Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Diskussionsärende 4.1. Gaudeamus framtid Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Gaudeamus framtid Bakgrund Under vårens äskande framkom att SU framöver inte kommer att finansiera utgivningen av Gaudeamus. Styrelsen har därför bildat en arbetsgrupp för att diskutera frågan om tidningens framtid, finansieringsmöjligheter och tidningens roll i organisationen i tid innan framarbetandet av höstens rambudget. Arbetsgruppen har sammanträtt och arbetat med frågan. Gaudeamus har också konsulterats och inkommit med det lösningsförslag som presenterades vid föregående styrelsemöte. Runtom i landet ser de olika kårtidningarnas organisation och finansiering mycket olika ut, på en del håll bidrar respektive lärosäte med finansiering som inte går direkt via kåren. Gaudeamus önskar undersöka möjligheten att på liknande sätt få anslag från SU utanför ramarna för äskandet. Presidiet har informerat rektor om önskemålet och ämnar inleda en diskussion i frågan. Vad förslaget kan resultera i är i nuläget dock högst oklart. Gaudeamus är inbjudna till styrelsemötet och kommer att närvara för att presentera sitt perspektiv på tidningen, förslag framåt samt svara på styrelsens frågor. Det kommer finnas tid att diskutera frågan innan Gaudeamus besök och arbetsgruppen kommer presentera sitt arbete samt vad man landat i. Styrelsen förväntas inte nödvändigtvis ta ställning till konkreta förslag under sittande möte, däremot behöver man landa i ett principiellt ställningstagande gällande tidningen. Gaudeamus lösningsförslag bifogas handlingarna. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

14 Lösningsförslag Gaudeamus utkast 1. Inriktning Läsarundersökningen visar att Gaudeamus är mycket välläst samt att papperstidningen är stark. Trots att vi i dag inte kan prioritera webben i särskilt hög utsträckning läser dock relativt många även gaudeamus.se. I princip är allt innehåll som finns i dag uppskattat. Nyheter och opinionsmaterial är mer uppskattat på webben, medan fördjupande delar som forskning och karriärartiklar verkar uppskattas mer i pappersformat. För att tillfredsställa läsarnas önskemål samt följa medieutvecklingen i stort, har jag och Gaddens reporter börjat titta på ett förslag på förändrad inriktning. Detta är också ett förslag som jag tror kan ge positiva ekonomiska effekter. a) Papperstidningen Papperstidningen finns kvar, men i förändrad form. Den kommer ut 4 ggr/år i stället för 6, har en fördjupande inriktning och utgår från teman. En ny layout med magasinskänsla tas fram. En tidning vid varje ny termin och en mitt i terminen. En samtidig digital satsning gör det möjligt att vid ett senare tillfälle ta bort papperstidningen helt om det är vad läsarna kommer efterfråga i framtiden. I dagsläget gör de inte det. b) Gaudeamus.se Med färre utgåvor och samma bemanning frigörs tid för en digital satsning. På gaudeamus.se bör fokus vara nyheter, opinionsmaterial och annat som är aktuellt just nu på SU. Vi kommer kunna ha en daglig bevakning, och vill även ta in ljud och rörlig bild för att erbjuda fler sätt att ta del av vår journalistik samt en ny källa till annonsintäkter. En ny webb som är funktionell och anpassad för mobiler/surfplattor bör tas fram. Jag ser potential att mångdubbla våra besökssiffror, vilket även gör sidan attraktivare för annonsörer. c) Nyhetsbrev När Gaudeamus får ett allt mer digitalt fokus är utmaningen att nå ut. Tidningen kommer hem till alla studenter - en webbplats måste man välja att besöka. Därför skulle jag vilja undersöka möjligheten att få ta del av mejladresser så att ett nyhetsbrev kan skickas till alla studenter vid universitetet - alternativt till alla kårmedlemmar Nyhetsbrevet bör skickas varje eller varannan vecka och sammanfatta och länka till det viktigaste som händer på gaudeamus.se. d) Sociala medier I dag hittar många till gaudeamus.se via sociala medier. Dessa kommer att bli en ännu viktigare kanal för att nå ut om vi får ett mer digitalt fokus. e) Event Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

15 I dag jobbar många tidskrifter med event som en ny form av journalistik och ett extra intäktsben. Jag skulle vilja undersöka om detta är en möjlighet för Gadden. Vi skulle i så fall ordna debatter och liknande på SU, i samarbete med sponsorer. Detta skulle även vara ett sätt att synas mer, vilket är angeläget. I läsarundersökningen är ett tydligt förbättringsområde just marknadsföringen. f) Internationellt fokus I dag har vi ett uppslag i tidningen på engelska för internationella studenter, men läsarundersökningen och andra läsarkontakter visar att det finns en efterfrågan på mer sådant material, samt att det bör vara lättare att hitta. I samband med en omgörning bör därför en särskild satsning göras på internationella studenter, med särskilda kanaler riktade till just dem. Den digitala satsningen är grunden. Det är inte realistiskt att genomföra alla förändringar på en gång, utan vissa saker måste genomföras längre fram när den grundläggande förändringen är genomförd. 2. Organisation Det är inte självklart att Gaudeamus ska vara en enhet inom SUS. Flera andra studenttidningar är självständiga Spionen drivs t.ex. som en ideell förening där kåren är huvudman, medan Vertex drivs av ett aktiebolag som kårerna äger. Ett annat alternativ är att bilda en stiftelse. Jag tror att det finns både för- och nackdelar med att separera Gaudeamus från kåren på ett liknande sätt. Fördelar - Det redaktionella friståendet underlättas. - De som styr tidningen har specialkunskaper och särskilt intresse för tidningen. - Gaudeamus kan agera självständigt gentemot exv. SU. - Gaudeamus ekonomi är fristående, vilket gör att negativa resultat inte belastar kåren på samma sätt, samt att Gaudeamus inte direkt berörs av kårens ekonomi. - Fler än SUS kan stå bakom Gaudeamus. Nackdelar: - Ekonomin blir mycket sårbar. När Gaudeamus ekonomi är fristående, kan kåren inte tillfälligt täcka upp för annonstapp och liknande. En separering kräver därför att det finns en tydlig och realistisk plan för tidningens ekonomi. Det måste också finnas en buffert så att exv. ett tillfälligt annonstapp inte innebär att tidningen går under. - Gaudeamus medarbetare förlorar det verksamhetsstöd som de nu får från kåren. 2 (4)

16 3. Ekonomi I dag har Gaudeamus intäkter på 1,8 miljoner från Stockholms universitet, samt 300 tkr i annonsintäkter. Här är några spår att titta vidare på, nu när inga pengar äskats för Gadden. a) Stöd från Stockholms universitet Jag anser att diskussionen med SU bör dras ett nytt varv. Argumenten för att inte stödja tidningen är diffusa och med en bra argumentation tror jag att det kan finnas en chans att få stöd. Det konkreta förslaget för Gaddens nya inriktning skulle också kunna förändra SU:s bild. Förslaget uppfyller deras önskan om ett digitalt fokus, men också deras önskan om att nå ut till alla både via tidningen och nyhetsbrevet. Även ett större fokus på internationella studenter borde ligga i deras intresse. Om möjligheten utesluts helt, kan man tänka sig en överenskommelse om en fast annonsplats i tidningen och på webben. Jag vill få möjlighet att presentera mitt förslag för SU. b) Minskade OH-kostnader Om Gaudeamus separeras från kåren och blir exv. en ideell förening kommer kårens OH-kostnader inte belasta tidningen. Det tillkommer förstås kostnader för lokaler, ekonomitjänster osv, men de motsvarar inte de 700 tkr som Gadden betalar i dag. Även om Gadden fortsätter vara en enhet inom SUS, kommer OH-kostnaderna förstås sjunka i och med omorganisationen. c) Annonsintäkter och samarbeten De senaste åren har annonsintäkterna legat på 300 tkr (med undantag för detta verksamhetsår då siffrorna rasat rejält). Med en minskad utgivningstakt sjunker annonsintäkterna för papperstidningen, men med mångdubblade besökssiffror kan vi få upp de digitala annonsintäkterna så att de totala annonsintäkterna inte försämras. Vi tänker oss också nya annonsformat (podcast, rörlig bild.), och förhoppningsvis kan annonsintäkterna i stället öka något. Om det går att hitta sponsring för event är detta ytterligare en intäktskälla. Vi bör byta annonsbyrå alternativt anlita en egen annonssäljare, men både jag själv och redaktörer på många andra studenttidningar kan tyvärr intyga att det är svårt att hitta en annonsbyrå som ser affären i att sälja för en studenttidning. Kåren har många samarbeten och får många samarbetsförfrågningar från aktörer som vill nå ut till studenter. Vi bör titta på hur dessa kan fångas upp bättre av Gaudeamus, då tidningen är ett tydligt sätt att nå ut till studenter. Vi bör även undersöka hur vi kan samarbeta med Studentkortet. d) Kåren och kårens bolag Jag tror att man kan göra en överenskommelse där SUS ger en viss summa pengar till Gaudeamus varje år, mot att vi genomför vissa saker. Några förslag: - (Fler) informationssidor i tidningen 3 (4)

17 - Bilagor när kåren vill nå ut med något särskilt. Exv. en kårvalsbilaga (gjordes tidigare). - Kalendarium om aktiviteter - Göra utskick med tidningen, exv. fakturor Även kårens bolag kan kanske stödja tidningen, mot att vi bidrar till deras kommunikation. Detta bör undersökas närmre. I dag har vi en överenskommelse där bolagen får annonsera gratis, vilket vi förlorar pengar på. e) Långsiktiga och tydliga planer Det avtal som Gadden haft med SU är föredömligt på så sätt att det gäller under flera år och att det tydligt anges vad som förväntas av respektive part. Om en ny överenskommelse träffas med SU bör det göras på liknande sätt det är viktigt att redaktionen får andrum och inte behöver utvärdera sin existens i tid och otid. Men det bör även säkerställas att kårens planer för Gadden är långsiktiga och tydliga, inte minst med tanke på att de som styr kåren byts ut från år till år. e) Gaudeamus stödförening I höstas startade vi föreningen Gaudeamus stödförening och anslöt föreningen till Ung media som stöttar unga medieföreningar. Som medlem i Ung media går det att få ekonomiskt stöd. Vi får 30 kronor per medlem i stödföreningen som är under 26 år, exv. skulle medlemmar ge drygt 100 tkr, medan stycken skulle ge drygt 200 tkr. Utmaningen är att hitta en form för automatiserad rekrytering. Lösnummer i Örebro har exempelvis en ruta som man kan kryssa i när man betalar kåravgiften. Till höstterminens start bör vi göra något liknande. f) Minskade tryck- och distributionskostnader Med 4 nummer i stället för 6 landar distributionskostnaderna på ca 300 tkr i stället för 430 tkr. Även tryckkostnaderna borde minska något. g) Webbutveckling En förutsättning för en digital satsning är att en ny webbplats tas fram, då dagens webb inte är tillfredsställande. Förslagsvis görs detta i samband med att SUS tar fram sin nya webbplats. Detta är en engångskostnad, men det bör även avsättas en liten summa för underhåll och uppdateringar varje år. /Åsa Kahn Chefredaktör Gaudeamus (4)

18 Diskussionsärende 4.2. IT-lösning Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr IT-lösning Bakgrund Under hela vårterminen har det pågått ett arbete för att finna en ny lösning på SUS ITsystem som är i akut behov av att bytas ut. Arbetet har i första hand skötts av verksamhetschef, med assistans av administrativ ledningssekreterare samt kårföreningssamordnare i egenskap av dennes personliga kompetens för uppdraget. Denna arbetsgrupp har nu landat i att det finns två aktuella förslag. Det ena är en lösning som erbjuds av Excanto och Canon, det andra är en upphandling med SU:s IT-avdelning. Erbjudandena kan kort sammanfattas enligt följande: Det som Excanto och Canon erbjuder är det som vi bedömer matchar våra behov allra bäst. Det skulle inte innebära någon större förändring av vårt dagliga arbete, förutom att det möjliggör på sikt att mycket arbetsbelastning försvinner från framförallt verksamhetschef som frigörs för mer konstruktivt arbete. Deras lösning innebär också en Single Point of Contact, att vi bara har en supportkontakt att vända oss till när saker går fel, vilket är väldigt fördelaktigt. Nackdelen med deras förslag, som det brukar vara när allting annat ser bra ut, är kostnaden. SU ITs förslag är av en något annan karaktär. Det kort innebär kort sagt att vi får samma system som SU använder på de flesta områden. De har inte samma förmåga att anpassa systemen efter våra behov, snarare blir det vi som får anpassa oss till vad de har att erbjuda. Det kvarstår också ett antal utestående tekniska frågor som vi inte riktigt lyckats få tillfredställande svar på ännu. En del saker, som lönekörning, har SU också svårare att erbjuda, så det blir troligtvis inte ett lika sammanhållet paket som det första alternativet. Fördelen är naturligtvis den billigare kostnaden. Nu återstår tyvärr i skrivande stund ett antal frågor som vi behöver få var på från SU IT, för att vi ska kunna veta om deras erbjudande överhuvudtaget är aktuellt. Men även om vi får tillfredställande svar på de områdena föreligger det sannolikt att Excanto och Canons förslag kommer att kvarstå som det mest attraktiva, kostnaden obeaktad. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

19 Verksamhetschefs rapport till ett tidigare styrelsemöte bifogas handlingarna. Rapportens slutdelar speglar inte var i processen vi nu befinner oss, men ger en god övergripande introduktion till SUS IT-system och vad frågan i grunden handlar om. Till styrelsemötet kommer arbetsgruppen försöka ta fram och presentera lite mer konkreta kostnadsförslag där så är möjligt. 2 (2)

20 SUS IT-system: nuläge och framtid SUS har i dagsläget en huvudsaklig IT-lösning som levereras av företaget Innovation Group. Systemet utvecklades under åren och bygger på en systemteknisk lösning med Windows 2003 serverprogramvara. Under våren och sommaren 2016 måste detta system bytas ut av en rad olika orsaker som listas nedan. Verksamhetschef har initierat arbetet men mäktar med nuvarande arbetsbelastning och förestående avslut av anställning inte med att driva frågan på egen hand. Övergripande IT-struktur I dagens lösning ingår följande delar: - Filhantering (har namnet Alfred) - Active directory (styr vilka som har behörighet att logga in i SUS system) - Mail (Outlook) - Intranät inkl lokalbokning & Ärendehantering (Sharepoint) - Skrivare (den fysiska hårdvaran levereras av Canon) - Visma (lönesystem & bokföring) - VPN (remote access för systemsupport för Innovation Group) - Serviceavtal för installation av hårdvara (datorer, skärmar etc.) och drift av systemet Organisatoriskt perspektiv Under hösten 2015 har det blivit uppenbart att det befintliga IT-systemet har ett antal begränsningar och inte är anpassat till verksamhetens behov. Systemet bygger på fysisk närvaro i SUS lokaler (det går exempelvis inte att jobba hemifrån) och systemverifieringen sker i två steg; i SUS-godkända datorer via fast uppkoppling i lokalerna samt genom personlig inloggning. Det går alltså inte att använda den trådlösa infrastruktur som hyresvärden tillhandahåller (SU) i SUS lokaler. Filstrukturen är organisk och det har under många år inte existerat någon princip för hur dokumentation ska sparas, delas och distribueras utan detta har varit helt upp till varje enskild personal inom SUS att etablera principer för detta inom sin enhet. För framförallt förtroendevalda har detta skapat vissa utmaningar i samband med överlämning, då det inte är helt självklart hur ens företrädare har dokumenterat sitt arbete. Detta bidrar med andra ord till en bristande kunskapsinlagring. Studentombuden (ej doktorandombud som arbetar i Excel med samma sak detta bör ändras i framtiden med anledning av PUL) arbetar idag med ett ärendehanteringssystem. Systemet består av en egenutvecklad version av Sharepoint (utvecklingen gjordes av v. ordförande 2009). Detta system skapar en rad problem för SUS, delvis operativt då ärendehanteringen är sammankopplad med mycket manuellt arbete och delvis organisatoriskt då systemet inte uppfyller de krav som finns för exempelvis skyddade personuppgifter eller personuppgiftslaget. Det är också väldigt Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

21 låg säkerhetsnivå för hela Sharepoint då den egenutveckling som gjordes 2009 har förhindrat att generella systemuppdateringar har kunnat genomföras, då detta skulle riskera att skriva över ärendehanteringssystemet och den data som finns sparad däri. SUS har alltså med andra ord ett IT-säkerhetsproblem beträffande ärendehanteringen i Sharepoint. Leverantörsperspektiv Innovation Group (IG) levererar dagens lösning. Under hösten 2015 togs en kontakt från IG gällande systemets struktur och status. Enligt kontaktperson på IG har de uppmärksammat tidigare verksamhetschefer (Ahl & Lanevik) att systemet behöver en översyn då det börjar närma sig slutet på sin operativa kapacitet. All serverprogramvara är Windows 2003 och där levererar inte Microsoft några systemuppdateringar på denna programvara sen ett par år tillbaka. Det är oerhört enkelt att attackera SUS IT-miljö då det inte finns någon systematisk systemsäkerhetsuppdatering. Det går också att googla sig till hur man hackar Windows SUS IT-miljö är alltså väldigt oskyddad. I januari 2016 gjordes en systemuppdatering inom Visma där besked lämnades att den nuvarande systemlösningen inte längre går att säkerhetsuppdatera efter augusti 2016 och enligt IG är liknande systemstängningar att vänta för övriga delar inom SUS ITmiljö. Systemet närmar sig vad som kallas end of life då det helt enkelt inte kommer att fungera. Microsoft tar systemet ur drift då de inte längre är intresserade av att upprätthålla programvara, kompetens eller systemstöd för denna serverprogramvara. IG har också låtit meddela att de är intresserade av att konsolidera sin verksamhet och avsäga sig vissa delar av sin systemleverans till SUS. IG är i första hand ett datasäkerhetsföretag i mellanstorlek och förutom SUS är det endast SSCO som köper liknande tjänst från IG som SUS har. I framtiden vill IG endast leverera en del av den lösningen. Bakgrunden till SUS engagemang hos IG är att SUS kontaktperson hos IG, Daniel Sunnanfjord (son till fd SUS-anställd) drev IT-lösningen för SUS (och SSCO) i eget bolag fram till 2007, men tog med sig affären till sin nya arbetsgivare då denne fick tjänst inom IG. SUS har således aldrig befunnits sig inom IG huvudsakliga kundkategori vilket får effekter för support, prissättning av tjänster och svarstider. Hostingperspektiv SUS IT-miljö är fördelad på 6 st virituella servrar. Dessa är i sin tur lokaliserade i en fysisk hårdvara som befinner sig i SU IT:s serverhall (B-hallen även kallad). Under hösten 2015 tog SU IT kontakt och meddelade att man inte längre vill att SUS fysiska hårdvara ska finnas kvar i B-hallen eftersom SU har uppdaterat sina system och har inte längre behov av en så gammal systemlösning som finns i B-hallen för närvarande. SUS hårdvara är den sista av sitt slag i B-hallen. Initialt ville SU IT att en ny lösning skulle vara på plats innan 18 februari 2016 då de ville släcka ner den fysiska hårvaran (alternativt flytta den oklar destination). Efter samtal mellan SUS verksamhetschef och SU IT finns en överenskommelse om att förändring ska ske under våren 2016 men att datumet 18 februari inte längre är aktuellt. Så länge SUS har en lösning på gång, kan 2 (4)

22 SU IT tänka sig att låta den fysiska hårdvaran stå kvar i B-hallen, men inte längre än hösten För att skapa redundans i systemet har IG satt upp en tvillingstruktur där en likadan fysisk hårdvara (med 6 virituella tvillingservrar) i SUS lokaler som ska spegla miljön som finns i B-hallen. Denna fysiska hårdvara gick sönder utan IGs kännedom under verksamhetsåret Den fanns lokaliserad i en skrubb i kårsalen hos SUS och det hade ingått i dåvarande verksamhetschefs arbetsuppgifter att gå och titta till hårdvaran med jämna mellanrum för att se att den fungerade. SUS IT-miljö kan alltså inte fungera utan den fysiska hårdvara som i dagsläget finns placerad i B-hallen. All backup av systemet ombesörjs enligt avtal med SU-IT, men vid en ev. brand eller strömavbrott i B-hallen finns ingen redundans i systemet. Lösningsförslag Verksamhetschef har varit i kontakt med 3 st olika leverantörer som säger sig vara villiga att ta fram lösningsförslag för SUS nya IT-miljö. De olika leverantörerna presenterar olika lösningar som adresserar merparten av den funktionalitet som SUS nuvarande system erbjuder. I den dialog som verksamhetschef har haft med dessa leverantörer har tidsperspektivet hösten 2016 kommunicerats och arbetet består i huvudsak av 2 delar: - migration av befintligt data till nytt system - design och drift av nytt system. Det kan finnas anledning att föra en dialog med ytterligare leverantörer, men då tiden är en faktor finns det också anledning att relativt skyndsamt komma till ett beslut om hur SUS nya IT miljö ska se ut, vad den får kosta, hur den ska fungera, drifts- och serviceavtal etc. Verksamhetschef bedömer sig ha relativt god kompetens att upphandla ett nytt ITsystem, men saknar tid att lägga på en sådan omfattande arbetsuppgift. I första läget handlar det om att sammanställa de olika lösnings- och kostnadsförslag som de olika leverantörerna har presenterats så att dessa kan matchas mot SUS behov och ekonomi. Här behöver verksamhetschef styrelsens hjälp att genomföra en sådan sammanställning samt uppföljning gentemot leverantörerna för att säkerställa att hela lösningsförslag inkl alla kostnader kan beredas i ett framtida beslutsunderlag till styrelsen. Med anledning av den förestående nyrekryteringen av verksamhetschef finns det också anledning att fördela denna arbetsuppgift på fler individer, då projektet att byta SUS IT-miljö med stor sannolikhet kommer att fortgå in i nästa verksamhetsår då organisationen har en ny verksamhetschef på plats. För att projektet ska lyckas behöver vi skapa en kontinuitet inom organisationen under projektets implementeringsfas. 3 (4)

23 Med anledning av ovanstående föreslår verksamhetschef att styrelsen: - Utser en person som kan avlasta verksamhetschef med sammanställning av lösnings- och kostnadsförslag för att bereda beslutsunderlag beträffande nytt IT-system. - Diskuterar hur överlämning och kontinuitet kan skapas när nytt IT-system ska komma på plats i en tidsperiod där byte av verksamhetschef kommer att ske under tiden systemskiftet pågår. o Ska det ev. tillsättas en separat projektledare på deltid (förtroendevald)? o Eller vill SUS ta in konsultkompetens som driver projektet för SUS räkning? o Det finns många olika tänkbara lösningar. Styrelsen får gärna komma med förslag som kan utredas vidare av verksamhetschef tillsammans med avlastningsresurs och presidium. Med vänliga hälsningar Ida Andersson Verksamhetschef, Stockholms universitets studentkår 4 (4)

24 Diskussionsärende 4.2. AB Frescatihallen Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Alkoholpolicy Bakgrund Kårens interna lika villkors-grupp har utarbetat ett förslag på åtgärder för att strama åt kårens alkoholpolicy. Förslagen samt gällande alkoholpolicy bifogas handlingarna. Som den uppmärksamme noterar skulle ett bifallande av förslagen kräva vissa revideringar av policyn, revideringar som ändå kan vara välbehövliga. Till exempel hävdas i nuvarande Alkoholpolicy att kårens externa evenemang regleras avseende alkohol i representationspolicyn representationspolicyn reglerar dock endast frågor relaterade till representation, inte kårens externa evenemang. Presidiet kan återkomma till kommande styrelsemöten med förslag på nödvändiga redaktionella ändringar. Styrelsen behöver dock diskutera sin principiella inställning till de ställningstaganden som framförs i förslaget till ny alkoholpolicy. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

25 Åtgärder för att strama åt alkoholpolicyn: 1. Studentkåren ska ha som policy att inte köpa in alkohol alls till sina interna evenemang riktade till förtroendevalda och anställda. Istället erbjuds alkoholfria drycker. Om någon efterfrågar ett alkoholhaltigt alternativ så är denne fri att bekosta detta själv. 2. När det gäller fester och andra externa evenemang som är riktade mot studenter där alkohol serveras enligt tradition så ska kåren erbjuda biljetter både med och utan alkohol. Biljettalternativet som innehåller alkohol ska vara dyrare för att täcka merkostnaden. Vid osäkerhet om ett event ska ses som externt eller internt så ska det ses som externt ifall deltagarna behöver betala för sitt deltagande. 3. Festkommittén ska ha i uppdrag att anordna AW-aktiviteter som inte kretsar kring alkohol. Detta för att främja en kultur bland de anställda/förtroendevalda som inte präglas av alkoholnormen. 4. Följande formulering tas bort: Inköp av alkohol för kårens pengar medges efter beslut av ordförande och vice ordförande i förening, enhälligt beslut av ledningsgrupp eller majoritetsstyrelsebeslut. Beslut kan tas per capsulam. Bakgrund: Formuleringen tas bort eftersom detta inte alltid efterföljs i praktiken och dessutom innebär ett merarbete. Det är bättre att medvetandegöra anställda/förtroendevalda om alkoholpolicyn och göra den striktare och tydligare snarare än att låta ledningen ta ställning till varje enskilt inköpsbeslut. 5. Studentkåren ska inte göra någon som helst reklam för alkoholvarumärken i sina kommunikationskanaler. Det innebär också att studentkåren inte ska publicera bilder på människor som konsumerar alkohol (alltså bilder där det framgår att det är just alkohol - och inte något alkoholfritt alternativ som de dricker). Studentkåren ska inte publicera bilder eller inneha produkter som innehåller alkoholföretags logotyper, exempelvis glas. Undantaget är SNNC och Luciabalen. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

26 Antagen/Reviderad Av styrelsen Alkoholpolicy Bakgrund Styrelsen för Stockholms universitets studentkår antog förra verksamhetsåret Handlingsplan för lika villkor. I den fastslogs att kåren ska ta fram en intern alkoholpolicy för SUS fester och sociala verksamheter (sida 9). Studentengagemang är en i mångt och mycket traditionsbunden verksamhet, och en av de starkaste traditionerna är just alkoholkonsumtion. Detta har skapat en alkoholnorm som påverkar vilka som känner sig välkomna i olika kårsammanhang. För att förebygga alkoholism inom studentkåren har vi alla ett ansvar att ta hand om varandra, både personligt och professionellt, och vara uppmärksamma på när alkoholvanor blir destruktiva. Detta kräver viss reglering och att kåren fastslår i vilken utsträckning alkohol får och bör brukas i kårinterna sammanhang. I och med flytten av kårens verksamhet till Studenthuset synliggörs behovet av denna policy ytterligare. Ansvar Alla förtroendevalda och anställda är ansvariga för att policyn följs. Vid oklarheter ska förtroendevald och anställd först och främst vända sig till sin närmaste arbetsledare för tolkning. Avgränsning och tolkning Policyn reglerar kårens interna arrangemang, inte de externa dessa regleras avseende alkohol i stället i representationspolicyn. Exempel på vad som omfattas: after works på arbetsplatsen och sociala aktiviteter utanför arbetstid som SUS interna festkommitté anordnar. Exempel på vad som inte omfattas: sittningar eller fester vid fakultetsföreningar, privata tillställningar som omfattar SUS förtroendevalda och utåtriktade evenemang SUS håller i. Policyn reglerar framför allt vad som inte är tillåtet, det vill säga: det som inte nämns är tillåtet. Dessutom innehåller policyn särskilda förhållningssätt och attityder till alkohol som ansetts nödvändiga att förtydliga. Reglering och förhållningssätt Inköp av alkohol för kårens pengar medges efter beslut av ordförande och vice ordförande i förening, enhälligt beslut av ledningsgrupp eller majoritetsstyrelsebeslut. Beslut kan tas per capsulam. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm Telefax +46 (0)

27 Bruk av alkohol på arbetsplatsen under kontorstid (klockan 9-17, helger undantagna) är förbjudet. Att uppträda berusat på arbetsplatsen är alltid förbjudet. Undantag medges endast efter beslut av ordförande och vice ordförande i förening, enhälligt beslut av ledningsgrupp eller majoritetsstyrelsebeslut. Beslut om undantag kan tas per capsulam. Vid bedömning av undantag ska särskilt den som inte känner sig bekväm med att omges av berusade personer beaktas. Det är inte tillåtet att bruka alkohol utan att samtidigt erbjuda fullgoda alternativ till alkohol. Den som inte vill bruka alkohol har tolkningsföreträde angående vad som är fullgoda alternativ. Alternativ till alkohol ska alltid erbjudas och inte endast på begäran. Festkommittén eller annan evenemangsansvarig ansvarar för detta. Undantag medges inte. Sociala aktiviteter utanför kårens lokaler ska vara i sådan miljö som är inbjudande även för den som inte brukar alkohol och på platsen ska finnas fullgoda alternativ till alkohol. Den som inte vill bruka alkohol har tolkningsföreträde angående vad som är fullgoda alternativ och vad som är en inbjudande miljö. Festkommittén eller annan evenemangsansvarig ansvarar för detta. Undantag medges inte. 2 (2)

28 Diskussionsärende 4.4. Tillsättningen av förtroendevalda Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Tillsättningen av förtroendevalda Bakgrund Verksamhetschefen har inkommit med ett förslag på förändringar i tillsättningen av förtroendevalda som hon önskar höra styrelsens synpunkter på. Förslaget är endast i en första fas och styrelsen behöver inte fatta beslut i nuläget. Frågan är snarast om styrelsen är intresserade av att gå vidare med att undersöka möjligheten till en dylik förändring. Verksamhetschefs förslag bifogas handlingarna som bilaga Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

29 Beslutsärende 5.1. Ansökan om status som kårförening: Stockholms universitets Börssällskap Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Ansökan om status som kårförening: Stockholms universitets Börssällskap Bakgrund Stockholms universitets Börssällskap har inkommit med en ansökan om status som kårförening. Kårföreningssekreteraren har granskat ansökan och anser att den uppfyller de krav som vi ställer på en kårförening, och rekommenderar således att vi godkänner ansökan. Ansökan bifogas som bilaga Beslutförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående styrelsen att godkänna Stockholms universitets Börssällskaps ansökan om att få kårföreningsstatus Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 Beslutsärende 5.3. Vikarierande kårexpeditionsansvarig Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Vikarierande kårexpeditionsansvarig Bakgrund Ordinarie kårexpeditionsansvarig Malin Forshällen har varit sjukskriven sedan mitten av februari. Vi är glada att kunna meddela att hon nu är tillbaka, men till en början endast på 25 %. Under hennes frånvaro har många av hennes arbetsuppgifter axlats av dels verksamhetschef, dels den förtroendevalda kårexpeditionsadministratören, Stefanie Tagesson. Under perioden för Malin Forshällens fortsatta deltidssjukskrivning på 75 % föreslår verksamhetschef därför att Stefanie Tagesson anställs som vikarierande kårexpeditionsansvarig. Beslutförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående styrelsen att anställa Stefanie Tagesson som vikarierande kårexpeditionsansvarig på 50 % under Malin Forshällens sjukskrivning Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

41 Beslutsärende 5.5. Nomineringar till SSCO Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Nomineringar till SSCO Bakgrund Förra styrelsemötet beslutade styrelsen att nominera Anna Wallgren och Veronica Sällemark till SSCO:s presidium samt Anton Eriksson och Stefanie Tagesson som styrelseledamöter. Efter mötet beslutade SSCO:s valberedning att förlänga nomineringsperioden till 15 april. Två nya ansökningar har nu inkommit, som styrelsen behöver ta ställning till. Kandidaternas ansökningar bifogas handlingarna. Beslutförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående styrelsen att Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

42 Beslutsärende 5.6. Proposition 4 till SFS-fullmäktige Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Proposition 4 till SFS-fullmäktige Bakgrund SFS-delegationen har påbörjat diskussionerna om SUS ställningstagande till propositionerna till SFS-fullmäktige. En fråga som har uppkommit gäller proposition 4, En öppen och jämställd högskola för alla. Hela propositionen förtjänar naturligtvis att diskuteras. På ett övergripande plan överensstämmer propositionen till mångt och mycket med SUS:s åsikter såsom de utstakas i t.ex. Åsiktsdokumentet. Ett antal frågor är dock värda att diskutera. Styrelsen behöver framförallt ta ställning till en specifik fråga. Under 4.1. i propositionen står det: SFS anser att lärarkåren i högskolan ska spegla samhällets sammansättning. Därför förespråkar SFS kvotering av underrepresenterade grupper till lärartjänster vid likvärdiga meriter inom behörighetskraven för att påskynda jämställdhetsarbetet i högskolan. SUS har inte tidigare tagit ställning i frågan om kvotering och styrelsen behöver därför diskutera kårens principiella inställning till metoden. Det bör noteras att den kvotering som avses i propositionen endast gäller vid likvärdiga meriter och alltså inte per automatik kommer att påverka den faktiska sammansättningen av lärarkåren. Proposition 4 bifogas som bilaga Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

43 Stockholms Universitets Studentkår Sida: 1(3) Resultatrapport Utskrivet: Preliminär 11:46 Räkenskapsår: Senaste vernr: A1403 Resultatenhet: Hela företaget Period: Ackumulerat Årsbudget Rörelsens intäkter mm Nettoomsättning 3050 Medlemssavgifter ,00 0, Intäkter annonsförsäljning ,00 0, Intäkter Aktiviteter ,00 0, Deltagaravgifter ,43 0, Öresutjämning -104,22 0,00 S:a Nettoomsättning ,21 0,00 Övriga rörelseintäkter 3982 Bidrag SU ,00 0, Projekt bidrag ,00 0, Statsbidrag ,00 0, Övriga erhållna bidrag 5 600,00 0, Övr ersättn och intäker ,60 0, Övriga intäkter ,00 0,00 S:a Övriga rörelseintäkter ,60 0,00 S:a Rörelseintäkter mm ,81 0,00 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter mm 4112 Inköp profilprodukter ,00 0,00 S:a Råvaror och förnödenheter mm ,00 0,00 Bruttovinst ,81 0,00 Övriga externa kostnader 5010 Hyra studenthuset ,00 0, Elektricitet ,00 0, Extra städning Studenthuset -744,00 0, Förbrukningsinventarier ,80 0, Programvaror ,50 0, Förbrukningsmaterial ,53 0, Reparation och underhåll ,00 0, Frakt och transport 0,25 0, Resekostnader ,00 0, Presentreklam och tävlingar ,00 0, Gåvor och representation ,59 0, Intern representation ,66 0, Extern Representation ,00 0, Kontorsmaterial ,80 0, Trycksaker ,00 0, Telekostnader ,00 0, Porto ,00 0, Företagsförsäkringar ,50 0, Kostnader för bevakning och larm ,00 0, Revisionsarvode ,00 0, Övriga datakostnader ,50 0, Medlemssystemet ,00 0, Tryckkostnader ,16 0, Totala kostnader Luciabalen ,66 0, Samordnare utgifter ,60 0, Redovisningstjänster ,00 0, IT-tjänster ,00 0, Bankkostnader ,33 0, Förvaltningskostnad ,07 0, Övriga externa tjänster ,75 0, Temadagar/kampanjer ,40 0, Traditionsbärande verksamhet ,07 0, Verksamhetsbidrag kårförening (partibidrag) ,48 0, Bidrag DR ,01 0, Centrala Doktorandrådet ,00 0, Aktiviteter ,63 0, Reguljära bidrag studentråd ,00 0, Aktivitetsbidrag studentråd ,00 0,00

44 Stockholms Universitets Studentkår Sida: 2(3) Resultatrapport Utskrivet: Preliminär 11:46 Räkenskapsår: Senaste vernr: A1403 Resultatenhet: Hela företaget Period: Ackumulerat Årsbudget 6618 Nätverksmöten ,00 0, Utbildning av råd -912,70 0, Gemensamma aktiviteter ,30 0, Tidningar, facklitteratur ,00 0, Avgift Arbetsgivaralliansen ,00 0, SSCO-Avgifter ,00 0, SFS Avgifter ,00 0, Övriga externa kostnader ,60 0, Anslag SSIF ,00 0,00 S:a Övriga externa kostnader ,39 0,00 Personalkostnader 7015 Löner till Kollektivanställda -500,00 0, Telefonersättning -445,00 0, Lön tjänstemän ,03 0, Arvoden F-valda ,17 0, Arvode F-valda ,40 0, Frilans / Timmissar ,50 0, Sjuklön tjänstemän ,56 0, Semesterlön tjänstemän ,67 0, Förändr sem löneskuld ,79 0, Kontanta extra ersättn ,00 0, Kollektiv pensionsförsäkr ,00 0, Arbetsgivaravgifter ,06 0, Soc.avgifter semesterlön ,41 0, Arbgivaravg för löner och ers ,05 0, Trygghetsråd TFA ,00 0, Utbildning ,00 0, Sjuk- och hälsovård ,00 0, Bröd, kaffe te mm ,96 0, Friskvård ,00 0,00 S:a Personalkostnader ,20 0,00 S:a Rörelsens kostnader inkl råvaror mm ,59 0,00 Rörelseresultat före avskrivningar ,22 0,00 Avskrivningar 7830 Avskrivningar maskiner/inv ,00 0,00 S:a Avskrivningar ,00 0,00 Rörelseresultat efter avskrivningar ,22 0,00 Rörelseresultat före finansiella intäkter och kostnader ,22 0,00 Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter 8314 Ränteintäkter skattekontot 414,00 0, Utdelningar på kortfristiga pl ,30 0, Resultat vid försäljning av Värdepapper ,72 0,00 S:a Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter ,02 0,00 Räntekostnader och liknande resultatposter 8422 Räntekostnader levskulder -378,29 0, Förlust /värdepapper ,00 0,00 S:a Räntekostnader och liknande resultatposter ,29 0,00 S:a Resultat från finansiella investeringar ,73 0,00 Resultat efter finansiella intäkter och kostnader ,95 0,00 Resultat före bokslutsdispositioner och skatt ,95 0,00 Resultat före skatt ,95 0,00

45 Stockholms Universitets Studentkår Sida: 3(3) Resultatrapport Utskrivet: Preliminär 11:46 Räkenskapsår: Senaste vernr: A1403 Resultatenhet: Hela företaget Period: Ackumulerat Årsbudget Beräknat resultat ,95 0,00

Diskussionsärende 4.1. Utvecklingsarbete Frescatihallen Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr 20 2016-02-25 4.1. Utvecklingsarbete Frescatihallen Bakgrund AB Frescatihallen är ett av SUS ägt bolag som

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-05-28 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2016-01-21 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Preliminär 13:11 Räkenskapsår: Senaste vernr: A1168 Resultatenhet: Hela företaget Period:

Preliminär 13:11 Räkenskapsår: Senaste vernr: A1168 Resultatenhet: Hela företaget Period: Juridiska Föreningen i Uppsala Sida: 1(3) Rörelsens intäkter mm Nettoomsättning 3000 Medlemsavgifter 71 300,01 71 300,01 60 000,00 3001 Sponsring till föreningen 706 000,00 706 000,00 650 000,00 3003 Bokförsäljning

Läs mer

jan- okt Jan- okt Årsbudget

jan- okt Jan- okt Årsbudget SKURUPS FOLKHÖGSKOLA Resultatrapport Räkenskapsår: 15-01- 01-15- 12-31 Resultat för 10 mån samt prognos 2015, budget 2016 Utfall 2015 Utfall 2014 2015 i % 201512 mån jan- okt Jan- okt Årsbudget Period/år

Läs mer

Affärsenhet 101,102,103,105,108 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :07:41

Affärsenhet 101,102,103,105,108 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :07:41 102 Vendator Callcenter AB RÖRELSENS INTÄKTER Nettoomsättning 3001 Periodisering intäkter -1 313 384,35-288 085,25-1 313 384,35-288 085,25 3010 Intäkter -22 159 916,40-25 114 192,67-22 159 916,40-25 114

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring MÄLARHÖJDEN MAT AB 1 (2) Balansrapport Förändring TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1060 Hyresrätter, tomträtter och liknande 825 450,00 0,00 825 450,00 1069 Ack avskrivn på hyresrätt, tomträtt o l -177

Läs mer

Förändring av varulager 4970 Förändr påg arbete -125 567,00-125 567,00-111 142,00 S:a Förändring av varulager -125 567,00-125 567,00-111 142,00

Förändring av varulager 4970 Förändr påg arbete -125 567,00-125 567,00-111 142,00 S:a Förändring av varulager -125 567,00-125 567,00-111 142,00 Olstam Borrteknik AB Sida: 1 Rörelsens intäkter mm Nettoomsättning 3041 Försäljn tjänst och material 25% sv 8 694 820,00 8 694 820,00 11 654 336,45 3231 Försäljn bygg, omv skattskyld 7 128 890,00 7 128

Läs mer

Svenska Taidoförbundet

Svenska Taidoförbundet svenska taidoförbundet Swedish Taido Association www.taido.nu Ekonomisk berättelse, Svenska Taidoförbundet 2013 Året 2013 har präglats av VM i Finland, vilket har drivit upp omsättningen jämfört med budget

Läs mer

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår.

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Service och villkor för kårföreningar För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Antaget av kårstyrelsen 17 december 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (8)

Innehållsförteckning 2 (8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Villkor för service till kårföreningar... 3 Stöd och utbildning... 3 Ekonomiskt bidrag... 4 Ansökan om verksamhetsbidrag... 4 Beslut om verksamhetsbidrag...

Läs mer

Produktionskostnader klubbtidn Möteskostnader

Produktionskostnader klubbtidn Möteskostnader Konto Ack okt 16 Utfall 2015 Årsbudget 16 Årsbudget 17 Ack okt 2016 Utfall 2015 Årsbudget 16 Årsbudget 17 2016 2017 3011 Spelrätt 2 970 108 3 034 253 2 985 861 3 203 796 2 985 861 3 203 796 3012 GITavgift

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Maskiner och andra tekniska anläggningar 1210 Inventarier 59 496,50 59 496,50 1219 Ack avskr inventarier

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr

Balansrapport. Belopp i kr Period:2016-01-01-2016-12-31 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 2017-02-02 Belopp i kr 2016-12-31 2015-12-31 TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Skattefordringar 1630 Avräkn skatter

Läs mer

S:a Rörelseintäkter mm 0,00 3 780,00 0,00

S:a Rörelseintäkter mm 0,00 3 780,00 0,00 Resultatenhet: 100 "KFK" 3990 Övr ersättn och intäkter 0,00 3 780,00 0,00 S:a 0,00 3 780,00 0,00 S:a Rörelseintäkter mm 0,00 3 780,00 0,00 4010 Inköp materiel och varor -1 612,00-3 892,00 0,00 4011 Reparationer

Läs mer

Affärsenhet 101 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :42:38

Affärsenhet 101 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :42:38 RESULTATRÄKNING Affärsenhet 101 unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven 2017-07-14 11:42:38 101 Hubbr AB Ack. utfall föreg. år Ack. utfall innev. år Periodutfall föreg. år Periodutfall innev.

Läs mer

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR Nedansiljans BK 2018-04-12 KASSA BANK FORDRINGAR 474 Kassa & handkassa 209 528 Alla bankonton 6000 obetalade kursavgifter 4*1500 Summa tillgångar 216002 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -2 060 Ej bokförda I

Läs mer

Affärsenhet 105 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :43:37

Affärsenhet 105 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :43:37 105 hubbr People RÖRELSENS INTÄKTER Nettoomsättning 3001 Periodisering intäkter -1 057 648,96 702 341,00-1 057 648,96 702 341,00 3010 Intäkter -11 697 585,78-5 489 452,00-11 697 585,78-5 489 452,00 3740

Läs mer

1. Mötets öppnande Ställföreträdande ordförande Lena Weiffert hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ställföreträdande ordförande Lena Weiffert hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Protokoll från medlemsmöte Datum: 2010-04-21 Plats: Klubbstugan Gälltofta 1. Mötets öppnande Ställföreträdande ordförande Lena Weiffert hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 8 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 8 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 8 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-10-29 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-11-05 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-24 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: 717907 0292), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED belysning som förbrukar betydligt mindre ström. Mycket

Läs mer

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14 SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 111014 Räkenskapsår: 100901 110831 Senaste vernr: A102 Resultatenhet: Hela föreningen Period: 100901 110831 Perioden Rörelsens intäkter och lagerförändring

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274,15 10 000,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274,15 10 000,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274,15 10 000,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274,15 10 000,00 Resultatenhet: 10 "Administration" 3110 Eken cup 90 293,00 50 000,00 3150 Idrottslyftet 102 100,00 75 000,00 3570 Provision Stadium 5 950,00 20 000,00 S:a 198 343,00 145 000,00 Aktiverat arbete för egen

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015.

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljningen är gjord under Norra Smålands scoutdistrikts distriktsstämma 2015-03-07. Enligt distriktets verksamhetsplan 2014-2015 skall det

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring Åseda Ryttarförening 1 (2) Balansrapport Förändring TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Byggnader 87 437,00 0,00 87 437,00 1119 Ackumulerade avskrivningar på byggn -8 000,00-3 497,00-11 497,00 1230 Hästar

Läs mer

Budget 2019 per konto. A B C D E Ack. utfall 2018 Jan-Sep

Budget 2019 per konto. A B C D E Ack. utfall 2018 Jan-Sep 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Ack. utfall 2018 Jan-Sep 2018 Jan-Sep 2018 Helår 2019 Helår 3010 - Medlemsavgifter -25 795-22 333-33 500-34 000 3030 - Serviceavgifter

Läs mer

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653*

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Dokument: Förenklat årsbokslut för verksamhetsåret 2014-15 Förenklat årsbokslut för Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Räkenskapsåret 2014 15 Innehåll: Resultaträkningar

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr

Balansrapport. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer 1220 Inventarier och verktyg 658 082,00 658 082,00 1229 Ack avskrivn

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-12-15 klockan 17:00-19:00 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: 17.30 på Örat Närvarande: Kårordförande Vice Kårordförande med studiesocialt ansvar Vice Kårordförande med utbildningsansvar

Läs mer

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut Föredragningslista Kårstyrelsemöte KSm4 12/13 2012-12-03 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 9 12/13 Måndagen den 3 december 2012 klockan 18.00 Plats: Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes.

Läs mer

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829 Revisionsberättelse Till Stockholmscenterns distriktsstämma Orgnr 802000-4829 Vi av Stockholmscenterns distriktsstämma valda revisorer har granskat årsredovisning, räkenskaper samt styrelsens förvaltning

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Dagordning JF årsmöte

Dagordning JF årsmöte Dagordning JF årsmöte 2017-02-16 1. Mötets öppnande 2. Mötets vederbörliga utlysande - Utlyst 01-02-2017, kompl. handlingar 09-02-2017 3. Val av mötesordförande 4. Val av mötessekreterare 5. Val av två

Läs mer

Medicinska föreningen i Göteborg Budgetförslag 09/10 Jämförelse mellan liggande och föreslagen budget Jämförelse bokslut och aktuellt resultat

Medicinska föreningen i Göteborg Budgetförslag 09/10 Jämförelse mellan liggande och föreslagen budget Jämförelse bokslut och aktuellt resultat I. Administration Medicinska föreningen i Göteborg Budgetförslag 09/10 Jämförelse mellan liggande och föreslagen budget Jämförelse bokslut och aktuellt resultat konto 3010 Kåravgifter 1127,1 1116,2 1080,0

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr

Balansrapport. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer 1220 Inventarier och verktyg 658 082,00 705 785,00 1229 Ack avskrivn

Läs mer

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb 822000-5808 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 23 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Åtvidabergs Golfklubb, 822000-5808 får härmed avge årsredovisning för 2018.

Läs mer

Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period:

Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period: Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period: 201701-201708 201601-201608 Konto Stadkonto Totalt Föregående år Differens mot föreg. år Differens i % Verksamhetens intäkter (-) -1,901,084,420.54-1,837,615,992.04-63,468,428.50

Läs mer

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsbokslut för RFHL Stockholm Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Förvaltningsberättelse verksamhetsåret Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013

Förvaltningsberättelse verksamhetsåret Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2012 Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013 Balansrapport redovisning Transaktionsdatum= 09:57 Sida 1 Ingående balans 2012-01-01 Periodens förändring

Läs mer

Försvarshögskolans studentkår Box 27805, 115 93 Stockholm karen@försvarshögskolan.se www.försvarshögskolan.se/karen

Försvarshögskolans studentkår Box 27805, 115 93 Stockholm karen@försvarshögskolan.se www.försvarshögskolan.se/karen 1 (6) Handlingsplan för studentkårens drog och alkoholpolicy 2015-05-11 Försvarshögskolans studentkårs handlingsplan för drog och alkoholanvändning fastställdes 2015-05-11 av årsstämman och omfattar kårens

Läs mer

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4.

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4. Inkomster Budget 2017 Tom 2017-12-31 Partistöd LiV 628 000 kr 634 500 kr Partiskatt 5 000 kr 1 000 kr Medlemsavgifter 30 000 kr 24 661 kr Räntor 14 441 kr Stöd landstinget pol.sek 120 000 kr 120 000 kr

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 4 Datum: 2010-04-07 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Henrik Lesniak Ordförande Anya Kräusel Vice Ordförande Annika Nilsson Sekreterare Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar

Läs mer

Kronhaga Strand EK 769622-0313 1(1) 226 809,00 207 900,00. Rörelsens kostnader

Kronhaga Strand EK 769622-0313 1(1) 226 809,00 207 900,00. Rörelsens kostnader 1(1) Resultatrapport (t o m ver 3) 2013/14 2012/13 Nettoomsättning 3040 Avgifter 132 300,00 3740 Öresutjämning 9,00 Summa nettoomsättning 9,00 132 300,00 Övriga rörelseintäkter 3910 Hyresintäkter 226 800,00

Läs mer

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy 1 INLEDNING OCH SYFTE Syftet med denna policy är att beskriva de olika kommunikationskanaler och hur de skall användas för att informera föreningens medlemmar om verksamheten och för att effektivt hantera

Läs mer

Dataskydds- och IT-policy

Dataskydds- och IT-policy Dataskydds- och IT-policy Svenska försäkringsförmedlares förening (SFM) Org nr: 802013-9054 Adress: Apelbergsgatan 36, 111 37 Stockholm Ansvarig för denna policy: Karin Lindblad, VD E-post: karin.lindblad@sfm.se

Läs mer

Balansrapport Förändring

Balansrapport Förändring Wisby ridklubb 1 (2) Balansrapport Förändring TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Lilla Ridhuset 860 000,00 0,00 860 000,00 1111 Stora Ridhuset-Silikaten 1 634 130,00 0,00 1 634 130,00 1115 Nya stallet

Läs mer

aiaflstappor Sida 1(2) Restaurang F Handelsbolag Utskrivet : Senaste vernr A 278 B 323 L 297 Räkenskapsr

aiaflstappor Sida 1(2) Restaurang F Handelsbolag Utskrivet : Senaste vernr A 278 B 323 L 297 Räkenskapsr Summa materiella anläggningstillgångar 72 120,50 72 120,50 10 521.00 61 599,50 1229 Värdem inventarier 18 030,00 18 030,00 10 521,00 28 551,00 1220 Inventarier 90 150,50 90 15050 0,00 90 150,50 Materiella

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Bjuvs Brukshundklubb Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 15-01-30

Bjuvs Brukshundklubb Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 15-01-30 Resultatenhet: 1 "Bjuvs Brukshundklubb" Klass 34 3410 Övriga intäkter 8 652,00 0,00 S:a Klass 34 8 652,00 0,00 Rörelsens sidointäkter 3610 Medlemsavgifter 71 240,00 0,00 S:a Rörelsens sidointäkter 71 240,00

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Anmälningsärende 3.1. Per capsulam-beslut: Samordnare för lika villkorsfrågor 3.2. Per capsulam-beslut: Personalförändring studentombudsenheten 3.3. Per capsulam-beslut: Ny kommunikationsansvarig Avsändare

Läs mer

Ekonomisk Rapport 2018

Ekonomisk Rapport 2018 Ekonomisk Rapport 2018 SydostGIS Sida: 1(1) Resultatrapport Utskrivet: 19-04-01 Preliminär 22:09 Resultatenhet: Hela föreningen Period: 18-01-01-18-12-31 Perioden Ackumulerat Rörelsens intäkter mm Övriga

Läs mer

Humlevägens Samfällighetsförening Styrelsemöte. Tid: 24 juni 2015 kl Plats: Humlevägen 53

Humlevägens Samfällighetsförening   Styrelsemöte. Tid: 24 juni 2015 kl Plats: Humlevägen 53 Sida 1 av 2 Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte Tid: 24 juni 2015 kl 19.00 Plats: Humlevägen 53 Närvarande: Ruth Nathorst Westfelt, Ronny Johansson, Joachim

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Nordvästra Skånes Scoutdistrikt Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Befattningsbeskrivningar

Befattningsbeskrivningar Befattningsbeskrivningar Styrelsen Ordförande... 1 Förste vice ordförande och Utbildningsansvarig... 3 Andre vice ordförande... 5 Skattmästare... 6 Vice Skattmästare... 7 Näringslivsansvarig... 8 Marknadsföringsansvarig...

Läs mer

Styrelse helägt bolag i Sundsvalls kommunkoncern

Styrelse helägt bolag i Sundsvalls kommunkoncern Styrelse 2011-11-24 Sundsvall Logistikpark AB MRP 2011-14 Bokslut Budget Prognos 2 MRP MRP Plan 2010 2011 2011 2012 2013 2014 Nettoomsättning 2 617 495 8 300 2 342 2 562 2 760 Övriga externa kostnader

Läs mer

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar Nedansiljans BK 2018-05-17 KASSA BANK fordringar 754 Kassa & handkassa 193 108 Alla bankonton 2 800 Obetalade kurser / allmänlydnad Summa tillgångar 196662 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -600 Ej bokförda

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

EKONOMI Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager

EKONOMI Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager EKONOMI 2017 Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager Sammanställning ekonomi 2006-2017 Gävle Pistolskytteklubb Sida: 1(1) 885002-1331 Balansrapport Utskrivet: 18-03-11 19:32 Räkenskapsår: 17-01-01-17-12-31

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening Period:2014-05-01-2015-04-30 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 2015-09-10 Belopp i kr 2015-04-30 2014-04-30 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar

Läs mer

UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar

UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar P2 Handläggare: Styrelsen Datum: 2018-01-26 Dnr: Oxxx-/ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift 2018-2019 och ekonomiska

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar P2 Handläggare: Styrelsen Datum: 2018-02-25 Dnr: O412-2/1718 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift 2018-2019 och ekonomiska ramar 2018-2019 Inledning SFS ekonomiska ramar är en uppskattning över

Läs mer

Hej alla. Med vänliga hälsningar:

Hej alla. Med vänliga hälsningar: Hej alla Denna soliga lördagsmorgon befinner jag mig på Visingsö och kan därför dessvärre inte delta på arbetsdagen. Vad gäller föreningens ekonomi kan jag meddela att får räkenskapsåret 2008 har vi i

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 352,00 352,00 0,00 S:a Övriga rörelseintäkter 352,00 352,00 0,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 352,00 352,00 0,00 S:a Övriga rörelseintäkter 352,00 352,00 0,00 Resultatenhet: 10 "Administration" 3110 Eken cup 148 524,00 148 524,00 50 000,00 3150 Idrottslyftet 12 800,00 12 800,00 65 000,00 3210 Sponsring 65 000,00 65 000,00 60 000,00 3570 Provision Stadium 9 927,00

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun Datum Dnr Dpl 2009-09-10 2009/KS0203-1 005 Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun 1. Introduktion Det politiskt styrande dokumentet för IT-användning i Lilla Edets kommun är denna riktlinje, som fastställs

Läs mer

Avveckling/försäljning av BNAB

Avveckling/försäljning av BNAB BÅSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 20131204 KS dnr. KS Avveckling/försäljning av BNAB Beskrivning av ärendet 2008 bildades ett av kommunen och näringslivet gemensamt ägt bolag, Båstad

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening

Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening Protokoll fört vid styrelsemöte i Norra Havsängens Samfällighetsförening Tid: 2014-05-10, 10.00 12.30 Plats: Hos Niclas Tjäder Norra Havsängen 53 Närvarande: Bengt Ericsson (BE) Anna Pallin (AP) Bengt

Läs mer

Innehåll Kommunikationspolicy... 5

Innehåll Kommunikationspolicy... 5 Innehåll Kommunikationspolicy... 5 Övergripande om kommunikation... 5 Bakgrund... 5 Begrepp... 5 Kommunikationsansvar... 5 Känsligt material... 6 Att tänka på när du kommunicera... 6 Internkommunikation...

Läs mer

EKONOMI Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager

EKONOMI Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager EKONOMI 2015 Balansrapport Resultatrapport Ammunitionslager Gävle Pistolskytteklubb Sida: 1(1) Balansrapport Utskrivet: 16-02-16 20:15 Räkenskapsår: 15-01-01-15-12-31 Senaste vernr: A403 Resultatenhet:

Läs mer

Preliminär 21:49 Räkenskapsår: Senaste vernr: Resultatenhet: 10 "Administration" Period:

Preliminär 21:49 Räkenskapsår: Senaste vernr: Resultatenhet: 10 Administration Period: Resultatenhet: 10 "Administration" 3110 Eken cup 92 200,00 80 000,00 3120 Spökbollen 0,00 40 000,00 3150 Idrottslyftet 13 500,00 50 000,00 3210 Sponsring 30 000,00 0,00 3571 Provision Intersport 25 991,00

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397 Å R S B O K S L U T för Svensk Förening För Allmänmedicin Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2009-07-01--2010-06-30. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274, ,15 0,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274, ,15 0,00

Övriga rörelseintäkter 3990 Övr ersättn och intäkter 1 274, ,15 0,00 S:a Övriga rörelseintäkter 1 274, ,15 0,00 Resultatenhet: 10 "Administration" 3110 Eken cup 90 293,00 90 293,00 120 000,00 3150 Idrottslyftet 102 100,00 102 100,00 25 000,00 3570 Provision Stadium 5 950,00 5 950,00 20 000,00 S:a 198 343,00 198

Läs mer

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM Handlingar - Styrelsemöte Linköping, 2009-09-21 Vice kårordförande, LinTek Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM LARM är LinTeks arbetsmarknadsdagar och varje år kommer det

Läs mer

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Bryggan Stockholm Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Budget för verksamhetsår 2014/2015

Budget för verksamhetsår 2014/2015 1 (8) Budget för verksamhetsår 2014/2015 Intäkter Stöd från Linköpings universitet 3401 Grundstöd 2 684 480 kr Ersättning om 320 kr / heltidsekvivalent. 3403 Arbetsmiljöarbete 75 000 kr Ersättning för

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Torgprotokoll - Torg B

Torgprotokoll - Torg B Torgprotokoll - Torg B Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P3. Pengar per medlem till alla avdelningar P3 att 4 kronor per betalande medlem ges till tillhörande avdelning i början av 219 att effekten,

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren Protokoll Studentrådet ISD DATUM 2013-01-30 TID kl. 9.00 10.30 PLATS: Stora konferensrummet, Nobelhuset Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt 2017-11-01 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-11-06 Syfte

Läs mer

Ansökan att arrangera Sveriges förenade studentkårers fullmäktige i Uppsala 13-15 maj 2016

Ansökan att arrangera Sveriges förenade studentkårers fullmäktige i Uppsala 13-15 maj 2016 Handläggare Dahlmann Christian Datum 2015-10-09 Diarienummer KSN-2015-1817 Kommunstyrelsen Ansökan att arrangera Sveriges förenade studentkårers fullmäktige i Uppsala 13-15 maj 2016 Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Djupviks Hamnförening 2013

Verksamhetsberättelse för Djupviks Hamnförening 2013 Verksamhetsberättelse för Djupviks Hamnförening 2013 Under våren fick vi byggnadslovet för båthuset. Byggnadslovet var villkorat på ett antal punkter. Bl.a. är kioskrampens utformning och tid för när den

Läs mer

Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte. Tid: 3 november 2015 kl Plats: Humlevägen 51

Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte. Tid: 3 november 2015 kl Plats: Humlevägen 51 Sida 1 av 2 Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Styrelsemöte Tid: 3 november 2015 kl. 19.00 Plats: Humlevägen 51 Närvarande: Ruth Nathorst Westfelt, Ronny Johansson, Joachim

Läs mer

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg Årsstämma Elmia 08-09-2017 2017/08/04 08:56 Kallelse till Förbundsstämma 2017 Riksförbundet Mobil Fritid (RMF). Härmed kallas samtliga medlemsföreningar och klubbar till den årliga Förbundsstämman. Plats:

Läs mer

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr

Övriga rörelsekostnader mm 7910 Avskrivning byggnader 0 kr kr kr BUDGET 2017 Lomma BK Årsbudget Reslutat Budget 2017 3010 Medlemsintäkter 70 000 kr 80 580 kr 70000 kr 3011 Intäkter 45 000 kr 70 370 kr 90000 kr 3012 Intäkter Tävling 85000 kr 100 684 kr 84000 kr 3013

Läs mer

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX 1 Innehåll Arbetsordning för SAUS... 3 Ansvarsområde... 3 Arbetsfördelning... 4 Delegationsordning... 4 Instruktion för ledamot... 5 Det åligger

Läs mer

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100 1(9) Årsredovisning 2014 BRF Ingetorp Styrelsen för BRF Ingetorp får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer