Effektrapport, Skåne Stadsmission, augusti 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Effektrapport, Skåne Stadsmission, augusti 2014"

Transkript

1 Effektrapport, Skåne Stadsmission, augusti Vad vill Skåne Stadsmission uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, 1 i organisationens stadgar: Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som har till ändamål att med egendom som kan tillfalla stiftelsen bedriva social och diakonal verksamhet bland hjälpbehövande och därvid verka för barns och ungdoms vård, fostran och utbildning. Våren 2014 antogs Skåne Stadsmissions nya vision, verksamhetsidé, mål och strategier av styrelsen. Skåne Stadsmissions vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne Skåne Stadsmissions verksamhetsidé: Skåne Stadsmission ska arbeta lyhört och proaktivt med människor i utsatta livssituationer, akut och långsiktigt. Vi ska försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring Mål: Levande värderingar Skåne Stadsmissions värderingar är drivkraften i arbetet och en viktig profilfråga för hela organisationen. Strategi Arbeta metodiskt och uthålligt med att inspirera, implementera och upprätthålla ett pågående samtal och dialog med styrelse, personal och volontärer i värdegrundande frågor som styr Skåne Stadsmissions dagliga arbete. Mål: Strategisk finansiering Skåne Stadsmission har effektiva strategier för övergripande finansiering. Strategi Genomföra relevanta ansökningar till fonder och stiftelser, institutioner och organisationer samt svara på relevanta upphandlingar från kommuner och landsting. Beakta och matcha de allt högre krav som ställs i ansökningsförfarandet och säkerställa finansiärers krav på uppföljning och utvärdering efterföljs på ett föredömligt och professionellt vis. Öka antalet samverkanspartners, gåvogivare och gåvor.

2 Mål: Påverka samhällsutvecklingen Skåne Stadsmission ökar medvetenheten och förståelsen för människors utsatthet, livsvillkor, behov och påverkar till förändring. Strategi Genom information och utbildning ska vi medvetet driva opinionsarbetet i frågor som vi har erfarenhet och kunskap om. Mål: Vara det självklara valet Skåne Stadsmission är den ledande aktören och det självklara valet för deltagare och kunder, samverkanspartners och finansiärer vad gäller trovärdighet, tillgänglighet, kontinuitet och kunskapsutveckling. Strategi Vi ska ständigt utveckla strukturer för byggande av förtroende för organisationen såväl internt som externt. Uppfylla krav på att kvalitativa effektmål uppnås, speciellt vad gäller deltagarinflytande och egenmakt för deltagarna i våra verksamheter. Medvetet arbeta för att motsvara förväntningar på såväl transparens som integritet. 2. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar Skåne Stadsmission? Skåne Stadsmission är en enskild stiftelse, en egen juridisk person, med organisationsnummer De olika verksamheterna som genomförs på fyra olika orter i Skåne tillhör alla samma stiftelse. Det arbete som genomförs i stiftelsens olika sociala verksamheter ger effekter och resultat för de deltagare som besöker Skåne Stadsmission, både dagligen och mer sällan; både kort- och långsiktiga effekter. I det dagliga arbetet samverkar Skåne Stadsmission med en rad olika aktörer, t ex socialtjänst, sjukvård, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, skola, Migrationsverket mfl, för att verka för det bästa stödet i varje enskild individs fall. Skåne Stadsmission är en av sju medlemsorganisationer i Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Föreningen har bla som syfte att främja en gemensam dialog, opinionsbildning och utveckling för de olika lokala Stadsmissionerna, med fokus på frågor som handlar om utsatthet och utanförskap i Sverige. I olika strategiska och/eller rådgivande frågor, som är relevanta för vårt arbete och våra långsiktiga målsättningar, arbetar Skåne Stadsmission i nätverk, eller samverkar organisationen, t ex med Region Skåne, Malmö Högskola och andra viktiga aktörer. Skåne Stadsmission, i de flesta fall via medlemskapet i Riksföreningen, ingår i olika nätverk, t ex Famna, FEANTZA, nätverket med de nordiska stadsmissionerna, European Association of Urban Mission och City Mission World Association.

3 3. Vilka strategier har Skåne Stadsmission för att uppnå målen? Se under punkt 1 för Skåne Stadsmissions övergripande mål och strategier. Skåne Stadsmission gör årligen en verksamhetsplanering för varje social verksamhet, som b l a inkluderar mål, resultat, aktiviteter, uppföljning och utvärdering. Denna planering beslutas ytterst av stiftelsens styrelse, som också gör regelbunden uppföljning under verksamhetsåret. Både kvalitativa och kvantitativa mål och indikatorer definieras i verksamhetsplaneringen och följs upp regelbundet under året. Detta arbetssätt ger direkt kännedom om arbetets fortskridande och ger möjlighet att vidta nödvändiga åtgärder i de fall det framgår att effekter och resultat inte uppnår det som planerats. Flera olika sociala metoder används i det dagliga arbetet för att stödja varje individ på bästa sätt. Bredden och variationen i de sociala metoderna främjar en långsiktigt hållbar lösning i varje enskilt fall. Eftersom Skåne Stadsmission verkar i ett större övergripande sammanhang i samhället pågår en ständig dialog med olika relevanta aktörer för att vi ska nå organisationens långsiktiga mål, och därmed verka för en positiv förändring i samhället. 4. Vilken kapacitet och vilket kunnande har Skåne Stadsmission för att vårt mål? Skåne Stadsmission har professionell och utbildad personal, med relevant kompetens och erfarenhet, som dagligen genomför ett socialt väl avvägt arbete i förhållande till de personer som söker sig till våra verksamheter. Det handlar dels om akut stöd för att lindra den direkta nöden men även om långsiktigt förändringsarbete i varje enskilt fall. I det dagliga arbetet verkar personalen för deltagarnas ökade egenmakt och för att de ska återta kontrollen över sina liv. Därtill har organisationen ca 60 aktiva volontärer som med varierande bakgrund och erfarenhet bidrar till arbetet på ett sätt som inte anställd personal kan göra, pga sitt uppdrag. Värdet av frivilliga krafter är stort då det förstärker de anställdas arbete, t e x vad gäller medmänskligt och respektfullt bemötande. Skåne Stadsmission söker hela tiden nya finansieringskällor och finansieringsmetoder som matchar de behovs som vi möter i våra sociala verksamheter. Detta främjar organisationens utveckling, både på kort och lång sikt. Det pågår en ständig dialog och ett samarbete med olika relevanta och viktiga externa aktörer. I varje enskilt fall främjar detta en personligt hållbar situation och lösning på lång sikt. Exempel på aktörer är socialtjänst, sjukvård, skola, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen. Ur ett organisatoriskt perspektiv främjar samverkan med olika aktörer en hållbar utveckling av våra sociala verksamheter. Samtidigt gynnar samverkan och partnerskap dialogen kring de övergripande frågor och strukturer som karaktäriserar det sammanhang som vi verkar i. Exempel på aktörer är Region Skåne, Malmö Högskola mfl. 5. Hur vet vi om Skåne Stadsmission gör framsteg?

4 I de olika sociala verksamheterna genomförs regelbunden uppföljning utifrån uppsatta mål i den årliga verksamhetsplaneringen. De kvantitativa nyckeltalen handlar, exempelvis, om antal frukostgäster eller andra matgäster, antal nattgäster, antal patienter, antal boende, antal besök, antal enskilda stödsamtal, antal ombudsärenden, antal deltagare i aktiviteter/utflykter, antal klädombyten, antal kontakter med myndigheter mm. De kvalitativa indikatorerna handlar, exempelvis, om våra deltagares upplevda känsla av (ökad/förbättrad) egenmakt/påverkansmöjlighet/inflytande/tillgänglighet/grad av deltagande/bemötande/psykisk hälsa mm. Det är viktigt att nämna att, t e x en känsla av ökad egenmakt är personlig och såväl innehåll som mål definieras i varje enskilt fall. Det som mäts är graden eller känslan som personen upplever. I fallet med de kvalitativa indikatorerna förhåller de sig både till varje enskild individs situation och till våra deltagares uppfattning om det sociala arbete som genomförs dagligen i de olika verksamheterna i organisationen. Statistik, som är av intresse och av vikt för varje enskild verksamhet, förs dagligen och följs upp månadsvis i de olika verksamheterna, och på ledningsnivå. Det kvalitativa arbetet genomförs och följs upp utifrån brukarenkäter, möten med deltagare, enskilda samtal mm. Detta arbete genomförs ett par gånger per år i varje verksamhet. Det är deltagarnas upplevelse som leder oss i vårt dagliga och långsiktiga arbete. Utifrån dokumenterad statistik och kvalitativa resultat görs utvärdering och analys för framtida förändringar och förbättringar i de sociala verksamheterna. Dessa olika processer ger tillsammans en bas för lärande och utveckling. 6. Vad har Skåne Stadsmission åstadkommit så här långt? Enter Mötesplats, som idag är en integrerad del av vår ungdomsverksamhet Unga Forum som riktar sig till unga tjejer mellan 13 och 20 år. Verksamheten handlar om att ge stöd på olika sätt till besökarna. Det erbjuds individuellt stöd i form av stödsamtal, ombudsverksamhet och andra insatser som utgår från våra besökares önskemål. Den öppna verksamheten innebär gemensamma aktiviteter så som fysiska aktiviteter, kreativt skapande, utflyter med mera. Varje vecka erbjuder vi även läxhjälp och måltider. I arbetet med en utvärdering 2013 har en modell som togs fram i samband med ett nytt styrdokument för verksamheten använts. Vi har gjort enkäter med dem som regelbundet besökt verksamheten under året och vi har sammanställt relevant statistik och dokumentation. Detta tillsammans bildar underlaget för utvärderingen. Nedan presenteras resultaten utifrån de mål som är fastställda i styrdokumentet. Unga Forum finansieras genom gåvor från allmänheten, fonder, stiftelser, företag, föreningar och andra bidrag. Det innebär att gåvorna är en förutsättning för att Skåne Stadsmission ska kunna driva denna viktiga verksamhet.

5 Mål 1: Vara en fristad dit tjejer kan komma utan krav och bli sedda och bekräftade. För att fungera som en fristad för tjejer i behov så är tillgängligheten och flexibiliteten mycket viktig. Enters reguljära öppettider är måndagar och fredagar kl samt tisdagar, onsdagar och torsdagar kl Det finns personal på plats alla dagar i veckan från kl 8 och under dessa tider är det även möjligt att få samtal och annan individuell hjälp. I de genomförda enkäterna ställdes en rad frågor om bemötande och den allra största majoriteten (90%) placerar sig på den högsta delen av skalan, både vad gäller bemötande från personal och av andra tjejer. Här ingick även frågor om huruvida tjejerna känner att personalen har tid för dem och om de känner sig uppskattade och värdefulla. 90% upplever ett gott bemötande, att de känner sig sedda och bekräftade både av personal och andra deltagare En tjejs egna ord illustrerar precis det vi vill uppnå med att vara en fristad: Det är skönt att bara få vara. Det är skönt att inte ha krav på hur man ska vara Mål 2: Tjejer som kommer till Enter ska få ökade kunskaper och information om viktiga samhällsfunktioner och sina rättigheter. Under 2013 har vi haft flera olika temaveckor fulla med aktiviteter på teman som mänskliga rättigheter, kropp hälsa och sexualitet, privatekonomi mm. Vid dessa tillfällen har externa aktörer bjudits in flertalet gånger, tex: Barnombudsmannen, Elektra från Fryshuset, BRIS, Rädda Barnen, barnmorska från Ungdomsmottagningen mfl. Personalen har deltagit i flera olika kortare utbildningstillfällen, tex om Barnkonventionen, hot och våld i hederns namn och om sexuella övergrepp.

6 Mål 3: Målgruppen ska vara delaktiga och påverka verksamhetens utformning Det har varit tjejmöten en gång i månaden under hela året. På möten ger personalen information om olika saker som påverkar verksamheten, om saker som är på gång, kommande aktiviteter, personalförändringar m.m. Tjejerna kommer med egna förslag och önskemål om aktiviteter och annat. Alla tjejer har svarat att de upplever att de i någon utsträckning kan påverka verksamheten på Enter och att deras åsikter är betydelsefulla, samt att de får utrymme att uttrycka dem. Alla kan påverka! Mål 4: Tjejer som kommer till Enter ska få individuellt stöd i form av: ombudsverksamhet, enskilda samtal, stärkande av sociala nätverk och vägledning till ytterligare hjälp hos andra instanser. Under 2013 höll personalen på Enter 291 stödsamtal och i 29 ombudsärenden (den ordinarie målgruppen samt SFI-gruppen). Utöver detta har 200 tillfälliga insatser gjorts. Detta innebär tex: förklara innehållet i ett myndighetsbrev, boka tid på vårdcentral, ringa samtal till myndigheter, visa hur man söker lägenhet, skriva ansökan eller överklagan till socialtjänst eller migrationsverk. Majoriteten av alla som har besvarat enkäten anser att både deras psykiska och fysiska hälsa har blivit bättre sedan de började komma till verksamheten.

7 Min fysiska hälsa har blivit bättre sen jag kom till verksamheten Instämmer helt Instämmer mycket instämmer instämmer lite Instämmer inte 7% 14% 36% 29% 14% Min psykiska hälsa har blivit bättre sen jag kom till verksamheten Instämmer helt instämmer mycket Instämmer Instämmer lite Instämmer inte ej svarat på frågan 6% 14% 27% 20% 20% 13% När det gäller egenmakt upplever alla de som svarat på enkäter att Enter ger dem stöd så att de kan påverka sin livssituation till det bättre. Dock ser det lite spretigare ut när vi frågar om självförtroende och självkännedom. Fortfarande placerar sig majoriteten i toppen av skalan men några svar återspeglar att ingen förbättring har skett. Alla deltagarna känner till att det finns möjlighet att ha enskilda samtal på Enter och majoriteteten av de som besvarat enkäten har eller har haft enskilda samtal. De flesta upplever att de har stor nytta av kontakten. De flesta känner också till vår ombudsverksamhet och hälften av dem har också nyttjat sig av den. Majoriteten upplever också att de har haft nytta av ombudsverksamheten. När det gäller frågor kring nätverk upplever en fjärdedel att de har fått nya vänner och känner sig stärkta i sina kontakter med myndigheter och andra professionella. Dock upplever 43% att problem inom familjen eller de närmaste relationerna inte har förbättrats.

8 Jag anser att Enter ger mig stöd så att jag kan förbättra min livssituation Instämmer helt Instämmer något 0% Instämmer mycket Instämmer inte alls 21% 26% 53% Jag tycker att mitt självförtroende har ökat under min tid på Enter Instämmer helt instämmer Instämmer inte 6% Instämmer mycket instämmer lite 13% 14% 47% 20% Mål 5: Tjejer som kommer till Enter ska få ökade möjligheter till ett värdigt och hoppfullt vuxenliv bl.a. genom stöd i skolgång och utbildning. Under 2013 har 123 läxhjälpstillfällen erbjudits på Enter. Och alla som har besvarat enkäten tycker att läxhjälpen har bidragit till att förbättra deras skolresultat i någon mån. I ombudsarbetet har vi haft flera skolrelaterade fall där vi arbetat för att tjejen ska ha rätt till en välfungerande skolgång med kvalitet.

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 1. Vad vill Skåne Stadsmission uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, 1 i organisationens stadgar: Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som

Läs mer

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2016

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2016 Effektrapport, Skåne Stadsmission 2016 1. Vad vill Skåne Stadsmission uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, 1 i organisationens stadgar: Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som

Läs mer

Effektrapport 2017 Skåne Stadsmission för ett medmänskligt Skåne

Effektrapport 2017 Skåne Stadsmission för ett medmänskligt Skåne Effektrapport 0 Skåne Stadsmission för ett medmänskligt Skåne Vad vill vi uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som har till ändamål att med

Läs mer

Vem är vi? Vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne.

Vem är vi? Vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne. Vem är vi? Vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne. Verksamhetsidé: Skåne Stadsmission arbetar på människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne. Vi arbetar lyhört och proaktivt med

Läs mer

Levande värderingar Skåne Stadsmissions värderingar ska vara drivkraften i arbetet och en viktig profilfråga för hela organisationen.

Levande värderingar Skåne Stadsmissions värderingar ska vara drivkraften i arbetet och en viktig profilfråga för hela organisationen. Effektrapport 0 Skåne Stadsmission för ett medmänskligt Skåne Vad Skåne Stadsmission vill uppnå Stiftelsens ändamålsparagraf, Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som har till

Läs mer

STOCKHOLMS STADSMISSIONS EFFEKTRAPPORT

STOCKHOLMS STADSMISSIONS EFFEKTRAPPORT 2015-12-28 STOCKHOLMS STADSMISSIONS EFFEKTRAPPORT Vad vill Stockholms Stadsmission uppnå? Ändamålsparagrafen ur stadgarna för Stockholms Stadsmission anger uppdrag och målgrupper för organisationen. Organisationen

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2017.09.25 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2018.09.28 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Jag behöver inte någon hjälp, jag vill bara att någon lyssnar

Jag behöver inte någon hjälp, jag vill bara att någon lyssnar EFFEKTRAPPORT ENLIGT FRII: S MALL November 2014 Namn: Tjejzonen Organisationsnummer: 802405-8839 Juridisk form: Ideell förening Vi vill uppnå Tjejzonens vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten

Läs mer

Bris strategi

Bris strategi Bris strategi 2013-2016 1 Bris löfte till barn All verksamhet inom Bris utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen): Bris är en barnrättsorganisation där alla arbetar för att stärka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen

Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen Inledning Bakgrunden till denna utvärdering av Partnerskapet är att

Läs mer

VÄRDEGRUND. Äldreomsorgen, Vadstena Kommun. SOCIALFÖRVALTNINGEN Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012.

VÄRDEGRUND. Äldreomsorgen, Vadstena Kommun. SOCIALFÖRVALTNINGEN Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012. VÄRDEGRUND Äldreomsorgen, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012.1034 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 3 Värdegrund för vadstena kommuns

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige

Antagen av kommunfullmäktige Antagen av kommunfullmäktige 2015-05-13 1 Innehåll... 2 1. Inledning och bakgrund... 3 2. Uddevalla kommuns vision... 3 3. Omvärldens påverkan... 3 3.1 Nationell påverkan... 3 3.2 Lokal påverkan... 4 4.

Läs mer

Värdegrund - att göra gott för den enskilde

Värdegrund - att göra gott för den enskilde Värdegrundsdokumentet är framarbetat av och för socialförvaltningen i Degerfors kommun, samt antaget av socialnämnden 2012-10-10. Text: Jeanette Karlsson och Sture Gustafsson. Illustrationer: Bo Qvist

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 Rev. 2018-12-07 2019-03-21 Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsplan ht 2018-2019 Verksamhetsplanen ska vara ett stöd i föreningens dagliga och strategiska

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Värdegrund för samverkan Den sociala ekonomins organisationer bidrar till samhörighet mellan människor,

Läs mer

Handlingsplan Våld i nära relationer. Socialnämnden, Motala kommun

Handlingsplan Våld i nära relationer. Socialnämnden, Motala kommun Handlingsplan Våld i nära relationer Socialnämnden, Motala kommun Beslutsinstans: Socialnämnden Diarienummer: 13/SN 0184 Datum: 2013-12-11 Paragraf: SN 192 Reviderande instans: Diarienummer: Datum: Paragraf:

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Verksamhetsplan 2014/2015 Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Vår verksamhet Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279.

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Riktlinjer för arbetet med anhörigstöd inom Socialnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för arbetet med anhörigstöd inom Socialnämndens verksamhetsområde Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Socialnämnden Fastställelsedatum: 2015-06-09 77 Ansvarig: Områdeschef bistånd och stöd Revideras: Var fjärde år Följas upp: Vartannat år Riktlinjer för

Läs mer

Effektrapport 2018 för verksamhetsåret 2017

Effektrapport 2018 för verksamhetsåret 2017 Effektrapport 2018 för verksamhetsåret 2017 Namn : Stiftelsen New Life Mission Organisationsnummer: 802478-3410 Juridisk form: Stiftelse Vad vill er organisation uppnå? Mission- och biståndsorganisationen

Läs mer

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete 1 (7) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Karolina Nord 08-731 31 70 2016-02-25 2015:271 Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete Omsorgs- och socialnämndens riktlinjer 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019 Styrelsen för Internationella Kvinnoföreningen i Malmö avger följande verksamhetsplanering för verksamhetsåret 2019 1 Inledning Internationella Kvinnoföreningen

Läs mer

Skåne Stadsmissions Trygga boende ett unikt boende i tiden

Skåne Stadsmissions Trygga boende ett unikt boende i tiden Skåne Stadsmissions Trygga boende ett unikt boende i tiden Trygghet är inte samma sak för alla Någon behöver komma ifrån hot och misshandel, en annan lever under svåra ekonomiska förhållanden. Några är

Läs mer

Synpunkter från Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige

Synpunkter från Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige SOU 2015:55 Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Synpunkter från Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige Riksorganisationen för

Läs mer

Trygghetsplan 2015/2016 Järntorgets förskola

Trygghetsplan 2015/2016 Järntorgets förskola Trygghetsplan 2015/2016 Järntorgets förskola Vision På Järntorgets förskola ska barn och vuxna känna sig trygga och ingen ska bli utsatt för diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling. Inledning

Läs mer

Landstinget Västmanlands policy och program för delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Landstinget Västmanlands policy och program för delaktighet för personer med funktionsnedsättning 1 (9) Landstinget Västmanlands policy och program för delaktighet för personer med funktionsnedsättning LF 2011-09-21 79 Lena Karlström 2011-10-01 Landstinget Västmanlands policy och program för delaktighet

Läs mer

Samverkan Malmö stad och Idéburna sektorn - Principer och avsiktsförklaring

Samverkan Malmö stad och Idéburna sektorn - Principer och avsiktsförklaring Hej! Detta dokument är ute på en snabb remiss runda. Synpunkter mm lämnas senast torsdagen den 4 juni kl 13.00. Synpunkter mejlas till remiss@ideburnamalmo.se Ambitionen är att alla som varit delaktiga

Läs mer

Albins folkhögskola,

Albins folkhögskola, Idé- och måldokument för Albins folkhögskola, avseende perioden 2013-2017 Uppgift Föreningen Albins folkhögskola har till uppgift att: Ø bedriva folkhögskoleverksamhet i samarbete med medlemsorganisationerna,

Läs mer

Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun

Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun Svenska Kyrkan Rädda Barnen Älmhults Kommun Alvesta Orienterings Klubb Alvesta Simsällskapet Bakgrund Etableringsverkstaden var det tidigare projekt som ägs av AMA

Läs mer

EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY

EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY Namn: Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders Insamlingsstiftelse Organisationsnummer: 802424-1740 Juridisk form: Insamlingsstiftelse Alla organisationer

Läs mer

Våga Vilja. Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun. Stöd till barn och familjer

Våga Vilja. Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun. Stöd till barn och familjer Våga Vilja Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun Insats enligt SoL 4:1 Erbjuda institutionsnära öppenvårdsinsatser på hemmaplan Erbjuder skola alt praktik Nära samarbete med elevhälsa

Läs mer

Policys. Vård och omsorg

Policys. Vård och omsorg LEDNINGSSYSTEM FÖR KVALITET Policys Vård och omsorg 2010/2011 Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2010-08-26 ( 65) Reviderad av vård- och omsorgsnämnden 2013-12-19 (Policy för insatser och vårdåtgärder)

Läs mer

Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS

Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS Intressepolitiskt Program Antaget av ÅSS Förbundstyrelse i februari 2013 Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS Inledning Förbundet ÅSS är en rikstäckande organisation. Medlemmar är lokalföreningar

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

Sävsjöviks förstärkta familjehem

Sävsjöviks förstärkta familjehem Sävsjöviks förstärkta familjehem Vi erbjuder familjehemsvård för vuxna personer med missbruk och / eller kriminalitet. Vår målgrupp är företrädesvis Individer med konstaterad eller misstänkt neuropsykiatrisk

Läs mer

Effektrapport Uppsala Stadsmission 2013

Effektrapport Uppsala Stadsmission 2013 Effektrapport Uppsala Stadsmission 2013 Uppsala Stadsmission, Ideell förening Organisationsnummer: 802464-0065 Vad vill Uppsala Stadsmission uppnå? Uppsala är Sveriges fjärde största stad med sina 205

Läs mer

Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning?

Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning? Välkomna till dagens diskussion om Ökad tillgänglighet = minskad hiv/sti-spridning? Projekt Sexuell hälsa 2011 2013 Marie Sand & Sanna Malmros Hålltider 13.15 Inledning Jelica Ugricic 13.20 Projekt Sexuell

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan

Mål- och verksamhetsplan Mål- och verksamhetsplan 2017-2018 Historisk bakgrund Räddningsmissionens historia tar sin början på kajerna i Göteborgs hamn kring sekelskiftet. Där sökte Emigrantmissionen lindra nöden bland alla de

Läs mer

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Syftet med Integration Gävleborg Att bidra till en socialt

Läs mer

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Riktlinjer för integration av nya svenskar Dokumentet har skapats i samverkan med förvaltningar och bolag i Alingsås kommun samt med Arbetsförmedlingen

Läs mer

Psykiatrisk mottagning Arvika. Projekt unga vuxna

Psykiatrisk mottagning Arvika. Projekt unga vuxna Psykiatrisk mottagning Arvika Projekt unga vuxna Presentation framtidsmöte 2014-10-03 Psykisk ohälsa bland unga vuxna Internationellt perspektiv Nationellt perspektiv Värmland Arvika, Eda, Årjäng Projekt

Läs mer

2014-09-18 Nf 149/2012. Policy för bemötande av brukarens känslor, relationer och sexualitet Förvaltningen för funktionshindrade Örebro kommun

2014-09-18 Nf 149/2012. Policy för bemötande av brukarens känslor, relationer och sexualitet Förvaltningen för funktionshindrade Örebro kommun 2014-09-18 Nf 149/2012 Policy för bemötande av brukarens känslor, relationer och sexualitet Förvaltningen för funktionshindrade Örebro kommun Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Inledning... 1 Syfte...

Läs mer

Brukarenkät Äldreomsorg 2008

Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Margareta Bolinder Kvalitetsledare BRUKARENKÄT ÄLDREOMSORG 2008 SAMMANFATTNING Syftet med undersökningen är att mäta hur nöjda brukarna är med vården de får av äldreomsorgen.

Läs mer

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Akademi Näringsliv En förändrad omvärld med flera aktörer Offentlig sektor Engagerade medborgare Idéburen sektor Den idéburna sektorn omfattar organiserade

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Riktlinje för anhörigstöd

Riktlinje för anhörigstöd Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler > > Styrdokument Riktlinje för anhörigstöd ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2015-11-25, 275 ANSVAR UPPFÖLJNING: Socialchef GÄLLER TILL OCH MED: 2018 Våra

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2017 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF, är sedan 1970 en väletablerad ideell förening

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer

Nedan använder vi bara namnet Malmö FBC, men det innefattar verksamheten både i Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom.

Nedan använder vi bara namnet Malmö FBC, men det innefattar verksamheten både i Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom. Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279. Föreningarna är två skilda juridiska personer, men med en gemensam

Läs mer

VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar

VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT VAD Vår KAN strategi JAG GÖRA FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar VÅR ÄNDAMÅLSPARAGRAF Stiftelsen skall i samverkan med Svenska kyrkans församlingar och andra, i

Läs mer

Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018

Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018 Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018 2018-09-24 Avser Project Playground orgnr: 802450-8924 Ideell förening Vad vill Project Playground uppnå Project Playground är en svensk ideell

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 w BARN- OCH UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM för Skövde kommun 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 Arbetet med att ta fram barn- och ungdomspolitiskt program har skett under 2014 2015

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Effektrapport Västerås stadsmission 2017

Effektrapport Västerås stadsmission 2017 Effektrapport Västerås stadsmission 2017 Resultat och effekt för 2017 års verksamhet Västerås stadsmission, Ideell förening Organisationsnummer: 802444-3866 Vad vill Västerås stadsmission uppnå? Västerås

Läs mer

Delaktighet i hemvården

Delaktighet i hemvården Delaktighet i hemvården Kort överblick Delaktighet och inflytande i vården är en grundläggande förutsättning för hälsa och god vård. Enskilda individer behöver känna att de har möjlighet att påverka sin

Läs mer

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 1 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Grundläggande begrepp.. 3 1.2 Bakgrund. 3 1.3 Nulägesbeskrivning 3 2 Syfte,

Läs mer

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2017/18. Nattis. Förskolan Lyckan

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2017/18. Nattis. Förskolan Lyckan Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2017/18 Nattis Förskolan Lyckan 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning sidan 4 Förutsättningar sidan 4 Normer och

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap 1 Samverkan mellan Trelleborgs kommun och Glokala Folkhögskolan Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap Bakgrund I oktober 2008 lades grunden till en nationell överenskommelse mellan regeringen,

Läs mer

Plan för Funktionsstöd

Plan för Funktionsstöd Plan för Funktionsstöd 2015-2019 Antagen av Socialnämnden 150224 Reviderad 151215, 161220, 171219 1 Page 1 of 10 Förord Du håller i Askersunds kommuns första Plan för Funktionsstöd. Den är en viktig grundkälla

Läs mer

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon:

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1 100/2015 OFU 2015-03-24 Sida 1 (7) 2015-03-02 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

Värdegrund. för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun. Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27. Reviderad 2011-05-11

Värdegrund. för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun. Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27. Reviderad 2011-05-11 Värdegrund för Socialnämndens verksamheter i Kungsörs kommun Fastställd av Socialnämnden 2006-03-27 Reviderad 2011-05-11 Värdegrund Värdegrunden anger de värderingar som ska vara vägledande för ett gott

Läs mer

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014 Karlstads kommun Genomförd av CMA Research AB Mars 2014 Fakta om undersökningen Syfte Metod Att utveckla styrning, ledning och ge de förtroendevalda bra

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-01-17 Sida 1 (2) Diarienr GSN 2018/00182-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen Torbjörn Berggren Epost: torbjorn.berggren@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Handlingsplan

Läs mer

Värdegrund och Policy. för ATSUB/Göteborg

Värdegrund och Policy. för ATSUB/Göteborg Värdegrund och Policy för ATSUB/Göteborg En grundläggande beskrivning av ATSUB/Göteborg finns att läsa i föreningens stadgar där kan man också läsa om organisationens syfte och mål. Detta dokument knyter

Läs mer

Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning

Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning - en enkätundersökning genomförd av NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. Inledning Alla har rätt till ett liv utan diskriminering,

Läs mer

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-16 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-06-13 Projekt

Läs mer

Lokal överenskommelse. mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun

Lokal överenskommelse. mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun Lokal överenskommelse mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun 2018 2023 Överenskommelse Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden för vår gemensamma samhällsutveckling. Överenskommelsens

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program 1 (7) Typ: Program Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KF 2010-04-20, 18 Uppdateras: 2015 Styrdokument för personalarbetet på samtliga arbetsplatser i Strömsunds kommun. Strömsunds kommun

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Arbetet med överenskommelsen I dialog mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi har en överenskommelse om samverkan

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling ISSN 2000-6802 Myndigheten för yrkeshögskolans föreskrifter om utbildningar inom yrkeshögskolan med inriktning stödpedagog inom funktionshinderområdet;

Läs mer

VILKA SOCIALA VINSTER GER SAMVERKAN?

VILKA SOCIALA VINSTER GER SAMVERKAN? MANUAL VILKA SOCIALA VINSTER GER SAMVERKAN? Steget vidare, samverkan för arbete, har som syfte att möta behoven hos personer mellan 25-64 år som behöver ett samordnat stöd för att lyckas med sin arbetslivsinriktade

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Arbetet med överenskommelsen I dialog mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi har en överenskommelse om samverkan

Läs mer

För ökat och utvecklat idéburet företagande

För ökat och utvecklat idéburet företagande PROGRAM För ökat och utvecklat idéburet företagande Detta utgör ett gemensamt program för idéburet företagande innehållande förslag på politiska förändringar som skulle kunna bidra till idéburet företagandes

Läs mer

Linköpings Stadsmission. Effektrapport

Linköpings Stadsmission. Effektrapport Linköpings Stadsmission Effektrapport 2015 Linköpings Stadsmission NAMN ORGANISATIONSNUMMER 822001-0022 JURIDISK FORM Ideell förening Vad vill Linköpings Stadsmission uppnå? Uppdrag Linköpings Stadsmission

Läs mer

Kvalitetssystem för elevhälsans psykosociala insatser

Kvalitetssystem för elevhälsans psykosociala insatser Bilaga 3 Dnr 1.3.2-9645/2016 Sida 1 (7) 2016-11-29 Kvalitetssystem för elevhälsans psykosociala insatser Sida 2 (7) Innehållsförteckning Kvalitetssystem för elevhälsans psykosociala insatser... 1 Innehållsförteckning...

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Medarbetarenkät 2014

Medarbetarenkät 2014 Medarbetarenkät 2014 kommun och kommun Bakgrundsinformation (%) (%) Svarsfrekvens 83,5 76,5 Kön Män 16 15,7 Kvinnor 84 84,3 Ålder 15-29 år 8,6 5,7 30-39 år 17,3 18,6 40-49 år 30,6 29,7 50-59 28,9 31,2

Läs mer

FÖR ALLAS RÄTT TILL HÄLSA

FÖR ALLAS RÄTT TILL HÄLSA Material till rapporten: Barn som flytt en riskgrupp för psykisk ohälsa Hej! Tack för att ni har valt att använda #ärdumed - ett diskussionsmaterial som kan ligga till grund vid en träff i din förening,

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Acceleration i företagen på Leia Accelerator

Acceleration i företagen på Leia Accelerator Acceleration i företagen på Leia Accelerator Baserat på enkäter genomförda bland de företag som hyr kontor på Leia Accelerator Sammanställningen är gjord av av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet

Läs mer

Ledningssystem för god kvalitet

Ledningssystem för god kvalitet RIKTLINJE Ledningssystem för god kvalitet Dokumentet gäller för Socialnämnden och Äldrenämnden Dokumentets syfte och mål Säkerställa att medborgare inom socialnämnden och äldrenämndens ansvarsområden får

Läs mer

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner Bakgrund Det arbetsintegrerande sociala företaget och kvinnokooperativet Yalla Trappan på Rosengård i Malmö har sedan starten 2010 framgångsrikt verkat för att skapa arbetstillfällen för utrikes födda

Läs mer

Lidingö Specialförskola Arbetsplan

Lidingö Specialförskola Arbetsplan Lidingö Specialförskola Arbetsplan 2017 2018 Förskolans styrdokument Internationella styrdokument: FNs deklaration om mänskliga rättigheter FNs barnkonvention Nationella styrdokument Skollagen 2010:800

Läs mer

Kliniska Studier Sverige. Strategisk plan

Kliniska Studier Sverige. Strategisk plan Kliniska Studier Sverige Strategisk plan Vetenskapsrådets vision och fokusområden Vision Vetenskapsrådet har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och bidrar

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN Småttinggården AVDELNING Myrstacken.

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN Småttinggården AVDELNING Myrstacken. LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN Småttinggården AVDELNING Myrstacken. 2013 Förskolan regleras i skollagen och har Skolverket som tillsynsmyndighet. Sedan 1 augusti 1998 finns en läroplan för förskolan, Lpfö

Läs mer

Tillsammans designar vi framtidens ungdomsmottagning. Therese Rostedt 22 mars 2016

Tillsammans designar vi framtidens ungdomsmottagning. Therese Rostedt 22 mars 2016 Tillsammans designar vi framtidens ungdomsmottagning Therese Rostedt 22 mars 2016 Underbara ungdomar som gillar våra UM Fantastisk personal på UM som gör ett bra och viktigt jobb Intresserade och engagerade

Läs mer

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant Göteborgs stad Social ekonomi = sant Lotta Lidén Lundgren, Anneli Assmundson, Ulrika Lantz Westman Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning, Social resursförvaltnings uppdrag Social resursförvaltning

Läs mer