Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid Hjernet, kl Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar (S) Britt Alderholm (M) Bengt Nilsson (FP) Helena Vilhelmsson (C) Johan Lundqvist (NP) Övriga deltagande Jukka Tekonen, projektledare LOV, LG Persson, enhetschef vuxenenheten 46-47, 53 Mona Forsberg, socialchef Annelie Gustafson, nämndsekreterare Utses att justera Kent Nilsson Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Annelie Gustafson Ordförande... Tom Rymoen Justerande... Kent Nilsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Socialnämnden Sn 43 Övriga frågor och godkännande av dagordningen Ulla Karlsson (S) önskar information om personliga ombud. Ordförande vill informera om socialtjänten.info. Socialnämnden beslutar att ta upp ovanstående frågor under punkten övriga frågor samt att godkänna dagordningen.

3 Socialnämnden Sn 44 dnr 13/2013 Delegationsbeslut Au protokoll Delegationsbeslut IFO, april Delegationsbeslut IFO, maj Delegationsbeslut LSS och ÄO, maj Socialnämnden beslutar att godkänna redovisningen och lägga densamma till handlingarna.

4 Socialnämnden Sn 45 dnr 40/2013 Ekonomi Socialchefen redogör för det ekonomiska läget. Prognos Kommunfullmäktige fastställde i december 2012 en budgetram för socialnämnden på 187,1 mkr för år Prognosen per den sista april för helåret 2013 pekar på en budgetavvikelse på +0,0 mkr i förhållande till budgetramen. Driftredovisning Socialförvaltningen bedömer i sin senaste prognos per att nämndens resultat för 2013 kommer att följa budget. Personal Antalet anställda inom nämndens verksamhetsområde omräknat till årsarbetare uppgick den sista maj till 280 st mot 272 st i maj Under april månad 2013 uppgick korttidssjukfrånvaron till 227 dagar och långtidssjukfrånvaron till 430 dagar. Investeringar Nämnden har för år 2013 en av kommunfullmäktige fastställd investeringsbudget på 0,7 mkr. Till det har beslutats om tilläggsbudget på 0,6 mkr avseende omsorgssystem. Investeringsbudgeten uppgår därefter till 1,3 mkr. T o m mah har 0,3 mkr redovisats. Prognostiserad investeringsvolym uppgår till 1,3 mkr. Befolkningsutveckling Kommunens befolkning uppgår den 31 mars 2013 till , vilket är en minskning med fem personer sedan årsskiftet. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

5 Socialnämnden Sn 46 dnr 95/2012 Projektplan Utredning av servicetjänster enligt Lagen om valfrihet, LOV, i Nora kommun Jukka Tekonen har anställts som projektledare för att utreda LOV. Han närvarar på socialnämndens sammanträde för att ge ledamöterna information om hur projektplanen ser ut. Mål med utredningen är att - Redovisa för- och nackdelar med införande av LOV inom serviceinsatserna: städ, inköp, tvätt och matdistribution. Detta blir en form av riskanalys/konsekvensanalys. - Redovisa kvalitetsindikatorer för berörda serviceinsatser. - Utarbeta ett informationsmaterial till leverantörer (företagare). - Utarbeta ett informationsmaterial till brukare. - Göra ett förfrågningsunderlag. - Beskriva processen fram till att LOV är införd om beslut tas att införa LOV för de aktuella servicetjänsterna. Johan Lundqvist (NP) och Helena Vilhelmsson (C) uppmärksammar att kommunfullmäktige tagit beslut att LOV ska införas. I projektplanens mål står till exempel om LOV införs, vilket inte stämmer med kommunfullmäktiges beslut. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

6 Socialnämnden Sn 47 dnr 117/2011 Genomgång av arbetet med handlingsplanen Hot och våld i nära relationer Enhetschefen för vuxenenheten närvarar för att informera socialnämnden om arbetet som sker. Sedan handlingsplanen för hot och våld i nära relationer antogs förra året har socialförvaltningen inte haft något ärenden där denna handlingsplan kunnat användas fullt ut. Detsamma gäller bildningsförvaltningen. Polisen har under samma tid haft 19 fall av misshandel. Det finns ett problem i kommunikationen till kommunen eftersom någon rapport från Polisen vid dessa fall av misshandel inte har inkommit till kommunen. Någon anmälan från vårdcentralen har inte heller inkommit till kommunen. Detta måste bli bättre. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

7 Socialnämnden Sn 48 dnr 43/2013 Sn 35 Val av ny ersättare till arbetsutskottet Pia-Maria Johansson (C) har lämnat sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden och därmed även sitt uppdrag som ersättare i arbetsutskottet. Då majoriteten endast har två ersättare i arbetsutskotten skall den tomma platsen ersättas av en representant från majoriteten. På nästa socialnämnd, , kommer majoriteten föreslå en ledamot som ersättare i arbetsutskottet. Socialnämnden tackar för informationen. Till ny ersättare arbetsutskottet föreslås Britt Alderholm (M). Socialnämnden beslutar att välja Britt Alderholm (M). som ny ersättare i arbetsutskottet.

8 Socialnämnden Sn 49 dnr 84/2012 Motion 5/2012 om införande av social investeringsfond i Nora kommun Socialchefen har berett ärendet och informerar om skrivelsen angående motion 5/2012 om införande av social investeringsfond i Nora kommun. Monica Aune (MP) överlämnade ovanstående motion till kommunfullmäktige Motionären föreslog att Nora kommun skulle utreda möjligheten att införa en social investeringsfond i kommunen samt att senast ska förslag till beslut om tidplan för att införa en social välfärdsfond överlämnas till kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade att överlämna motionen till socialnämnden för beredning mottog socialnämnden motion 5/2012 in införande av social investeringsfond i Nora kommun. Motionen togs upp i kommunens ledningsgrupp då socialförvaltningen inte ansåg sig kunna bereda motionen som ensam förvaltning. Bildningsförvaltningen har aviserat att de är angelägna att få lämna svar på motionen. Socialförvaltningen föreslår socialnämnden att återremittera motionen till kommunstyrelsen då motionen inte endast skall/kan besvaras av socialförvaltningen. Socialnämnden beslutar enligt förslag.

9 Socialnämnden Sn 50 dnr 20/2012 KPR 7 KHR 11 Reviderat reglemente för kommunala pensionärs- och handikappråden Ett förslag på reviderat reglementet har skickats ut till alla ledamöter. I 8 ska tilläggas val av vice ordförande till rådet från en av pensionärsorganisationerna. Under 10 ska en halv dag tas bort. Kommunala pensionärsrådet beslutar att föreslå kommunfullmäktige att anta reviderat reglemente för pensionärsrådet. Ordförande informerar att något tillägg angående att lokalerna för handikapprådets möten ska vara tillgängliga för alla inte kan göras i reglementet. Förvaltningen tar till sig eventuella synpunkter på lokaler för att de ska passa samtliga ledamöter i handikapprådet och försöker lösa det till bästa förmåga. Rent ekonomiskt måste förvaltningen välja lokaler som redan finns i kommunen och således inte kostar något. Handikapprådet tycker detta är acceptabelt. Något tillägg i reglementet om inläsning av protokoll kan i dagsläget inte göras. Det finns ingen fast verksamhet som kan ansvara för detta och sekreteraren ska se över möjligheten att få hjälp med detta i framtiden. Under 9 ska en halv dag tas bort samt det ska tydliggöras att det gäller samtliga ledamöter, även politiker och andra representanter. Kommunala handikapprådet beslutar att föreslå kommunfullmäktige att anta reviderat reglemente för handikapprådet. Socialnämnden anser att det i reglementet för kommunala pensionärsrådet 7-8 ska förtydligas vilka de 10 ledamöterna är samt vilka representanter som ska ingå i rådet. Socialnämnden anser att det i reglementet för kommunala handikapprådet 7 byggnadsnämnden ska tas bort då denna inte längre finns samt stryka att vice ordförande i rådet är vice ordförande i socialnämnden.

10 Socialnämnden Socialnämnden beslutar att anta de reviderade reglementena för kommunala pensionärsrådet och kommunala handikapprådet med ovanstående ändringar.

11 Socialnämnden Sn 51 dnr 54/2013 Au 10 Föreningsbidrag 2013 Arbetsutskottet har i utskick fått ta del av inkomna ansökningar för föreningsbidrag Arbetsutskottet beslutar att föreslå socialnämnden besluta enligt följande förslag: Förening Beslut Kommentar Attention Saknar verksamhetsplan och ekonomisk redovisning. Kompletterande uppgifter Hjärt- och lungsjukas förening FPS, Psykiatriskt samarbete Nora DHR Lokalavdelning Nora Seniorbridgen SPF Club Skoga Nora RIA, Hela människan BRIS krävs kr Lite övrigt offentligt stöd samt lite verksamhet i Nora kr Saknar förtydligande för vad det sökta bidraget ska användas till. Lite övrigt offentligt stöd och lite verksamhet i Nora kr En bra och omfattande verksamhet i Nora kr Liten verksamhet kr Bra verksamhet för äldre i Nora kr Fullständig och tydlig ansökan. 0kr Verksamheten hör inte till socialnämnden verksamhetsområde och bör istället behandlas av barn- och utbildningsnämnden. Frågan behöver drivas till kommunstyrelsen. Aktiva seniorer 4 000kr Lite övrigt offentligt stöd. PRO, Nora pensionärsförening 4 000kr Mycket verksamhet i Nora. RTP, Personskadeförbundet Kompletterande uppgifter krävs. Saknas på grund av datakrångel, men har inte inkommit. Astma- och allergiföreningen 4 000kr Bra verksamhet. Kvinnohuset i Örebro Socialnämnden överlåter till socialförvaltningen att besluta om storleken på beloppet utifrån rimlighet i förhållande till nytta, men inte mer än förening ansökt om. Nora anhöriga mot droger Socialnämnden överlåter till socialförvaltningen att besluta om storleken på beloppet utifrån rimlighet i förhållande till nytta, men inte mer än förening ansökt om. Socialnämnden beslutar enligt förslag. Ulla Karlsson (S) anmäler jäv och deltar inte i behandlingen av ärendet.

12 Socialnämnden Sn 52 Delgivningar Intern kontroll rapport Attestering (genomförd av nämndsekreteraren) Intern kontroll rapport Delegationsbeslut (genomförd av nämndsekreteraren) Intern kontroll rapport Ansökan enligt SoL, LVM, LVU och LSS (genomförd av enhetschef) Intern kontroll rapport Ansökan enligt SoL, LVM, LVU och LSS (genomförd av enhetschef) Intern kontroll rapport Ansökan enligt SoL, LVM, LVU och LSS (genomförd av enhetschef) Intern kontroll rapport Ansökan enligt SoL, LVM, LVU och LSS (genomförd av enhetschef) Domar Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap. socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap. socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt. socialtjänstlagen. Socialnämnden beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

13 Socialnämnden Sn 53 Övriga frågor Ulla Karlsson (S) önskar information om personliga ombud. Socialförvaltningen har tagit med sig verksamhetsberättelsen för personliga ombud 2012 och denna delas ut till alla ledamöter. Socialchefen informerar om att det finns ett besparingsförslag för personliga ombud, men hur det blir vet vi inte eftersom det är Lindesbergs kommun som samordnar personliga ombud för de fyra norra kommunerna. Ordförande informerar om tjänsten socialtjänsten.info, dnr 182/2012. Ärendet behandlades på socialnämnden och behöver nog förtydligas. Har ledamöterna i socialnämnden intresse att ta del av denna tjänst ska detta anmälas till nämndsekreteraren. Lättast sker det genom att maila nämndsekreterare och då uppge den mail dit de nyhetsbrev som tjänsten skickar ut ska skickas.

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Socialnämnden 2013-05-16 39

Socialnämnden 2013-05-16 39 Socialnämnden 2013-05-16 39 Plats och tid Hjernet, 2013-05-16 kl. 14.15-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-04-11 23 Plats och tid Hjernet, 2013-04-11 kl. 13.00-16.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-12 99 Plats och tid Hjernet, 2013-12-12 kl. 13.00-16.50 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Anna Pettersson (S) tj ers för

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-03-20 18 Plats och tid Hjernet, 2014-03-20 kl. 13.00-14.55 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S), tj ers Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Håkan Boman

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-06 97 Plats och tid Hjernet, 2014-11-06 kl. 13.00-15.50 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Kent Nilsson (S) Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Margaretha Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-21 62

Socialnämnden 2014-08-21 62 Socialnämnden 2014-08-21 62 Plats och tid Hjernet, 2014-08-21 kl. 13.00-17.35 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Margaretha Eriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-09 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-09 kl. 13.00-15.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl 2015-02-03 5 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-02-03 kl. 13.00-16.30 enligt bifogad närvarolista. ( Övriga deltagande Thomas Johansson, controller, 4 Veronica Wester, utvecklingsstrateg, 5-6 Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-02-14 1 Plats och tid Hjernet, 2013-02-14 kl. 13.00-16.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-09-17 17 Plats och tid Tullbackagården, 2013-09-17 kl. 15.00-17.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Ulla Karlsson, Ks Eva Stenqvist,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren kl. 11.00-12.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2012-06-07 53 Plats och tid Hjernet, 2012-06-07 kl. 13.00-17.10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundqvist (NP) Britt Aldeholm (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 13:00 ajournering 9:40 12:05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2013-02-19 1 Plats och tid Biblioteket, 2013-02-19 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-12-16 22 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2014-12-16 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Hans Nordgren, FUB Kent

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-05-28 46 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Inger

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 7 mars 2013, kl. 08.30-11.35, ajournering 10.15-11.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-25 77

Socialnämnden 2014-09-25 77 Socialnämnden 2014-09-25 77 Plats och tid Hjernet, 2014-09-24 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Kent Nilsson (S), 65-72, 75-78 Margareta Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-01-31 Organ Socialnämnden 9 Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 16.00 19.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-11-15 84 Plats och tid Hjernet, 2011-11-15 kl. 13.00 14.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för Mats Björck (M) Nils

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl 13.00 15.50 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum NORAKOMMUN 2014-02-06 1 Plats och tid Hjernet, kl. 13.00-15.25 Beslutande Ej beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen (S), tj ers för Ulla Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

2014-04-24. Hjernet, 2014-04-24 kl. 13.00-16.15

2014-04-24. Hjernet, 2014-04-24 kl. 13.00-16.15 2014-04-24 30 Platsoch tid Beslutande Hjernet, kl. 13.00-16.15 Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Margaretha Eriksson (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer