigt om informationssökning Introduktion till UB Saker du behöver veta om UB:s webb, Söktjänsten och vår katalog Album samt Artikelsök. Helen Hed Bibliotekarie, Umeå universitetsbibliotek, vt 2016 Viktigt om informationssökning Sker

Läs mer

Snabbguide till Cinahl

Snabbguide till Cinahl Christel Olsson, BLR 2008-09-26 Snabbguide till Cinahl Vad är Cinahl? Cinahl Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature är en databas som innehåller omvårdnad, biomedicin, alternativ medicin

Läs mer

Innehåll. Källkritik och vetenskaplighet. Introduktion till UB

Innehåll. Källkritik och vetenskaplighet. Introduktion till UB Introduktion till UB Saker du behöver veta om UB:s webb, Söktjänsten och vår katalog Album samt Artikelsök. Helen Hed Bibliotekarie, Umeå universitetsbibliotek, ht 2015 Innehåll Källkritik Vetenskapliga

Läs mer

E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken

E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken Snabbsök Innebär att du söker samtidigt i flera förvalda grupper av databaser. Snabbsök är i första hand avsett för att ge en första orientering i ämnet.

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Cinahl sökguide. Enkel sökning. Ämnesordsökning

Cinahl sökguide. Enkel sökning. Ämnesordsökning Medicinska fakultetens bibliotek, Lund. Monica Landén. 2014-02-20 Cinahl sökguide Enkel sökning Select a Field (optional) sökningen görs som keyword i titel, abstract och subject heading (ämnesord). Genom

Läs mer

Informations- och artikelsökning

Informations- och artikelsökning 1 Informations- och artikelsökning Innehåll Inledning... 2 Var börjar man?... 2 Val av databas(-er):... 2 HUVUDTIPS... 3 Umeå UB:s startsida:... 3 Hitta boken... 5 Artiklar och databaser... 7 Logga in...

Läs mer

Informations- och artikelsökning

Informations- och artikelsökning 1 Informations- och artikelsökning Kort introduktion till UmUB:s webb och sökverktyg Innehåll Inledning... 2 Var börjar man?... 2 Val av databas(-er):... 2 HUVUDTIPS... 3 Umeå UB:s startsida:... 4 Logga

Läs mer

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med.

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. CINAHL Vad innehåller CINAHL? I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. Fritextsökning Fritextsökning innebär att du söker i alla

Läs mer

Söka artiklar i CSA-databaser Handledning

Söka artiklar i CSA-databaser Handledning På Malmö högskola har vi flera databaser via CSA, bl.a. Sociological Abstracts, Social Services Abstracts, ERIC och PsychInfo, det betyder att gränssnittet för dessa databaser ser likadana ut. Om du har

Läs mer

Lathund till ATLA. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. reincarnation AND buddhism

Lathund till ATLA. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. reincarnation AND buddhism Lathund till ATLA ATLA Religion Database produceras av American Theological Library Association och innehåller referenser från bl.a. tidskrifter och böcker inom ämnesområdet religion, som t.ex. bibelstudier

Läs mer

Bibliotekets resurser för filosofistudenter vt Catrin Andersson Umeå universitetsbibliotek

Bibliotekets resurser för filosofistudenter vt Catrin Andersson Umeå universitetsbibliotek Bibliotekets resurser för filosofistudenter vt 2009 Catrin Andersson Umeå universitetsbibliotek Allmänt hemsidan Öppettider Kartor UB Boka grupprum Resurslabb Lånekort Urval referensböcker Filosofilexikonet

Läs mer

Lathund för sökning i

Lathund för sökning i 2017-07-26 Lathund för sökning i Framtagen av Medicinska e-biblioteket Landstinget i Kalmar Län Innehåll Om ClinicalKey... 1 Konto... 1 Appen ClinicalKey... 1 Sökning... 2 Sökning inom en publikation...

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Öppna EndNote varje gång när du vill samla referenser till ditt bibliotek.

Öppna EndNote varje gång när du vill samla referenser till ditt bibliotek. 1. Skapa ett EndNote-bibliotek Börja med att öppna EndNote och skapa ett bibliotek (Reference Library). Det gör du under File / New. Namnge ditt bibliotek och välj var på datorn du vill spara det. Nu kan

Läs mer

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder. Version 4,

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder. Version 4, Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning Version 4, 2017 03 27 1 Hitta leverantör av Stöd och matchning Du väljer själv vilken leverantör av Stöd och matchning du vill

Läs mer

Sökexempel Arbetsterapeuter T3

Sökexempel Arbetsterapeuter T3 Sökexempel Arbetsterapeuter T3 En repetition om hur man söker i olika databaser och hur man (i bästa fall) kan få ut den aktuella artikeln i fulltext. Som exempel har vi valt en sökning om arbetsterapi

Läs mer

Användarmanual Research

Användarmanual Research Användarmanual Research Innehåll: Logga in i Research.3 Research.3 Gör en sökning 4 Resultat av sökning.4 Spara artiklar 6 Skriv ut eller dela artiklar 9 Läs artiklar.10 Skriva en sökning..11 2 Logga in

Läs mer

Retriever Mediearkivet

Retriever Mediearkivet Retriever Mediearkivet Avancerad guide Retriever Mediearkivet Våren 2010 Retriever Mediearkivet innehåller material från 430 svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter, affärspress, webbtidningar, bloggar

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11,

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11, Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning Version 11, 2018 09 22 1 Hitta leverantör av Stöd och matchning Du väljer själv vilken leverantör av Stöd och matchning du vill

Läs mer

PubMed (Medline) Fritextsökning

PubMed (Medline) Fritextsökning PubMed (Medline) PubMed är den största medicinska databasen och innehåller idag omkring 19 miljoner referenser till tidskriftsartiklar i ca 5 000 internationella tidskrifter. I vissa fall får man fram

Läs mer

En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk

En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk Sökexempel - Spänningshuvudvärk En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk Eftersom man i detta fall bör göra en sökning i internationella

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

FÖA110 Informationssökningsövningar facit

FÖA110 Informationssökningsövningar facit FÖA110 Informationssökningsövningar facit Övningar i boksökning 1. Sök någon av böckerna i din kurslitteraturlista i bibliotekets katalog. Tips: Sök på ISBN-numret eller sök på något eller några ord t.ex.

Läs mer

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad Appen Legimus Användarmanual för IPhone och IPad Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Logga in offline... 3 Hitta i appen... 3 Söka efter böcker... 4 Söka i legimus.se... 4 Ladda ner och läs offline...

Läs mer

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv Manual för ehp och HP:s digitala arkiv På www.hallandsposten.se/kundservice kan du hitta svar på många frågor gällande din prenumeration och hur du gör att aktivera ditt digitala konto och mycket mera.

Läs mer

ALEPH ver. 18 Sökning - övningar

ALEPH ver. 18 Sökning - övningar ALEPH ver. 18 Sökning - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till låne- eller förvärvsmodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas) eller katalogiseringsmodulen

Läs mer

Skriv ditt sökord i sökrutan och markera rutan för att föreslå ämnesord (Suggest Subject Terms).

Skriv ditt sökord i sökrutan och markera rutan för att föreslå ämnesord (Suggest Subject Terms). Guide - Avancerad Sökning i EBSCOs databaser Samtliga databaser har även fritextsökning som du hittar i Basic search. CINAHL och Medline Denna guide visar hur ni använder funktionerna Suggest Subject Terms

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Lathund till ASSIA. Ämnesord. Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning. Basic Search, fritextsökning

Lathund till ASSIA. Ämnesord. Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning. Basic Search, fritextsökning Innehåll Lathund till ASSIA... 2 Ämnesord... 2 Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning... 2 Basic Search, fritextsökning... 2 Parenteser... 3 Frassökning... 3 Sökning med symboler... 3 Advanced

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Referenshantering med Zotero 1

Referenshantering med Zotero 1 Referenshantering med Zotero 1 Introduktion Innehåll Introduktion... 1 Installation av Zotero, connector och plug-in... 2 Inställningar i Zotero... 2 Importera referenser till ditt Zoterobibliotek... 3

Läs mer

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA Universitetsbiblioteket Senast ändrad: 2016-12-12 2 Innehållsförteckning Linköpings universitetsbibliotek

Läs mer

Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola. Senast ändrad

Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola. Senast ändrad Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola Senast ändrad 2018-03-14 1 Innehållsförteckning Guide till Zotero... 1 Hur gör man?... 3 Samla referenser... 5 Att spara en referens... 5 Att spara en

Läs mer

Lathund till ERIC. Ämnesord. Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning

Lathund till ERIC. Ämnesord. Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning Innehåll Lathund till ERIC... 2 Ämnesord... 2 Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning... 2 Basic Search, fritextsökning... 3 Parenteser... 3 Frassökning... 3 Sökning med symboler... 3 Advanced

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Vad ska jag lära mig? Att använda en RSS-läsare, t ex Google Reader Bevaka nya tidskriftsartiklar inom ditt ämne Prenumerera på innehållsförteckningar

Läs mer

DANTEK ELEVWEB HJÄLP. Dantek ElevWeb Hjälp. Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB. Sidan 1

DANTEK ELEVWEB HJÄLP. Dantek ElevWeb Hjälp. Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB. Sidan 1 Dantek ElevWeb Hjälp Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB Sidan 1 Innehåll Introduktion till Dantek ElevWeb 3 Att söka i Dantek ElevWeb 4 3 sätt att söka 5 Trunkering 5 Fritextsökning 6 Hjälp via stavningskontroll

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök på allt

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

PubMed (Public Medline) - sökmanual

PubMed (Public Medline) - sökmanual PubMed (Public Medline) - sökmanual Medicinska fakultetens bibliotek, Lund. Monica Landén. 2014-02 PubMed/Medline är den största medicinska databasen och innehåller idag omkring 23 miljoner referenser

Läs mer

Uppdaterad / EM. The Cochrane Library

Uppdaterad / EM. The Cochrane Library The Cochrane Library Vad är The Cochrane Library? En samling databaser med syfte att samla och kvalitetsvärdera kliniska studier om effekterna av olika behandlingar. Cochrane består av två databaser Cochrane

Läs mer

Lilla CINAHL-lathunden

Lilla CINAHL-lathunden Lilla CINAHL-lathunden CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) är den största databasen inom omvårdnad och innehåller även sjukgymnastik, arbetsterapi, biomedicin, alternativ

Läs mer

IVT Online manual Att göra en beställning

IVT Online manual Att göra en beställning IVT Online manual Att göra en beställning IVT Online Att göra en beställning Januari 2013 Innehållsförteckning Start Logga in i IVT Online 4 Startsidan 5-6 Söka produkter Att söka en produkt 7-8 Infoknappen

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator! För datorer (PC/Mac) rekommenderar vi att använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions. 1. Skaffa lånekort och PIN-kod. För att låna e-medier krävs

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Litteratursökning i PsycINFO och PubMed

Litteratursökning i PsycINFO och PubMed För dig som studerar vid Psykologiska institutionen Litteratursökning i PsycINFO och PubMed fkibakfkd Vetenskapligt arbete bygger på en mängd information som samlats en ny studie utformas och genomförs

Läs mer

Biblioteksresurser. Vt 2014 Tanja Donner

Biblioteksresurser. Vt 2014 Tanja Donner Biblioteksresurser Vt 2014 Tanja Donner Text Ämnesguide Vårdvetenskap Söka hemifrån När ni klickar på länken till någon av våra databaser när ni inte är på högskolan kommer denna ruta att komma fram. Logga

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Vasabladet Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Vasabladets historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en prenumeration 4 Enkel

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor.

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor. Guide till RefWorks För att förenkla hanteringen av referenser och referenslistor finns det flera olika verktyg, s.k. referenshanteringsprogram. Med dem kan du samla, organisera och presentera dina referenser.

Läs mer

Socialtjänstbiblioteket

Socialtjänstbiblioteket Socialtjänstbiblioteket www.inera.se/socialtjanstbiblioteket 2012-12-05 Eira och Inera EiRA ett landstingssamarbete sedan 2001 med syftet att förhandla fram prisvärda avtal på e-resurser för vårdens personal.

Läs mer

Aitelluguiden Venture Cup

Aitelluguiden Venture Cup Aitelluguiden Venture Cup Det här är en användarguide för de tävlande i Venture Cup till Aitellus verktyg för mediebevakning. I marginalen hittar du vad som beskrivs i varje stycke. Skapa konto För att

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Hur du hittar vetenskapliga artiklar och läser dem i fulltext

Hur du hittar vetenskapliga artiklar och läser dem i fulltext UMEÅ UNIVERSITET Klinisk Farmakologi Susanne Westman Sofia Svahn 2010-08-25 Tips och uppgifter kring E-tidskrifter Handout Datorintro II Introduktionskurs 10,5hp Receptarieprogrammet 180hp Hur du hittar

Läs mer

Boka och se strömmande video

Boka och se strömmande video Boka och se strömmande video Registrera dig... 2 Medlemskap... 2 Så får du tillgång till strömmande film:... 2 Ge elever tillgång till strömmande media... 3 Boka film... 4 Söka och hitta film... 5 Mer

Läs mer

Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se

Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se www.mdh.se Gå till högskolebibliotekets sidor. Välj länken Databaser. Fortsätt via länken Databaser efter ämnesområde. Välj Vårdvetenskap, medicin mm.

Läs mer

Länsstyrelsernas geodatakatalog ANVÄNDARMANUAL - SÖKNING. LÄNSSTYRELSERNA

Länsstyrelsernas geodatakatalog ANVÄNDARMANUAL - SÖKNING. LÄNSSTYRELSERNA 2017 Länsstyrelsernas geodatakatalog ANVÄNDARMANUAL - SÖKNING LÄNSSTYRELSERNA http://lansstyrelsen.se Innehåll Söka metadata... 2 Sökpanel... 2 Fritextsökning... 2 Geografisk sökning... 3 Ämnesområden...

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1 Användarmanualen Visma Enterprise Content Search Standard Version 2.0 for Platina Version 1.1 Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 4 2 Introduktion... 5 2.1 Ikoner... 5 2.1.1 Allmänt... 5 2.1.2 Sökresultat...

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

En medicinsk söktjänst. Lathund

En medicinsk söktjänst. Lathund En medicinsk söktjänst Lathund Sammanställd av Inger Jönsson, Medicinska biblioteket, Landstinget Blekinge, 2016-12 Uppdaterad: 2017-02 Anpassad för Region Gävleborg 2017-04 1 ClinicalKey är en medicinsk

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Webbmejlens gränssnitt

Webbmejlens gränssnitt SoftIT Webbmejl Denna manual ger dig information om hur du använder ditt e-postkonto via webbläsaren. Webbmejlen når du via vår hemsida http://www.softit.se. Välj sedan webbmejl från menyn eller gå via

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på ios! Operativsystemet Android är det system som driver smartphones och surfplattor från en mängd olika tillverkare som t.ex. Samsung, Sony, HTC, LG m.fl. Följ

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Upptäck det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök

Läs mer

Lathund till SocINDEX

Lathund till SocINDEX Innehåll Lathund till SocINDEX... 2 Ämnesord... 2 Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning... 2 Basic Search, fritextsökning... 3 Parenteser... 3 Frassökning... 3 Sökning med symboler... 3

Läs mer

Litteratursökning i PsycINFO och PubMed

Litteratursökning i PsycINFO och PubMed För dig som studerar vid Psykologiska institutionen Litteratursökning i PsycINFO och PubMed fkibakfkd Vetenskapligt arbete bygger på en mängd information som samlats en ny studie utformas och genomförs

Läs mer

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista Ladokgruppen Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledande information... 3 Allmänt om kurslitteraturmodulen... 3 Arbeta med kurslitteraturlistor...

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

EndNote online T5 hösten 2014. Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512

EndNote online T5 hösten 2014. Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512 EndNote online T5 hösten 2014 Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512 Idag går vi igenom: Skapa konto i EndNote online Hämta in referenser från PubMed och Cinahl Använda referenserna i Word

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Användarhandbok StepStones Recruiters Space

Användarhandbok StepStones Recruiters Space Användarhandbok StepStones Recruiters Space CV-Sökningar I denna del av Recruiters Space kan du söka efter passande kandidater i StepStones CV-databas. Du kan också registrera CV-agenter som automatiskt

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

PubMed gratis Medline på Internet 1946-

PubMed gratis Medline på Internet 1946- Klicka på 1. SÖK i E-biblioteket 2. Flik Databaser 3. PubMed PubMed gratis Medline på Internet 1946- www.ebiblioteket.vgregion.se Fritextsökning Skriv in de ord du vill söka på (AND läggs automatiskt in

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap

Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap Bibliografiska databaser eller referensdatabaser ger hänvisningar (referenser) till artiklar och/eller rapporter och böcker. Ibland innehåller referensen

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

Lilla CINAHL-lathunden

Lilla CINAHL-lathunden Innehåll Lilla CINAHL-lathunden... 2 Ämnesord... 2 Skillnaden mellan fritextsökning och ämnesordssökning... 2 Basic Search, fritextsökning... 3 Parenteser... 3 Frassökning... 3 Sökning med symboler...

Läs mer

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog.

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog. Handledning för BIBBLAN bibliotekssystem BIBBLAN är ett svensktutvecklat biblioteksprogram helt webbaserat, som innebär att man endast behöver en uppkopplad dator mot nätet. Man slipper dessutom tänka

Läs mer