Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll-

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-"

Transkript

1 Datum: Möte nr 13/ Plats och tid: Telefonmöte, kl Beslutande: Suppleanter: Frånvarande: Mötets sekreterare: Justerare: Sussie Signell, Eva Hildebrand, Maria Pettersson, Carina Larsson, PiaMaria Wenklo-Westlund, Lovisa Björkman Lovisa Björkman Jonas Bygdén Carina Larsson Lovisa Björkman Underskrifter: Ordförande: Susanne Signell Ort Datum Sekreterare: Carina Larsson Ort Datum Justerare: Lovisa Björkman Ort Datum 296 Mötets öppnande Ordförande Sussie Signell hälsade alla välkomna till dagens telefonmöte och öppnade mötet. 297 Val av justerare Styrelsen beslutade att utse Lovisa Björkman att jämte ordförande justera protokollet. 298 Fastställande av dagordningen Dagordningen fastställdes med några få justeringar.

2 299 Föregående protokoll a. Protokoll Protokollet är påskrivet och skickat som brev till sekreteraren. Ordförande väntar på bekräftelse att protokollet kommit fram. 300 Styrelsearbete a. Ordförandes rapport Lästes och lades till handlingarna. b. Årsmöte Föreläsning innan årsmötet Camilla Bäckman har tyvärr lämnat återbud gällande den tryffelföreläsning hon skulle hållit innan årsmötet, vilket styrelsen beklagar. Nytt ämne på föreläsningen blir BPH, då Anna Forsberg ställer upp som föreläsare med kort varsel. Anna är väldigt kunnig gällande BPH och kommer även visa SKKs nya BPH-film. 2. Nya styrelsefunktionärer på valberedningens förslag Valberedningens förslag innehåller två namn som är nya i SLRKs styrelsesammanhang. Enligt utvärdering av tidigare års styrelsearbete, är den allmänna åsikten att fysiska möten kostar för mycket Både vad gäller tid och pengar. Att ha ett par fysiska endagsmöten/år är en nödvändighet, men antalet fysiska möten kan minskas. Detta medför att styrelsen vill se till att de flesta i valberedningens förslag finns på plats under årsmötet och framför allt Kan vara med på det konstituerande styrelsemötet efter årsmötet. Båda personer enligt ovan, reser med flyg t o r. Under lördagen går inget flyg hem så sent att de kan stanna på det konstituerande styrelsemötet om årsmötet väljer enligt valberedningens förslag. Styrelsen beslutar därför att bekosta övernattning en natt (7-8/3) på hotell för dessa två personer. 3. Årsmöteshandlingar Styrelsen beslutar att trycka upp årsmöteshandlingarna i 30 ex, samt kommittéernas verksamhetsberättelser/-planer i 20 ex. Sussie ordnar detta. Pim kopierar upp balansrapport, resultatrapport, budget 2015 och revisionsberättelse till Årsmötet. 4. Inkomna motioner och styrelsens förslag på svar Det har inkommit två motioner till årsmötet, som bifogas protokollet. Som bilagor finns också styrelsens förslagsförslag på motionssvar. Styrelsen beslutar att godkänna föreslagna svar, att delge årsmötet. 5. AHKs Verksamhetsberättelse AHKs verksamhetsberättelse fastställdes av styrelsen, som även ska underteckna dokumentet.

3 6. Årsmöteshandlingar Styrelsen beslutar, efter samråd med SKKs FK, att årsmöteshandlingar ska publiceras på from Inköp till årsmötet Styrelsen beslutar att vinnaren i varje årsbästagren får, tillsammans med ett diplom, ett presentkort på en ram till diplomet. Styrelsen ger Pim i uppdrag att köpa in ovan nämnda presentkort samt även att köpa in plastfickor till de uppkopierade årsmöteshandlingarna. 8. Samling innan årsmötet Styrelsen beslutar att nu sittande styrelse ska samlas kl i årsmöteslokalen. 9. Lagottoshopen Shoppen kommer finnas i årsmöteslokalen med många fina produkter och lite nyheter till årets 15-års jubileum. Pim får i uppdrag att ordna så att handkassa finns på plats. c. Behörighet till arbete med nya hemsidan Att ta fram den nya hemsidan och ordna uppkomna problem är och har varit ett tidskrävande arbete. För att kunna avlasta är det bättre att fler personer innehar full behörighet. Det ska även ordnas en mailadress som både Jonas Bygdén, Carina Larsson och Tina Forsell har tillgång till, för att kunna åtgärda fel, ändringar m.m så fort som möjligt. Jonas Bygdén får i uppdrag att ordna en mailadress. Styrelsen beslutar utifrån detta, att även Tina Forsell och Carina Larsson ska ha full access till hemsidan. d. Tack! Styrelsen vill i och med att detta är vårt sista styrelsemöte, passa på att framföra ett varmt Tack till funktionärer i kommittéer, aktivitetskontakter och alla som bidragit till att bära klubben framåt. Styrelsen beslutar att framföra vårt tack via klubbens hemsida samt via vår facebooksida. Jonas Bygdén får i uppdrag att ordna detta. e. Inköp av Extern Hårddisk AHK önskar köpa in en extern hårddisk, där material som nu ligger på enskilda datorer kan sparas ner. Detta för möjligheten att samla allt på samma ställe samt att det då alltid finns backup på AHKs material om tekniska problem uppstår. Styrelsen beslutar att godkänna inköp av extern hårddisk för ca 700 SEK. Carina får i uppdrag att ordna detta.

4 f. Diplomutdelning under årsmötet Bakgrund: Under årens lopp har antalet tävlingsgrenar inom årsbästatävlingen ökat kraftigt. Så här långt har diplom delats ut till de 10 bäst placerade i varje gren. Förra året innebar detta att nära 50 diplom fanns färdigtryckta på årsmötet. I förlängningen innebar det att, om alla varit där, hade diplomutdelningen tagit väldigt lång tid. Då var bara en bråkdel av pristagarna på plats, så utdelningen tog bara 1 timme. Dock skulle diplomen till de som inte var där på årsmötet skickas. Till detta behövdes kraftigare kuvert samt oftast dubbelt porto. Till årets årsmöte har antalet grenar ökat och därför skulle det delas ut 89 diplom i år, vilket skulle ta oskäligt lång tid. De som inte kommer till årsmötet har tidigare år fått diplomen hemskickade med post, vilket pga den mängd det är fråga om nu skulle kosta oskäligt mycket vad gäller distribution samt porto. Styrelsen beslutar därför, att under årsmötet endast dela ut diplom till vinnarna i varje årsbästagren samt till alla Fridapristagarna. De övriga på årsbästalistorna som önskar få sina diplom, skickar mail till sekreteraren som sedan skickar diplomet som en pdf-fil. På så sätt undviker klubben den tidskrävande utdelningen av diplom på årsmötet, den relativt dyra hanteringen av papperskopior, distribueringen av brev samt porto- och emballagekostnader. 301 Ekonomisk rapport Resultat- och balansrapporten för 2014, budgetförslaget för 2015 samt revisionsberättelsen gicks igenom. a. Fridakontot Fridakontot innehåller SEK 302 Aktivitetskommittén Ingen rapport har inkommit. 303 Avels- och Hälsokommittén a. RAS-revideringen AHK har kontakt med handläggare i SKKs AK, som utsetts att granska klubbens reviderade RAS. Efter små justeringar är RAS-revideringen överlämnad till SKKs AK, som kommer ta upp klubbens RAS-revidering på nästa möte. Handläggaren som granskat RAS gav mycket positiva omdömen och berömde det gedigna arbete som lagts ner. b. Hälsoenkät Uppfödarenkät Styrelsen beslutar att avsluta hälso- och uppfödarenkäterna. Sammanställning av de båda enkäterna kommer att redovisas via klubbens hemsida och i LagottoNytt under året. c. Ögonlysning samt information om SLUs blodprovsinsamling gällande PRA 1. Ögonlysning av äldre hundar Det är av högsta vikt att vi alla hjälps åt med att begränsa spridningen av främst PRA, men även andra allvarliga ögondiagnoser där synpåverkan finns. Yngre hundar ögonlyses relativt ofta i avelsverksam ålder, men efter det minskar ögonlysningsfrekvensen drastiskt.

5 Styrelsen beslutar därför att ett bidrag på 200 kr ska betalas ut till hundar som ögonlyses from 7 års ålder. För att få bidraget ska en kopia av ögonundersökningsprotokollet skickas in till sammankallande i AHK. Med protokollet skall även bifogas kontoinformation om var ägaren vill ha ersättningen på 200 kr insatt. 2. Information om PRA och tystnadsplikt på hemsidan I kontakt med SLU har det framkommit att det föreligger tystnadsplikt gällande vilka hundar som SLU har fått in blodprov ifrån. Detta gör att styrelsen/ahk står med bakbundna händer. Vi kan inte få veta vilka hundar som ägarna lämnat blodprov från, vilket gör att vi verkligen behöver både uppfödares och ägares hjälp. Därför vädjar vi åter till er som lagottoägare/uppfödare; Se till att ni så snart det är möjligt skickar in blodprov till SLU på hund som utvecklat PRA, hundens föräldrar samt syskon. Blankett för provtagning samt blankett för ersättning från SLU till veterinären, finns på SLRKs respektive SLUs hemsida. Styrelsen beslutar att information om vad som gäller enligt ovan, ska läggas ut på klubbens hemsida. 304 LagottoNyttkommittén Ett upprop ska läggas på hemsidan och på Facebook angående att vi söker medlemmar till LN-kommittén. Styrelsen ger Jonas Bygdén i uppdrag att ordna detta. 305 Lagottoshopkommittén Ingen rapport har inkommit. 306 Medlemskommittén Den hade klubben 961 medlemmar. 307 Monterkommittén Ingen rapport har inkommit 308 Ungdomskommittén a. Fridapriset För att undvika framtida oklarheter kring Fridapriset och för att förenkla arbetet för ungdomskommittén/tillsatt jury, ger styrelsen Lovisa Björkman i uppdrag att skriva ett styrdokument med gällande regler/statuter för priset. 309 Utställningskommittén a. Raduno 2015 Katalogpris Styrelsen beslutar att priset/katalog till Radunon 2015, sänks till 20 kr. Prissänkningen beror på minskade kostnader för framtagning av katalogerna. Styrelsen beslutar att Hallsta Bild ska trycka katalogen. b. Utställningsplatser 2017 Ansökta utställningsplatser för Radunon respektive Specialen 2017: Styrelsen har sedan tidigare godkänt Köping till Radunon Förslag på Specialen 2017 är Ronneby och styrelsen godkänner förslaget.

6 310 Årsbokskommittén Ingen rapport har inkommit Svenska Lagotto Romagnoloklubben 311 Årsbästakommittén a. Ny tävlingsgren Årets Allroundlagotto Förslag har inkommit från Årsbästakommittén angående ny tävlingsgren, Årets Allroundlagotto. Styrelsen tycker tanken är god, men önskar att årsbästakommittén tittar över de kriterier som de satt upp. Nuvarande skrivning godkänns därför inte. Kommittén får i uppdrag att omarbeta förslaget och sedan lämna in det till styrelsen. Styrelsen ger Lovisa Björkman i uppdrag skriva ihop ett svar. 312 Tryffelkommittén Ingen rapport har inkommit 313 Inkomna skrivelser Inga inkomna skrivelser 314 Utgående skrivelser Inga utgående skrivelser 315 Övriga frågor a. Att-göra-listan Att-göra-listan gicks igenom och uppdaterades. b. Ny t-shirt till 15-årsjubileumet! Den nya t-shirten finns i många färger och ska läggas ut på hemsidan. Jonas Bygdén får i uppdrag att ordna detta. c. Shoppen fungerar inte på hemsidan. Detta behöver ordnas omgående. Jonas får i uppdrag att försöka hitta en lösning på problemet. 316 Nästa Möte Inga fler styrelsemöten planerade. Nästa möte blir årsmötet, den 7 mars Beslut om under sammanträdet behandlade ärenden som inte får offentliggöras, diskuteras eller publiceras på SLRKs webbplats och/eller i LN innan protokollet är justerat. Inga förekommande beslut har fattats som ej bör offentliggöras. 318 Mötet avslutas Ordförande tackade för ett bra möte och avslutade detsamma

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll Datum: 2015 03 23 Möte nr 2/2015 Paragraf 14 36 Plats och tid: Telefonmöte, 19:00 Beslutande: Dan Wikström, Maria Pettersson, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson, Louise Larsson

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll : 2015 04 19 Möte nr 3/2015 Paragraf 37 Plats och tid: Scandic Star Hotel, Sollentuna, 10:00 Beslutande: Dan Wikström, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson Suppleanter: Övriga

Läs mer

Protokoll! Styrelsemöte nr 3/2014! 2014-05-04 SCANDIC HOTEL, UPPLANDS VÄSBY!

Protokoll! Styrelsemöte nr 3/2014! 2014-05-04 SCANDIC HOTEL, UPPLANDS VÄSBY! NÄRVARANDE: Agneta "Teta" Karlsson, ordförande Maria Pettersson, vice ordförande Jonas Bygdén, sekreterare PiaMaria "Pim" Wenklo-Westlund, kassör Susanne "Sussie" Signell, ledamot Carina Larsson, ledamot

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2014-12- 20 Möte nr 11/2014 245-270 Plats och tid: Telefonmöte, 13:00-14.30 Beslutande: Suppleanter: Jonas Bygdén, Sussie Signell, Lovisa Björkman, Eva Hildebrand, Maria Pettersson, Carina Larsson

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll- : 2014-08- 24 Möte nr 7/2014 143-169 Plats och tid: Scandic Hotel Star, Sollentuna Centrum 12:00 Beslutande: Suppleanter: Maria Pettersson, Jonas Bygdén, PiaMaria Pim Wenklo- Westlund, Sussie Signell,

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben -Dagordning Styrelsemöte. Datum: Möte nr 7/2016 Paragraf

Svenska Lagotto Romagnoloklubben -Dagordning Styrelsemöte. Datum: Möte nr 7/2016 Paragraf Datum: 2016-10-01-02 Möte nr 7/2016 Paragraf 127-153 Plats och tid: Fysiskt möte i Sollentuna 2016-10-01 kl. 10.00-16.30 2016-10-02 kl. 10.00-14.30 Närvarande: Jack Spira, Lovisa Björkman, Louise Larsson,

Läs mer

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 161-184 Plats: Telefonmöte, kl. 19.00 21.30 Beslutande: Suppleanter: Förhinder: Mötessekreterare: Utsedd att justera: Dan Wikström, Carina Larsson ( 161-176), Jonas Bygdén,

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll- Jonas Bygdén, Lovisa Björkman, Tina Forsell.

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll- Jonas Bygdén, Lovisa Björkman, Tina Forsell. Datum: 2015-08-24 Möte nr 6/2015 113-136 Plats: Telefonmöte, kl 19.00 23.00 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Monica Hedquist, PiaMaria Wenklo- Westlund, Louise Larsson, Maria Pettersson ( 116

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Närvarande Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Sara Lahti SL Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SLRKs

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SLRKs 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SLRKs AVELS- OCH HÄLSOKOMMITTÉ 2015 Den 26 mars 2015 fastställde SKKs Avelskommitté vår RAS-revidering. Helgen den 10-11 oktober genomförde Carina Larsson och Tina Forsell SKKs

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: Plats: Telefonmöte

Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: Plats: Telefonmöte Sida 1 av 5 Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: 2017-11-28 Plats: Telefonmöte Närvarande: Birgit Andersson, Birgitta Åhman, Sofie Sundberg, Sinnica Wahlinder,

Läs mer

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016,

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Närvarande: Anette Johansson, Anette Lundgren, Ann Gustavsson, Jan Karlsson, Bengt-Ove Bergqvist (9/2), Catharina Ellerström,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-12-15, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, MALIN ASK SAMT SARAH HJULSTRÖM. INBJUDNA TILL MÖTET; REVISOR

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen

Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen Svenska Pudelklubben ASSOCIERAD MED SVENSKA KENNELKLUBBEN SÖDRA AVDELNINGEN AVDELNINGENS SÄTE: MALMÖ Protokoll nr 1 2015 fört vid sammanträde med styrelsen för Svenska Pudelklubben södra avdelningen Plats

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte)

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte) Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte 2018-03-27 (telefonmöte) Närvarande: Catharina Brandsten, Jan Karlsson, Susanne Lindén Nyhlén, Madelene Lindström, Cattlin Marques,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JENNIE HAMMARQVIST, SUZETTE ELESTEDT,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 10.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Olle Carlson, Pia Axelsson, Barbro Collin, Adjungerad jaktansvarig Sophia Jarl Frånvaro:

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180611, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Protokoll gicks igenom, godkändes och lades till handlingarna.

Protokoll gicks igenom, godkändes och lades till handlingarna. Protokoll 1-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 21 jan. 2012, Scandic Hotell, Upplands Väsby Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Lena Tellberg, sekreterare

Läs mer

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen 2011-06-04 Varberg Närvarande: Ordf. Barbro Jonsson. Ledamöter: Gunilla Andersson, Inger Butschkau, Gullwi Wintherhamre, Monica Wintherhamre Suppleanter: Tommy

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2018 Plats och datum: Telefonmöte, måndagen den 29 januari år 2018 Närvarande Initialer Ja Nej Noteringar Agneta Lindberg

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 2-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Ordinarie Årsmöte Svenska klubben för ungerska rashundar

Ordinarie Årsmöte Svenska klubben för ungerska rashundar Ordinarie Årsmöte Svenska klubben för ungerska rashundar Sjöhaga Pensionat 2018-03-17 1 Årsmötets öppnande av sittande ordförande Årsmötet öppnades av Ewa Granath, som hälsade alla välkomna. 2 Justering

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN Mötesdatum : 14 Februari Tid: 11.00 15.45 Plats: Mornington Hotel, Bromma Närvarande : Annette Jonasson (AJ), Eva Liljekvist-Borg (ELB), Helena Orre (HO), Monika Johansson (MJ), Lennart Ölund (LÖ), Meddelat

Läs mer

9.2 Val av justerare att jämte ordförande justera dagens protokoll Yvonne Lundberg

9.2 Val av justerare att jämte ordförande justera dagens protokoll Yvonne Lundberg Närvarande: Nicklas Nuland Johan Norgren Fredrik Boman Daniel Andersson Caroline Remula Niklas Jerbrant Emma Josefsson (suppleant) Carl-Johan Ulfgren (adjungerad) Valberedningen: Lise-Lott Åberg Janina

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2019 Plats och datum: Telefonmöte, torsdagen den 21 mars år 2019 Närvarande Initialer Ja Nej Noteringar Anne Hansson

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte.

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-11-10 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg,Louise Rosengren,Joachim Bonander Frånvarande anmälda förhinder:

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-08-18, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Kolviks samfallighetsforening

Kolviks samfallighetsforening Kolviks samfallighetsforening Protokoll fran arsmote 2009 Plats: Stora Hemmestaskolans matsal Tid: Sondagen den 15 februari 2009 kl. 10.00 Motets oppnande Ordforande Lars Ahlenfalk halsade alia valkomna

Läs mer

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 2/11 Datum: 2011-03-03 Närvarande: Mats Hult, Håkan Jonsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Magnus Sandberg. Frånvarande: Ragnar och Annikki Nilsson. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Postadress: Pinschersektionen c/o Sofia Skoglund, Simtuna Koby 5, 74971 Fjärdhundra

Postadress: Pinschersektionen c/o Sofia Skoglund, Simtuna Koby 5, 74971 Fjärdhundra Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Sofia Skoglund, Simtuna Koby 5, 74971 Fjärdhundra Protokoll fört vid styrelsemöte 9/2014. 119-133, 6 oktober. Mötets plats: Telefonmöte Närvarande: Lisa

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Sida 1 av 5 http://villaagarnalerum.se Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Under sammanträdet serveras en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Söndagen den 26: e maj, 2013 Malmskillnadsgatan 54, Stockholm Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Anette Hagberg-Gustafsson, Ingrid Johansson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS per telefon

Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS per telefon Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS 2019 01 09 per telefon Närvarande: Göran Löf, Maria Åhlin, Linda Bowenius, Cathrin Hansson, Mia Wulff, Jennie Parneryd, Anne-Christine (A-C) Slevin, Lena Larsman Anmält

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE +9 PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, JOSEFINE PETTERSSON, CAROLINE REMULA, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, NICKLAS NULAND, CAROLINE REMULA TILL OCH MED 7.8, JOSEFINE PETTERSSON, LAILA MÄLLINEN,

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, SARAH HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND,

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2008 04 08

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2008 04 08 12.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Kerstin Nilsson, Sophia Jarl, Olle Carlson, Anna-Greta Lingebrandt, Hans-Gunnar

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2018 Plats och datum: Fysiskt möte på Vätterleden i Gränna, söndagen den 23 september år 2018 Närvarande Anne Hansson

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Anmält förhinder: Lotta Sandell, vice ordförande, Christer Ivarsson, suppleant

Anmält förhinder: Lotta Sandell, vice ordförande, Christer Ivarsson, suppleant Protokoll 2-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 25 feb. 2012, Lingvägen 100, Gubbängen Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör Lena Tellberg,

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2016 Datum: 2016-08-08 Tid: Kl. 19.00-22.25 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år 2016-2017 Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Härmed kallas alla fastighetsägare med andel i Fiskeläget

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-01-20, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-01-20, TELEFONMÖTE +9 PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-01-20, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, CAROLINE REMULA, NICKLAS NULAND, SUZETTE ELESTEDT, JOSEFINE PETTERSSON FRÅN 11

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer