Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid Hjernet, kl :45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s), tj ers Therese Hoikkala (v), tj ers Birgitta Brandt (s), tj ers Henk Burgering (m), tj ers Pia-Maria Johansson (c) Jens Mikael Larsson (fp), tj ers Nils Holmberg (kd) Övriga deltagande Elisabeth Hoikkala (s) ej tj ers Sofi Stockhaus, SKAF Thomas Johansson, controller Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Monica Fyrhammar Ordförande... Monica Andersson Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Monica Andersson, ordförande

2 Socialnämnden Sn 24 dnr 26/09 Delegationsbeslut Att godkänna beslutsattestanter och ersättare enligt lista Delegationsbeslut - IFO Delegationsbeslut ÄO Anställningsbeslut Arbetsutskottets protokoll från Socialnämnden beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbesluten

3 Socialnämnden Sn 25 dnr 46/09 Bn 16 Uppföljning Sysselsättning NU - Röda Gården Gyttorp Förvaltningschefen föredrar ärendet kring uppföljning av verksamheten vid Röda Gården i Gyttorp. Röda Gården är en daglig verksamhet för personer med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Verksamheten startade under april Den finansieras vad gäller lönekostnaden för personal 50 % med statliga medel under 2008 och Medlen ska användas för att utveckla sociala insatser till personer med psykisk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning i samband med att en ny reform om öppen psykiatrisk tvångsvård trätt i kraft 1 september Röda Gården är en pågående väl fungerande verksamhet. Där arbetar för närvarande åtta personer som har beslut om daglig verksamhet enligt LSS eller enligt SOL, fler personer är på väg in i verksamheten. Det är viktigt att den dagliga sysselsättningen finns i Röda Gården Gyttorp. Flera av de personer som bor på Torget 7 har beslut om daglig verksamhet. Röda Gården nyttjas även som gemensamhetslokal kvällar och helger för de boende på Torget 7, eftersom boendet inte har någon egen sådan lokal. Vi har ingen annan verksamhet med sysselsättning för personer med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Enligt LSS-betänkandets förslag är det från och med 2010 lag på att kommunerna ska tillhandahålla sysselsättning för personer med psykiska funktionsnedsättningar. att föreslå Socialnämnden att besluta att förvaltningen även fortsättningsvis hyr Röda Gården i Gyttorp som bas för sysselsättning för de personer som har beslut om daglig verksamhet samt som gemensamhetslokal för de boende på Torget 7.

4 Socialnämnden Sn 26 dnr 33/09 Bn 17 Tillsynsrapport avseende Kungsängen i Nora AB - Gruppbostad Hammarby Förvaltningschefen föredrar ärendet. De boende vid Hammarby gruppbostad anser sig ha en bra vardag med kunnig och vänlig personal som alltid finns till hands, och de har kontakt med sina anhöriga genom telefon och besök. Handläggarens bedömning är att Hammarby gruppbostad har en bra verksamhet för de boende. Arbetet med fortbildning för personalen har fortsatt. Ytterligare utbildnings insatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Personalpolicy finns upprättad. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Brandpärm finns upprättad. Kvalitetsarbetet pågår och är baserat på systematiskt arbetsmiljöarbete.

5 Socialnämnden Sn 27 dnr 51/09 Bn 18 Tillsynsrapport avseende Kungsängen i Nora AB - Daglig verksamhet Hammarby bygdegård Förvaltningschefen föredrar ärendet. Den dagliga verksamheten i Hammarby bygdegård har inneburit en väsentlig kvalitetshöjning för de personer som har beslut om insatsen daglig verksamhet. Arbetet med fortbildning för personalen fortsätter. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Personalpolicy finns upprättad. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Brandpärm finns upprättad. Kvalitetsarbetet pågår och är baserat på systematiskt arbetsmiljöarbete.

6 Socialnämnden Sn 28 dnr 34/09 Bn 19 Tillsynsrapport avseende Kungsängen i Nora AB - Gruppbostad Stensnäs Förvaltningschefen föredrar ärendet. De boende vid Stensnäs gruppbostad anser sig ha en bra vardag med kunnig och vänlig personal som alltid finns till hands. De har kontakt med sina anhöriga genom telefon och besök. Handläggaren bedömer att Stensnäs gruppbostad har en bra verksamhet för de boende. Arbetet med fortbildning för personalen har fortsatt. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Personalpolicy finns upprättad. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Brandpärm finns upprättad. Kvalitetsarbetet pågår och är baserat på systematiskt arbetsmiljöarbete.

7 Socialnämnden Sn 29 dnr 35/09 Bn 20 Tillsynsrapport avseende Kungsängen i Nora AB-Gruppbostad Gyttorp Förvaltningschefen redovisar handläggarens bedömning i ärendet. De boende vid gruppbostaden i Gyttorp anser sig ha en bra vardag med kunnig och vänlig personal som alltid finns till hands. De har kontakt med sina anhöriga genom telefon och besök. Arbetet med fortbildning för personalen har fortsatt. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Personalpolicy finns upprättad. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Brandpärm finns upprättad. Kvalitetsarbetet pågår och är baserat på systematiskt arbetsmiljöarbete.

8 Socialnämnden Sn 30 dnr 65/09 Bn 21 Tillsynsrapport avseende Kungsängen i Nora AB - Daglig verksamhet Gyttorp Förvaltningschefen föredrar ärendet, där handläggarens bedömning är att den dagliga verksamheten i Gyttorp är en bra verksamhet utifrån de boendes förutsättningar. Arbetet med fortbildning för personalen fortsätter. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Personalpolicy finns upprättad. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Brandpärm finns upprättad. Kvalitetsarbetet pågår och är baserat på systematiskt arbetsmiljöarbete.

9 Socialnämnden Sn 31 36/09 Bn 22 Tillsynsrapport avseende AB Villa Björkudden Förvaltningschefen redovisar handläggarens bedömning i ärendet. De boende framför att det är ett bra boende; personalen är kunniga och vänliga, det finns en bra daglig verksamhet på Stora Gården. Bild & Form är uppskattat, musiklektionerna och den fysiska aktiviteten likaså. De boende har en innehållsrik fritid med mycket resor. De upplever att de har stort inflytande, man bestämmer tillsammans. De boende har god kontakt med sina anhöriga till stor del tack vare att de har ett stort stöd av personalen för att kunna upprätthålla kontakten med sina anhöriga. AB Villa Björkudden har en bra och individanpassad verksamhet för de boende. De arbetar kontinuerligt med fortbildning för personalen. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Kvalitetsarbetet pågår fortlöpande.

10 Socialnämnden Sn 32 dnr 52/09 Bn 23 Tillsynsrapport avseende AB Villa Björkudden-Daglig verksamhet Förvaltningschefen redovisar handläggarens bedömning i ärendet. Den dagliga verksamheten är innehållsrik och omväxlande med stora möjligheter till individuella aktiviteter. AB Villa Björkudden arbetar kontinuerligt med fortbildning för personalen. Ytterligare utbildningsinsatser planeras. Utvecklingssamtal med personalen pågår fortlöpande. Genomförandeplaner och personliga pärmar för dokumentation finns upprättade och kommer att utvecklas. Kvalitetsarbetet pågår fortlöpande.

11 Socialnämnden Sn 33 Delgivningar dnr 69/09 Information från SKL dnr 56/09 Angående inrapportering av statistik till SKL Kf-protokoll från Från Alvesta kommun Sammanställning av enkätsvar Brukarrådets protokoll från dnr 85/09 Från Socialstyrelsen Information till samtliga kommuner Socialnämnden beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

12 Socialnämnden Sn 34 Övriga frågor Pia-Marie Johansson (c) har frågor angående gruppledarna som blivit anställda inom kommunen under Hon undrar hur det fungerat hittills? Har gruppledarna undersköterskeexamen som lägsta utbildningsnivå? Finns arbetsbeskrivningar för gruppledartjänsterna? Arbetar de dagtid eller går de på schema? Förvaltningschefen svarar att det för närvarande pågår en utvärdering av gruppledartjänsterna, hon räknar med att denna utvärdering kommer bli klar under våren. Hon meddelar också att alla utom en har undersköterskeexamen som lägsta utbildningsnivå och att den som inte har det kommer bli klar med sin validering i maj i år. Arbetsbeskrivning av gruppledartjänsterna finns sedan tjänsterna utlystes och i samband med utvärderingen kommer dessa att förtydligas. Gruppledarnas arbetstider varierar, vissa arbetar dag medan andra arbetar på schema. Ordförande meddelar att man återkommer i frågan när utvärderingen är klar senare i vår.

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2010-01-19 1 Plats och tid Räddningstjänsten, 2010-01-19 kl 13.00 13.45 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-01-20 1 Plats och tid Hjernet, 2009-01-20 13.30-15.10 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson (s) Lena Carlström (s) Margaretha

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-05-18 37 Plats och tid Hjernet, 2010-05-18 kl 13.00-13.15 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Annelie Lundberg (S), ersättare för Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), ersättare

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-03-20 18 Plats och tid Hjernet, 2014-03-20 kl. 13.00-14.55 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S), tj ers Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Håkan Boman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 13:e maj 2015 kl. 13:00 17.00 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer 65-74 Sekreterare

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14 Socialnämnden 2010-06-17 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-06-17, kl. 10.00-11.55 Gruppsammanträde: 08.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2012-06-20 1 (9) Plats och tid Treklövern, Hyltebruk kl. 14.00-15.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson (M) Tjänstgörande ersättare Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-02-11 1 Plats och tid Tullbackagården, 2010-02-11 kl 17.30-18.40 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-11-15 84 Plats och tid Hjernet, 2011-11-15 kl. 13.00 14.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för Mats Björck (M) Nils

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-04-11 23 Plats och tid Hjernet, 2013-04-11 kl. 13.00-16.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 12 Omkostnadsersättning för kontaktpersoner/kontaktfamiljer 2016... 2 13 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 14 Bokslut 2015... 4 15 Delgivningar... 5 16 Internkontroll... 6 17

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-05-28 46 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-28

Socialnämnden 2014-05-28 129 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 130 Internkontroll... 3 131 Delgivningar... 4 132 Avgifter för boende enligt LSS 9.9... 5 133 Mall för tjänsteskrivelse från socialförvaltningen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(5) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 13 00 - Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Malin Månsson Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset,

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-18.15 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Eva Hallberg, Vänsterpartiet

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Socialkontoret, Mörby centrum

Socialkontoret, Mörby centrum 1(7) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 15:00-18:55 Paragrafer 29-34 Beslutande Carina Erlandsson (M) Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Maria Edwall (M) Mikael Adersteg (MP) Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN 2019-04-23 Plats och tid: KS-Sessionssal kl. 13.15-16.00 1 (11) Beslutande: C Elisabeth Fors ordförande 123-130 C Birgitta Stålnacke ordinarie S Mats Niemi

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-09-19 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoet, kl 08.15-10.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Eva Johansson

Läs mer

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin

Stefan Olsson, utvecklingsledare 67/09. Justeringens plats och tid Socialkontoret senast Paragraf 67-75/09. Lotta Hedin 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 17 juni 2009, kl 14.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v) Eric

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21 21 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Glans, Monika (fp) Åkerman, Lizette (s) Gavrilids, Georgies (s) Andersson, Annika

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-02-14 1 Plats och tid Hjernet, 2013-02-14 kl. 13.00-16.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.15 Elisabeth Holmer Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-11-22 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Birgitta Westman (S) Ingvor

Läs mer