Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår."

Transkript

1 Service och villkor för kårföreningar För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Antaget av kårstyrelsen 17 december 2014

2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Villkor för service till kårföreningar... 3 Allmänna villkor... 3 Kårpartier... 3 Stöd och utbildning... 3 Stöd från samordnaren för... 3 SUS utbildningar... 3 Övrig service... 3 Ekonomiskt bidrag... 4 Verksamhetsbidrag... 4 Ansökan om verksamhetsbidrag... 4 Aktivitetsbidrag... 4 Ansökan om aktivitetsbidrag... 4 Beslut om aktivitetsbidrag... 5 Lokalbokning... 5 Lokaler i Studenthuset... 5 Bokning av lokaler... 5 Universitetets lokaler... 6 Lokalanvändning... 6 Bokning av lokaler... 6 Information och marknadsföring... 6 SUS webbplats... 6 Tidningen Gaudeamus... 6 Informationsbord/monter vid mässor... 7 Anslagstavlor... 7 Övrig gemensam marknadsföring... 7 Kopiering... 7 Bilaga: Översikt av service till kårföreningar (8)

3 Villkor för service till kårföreningar Allmänna villkor Vilken service en kårförening har tillgång till bestäms av antalet medlemmar i kårföreningen som är medlemmar i SUS. För registrering av kårförening krävs enligt Kårföreningsreglementet att förening har minst 5 medlemmar som är medlemmar i SUS. Efter registrering har kårförening rätt till: Stöd från samordnaren för och utbildningar i föreningsverksamhet Bokning av lokaler i Studenthuset och på Stockholms universitet Verksamhetsbidrag om 500 kronor per termin Marknadsföring genom studentkårens hemsida och på studentkårens Anslagstavlor Har kårförening minst 20 medlemmar som är medlemmar i SUS har den även rätt till: Aktivitetsbidrag på maximalt 2000 kronor per aktivitet Vid särskilda skäl kan aktivitetsbidrag på över 2000 kronor per aktivitet utbetalas Kårpartier Kårparti registrerat i enlighet med SUS valordning har rätt till samma service som kårförening gällande stöd, lokalbokning och marknadsföring men ej till verksamhetsbidrag eller aktivitetsbidrag. Stöd och utbildning Stöd från samordnaren för Samordnaren för är SUS kontaktperson för alla kårföreningar. Samordnaren för ger hjälp med till exempel registrering och ansökningar om aktivitetsbidrag. Samordnaren kan också ge tips och inspiration på verksamhet samt förmedla kontakter mellan olika kårföreningar. SUS utbildningar Studentkåren håller utbildningar för kårföreningsaktiva. Det kan handla om kassörsuppgifter, kommunikation, mötesteknik, ledarskap, jämlikhetsarbete eller något annat som ni som kårförening behöver. Utbildningarna är kostnadsfria och alla registrerade kårföreningar har möjlighet att delta. Kårföreningssekreteraren ansvarar för att tillhandahålla information om vilka utbildningar som ges och hur man kan anmäla sig till dem. Övrig service Kårföreningar kan vid behov få tillgång till ett postfack i Studenthuset. Ansökan om samt uppsägning av postfack görs via samordnaren för. 3 (8)

4 Ekonomiskt bidrag Verksamhetsbidrag Verksamhetsbidragets syfte är att hjälpa kårföreningar att bedriva grundläggande demokratisk föreningsverksamhet. Bidraget är en fast summa om 500 kronor per termin, alla kårföreningar har rätt till detta bidrag. Ansökan om verksamhetsbidrag Ansökan om verksamhetsbidrag ska ske på av studentkåren tillhandahållen blankett och innehålla följande uppgifter: Sökande kårförening Ansvarig kontaktperson, med kontaktuppgifter, som är behörig att företräda kårföreningen Beskrivning av vad bidraget ska användas till Bifogat styrelseprotokoll med beslut om att föreningens kontaktperson ska söka verksamhetsbidrag Till ansökan ska kårförening bifoga en förteckning över 5 föreningsmedlemmar, med namn och personnummer, som är medlemmar i SUS. Har kårförening under den pågående terminen redan lämnat in en förteckning behöver en ny inte lämnas in. Verksamhetsbidrag kan enbart sökas för en termin i taget, bidraget kan ej sökas för redan passerad termin. Beslut om verksamhetsbidrag Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om verksamhetsbidrag fattas av samordnaren för. Aktivitetsbidrag Aktivitetsbidragets syfte är att stödja kårföreningar att genomföra arrangemang. Dock skall bidrag inte utgå då arrangemanget är ekonomiskt självbärande. Aktiviteter genomförda med aktivitetsbidrag ska bidra till ett levande campus vid Stockholms universitet. Då studentkåren bidrar ekonomiskt ska marknadsföringen av aktiviteten ske i samråd med samordnaren för så att studentkåren har möjlighet att synas. Aktivitetsbidrag ges endast till evenemang som är öppna för samtliga studenter på Stockholms universitet och inte till föreningsinterna arrangemang. Aktivitetsbidraget får inte användas för att täcka upp utgifter hänförliga till alkoholförsäljning eller täcka upp svinn. Aktivitetsbidrag beviljas med maximalt kr per aktivitet. Dock kan större bidrag beviljas om det finns särskilda skäl. Ansökan om aktivitetsbidrag Ansökan om aktivitetsbidrag ska ske på av studentkåren tillhandahållen blankett och innehålla följande uppgifter: Sökande kårförening Ansvarig kontaktperson, med kontaktuppgifter, som är behörig att företräda kårföreningen Beskrivning av aktivitet, budgetförslag för aktivitet, och ansökt belopp Till ansökan ska kårförening bifoga en förteckning över 20 föreningsmedlemmar, med 4 (8)

5 namn och personnummer, som är medlemmar i SUS. Har kårförening under den pågående terminen redan lämnat in en förteckning behöver en ny inte lämnas in. För att kunna garanteras bidrag ska föreningen lämna in ansökan senast tre veckor i förskott. Utbetalning sker dock först när kostnaderna kan verifieras. Om en kårförening ansöker om aktivitetsbidrag som överstiger 4000 kr för ett större arrangemang kan kårstyrelsen ta beslut om att föreningen beviljas förskottsbetalning. Alla kostnader måste dock verifieras senast 4 veckor efter genomförd aktivitet. Kan detta inte ske blir föreningen återbetalningsskyldig. Beslut om aktivitetsbidrag Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag fattas av samordnaren för om ansökan avser belopp upp till kr. Beslut om aktivitetsbidrag skall tas inom ramen för enhetens budget. Avslagsbeslut kan överklagas till kårstyrelsen. Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag över 2000 kr fattas av samordnaren för i samråd med SUS presidium. Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag över 4000 kr fattas av kårstyrelsen efter rekommendation från samordnaren för. Lokalbokning Studentkårens lokaler i Studenthuset, samt vissa av universitets lokaler, kan bokas kostnadsfritt av kårföreningar enligt nedanstående villkor. Lokaler i Studenthuset Lokalanvändning Kårsalen, Rosa rummet, Blå rummet och Lila rummet är i huvudsak till för möten och föredrag. Kårföreningar har tillgång till kaffe- och tekokare. Studenthusets kök är till för studentkårens personal och funktionärers luncher och inte för matlagning. Lokaler i Studenthuset kan bokas och användas på vardagar och helger. För administrativa eller övriga ärenden gäller studentkårens ordinarie öppettider. Rummen ska lämnas i städat skick. Kårföreningen ansvarar själva för kostnader som uppstår i och med användandet av lokalen, såsom kostnader för säkerhetsvakt. Missköter en kårförening sina åtaganden i samband med lokalbokning kan föreningen få en varning och föreningens rätt att boka lokaler och eventuell övrig service kan vid upprepade förseelser dras in. Bokning av lokaler Kårföreningar kan boka lokal för innevarande verksamhetsår obegränsat antal gånger i mån av plats. Alla bokningar görs av kårföreningens kontaktperson hos samordnaren för. Handläggningstiden för lokalbokningar är maximalt 7 arbetsdagar. 5 (8)

6 Universitetets lokaler Lokalanvändning Genom studentkårens överenskommelse med Stockholms universitet har kårföreningar tillgång till stora delar av universitets lokaler. Detta gäller bland annat hörsalar i Geovetenskapens hus, G-salen samt klassrum och hörsalar i Södra husen. Rummen ska lämnas i städat skick. Kårföreningen ansvarar själva för kostnader som uppstår i och med användandet av lokalen, såsom kostnader för säkerhetsvakt. Missköter en kårförening sina åtaganden i samband med lokalbokning kan föreningen få en varning och föreningens rätt att boka lokaler och eventuell övrig service kan vid upprepade förseelser dras in. Bokning av lokaler Kårföreningar kan boka lokal för innevarande verksamhetsår obegränsat antal gånger i mån av plats. Bokning av universitetets undervisningslokaler, allmänna ytor och gräsmattor görs via samordnaren för. Handläggningstiden för lokalbokningar är maximalt 7 arbetsdagar. Information och marknadsföring SUS erbjuder alla registrerade kårföreningar kostnadsfria informationstjänster. Följande informationskanaler står till förfogande för att sprida information till studenter på SU. SUS webbplats Alla kårföreningar presenteras på SUS webbplats Studentkåren erbjuder plats till alla aktiva kårföreningar som kan erbjuda någon typ av elektronisk information. Kårföreningen ansvarar för att informationen är uppdaterad. Studentkåren publicerar även en förteckning över alla aktiva kårföreningar och kort information om dessa, med förutsättning att sådan information lämnats av föreningen. Kårföreningen ansvarar för att tillhandahållen kontaktinformation är korrekt, samt att föreningen meddelar samordnaren för vid eventuella ändringar. Ansökan om att få en föreningssida på SUS webbplats görs till webbredaktören. Kårföreningar kan även erbjudas utrymme på andra elektroniska platser där SUS förekommer, exempelvis sociala forum, informationsplatser eller annan typ av webbaserad exponering. Tidningen Gaudeamus Alla kårföreningar är välkomna att i mån av plats bidra med material till studentkårens icke-redaktionella del av tidningen. Studentkårens kommunikationsenhet ska i god tid före varje nummer meddela kårföreningar om datum och deadline. Kårföreningar kan välja att annonsera på kårsidorna, eller endast lämna kort information om aktuell verksamhet till kalendariet. Annonser och uppgifter till kalendariet ska vara inlämnade till kommunikationsenheten senast vid angiven deadline. 6 (8)

7 Informationsbord/monter vid mässor SUS ska, när studentkåren deltar i eller arrangerar mässor och liknande, i möjligaste mån erbjuda kårföreningarna att delta och sprida information om sin verksamhet. Detta gäller särskilt vid terminsstart på Stockholms universitet. Kårföreningsenheten ansvarar för att kårföreningar får information om möjlighet att ställa ut på kommande mässor. Anslagstavlor Kårföreningar kan i mån av plats få en anslagstavla i Södra huset. Samordnaren för ansvarar för att anslagstavlorna fördelas på ett rättvist sätt till de föreningar som anmäler intresse. För att en god studiemiljö ska upprätthållas på universitetet måste anslagstavlorna underhållas regelbundet. Om en anslagstavla inte sköts ska kårföreningen få en varning med uppmaning att städa tavlan. Om ingen ändring sker, eller om föreningen fått varningar vid upprepade tillfällen, kan föreningen förlora anslagstavlan. Kårpartier har liksom kårföreningar rätt till en anslagstavla i mån av plats, samma regler gällande tavlans skötsel gäller partierna. Övrig gemensam marknadsföring Studentkåren producerar en mängd olika typer av informationsmaterial under ett verksamhetsår. I relevanta produktioner som rör SUS övergripande verksamhet ska kårföreningar i mån av plats beredas möjlighet att presentera sin verksamhet. SUS kan också välja att erbjuda föreningar andra externa exponeringsytor allteftersom studentkåren utvecklar sin kommunikation eller får nya kanaler till sitt förfogande. Kopiering Kopiatorn i Studenthuset får endast användas av kårföreningar om detta på förhand är godkänt av samordnaren för 7 (8)

8 Bilaga: Översikt av service till kårföreningar Service Förutsättningar Kontakt på SUS Stöd Registrerad kårförening Samordnaren för Utbildning Registrerad kårförening Samordnaren för Verksamhetsbidrag Registrerad kårförening Samordnaren för Aktivitetsbidrag 20 medlemmar i SUS Samordnaren för Boka lokal i Studenthuset Registrerad kårförening Samordnaren för Boka lokal på SU Registrerad kårförening Samordnaren för Webbplats Registrerad kårförening Webbredaktör Gaudeamus Registrerad kårförening Kommunikationsansvarig Informationsbord Registrerad kårförening Samordnaren för Anslagstavla Registrerad kårförening Samordnaren för Samtliga kontaktuppgifter finns på sus.su.se/kontakt. 8 (8)

Innehållsförteckning 2 (8)

Innehållsförteckning 2 (8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Villkor för service till kårföreningar... 3 Stöd och utbildning... 3 Ekonomiskt bidrag... 4 Ansökan om verksamhetsbidrag... 4 Beslut om verksamhetsbidrag...

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-12-17 klockan 18:00 i Rosa rummet (rum 140), Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN 25.9.2018 Innehållsförteckning 1. Allmänna förutsättningar för beviljande av grundbidrag och aktivitetsbidrag... 2 1.1 Grundbidrag...

Läs mer

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar KS13-268 003 Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2014-09-10

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok Utbildningsvetenskapliga studentkåren vid Göteborgs universitet (SLUG) är en studentkår med ca 5000 medlemmar. Inom SLUG finns det föreningar vars övergripande syfte är att förgylla SLUG studenters studiesociala

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-03-01, 65 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2018-03-01

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-02-04 Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer som riktar sig till invånarna inom Kungsholmens stadsdelsområde Villkor för

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun PROMEMORIA 2009-10-15 Planeringsavdelningen Mårthen Gunnarsson 08-5555 93 49 marthen.gunnarsson@taby.se Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll: 1. Allmänna bestämmelser: Berättigade

Läs mer

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar 1(6) 1. Utgångspunkter för Jönköpings Studentkårs föreningssamverkan 1.1 Detta dokument Detta dokument reglerar hur Jönköpings Studentkår

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Vad innebär eget val inom hemtjänsten? Från och med den 28 november 2011 inför Hjo kommun eget val inom hemtjänsten enligt

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag Sida: 1 (5) Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt gällande reglemente ansvar för att fördela bidrag till föreningar

Läs mer

Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet Ut i Malmö

Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet Ut i Malmö BESLUT 1(5) Vår referens Miljöavdelningen Magnus Berglund 040-25 24 72 Malmö kommun Utbildningsförvaltningen Rönnbladsgatan 1b 212 16 Malmö Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Information 2011-02-15 1 (5) Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Skolverket vill informera om möjligheten för kommuner att, utöver ordinarie verksamhet inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Information om Föreningsbidrag och stipendier

Information om Föreningsbidrag och stipendier VK300S v1.0 040416, Bidragsfolder uppdat. 2015 Information om Föreningsbidrag och stipendier Uppdaterad VT2015 2 (18) Innehållsförteckning Normer för kommunala bidrag till ungdomsorganisationer...3-4 Administrationsbidrag.....5

Läs mer

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-11-04 159, dnr 2013:417/80. Gäller from 2014-01-01 tills vidare. Målsättning med kommunens bidragsgivning inom kulturområdet

Läs mer

Bestämmelser för kommunala bidrag. Kulturföreningar

Bestämmelser för kommunala bidrag. Kulturföreningar Bestämmelser för kommunala bidrag Fastställda av kommunfullmäktige 2011-06-15 36 Syftet med bidrag Syftet med kultur- och fritidsnämndens föreningsstöd är att stimulera de kulturella sammanslutningarnas

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Beslut i Kommunstyrelsen 2017-04-03 44 Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll 1. Allmänna bestämmelser... 2 Inledning... 2 Allmänna villkor för bidragsberättigad

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Mall för fördelning av omsorgsnämndens föreningsbidrag

Mall för fördelning av omsorgsnämndens föreningsbidrag Mall för fördelning av omsorgsnämndens föreningsbidrag Det som ligger till grund för föreningsbidragen är omsorgsnämndens viljeinriktning att fokus ska ligga på aktiviteter och inte hyresbidrag. Fördelning

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun upp, 9,13, Ärende nr 1q Kulturnämnden c>..... Mån KULTURFÖRVALTNINGEN Dag., Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin 2016-11-27 KTN-2016-0400 Kulturnämnden Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Studentkåren. Marknadsföring genom

Studentkåren. Marknadsföring genom Studentkåren Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler. På våra mässor och events

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden

Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden 1 2008-04-23 Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden 1. Bidrag från socialnämnden kan utgå till föreningar med följande former av verksamhet: verksamhet för pensionärer verksamheter för funktionshindrade

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Regler för kommunalt föreningsbidrag

Regler för kommunalt föreningsbidrag Regler för kommunalt föreningsbidrag Fritidsavdelningen Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2015-03-16 Datum: 2015-03-24 Dnr: Sida: 2 (9) Reglemente för kommunalt föreningsbidrag Kommunstyrelsens

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Dnr 85/2016 Grästorps kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-06-13, 49. Uppdateras före 2020-06-20. 1/7 Innehållsförteckning Allmänt om föreningsstöd... 3 Allmänt om ansökan... 3 Bidragsformer...

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Bidragsregler Ljungby kommun

Bidragsregler Ljungby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Bidragsregler Ljungby kommun Allmänna bidragsregler Ansökningsblanketter Ansökningsblanketter finns att hämta på kultur- och fritidsförvaltningens kontor eller på kommunens

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Tillämpningsanvisningar för kommunalt i Sollentuna Antagna av barn- och ungdomsnämnden 2008-08-26, 79/2008, Dnr 2007/167 BUN Reviderad av barn- och ungdomsnämnden 2012-11-20, 124/2012, Dnr 2012/0222 BUN-1

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden 1(5) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2013-02-06 Ärendenr: NV-00473-11 Att ansöka om medel för informationsinsatser

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ 1 INFORMATION OM BIDRAG Syftet med stöd till verksamheter inom förenings- och fritidsområdet är att bidra

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler. På våra mässor och events kan du få

Läs mer

Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet Digital naturguide till Lund

Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet Digital naturguide till Lund BESLUT 1(5) Vår referens Miljöavdelningen Magnus Berglund 040-25 24 72 Lunds kommun Park- och naturkontoret 222 37 Lund Beslut om statligt bidrag för det lokala naturvårdsprojektet Digital naturguide till

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer

Ankom. Handläggare. Land Telefon Fax. E-post Telefon Mobil

Ankom. Handläggare. Land Telefon Fax. E-post Telefon Mobil Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur miljöfonden. Naturskyddsföreningens anteckningar 2009:E Ankom Ansökan med bilagor

Läs mer

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2001-09-24 och gäller from 2002-01-01 Rev KF 2010-11-29, 89 Rev KF 2012-11-26 1 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS- ORGANISATIONER, VALDEMARSVIKSKORPEN,

Läs mer

REGLEMENTE BIDRAG TILL ENSKILDA VÄGAR INOM VÅRGÅRDA KOMMUN

REGLEMENTE BIDRAG TILL ENSKILDA VÄGAR INOM VÅRGÅRDA KOMMUN REGLEMENTE BIDRAG TILL ENSKILDA VÄGAR INOM VÅRGÅRDA KOMMUN Reglementet antaget av KF 137/96 Tillägg till reglementet antaget av KF 8/98 Revidering, kommunfullmäktige 1999-12-08 141. Vårgårda kommun h 447

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Bestämmelser för kommunala bidrag

Bestämmelser för kommunala bidrag Bestämmelser för kommunala bidrag Fastställda av kommunfullmäktige 2012-09-26 74 Syftet med bidrag Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för föreningarnas samhällsnyttiga

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad BESLUT 1(3) Naturvårdsenheten 0501-60 53 32 Mölndals Stad Miljö- och hälskoskyddskontoret Lars-Erik Jevås 431 82 MÖLNDAL Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Mölndals Stad BESLUT Beviljade projekt

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2011

Ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2011 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 1 (1) 2010-09-21 MISSIV ANNE-MARIE SKÖLIN DIREKT NR 0224-551 23 DNR 2010/85 UAN NR 10/48 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden MISSIV Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Energieffektiviseringsfonden

Energieffektiviseringsfonden Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Energieffektiviseringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur energieffektiviseringsfonden. Ansökan med bilagor skickas till:

Läs mer

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning.

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. 1 (5) Kultur & Fritid Föreningsbidrag Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. Allmänna bestämmelser Kriterier för kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter.

Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter. Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter. 1 Hej! För oss på ser vi våra föreningar som en nyckel i verkställandet av varför vi finns. Genom

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer PM 1 (7) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Anna-Carin Johansson 2015-04-28 Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer Syfte med verksamhetsbidrag

Läs mer

Bidragsnormer för kultur och fritid

Bidragsnormer för kultur och fritid Bidragsnormer för kultur och fritid Riktlinjer Kommunfullmäktige bestämmer ramen för Nämnden för bildning, fritid och kulturs (BFK) anslag. Denna ram styr nämndens föreningsstöd. Kultur- och fritidspolitikers

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR Gäller från och med 1 januari 2017 Antagen av kultur- och utbildningsnämnden den 12 december 2016, 171 Ärendebeteckning: KUN/2016:65-805 Ansvarig handläggare:

Läs mer

Projektstödspolicy. Under denna punkt följer hur parterna skall exponeras under och runt arrangemanget.

Projektstödspolicy. Under denna punkt följer hur parterna skall exponeras under och runt arrangemanget. P R O J E K T S T Ö D S P O L I C Y Projektstödspolicy P O L I C Y F Ö R A N S Ö K A N U R S. E. R. O. : S P R O J E K T S T Ö D Grundkraven för ansökan ur denna fond är att aktiviteten/projektet skall

Läs mer

Normer för föreningsbidrag Kultur- och teknikförvaltningen

Normer för föreningsbidrag Kultur- och teknikförvaltningen Normer för föreningsbidrag Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-03-29 Reviderad 2019-02-25 NORMER FÖR FÖRENINGSBIDRAG För att kunna söka föreningsbidrag ska föreningen vara anmäld till föreningsregistret.

Läs mer

REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN

REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN Författningssamling för Region Gotland REGION GOTLANDS REGELVERK FÖR STÖD TILL TRYGGHETSBOENDEN Antaget av regionfullmäktige 2017-06-19, 91. Detta dokument innehåller definitioner, organisation, förmedling

Läs mer

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen Regler för föreningsbidrag i Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden svarar för bidragsgivning till pensionärsföreningar och föreningar för funktionsnedsatta ( handikappföreningar ) verksamma i Landskrona stad.

Läs mer

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan Hässelby Vällingby stadsdelsförvaltning Ansökningsblankett föreningsbidrag Sida 1 (10) Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan www.stockholm.se/foreningsbidraghv

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Socialförvaltningen 2012-07-20 REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Bidragsberättigade är lokalföreningar, med säte i Gislaveds kommun, som bedriver

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun

Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun Stöd till kulturverksamhet i Varbergs kommun Stöd till kulturverksamhet så här går Det till: Allmänna beskrivningar: Projektstöd: Syftet med Varbergs kommuns kulturstöd: Förstärka kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Dnr 9.1-11438/2015 Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 1. Uppgifter om organisationen 1a. Grunduppgifter Den ideella föreningens

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Bidragsformer Allmänna bestämmelser Grundbidrag Lokalbidrag Aktivitetsbidrag (LOK-stöd) Bidrag till föreningar med verksamhet för personer med funktionsnedsättning Bidrag till

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag

Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjer för föreningsbidrag GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 93 Dnr: KS 2016/544 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer