Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Hjernet, tisdagen den 26 september 2012, kl Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers för Sami Hoikkala (S) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Birgitta Borg (FP) tj ers för Ursula Steffensen (S) Gary Dybeck (M) tj ers för Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Katrin Winarve (M) John Sundell (KD) tj ers för Anna Magnusson (KD) Gabrielle Peteri (FP) Eva Stenqvist (C) Bertil Roden (NP) Övriga deltagande Utses att justera Anders Danielsson, förvaltningschef Lena Boskär-Lööf, ungdomssamordnare, 75 Stina Myrén, förskolechef, 76 Ewa Lindéh Björkman, rektor 76 Kicki Agrell, nämndsekreterare Gabrielle Peteri Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Kicki Agrell Ordförande... Per Andreasson Justerande... Gabrielle Peteri ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift... Per Andreasson, ordförande

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 75 dnr 124/12, 175/11 Redovisning av det kommunala uppföljningsansvaret för ungdomar Ungdomssamordnaren har lämnat en rapport över de ungdomar som ingår i uppföljningsansvaret var det 617 ungdomar år. 421 av dem går på gymnasiet, några går på folkhögskola, går kvar i grundskolan eller på Komvux och några har annan sysselsättning. 22 ungdomar var aktuella hos ungdomssamordnaren och 10 aktuella för motiverande och vägledande samtal hos studievägledaren. Dessa siffror ändras från dag till dag men här redovisar de som var aktuella när rapporten skrevs. Ungdomssamordnaren överlämnar även en rapport avs uppföljning av avgångselever vårterminen För våren 2012 har skolorna rapporterat in sin statistik. Jämfört med förra året är det fler elever som har fått ett slutbetyg medan det är färre som är behöriga till högskola och universitet p g a att de inte har godkänt i tillräckligt många ämnen. Vidare lämnas en redogörelse över de elever som har bytt eller börjat om på annan gymnasieskola. Rapporten kommer att användas för fortsatta diskussioner med gymnasieskolornas om deras arbete med måluppfyllelse. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 76 Information från verksamheten Förskolechef Stina Myrén informerar barn- och utbildningsnämnden om sin verksamhet Centrala förskoleområdet. I området ingår förskolorna Marstrandshagen 3 avd, Esstorp 2 avd och Soltunet också 2 avd. Totalt finns det 117 barn inskrivna vid dessa förskolor. Förskolorna har lite olika teman som de arbetar särskilt med bl a naturvetenskap och utemiljö och samtliga förskolor inom området uppnår uppsatta kvalitetsmål. Ewa Lindéh Björkman rektor för bl a grundsärskolan i Nora informerar om hur den verksamheten är organiserad i Nora. Organisatoriskt finns särskolan i dag vid Järntorgsskolan med gruppering F-1 och 4-6 och Karlsängskolan som har elever i åk 7-9. För att bli inskriven i särskolan ska eleven ha en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Det är vårdnadshavaren som ansöker om inskrivning. Då görs en fullständig elevutredning med social, psykologisk, medicinsk och pedagogisk bedömning. I grundsärskolan finns även formen träningsskola, den formen finns i dag i en gruppering på Karlsängskolan. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 77 dnr 117/11 Ekonomisk uppföljning Den ekonomiska uppföljningen per augusti 2012 visar en positiv avvikelse mot budget med kkr. Prognosen för 2012 ser i dagsläget ut att ge ett positivt resultat. Orsaken är framförallt ett prognostiserat överskott inom gymnasieskolan vilket främst beror på minskat elevantal till höstterminen 2012 samt att genomsnittskostnaden per gymnasieplats på vårterminen 2012 är något lägre än budgeterat. De största avvikelserna kan återfinnas inom nedan angivna områden: För gemensam förvaltning är prognosen -350 kkr beroende på påförda lokalkostnader för Karlsängskolans paviljong, annexet, samt delar av simhallen. Inom förskoleverksamheten har efterfrågan på förskoleplatser varit lägre än beräknat och därmed givit lägre personalkostnader än budgeterat. Inom grundskolan beräknas budgeten för personalkostnader inte kunna hållas inom ram med anledning av kommande löneavtal. Fritidshemmen redovisar högre intäkter än budgeterat. Område särskilt riktade insatser uppvisar högre intäkter än budgeterat med anledning av nytt avtal med Arbetsförmedlingen avs arbete med ungdomar. Övriga verksamheter beräknas i nuläget kunna inrymmas inom givna budgetramar. att lägga ekonomisk uppföljning till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden BUN 78 Information om elev/barnantal i kommunen En redovisning avs barn/elevantal åldersvis vid förskolorna och skolorna i Nora kommun lämnas. Likaså lämnas en kostnadsberäkning för varje enhet uppdelat i olika delar. Materialet ska användas för fortsatt diskussion i de politiska partierna för att sedan användas som underlag när barn- och utbildningsnämnden kommer att behandla förskole- och skolorganisationen i kommunen. att lägga informationen till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 79 Förvaltningschefen informerar KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola som finns bl a i Örebro och till vilken Nora ev kan bli en filial. KomTek som arrangerar kurser i teknik för eleverna på fritiden, kommer att starta upp en försöksverksamhet i Nora under hösten 2012 med två kurser riktade till elever i låg- och mellanstadiet. Projektledarna för Entreprenörskap i skolan medverkar med att söka sponsorer från det lokala näringslivet. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 80 dnr 15/11 Fyllnadsval; val till arbetsutskottet Anna Magnusson (KD) har avsagt sig uppdraget som ledamot i arbetsutskottet. Till ny ledamot föreslås Eva Stenqvist (C) som i dag är ersättare i arbetsutskottet. Till ny ersättare i arbetsutskottet efter Eva Stenqvist (C) föreslås Bertil Roden (NP) Att utse ledamot och ersättare enligt ovan.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 81 dnr 16/11 Rapport från kontaktpersonerna Bertil Roden (NP) har besökt Lingårdens förskola och Lärkesskolan och informerar från det besöket. Anita Rundqvist (S) har deltagit på ett föräldramöte på Dalkarlsbergs förskola. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 82 Information från gymnasiesamverkan För att möjliggöra ett bra samarbete i gymnasiefrågor mellan kommunerna Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora och för att säkerställa inflytande och insyn har det bildats en samverkanskommitté i gymnasiefrågor mellan kommunerna. Samverkanskommittén ska samråda kring budget, utbildningsutbud, verksamhetsplanering, kommunikationer och kvalitetsfrågor. Kommittén är ett organ för information och samråd, den är ej beslutande. Ordföranden informerar från träff med kommittén att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 83 dnr 157/12 Anhållan om tilläggsanslag för upprustning av skol- och förskolegårdarnas lekredskap Bildningsförvaltningen har inom sina verksamheter skola och barnomsorg ett behov av att dels färdigställa Järntorgets skolgård, samt underhålla skol- och förskolegårdarna på flera av kommunens skolor och förskolor. Några skolor/förskolor saknar lekredskap helt och enbart några få av bildningsförvaltningens lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De som är i behov av tillgänglighetsanpassning avser förvaltningen samråda med handikapprådet kring samtliga åtgärder och byggnation. Bildningsförvaltningen har en långsiktig plan för investeringar, men behovet börjat bli så stort och akut att flera av skolgårdarna inom en snar framtid kommer innebära en risk för skada för barnen vid lek. Förvaltningen har från rektorer och förskolechefer tagit in underlag för behov av akuta nyinvesteringar för lekredskap. Järntorgsskolans skolgård, inkluderad Järntorgets förskolas gård, är inte färdigställd eftersom alla planerade åtgärder inte rymdes i budget, då skolans färdigställande blev kostsammare än beräknat. För de övriga skolorna/förskolorna är de mest akuta behoven insatser som redovisas. Bildningsförvaltningen föreslår därför barn- och utbildningsnämnden att hos kommunfullmäktige anhålla ett tilläggsanslag om 2,6 miljoner kronor för upprustning och färdigställande av skol- och förskolegårdarnas lekredskap/utemiljö inom bildningsförvaltningens verksamheter. Ordföranden med instämmande av Camilla Andersson (V), Eva Stenqvist (C), Gabrielle Peteri och Birgitta Borg (båda FP), John Sundell (KD) och Bertil Roden (NP) yrkar bifall till förvaltningens förslag sålunda att hos komunfullmäktige anhålla om tilläggsanslag i 2012 års budget med 2,6 miljoner kronor för upprustning av skol- och förskolegårdarnas lekredskap.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 84 Övriga frågor Lärarbehörighet: 2016 ska alla lärare ha behörighet i de ämnen de undervisar i. Inventering är gjord avs kommunens lärare och nu inväntar förvaltningen på legitimationer som Skolverket ska utfärda så att arbetet kan fortsätta med att få rätt behörig lärare på rätt ställe. Dagbarnvårdarlokal Striberg: Förvaltningschef och ordförande kommer att träffa Stribergs idrottsförening under v 40 för att diskutera lokalen som behöver åtgärdas avs ventilation och avlopp. Protokoll: Innehåll och utseende följer kommunallagens bestämmelser. Elever, vad görs för de elever som inte kan skriva och läsa när de når högstadiet? Förvaltningschefen tar med frågan till rektorerna Förekomsten av mobbning: Förvaltningschefen tar med frågan till rektorerna. Skolmaten, klagomål på kvalitén Kostchefen bjuds in till ett nämndsammanträde. att lägga informationen till handlingarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden BUN 85 Redovisning av delegationsbeslut 1. Fc Anders Danielsson: Yttrande till Skolinspektionen (dnr 140/12 Tilläggsavtal Dexter (dnr 80/08) Avtal med CareOnDemand AB (dnr 102/11) 2. Rektor Anders Forsberg: Anmälan om inredd utredning avs kränkande behandling (dnr 126/12) 3. Rektor/förskolechef Ewa L Björkman: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 10/10, 135/12, 136/12) Beslut om inskrivning i särskolan (dnr 109/12) 4. Rektor/förskolechef Pepe Idril: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 99/10, 108/07, 137/12, 54/09) 5. Förskolechef Stina Myrén: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 48/12) 6. Rektor/förskolechef Ann-Kristin Andersson Beslut om utökad barnomsorg (dnr 14/11) 7. Arbetsutskottets protokoll Flyktingsekreteraren: Beslut om introduktionsersättning 9. Resursen Beslut enl SoL, LSS Barn-och utbildningsnämnden beslutar att ha tagit del av delegationsbesluten.

13 Barn- och utbildningsnämnden BUN 86 Delgivning 1. Socialstyrelsen: Beslut om utvecklingsmedel för kvalitetsutveckla arbetet med våldsutsatt kvinnor..(dnr 146/12) 2. Järnboås Friskoleförening: Järnboås Friskoleförening drar tillbaka årets ansökan (dnr 55/12) 3. Kammarrätten i Göteborg: Dom i mål (dnr 25/12) 4. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL: Sju kommuner tar täten i SKL:s matematiksatsning 5. Dalkarlsbergs brukarstyrelse: Protokoll (dnr103/09) 6. Revisorerna /KPMG: Granskning av inköp och upphandling 7. Länsstyrelsen, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen: Informations- och prognosbrev Barn-och utbildningsnämnden beslutar att ha tagit del av delgivningarna.

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-25 87 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 september 2013, kl 09.30-16.15. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 79, 81-87 Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-31 101 Plats och tid Hjernet, onsdag den 31 oktober 2012, kl 10.00-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Ulf Carlsson (S) tj ers för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 18 Plats och tid Hjernet, tisdag den 28 mars 2012, kl 08.00-11.10. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) 17-20, 22-27

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-29 59 Plats och tid Hjernet, onsdag den 29 maj 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Tuula Nordgren (KD) tj ers för Camilla Andersson (V) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 50 Plats och tid Hjernet, Tisdagen den 14 juni 2011, kl 08.30-09.05. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist (NP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-28 116 Plats och tid Järntorgsskolan, tisdag den 28 november 2012, kl 08.30-11.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Per Andreasson (S) ordförande Gary

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 67 Plats och tid Hjernet, 2014-08-26 9.45- Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Anita Rundqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 62

Barn- och utbildningsnämnden 62 2011-09-06 Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdag den 6 september 2011, kl 08.30-10.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21 Plats och tid Hjernet, 2014-01-21, 9.30-11.30 Utses att justera Ulf Carlsson (S) Justeringens Ordförande Justerande Sammanträdesdatum 2014-01 -21 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Gary Dybeck

Läs mer

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo 16 Plats och lid Hjernet, onsdag den 27 februari 2013, kl 08.30-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Anita Rundqvist (S) tj ers för GamiIIa Andersson (V) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Sami

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 24 Plats och tid Hjernet, 2014-03-18, kl. 8.40 12.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-01-30 1 Plats och tid Hjernet, onsdag den 30 januari 2013, kl 08.30-12.45. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) 1-7 Sami Hoikkala (S) Eleonore

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl 08.30-11.25. Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Plats och tid Hjernet, 2014-04-22, kl. 9.00-13.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-30 97 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 30 oktober 2013, kl 08.30-15.30 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 88-93 Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-16 1 Plats och tid Hjernet, tisdag den 16 februari 2010, kl 08.30-10.40. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Eleonore Karlsson (S) tj ers för Svenerik Nykvist

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 5 mars 2019, kl 09:00 16:00 ande Övriga deltagande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. NORA KOMMUN Sammantrc:ldesdatum 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, kl. 8.30-12.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-22 1(18)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-22 1(18) 2014-10-22 1(18) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset kl. 13:00-16:10 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Cajsa

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-05 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-11.30 Sofia Söderström (S), ordförande Anki Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 ANDE LEDAMÖTER Anders Johansson (S), ordförande Stig Bjelvert (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Jessica Hildén (S)

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2016-10-18, kl 0900-1510 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Kjell Kangas, S Linda Jonsson, V, 09.00-12.30, 47-48 Pirkko

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.50 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 sid 54 Plats och tid Dessans Café i Pello, tisdagen den 17 juni 2014 kl 09.00-13.00 Beslutande Desirée Waaranperä Krutrök (S), ordförande Magnus Pettersson (S) Marina

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer