Vintern är tillbaka och därmed heta sponsorer av skidsport!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vintern är tillbaka och därmed heta sponsorer av skidsport!"

Transkript

1 Vintern är tillbaka och därmed heta sponsorer av skidsport! Vintern har återigen anlänt till vårt land med snö och minusgrader långt ner i Söder. Många snör nu på sig skidorna och ger sig ut i backar och spår inspirerade av svenska elitens framfart i TV-rutan. Sport & Affärer har intervjuat några framstående sponsorer inom svensk skidsport angående deras syn på kommande skidsäsong och vilka deras ambitioner är med att sponsra just skidsport. Först ut är Vattenfall Nordens sponsorchef Annika Bränning Vattenfall är förebilder inom svensk skidsport där ni är huvudsponsorer till Svenska Skidförbundet vilket innebär att ni sponsrar samtliga landslag som ingår i förbundet; alpint, backhoppning, freestyle, längdåkning, nordisk kombination, rullskidor, skidorientering, snowboard, speedski och telemark. Ni är även teamsponsor för Svenska Olympiska Kommittén och Svenska Skidskytteförbundet. Ni har nu även valt att profilera Vattenfall tillsammans med Internationella Skidförbundet, varför då? - För att nå ut på Vattenfalls alla marknader och kommunicera med våra målgrupper. Just vintersport har en tydlig koppling till Vattenfalls ursprung i norr. Vi vet att många är intresserade av skidsport och gärna följer sporten på TV eller motionsåker själva. Kopplingen mellan elen och skidsport finner vi bland annat genom belysningen i backen, snökanoner och elljusspåren. Vad är era ambitioner med att sponsra skidsporten? - Vi är huvudsponsor till hela Svenska Skidförbundet, syftet är att bygga vårt varumärke och intern stolthet. Genom skidåkningen får vi synas i ett positivt sammanhang och får möjlighet till dialog med våra kunder och med allmänheten i en trevlig miljö. Vilka marknadsföringsaktiviteter är att vänta från Vattenfall kommande säsong? - Förutom att vi stödjer Svenska Skidförbundet samarbetar vi nu även med Internationella Skidförbundet (FIS). Genom FIS kommer vi att vara synliga på hela Världscupen i längd 2010/11. Världscupen startade i november i Gällivare och där hade vi förutom exponering även aktiviteter till publiken - sms tävlingar, delade ut vimplar, varm dryck etc. Vi kommer också att vara mycket aktiva i samband med alpina VM i februari både på plats i Garmisch- Partenkirchen och i Berlin, Hamburg, Cottbus samt på den svenska marknaden. Vad är målsättningen med ert sponsorskap till vintersporten i stort? - Bygga vårt varumärke, få möjlighet till möten och dialog och intern stolthet

2 För ungefär en 10 år sedan var skidsport inte alls lika stort som det är idag, varför tror du svenska folket fått upp ögonen för skidsporten? - Den senaste tiden har Svenska Skidförbundet haft stora framgångar, intresset för sporten ökar naturligt när vi har framgångsrika svenska idrottare. OS i Vancouver 2010 går till historien som det mest lyckosamma genom tiderna för längdlandslaget. Kalla vintrar med snö även i södra Sverige gör att allt fler får möjlighet att åka skidor och kan bidra till att fler får upp ögonen för sporten. Jag tackar Annika för pratstunden och önskar Vattenfall lycka till i sitt sponsorskap och marscherar raskt vidare till nästa företag och skidsponsor och där träffas ingen mindre än Irene Bernald, marknadschef på Audi som sponsrar den Alpina världscupen. Irene, varför är Audi huvudsponsorer till den Alpina världscupen? - Den alpina skidåkningen stämmer bra överens med vårt varumärke. De alpina grenarna kräver stort tekniskt kunnande vilket går hand i hand med våra bilar som är tekniskt avancerade. Sen har vi kopplingen mellan vår fyrhjulsdrift, quattro, där vi anser att fyrhjulsdrift ligger nära tillhands med snö och vinterväglag. Vad är målsättningarna med ert sponsorskap? - Delvis att stärka våra kärnvärden där återigen quattro ligger i fokus. Vi vill även öka varumärkeskännedomen i vår målgrupp. Den alpina skidåkningen är omtyckt i svenska hushåll och vi vill stärka relationen till våra kunder som älskar alpint. Vilken målgrupp syftar ert sponsorskap främst till? - Vi riktar oss till aktiva personer som gärna åker till fjällen på sin lediga tid. De uppskattar hög kvalitet, design och teknik. Har vi några marknadsföringsaktivteter att se fram emot denna säsong från Audi? - Vi har TV-reklamen i San Fransisco där en alpin skidåkare kör på asfalt med carvingskidor, den fortsätter vi med. Då quattro fyller 30 år kommer vi göra en jämförelse med carvingskidans utveckling där skidan först var lång och smal till dagens skida som är mindre med ändrad form vilket lett till bättre grepp. Likt quattros utveckling de senaste 30 åren har vi idag en tekniskt bättre produkt vilket leder till en skönare körupplevelse. Vi kommer även finnas på plats i Åre under världscupstävlingarna.

3 Från ett bilmärke till ett annat vänder jag mig nu mot Volkswagen och marknadschef Åke Lundberg. Volkswagen sponsrar längdåkningslandslaget, vad ambitionerna med det är får ni reda på genom att läsa vidare nedan. Hej Åke, min första fråga till dig lyder som följer: Varför sponsrar Volkswagen längdåkningslandslaget? - Vi anser det passa bra till vårt varumärke och det vi erbjuder till marknaden. Just svenskheten med vinter, snö och 4-hjulsdrift vill vi kommunicera via längdåkningslandslaget, vi är i toppen med vår 4motion-teknik och därför lämpar sig skidåkning bra. Vad är era ambitioner med att sponsra längdåkningslandslaget? - Våra ambitioner är främst att bygga och stärka varumärket Volkswagen i Sverige Vilka sponsringsaktiviteter har vi att se fram emot från Volkswagen denna säsong? - Landslaget i sig är plattformen för vår sponsring, det vill säga att vi marknadsför vår logotyp på dräkterna. Sen har vi reklamfilmer, det kommer nya filmer i vinter där skidlandslaget är med och där vi återigen pushar för vår 4motion-teknik. Sen har vi även något vi kallar för vallar-kvällar som kommer äga rum mellan januari februari där vi bjuder in skidåkare som till exempel skall åka Vasaloppet där de får hjälp av experter inom området samtidigt som de kan prova nya bilar. Dessa kvällar kommer hållas hos olika återförsäljare runt om i landet. Varför tror du skidsport börjar gå hem mer och mer i TV-rutan om vi jämför med för ca 10 år sedan? - Framgångar hos de svenska teamen. Men jag vill även ge en eloge till TV-producenterna som lyckats framföra sporten på ett ypperligt sätt. Det är lättillgängligare idag än vad det var tidigare, det är en stor faktor som vi inte ska glömma. För att köra en bil behövs drivmedel och lämpligt nog har jag haft förmån att prata med Marie Bark som till vardags arbetar som marknadskommunikationschef på Preem. Preem med sin färgglada björn är huvudsponsorer till världens äldsta, längsta och största långlopp på skidor som i folkmun kallas för, Vasaloppet. Preem slöt i fjol ett nytt avtal som huvudsponsor till Vasaloppet som sträcker sig fram till 2012.

4 Varför är Preem huvudsponsorer till Vasaloppet? - Allt började år 2009 då Vasaloppet själva hörde av sig till oss och frågade om vi vill sponsra dem. Då Vasaloppet är ett miljöcertifierat event var kravet från deras sida att dess samarbetspartners också ska vara det, vilket stämmer bra överens med vårt varumärke. Vi slöt ett avtal på ett år och resultatet blev över förväntan på alla plan vilket resulterade i att vi skrev ett nytt avtal som nu sträcker sig fram till Vasaloppet är oerhört viktigt för Preems varumärke och vi säger nu nej till all annan sponsring och satsar fullt ut på Vasaloppet. Hur påverkar er sponsring av Vasaloppet Preem som arbetsplats? - Som jag nämnde är Vasaloppet oerhört viktigt för Preems varumärke och då inte bara externt utan även internt. Vi har alla ett gemensamt event att prata om i företaget på samtliga avdelningar och kontor. Vi hade kunder på besök från Tyskland som aldrig stått på ett par skidor och tillsammans hade vi en fantastisk rolig upplevelse. Preem har även 130 startplatser till Vasaloppet och 70 av dem är interna platser vilket är roligt då hela företaget engagerar sig och förbereder sig för Vasaloppet både som huvudsponsor, åkare och publik. Hur aktiverar Preem sitt sponsorskap under Vasaloppet? - På Vasaloppsmässan har vi en monter på 60 kvadratmeter som ökar i storlek för varje år. I montern träffas åkare och vi bjuder bland annat, enligt oss, på Vasaloppets bästa kaffe. Vi syns även mycket ute på stan där vi pratar om miljön, sen har vi våra Preem-björnar som kommer dyka upp lite här och var under Vasaloppet. I år kommer vi även marknadsföra vår nylansering av diesel som är bättre för miljön med minskade fossila CO2 utsläpp som lanseras i april. Sist men absolut inte minst har jag intervjuat Handelsbankens Håkan Molin som ansvarar för affärsområdet Skog och lantbruk där de gett sig in på nya jaktmarker i form av att köpa reklam, något som Handelsbanken sällan gör. Nu satsar banken på reklam av nya affärsområdet Skog och Lantbruk, som av tradition tidigare profilerats av Swedbank. Kreativitet, trendbrott och nytänkande är tre ord jag summerar Handelsbankens sponsorskap till. Vad är Handelsbanken Skog och lantbruks relation till Skidskytte? - Sedan början av 2009 har Handelsbanken Skog och lantbruk haft Magdalena Forsberg som affischnamn i marknadsföring i fackpress och därav en koppling till skidskyttet. I vår tidning Tillväxt har vi dessutom intervjuat bland annat Björn Ferry om hans stora intresse för skog. Varför just skidskyttet? - Vår målgrupp som är skogsägare och lantbrukare ser gärna på skidskytte och via vår marknadsföring bland annat genom logotypen på ärmen och som programsponsor till skidskyttesändningar i vinterstudion uppmärksammar vi vår målgrupp på att skogsägare och lantbrukare är viktiga målgrupper för Handelsbanken.

5 Vad är era ambitioner med att sponsra skidskytteförbundet? - Det är en del i vår satsning på att flytta fram vår marknadsposition inom skog och lantbruk. Skidskytte är verkligen på frammarsch och börjar gå om de alpina grenarna i popularitet, vad kan detta bero på? - Framförallt tror jag det beror på de stora framgångar som skidskyttarna presterat. Går det bra för Sverige brukar svenska folket uppskatta detta och följa sporten. Personligen tycker jag även sporten är spännande och dramatisk vilket höjer kvalitén på upplevelsen. Skidsporten är på frammarsch och får allt större fokus i media. Skidsporten börjar bli allt mer folkkär och i alla fall i min lägenhet går vinterstudion varm, något jag inte kan minnas den gjorde för 10 år sedan. Sporthandeln säljer som aldrig förr och med tanke på den senaste tidens vintrar skulle jag gärna vilja stå som ägare till en vintershop. Det talas om Ipad men Sport & Affärer gissar att årets julklapp blir ett längdskidåkningspaket när hände det senast?.. Skribent: Niclas Dovander

Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013

Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013 Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013 Sport More SPACE Nordic AB Vinterstudion - Skidsport i massor! Vinterstudion gjorde sin debut i svenskarnas tv-apparater 2007 och har gjort stor succé! Vinterstudion

Läs mer

AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL januari worldcupidrefjall.com

AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL januari worldcupidrefjall.com AUDI FIS SKI CROSS WORLD CUP IDRE FJÄLL 12-14 januari 2018 VÄLKOMMEN TILL IDRE FJÄLL Idre Fjäll är en stiftelse, bildad 1965 av dåvarande Idre kommun och Friluftsfrämjandet, med uppdraget att skapa arbete

Läs mer

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2

Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Sponsringskoncept E. O N I B U W O R L D C U P B I A T H L O N Ö S T E R S U N D 2 0 1 2 Vision 2014 Världsledande i skidskytte! - vara bland de tre bästa landslagen och de tre bästa världscuparrangörerna

Läs mer

Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013

Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013 Sveriges Television Vinterstudion 2012/2013 Sport More SPACE Nordic AB Vinterstudion - Skidsport i massor! Vinterstudion gjorde sin debut i svenskarnas tv-apparater 2007 och har gjort stor succé! Vinterstudion

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

Skid-VM 2015 innebär:

Skid-VM 2015 innebär: vision Den 18 februari 2015 invigs skid-vm 2015 i Falun, Dalarna. Då inleds en idrotts- och folkfest som under några veckor kommer att sätta hela vår region i fokus för världens intresse. Under ansökningskampanjen

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

mission possible Foton Niklas Blom

mission possible Foton Niklas Blom Wille Lindberg mission Jag är född i Sverige men växte upp i Schweiz, utanför skidorten Verbier. När jag var sex år flyttade jag tillbaka till Sverige och Varberg med mina föräldrar. När jag var sexton

Läs mer

VARFÖR SKA VÅRT FÖRETAG BLI SPONSOR?

VARFÖR SKA VÅRT FÖRETAG BLI SPONSOR? SPONSORERBJUDANDE OM KLUBBEN Mölndal Outdoor IF bildades 2011 och är en renodlad idrottsklubb med fokus på konditionsidrotter som bedrivs utomhus. Vi har verksamhet inom ungdom, orientering, triathlon,

Läs mer

Rätt kläder för snöglädje!

Rätt kläder för snöglädje! Snökunskap Hej! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

Sponsorarbetet i klubben

Sponsorarbetet i klubben Sponsorarbetet i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång sponsorarbete i klubben. v2.indd1 1 2009-02-05 14:16:24 Sponsorarbetet i klubben Det är nog de flesta klubbars mål att hitta

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Västerbottens Skidförbund har vid Skidtinget 2012 i Umeå arbetat med de strategiska områden SSF pekat ut för att nå visionen.

Västerbottens Skidförbund har vid Skidtinget 2012 i Umeå arbetat med de strategiska områden SSF pekat ut för att nå visionen. För kommande verksamhetsår, 2012-2013, föreslås att skall arbeta med huvudinriktning enligt denna verksamhetsplan. Förbundets båda kommittéer, alpint och längd, är de delar av förbundets organisation som

Läs mer

STRATEGISK PLAN 2013 2016

STRATEGISK PLAN 2013 2016 STRATEGISK PLAN 2013 2016 Inledning Framför dig har du Svenska Skidförbundets strategiska plan för åren 2013 2016. Svenska Skidförbundet vill vara en stark organisation med stor och bred verksamhet. För

Läs mer

ANSÖKAN EVENEMANGSBIDRAG

ANSÖKAN EVENEMANGSBIDRAG Falun 180918 ANSÖKAN EVENEMANGSBIDRAG 1) World Snow Day 20 januari Snöglädje i Hammarbybacken. 2) En dubblering av Stockholms stads fjärdeklassare, från 2 200 till 4 000 som genom Alla på snö får fysisk

Läs mer

HEJ! Gillar du att åka på snö?

HEJ! Gillar du att åka på snö? SNÖKUNSKAP HEJ! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Sponsring. Grundläggande förståelse och konkreta tips för ökade sponsorintäkter. Magnus Berglund Eskilstuna, 8 oktober 2016

Sponsring. Grundläggande förståelse och konkreta tips för ökade sponsorintäkter. Magnus Berglund Eskilstuna, 8 oktober 2016 Sponsring Grundläggande förståelse och konkreta tips för ökade sponsorintäkter. Magnus Berglund Eskilstuna, 8 oktober 2016 Om Magnus Magnus Berglund Sponsringsrådgivare Hjälper företag att sponsra rätt

Läs mer

ANNA OCH EMIL GILLAR BILAR

ANNA OCH EMIL GILLAR BILAR ANNA OCH EMIL GILLAR BILAR Båda är bilintresserade. Anna Haag kunde så mycket om bilar när hon och Emil Jönsson började hålla ihop att han trodde att hon tjuvtränat för att imponera på honom. Det brittiska

Läs mer

Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports.

Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports. Svensk orientering i media First there is football. Then there is football. Then there are other sports. Det här är och gör jag Bakgrund: Tidning tv webb Synliggöra orientering i media/få människor att

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Tider Söndag den 5 april

Tider Söndag den 5 april Tävlingsregler I distans, jaktstart och masstart skjuter man fyra gånger, två i liggande och två i stående. I sprint och stafett skjuter man två gånger, en gång i liggande och en gång i stående. Varje

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY ÖREBRO KINGS - FRAMÅT SAMARBETSPARTNERS

VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY ÖREBRO KINGS - FRAMÅT SAMARBETSPARTNERS PARTNER 2018/19 VÄLKOMNA TILL ÖREBRO INNEBANDY Örebro Innebandys målsättning är att vara den ledande innebandyföreningen i Örebro och det självklara valet för alla innebandyintresserade i Örebro län. Örebro

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart

Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart Så bygger vi IFK Kristianstad! Nikolas Larsson, Klubbchef MätKart14 2014-05-13 Det surrar kring IFK Från en skadeskjuten div 2 klubb till en levande och växande förening Vi har lyckats få handbollen att

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

ERIK BERTILSSON TOPPRESULTAT LÄNGDSKIDOR: PERSONLIGT: UTRUSTNING: SKIDGYMNASIUM: MÅL: TOPPRESULTAT RULLSKIDOR: FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18.

ERIK BERTILSSON TOPPRESULTAT LÄNGDSKIDOR: PERSONLIGT: UTRUSTNING: SKIDGYMNASIUM: MÅL: TOPPRESULTAT RULLSKIDOR: FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18. ERIK BERTILSSON FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18 född längd: vikt: skidor: pjäxor: 1998 180 CM 70 KG ATOMIC SALOMON SWIX GKC Skidelit, Gnosjö Mitt mål med min satsning på längdskidor är långsiktigt att

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Grafiska riktlinjer. För sponsorer i fäders spår

Grafiska riktlinjer. För sponsorer i fäders spår Grafiska riktlinjer För sponsorer i fäders spår Vår logotyp. Det här är den logotyp som vi på Vasaloppet använder i vår egen kommunikation. När vi syns tillsammans med dig och våra andra sponsorer använder

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Nu kommer våren! Sandgren Linda

Nu kommer våren! Sandgren Linda Sandgren Linda Från: SOK [svenskaolympier@sok.se] Skickat: den 24 september 2015 10:42 Till: Sandgren Linda Ämne: Nytt från Svenska Olympier april 2015 Om du inte kan läsa detta mail, klicka här. Nu kommer

Läs mer

Anseendeindex Företag Göran Celander Jonathan Wennö

Anseendeindex Företag Göran Celander Jonathan Wennö Anseendeindex Företag 2017 Göran Celander Jonathan Wennö 2017-04-06 Anseendeindex Företag 2017 i korthet Anseendet som framgångsfaktor Kantar Sifos Anseendeindex handlar inte bara om den svenska allmänhetens

Läs mer

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke?

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för företag Att samarbeta med kulturlivet kräver förarbete. Detta förarbete startar alltid med ett internt arbete för att tydliggöra det egna företagets syften

Läs mer

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA

Ideellt HJÄRTA. Kommersiellt HJÄRNA Ideellt HJÄRTA Kommersiellt HJÄRNA 2 Från 20 000 SEK Från 60 000 SEK Från 175 000 SEK Från 400 000 SEK Partnerstruktur Huvudpartners Det som ingår på en nedre partnernivå ingår också på alla övre nivåer.

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS Vilka vi är och vart vi är på väg Inledning INLEDNING Denna skrift beskriver Högskolan i Borås vision, mission och kärnvärden. Syftet är att skapa en ökad samsyn om vad Högskolan

Läs mer

Sponsring. Sponsring är den marknadsföringskanal som svenskar tycker bäst om. Källa: IRM

Sponsring. Sponsring är den marknadsföringskanal som svenskar tycker bäst om. Källa: IRM Sponsring Definitionen av sponsring är associationsmarknadsföring; en affärsmässig metod för kommunikation, marknadsföring och försäljning. Kort och gott så är sponsring definierat som kommunikation via

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2018 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2018 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE SUCCÉN FORTSÄTTER för spåret... Årets säsong är den bästa hittills, längre spår, flest antal besökare och vi öppnade

Läs mer

PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5)

PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5) PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5) Plats: Hotell Bogesund Ulricehamn Tid: 6 oktober 2010 kl. 19.00 ÅRSMÖTETS INLEDNING Västergötlands skidförbunds ordförande Lars-Gunnar Borén

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation 1 juli 2015 Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation i samarbete med Folksam Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation 1 juli 2014 Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation i samarbete med Folksam Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners?

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för kulturaktörer Att samarbeta med näringslivet, vare sig man gör det som ensemble/grupp/organisation, eller som enskild konstnär, kräver förarbete. Detta förarbete

Läs mer

Motion om Folksam Cup

Motion om Folksam Cup Motion om Folksam Cup 1. Bakgrund Sedan lång tid har skidförbundets riksfinal för ungdomar 15-16 år, Folksam Cup, varit förbehållen 8 killar och 8 tjejer per distrikt. Detta gör att många skidåkare inte

Läs mer

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2013 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

SPONSORPAKET. BMW IBU World Cup Biathlon Östersund 2015 WWW.WORLDCUPOSTERSUND.SE

SPONSORPAKET. BMW IBU World Cup Biathlon Östersund 2015 WWW.WORLDCUPOSTERSUND.SE SPONSORPAKET BMW IBU World Cup Biathlon Östersund 2015 WWW.WORLDCUPOSTERSUND.SE HUR BLIR DITT 2019? VM-dubbeln om fyra år medger mångfaldigad tillväxt i regionen med en i vår livstid oöverträffad publicitet.

Läs mer

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation för Svenska Skidförbundet Gäller från och med 1 juli 2012 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Kantar Sifos Anseendeindex Företag Göran Celander Jonathan Wennö

Kantar Sifos Anseendeindex Företag Göran Celander Jonathan Wennö Kantar Sifos Anseendeindex Företag 2018 Göran Celander Jonathan Wennö 2018-04-10 I korthet Kantar Sifos Anseendeindex Företag 2018 Anseendet som framgångsfaktor Kantar Sifos Anseendeindex handlar inte

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL RIGHT TRENDS!

VÄLKOMMEN TILL RIGHT TRENDS! RIGHT TRENDS 2016 VÄLKOMMEN TILL RIGHT TRENDS! Undersökningen Right Trends har genomförts för sjunde året i rad och bygger på webbintervjuer med 69 utvalda rättighetsinnehavare. Intervjuerna har genomförts

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Frukost! Nej! Jag gillar inte såna.

Frukost! Nej! Jag gillar inte såna. Frukost! Nej! Jag gillar inte såna. Det fick bli ett litet Ambassadörsjobb i Italien också. Även om det är till en Svensk! www.skidspar.se Det jobbas hejvilt med att få ut snö på spåret överallt. Ernst

Läs mer

Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider.

Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider. Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider. 26 29 april 2016 Erbjudande! Boka plats på Vinordic eller GastroNord senast 31 mars 2015 så får du

Läs mer

organisationer är större än nagonsin Andreas Drufva Björn Stenvad

organisationer är större än nagonsin Andreas Drufva Björn Stenvad Sponsring- Klicka möjligheterna här för att ideella ändra format organisationer är större än nagonsin Andreas Drufva Björn Stenvad 1 Klicka här för att ändra format 2 Procentuell utveckling: Klicka här

Läs mer

Alpina Kommittén Möjligheter

Alpina Kommittén Möjligheter Alpina Kommittén Möjligheter Att få fler aktiva som i sin tur kommer att generera resultat Mycket positiv satsning med Start Your Impossible Camp genererar fler aktiva samt lyfter Parasporten medialt Bra

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Utställarpaket Microsoft TechDays

Utställarpaket Microsoft TechDays Utställarpaket Microsoft TechDays Örebro 23-24 mars 2010 TechDays 2009 blev en stor succé. Med nästan 1300 deltagare - två dagar fyllda av 97 sessioner, över 100 experter, mötesplatser, utställningar och

Läs mer

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN!

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! PA R T NE R E R B JUD A NDE N 201 5 / 201 6 KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! HANDBOLLEN GÅR HAND I HAND MED STARKA VARUMÄRKEN. Överallt ser vi det: Handbollen står stark i Idrottssverige. Landslagen är oerhört

Läs mer

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA Fyrishov 19-20 oktober 2013 Tre spännande mässor på samma plats vid samma tidpunkt! Resemässa - Golfmässa - Friluftsmässa Vill du möta tusentals människor som är intresserade

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 5 LÄSFÖRSTÅELSE. Rätt eller fel?

Ali & Eva KAPITEL 5 LÄSFÖRSTÅELSE. Rätt eller fel? KAPITEL 5 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel 1. Eva svarar alltid på sms från. 2. och Eva ska springa mer än 20 kilometer. 3. Eva gillar att springa. 4. brukar springa varje kväll. 5. och Eva äter

Läs mer

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar

Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Sida 1 av 8 Motion till Svenska Volleybollförbundets Årsmöte 2018 Grafisk profilering vid marknadsföring av SVBF tävlingar Bakgrund: Under 2011 skapades en grafisk profil för SVBF tillsammans med kommunikationsbyrån

Läs mer

Historisk struktur sju Gyllene Hjul

Historisk struktur sju Gyllene Hjul Historisk struktur sju Gyllene Hjul Årets bästa sponsring Årets interna event Årets rättighets innehavare Årets event B2C Årets samhälls engagemang Årets event B2B Årets mest kreativa lösning TNS 3 Gyllene

Läs mer

Måste idrotten bry sig om mänskliga rättigheter? En undersökning bland svenska folket om idrottens betydelse för samhällsutvecklingen.

Måste idrotten bry sig om mänskliga rättigheter? En undersökning bland svenska folket om idrottens betydelse för samhällsutvecklingen. Måste idrotten bry sig om mänskliga rättigheter? En undersökning bland svenska folket om idrottens betydelse för samhällsutvecklingen. Inledning För Svenska Spel är idrottens utveckling en hjärtefråga.

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012 Pressmeddelande nr 1 maj 2012. Behöver du större bilder, eller har du frågor, vänligen kontakta Peter Dörlich på Venkanto: peter@venkanto.se Venkanto Din framgång i fokus! Venkanto presenterar sitt Venkanto

Läs mer

NAME RACING. med Martin Nilsson

NAME RACING. med Martin Nilsson CODE GTS NAME RACING 43 med Martin Nilsson Projekt Sydney 43 2014. en plattfor för ditt företag att synas på kappseglings banan med ett starkt team som levererar resultat. Photography by www.crosbielorimer.com

Läs mer

Övergripande mål! Verksamhetsplan

Övergripande mål! Verksamhetsplan Övergripande mål! Ett förbund där utbyte av kompetens mellan våra idrotter sker, och som har trevligt tillsammans. Ett förbund som har ett utbildningsmaterial för alla idrotter Ett förbund med sex levande

Läs mer

Spelveckan. Årets viktigaste marknadsföringsinsats?

Spelveckan. Årets viktigaste marknadsföringsinsats? Spelveckan Årets viktigaste marknadsföringsinsats? Kort om förbundet Sverok är ett ungdomsförbund som organiserar spelhobbyn i Sverige. Förbundet har ca 135.000 medlemmar i ca 1000 föreningar. Vi representerar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Styrelsens sammansättning Ordförande Anders Furbeck. Luleå Sekr/vice ordf Staffan Syk, Luleå

Läs mer

Rikard Kråklind från stroke till Paralympics i Sydkorea

Rikard Kråklind från stroke till Paralympics i Sydkorea Vem är jag? Född: 30 september 1998 Bor: Tibro Idrott: Utförsåkning Klubb: SK Vitesse Mål: Att tävla i Paralympics i Sydkorea 2018 Min alpina bakgrund Jag är en positiv kille som åkte mina första åk i

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar?

Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar? Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar? Sponsorerbjudanden från Djursholms Ridklubb Anrik ridklubb grundad år 1925 En av Sveriges största ridklubbar med ca 1.000 medlemmar En av de främsta tävlingsarrangörerna

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

FRAMTIDENS SPONSRING SPONSRINGSUTBILDNING FÖR FÖRETAG INBJUDAN VÅREN 2018

FRAMTIDENS SPONSRING SPONSRINGSUTBILDNING FÖR FÖRETAG INBJUDAN VÅREN 2018 FRAMTIDENS SPONSRING SPONSRINGSUTBILDNING FÖR FÖRETAG INBJUDAN VÅREN 2018 Framtiden är ljus Aldrig tidigare har möjligheterna med sponsring varit större. Den digitala utvecklingen ger en plattform för

Läs mer

Det är inget nytt för oss.

Det är inget nytt för oss. NATIONAL SPORTEN 1 miljon svenskar missar Nyheterna varje dag. Det är inget nytt för oss. Varje dag spelas det 1.266 fotbollsmatcher i Sverige. Visst är det så att tanken svindlar. På ett år blir det 462.000

Läs mer

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2012 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation för Svenska Skidförbundet Gäller från och med 1 juli 2010 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

VÄLKOMMEN! EFTERMIDDAGSSEMINARIUM: Preem och Vasaloppet om mål och mätning av sponsorskap. DATUM: Tisdagen den 1 april kl.

VÄLKOMMEN! EFTERMIDDAGSSEMINARIUM: Preem och Vasaloppet om mål och mätning av sponsorskap. DATUM: Tisdagen den 1 april kl. VÄLKOMMEN! EFTERMIDDAGSSEMINARIUM: Preem och Vasaloppet om mål och mätning av sponsorskap DATUM: Tisdagen den 1 april kl. 14:30 16:30 GÄSTFÖRELÄSARE: Cecilia Perlind (TNS Sifo), Aprilia Biveson (PS Communication),

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

Linköping 3 8 feb. 2004

Linköping 3 8 feb. 2004 SUCCÉN FORTSÄTTER! Linköping 3 8 feb. 2004 En av Europas allra största squashtävlingar med världseliten på plats Publik- och TV-vänlig fyrglasbana i Linköpings Sporthall TV-exponering på riksnivå och TV-sändningar

Läs mer

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Den virtuella världen är verklig Den digitala verkligheten är sann Virtual for real. Internet är inte längre ett komplement. Om internet tidigare byggde på envägsinformation

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen?

Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen? Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen? men om det inte rör sig om hans eget spel, utan om att bygga upp Världens roligaste golftävling?

Läs mer

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019

Eskilstuna Gymnastikförening. Verksamhetsplan 2019 Eskilstuna Gymnastikförening Verksamhetsplan 2019 Syfte Eskilstuna Gymnastikförening vill genom gymnastiken medverka till rörelseglädje, god hälsa, gemenskap och ett livslångt intresse för gymnastik hela

Läs mer

SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling.

SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling. SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling. Som SWE Sailing Partner får du unika tjänster och rättigheter för att utveckla din egen verksamhet. Stärk ditt företags varumärke

Läs mer

HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP!

HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP! HOSPITALITY AIK FOTBOLL VI SPELAR IHOP! 02 SPORTFIVE PARTNER TILL AIK FOTBOLL OCH LEDANDE INOM SPORTS MARKETING Exklusiv agentur till AIK Fotboll & många toppklubbar i Tyskland & övriga Europa Säljer in

Läs mer

I slutet på 80-talet innehade han också inofficiella världsrekord på "den flygande kilometern", som bäst 176 km/tim.

I slutet på 80-talet innehade han också inofficiella världsrekord på den flygande kilometern, som bäst 176 km/tim. Ola Rylander Medlem nr 17 av Svenska Handikappidrottens Hall of Fame Motivering Ola Rylander tillhörde under 1980 talet världseliten i de alpina grenarna. Vid sidan om pisterna var han handikappidrottens

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6

201 HYRESGÄSTMÖTE 18/6 HYRESGÄSTMÖTE 1/6 Varmt välkomna! MARKNADSPLAN del 1 MARKNADSPLAN del 1 1. Visionen 2. Mål 3. Målgrupp 4. Kanaler 5. Marknadsföringen - 3 delar 6. Familjen SöDER 7. Så gör vi tillsammans. Juni till december

Läs mer